🚦 خلاصهای از پیام ها و نکات تفسیری صفحه 504 قرآن مجید 🚦
1️⃣ احسان به والدین، از جایگاه ویژه ای نزد خداوند برخوردار است. در قرآن، پنج بار کلمه «وَصَّیْنَا» بکار رفته که سه بار آن مربوط به والدین است.
2️⃣ در این آیه 15 به دوران جنینی و نوزادی انسان تا سن چهل سالگی اشاره شده و این سنّ، اوج کمال جسمی انسان شمرده شده است. «بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِینَ سَنَةً»
3️⃣ از آیه 15 معلوم میشود که کوتاه ترین مدّت حاملگی، شش ماه است، چون دو سال شیردهی، اگر از سی ماه که در آیه آمده است کم شود، حداقل مدت حمل شش ماه میشود. «وَ حَمْلُهُ وَ فِصٰالُهُ ثَلاٰثُونَ شَهْراً»
4️⃣ سفارش احسان به والدین، در طول تاریخ و تمام ادیان بوده است. («وَصَّیْنَا» در قالب ماضی آمده است)
5️⃣ احسان به والدین، از حقوق انسانی است که هر پدر و مادری بر گردن فرزندشان دارند. «وَصَّیْنَا الْإِنْسٰانَ» (نفرمود: «وصینا الذین آمنوا»)
6️⃣ در احسان به والدین، مسلمان بودن آنان شرط نیست. «وَصَّیْنَا الْإِنْسٰانَ بِوٰالِدَیْهِ»
7️⃣ استحکام بنیاد خانواده و حفظ جایگاه والدین، مورد توجّه خاص خداوند است. «وَصَّیْنَا الْإِنْسٰانَ بِوٰالِدَیْهِ إِحْسٰاناً»
8️⃣ توجّه به سفارش اکید خداوند به زحمات گذشته والدین، احسان و خدمت کردن به آنان را عاشقانه و جدی تر میکند. وَصَّیْنَا الْإِنْسٰانَ... حَمَلَتْهُ أُمُّهُ
9️⃣ کمال احسان به والدین، در آن است که بی واسطه انجام گیرد. «بِوٰالِدَیْهِ إِحْسٰاناً» (حرف«ب »در «بِوٰالِدَیْهِ» نشانه آن است که احسان به والدین با دست خود باشد. )
🔟 حق مادر بیش از پدر است. پس از کلمه«والدین»، سخن از رنجهای مادر است. «حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهاً... »
1️⃣1️⃣ تمام دستورات و اوامر و نواهی دینی، دلیل و فلسفه دارند. (گرچه دلیل بعضی از آنها مانند احسان به والدین، بیان شده است).« وَصَّیْنَا... حَمَلَتْهُ أُمُّهُ کُرْهاً...»
2️⃣1️⃣ بهترین دعا آن است که انسان، هم به والدین و هم به فرزندان توجّه داشته باشد. «عَلیٰ وٰالِدَیَّ... أَصْلِحْ لِی فِی ذُرِّیَّتِی»
3️⃣1️⃣ در برابر ناسپاسیهایی که نسبت به خدا و والدین داشته ایم، توبه و جبران
کنیم.« وَ عَلیٰ وٰالِدَیَّ... إِنِّی تُبْتُ إِلَیْکَ »
4️⃣1️⃣ اگر کارهای انسان مورد قبول حق واقع نشود، حتّی ساختن خانه خدا کعبه هم بی فایده است. هنگامی که حضرت ابراهیم پایههای کعبه را بالا میبرد، به خود و کار خود مباهات نکرد، بلکه گفت: «رَبَّنٰا تَقَبَّلْ مِنّٰا» خداوندا! از ما پذیرا باش.
5️⃣1️⃣ اعمال انسان، انواع و اقسامی دارد: واجب، حرام، مستحب، مکروه و مباح.
🚦 منبع تفسیر : تفسیر نور - تالیف حجت الاسلام محسن قرائتی 🎱
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
❌️شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستادهاید!
♦️متن نامه رهبر انقلاب به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا به شرح زیر منتشر شد:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
🔻این نامه را به جوانانی مینویسم که وجدان بیدارشان آنها را به دفاع از کودکان و زنان مظلوم غزّه برانگیخته است.
✖️جوانان عزیز دانشجو در ایالات متّحدهی آمریکا
🔻این، پیام همدلی و همبستگی ما با شما است. شما اکنون در طرف درست تاریخ ــ که در حال ورق خوردن است ــ ایستادهاید.
