📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣سفارش به تقوا
(قسمت_دوم)
3⃣ويژگيهای اسلام
♦️همانا اين اسلام، دين خداوندی است كه آن را برای خود برگزيد، و با ديده عنايت پروراند، و بهترين آفريدگان خود را مخصوص ابلاغ آن قرار داد، پايه های اسلام را بر محبت خويش استوار كرد، و اديان و مذاهب گذشته را با عزت آن، خوار نمود، و با سربلند كردن آن ديگر ملت ها را بی مقدار كرد، و با محترم داشتن آن دشمنان را خوار گردانيد، و با ياری كردن آن دشمنان سرسخت را شكست داد، و با نيرومند ساختن آن اركان گمراهی را درهم كوبيد، و تشنگان را از چشمه زلال آن سيراب كرد، و آبگيره های اسلام را پرآب نمود. خداوند اسلام را بگونه ای استحكام بخشيد كه پيوندهايش نگسلد، و حلقه هايش از هم جدا نشود، و ستونهايش خراب نگردد، در پايه هايش زوال راه نيايد، درخت وجودش از ريشه كنده نشود، زمانش پايان نگيرد، قوانينش كهنگی نپذيرد، شاخه هايش قطع نگردد، راههايش تنگ و خراب نشود، و پيمودن راهش دشوار نباشد، تيرگی در روشنایی آن داخل نشود، و راه راست آن كجی نيابد، ستونهايش خم نشود،و گذرگاهش بدون دشواری قابل پيمودن باشد، در چراغ اسلام خاموشی، و در شيرينی آن تلخی راه نيابد. اسلام ستونهای استواری است كه خداوند آن را در دل حق برقرار كرد،اساس و پايه آن را ثابت فرمود، اسلام چشمه ساری است كه آب آن در فوران، چراغی است كه شعله های آن فروزان، و نشانه هميشه استواری است كه روندگان راه حق با آن هدايت شوند، پرچمی است كه برای راهنمایی پويندگان راه خدا نصب گرديده، و آبشخور ی است كه واردشوندگان آن سيراب می شوند. خداوند نهايت خشنودی خود را در اسلام قرار داده، و بزرگ ترين ستونهای دينش، و بلندترين قله اطاعت او در اسلام جای گرفته است. اسلام در پيشگاه خداوند، دارای ستونهایی مطمئن، بنایی بلند، راهنمایی هميشه روشن، شعله ای روشنی بخش، برهانی نيرومند، و نشانه ای بلندپايه است، كه درافتادن با آن ممكن نيست، پس اسلام را بزرگ بشماريد، از آن پيروی كنيد، حق آن را ادا نماييد، و در جايگاه شايسته خويش قرار دهيد.
📜 #نهج_البلاغه ، #خطبه198
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣سفارش به تقوا
(قسمت_سوم )
4⃣بعثت پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) و سختی های جاهليت:
♦️سپس خداوند سبحان حضرت محمد (صل الله علیه و آله وسلم) را هنگامی مبعوث فرمود كه دنيا به پايان خود رسیده ، نشانه های آخرت نزديك و رونق آن به تاريكی گراييده ، و اهل خود را بپا داشته، جای آن ناهموار، آماده نيستی و نابودی ، زمانش در شرف پايان، و نشانه های نابودی آن نزديك، موجودات در آستانه مرگ، حلقه زندگی آن شكسته، و اسباب حيات درهم ريخته، پرچمهای دنيا پوسيده، و پرده هايش دريده. و عمرها به كوتاهی رسيده بود، در اين هنگام خداوند پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) را ابلاغ كننده رسالت، افتخارآفرين امت، چونان باران بهاری برای تشنگان حقيقت آن روزگاران، مايه سربلندی مسلمانان، و عزت و شرافت يارانش قرار داد.
5⃣ ارزش و ويژگيهای قرآن
♦️ سپس قرآن را بر او نازل فرمود. نوری است كه خاموشی ندارد، چراغی است كه درخشندگی آن زوال نپذيرد، دريایی است كه ژرفای آن درك نشود، راهی است كه رونده آن گمراه نگردد، شعله ای است كه نور آن تاريك نشود، جداكننده حق و باطلی است كه درخشش برهانش خاموش نگردد، بنایی است كه ستونهای آن خراب نشود، شفادهنده ای است كه بيماريهای وحشت انگيز را بزدايد، قدرتی است كه ياورانش شكست ندارند، و حقی است كه ياری كنندگانش مغلوب
نشوند. قرآن، معدن ايمان و اصل آن است، چشمه های دانش و درياهای علوم است، سرچشمه ی عدالت، و نهرهای جاری عدل است، پايه های اسلام و ستونهای محكم آن است، نهرهای جاری زلال حقيقت، و سرزمينهای آن است، دريایی است كه تشنگان آن، آبش را تمام نتوانند كشيد، و چشمه هایی است كه آبش كمی ندارد، محل برداشت آبی است كه هر چه از آن برگيرند كاهش نمی يابد، منزلهایی است كه مسافران راه آن را فراموش نخواهند كرد، و نشانه هایی است كه روندگان از آن غفلت نمی كنند، كوهسار زيبایی است كه از آن نمی گذرند. خدا قرآن را فرو نشاننده عطش علمی دانشمندان، و باران بهاری برای قلب فقيهان، و راه گسترده و وسيع برای صالحان قرار داده است، قرآن دارویی است كه با آن بيماری وجود ندارد، نوری است كه با آن تاريكی يافت نمی شود، ريسماني است كه رشته هاي آن محكم، پناهگاهی است كه قله آن بلند، و توان و قدرتی است برای آنكه قرآن را برگزيند، محل امنی است برای هر كس كه آنجا وارد شود، راهنمایی است برای آنكه از او پيروی كند، وسيله انجام وظيفه است برای آنكه قرآن را راه و رسم خود قرار دهد، برهانی است بر آن كس كه با آن سخن بگويد، عامل پيروزی است برای آن كس كه با آن استدلال كند، نجات دهنده است برای آن كس كه حافظ آن باشد و به آن عمل كند، و راهبر آنكه آن را بكار گيرد، و نشانه هدايت است برای آن كس كه در او بنگرد، سپر نگهدارنده است برای آن كس كه با آن خود را بپوشاند، و دانش كسی است كه آن را به خاطر بسپارد، و حديث كسی است كه از آن روايت كند، و فرمان كسی است كه با آن قضاوت كند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه198
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی در شهر کوفه در دوران زمامداران آن حضرت ایراد شد.
