معمولاً در نظامهای سیاسی دنیا، آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتاً در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخص شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال، یک حقیقت نیز وجود دارد و آن، اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیینکنندهای ایفا میکند. برای نمونه، هر چند وضعیت کنونی که در برجام پدید آمده، ناشی از خروج یکجانبه آمریکا از توافق هستهای است، اما نمیتوان از محاسبات و خطاهای صورت گرفته در درون کشور صرفنظر کرد. ترامپ آن روزی قاطعانه تصمیم گرفت از برجام خارج شود که اطمینان یافته بود دولت ایران در برجام باقی میماند. شاید اگر محاسبات ترامپ از رفتارهای واکنشی ایران به صورت دیگری رقم میخورد، خطرپذیری خروج از برجام برای او به شدت افزایش پیدا میکرد. اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا آن حد است که گفته میشود هیچ پروژهای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن در درون یک نظام سیاسی، اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود.
عزیز غضنفری
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
خانه مقاومت
نشانهشناسی پیام منتخب ملت به دبیر کل حزبالله لبنان
معمولاً در نظامهای سیاسی دنیا، آمد و شد دولتها در اصول سیاست خارجی کشورها تفاوت چندانی ایجاد نمیکند و تغییرات عمدتاً در تاکتیکها و نحوه اجرای سیاستهای مشخص شده است. جمهوری اسلامی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست. با این حال، یک حقیقت نیز وجود دارد و آن، اینکه نوع نگاه و نگرش مجریان سیاست خارجی به تحولات و بازیگران روابط بینالملل در تحقق اهداف سیاست خارجی نقش تعیینکنندهای ایفا میکند.
اهمیت نقش سیاست داخلی در سیاست خارجی تا آن حد است که گفته میشود هیچ پروژهای در سیاست خارجی موفق نخواهد شد، مگر آنکه پیش از آن در درون یک نظام سیاسی، اجماع نظر قاطع پدید آید و محاسبات و اقدامات صحیح طراحی و اجرایی شود.
با وجود برخی اختلافات، همه دولتهای پس از انقلاب اسلامی در موضوعات مهم و اصلی سیاست خارجی در یک مسیر و چارچوب حرکت میکردند. برای نمونه، درباره آمریکا اقتضائات زمان و مکان و ذائقه دولتها همواره در نظر گرفته شده است، اما هیچ گاه از خطوط ثابت تخطی نشده است. جبهه مقاومت نیز همواره مورد توجه دولتهای جمهوری اسلامی بوده است؛ چرا که رؤسای دولتها خود وقتی بر سر کار میآمدند، از نزدیک آگاه میشدند که همکاریهای منطقهای چگونه و تا چه میزان برای کشور «امنیت»، «قدرت» و «فرصت» تولید کرده است. همچنین توازنگرایی در سیاست خارجی و رویکرد کلی به روابط روسیه و چین با وجود نگاهها و سلایق گوناگون همواره در یک چارچوب کلی طراحی و عملیاتی شده است.
انتخاب «مسعود پزشکیان» به عنوان رئیسجمهور منتخب و تعیین و اجرای موضوعات سیاست خارجی با گذشته از حیث راهبردی تفاوت چندانی ندارد. با این حال، پیامهای او به دبیر کل حزبالله لبنان و نیز رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس فلسطین پیش از شروع به کار رسمی دولتش حامل معانی و پیامهای خاص است. بسته شدن باب تحلیل و تفسیرهای نادرست درباره ماهیت سیاستخارجی دکتر پزشکیان و دولتش از یکسو و آشکار شدن ابعاد و مختصات آن از سوی دیگر، احتمالاً یکی از دلایل کنشگریهای زودهنگام وی در این عرصه است.