🔻شما اکنون بخشی از جبههی مقاومت را تشکیل دادهاید، و در زیر فشارِ بیرحمانهی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بیرحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزهای شرافتمندانه را آغاز کردهاید.
🔻جبههی بزرگ مقاومت در نقطهای دور، با همین ادراک و احساسات امروز شما، سالها است مبارزه میکند. هدف این مبارزه، توقّفِ ظلمِ آشکاری است که یک شبکهی تروریست و بیرحم به نام «صهیونیستها»، از سالها پیش بر ملّت فلسطین وارد ساخته و پس از تصرّف کشورشان، آنها را زیر سختترین فشارها و شکنجهها گذاشته است. نسلکشیِ امروز رژیم آپارتاید صهیونیست، ادامهی رفتار بشدّت ظالمانه در دهها سال گذشته است.
🔻فلسطین یک سرزمین مستقل است با ملّتی متشکّل از مسلمان و مسیحی و یهودی، و با سابقهی تاریخی طولانی. سرمایهداران شبکهی صهیونیستی پس از جنگ جهانی، با کمک دولت انگلیس، چند هزار تروریست را بتدریج وارد این سرزمین کردند؛ به شهرها و روستاهای آن هجوم بردند؛ دهها هزار نفر را کشتند یا به کشورهای همسایه راندند؛ خانهها و بازارها و مزرعهها را از دست آنان بیرون کشیدند، و در سرزمین غصبشدهی فلسطین، دولتی به نام اسرائیل تشکیل دادند.
🔻بزرگترین حامی این رژیم غاصب، پس از نخستین کمکهای انگلیسی، دولت ایالات متّحدهی آمریکا است که پشتیبانیهای سیاسی و اقتصادی و تسلیحاتی از آن رژیم را یکسره ادامه داده و حتّی با بیاحتیاطی غیر قابل بخشش، راه برای تولید سلاح هستهای را به روی او گشوده و به او در این راه کمک کرده است.
🔻رژیم صهیونیست از روز اوّل، سیاست «مشت آهنین» را در برابر مردم بیدفاع فلسطین به کار گرفت و بیاعتنا به همهی ارزشهای وجدانی و انسانی و دینی، روزبهروز بر بیرحمی و ترور و سرکوبگری افزود.
🔻دولت آمریکا و شرکایش، حتّی از یک اخم در برابر این تروریسم دولتی و ظلم مستمر، دریغ کردند. امروز هم برخی اظهارات دولت ایالات متّحده در قبال جنایت هولناک غزّه بیش از آنچه واقعی باشد، ریاکارانه است.
🔻«جبههی مقاومت» از دل این فضای تاریک و یأسآلود سر برآورد و تشکیل دولت «جمهوری اسلامی» در ایران، آن را گسترش و توانایی داد.
🔻سردمداران صهیونیسم بینالمللی که بیشترین بنگاههای رسانهای در آمریکا و اروپا متعلّق به آنها یا زیر نفوذ پول و رشوهی آنها است، این مقاومتِ انسانی و شجاعانه را تروریسم معرّفی کردند! آیا ملّتی که در سرزمین متعلّق به خود در برابر جنایتهای اشغالگران صهیونیست از خود دفاع میکند، تروریست است؟ و آیا کمک انسانی به این ملّت و تقویت بازوان او کمک به تروریسم به شمار میرود؟
🔻سردمداران سلطهی قهرآمیز جهانی، حتّی به مفاهیم بشری هم رحم نمیکنند. رژیم تروریست و بیرحم اسرائیل را دفاعکننده از خود وانمود میکنند، و مقاومت فلسطین را که از آزادی و امنیّت و حقّ تعیین سرنوشت خود دفاع میکند، «تروریست» مینامند!
🔻من میخواهم به شما اطمینان دهم که امروز وضعیّت در حال تغییر است. سرنوشت دیگری در انتظار منطقهی حسّاس غرب آسیا است. بسیاری از وجدانها در مقیاس جهانی بیدار شده و حقیقت در حال آشکار شدن است. جبههی مقاومت هم نیرومند شده و نیرومندتر خواهد شد. تاریخ هم در حال ورق خوردن است.
🔻بجز شما دانشجویانِ دهها دانشگاه در ایالات متّحده، در کشورهای دیگر هم دانشگاهها و مردم به پا خاستهاند. همراهی و پشتیبانی استادان دانشگاه از شما دانشجویان حادثهی مهم و اثرگذاری است. این میتواند در قبال شدّت عمل پلیسیِ دولت و فشارهایی که بر شما وارد میکنند، تا اندازهای آرامشبخش باشد. من نیز با شما جوانان احساس همدردی میکنم و ایستادگی شما را ارج مینهم.