1⃣فضائل امیرالمومنین علیه السلام
♦️اصحاب و ياران حضرت محمد (صل الله علیه و آله وسلم) كه حافظان اسرار او می باشند، می دانند كه من حتی برای يك لحظه هم مخالف فرمان خدا و رسول او نبودم. بلكه با جان خود پيامبر(صل الله علیه و آله وسلم) را ياری كردم، در جاهایی كه شجاعان قدمهايشان می لرزيد، و فرار می كردند، آن دليری و مردانگی را خدا به من عطا فرمود.
2⃣ در سوگ پيامبر رسول خدا(صل الله علیه و آله وسلم)
♦️در حالی كه سرش بر روی سينه ام بود قبض روح گرديد، و جان او در كف من روان شد، آن را بر چهره خويش كشيدم، متصدی غسل پيامبر (صل الله علیه و آله وسلم) من بودم، و فرشتگان مرا ياری می كردند، گويا در و ديوار خانه فرياد می زد. گروهی از فرشتگان فرود می آمدند و گروهی ديگر به آسمان پرواز می كردند، گوش من از صدای آهسته آنان كه بر آن حضرت نماز می خواندند، پر بود، تا آنگاه كه او را در حجره اش دفن كرديم. چه كسی با آن حضرت در زندگی و لحظات مرگ از من سزاوارتر است؟ پس مردم با دل بينا حركت كنيد، و نيت خويش را در جهاد با دشمن راست بداريد، سوگند بخدایی كه جز او خدایی نيست، من بر جاده حق می روم، و دشمنان من بر پرتگاه باطلند، می گويم آنچه را می شنويد، و برای خود و شما از خدا طلب آمرزش دارم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه197
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣بعثت پيامبر و تحقير دنيا
🔹هشدار از غفلت زدگی
♦️خداوند هنگامی پيامبر (صل الله علیه وآله ) را مبعوث فرمود كه نه نشانه ای از دين الهی برپا، و نه چراغ هدايتی روشن، و نه راه حقی آشكار بود. ای بندگان خدا! شما را به ترس از خدا سفارش می كنم، و از دنياپرستی شما را می ترسانم، زيرا دنيا خانه ای ناپايدار و جايگاه سختی و مشكلات است. ساكنان دنيا در حال كوچ كردن، و اقامت گزيدگانش به جدایی محكومند، مردم را چنان می تكاند كه باد سخت كشتی را در دل درياها می لرزاند، برخی از آنان در دل آب مرده، و برخی ديگر بر روی امواج جان سالم بدر برده، و بادها با وزيدن آنها را به اين سو و آن سو می كشاند، و هر جا كه خواهد می برد، پس آن را كه در آب می ميرد نمی توان گرفت، و آن را كه رهاشده، به سوی مرگ می رود. ای بندگان خدا، هم اكنون عمل كنيد، كه زبانها آزاد، و بدنها سالم، و اعضا و جوارح آماده اند، و راه بازگشت فراهم، و فرصت زياد است، پيش از آنكه وقت از دست برود، و مرگ فرا رسد، پس فرود آمدن مرگ را حتمی بشماريد، و در انتظار آمدنش بسر نبريد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه196
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
هدایت شده از مدرسه نهضت
#خاطرات_یک_سرباز
✅خاطرات و تجربیات مثبت و امیدبخش استاد مهدوی ارفع در ۴۰ سال گذشته را در کانال مهدوی ارفع دنبال کنید.🔰🔰🔰
http://eitaa.com/joinchat/3042902020Cab4e8d14dc
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیام ویژه بسیجیهای جهادی حاضر در مناطق سیلزده به مسیح علینژاد؛ چهارشنبههای گلی
@daghdaghemand
#علی_یاوران (دور دوم)
#ختمدستهجمعیخطبههاینهجالبلاغهدر70روز
💢از میلاد ولی تا شهادت ولی💢
#یازدهمین_روز
👈از خطبه ۱۹۵ تا خطبه ۱۹۳، بند ۱
@daghdaghemand
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در ستايش خدا و پيامبر
1⃣نشانه های آشكار الهی
♦️ستايش خداوندی را سزاست كه نشانه های قدرت و بزرگی و عظمت خود را چنان آشكار كرد كه ديده ها را از شگفتی قدرتش به حيرت آورده، و انديشه های بلند را از شناخت ماهيت صفاتش باز داشته است، و گواهی می دهم كه جز خدای يكتا خدایی نيست، شهادتی برخواسته از ايمان و يقين و اخلاص و اقرار درست. و گواهی می دهم كه محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) بنده و فرستاده اوست، خدا پيامبرش را هنگامی فرستاد كه نشانه های هدايت از ياد رفته، و راه های دين ويران شده بود، او حق را آشكار، و مردم را نصيحت فرمود، همه را به رستگاری هدايت، و به ميانه روی فرمان داد (درود خدا بر او و خاندانش باد.)
