فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ممكن است چند روز اول سخت باشد كه آدم جلوی زبان را بگيرد، جلوی چشم را بگيرد، بعد همه اينها كمك انسان هستند، ياری كننده انسان هستند، انسان را كمك ميكنند، انسان چشم و گوشش از بدی و گناه رنج ميبرد و نگاه نميكند و حرف نميزند، انسان راحت است؛ اينطور نيست كه آنها كه مواظب حلال و حراماند در زحمت باشند؛ برای اينكه اينها بوی بد گناه را استشمام ميكنند، خيلی لازم نيست ما به افراد سفارش كنيم شما وقتی به سطل زباله رسيديد نزديك نشويد، اين بوی بد گناه را استشمام ميكند؛ اينها تشبيه نيست، اينها تمثيل نيست، اينها واقعيّتی است.»
درس اخلاق ۹۴/٢/٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
أُعْطُوا اَلْمَجَالِسَ حَقَّهَا. قِیلَ : وَ مَا حَقُّهَا؟ قَالَ: غُضُّوا أَبْصَارَکُمْ وَ رُدُّوا اَلسَّلاَمَ وَ أَرْشِدُوا اَلْأَعْمَى وَ أْمُرُوا بِالْمَعْرُوفِ وَ اِنْهَوْا عَنِ اَلْمُنْکَرِ.
حق مجالس [ حضور در اماکن عمومی] را به جا آورید. عرض شد: حـق مـجـالس چیست؟ فرمود: چشمهایتان را از نامحرمان بپوشانید، پاسخ سلام را بدهید،
نابینایان را هدایت و امر به معروف و نهی از منکر کنید.
مکارم الاخلاق ص۲۶
مفاتیح الحیاة ص ۵۱۲
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«او به ما گفت سعادت خودت را تأمين كن، رزق تو به عهده من. يك بيان لطيفی مرحوم فيض دارد، فرمود: آنچه را خدا به عهده ما گذاشت ما به عهده خدا ميگذاريم، آنچه به عهده خودش گرفت ما به عهده خودمان ميگيريم.[۱] خدا فرمود سعادتت را خودت بايد تأمين كنی، ما اين را به عهده خدا ميگذاريم كه رايگان ما را ببخشد، روزی ما را خودش به عهده گرفت فرمود تو كار به روزی نداشته باش، فقط تلاش و كوشش خودت را بكن تأمين رزق به عهده من است از چه راهی برسانم. فرمود من برای اينكه رابطه مردان باتقوا را با الله زياد كنم از راهی به او روزی ميدهم كه او پيشبينی نكرده باشد.»
[۱]تفسير الصافی، ج۳، ص۱۵۲. ۱۵۴
درس اخلاق ۹۴/٢/٣
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
به فرموده اميرمؤمنان(سلام الله علیه)؛ «إنّ أكرم الموت القتل»[۱].معنای اين سخن آن است كه همچون كرامت انسان كه در مدار تقواست قرآن در اين باره مي فرمايد: (إنّ أكرَمَكم عِندَالله أتقاكم)؛كرامت مرگ نيز در مدار جبهه رفتن، شجاعانه جنگيدن، دشمن را ناكام گذاشتن و شربت شهادت نوشيدن است.»
[۱]نهجالبلاغه خطبه ۱۲۳
منبع:حیات حقیقی انسان در قرآن ص۲۷۲
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
عالم باید به علم خود عمل کند / اگر این سرمایه را توانست حفظ کند خود و جامعه را نجات می دهد
🔸
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی این هفته در محل مسجد اعظم قم به صورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار گردید. آیت الله العظمی جوادی آملی در این جلسه، به شرح حکمت 119 نهج البلاغه پرداختند. 🔸 در بخشی از سخنان بیان داشتند: شیطان با قوه عالمه ما کاری ندارد. هر چه می خواهی درس بخوانی بخوان. اما حالا از این علم چگونه می خواهی بهره ببری، این تحت سلطنت شیطان است. این شیطان می گوید که این جور حق را باطل بکن، این جور مغالطه سازی بکن و کذا و کذا و کذا و کذا. اگر عالم شدی فوراً به آن عمل بکن: «إِذَا عَلِمْتُمْ فَاعْمَلُوا»، نگذار فاصله بشود وگرنه آن یکی می آید یا علم تو را بی اثر می کند علم را جهل می کند، یک؛ قدم دوم این است که همین علم را وسیله برای گمراه کردن مردم می سازد، دو... . مطالعه کامل: https://esra.ir/fa/web/news/w/1971886 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1402/07/27 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
#حدیث_روز
امام زین العابدین سلام الله علیه فرمودند:
حق معلم تو این است که وی را بزرگ شماری، حرمت مجلس وی را نگهداری، نیک به وی گوش سپاری، به وی روی کنی(در کلاس درس، روبه روی او بنشینی)، صدایت را بر وی بلند نکنی، به کسی که از وی پرسیده، پاسخ نگویی تا خود او پاسخ گوید، در حضورش با کسی گفت و گو نکنی، نزد او از کسی غیبت نکنی، از گفتار بد درباره وی جلوگیری کنی، عیب هایش را بپوشانی، خوبی هایش را آشکار سازی، با دشمنش ننشینی و با دوستش دشمنی نکنی. پاداش رعایت این حقوق اين است که فرشتگان خدا برایت شهادت میدهند که تو برای خدا _ نه برای مردم _ نزد وی رفته ای و علمش را آموخته ای.
