@daneshvadanestan
در هر نوع مدگراییای دو گرایش متضاد وجود دارد: فردگرایی و جمعگرایی. از سویی مطابق مد عمل میکنیم تا خودمان را از دیگران متمایز کنیم و از سوی دیگر، با پیروی از مد خودمان را شبیهِ دیگران میکنیم. رواج عجیب و غریب جراحی پلاستیک در کرۀ جنوبی بیشتر متأثر از گرایش جمعگرایانۀ مد است. باید جراحی پلاستیک کنید، چون همه میکنند. با این منطق، صنعتِ زیبایی در کرۀ جنوبی به مرزهای جنونآوری رسیده است.
۴۵۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۲۷ دقيقه
ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
tarjomaan.com/neveshtar/8960/
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
@daneshvadanestan
#جنون_رهبران_اسراییل
هاآرتص
شیمی شالوف
شالوف به بررسی مواضع و واکنشهای تند اخیر در اسرائیل به تحولات منطقهای و بینالمللی پرداخته و نوشت تلآویو رو به دیوانگی و جنون میرود. وی با اشاره به اتفاقاتی نظیر توئیت یک نماینده کنست درباره دختر فلسطینی، واکنش بازیگر هالیوود به کشتار مردم غزه و افزایش تنشها با ایران و سوریه و موارد دیگر نوشت: «تمام اینها نشان می دهد که اسرائیل در حال از دست دادن عقل خود و دیوانه شدن است». روز گذشته بِزالِل اسموتریچ نماینده پارلمان اسرائیل در توئیتی گفت که بهتر بود به جای بازداشت عهد التمیمی دختر فلسطینی که به نظامی اسرائیلی سیلی زد، یک گلوله به زانوی او شلیک می شد. توئیتر نیز به خاطر این توئیت، موقتا حساب کاربری او را تعلیق کرد. چندی پیش نیز ناتالی پورتمن بازیگر سرشناس هالیوود که اصالتا متولد فاسرائیل و دارای تابعیت اسرائیلی است، برای نشان دادن اعتراض به خشونتها علیه تظاهرات کنندگان در نوار غزه، از سفر به اسرائیل برای دریافت جایزه جنسیس (ملقب به نوبل یهودی) امتناع کرد. شالوف واکنشهای اسرائیلی ها به این تصمیم را «بیش از حد هیجانی و تجلی جنون جمعی» توصیف کرد. او در ادامه به تنشزاییهای اخیر مقامات صهیونیست با ایران و سوریه اشاره کرد: «آیا واقعا عقلانی است که نتانیاهوی بیش از حد حساس به ایران، ترامپ را برای لغو توافق هستهای تحت فشار بگذارد و مخالفتهای بینالمللی و خطر وقوع جنگ منطقهای را نادیده بگیرد؟ آیا عادی است که یک وزیر دفاع اسرائیل (لیبرمن) مستقیما روسیه را تهدید کند، گویی که ولادیمیر پوتین هم مانند حماس یا محمود عباس توان نظامی ندارد؟» او در ادامه، این جنون جمعی در رهبری اسرائیل را به بیماری بدبینی نتانیاهو نسبت داده و افزود: «نخستوزیری که سعی میکند از محکومیت قضایی یا از اثرات تجمعی 50 سال اشغالگری فرار کند...البته این علائم بیماری فقط محلی نیست. از زمانی که دونالد ترامپ کاخ سفید را به دست گرفته، بیشتر جهانیان خود را مجبور کردند که توئیتهای ظالمانه ترامپ را به عنوان بخشی از واقعیت بپذیرند». شالوف با بیان اینکه روزی جامعه اسرائیل از حکومت دیکتاتوری بر خود خسته خواهند شد، افزود: « و جنون تحمیلی رژیم (اسرائیل) را رد خواهند کرد». او در پایان نتانیاهو را دیکتاتوری توصیف کرد که خیالات توهمآمیز، تحریفشده، جعلی و ساختگی خود را میپراکند.
https://www.haaretz.com/opinion/from-natalie-portman-to-iran-israel-may-have-a-loose-screw-1.6028315
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
@daneshvadanestan
«سقلمه» مُد جدید دنیای سیاستگذاری است. در سادهترین حالت سقلمهزدن یعنی برنامهریزی برای اینکه گرفتنِ یکسری از تصمیمها آسان شود و گرفتنِ برخی دیگر از تصمیمها سخت، اما اجباری برای تصمیمگیری در کار نباشد. مثلاً اگر میخواهید نوجوانان سیگار نکشند، قانونی علیه استعمال دخانیات وضع نکنید، بلکه کاری کنید که خرید سیگار به دردسری بزرگ تبدیل شود. سقلمهزدن در برخی موقعیتها خوب است، اما یک مشکل بزرگ دارد: تصمیمگیری آگاهانۀ شهروندان را تحت شعاع قرار میدهد.