2⃣خداشناسی
♦️ و بدانيد ای بندگان خدا! كه خداوند شما را بيهوده نيافريد، و بی سرپرست رها نكرد، از ميزان نعمتش بر شما آگاه، و اندازه نيكيهای خود بر شما را می داند، از خدا درخواست پيروزی و رستگاری كنيد، از او بخواهيد و عطای او را درخواست كنيد، كه ميان او و شما پرده و مانعی نيست، و دری بروی شما بسته نمی گردد. خدا در همه جا، و در هر لحظه، و هر زمان، با انسان و پريان است، عطای فراوان از دارایی او نمی كاهد، و بخشيدن در گنج او كاستی نياورد، و درخواست كنندگان، سرمايه او را به پايان نرسانند، و عطاشدگان، سرمايه او را پايان نمی دهند و كسی مانع احسان به ديگری نخواهد بود، و آوازی او را از آواز ديگر باز ندارد، و بخشش او مانع گرفتن نعمت ديگری نيست، و خشم گرفتن او مانع رحمت نمی باشد، و رحمتش او را از عذاب غافل نمی سازد، پنهان بودنش مانع آشكار بودنش نيست، و آشكار شدنش او را از پنهان ماندن باز نمی دارد. نزديك و دور است، بلندمرتبه و نزديك است، آشكار پنهان، و پنهان آشكار است، جزادهنده همگان است و خود جزا داده نمی شود، پديده ها را با فكر و انديشه نيافريده، و از آنان برای خستگی و زحمات كمكی نخواسته است.
3⃣ياد آخرت
♦️ای بندگان خدا! شما را به پرهيزكاری سفارش می كنم، كه عامل کنترل و مايه استواری شماست، پس به رشته های تقوا چنگ آويزيد، و به حقيقت های آن پناه آوريد، تا شما را به سرمنزل آرامش، و جايگاه های وسيع، و پناهگاههای محكم و منزلگاههای پرعزت برساند، 《در روزی كه چشمها خيره می شود》 و همه جا در نظر انسان تاريك و گله های شتر و مال و اموال فراوان فراموش می گردد. زيرا در صور اسرافيل می دمند، كه قلبها از كار می افتد، زبانها باز می ايستد، كوههای بلند و سنگهای محكم فرو می ريزد، و قسمتهای سخت آن نرم چون سرابی می ماند، كوهستانها با زمين هموار می گردد چنان كه نه پستی و نه بلندی موجود است، پس در آن هنگام نه شفاعت كننده ای است كه شفاعت كند و نه دوستی كه نفع رساند و نه پوزش خواستن سودی دارد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه195
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(يكی از ياران پرهيزكار امام (علیه السلام) به نام همام گفت: ای اميرمومنان! پرهيزكاران را برای من آن چنان توصيف كن گويا آنان را با چشم می نگرم. امام (علیه السلام ) در پاسخ او درنگی كرد و فرمود: (ای همام! از خدا بترس و نيكوكار باش كه خداوند با پرهيزكاران و نيكوكاران است) اما همام دست بردار نبود و اصرار ورزيد، تا آنكه امام (علیه السلام ) تصميم گرفت صفات پرهيزكاران را بيان فرمايد. پس خدا را سپاس و ثنا گفت، و بر پيامبرش درود فرستاد، و فرمود)
(قسمت_اول )
1⃣سيمای پرهيزكاران
♦️(پس از ستايش پروردگار!) همانا خداوند سبحان پديده ها را در حالی آفريد كه از اطاعتشان بی نياز، و از نافرمانی آنان در امان بود، زيرا نه معصيت گناهكاران به خدا زيانی می رسانند و نه اطاعت مومنان برای او سودی دارد، روزی بندگان را تقسيم، و هر كدام را در جايگاه خويش قرار داد، اما پرهيزكاران! در دنيا دارای فضيلت های برترند، سخنانشان راست، پوشش آنان ميانه روی، و راه رفتنشان با تواضع و فروتنی است، چشمان خود را بر آنچه خدا حرام كرده می پوشانند، و گوشهای خود را وقف دانش سودمند كرده اند، و در روزگار سختی و گشايش حالشان يكسان است، و اگر نبود مرگی كه خدا بر آنان مقدر فرمود، روح آنان حتی به اندازه برهم زدن چشم، در بدنها قرار نمی گرفت، از شوق ديدار بهشت، و از ترس عذاب جهنم. خدا در جانشان بزرگ و ديگران كوچك مقدارند. بهشت برای آنان چنان است كه گویی آن را ديده و در نعمتهای آن به سر می برند، و جهنم را چنان باور دارند كه گویی آن را ديده و در عذابش گرفتارند دلهای پرهيزكاران اندوهگين، و مردم از آزارشان در امان، تنهايشان لاغر، درخواستهايشان اندك، و عفيف و پاكدامنند. در روزگار كوتاه دنيا صبر كرده تا آسايش جاودانه قيامت را به دست آورند، تجارتی پرسود كه پروردگارشان فراهم فرمود، دنيا می خواست آنها را بفريبد اما عزم دنيا نكردند، می خواست آنها را اسير خود گرداند كه با فدا كردن جان، خود را آزاد ساختند...
