👇
@daneshvadanestan
سه ابزار کنترل مالی آمریکا چیست؟
#دیوید_کوهن که مسئول تحریمها در وزارت خزانهداری آمریکا در سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ ، لازمه اجرای موفق تحریمها را ردیابی و داشتن اطلاعات مالی از سراسر دنیا می داند.میتوان روشهای مختلف اتاق جنگ اقتصادی آمریکا را برای شناسایی جریانات مالی در سه محور اصلی خلاصه کرد.
1⃣ دلار؛ ابزار ردیابی و تنبیه
️تسویه دلاری مستقیم و غیرمستقیم در آمریکا باعث شناسایی بخشی از جریانات مالی میشود و تاکنون بانکهای زیادی به دلیل انجام غیرمستقیم تسویههای دلاری ایران در آمریکا توسط آمریکا شناساییشدهاند مانند رویال بانک، کامرز بانک، اچ اس بی سی و... ️
2⃣برنامه ردیابی مالی تروریسم (TFTP)
در قالب برنامه TFTP، دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا امکان یافت اطلاعاتی مانند نام مشتریان، شمارهحسابهای بانکی، آدرس و شماره تلفن را به دست آورد.
️از آنجا که اکثر پیامهای تراکنشهای مالی در سراسر دنیا با هر ارزی با استفاده از سوئیفت مخابره میشود، عملاً اطلاعات مالی در اختیار وزارت خزانهداری آمریکا قرار میگیرد
این برنامه در سال ۲۰۱۰ در چارچوبی مشخص و با توافق آمریکا و اتحادیه اروپا ادامه پیدا کرد. تا خلأ ردیابی تراکنشهای مالی غیردلاری خارج از نظام بانکی آمریکا را پر کند.
3⃣ گروه ویژه اقدام مالی (FATF) و ایجاد سازوکارهای خود تحریمی
آمریکا نیاز داشت تا سازوکارهای داخلی هر کشور به نحوی طراحی شود تا آن کشور علاوه بر اشتراکگذاری اطلاعات مالی خود با سایر نظامهای مالی در دنیا، اطلاعات ذینفع واقعی هر تراکنش را نیز در اختیار سایر نظامهای مالی قرار دهد.
سازوکارهای گفتهشده توسط FATF این کار را انجام میداد. FATF بهجای اینکه خود اطلاعاتی را دریافت کند یا اقدامی را انجام دهد با تحمیل سازوکارهایی بر سیستم مالی هر کشور، آن کشور را ملزم میکرد تا یک گام دیگر روبهجلو بردارد و علاوه بر دادن اطلاعات تبادلات مالیاش به سایر نظامهای مالی، اطلاعات افراد و گروههایی را که در پشت پرده آن تراکنش و تبادل مالی در داخل هستند نیز در اختیار سایر نظامهای مالی قرار دهد و بهاصطلاح ذینفع واقعی هر تراکنش کاملاً روشن و مشخص شود.
روزنامه قدس
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
دولت نظریه اقتصادی ندارد
قبلا میگفتیم «سوءمدیریت» الان باید بگوییم «بیمدیریتی»
#مجیدرضا_حریری؛ گفت:
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران و چین
بخشی از مباحث مربوط به ارز متاثر از روابط خارجی ما و درگیریهای سیاست داخلی ماست. اما یک بخش دیگرش که اقتصادی است، قبلا به آن میگفتیم «سوءمدیریت دولت ها»، اما الان باید بگوییم «بی مدیریتی». یعنی نوعی سرگردانی در حوزه دولت از جانب دولت. یعنی حرکات کاملا منفعل و عکس العملی. به بیان دیگر دولت اصلا سیاستگذاری نمیکند و طوری که انگار گوشه رینگ افتاده باشد، صرفا حرکات دفاعی و عکس العملی انجام میدهد.
تغییراتی که ممکن است در دولت انجام شود، شاید خیلی موثر نباشد. بخش اصلی مشکل آنجاست که دولت یک نظریه یا دکترین اقتصادی ندارد و در مقابل بحثهای پولی و مالی در یک فرآیند چندساله عملکردش به گونهای بود که همه شواهد دلالت بر این میکرد که روزی این اتفاقا خواهد افتاد و کاش این اتفاق زودتر میافتاد، چون هرچه بیشتر به تاخیر میافتاد اثرش بدتر بود.
