سعید نوری :
🔹چرا باید به وکیل مراجعه کنیم ؟؟
✅ تا وقتی که بامشکلات حقوقی مواجه نشدهایم نیازی به داشتن اطلاعات حقوقی درخود احساس نمیکنیم.
اما همین که با کوچکترین مسئله در زمینه دعاوی حقوقی روبرو شدیم. به تلاش و تکاپو می افتیم که چه باید بکنیم؟ از کی بایدبپرسیم؟ به کجا مراجعه کنیم و.......
⬅️چه خوب است که وقتی با مشکلات قانونی و قضایی مواجه شدیم به جای اقدام و تصمیم گیری غیر تخصصی بامراجعه به یک وکیل یا کارشناس حقوقی وگرفتن مشاوره ، بهترین و کم هزینه ترین تصمیم را اخذ کنیم.
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان
:
🔴 ١٣ نکته مهم در خرید و فروش زمین کشاورزی قولنامه ای
✅ اولین نکته مهم همان احراز هویت فردی و گواهی های اثبات مالکیت فروشنده است.
✅ در انتهای قولنامه مهر و امضای دهیاری و اعضای شورای روستا حتما باید ضمیمه شود.
✅از اداره کشاروزی، برای انتقال ملک استعلام گرفته که مصادره ای نباشد و مشکلات حقوقی اراضی نداشته باشد و کاربری ملک به طور دقیق احراز گردد.
✅از اداره منابع طبیعی استعلام بگیرید برای اینکه زمین مرتع نباشد، دولتی نباشد و حریم جنگل یا رودخانه و سد و... نباشد و مشکلات دیگر حقوقی مربوط به منابع طبیعی نداشته باشد.
✅ برخی از این زمین ها دارای سند تک برگ یا منگوله دار و یا برگه مخصوص گواهی مالکیت هستند هستند و برخی هم قولنامه ای هستند، که وضیعت آن باید در توضیحات قولنامه ذکر شود
✅ ذکر این جمله که ((چنانچه هر گونه فسادی در معامله مشخص شود فروشنده متعهد است علاوه بر فسخ فلان مبلغ را به عنوان خسارت به خریدار پرداخت کند))
✅ بهتر است تعهد محضری از فروشنده برای محکم کردن معامله دریافت شود.
✅ جهت محکم کاری: تحقیق محلی از اهالی روستا، همچنین دریافت امضا از مالک زمین مجاور و یا امضا از
مالک قبلی میتواند در محکم کردن خرید شما کمک کند. (این کار باعث شفافیت برخی موارد میشود مثلا غصبی نبودن، فروش مال غیر و مالک نبودن ، بدهی های احتمالی زمین ،توقیفی نبودن ،مدعی های دیگر و...)
✅ در مورد حق پشیمانی یا مدعی شدن شخص دیگر و یا قابل انتقال نبودن ملک در قولنامه توضیح دهید (مثلا حق پیشمانی ده درصد از مبلغ کل بدون تشریفات قانونی)
✅ بین طرفین شرط شد که چنانچه هر یک از چکها به هر علت در موقع ارائه به بانک پرداخت نشود، بیع و قرارداد به خودی خود منفسخ خواهد شد و فروشنده می تواند ملک را به دیگری منتقل کند در این حالت صرفا مبلغ پرداختی خریدار به کسر ۱۰ درصد قابل استرداد خواهد بود "
✅اگر زمین یا باغ دارای سند باشد قبل از عقد قرارداد ، توسط دفترخانه از اداره ثبت، در مورد اینکه توفیقی نبودن ملک و یا ممنوع المعامله نبودنمن مالک و یا وکیل، استعلام کنید.
✅ در مورد کلیه متعلقات از جمله داشتن یا نداشتن چاه و داشتن مجوز و باطل شدن یا نشدن آن مجوز صریحا در قولنامه بنویسید و بهتر است در مورد مجوز ازاداره آبیاری استعلام به عمل آورید.
✅ زمین هایی که لب جاده هستند باید فاصله حریم قانونی را داشته باشند که در مورد آن میتوان از اداره راه استعلام لازم را دریافت کرد که مثلا در طرح توسعه و راهسازی جاده نباشد.
✅مالکان یا متصرفان اراضی زراعی و باغهای خارج از بافت شهری و روستایی باید مطلع باشند که چنانچه به صورت غیرمجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون مربوطه، اقدام به تغییر کاربری نمایند، مرتکب جرم شده اند.
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان
قبل از امضا هر برگه و قرارداد با ما تماس بگیرید.