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه193
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣وصف منافقان
1⃣مشکلات رسالت
♦️خدا را بر توفيقی كه به اطاعتش داده، و ما را از نافرمانی بازداشته، ستايش می كنيم، و از او می خواهيم كه نعمتش را كامل، و دست ما را به ريسمان محكمش متصل گرداند. و شهادت می دهيم كه محمد (صل الله علیه و آله وسلم) بنده و فرستاده اوست كه در راه رضايت حق در كام هرگونه سختی و ناراحتی فرو رفت، و جام مشكلات و ناگواريها را سركشيد، روزگاری خويشاوندان او به دورویی و دشمنی پرداختند، و بيگانگان در كينه توزی و دشمنی با او متحد شدند، اعراب برای نبرد با پيامبر عنان گسيخته، و با تازيانه بر مركبها نواخته و از هر سو گرد می آمدند، و از دورترين سرزمين، و فراموش شده ترين نقطه ها، دشمنی خود را بر پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) فرود آوردند.
2⃣سيمای منافقان
♦️ ای بندگان خدا! شما را به ترس از خدا سفارش می كنم، و شما را از منافقان می ترسانم، زيرا آنها گمراه و گمراه كننده اند، خطاكار و به خطاكاری تشويق می كنند، به رنگهای گوناگون ظاهر می شوند از ترفندهای گوناگون استفاده می كنند، برای شكستن شما از هر پناهگاهی سود می برند، و در هر كمينگاهی به شكار شما می نشينند، قلبهايشان بيمار، و ظاهرشان آراسته است، در پنهانی راه می روند، و از بيراهه ها حركت می كنند، وصفشان دارو، و گفتارشان درمان اما كردارشان دردی است بی درمان، بر رفاه و آسايش مردم حسد می ورزند، و بر بلا و گرفتاری مردم می افزايند، و اميدواران را نااميد می كنند، آن ها در هر راهی كشته ای ، و در هر دلی راهی ، و بر هر اندوهی اشكها می ريزند، مدح و ستايش را به يكديگر قرض می دهند، و انتظار پاداش می كشند، اگر چيزی را بخواهند اصرار می كنند و اگر ملامت شوند، پرده دری می كنند، و اگر داوری كنند اسراف می ورزند. آنها برابر هر حقی باطلی، و برابر هر دليلی شبهه ای ، و برای هر زنده ای قاتلی، و برای هر دری كليدی، و برای هر شبی چراغی تهيه كرده اند، با اظهار ياس می خواهند به مطامع خويش برسند، و بازار خود را گرم سازند، و كالای خود را بفروشند، سخن می گويند اما به اشتباه و ترديد می اندازند، توصيف می كنند اما فريب می دهند، در آغاز، راه را آسان و سپس در تنگناها به بن بست می كشانند، آنها ياوران شيطان و زبانه های آتش جهنم می باشند.
(آنان پيروان شيطانند، و بدانيد كه پيروان شيطان زيانكارانند.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه194
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه متقین
(قسمت_دوم )
2⃣ شب پرهيزكاران
♦️ پرهيزكاران در شب بر پا ايستاده مشغول نمازند، قرآن را جزء جزء و با تفكر و انديشه می خوانند، با قرآن جان خود را محزون و داروی درد خود را می يابند، وقتی به آيه ای برسند كه تشويقی در آن است، با شوق و طمع بهشت به آن روی آورند، و با جان پرشوق در آن خيره شوند، و گمان می برند كه نعمتهای بهشت در برابر ديدگانشان قرار داد و هرگاه به آيه ای می رسند كه ترس از خدا در آن باشد، گوش دل به آن می سپارند، و گويا صدای برهم خوردن شعله های آتش، در گوششان طنين افكن است، پس قامت به شكل ركوع خم كرده، پيشانی و دست و پا بر خاك ماليده، و از خدا آزادی خود از آتش جهنم را می طلبند.