(درمورد سیاست ارزی جدید دولت که قرار است در روزهای آینده از آن رونمایی شود) گمانه زنیها و شایعاتی که از بسته ارزی به گوش میرسد، باز هم به سرگردانیها و تشدید رانت خواریها دامن میزند. از جمله میگویند پتروشیمی ها، فولادیها یا معدنیها هم قرار است در بازار ثانویه به قیمت دلبخواه ارز خود را ارائه کنند.
در حال حاضر پتروشیمیها خوراک یا سوخت با دلار ۳۸۰۰ تومانی آن هم به ریال دریافت میکنند. قرار بر این بود که پتروشیمیها ۱۳ سنت برای گاز پرداخت کنند، اما این مبلغ را عملا به ۸ سنت رسانده اند و آن ۸ سنت را هم دلار به دولت نمیدهند بلکه معادل ریالی آن را بر مبنای دلار ۳۸۰۰ تومانی پرداخت میکنند.
این یک رانت بسیار بزرگی است که اثر آن را در این چندروزه در بورس دیدیم. اتفاقی که در این چند روزه در بورس افتاده، سهام همین شرکتهای انچنینی است؛ مانند معادن و فلزات رنگین و پتروشیمیها و شرکتهایی که به نعی وابسته به فرآوردههای نفتی هستند. این یک اتفاق اتقصادی مبتنی بر رشد یا تولید نیست بلکه صرفا مبتنی بر رانت است.
اگر دولت در هفته آینده این سیاستی را که میگویند پیاده کند و بازار ثانویه را در اختیار کسانی قرار دهد که مواد اولیه خود را با سوبسیدهای فراوان تهیه میکنند، به عدم شفافیت و رانت دامن میزند؛ موضوعی که اولین عیب اقتصاد ماست.
روزنامه انتخاب
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
زرقای یمامه
زرقا (زن چشمآبی) در فرهنگ باستانی عرب زنی بوده است تیزبین از سرزمین یمامه که میتوانسته از فاصلۀ بسیار دور دشمن را رصد و پیش از نزدیک شدنش مردان قبیله را باخبر کند تا به مقابله برخیزند. در این اسطوره آمده است که روزی دشمنان به قصد نبرد غافلگیرانه خود را در شاخ و برگ درختان استتار کردند. زرقا که مثل همیشه به دوردست چشم دوخته بود، انبوهی از درختان را دید که نزدیک میشوند. او احساس خطر کرد و به مردم قبیله هشدار داد که جنگلی متحرّک را در مسافتی دور میبیند....امّا مردم او را ریشخند و به توهّم متّهم کردند. دشمن خیلی زود با استفاده از غفلت قبیله آنان را محاصره کرد و همۀ آن غافلان خوشباور را به خاک و خون کشید و زرقا را نیز نابینا ساخت.
زرقا نماد انسانهای دوربین و بابصیرتی است که واقعیّتها را پیشبینی میکنند، امّا جامعۀ ناآگاه ناباورانه هشدارهایشان را به هیچ میگیرد و در برابرشان لجوجانه بر غفلت خویش اصرار میورزد!
زرقا نگاه کرد به آفاق دوردست
کاوید و دید وسعت دشت یمامه را
در دوردست جنگلی از تیغ و نیزه دید
وینسو به خواب غفلت خود دید عامه را
فریاد زد که «خصم بدینسو روان شدهست
بر تن کنید، ای همگان، رزمجامه را
دشمن به سان مور و ملخ صف کشیده است
پر کرده است وادی نجد و تهامه را...»
گفتند ریشخندکنان: «پیر گشته است
زرقا و از شتر نشناسد نعامه را!
زرقای پیر! بس کن از این قصّه بافتن
پایان ببر برای خدا این مقامه را
تا چند میتوان سخن از خصم و جنگ گفت
قول و غزل بخوان، بگذار این چکامه را
باید قلم گرفت و به دشمن به خطّ خوش
بنوشت زود گرمترین صلحنامه را...»
فریاد زد که «خصم... » به فریاد و هلهله
نگذاشتند تا که بگوید ادامه را...
.....
دشمن رسید و توشۀ شمشیر کردشان
در خونشان کشید چو شاهین حمامه را
پیران قوم را به درختان به دار زد
کرده طناب دار به گردن عمامه را...
