آب انگور و گوشت انگور گرم و تر است در درجه اول. و پوست و دانه آن سرد و خشک است در درجه دوم.
انگور سریع الهضم لطیف متوسط الغذا جیدالکیموس است.
و بهترین آن سفیدِ بزرگ دانهٔ تنک، پوستِ لطیف، گوشت بسیار، آبِ اندک، دانه شیرین است.
بالجمله انگور صادق الحلاوه و سریع الانحدار است. بدن را گرم می کند و قوت می دهد و به زودی فربه سازد، و برای شش و سینه نافع است. و طبع را تلیین دهد، و به نفخی که در آن است بر انعاظ معین گردد.
جمیع اصناف انگور مثانه را زیان دارد و جگر(کبد) و سپرزی(طحال) را که در آنها غلظتی باشد، ضرر دارد و تشنگی آرد و دفع مضرت تشنگی به انار میخوش کنند
مویز در تغذیه بیشتر از انگور است.
با معده و کبد به غایت مفید است و ایشان را قوت دهد، خصوصا که کم گوشت و طعم قبضی داشته باشد.
مویز را با دانه خوردن برای درد روده و عفونت معده مفید است و اسهال را باز دارد.
ابن سینا می فرمایند : و کثیراً ما یبرئها فی الابتداء الزیت المسخن وحده یصبّ علیه :
اگر در ابتدای برآمدن ورم، روغن زیتون گرم بر روی ورم بریزید، ورم خوب می شود.
ـــــــــــــــــــــ
🆔دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim
ترشی کَبَر و ترشی انجدان اگر به اعتدال مصرف شود، یکی از داروهای پیشگیری از عفونت است. خصوصا در بدن هایی که غلبه بلغم و رطوبت وجود دارد.
ــــــــــــــــــ
🆔دارالحکیم
http://eitaa.com/daralhakim