3⃣روز پرهيزكاران
♦️پرهيزكاران در روز، دانشمندانی بردبار، و نيكوكارانی باتقوا هستند كه ترس الهی آنان را چونان تير تراشيده لاغر كرده است، كسی كه به آنها می نگرد می پندارد كه بيمارند اما آنان را بيماری نيست، و می گويد: مردم در اشتباهند! در صورتيكه آشفتگی ظاهرشان از امری بزرگ است. از اعمال اندك خود خشنود نيستند، و اعمال زياد خود را بسيار نمی شمارند، نفس خود را متهم می كنند، و از كردار خود ترسناكند، هرگاه يكی از آنان را بستايند، از آنچه در تعريف او گفته شد در هراس افتاده می گويد: (من خود را از ديگران بهتر می شناسم و خدای من، مرا بهتر از من می شناسد، بار خدايا، مرا بر آنچه می گويند محاكمه نفرما، و بهتر از آن قرارم ده كه می گويند، و گناهانی كه نمی دانند بيامرز.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه193
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه متقین
(قسمت_سوم)
4⃣نشانه های پرهيزكاران
♦️و یکی از نشانه های پرهيزكاران اين است كه او را اينگونه می بينی؛ در دينداری نيرومند، نرمخو و دورانديش، دارای ايمانی پر از يقين، حريص در كسب دانش، و با داشتن علم بردبار، و در توانگری ميانه رو، در عبادت فروتن، و آراسته در تهيدستی، در سختی ها بردبار، در جستجوی كسب حلال، در راه هدايت شادمان، پرهيزكننده از طمع ورزی، می باشد، اعمال نيكو انجام می دهد و ترسان است، روز را به شب می رساند با سپاسگزاری، و شب را به روز می آورد با ياد خدا، شب می خوابد اما ترسان، و برمی خيزد شادمان، ترس برای اينكه دچار غفلت نشود، و شادمانی برای فضل و رحمتی كه به او رسيده است. اگر نفس او در آنچه دشوار است فرمان نبرد، از آنچه دوست دارد محرومش می كند، روشنی چشم پرهيزكار در چيزی قرار دارد كه جاودانه است، و آنچه را ترك می كند كه پايدار نيست، بردباری را با علم، و سخن را با عمل، درمی آميزد پرهيزگار را می بيني كه: آرزويش نزديك، لغزشهايش اندك، قلبش فروتن، نفسش قانع، خوراكش كم، كارش آسان، دينش حفظ شده، شهوتش در حرام مرده، خشمش فرو خورده است. مردم به خيرش اميدوار، و از آزارش در امانند، اگر در جمع بيخبران باشد نامش در گروه يادآوران خدا ثبت می گردد، و اگر در يادآوران باشد نامش در گروه بيخبران نوشته نمی شود، ستمكار خود را عفو می كند، به آنكه محرومش ساخته می بخشد، به آن كس كه با او بريده می پيوندد، از سخن زشت دور، و گفتارش نرم، بديهای او پنهان و كار نيكش آشكار است. نيكی های او به همه رسيده، و آزار او به كسی نمی رسد. در سختی ها آرام، و در ناگواريها بردبار و در خوشيها سپاسگزار است، به دشمن ستم نكند، و نسبت به آنكه دوست دارد به گناه آلوده نشود، پيش از آن كه بر ضد او گواهی دهند به حق اعتراف می كند، و آنچه را به او سپرده اند ضايع نمی سازد، و آنچه را به او تذكر دادند فراموش نمی كند. مردم را با لقبهای زشت نمی خواند، همسايگان را آزار نمی رساند، در مصيبتهای ديگران شاد نمی شود، و در كار ناروا دخالت نمی كند، و از محدوده حق خارج نمی شود، اگر خاموش است سكوت او اندوهگينش نمی كند، و اگر بخندد آواز خنده او بلند نمی شود، و اگر به او ستمی روا دارند صبر می كند تا خدا انتقام او را بگيرد. نفس او از دستش در زحمت، ولی مردم در آسايشند، برای قيامت خود را به زحمت می افكند، ولی مردم را به رفاه و آسايش می رساند، دوری او از برخی مردم، از روی زهد و پارسایی، و نزديك شدنش با بعضی ديگر از روی مهربانی و نرمی است، دوری او از تكبر و خودپسندی، و نزديكی او از روی حيله و نيرنگ نيست، (سخن امام كه به اينجا رسيد، ناگهان همام ناله ای زد و جان داد. امام (علیه السلام) فرمود:) سوگند به خدا من از اين پيش آمد بر همام می ترسيدم، سپس گفت: آيا پندهای رسا با آنان كه پذيرنده آنند چنين می كند؟ شخصی رسيد و گفت: چرا با تو چنين نكرد؟ امام (علیه السلام ) پاسخ داد: وای بر تو، هر اجلی وقت معينی دارد كه از آن پيش نيفتد و سبب مشخصی دارد كه از آن تجاوز نكند، آرام باش و ديگر چنين سخنانی مگو، كه شيطان آن را بر زبانت رانده است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه193
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(اين خطبه را «قاصعه» يعنی تحقير كننده ناميدند كه در آن ارزشهای جاهلی را كوچك و خوار شمرد و از طولانی ترين سخنرانيهای امام است كه در سال ۴۰ هجری در حاليكه سوار بر اسب بود ايراد فرمود)
(قسمت_اول)
1⃣ والایی پروردگار
♦️ستايش خداوندی را سزاست كه لباس عزّت و بزرگی پوشيد، و آن دو را برای خود انتخاب، و از ديگر پديده ها باز داشت. آن دو را مرز ميان خود و ديگران قرار داد، و آن دو را برای بزرگی و عظمت خويش برگزيد، و لعنت كرد آن كس را كه در آرزوی عزّت و بزرگی با خدا به ستيزه برخيزد، از اين رو فرشتگان مقرّب خود را آزمود، و فروتنان را از گردنكشان جدا فرمود. با آن كه از آنچه در دلهاست، و از اسرار نهان آگاه است، به فرشتگان فرمود. «من بشری را از گل و خاك می آفرينم، آنگاه كه آفرينش او به اتمام رسيد، و روح در او دميدم، برای او سجده كنيد، فرشتگان همه سجده كردند مگر ابليس» كه حسادت او را فرا گرفت.