زرقا! چه خوب شد که تو را کور کردهاند
باید ندید جمعیت خویشکامه را
#محمد_رضا_ترکی
@faslefaaseleh
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
هشتم ژوئیه ۱۹۷۲، غسان کنفانی به همراه خواهرزاده خود در بیروت، پایتخت لبنان، سوار خودروی شخصیاش شد. سوئیچ را گرداند و ناگهان خودرو منفجر شد و تنها شعلههای آتش بود که زبانه میکشید. غسان کنفانی و خواهرزادهاش، هر دو کشته شدند. غسان کنفانی به هنگام مرگ تنها ۳۶ سالش بود. سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، موساد، مسئولیت ترور او را برعهده گرفت.
غسان کنفانی، نویسنده بود و روزنامهنگار، مبارز بود و سخنگوی «جبهه مردمی آزادیبخش فلسطین». خودش همواره با تأکید خاصی میگفت که فلسطینی است و منظور او از فلسطینی بودن، چیزهایی فراتر از صرف ملیت بود. وقتی که جوانمرگ شد، از او جز چند مجموعه داستان و رمانی که منتشر شده بود، دستنوشتهها و داستانهای بسیار دیگری هم باقی ماند که بعضی از آنها در سالهای پس از مرگش منتشر شدند.
غسان کنفانی، کتابی دارد به اسم «بازگشت به حیفا» که شناختهشدهترین کتاب او در جهان انگلیسی زبان است. قصهی سعید و صفیه که بعد از «یوم النکبه» در سال ۱۹۴۸ و آغاز دربدری فلسطینیان، مجبور به ترک خانه و کاشانهی خود در حیفا شدند. در آن هیاهو و بیچارگی، خلدون، پسر ۵ ماههی آنها در خانه جا ماند. بیست سال بعد که دوباره دروازهی شهر باز شد، توانستند به حیفا برگردند. چه دیدند؟ زنی یهودی به اسم مریم، خانهی آنها را اشغال کرده و پسر آنها را به فرزندی گرفته و بزرگ کرده است. اسم خلدون حالا داو است و پسر نه تنها یک اسرائیلی، بلکه سربازِ جان بر کف و معتقد اسرائیلی است. چندبار به وقت خواندن «بازگشت به حیفا» گریه کردم؟ شمار آن از دستم در رفته است.
غسان کنفانی با غاده السمان، شاعر معروف سوری، رابطهی عاشقانه پرشوری داشت. بعد از اینکه کنفانی ترور شد، غاده السمان مجموعه نامههای عاشقانهی کنفانی به او را در قالب کتابی منتشر کرد که هنوز از پرفروشترین شاعرانهها در جهان عرب است. کنفانی رمانی هم دارد با عنوان « Men In The Sun ». روایت و ماجرای شخصیِ آدمهایی که از زندگی در اردوگاه پناهندگان در عراق و نبود کار جان بهلب شدهاند. میخواهند هرجور شده از این اردوگاه خلاص شده و به سمت کویت بروند، جایی که برای فلسطینی پناهجو خرده کاری پیدا میشود. قصهی آدمهایی که تاریخ و مردم، رنج و درد آنها را نادیده گرفتند، نخواستند ببینند، دست یاری دراز نکردند و دست آنها را که به التماس دراز شده بود، پس زدند.
«امر شخصی، امر سیاسی است» شعار معروف جنبش فمینیسم است. اما راستش من این شعار را بهوقت خواندن این کتاب تا مغز استخوان فهمیدم. در میان سطوری که هراس مردانِ پناهجوی فلسطینیِ چپیده پشت کامیون به مقصد کویت را به تصویر میکشید؛ از عرقی که نه فقط از گرما، که از وحشت و هراس بر تن آنها نشسته بود و از لابلای خیالشان که جایی در گذشته و خاطره بود و گاه جرئت میکرد و به آینده سرکی میکشید.
در «نامهای از غزه» در همین کتاب، مرد فلسطینی میگوید چطور ته دلش از غزه متنفر است و چطور همه چیزِ غزه همیشه سوهان روح و روانش بوده است. حالا باید هر روز برای غزه می جنگید و این هم از طعنههای روزگار است که جایی که از آن و «مردم دگم و فضول و ابلهاش» متنفری، میدان مبارزه میشود و میارزد و باید که برایش جان دهی. جایی در این داستان، مرد خطاب به دوست فلسطینیاش که به آمریکا مهاجرت کرده و او را تشویق میکند که به آمریکا بیاید، مینویسد: «من پیش تو نمیآیم، اما تو پیش ما برمیگردی.» بهگمانم که غایت مبارزه، همین باشد: من جایی نمیروم، تو برمیگردی.