۲۹۰۰ کلمه
زمان مطالعه: ۱۹ دقيقه
ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:
tarjomaan.com/neveshtar/8961/
🔴 ما را در نشانیهای زیر همراهی فرمایید:
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
@daneshvadanestan
اسرائیل باید نیروهای ایران در سوریه را با حمله نظامی نابود کند، در پروژه هسته ای ایران خرابکاری کند و در عین حال راه را برای اتحاد ایران و اسرائیل به عنوان متحد طبیعی و قدیمی باز بگذارد.
عاموتص عسائل
جروزالم پُست
به گفته نویسنده، یک دکترین نباید به موقعیتها بلکه باید به ساختارهای ورای آن ها بپردازد. در نمونه ایران - اسرائیل، این ساختار دو سطح دارد: سطح بالا یا سطح خصومت اسلامگرایانه امروزین و سطح پایین یا سطح اتحاد پارسی دیروزی و فردایی. "بنابراین، دکترین ما باید با سطح بالایی بدون به هم ریختن سطح پایینی مقابله کند". اسرائیل در گذشته از سه دکترین علیه دشمنانش استفاده کرده است. دکترین نخست، "دیوار آهنین" نام دارد و متعلق به زیو ژابوتینسکی، یکی از رهبران جنبش صهیونیسم، است که در سال ۱۹۲۳ پایهگذاری شد. براساس این دکترین، دشمنی عرب با صهیونیسم، اجتنابناپذیر است و بنابراین باید با دیوار آهنین با آنها مقابله کرد. "دفاع نظامی لجاجت آمیز" اسرائیل، عربها را مجبور به ترک دشمنی شان خواهد کرد. در ابتدا این دکترین پذیرفته نشد، اما در پی اوجگیری نزاع با عرب در سال ۱۹۳۶، دیوید بن گوریون، نخست وزیر اسبق اسرائیل، عملا دکترین دیوار آهنین را به کار گرفت که تا به امروز در نحوه مدیریت نزاعها توسط اسرائیل ادامه دارد. دیوار آهنین یک "نگرش دفاعی" است که جنگ را انتخاب دشمن و دفاع را یک ضرورت برای اسرائیل می داند علاوه بر این، ابتکار عمل های صلح را از لحاظ خنثی کردن خصومت ورزی دشمن، بیهوده می داند.دکترین دومی که نگرش اسرائیل را در قبال دشمنان ساخته، این بود که اسرائیل از "جنگ دشمن پیشگیری کند. " "اسرائیل به دلیل محدودیت جغرافیایی و آسیبپذیری جمعیتیاش، هدفش از دهه ۱۹۵۰ این بوده که جنگ را به داخل قلمرو دشمن بکشاند و قبل از آنکه وارد اسرائیل شود، به آن حمله کند". سومین دکترین که دکترین پیرامون نام دارد، توسط بن گوریون در ۱۹۵۸ پایهگذاری شد. بر اساس این دکترین، اسرائیل با متحدان غیر مسلمان هم مرز جهان عرب متحد می شود. این دکترین به برقراری روابط نزدیک اسرائیل با ترکیه، اتیوپی، کردها و مشخصا ایران منجر شد. عسائل با طرح این پرسش که "این سه دکترین چگونه باید به اسرائیل در مدیریت چالش تسریع یافته ایران برای دولت یهودی، الهام بدهند؟ " می نویسد: "اول از همه، دکترین اسرائیل درباره ایران باید تصریح کند که حضور نظامی ایران در سوریه غیرقابل تحمل است...باید اینگونه فرض شود که استقرار آنها در آنجا برای آسیب زدن به ما طراحی شده است. همسو با نظریه دیوار آهنین، باید فرض کنیم که این درگیری، انتخاب ما نیست و هیچ مذاکرهای آن را خنثی نخواهد کرد...دومین عنصر دکترین (اسرائیل درباره) ایران، همسو با دکترین پیشگیری، بدان معناست که باید به تقویت نظامی ایران در سوریه حمله کرد، قبل از آنکه به ما حمله کند. سومین و آخرین بخش از این دکترین، باید حملات را به سوریه و لبنان محدود کند و از حمله به خود ایران خودداری شود". عسائل برنامه هستهای ایران را یک "چالش بزرگ" قلمداد کرده و خواستار حمله به آن از طریق اقدامات خرابکارانه - و نه حمله نظامی- می شود.او مدعی است که حمله به ایران دکترین پیرامون بن گوریون را تضعیف خواهد کرد. طبق دکترین بن گوریون "ملت فارس متحد طبیعی و قدیمی اسرائیل است".