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان با ارائه مشاوره حقوقی شما را در خرید و فروش و تنظیم انواع قراردادها راهنمایی می کند.
✴️اعاده حیثیت چیست و چگونه انجام میشود؟
☣اعاده به معنای بازگرداندن میباشد و اصطلاح اعاده حیثیت، یعنی بازگرداندن وضع و حالت افراد از جهت پایین آمدن حیثیت و موقعیت اجتماعی آنها در جامعه که به واسطه مطرح کردن شکایت واهی و خلاف حقیقت نسبت به آنها اتفاق افتاده است، به حالت سابق خود میباشد.
🔸به عبارت دیگر با این کار تلاش میشود که آب رفته را به جوی بازگرداند، زیرا علاوه بر اینکه جان و اموال مردم مورد حمایت قانونگذار قرار گرفته است حیثیت و آبروی آنها هم در نظر قانونگذار محترم و مورد حمایت میباشد، پس تعرض به آن موجب برخورد قانونی میباشد؛ بنابراین فردی که در اثر تهمت دروغین و ادعای خلاف واقع دیگری آبرویش از دست برود، تلاش میکند تا در افکار عمومی یا در جمع خاصی این آبرو مجدداً احیا شود و با اثبات بی گناهی خود، موقعیت اجتماعی خود را تا حد امکان به حالت قبل برگرداند.
🔸پس اعاده حیثیت بیشتر ناظر بر بازگرداندن اعتبار معنوی اشخاص میباشدکه از طریق اقدام به تعقیب کیفری شخص مفتری (شخصی است که با مطرح نمودن شکایت غیر واقعی باعث هتک حیثیت و از بین رفتن آبروی دیگری شده است) حاصل میشود.
🔸به طور مثال فردی همسایه اش را متهم به سرقت از منزلش میکند، اما بعد از رسیدگی قضایی روشن میشود همسایه بی گناه است و سارق شخص دیگری است؛ بنابراین همسایه بعد از اثبات بی گناهی خویش میتواند مطابق ماده ۶۹۷ از کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی تحت عنوان مفتری شخص شاکی را تعقیب کند. معمولاً در این خصوص شخص با طرح شکایت افترا در دادسرا تقاضای تحقیق، تعقیب و محکومیت مفتری را مینماید.
🔸متعاقب آن مفتری احضار شده و چنانچه دفاعی داشته باشد بیان مینماید، و در نهایت در صورتیکه شاکیِ شکایت افترا (زیان دیده) بتواند سوء نیت مفتری در طرح شکایت را اثبات نماید، قرار مجرمیت و متعاقب آن کیفر خواست صادر میشود و پرونده برای رسیدگی به اتهام به دادگاه جزائی ارسال میشود؛ بنابراین با اثبات سوء نیت شاکی و احراز این امر که وی قصد ضرر رساندن به دیگری را داشته است، جرم افترا محقق و مفتری به مجازات آن که یک ماه تا یک سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق یا یکی از آنها حسب مورد میباشد محکوم خواهد شد.
✴️فرق بین چک مدت دار و چک روز چیست؟
☣اولین فرق چک روز و چک مدت دار ، در تاریخ سررسید هر کدام از این دو نوع چک است . چک روز چکی است که برای همان روزی که صادر شده تاریخ زده شده است و همان روز می توان آن به بانک ارائه داد و وجه آن را دریافت کرد و چک مدت دار چکی است که تاریخ صدور آن با تاریخ درج شده روی چک متفاوت است مثلا چک در روز یک دی ماه 97 برای یک خرداد 98 صادر شده است این چک مدت دار است زیرا تاریخ صدور آن با تاریخ سر رسیدش متفاوت است .
🔖نحوه مطالبه چک روز و چک مدت دار
🔸دومین تفاوت چک روز و چک مدت دار این است که نحوه مطالبه این دو نوع چک متفاوت است . چک روز را می توان از طریق کیفری مطالبه کرد و صادر کننده چک روز را می توان طبق قانون صدور چک مجازات کرد اما این شرایط برای چک مدت دار وجود ندارد . طبق قانون صدور چک ، چک مدت دار را نمی توان از طریق کیفری پیگیری کرد و تنها می توان از طریق دادگاه حقوقی و یا اجرای ثبت و به مطالبه آن اقدام کرد . بنابراین وقتی ما چکی مدت دار در دست داشته باشیم و اقرار به مدت دار بودن آن نماییم دیگر نمی توانیم چک را در دادگاه کیفری پیگیری کنیم ضمن این که ذکر این نکته نیز خالی از لطف نیست که اصل بر این است که چک روز است و کسی که ادعا می کند چک مدت دار است باید مدت دار بودن آن را ثابت کند .