یاد غسان کنفانی گرامی که تصاویرش بر دیوارهای شهرهای عرب، از فلسطین و بیروت گرفته تا مصر نقش بسته و کتابهایش در خانهی هر مبارز عرب و هر آنکه از ظلم خسته است، جا خوش کرده است. او که مبارز بود و معقتد بود مذاکره با اسرائیل در شرایطی که فلسطینیها همهی داروندار و زندگی و سرزمین و هویت و میراث خود را از دست دادهاند، تهی از هرگونه معنا و بهمثابه «گفتگوی گردن و شمشیر» است.
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#مصطفی_امینی_خواه نوشت:
آقای #رییس_جمهور فرموده اند:
زمان طرح سوال از رییس جمهور مناسب نبود.
به احتمال زیاد ، ساعت مقرر برای حضور ایشان در مجلس ، یا با خواب بعد از ناهار ایشان تقارن داشته یا با ساعت تله کابین سواری ایشان در توچال.
در هر صورت ، ما ملت از ایشان عذرخواهی میکنیم که بدموقع مزاحم ایشان شدیم تا راهکارهای ایشان برای برون رفت از وضعیت فعلی را بشنویم!
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#امیرحسین_ثابتی نوشت:
مخالفت مسئولین وزارت کشور به درخواست تجمع منتقدان دولت روحانی، بزرگترین تودهنی به موسوی، کروبی، خاتمی و سایر کسانی است که سال 88 مدعی بودند طبق اصل 27 قانون اساسی هرگونه تجمعی آزاد است!
بسم الله؛ اگر به منطق خودتان در سال 88 باور دارید امروز مانع تجمع منتقدان روحانی نشوید!
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
سوال: چرا پژو 206 در 20 روز گذشته 10 میلیون تومان گران شده؟
اتفاقی افتاده که ما از آن بیخبریم؟
بیش از 90-80 درصد پژو 206 کاملا داخلی است، پس این گرانیها دلیلش تحریم نیست، فقط مشکوک است!!
نود اقتصادی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
🔴 #خبر_ویژه
ممنوع الخروجی کلیه مقامات کشور تا سطح استاندار!
️نماینده مردم نجف آباد در مجلس:
در حال جمع آوری امضا برای طرحی هستیم که به موجب آن تمامی مسئوولان طراز اول کشور تا سطح استانداران و همچنین نمایندگان مجلس تا دو سال ممنوع الخروج شوند تا قوه قضاییه عملکرد آنان را رسیدگی کند
خبرگزاری ایرنا
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
سالروز #ترور دکتر #حسن_آیت نماینده مجلس است
۱۴مرداد۱۳۶۰ شهید آیت یک ماه بعد از نطق آتشین علیه دکترموسوی و در حالی که برای نطق جدیدی علیه #دکترموسوی روانه مجلس بود در برابر منزل خود هدف رگبار قرار گرفت و به شهادت رسید و سرانجام دکترموسوی۲۵مرداد۱۳۶۰، منصب وزارت خارجه را تحویل گرفت
سیدهادی حسینی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
اصلاحطلبان ۱۵ راهکاری رو دستبهدست میکنند که فقط مصرف داخلی برای خودشون داره. ما هم نویسنده اون ۱۵تا رو #باغی بر انقلاب میدونیم. معادله ساده است. مسموع بودن همه اون ۱۵تا نکته از طرف یکباغی، یهپیششرط داره: عذرخواهی بابت #فتنه۸۸.
علی رجبی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#خاتمی گفته بعنوان یک #شهروند عذرخواهم! اما جلوتر هم گفته بخاطر انتخابمون پشیمان نیستیم!
اولا وقتی در جایگاه مرجعیت سیاسی نشستی ویدئو پر کردی که #تکرار کنید، دیگه یک شهروند عادی به حساب نمیای!
ثانیا عذرخواهی که تهش بخاطر اون تکرار نباشه و پشیمانی هم توش نباشه به چه دردی می خوره؟!
میکائیل دیانی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan
👇
@daneshvadanestan
#خاتمى : با همه وجود از #رهبرى درخواست ميكنم كه با فرمان و دستورات خود مسائل و مشكلات امروز كشور رو حل كنند.
ببخشيد پس اون دولتى كه با #تَكرار شما اومده روى كار چه كارست؟
حامد پهلوانی
#حمایت_از_کالای_ایرانی
_______
#دانایی_مقدمه_توانایی! وارد شوید!👇
@daneshvadanestan