🔻درس قرآن به ما مسلمانان و به همهی مردم جهان، ایستادگی در راه حق است: فَاستَقِم کَما اُمِرت؛ و درس قرآن دربارهی ارتباطات بشری این است: نه ستم کنید و نه زیر بار ستم بروید: لا تَظلِمونَ وَ لا تُظلَمون. جبههی مقاومت با فراگیری و عمل به این دستورها و صدها نظائر آن به پیش میرود و به پیروزی خواهد رسید؛ باذن الله.
🌱توصیه میکنم با قرآن آشنا شوید.
سیّدعلی خامنهای - ۱۴۰۳/۳/۵
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
امام على عليه السلام :
طُوبى لِنَفْسٍ اَدَّتْ اِلى رَبِّها فَرْضَها ... فى مَعْشَرٍ اَسْهَرَ عُيونَهُمْ خَوْفُ مَعادِهِمْ، وَ تَجافَتْ عَنْ مَضاجِعِهِمْ جُنوبُهُم، وَ هَمْهَمَتْ بِذِكْرِ رَبِّهِمْ شِفاهُهُمْ، وَ تَقَشَّعَتْ بِطولِ اسْتِغْفارِهِمْ ذُنوبُهُم، اُولئِكَ حِزْبُ اللّه ِ اَلا اِنَّ حِزْبَ اللّه ِ هُمُ الْمُفْلِحونَ؛
امام على عليه السلام :
خوشا به سعادت كسى كه وظيفه خود را نسبت به پروردگارش انجام مى دهد ... و از مردمى است كه ترس روز قيامت، شب هنگام، چشمانشان را بيدار نگه مى دارد و پهلوهايشان را از بستر نرم، دور مى سازد و لب هايشان به ذكر خداوند مى جنبد و از زيادى استغفار، گناهانشان پاك مى شود. آنان حزب خدا هستند و بدانيد كه حزب خدا پيروز است.
نهج البلاغه، نامه 45.
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
17.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 علامه حسن زاده آملی:
🔶باید قنبر حضرت خامنهای کبیر بود...
🔷 به هر جای آسمان رفتم این سید را دیدم
#ولایت_فقیه
➖➖➖➖➖➖➖
⏰ @Shomareshmakooszohor
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
#معارف_حسینی
🩸تا میتوانید هر عملی را که متعلّق به سیدالشهداء «صلوات الله علیه» است، به جا بیاورید و بر انجام آن مداومت بورزید!
{طولانی اما خواندنی}
🔖 در بین اعمال عبادی، اعمالی که بر محور وجود نازنین مولانا سیدالشهداء علیهالسلام میچرخد، در روایات و تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام «لسان ویژهای» دارند!
✔️ گاهی برای یک عمل عبادی، اهلبیت علیهمالسلام «ثوابی» را معین میکنند تا شیعیان به جهت «رغبت در آن ثواب» آن عمل را انجام دهند.
✔️ اما گاهی ثواب و جزای آن عمل، «افزون از درکِ شیعیان و محبّین» است و تنها اهلبیت علیهمالسلام هستند که میدانند «فلان عمل عبادی» چه اجر و پاداشی دارد؛ در این گونه موارد، لسان روایات خطاب به شیعیان به این مضمون است:«هر آن چه میتوانید فلان عمل را انجام دهید!»
👈 حال در چند عمل عبادی که متعلق به وجود نازنین سیدالشهداء «صلوات الله علیه» است، لسان تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام همینگونه است!
🔹 سه مورد را ذکر میکنیم:
📌 مثل تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام به «قرائت زیارت عاشورا»
وقتی که امام صادق علیهالسّلام به جناب علقمهٔ حضرمی، زیارت عاشورا را تعلیم دادند، در آخر به او فرمودند:
📋 یَا عَلْقَمَةُ إِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ تَزُورَهُ فِی کُلِّ یَوْمٍ بِهَذِهِ الزِّیَارَةِ مِنْ دَهْرِکَ فَافْعَلْ
🔻ای علقمه! (سربسته بگویمت:) اگر میتوانی هر روز سیدالشهداء «صلوات الله علیه» را با این زیارتنامه، زیارت کنی، پس این کار را انجام بده!(۱)
📚 (۱) کامل الزیارات ص ۱۷۶
📌 مثل تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام بر «رفتن به زیارت سیدالشهداء علیهالسلام»
لسان تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام بر رفتن به زیارت سیدالشهداء علیهالسلام حقیقتاً بینظیر است؛ به عنوان نمونه در روایتی امام صادق علیهالسّلام خطاب به شیعیان فرمودند:
📋 زُورُوهُ صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ فِی کُلِّ وَقْتٍ وَ فِی کُلِّ حِینٍ
🔻در هر زمان و هر فرصتی که یافتید، سیدالشهداء «صلوات الله علیه» را زیارت کنید!