2⃣نكوهش تكبر و خودپسندی شيطان
♦️شيطان بر آدم عليه السّلام به جهت خلقت او از خاك، فخر فروخت، و با تكيه به اصل خود كه از آتش است دچار تعصّب و غرور شد. پس شيطان دشمن خدا و پيشوای متعصّبها و سر سلسله متكبّران است، كه اساس عصبيّت را بنا نهاد، و بر لباس كبريایی و عظمت با خدا در افتاد، لباس بزرگی را بر تن پوشيد و پوشش تواضع و فروتنی را از تن در آورد. آيا نمی نگريد كه خدا به خاطر خود بزرگ بينی، او را كوچك ساخت و به جهت بلند پروازی او را پست و خوار گردانيد پس او را در دنيا طرد شده، و آتش جهنّم را در قيامت برای او مهيّا فرمود؟
3⃣ آزمايشها درمان تكبّر
♦️خداوند اگر اراده می كرد، آدم عليه السّلام را از نوری كه چشمها را خيره كند، و زيباييش عقلها را مبهوت سازد، و عطر و پاكيزگی اش حس بويایی را تسخير كند می آفريد، كه اگر چنين می كرد، گردنها در برابر آدم فروتنی می كردند، و آزمايش فرشتگان برای سجده آدم عليه السّلام آسان بود، امّا خداوند مخلوقات خود را با اموری كه آگاهی ندارند آزمايش می كند، تا بد و خوب تميز داده شود، و تكبّر و خودپسندی را از آنها بزدايد، و خود بزرگ بينی را از آنان دور كند. پس، از آنچه خداوند نسبت به ابليس انجام داد عبرت گيريد، زيرا اعمال فراوان و كوششهای مداوم او را با تكبّر از بين برد. او شش هزار سال عبادت كرد كه مشخّص می باشد از سالهای دنيا يا آخرت است، امّا با ساعتی تكبّر همه را نابود كرد، چگونه ممكن است پس از ابليس، فرد ديگری همان اشتباه را تكرار كند و سالم بماند نه، هرگز! خداوند هيچ گاه انسانی را براب عملی وارد بهشت نمی كند كه برای همان عمل فرشته ای را محروم سازد. فرمان خدا در آسمان و زمين يكسان است، و بين خدا و خلق، دوستی خاصّی وجود ندارد كه به خاطر آن، حرامی را كه بر جهانيان ابلاغ فرموده حلال بدارد....
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
#علی_یاوران (دور دوم)
#ختمدستهجمعیخطبههاینهجالبلاغهدر70روز
💢از میلاد ولی تا شهادت ولی💢
#دوازدهمین_روز
👈از خطبه ۱۹۳، بند ۲ تا خطبه ۱۹۲ بند۳
@daghdaghemand
#ای_که_دستت_میرسد_کاری_بکن❗️
💠 از کفاره گناهان بزرگ است به فریاد مردم رسیدن و آرام کردن مصیبت دیدگان.
📚 نهج البلاغه حکمت۲۴
✅ بار دیگر نهج البلاغه ایها صداقت خود را در عمل به نهج البلاغه ثابت می کنند و با کمک های مالی خود، هموطنان سیل زده را یاری خواهند کرد; که از مولایشان آموخته اند; هر که با دست کوتاه ببخشد از دستی بلند پاداش گیرد(حکمت ۲۳۲)
#من_نهج_البلاغه_میخوانم
شماره حساب جهت کمک به سیل زدگان 🔰🔰🔰
5022291017271386 شماره کارت بنام (علی رجائیان)
🆔 @daghdaghemand
۲۴ رجب، سالروز فتخ قلعه ی خیبر به دستان الهی #امیرالمومنین_علی علیه السلام جانشین بر حق نبی اکرم
@daghdaghemand
#علی_یاوران (دور دوم)
#ختمدستهجمعیخطبههاینهجالبلاغهدر70روز
💢از میلاد ولی تا شهادت ولی💢
#سیزدهمین_روز
👈 خطبه ۱۹۲ از بند۴، تا بند ۸
@daghdaghemand
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه قاصعه
(قسمت_دوم )
4⃣ هشدار از دشمنی های شيطان
♦️ای بندگان خدا از دشمن خدا پرهيز كنيد، مبادا شما را به بيماری خود مبتلا سازد، و با ندای خود شما را به حركت در آورد، و با لشكرهای پياده و سواره خود بر شما بتازد به جانم سوگند، شيطان تير خطرناكی برای شكار شما بر چلّه كمان گذارده، و تا حد توان كشيده، و از نزديكترين مكان شما را هدف قرار داده است، و خطاب به خدا گفت: «پروردگارا !! به سبب آن كه مرا دور كردی، دنيا را در چشمهايشان جلوه ميدهم، و همه را گمراه خواهم كرد» امّا تيری در تاريكيها، و سنگی بدون نشانه روی رها ساخت، گرچه فرزندان خودپسندی، و برادران تعصّب و خود خواهی، و سواران مركب جهالت و خود پرستی، او را تصديق كردند. افراد سركش شما تسليم شيطان شدند، و طمع ورزی او را در شما كارگر افتاد، و اين حقيقت بر همه آشكار گرديد، و حكومت شيطان بر شما استوار شد، و با لشكر خويش به شما يورش برد، و شما را به ذلّت سقوط كشانيد، و شما را به مرز كشتار و خونريزی كشاند، و شما را با فروكردن نيزه در چشمها، بريدن گلوها، كوبيدن مغزها پايمال كرد، تا شما را به سوی آتشی بكشاند كه از پيش مهيّا گرديد. پس شيطان بزرگترين مانع برای دينداری، و زيانبارترين و آتش افروزترين فرد برای دنيای شماست .!.