http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-at-70-What-to-do-about-Iran-551274
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
@daneshvadanestan
ایرانیها؛ آدامسجوترين هاي جهان
همهچیز از آمارهای خیرهکننده مصرف آدامس در ایران
▪در ۱۱ماه از سال ۹۶ بیش از ۳.۵میلیاردتومان انواع آدامس وارد ایران شده.
▫واردات رسمی آدامس(بهجز قاچاق):بیش از یک میلیون دلار
▪از کجاها آدامس وارد میکنیم؟
▫امارات با ۷۹۴تن آدامس با ارزشی بالغ بر۲.۵میلیارد تومان.
▫روسیه با ۱۸۷هزار دلار، ترکیه با ۸۶ هزار دلار
▫ایتالیا با ۱۸ هزار دلار.
▫بخش قابل توجه آدامسهای خارجی بازار امریکایی هستند که یا قاچاقی یا از امارات وارد ایران شدهاند یا نمونههای تقلبیشان به تولید انبوه رسیده.
▪شرکت مطالعات بازار تکناویو: تا سال ۲۰۱۹ بازارجهانی آدامس رشد چهار تا هفت درصدی در سال دارد و فروش این بازار از ۲۴میلیارد و ۷۲۰میلیون دلار در سال ۲۰۱۴ به ۳۲میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۹ میرسد.
▪شرکت تحقیقات بازار Kantar Media (فیلیپین): «در سال ۲۰۱۲ ایران و عربستان در صدر فهرست مصرفکنندگان آدامساند.
▫۸۲درصد ایرانیها آدامس میجوند
▫سعودیها ۷۹درصد و آمریکا با ۵۹درصد در رتبههای دوم و سوم اصلیترین مصرفکنندگان آدامس دنیا هستند.
▫اسپانیا، فرانسه، لهستان، مجارستان، انگلیس، آفریقای جنوبی و مالزی، رتبههای ۴ تا ۱۰ را در اختیاردارند.
▫شاید یکی از دلایل آمار بالای مصرف آدامس در ایران، رفتار رایج، دادن آدامس بهجای بقیه پول در این کشور باشد.»
▪یورومانیتور اینترنشنال: «ارزش خردهفروشی بازار آدامس ایران ۱۸۰میلیون و ۹۰ هزار دلار است.
▫شرکت ریگلی (Wrigley) با برند اوربیت، ۴۳درصد سهم بازار آدامس ایران را در اختیار دارد.
▫ایران به دلیل داشتن جمعیت جوان، یکی از مراکز هدف تولید و عرضهکنندگان اصلی آدامس جهان است.
▪سردمدار تولید آدامس در جهان شرکت آمریکایی ریگلی (Wrigley) است که ۳۵ درصد بازار را در اختیار خود دارد.
▫شرکتهای Mondelez از کانادا با برند تریدنت، Perfetti از ایتالیا با آدامس ویویدینت و Lotte از ژاپن- کره جنوبی با آدامس زایلیتول دیگر رقبای اصلی بازار جهانی آدامساند.»
برگرفته از: ایسنا
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan
@daneshvadanestan
کدام شاخص در ارزیابیهای اجتماعی مهمتر است: نماز و روزه یا راستگویی و امانتداری؟ مردم را با چه محکی باید سنجید که اگر از آن سربلند بیرون آمدند، بتوان با ایشان طرح دوستی ریخت و یا بر تختِ قدرت نشاندشان.