📋 فَإِنَّ زِیَارَتَهُ خَیْرُ مَوْضُوعٍ فَمَنْ أَکْثَرَ مِنْهَا فَقَدِ اسْتَکْثَرَ مِنَ الْخَیْرِ وَ مَنْ قَلَّلَ قُلِّلَ لَهُ
🔻چرا که زیارت او بهترین کاری است که برای شما قرار دادهاند! پس هر که زیاد به آن پایبند باشد، به راستی که خیر و برکت بسیار را به دست آورده؛ و هر که کم کاری کند، خیر کمی عایدش میشود.(۲)
📚(۲)الإقبال،سید بن طاووس، ص۲۳۸.
📌 مثل تأکیدات اهلبیت علیهمالسلام بر قرائت سوره مبارکه «فجر» در فرائض و نوافل
باز در تأکیدی که از جانب امام صادق علیهالسلام بر قرائت سوره مبارکه «فجر» آمده است، لسان روایت همینگونه است:
📋 إقْرَءُوا سُورَةَ الْفَجْرِ فِی فَرَائِضِکُمْ وَ نَوَافِلِکُمْ فَإِنَّهَا سُورَةُ الْحُسَیْنِ علیهالسلام وَ ارْغَبُوا فِیهَا رَحِمَکُمُ اللَّهُ
🔻 سوره فجر را در نمازهای واجب و مستحب خود بخوانید؛ زیرا آن سوره، سوره امام حسین علیهالسّلام است. به آن سوره «کمال اشتیاق» را داشته باشید، خدا شما را رحمت کند!
در ادامه امام صادق علیهالسّلام فرمودند:
📋... فَمَنْ أَدْمَنَ قِرَاءَةَ الْفَجْرِ کَانَ مَعَ الْحُسَیْنِ علیه السلام فِی دَرَجَتِهِ فِی الْجَنَّةِ
📋هر که بر خواندن سوره فجر «مداومت» کند، در بهشت با سیدالشهداء «صلوات الله علیه» در درجه همان حضرت خواهد بود.(۳)
📚(۳) کنز الفوائد،ص۳۸۶.
✍ هر دری بسته بوَد جز در پُر فیض حسین
این در خانهٔ عشقست که باز است هنوز
جز در خانهٔ تو جای دگر خیری نیست!
هرچه خیر است حسین جان به در خانهٔ توست
من ز خود هیچ ندارم که بدان فخر کنم
هر چه دارم همه ازنوکری خانهٔ توست...
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
💠#نذر_پیش_پیش
💬بعضی از مردم فکر میکنن برای اینکه به حاجتشون برسن، خوبه نذرشون رو جلوجلو انجام بدن.
یهجورایی انگار میخوان خدا رو توی رودروایسی قرار بدن که حتماً برآورده کنه.
📛 درحالیکه ...
🔹 اگه حاجتشون برآورده بشه، دوباره باید نذر رو انجام بدن و اون قبلی کافی نیست.
📚توضیحالمسائل مراجع، م2651؛ استفتا از دفتر آیتاللهالعظمی خامنهای.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
🔖 خلاصهای از پیام ها و نکات تفسیری صفحه 505 قرآن مجید 🔖
1️⃣ آشنایی با تاریخ گذشتگان و یادآوری حوادث مهم تاریخی، مایه ی درس و عبرت است. «وَ اذْکُرْ...»