⚖ چه زمانی نصف دارایی مرد طبق شرط داخل دفترچه ازدواج با زن نصف و تقسیم میشود ؟
۱ - طلاق واقع شود
اجراي اين شرط برخلاف ساير شروط ، صرفاً منوط به انجام طلاق است .
۲ - مرد (زوج ) ،خواهان طلاق باشد
نه اینکه زوجه خواهان طلاق باشد.
۳ - طلاق مستند به تخلف زن از وظایف زناشویی یا سوءاخلاق و رفتار وی نباشد و زن تمکین کرده باشد .
۴ - ملاک تا نصف اموال یا معادل آن می باشد ؛ در اين شرط عبارت « تا نصف دارايي» یا معادل آن ذکر شده که این میزان میتواند از پایینترین درصد اموال زوج تا سقف پنجاه درصد آن تلقی شود که تعيين آن به نظر دادگاه بستگی دارد.
۵ - دارايي حاصل زندگی زناشويي با زوجه باشد ؛ یكی دیگر از شرایط تحقق شرط مذکور حصول دارایی زوج ، در زمان زندگی زناشویی با زوجه است ، لذا به اموالی كه زوج پیش از ایام زناشویی داشته (نه از تاریخ عقد) و اموال موروثي سرايت پیدا نميكند ، زيرا به مال ناشي از ارث اموال به دست آورده در زمان زناشويي اطلاق نميشود .
۶ - دارایی در حين طلاق موجود باشد ؛ موجود بودن اموال حين طلاق شرط لازم براي اجراي این شرط است. بنابراين شامل اموال از بين رفته اعم از تلف يا مفقود شده ، نميشود.
در صورت تحقق شروط مذکور زوج مکلف است تا نصف دارایی موجود خود را که در ایام زناشویی با زوجه به دست آورده یا معادل آن را ، بصورت بلاعوض به زوجه منتقل نماید.
موسسه حقوقی عدالت پويای پرتیکان
✴️ آیا می توان ملک استیجاری را به شخص دیگری مجددا اجاره داد؟
☣مطابق با #ماده_۴۷۴_قانون_مدنی، مستأجر میتواند آنچه را که اجاره کرده است، به فرد دیگری اجاره دهد، مگر اینکه در قرارداد این اختیار از او سلب شده باشد و به صراحت بیان شده باشد که انجام این کار غیر ممکن است.
🔸 #ماده_۴۷۴_قانون_مدنی مستاجر می تواند عین مستاجره را اجاره دهد ؛ مگر اینکه در عقد اجاره خلاف آن شرط شده باشد لازم نیست موجر مالک عین مستاجره باشد ولی باید مالک منافع آن باشد ".
🔸به عبارت بهتر، قانون مدنی این حق را به مستأجر داده است که مورد اجاره را به فرد دیگری اجاره دهد، اما موجر و مستاجر میتوانند در قرارداد توافق کنند و به صراحت ذکر کنند مستأجر نمیتواند ملک استیجاری را به فرد دیگری اجاره دهد.پس اگر مالک و مستأجر این مورد را در قرارداد ذکر نکرده باشند، مستأجر حق دارد که ملک را به شخص دیگری اجاره دهد.
🔖اگر در قراردادی که بین دو طرف نوشته شده است این حق از مستاجر سلب شده است ولی او ملک را دوباره به شخص دیگری اجاره دهد تکلیف چیست؟
🔸چنانچه مستأجر برخلاف قول و قراری که با شخص مالک داشته است و در قرارداد نیز ذکر شده است، ملک را به فرد دیگری اجاره دهد. در این حالت به دلیل این که مستأجر برخلاف توافق خود با موجر عمل کرده است، بایستی مطابق با قانون مدنی و قانون روابط مالک و مستأجر عمل شود.که در ابتدا مالک باید به مستأجر فرصت دهد که قرارداد اجاره دوم را فسخ کند. اگر مستأجر این کار را نکرد و به گوشزد های مالک توجهی نکرد در این مرحله شخص مالک میتواند قرارداد با مستاجر فسخ کند و با مراجعه به دادگاه در خواست تخلیه ملک را داشته باشد.اما اگر این کار صورت گیرد مستاجر دوم که احتمالا از موضوع اطلاعی نداشته است دچار ضرر و زیان می شود که برای جبران خسارت و دریافت ضررهای ناشی باید به مستاجر اول مراجعه کند و حقوق خود را از او دریافت کند.
May 11