شيطان از كسانی كه دشمن سر سخت شما هستند و برای در هم شكستنشان كمر بسته ايد، خطرناك تر است. مردم! آتش خشم خود را بر ضد شيطان به كار گيريد، و ارتباط خود را با او قطع كنيد. به خدا سوگند! شيطان بر اصل و ريشه شما فخر فروخت، و بر حسب و نسب شما طعنه زد و عيب گرفت، و با سپاهيان سواره خود به شما هجوم آورد، و با لشكر پياده راه شما را بست، كه هر كجا شما را بيابند شكار می كنند، و دست و پای شما را قطع می كنند، نه می توانيد با حيله و نقشه آنها را بپراكنيد، و نه با سوگندها قادريد از سر راهتان دور كنيد. زيرا كمينگاه شيطان ذلّت آور، تنگ و تاريك، مرگ آور، و جولانگاه بلا و سختيهاست، پس شراره های تعصّب و كينه های جاهلی را در قلب خود خاموش سازيد، كه تكبّر و خود پرستی در دل مسلمان از آفتهای شيطان، غرورها، و كشش ها و وسوسه های اوست. تاج تواضع و فروتنی را بر سر نهيد، و تكبر و خود پسندی را زير پا بگذاريد، و حلقه های زنجير خود بزرگ بينی را از گردن باز كنيد، و تواضع و فروتنی را سنگر ميان خود و شيطان و لشكريانش قرار دهيد، زيرا شيطان از هر گروهی لشكريان و يارانی سواره و پياده دارد. و شما همانند قابیل نباشيد كه بر برادرش تكبّر كرد، خدا او را برتری نداد، خويشتن را بزرگ می پنداشت، و حسادت او را به دشمنی واداشت، تعصّب آتش كينه را در دلش شعله ور كرد، و شيطان باد كبر و غرور در دماغش دميد، و سر انجام پشيمان شد، و خداوند گناه قاتلان را تا روز قيامت بر گردن او نهاد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه قاصعه
(قسمت_سوم)
5⃣پرهيز از تكبّر و اخلاق جاهلی
♦️آگاه باشيد! در سركشی و ستم زياده روی كرديد، و در زمين در دشمنی با خداوند فساد به راه انداختيد، و آشكارا با بندگان خدا به نبرد پرداختيد. خدا را ! خدا را ! از تكبّر و خودپسندی، و از تفاخر جاهلی بر حذر باشيد، كه جايگاه بغض و كينه و رشد وسوسه های شيطانی است، كه ملّتهای گذشته، و امّتهای پيشين را فريب داده است، تا آنجا كه در تاريكی های جهالت فرو رفتند، و در پرتگاه هلاكت سقوط كردند، و به آسانی به همان جایی كه شيطان می خواست كشانده شدند. كبر و خود پسندی چيزی است كه قلبهای متكبّران را همانند كرده تا قرنها به تضاد و خونريزی گذراندند، و سينه ها از كينه ها تنگی گرفت.
6⃣پرهيز از سران متكبّر و خود پسند
♦️آگاه باشيد!زنهار! زنهار! از پيروی و فرمانبرداری سران و بزرگانتان، آنان كه به اصل و حسب خود می نازند، و خود را بالاتر از آنچه كه هستند می پندارند، و كارهای نادرست را به خدا نسبت می دهند، و نعمتهای گسترده خدا را انكار می كنند، تا با خواسته های پروردگاری مبارزه كنند، و نعمتهای او را ناديده انگارند. آنان شالوده تعصّب جاهلی، و ستونهای فتنه، و شمشيرهای تفاخر جاهليّت هستند. پس، از خدا پروا كنيد، و با نعمتهای خدادادی درگير نشويد، و به فضل و بخشش او حسادت نورزيد، و از فرومايگان اطاعت نكنيد، آنان كه تيرگيشان را با صفای خود نوشيديد، و بيماريشان را با سلامت خود درهم آميخته ايد، و باطل آنان را با حق خويش مخلوط كرده ايد، در حالی كه آنان ريشه همه فسقها و انحرافات و همراه انواع گناهانند. شيطان آنها را برای گمراه كردن مردم، مركبهای رام قرار داد، و از آنان لشكری برای هجوم به مردم ساخت، و برای دزديدن عقلهای شما آنان را سخنگوی خود برگزيد، كه شما را هدف تيرهای خويش، و پايمال قدمهای خود، و دستاويز وسوسه های خود گردانيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣خطبه قاصعه
(قسمت_چهارم)
7⃣ ضرورت عبرت از گذشتگان
♦️مردم! از آنچه كه بر ملّتهای متكبّر گذشته، از كيفرها و عقوبتها و سختگيری ها، و ذلّت و خواری فرود آمده عبرت گيريد، و از قبرها و خاكی كه بر آنچه ره نهادند، و زمينهایی كه با پهلوها بر آن افتادند پند پذيريد، و از آثار زشتی كه كبر و غرور در دلها می گذارد به خدا پناه ببريد، همانگونه كه از حوادث سخت به او پناه می بريد اگر خدا تكبّر ورزيدن را اجازه می فرمود، حتما به بندگان مخصوص خود از پيامبران و امامان عليهم السلام اجازه می داد، در صورتی كه خدای سبحان تكبّر و خودپسندی را نسبت به آنان ناپسند، و تواضع و فروتنی را برای آنان پسنديد، كه چهره بر زمين می گذارند و صورتها بر خاك می مالند، و در برابر مؤمنان فروتنی می كنند، و خود از قشر مستضعف جامعه می باشند كه خدا آنها را با گرسنگی آزمود، و به سختی و بلا گرفتارشان كرد، و با ترس و بيم امتحانشان فرمود، و با مشكلات فراوان، خالصشان گردانيد. پس مال و فرزند را دليل خشنودی يا خشم خدا ندانيد، كه نشانه ناآگاهي به موارد آزمايش، و امتحان در بی نيازی و قدرت است، زيرا خداوند سبحان فرمود: «آيا گمان می كنند مال و فرزندانی كه به آنها عطا كرديم، به سرعت نيكی ها را برای آنان فراهم می كنيم نه آنان آگاهی ندارند»