هر چند درباره آینده سخن گفتن سخت است، اما میتوان گفت پزشکیان در گام اول به دنبال جا انداختن این انگاره است که سبد و کیک سیاستش در حوزه بینالملل یک سبد متنوع است. ارتباط با شرق، مذاکره با غرب، حمایت از مقاومت و دیپلماسی اقتصادی با همسایگان، هر یک بخشی از این سبد را تشکیل خواهند داد. همانگونه که در تماس پوتین، وی بر این نکته تأکید کرد که منتظر اجلاس بریکس و امضای توافقنامه همکاری جامع ایران و روسیه است؛ همچنین وی در پیام و تماس با چهرههای مؤثر مقاومت در لبنان، فلسطین و سوریه بر این نکته صحه گذاشت که مقاومت یکی از اضلاع سهگانه اوست.
اینگونه نگاه کردن به عرصه سیاست خارجی میتواند دست دولت را در مسیر آینده باز بگذارد؛ اولاً گزینههای دولت و نظام را تنوع میبخشد و ثانیاً در صورت خلف وعدههای مجدد غرب در مذاکرات قدرت عملیات و بالانس دولت را افزایش داده است و دچار خلأ رفتاری یا نظری نخواهد شد. همانگونه که ما در مقاطعی مانند سال ۱۳۹۷ شاهد فروپاشی یکباره محاسبات ذهنی دولتمردان، زمانبر بودن بازگشت به محاسبه جدید و درگیر شدن در فرآیند آزمون و خطا از سوی آنها بودیم.
آنچه تا به این قسمت نگاشته شد، ناظر به تأثیرات و پیامهای این مواضع در سطح خارجی بود، اما پیامها و تماسها افزون بر اینکه فضای پیرامونی را نشانه گرفته است، گاهی هم به داخل دارد. برای فهم پیام داخلی باید به تجربه گذشته تورقی زد و سیاستی را که در دهه ۹۰ اتخاذ شد، مرور کرد. اصل اساسی و راهبردی در سیاست خارجی و دیپلماسی دهه ۹۰ بر توسعه برونگرا و بروننگر گذاشته شد. نگاه ایدهآلیستی که در دهه ۹۰ حکمفرما شد،این بود که با شروع همکاری در حوزه هستهای و تسری آن بر سایر حوزهها میتوان همه اختلافات موجود میان آمریکا و ایران را تلطیف و یا رفع کرده و از مزایای چنین راهبردی در شکوفایی اقتصاد استفاده کرد.
حاصل چنین رویکردی و عدم توازنبخشی به سبد سیاست خارجی کشور و سیاست اقتصادی داخلی، موجب رکود یکباره در شرایط داخلی و انسداد در مسیر تعامل با غرب شد. رشد ۱۰۰۰ درصدی حجم نقدینگی کشور، نرخ تورم بیش از ۵۰ درصدی،کاهش تولید ناخالص ملی کشور، جهش ۸۰۰ درصدی قیمت مسکن و...بخشی از تأثیرات منفی این نگاه بر نماگرهای کلان اقتصادی کشور در دهه ۹۰ است. این تجربه موجب مستولی شدن ترس مبنی بر تکرار مسیر گذشته در بخشی از جامعه است.به نظر میرسد، منتخب ملت به درستی این موضوع را فهم کرده و به داخل این پیام را منتقل کرد که نباید دوبار یک مسیر اشتباه را برای گزیدن و عبرت گرفتن انتخاب کرد.
#عزیز_غضنفری
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
🏴فتنه اعتقادی، مشروطه اقتصادی ۸🏴
🔹درباره مصیبت امام حسین(ع) اینگونه بیان شده است: «اقْشَعَرَّتْ لَدمکُ أَظِلَّةُ الْعَرْشِ مع أَظِلَّةُ الخلائق». مصیبتی که عرش الهی را بلرزه در میآورد حتما میتواند جوامع را تکان دهد و موتور محرکه تاریخ شود. اما اگر از این آیهالهی استفاده نشود و هیئتها و مساجد و حرمها به مراکز مبارزه با تسلط فرهنگی و اقتصادی کفر تبدیل نگردد و پیام عاشورا در این مسیر قرار نگیرد، بعید نخواهد بود که دچار بلای محرومیت از مجالس عزای حسینی (مانند دوران کرونا) شویم.