الفقیه ج۲ ص۶۲۰
مفاتیح الحیاة ص ٣۵٩
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«فرمود:وَ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ؛ اینها که در راه خدا شربت شهادت نوشیدند، هیچ عملی از اعمال اینها گُم نمی شود و همه اعمال اینها محفوظ است! هر کار خیری که کردند و هر قدمی که برداشتند! در بخش های پایانی سوره مبارکه «توبه» فرمود: ﴿وَ لاَ ینفِقُونَ نَفَقَةً صَغِیرَةً وَ لاَ كَبِیرَةً﴾؛یک بند کفشی، یک بند پوتینی، یک مجاهدی یک سربازی به سرباز دیگر کمک کرد در نامه عمل او محفوظ است!...
هیچ دشمنی را نمی ترسانند، مگر اینکه این در نامه عملشان ثبت است؛ هیچ دوستی را خوشحال نمی کنند، مگر اینکه در نامه عملشان ثبت است.»
درس تفسیر ۹۵/٢/١٨
#شهدا
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
حضرت امام باقر سلام الله علیه فرمودند:
سریع ترین دعایی که به اجابت می رسد،دعای برادر برای برادرش در غیاب اوست و چون به دعا بپردازد،فرشته ای که بر او گمارده شده،می گوید:آمین،برای تو نیز دو برابر این خواسته باد.
عدة الداعی ص۱۸۳
مفاتیح الحیاة ص ۲۹۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
مسئله ۲۹۴.
اگر میان کارهای وضو به قدری فاصله شود که وقتی میخواهد عضوی را بشوید یا مسح کند رطوبت عضوهایی که پیش از آن شسته یا مسح کرده خشک شده باشد، وضو باطل است و اگر فقط رطوبت عضو آخری که شسته یا مسح کرده خشک شده باشد، برای مثال، موقعی که میخواهد دست چپ را بشوید رطوبت دست راست خشک شده باشد و صورت تر باشد، وضو صحیح است.
#توضيح_المسائل
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اگر می خواهيد #نماز_شب بخوانيد و درس روز شما هم لطمه ای نبيند، شبها بايد كمی زودتر بخوابيد و شام را سبك تر ميل كنيد؛ غذای شام هرچه سبك تر باشد، بهتر است.»
نسیم اندیشه دفتر یکم ص ١۴۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
عَنْ مَنْصُورِ بْنِ حَازِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: قُلْتُ:أَيُّ اَلْأَعْمَالِ أَفْضَلُ؟ قَالَ: اَلصَّلاَةُ لِوَقْتِهَا وَ بِرُّ اَلْوَالِدَيْنِ وَ اَلْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
منصور بن حازم از امام صادق سلام الله علیه پرسید: با ارزش ترین اعمال کدام است ؟
امام سلام الله علیه پاسخ دادند:نماز در وقت خود، نیکی به پدر و مادر و جهاد در راه خدا.
الکافی ج۲، ص۱۵۸
مفاتیح الحیاة ص ۲۲۰
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
نماز آیت الله العظمی جوادی آملی بر پیکر آیت الله فاضل گلپایگانی
️▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء:مراسم تشییع پیکر آیت الله فاضل گلپایگانی عضو مجلس خبرگان رهبری با حضور علما، اساتید، طلاب و عموم مردم انقلابی قم از مسجد امام حسن عسکری(ع) به سمت حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار گردید. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #گزارش_تصویری 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیت الله العظمی جوادی آملی
«کسی که به ميل خود حرکت ميکند، به آرزوی خود حرکت ميکند، نه به عقل خود؛ اينکه ميگويد من هر چه بخواهم ميگويم، هر کاری بخواهم ميکنم، اين مثل آن سوارکاری است که ميگويد هر جا بخواهم ميروم! به هر حال يک جا درّه است کجا ميخواهی بروی؟ فرمود کسی که افسار دستش است و عقل دستش نيست، اين مرتّب ميرود، بالاخره سقوط ميکند...»
درس اخلاق ٩۶/١٢/١٧
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«این عزیزان و بزرگوارانی که شربت شهادت نوشیدند برای ما حجت هستند، ما نسبت به اینها خیلی احساس کوچکی می کنیم!
