فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب:
از یک طرف گفتند «جانم فدای ایران»
از یک طرف پرچم ایران را آتش زدند!
بیعقلها نفهمیدند که خب
این دو تا که با هم نمیسازد...
https://eitaa.com/daftaremarefat
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#توجه_به_ایتام
✅ نیاز یتیم به جنبۀ معنوی و توجه، بیشتر از جنبۀ مادی است.
🍃....وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهَانَنِ﴿١٦﴾ کَلا بَل لا تُکْرِمُونَ الْیَتِیمَ﴿١٧﴾
🔹آقا علی علیهالسلام فرمودند: مَن رَعَی الاَیتامَ رُعِیَ فی بَنیهِ. کسی که حقوق یتیمان را مراعات کند حقوق فرزاندان او نیز مراعات خواهد شد. (فهرست غرر،ص٤٣١)
👈🏻میفرماید ایتام را اکرام کنید تا یتیمهای شما را اکرام کنند ما بالاخره از دنیا میرویم اگر بنده الان به فکر یتیمها باشم، وقتی از دنیا بروم، خدا کاری میکند که مردم به یتیمها و بستگانم توجه و عنایت کنند تا دلشکسته نباشند. این نتیجه دنیوی توجه به ایتام است،
🔸در مورد آخرت هم از رسول اکرم صلیالله علیه و آله وسلم روایت شده که: «انَا و كافِلُ الیَتیمِ كَهاتَینِ فیالجَنَّةِ اِذا اتَّقَی الله عزَّوجَلَّ (و اَشارَ بِالسَّبّابَةِ وَ الوُسطی)»؛ فرمودند هر کس از جهت مادی و معنوی، یتیمی را کفالت کند، مانند این دو تا انگشت در بهشت کنار هم هستیم.
👈🏻یعنی اگر سعادت میخواهید، اگر بهشت میخواهید از ایتام غافل نشوید. و البته جهت معنوی مهمتر است لذا همه و مخصوصاً ما طلبهها، دانشجوها، باید بیشتر به فکر معنویت و فرهنگ باشیم. در حالیکه ما از ایتام غافل شده و فقرا را فراموش کردیم، وقتی میخواهیم صدقه بدهیم، برای ما کار دشواری میشود!
#تفسیر
✅سورۀ فجر
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
#گمراهیآشکار
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
🔻«أَ فَأَنْتَ تُسْمِعُ الصُّمَّ أَوْ تَهْدِي الْعُمْيَ وَ مَنْ کانَ في ضَلالٍ مُبينٍ» (زخرف/40)؛
👈🏻ترجمه: (ای پیامبر،) آیا تو میتوانی سخن خود را به گوش کران برسانی، یا کوران و کسانی را که در گمراهی آشکاری هستند هدایت کنی؟
✅ این آیه به طور جامع، در همۀ مسائل، تنبّهی عجیب و تکاندهنده به ما میدهد. ما چشم و گوش داشتیم، اول خلقت که به این دنیا آمدیم و بچه بودیم، گناه نکرده و وابستگیهای بیجا، افراط و تفریط و یا انحرافی نداشتیم، حرف گوش کرده و میشنیدیم، توجیه نمیکردیم که دلمان میخواهد! یا اینکه مدام از هرطرف دلیل بیاوریم و چه و چه ... ، چشم عبرتآموز داشتیم که فلانی در مسیر مادیات، شهوت و غضب افتاد و با اینکه میدانست اشتباه است توبه را به تاخیر انداخت.
⁉️ چه شده است که ما در ضلال مبین قرار گرفتیم؟
⁉️چه شده است که نماز ما، قرآن ما، توجه ما به خدا، و برنامههایمان بیروح شدهاست؟
⁉️چکار کردهایم که نمیخواهیم آنطورکه باید و شاید با خدا راز و نیاز و مناجات کنیم و نمازشب بخوانیم؟
⁉️چرا نمیخواهیم مراقبه و محاسبه و خدمت به دیگران داشته باشیم؟
⁉️چه شده است که یاد فقرا نمیکنیم؟
❇️ امام صادق علیهالسلام فرمود: چه میكند آنكه از شما، خوبى را ظاهر و بدى را در باطن میدارد؟ مگر به باطن خود مراجعه نمیكند تا بداند موضوع چنان نيست، در صورتى كه خداى عز و جل میفرمايد: «بلكه انسان به خود بيناست»؛(قیامت/14)، اگر چه عذرها براى خود تراشد. باطن هرگاه درست شد ظاهر هم نيرومند مىشود. یعنی اعضاء و جوارحش به عبادت توانا و محكم مىشود بر خلاف رياكار كه در عبادت براى خدا سست و كسل است.
📚کافی،ج۲،ص۲۹۵
#تفسیر
✅سوره زخرف
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat
🏴آیتالله حسنزاده آملی؛ دانشمند نادر و ذوفنون
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «این روحانی دانشمند و ذوفنون از جملهی چهرههای نادر و فاخری بود که نمونههای معدودی از آنان در هر دوره، چشم و دل آشنایان را مینوازد و توأماً دانش و معرفت و عقل و دل آنان را بهرهمند میسازد.» ۱۴۰۰/۰۷/۰۴
🏴 سالگرد رحلت آیتالله حسنزاده آملی
▫️نسخه قابل چاپ👇
https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=48736
▪️▪️▪️؛
▪️▪️؛
▪️؛
#افراط
#تفریط
🍃سوره مبارکۀ والفجر، وضع انسان را بیان میکند. ابتداء وضعیت کسانی که دچار طغیان شده و خدا را فراموش کردند، مثل فرعون، قوم ثمود و سایر ظالمین و کفار که بهجای استفاده از نعمت خداوند و خدمت به مردم، دچار کفر و طغیان شده لذا هم در دنیا و هم در آخرت گرفتار عذاب میشوند که خداوند میفرماید:
👈🏻«فَصَبَّ عَلَيْهِمْ رَبُّکَ سَوْطَ عَذابٍ»؛ پس پروردگارت تازیانه عذاب را بر سر آنها فرود آورد. (فجر/13)
🍃در ادامه آیه خداوند علت اینکه ظالمین و کفار، دچار طغیان شده و عاقبت بدی پیدا کردند را بیان میکند تا ما مواظب بوده و اشتباه آنها را مرتکب نشویم که انسان حسگرا، انسان مادی و انسانی که توجه به خدا و آخرت ندارد، ارزشها را عوضی میفهمد، اگر به او نعمتی دادند میگوید خدا مرا دوستداشت و من صلاحیت داشتم لذا وابسته به نعمت میشود.
👈🏻فَأَمَّا الإنْسَانُ إِذَا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَنَعَّمَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ﴿فجر/15﴾
🍃و اگر خداوند صلاح دید که به او مال ندهد، دچار مشکلات، مریضی و ناراحتیهایی در دنیا شد، با خدا قهر کرده، کافر میشود و خیال میکند خدا او را نمیخواهد! که باز اینهم اشتباه است.
👈🏻وَأَمَّا إِذَا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ فَیَقُولُ رَبِّی أَهَانَنِ﴿فجر/16﴾
⬅️ باید دقت کرد که جنبۀ افراط و تفریط هر دو غلط است و انسان باید این تقدیرات را امتحان الهی بداند.
#تفسیر
✅سوره فجر
🍃نشر مطالب کانال آزاد است
https://eitaa.com/daftaremarefat