2️⃣ بهترین راه دعوت، تذکر به پیامد اعمال و آینده نگری است. «إِنِّی أَخٰافُ عَلَیْکُمْ عَذٰابَ یَوْمٍ عَظِیمٍ»
3️⃣ پیامبران نیز محدودیّت علمی داشته و به آن اقرار کرده اند. «إِنَّمَا الْعِلْمُ عِنْدَ اللّٰهِ» (گاهی اقرار به نمی دانم لازم است. )
4️⃣ طبیعت، هم مسیر لطف خداست، «أَرْسَلْنَا الرِّیٰاحَ لَوٰاقِحَ» و هم میتواند وسیله قهر خداوند باشد. «رِیحٌ فِیهٰا عَذٰابٌ أَلِیمٌ»
5️⃣ عذاب الیم، مخصوص آخرت نیست، در دنیا نیز ممکن است، رخ دهد. «رِیحٌ فِیهٰا عَذٰابٌ أَلِیمٌ»
6️⃣ حرکت ابر و بادها نیز تصادفی نیست، بلکه با فرمان الهی است. «بِأَمْرِ رَبِّهٰا»
7️⃣ آثار بجامانده از مجرمان، نمایشگاه عبرت است. «لاٰ یُریٰ إِلاّٰ مَسٰاکِنُهُمْ»
8️⃣ قلع و قمع مجرمان، سنّت الهی است. «کَذٰلِکَ»
9️⃣ عامل هلاکت مردم، رفتار خودشان است. «نَجْزِی الْمُجْرِمِینَ»
🔟 گرچه تلاش انسان لازمه ی به دست آوردن امکانات است، امّا همه آنها از آنِ خداوند است. «وَ لَقَدْ مَکَّنّٰاهُمْ»
1️⃣1️⃣ وقتی ابرقدرتها فرو میپاشند، دیگران باید حساب کار خود را بکنند. «تُدَمِّرُ کُلَّ شَیْءٍ... وَ لَقَدْ مَکَّنّٰاهُمْ»
2️⃣1️⃣ تاریخ اقوام نزدیک به خود را مطالعه کنیم که اثر گذاری بیشتری دارد. «مٰا حَوْلَکُمْ مِنَ الْقُریٰ»
3️⃣1️⃣ رشد انسان در سایه رجوع به فطرت و راه خداست. «لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ»
4️⃣1️⃣ تمایل به قرب الهی، فطری است و حتّی بت پرستان، بتها را وسیله تقرّب به خدا میدانستند. «قُرْبٰاناً آلِهَةً»
5️⃣1️⃣ آشنایی با قرآن، بینش و افق دید خردمندان را باز و وسیع میکند. قرآن میگوید: موجود صاحب شعور و اراده تنها انسان نیست، بلکه موجود دیگری مثل جنّ، با داشتن همان
شرایط، توان بیشتری دارند.
🔖 منبع تفسیر : تفسیر نور - تالیف حجت الاسلام محسن قرائتی 🔖
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin
 مواردی که لازم نیست بدن یا لباس نمازگزار پاک باشد
الف) آن که به واسطهی زخم یا جراحت یا دمل، لباس یا بدن به خون آلوده شده باشد.
ب) آن که خون موجود در لباس یا بدن کمتر از درهم (بند انگشت اشاره) باشد.
ج) آن که لباسهای کوچک نمازگزار، مانند جوراب که با آنها نمیتوان عورت را پوشاند نجس باشد.
د) آن که ناچار است با بدن یا لباس نجس نماز بخواند
صفات مؤمنان راستين
#نهج_البلاغه
▫️الْمُؤْمِنُ بِشْرُهُ فِي وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِي قَلْبِهِ، أَوْسَعُ شَيْءٍ صَدْراً وَ أَذَلُّ شَيْءٍ نَفْساً، يَكْرَهُ الرِّفْعَةَ وَ يَشْنَأُ السُّمْعَةَ، طَوِيلٌ غَمُّهُ، بَعِيدٌ هَمُّهُ، كَثِيرٌ صَمْتُهُ، مَشْغُولٌ وَقْتُهُ، شَكُورٌ، صَبُورٌ، مَغْمُورٌ بِفِكْرَتِهِ، ضَنِينٌ بِخَلَّتِهِ، سَهْلُ الْخَلِيقَةِ، لَيِّنُ الْعَرِيكَةِ، نَفْسُهُ أَصْلَبُ مِنَ الصَّلْدِ وَ هُوَ أَذَلُّ مِنَ الْعَبْدِ.
🌘انسان باايمان شادى اش در چهره و اندوهش در درون قلب اوست، سينه اش از هرچيز، گشاده تر و هوسهاى نفسانى اش از هرچيز خوارتر (و تسليمتر) است، از برترى جويى بيزار و از رياكارى متنفر است، اندوهش طولانى و همتش بلند، سكوتش بسيار و تمام وقتش مشغول است، شكرگزار و صبور، بسيار ژرف انديش است و دست حاجت به سوى كسى دراز نمى كند، طبيعتش آسان (و سختگيرى در كار او نيست) و برخوردش با ديگران توأم با نرمش است، دلش از سنگ خارا (در برابر حوادث سخت و دشمنان خطرناك) محكمتر و سختتر و (در پيشگاه خدا) از بَرده تسليم تر است.
📘#حکمت_333
🍃🌷https://eitaa.com/dar_mahzr_amir_almomnin