من بارها این را برای دوستانم نقل کردم ظاهراً سال شصت بود که اوایل جنگ بود و شهدا را می آوردند در شهرهایشان و آن مجروحین را به آسایشگاه می بردند. یک روز ما به زیارت این مجروحین در آسایشگاه رفتیم، جوان ها را دیدم کم سن، قطع نخاع، غیر قابل علاج و شاکر! قدری دور زدیم و قدری دعا کردیم، دیدم هیچ نمی توانم تحمل کنم!...»
١٣٩٨/٨/١٨
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مرحوم آية اللّه شهيد حاج آقا مصطفی خمينی «رضوان اللّه تعالی عليه» در درس اصول امام راحل«رضوان اللّه تعالی عليه» حضور فعال داشتند و نيز در درس فقه ايشان شركت می كردند.
در درس اصول امام، يكی از كسانی كه به خوبی اشكال می كردند و امام نيز به اشكال ايشان عنايت و توجه داشتند، مرحوم حاج آقا مصطفی بودند.
آشنايی ما با مرحوم حاج آقا مصطفی به زمان تحصيل در تهران باز می گردد. ايشان گاهی به تهران و مدرسهی مروی می آمدند كه در آن جا با او آشنا شديم و ارتباط برقرار كرديم. از طرفی، ايشان با جناب آقای نظام الدين الهی قمشه ای كه آقا زادهی بزرگ مرحوم حكيم الهی قمشه ای«رضوان اللّه عليه» و نيز از علمای محترم و بزرگوار تهران بود، رفيق و مأنوس بودند و نيز ما با آقا زادهی مرحوم الهی قمشه ای به جهت اين كه ايشان شب های پنجشنبه و جمعه از قم به تهران می آمدند و در درس اشارات پدر بزرگوارشان شركت مي كردند، آشنا شده بوديم و در اين دوران با ايشان انس و ارتباط داشتيم. از اين رو، جناب آقای نظام الدين الهی قمشه ای نيز حلقهی اتصال ما و حاج آقا مصطفی بودند و به اين ارتباط، عمق بيش تری بخشيدند.
زماني كه به قم آمديم، ارتباط و علاقهی ما بيش تر شده بود؛ زيرا در درس اصول امام شركت می كرديم و ايشان از كسانی بودند كه خوب اشكال می كردند و امام نيز خوب پاسخ می گفتند. بيت امام، بيت علم بود و كسی كه پدری مهربان و عالمی فرزانه مانند امام داشته باشد و خودش هم از استعداد سرشاری برخوردار و پيوسته با علم، كتاب، بحث، مناظره و محاوره فكری همراه باشد، طبيعی است رشد بيش تری كرده و ارتقای علمی فزون تری خواهد داشت و مرحوم حاج آقا مصطفی از چنين موهبت ها و ويژگی هايی برخوردار بود. ايشان فرمايشات حضرت امام«رضوان اللّه عليه» را به خوبی تقرير و خود نيز دربارهی آن ها اظهار نظر می كردند و نيز ديدگاه ها و نوآوری هايی داشتند.
روزی به منزل حاج آقا مصطفی رفتيم و ايشان كتاب شرح فصوص قيصری را به من نشان داد كه تعليقات امام«رضوان اللّه عليه» با خط زيبا در حاشيهی آن است. زمانی كه امام به دست مأموران ساواك دستگير شد، در اين گيرودار ساواكی ها به خانهی امام هجوم بردند و كتاب هايش را غارت كرده يا از بين بردند و اين كتاب مفقود شد و ساليان متمادی از آن خبری نبود؛ تا اين كه روزی يكی از علما كتاب مزبور را به منزل امام«رضوان اللّه عليه» آوردند و تقديم ايشان كردند.
امام(قدّس سرّه) با ديدن اين كتاب بسيار خوشحال شدند و پرسيدند: اين كتاب را از كجا گرفتيد؟ گفتند: در حاشيهی يكی از خيابان های قم از يك دست فروشی كه كنار خيابان بساط پهن كرده بود خريدم؛ وقتی كه چشمم به اين كتاب افتاد، نظرم را جلب كرد و داخل آن را كه نگاه كردم و با ديدن خط و امضای شما فهميدم كه اين كتاب شماست. از اين رو، آن را خريدم و نزد شما آوردم.
امام با ديدن كتاب ياد شده كه پس از سال ها دوباره پيدا شده بود، بسيار خوشحال شدند و از بركت آن دستور دادند تا آن را با تعليقاتی كه خودشان در حاشيهی آن نوشته اند، همراه با تعليقات مصباح الأُنس با دقت فراوان چاپ كنند.»
کتاب مهر استاد صفحه ۱۸۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«جمال زن در عفاف و حجاب اوست...»
۹۶/٩/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی