#دهم_آذر
#شهادت_آیت_الله_مدرس_ره
💠 *زندگی نامه شهید آیت الله مدرس رحمۀالله*
🍃 سید حسن مدرس در سال ۱۲۴۹ ش. در محله دشت زواره به دنیا آمد. او تحصیلات خود را در قمشه آغاز کرد و در اصفهان پی گرفت؛ پس از اتمام تحصیلات، به عراق رفت و پس از هفت سال اقامت در نجف و تایید مقام اجتهادش از سوی فضلای این شهر، در سال ۱۳۱۸ ق. از راه اهواز و چهار محال و بختیاری به ایران بازگشت؛ .....
🔹 مدرس، ضمن تدریس، از مسائل سیاسی و اجتماعی غافل نبود. پس از مشروطیت، وقتی نیابت ریاست انجمن ولایتی اداره اصفهان به وی سپرده شد، در برابر زورگویی و استبداد صمصام السلطنه بختیاری، حاکم اصفهان، ایستاد و فریاد زد: چرا به نام مشروطه مردم را تحت فشار قرار میدهید.
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com
#دهم_آذر
#شهادت_آیت_الله_مدرس_ره
💠 *شهید آیت الله مدرس در نگاه امام خمینی (ره)*
☘️ در آن دوران، حضرت امام خمینی رحمۀالله که سنین جوانی را سپری میکرد. با آن هوش و درک فوقالعاده که با فروغ ایمان و نور معرفت به دست آورده بود، اوضاع سیاسی اجتماعی روزگار را کاملا زیر نظر داشت. او این حقیقت را دریافته بود که مدرس تنها شخصیت مومنی است که میتواند بر دیانت اصرار ورزد، مانع تجاوز و ستم شود و هویت راستین جامعه را حفظ کند. او چنان مشتاق مدرس بود که از قم به تهران رفت تا وی را ملاقات کند و از نزدیک شاهد تلاشهای پربارش باشد.
🔹 امام در فرازی از سخنانش میفرماید: «... من آن وقت مجلس میرفتم... برای تماشا ... جوان بودم رفتم. مجلس آن وقت تا مدرس نبود مثل این که یک چیزی در آن نیست، مثل این که محتوا ندارد. مدرس با آن عبای نازک و با آن ... قبای کرباسی وقتی وارد ... مجلس میشد. طرحهایی که در مجلس داده میشد، آن که مخالف بود، مدرس مخالفت میکرد...»
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com
#بهداشت_روان ۳۰
♦️ *علائم عدم بهداشت روان* ۳
✳️ *عدم قناعت در مادیات* (ادامه)
📘 در فراز هفتم دعای هشتم صحیفه سجادیه آمده است:
🔆 «اللهم نَعُوذُ بِكَ... وَ مِنْ فِقْدَانِ الْكَفَافِ»
🔆 «پروردگارا از نبود روزی به اندازه، به تو پناه میبریم!»
🔹 گفته شد کفاف به معنای مقداری از روزیست که مهمات زندگی انسان با آن تأمین شده و او را بینیازی از خلق مینماید.
✅ آنكس كه از نعمت سلامت روان برخوردار باشد؛ توانمندیهایی که خدای سبحان در وجود او نهاده؛ *باور داشته و استفاده از آنها را برای حل معضلات و مشکلات وارده مؤثر میداند.*
✅ همچنین او بر این باور است که *هر مشکلی قابل مرتفع شدن است؛ به همین دلیل در سختیها و تلخیهای روزگار نیز امید خود را از دست نخواهد داد و با توکل و توسل به سوی آیندهای بهتر حرکت میکند.*
💢 اما آنكس كه گرفتار خودکمبینی باشد درباره تواناییهای خویش دچار تردید می شود و خود را ناکارامد و ناتوان می بيند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#زیارت_امین_الله ۳۶
🔆 *«وَ سُبُلَ الرَّاغِبِینَ إِلَيْكَ شَارِعَة»*
🔆 *«راههای مشتاقان به سوی تو گشوده است.»*
💠 در اين فراز زائر غير مستقيم از خدا درخواست میكند، و تمنا مینمايد كه:
✳️ *خدايا!* بر من منت بگذار، مرا راغب به خودت قرار بده تا راههای پيوست به تو برايم باز باشد.
✳️ *خدايا!* میخواهم راغب به تو باشم تا به شريعه و سرچشمه برسم، و دين و شريعت را بدون اختلاط با سلايق و عقايد افراد دريافت كنم.
🔸 در غير اين صورت، نمیتوانم از سرچشمه آب بنوشم و سيراب شوم، بايد از آبهای آلوده بين راه استفاده كنم و ديگر شرايط شناخت اسلام ناب را نخواهم داشت.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#حدیث_روز
📜 *نامه امام صادق علیهالسلام به شیعیان* ۶۷
✳️ *اطاعت خدا، مهمترین رکن دین*
🔆 «...... و اعلموا انه لیس بین الله و بین احد من خلقه ملک مقرب و لا من دون ذلک من خلقهم کلهم الا طاعتهم له ناجتهدوا فی طاعه الله ان سرکم ان تکونوا مؤمنین حقا حقا و لا قوه الا بالله .....»
🔆 «بدانید که میان خدا و بندگانش، فرشته مقرب باشد و یا پیامبر مرسل و یا پائین تر از آنها در همه مخلوقات، ارتباطی جز فرمانبرداری او وجود ندارد. پس در اطاعت خدا بکوشید، اگر میخواهید مومن درست و حقیقی باشید. هیچ نیرو و توانی جز از سوی خداوند نیست.»
✳️ *تنها راه تقرب و طی مدارج والا و رسیدن به کمال اطاعت از خداوند است و عبودیت مطلق. هیچ راه میانبری وجود ندارد.*
💠 این سخنان امام علیهالسلام امروزه بسیار کاربرد دارد. عرفانهای نوین، تفکرهای خاص، جریانهای انحرافی، مریدها و مرادهای دروغین، به واقع هیچ کدام به ثمر نخواهد نشست.
🔸 راه عبودیت است و بس.
🌐 emamraoof.com