◾️در گفتار قبلی، اقامه وصف «حرص و حسد» بر برخی ارکانِ «مدل اداره» (به عنوان ابزاری که خُلق اجتماعی میسازد) تطبیق داده شد تا روشن شود مدل اداره و علم حکمرانی و روش تأمین معاش میتواند کافرانه یا اسلامی باشد و نمیتوان به راحتی، استفاده از آن برای تأمین معاش مسلمین را پذیرفت و امضا کرد.
🔹اما وصف رذیلهی دیگری که در فرهنگ آیات و روایات به شدت مورد عتاب و توبیخ و تهدید قرار گرفته و از آن نهی شده، وصف و عنوان «جمع المال» است که یکی از نمونههای این برخورد شدید، در سوره مبارکه «همزه» مشاهده میشود. این سوره با آیه «ويْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ» آغاز شده که عیبجویان و طعنهزنندگان را تهدید میکند.
◾️شاید تصور کنیم که این آیه فقط در حال هشدار به کسانی است که در روابط خانوادگی خود مشغول عیبجویی و طعنهزنی به همسر و عروس و داماد خود و... هستند اما آیات بعدی چنین انحصاری را ردّ میکند:«الَّذِي جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ» (همزه/ ۲) هر مسخرهکننده و عیبجو، کسی است که اهل جمعکردن ثروت و مال بوده و به شمارش آن میپردازد.
🔹البته بعضاً تصور ما از «جمع مالا و عدّده» منحصر به شخصی است که خود به دنبال مال دنیا بوده و پول روی پول میگذارد و در حال شمارش ثروتی است که در گاوصندوق یا حساب بانکی خود جمع کرده! اما توجه به آیه «الَذِينَ يَلْمِزُونَ الْمُطّوِّعِينَ...» (توبه/۷۹) نشان میدهد که اینان یک «جماعت» هستند و باید تأمل کرد که امروزه این جماعتها چگونه شکل میگیرد؟
◾️در تناسب با همین مطلب است که از امامرضا(ع) نقل شده: «لَا يُجْمَعُ الْمَالُ إِلَّا بِخَمْسِ خِصَالٍ بِبُخْلٍ شَدِيدٍ وَ أَمَلٍ طَوِيلٍ وَ حِرْصٍ غَالِبٍ وَ قَطِيعَةِ الرَّحِمِ وَ إِيثَارِ الدُّنْيَا عَلَى الآخِرَةِ؛ مال و پول جمع نمیشود مگر با پنج خُلق: بخل شدید و آرزوی دور و دراز و چیرگی حرص و قطع رحم و نابودی روابط خانوادگی (انسانی) و مقدمکردن دنیا بر آخرت».
🔹به نظر میرسد مصداق اصلی امروزهی این آیات و روایات، نظام سرمایهداری جهانی و وضعیت عینیِ «بخش خصوصی» است که در مدلهای توسعه، اصل و اساس قرار گرفته و در جهان به عنوان پیشران و محور اقتصاد و رونق اقتصادی معرفی میشود. آیا اخلاق و فرهنگ حاکم بر بخش خصوصی (شرکتهای بزرگ و کارتلها) در عالَم واقع چیزی جز ایجاد قطبهای بزرگ ثروت و تمرکز سرمایههای کلان است؟!
◾️محوریت بخش خصوصی در اقتصاد اگر به معنای حاکمیت نظامسرمایهداری (و نه عموم مردم) باشد، نمود عینی و تجسم خارجیِ همان اخلاق رذیله است. یعنی اگر تخصیص مقدورات و منابع و تدوین قوانین کشور بر محور بخش خصوصی (به تعریف متداول آن در جهان) تنظیم شود، همان اخلاق حرص و حسادت میتواند با «جمعالمال» و تجمیع ثروت و تمرکز سرمایه، ابزار و اهرمی برای تأمین حرص خود به دنیا و هزینههای سنگین آن را طراحی نماید.
🔹اگر به درستی در بیانات رهبری تأمل شود، معلوم خواهد شد که مقصود معظمله از بخش خصوصی، ورود «عموم مردم» در اقتصاد کشور است اما «مردم» توسط ادبیات تخصصی علم اقتصاد به بخش خصوصیای تأویل و تحریف شده که نه تنها عموم مردم نیستند بلکه قشر بسیار کوچکی از جامعه یعنی سرمایهدارانِ کلان هستند که معمولاً از اعتقادات و اخلاق عموم مردم متدین ایران دوری میکنند.
◾️امروزه انگیزهای مثل کسب رضایت امام حسین(ع) و ابراز ارادت به ایشان، این همه شور حسینی در کشور به راه میاندازد؛ حال اگر مومنین متوجه بشوند که این نظام مدیریتی مورد رضایت خدای متعال و ائمهاطهار(ع) نیست و بر مطالبه راه جایگزین متمرکز شوند، همین شور حسینی نمیتواند این وضعیت را اصلاح کند؟!
🔹اعجاز شور و عشق حسینی این است که میتواند چنین مسائلی را حل کند والا اموری مانند شفای مریض و... در مقایسه با دیگر کرامات این بزرگواران، امری عادی است. شور حسینی قدرت حل امراض اجتماعی را دارد؛ شور حسینی میتواند خلقهای رذیلهای که منشأ تحریک و تحرک جوامع میشوند را به اخلاق الهی تبدیل نماید.
📗گزیدهای از کتاب تبلیغی «فتنه اعتقادی، مشروطه اقتصادی» (جلد یک)
✔️قسمت اول گزیده
✔️قسمت دوم گزیده
✔️قسمت سوم گزیده
✔️قسمت چهارم گزیده
✔️قسمت پنجم گزیده
✔️قسمت ششم گزیده
✔️قسمت هفتم گزیده
حسینیه اندیشه
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
دمت گرم اقای باسلام :
باسلام از امروز به بعد دیگر میزبان محصولاتی که به هر شکلی به غاصبان فلسطین مربوط میشوند، نخواهد بود. فهرست این برندها را در ادامه آوردهایم. با این ملاحظه که علی رغم تلاشهایمان، نتوانستیم از جایی برای تهیه این فهرست کمکی بگیریم، پس خودمان دست به کار شدیم. البته ادعای کاملبودنش را هم نداریم اما همه تلاشمان را کردهایم تا مستنداتمان متقن و محکم باشند. به امید آزادی سرزمین زیتونها. به امید روزهای روشنی که در راهند.
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
12.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کارشناس اسرائیلی:
باید به یمن پاسخ میدادیم، ببخشید این را میگویم ولی ایران ما را به بچه کتک خور منطقه تبدیل کرده است...
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
12.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 واکنش خبرنگار بیبیسی به حمله پهپادی یمن به قلب سرزمینهای اشغالی؛ حمله بیسابقه یمن به عمق تلآویو، شکست حصار امنیتی و گنبدآهنین اسرائیل را نشان میدهد!
نفیسه کوهنورد:
🔹 این عمیقترین حملات حوثیهای یمن است که هم از نظر زمان و هم مکان دارای پیام معنادار است! این حمله میلیاردها دلار هزینه ائتلاف آمریکا و بریتانیا در منطقه را زیر سؤال برده است!
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
🔺اکنون اسرائیل در دام یمن افتاده است
قطعی است که حمله همه جانبه ای به زیرساخت های انرژی اسرائیل از سوی یمن صورت خواهد گرفت.
ژنرال یحیی سریع، سخنگوی ارتش یمن به رهبری انصار الله اعلام کرد که در پاسخ به حمله حدیده، پاسخ بسیار شدیدی به اسرائیل انجام خواهد شد.
همچنین یمن رسما اعلام کرد که هرکدام از کشورهای منطقه بخواهند از اسرائیل حمایت کنند به مانند اسرائیل تنبیه خداهند شد.
به نظر میرسد دوره شتر سواری دولا دولا برای کشورهای منطقه تمام شده است و باید یا در جبهه مقاومت فعال باشند و یا باید در جبهه اسرائیل بازیگری کنند.