8⃣فلسفه آزمايشها
♦️پس همانا خداوند سبحان بندگان متكبّر را با دوستان خود كه در چشم آنها ناتوانند می آزمايد؛ وقتی كه موسی بن عمران و برادرش هارون عليهم السّلام بر فرعون وارد شدند، و جامه های پشمين به تن، و چوب دستی در دست داشتند، و با فرعون شرط كردند كه اگر تسليم پروردگار شود، حكومت و ملكش جاودانه بماند و عزّتش برقرار باشد، فرعون گفت: «آيا از اين دو نفر تعجّب نمی كنيد كه دوام عزّت و جاودانگی حكومتم را به خواسته های خود ربط می دهند در حالی كه در فقر و بيچارگی به سر می برند اگر چنين است چرا دستبندهای طلا به همراه ندارند» اين سخن را فرعون برای بزرگ شمردن طلا و تحقير پوشش لباسی از پشم گفت، در حالی كه اگر خدای سبحان اراده می فرمود، به هنگام بعثت پيامبران، درهای گنجها، و معدنهای جواهرات، و باغات سرسبز را به روی پيامبران می گشود، و پرندگان آسمان و حيوانات وحشی زمين را همراه آنان به حركت در می آورد. امّا اگر اين كار را می كرد، آزمايش از ميان می رفت، و پاداش و عذاب بی اثر می شد، و بشارتها و هشدارهای الهی بی فايده می بود، و بر مؤمنان اجر و پاداش امتحان شدگان واجب نمی شد، و ايمان آورندگان ثواب نيكوكاران را نمی يافتند، و واژه ها، معانی خود را از دست ميداد. در صورتی كه خداوند پيامبران را با عزم و اراده قوی، گرچه با ظاهری ساده و فقير مبعوث كرد، با قناعتی كه دلها و چشمها را پر سازد، هر چند فقر و نداری ظاهری آنان چشم و گوشها را خيره سازد. اگر پيامبران الهی، دارای چنان قدرتی بودند كه مخالفت با آنان امكان نمی داشت، و توانایی و عزّتی می داشتند كه هرگز مغلوب نمی شدند، و سلطنت و حكومتی می داشتند كه همه چشمها به سوی آنان بود، از راههای دور بار سفر به سوی آنان می بستند، اعتبار و ارزششان در ميان مردم اندك بود، و متكبّران در برابرشان سر فرود می آوردند، و تظاهر به ايمان می كردند، از روی ترس يا علاقه ای كه به مادّيات داشتند. در آن صورت نيّتهای خالص يافت نمی شد، و اهداف غير الهی در ايمانشان راه می يافت، و با انگيزه های گوناگون به سوی نيكی ها می شتافتند. امّا خدای سبحان اراده فرمود كه پيروی از پيامبران، و تصديق كتب آسمانی ، و فروتنی در عبادت، و تسليم در برابر فرمان خدا، و اطاعت محض فرمانبرداری ، با نيّت خالص تنها برای خدا صورت پذيرد، و اهداف غير خدایی در آن راه نيابد، كه هر مقدار آزمايش و مشكلات بزرگتر باشد ثواب و پاداش نيز بزرگتر خواهد بود.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه192
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📢 #اطلاعیه12
#طرح_علی_یاوران
#آخرین_فرصت
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🏴 با سلام خدمت همه ی علی یاوران وعرض تسلیت به مناسبت شهادت مظلومانه امام موسی کاظم علیه السلام،
✅ با توجه به پایان رسیدن آخرین فرصت برای جبران کاستی ها، لذا از همه سرگروههای محترم علی یاور در خواست میکنیم تا ۱۷ فروردین ماه :
1⃣ تمام مشخصات افراد جذب شده را به آی دی های مربوطه ارسال نمایند.
💢 مشخصات شامل: نام، نام خانوادگی، تاریخ دقیق تولد، تحصیلات (رشته و مقطع)، شهر و شماره همراه تماس و فضای مجازی می باشد.
2⃣ همه افراد را در کانال های مهدوی ارفع، آثار مهدوی، تبیان مهدوی ، کانال ختم ۱۱۰ روزه ، کانال نهج البلاغه ایها و گروههای مربوطه (خواهران و برادران) در ایتا عضو کنند.
3⃣ مبالغ جمع آوری شده ( ۱۱۰ هزار تومان ها) را به شماره حساب 6037997300167385 به نام وحید هادی لو، واریز نمایند و قبض واریزی را به این آی دی ارسال نمایند.
@Ali_doost
📌 ان شاءالله در روز ۲۱ فروردین ماه سالروز میلاد امام سجاد علیه السلام نتایج طرح اعلام و به قید قرعه به برندگان جوایز ارزنده ای تعلق خواهد گرفت.
🖊حمیدرضا مهدوی ارفع
🆔 @mahdavi_arfae