در این بارهها امام صادق میگوید: گولِ نماز و روزۀ آنها را نخورید زیرا چه بسا نماز و روزه چنان برایشان از روی «عادت» انجام شود که اگر آن را به جا نیاورند دچار تشویش میشوند! به جای نماز و روزه، آنها را با (دو معیارِ) راستگویی (و پرهیز از دروغ گفتن) و ادای امانت (و عدم خیانت) بیازمایید:
«عن أبيعبدالله قال: لا تغتروا بصلاتهم ولا بصيامهم، فإن الرجل ربما لهج بالصلاة و الصوم حتى لو تركه استوحش، ولكن اختبروهم عند صدق الحديث وأداء الأمانة» (کافی کلینی ج ۲ ص ۱۰۴ ح ۲ باب الصدق وأداء الأمانة)
همو میگوید: به رکوع و سجودِ طولانیِ نمازگزاران ننگرید، زیرا بدان عادت و اعتیاد پیدا کردهاند، آنچنانکه اگر آن را ترک کنند وحشت فرا میگیردشان؛ لکن شما باید به صداقتشان در سخن و به امانتداریشان توجه نشان دهید:
«قال أبوعبدالله: لا تنظروا إلى طول ركوع الرجل وسجوده، فإن ذلك شئ اعتاده، فلو تركه استوحش لذلك ولكن انظروا إلى صدق حديثه وأداء أمانته» (کافی کلینی ج ۲ ص ۱۰۵ ح ۱۲ باب الصدق وأداء الأمانة).
شاید برخی قائلان به تبعیض!!، رعایت فضایلِ راستگویی و امانتداری را در قِبال همه لازم ندانند و آن را اختصاصیِ قبیلۀ سراپاجهلِ خود بدانند، حال آنکه این امام عظیمالشأن با صراحت بیان میکند که راستگویی و عدم خیانت را باید در قِبال همه رعایت کرد: خدای عزّوجلّ هیچ پیامبری را نفرستاد مگر با «راستگویی و امانتداری» نسبت به همه چه نیکان چه بدان و فاجران:
«عن أبيعبدالله قال: إن الله عزوجل لم يبعث نبيا إلا بصدق الحديث وأداء الأمانة إلى البر والفاجر» (کافی کلینی ج ۲ ص ۱۰۴ ح ۱ باب الصدق وأداء الأمانة).
روشن است که مصادیق این فضایل در آن روزگار، متفاوت از اکنون بوده است.
نتیجه:
در ارزیابیهای اجتماعی: «شاخصِ راستگویی و امانتداریِ» متولیان، از شاخصِ تقیّد آنها به نماز و روزه و رکوع و سجودِ طولانی و پیشانی پینهبسته و هفتهای دو روز روزهگرفتن و... مهمتر است و بلکه اینها در این مقوله اساساً شاخص نباشند.
هنگامی که داشتم در کافی کلینی به احادیث این باب (باب الصدق وأداء الأمانة) مینگریستم، چشمم افتاد به این حدیث معروف از همان امام: دعوتگرِ مردم به خیر و خوبی باشید اما نه با زبان (و شعار)، تا مردم وجودِ راستگویی و پارسایی و تلاش را (عیناً) در شما ببینند:
«عن أبيعبدالله قال: كونوا دعاة للناس بالخير بغير ألسنتكم ليروا منك الاجتهاد والصدق والورع» (کافی کلینی ج ۲ ص ۱۰۵ ح ۱۰ باب الصدق وأداء الأمانة).
گمانم مسئولانمان خیلی سخنرانی کرده و حرف زدهاند، بسیار با زبان دعوت به فضایل میکنند! گویا خسته شده و باید کمی استراحت کنند تا گوش ما نیز دمی بیاساید.
پیشاپیش روز معلم گرامی باد🌹
🔴 ما را در نشانیهای زیر همراهی فرمایید:
____
#دانایی_مقدمه_توانایی! 👇
پیامرسان #ایتا 👇
eitaa.com/daneshvadanestan
پیامرسان #گپ 👇
https://gap.im/daneshvadanestan
پیامرسان #سروش👇
http://sapp.ir/daneshvadanestan