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
7.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شوک بزرگی که به دنیا وارد شد
در ایران چیزی حس کردین؟!
اگر ایران بود خودتحقیرها چه ها میگفتند؟!
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
#فوری
ظریف فهرست اسامی اعضای "شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه دولت چهاردهم" را اعلام کرد
فهرست اسامی اعضای شورای راهبری:
محمد جواد آذری جهرمی
نورالدین آهی
رحمتالله بیگدلی
علی تاجرنیا
احمد ترکنژاد
سمیه توحیدلو
محمد رضا جلاییپور
محسن حاجی میرزایی
الیاس حضرتی
هادی خانیکی
علی ربیعی
محسن رنانی
محمد رهبری
فیاض زاهد
علی شکوریراد
ابراهیم شیخ
سید رضا صالحی امیری
محمد صدوقی
علی طیبنیا
محمد جواد ظریف
امین عارفنیا
علی عبدالعلیزاده
حسین عبده تبریزی
عباس عبدی
رئوف قادری
محمد قائمپناه
محمد کبیری
حسین مرعشی
شهیندخت مولاوردی
مصطفی مولوی
فاطمه مهاجرانی
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
🔺نرم افزار ایرانی فرودگاه امام را از اختلال جهانی مصون کرد
🔹مدیر فرودگاه امام خمینی(ره): فرودگاه امام با وجود این که ۸۰ درصد پروزاهای خارجی را ارائه میکند، خوشبختانه هیچ مشکلی نداشته و خدمات این فرودگاه به شکل طبیعی به مسافران ارائه میشود.
🔹از ابتدا که به این فرودگاه آمدم، مشکلی احساس شد که سیستمهای نرم افزار فرودگاه قبلا از یک شرکت فرانسوی بود که باید مرتب توسط آن شرکت پشتیبانی و حمایت میشد.
🔹لذا از ابتدا گفتیم سیستم ایرانی با یک گروه دانشبنیان داخلی باید تهیه شود و در ۱.۵ سال قبل راهاندازی و بهرهبرداری صورت گرفت و از آن زمان سیستمهای فرودگاه با این نرمافزار داخلی کار میکند و مشکلی ندارد.
🔹مشکل فرودگاههای خارجی بهخاطر سیستم نرمافزار مایکروسافت است و در برخی فرودگاهها پذیرش مسافر بهصورت دستی انجام میشود و برخی فرودگاهها مثل مراکش کلا مختل شده است.
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
🔴 توجیهات پزشکیان بعد از انتقادات گسترده به فرآیند انتخاب وزرا: اگر معتقدید شاخصی ضعیف است شما شاخص دیگری بگویید تا اضافه کنیم
⏪به تمام افراد از جمله آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی هم گفتم افرادتان را معرفی کنید
▪️مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منتخب در نشست با جمعی از فعالین سیاسی:
بنده به تمام افراد ازجمله آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی هم گفتم افرادتان را معرفی کنید. اگر معتقدید شاخصی ضعیف است شما شاخص دیگری بگویید تا اضافه کنیم. طبق این شاخصها همه افراد را جمع میکنیم و از میان آنها بهترینها را انتخاب میکنیم، با این روش دستمان پر است.
⏪ آقای پزشکیان توجه داشته باشند بیشتر انتقادات به کمیته شورای راهبری با مدیریت ظریف است ، بیشتر اعضای شورای راهبردی تعیین وزرا از افراد سابقه دار که سابقه بازداشت وزندان و ضدیت با دین و نظام و همسویی با دشمنان را دارند تشکیل داده و حتی یک نفر از افراد جریانات غیر اصلاحاتی را در شورا جا نداده آن وقت دم از قانون گرایی و وحدت و فراجناحی بودن میزنید!!!
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روزی صد بار دستِ، نون آور خونهتون رو ببوس
.
#ما_ملت_امام_حسینیم
#لبیک_یا_امام_خامنهای
#همدلی_برای_ایران_قوی
_
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!
@daneshvadanestan