۱۵۷
#دعای_مکارم_الاخلاق
🔆 *«و لا بالتَضَرُّع اِلیٰ مَن دونَك اِذا رَهِبْتُ»*
⚡️رَهبة: ترسي است كه اضطراب در اوست و انسان سعی میکند خود را از آن نجات دهد.
✨خدايا! من به هنگام خطر میترسم! پس در چنین مواقعی در مقابل غیر تو تضرع و زاري نداشته باشم. يعني به هنگام ترس، تضرعم فقط بهسوی تو باشد و فقط به تو پناه آورم.
✨ خدایا! اگر نگرانيهاي ما را ديگران متوجه شوند عقوبت بهدنبال دارد. چه عقوبتی؟
*«فَأَسْتَحِقَّ بِذَلِک خِذْلَانَک وَ مَنْعَک وَ إِعْرَاضَک»*
♦️«فأستحقَّ بذلک» بهواسطۀ اين ميادين آزمايش، استحقاق پيدا ميكنم «خِذلانك و مَنْعك و اِعْراضك»
🔻۱. *«خذلانك»* تو پَستم كني؛
🔻۲. *«و منعك»* و به من عطایی نداشته باشی؛
🔻۳. *«و اعراضك»* و رويت را از من برگرداني.
🔰بهطور مثال وقتی ما آبرویی در اجتماع نداریم که به هنگام اضطرار نزد دیگران گرو بگذاریم، بهدلیل رذایلی است که امام سجاد علیهالسلام برشمردند: به وقت گرفتاری، استعانت به غير داشتیم. در خلال فقر اعلام نياز به غير كردیم. موقع ترس، اضطرابمان را غير حق مشاهده کردهاند و به خداي سبحان پناهنده نشدهایم پس مستحق خذلان و بي آبرويي هستیم.
💢حقّ ما این است که خدا به ما هبهای نداشته باشد و از ما اعراض کند و موجب ظلمت و کدورت ما شود با اينكه رسم خدا بر رو گرداندن نیست.
🌿داستاني را در يكي از شرحهاي دعای مکارم الاخلاق آوردند: فردي به نام محمدبنعجلان میگوید: سختي بسيار زيادي به من رسيده بود و دِين عجيبي به عهدهام آمده بود. تصميم گرفتم به خانۀ امير در مدينه مراجعه کنم ميدانستم بهواسطۀ شناختي كه او از قبل نسبت به من دارد، حتماً نيازم را برآورده ميكند. در راه، يكي از نوادگان امام سجاد علیهالسلام را ملاقات کردم ايشان هم از قديم با من دوست بود. دستم را گرفت و گفت: فكر ميكنم سراغ كسي كه کاری از او برنمیآید میروی! «وعَلَيك بِمَنْ يَقْدِرُ عَلیٰ ذلك و هو اَجْوَدُ الاجْوَدين.» بر تو باد سراغ كسي بروي كه قدرت دارد دفع اين دين تو را بكند؛ كه من از جدم شنيدم كه پيغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمودند: خداي سبحان به بعضي از انبياءش وحی کرد: «و عزّتي و جلالي» به عزت و جلال خودم قسم، «لَاُقَطِّعَنَّ» حتماً حتماً قطع ميكنم، «اَمَلَ كُلِّ مُؤَمِّل لِغَيري» آرزوي هر كسي را كه به غير من آرزو داشته باشد، «بِالْاِياس» مأيوسش ميكنم و «لَاَكْسِبَنَّه ثَوبَ المَذِلَّة» حتماً حتماً ذليلش ميكنم «و لَاُبْعِدَنَّه مِن فَرَجي و فَضلي» حتماً حتماً او را از فرج و گشايش و زيادهاي كه برایش قرار دادم، دور ميكنم. خداوند میفرمايد: «أيُؤَمِّلُ عَبدي في الشدائد غَيري؟ و الشدائدُ بِيَدي!» عبد من است؛ اما در مشكلات آرزويي به غير من دارد؟! در حالي كه شدائد و مشكلات را من ايجاد كردم. «اَو يَرْجو سِواي و اَنا الغَنِيُّ الجَواد» یا اميد به غير من ميبنده در حالي كه من بي نياز و بخشندهام.
📘امالی طوسی، ص۵۸۴، ح۱۲۰۸
📌ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
کلاس شرح صحیفۀ سجادیه
۸۱/۸/۱۱
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
#مناجات
💠 *مناجات الشاكين*
🍃 خدايا من حضرات معصومين را واسطه قرار ميدهم و درخواستهايم را مطرح ميكنم:
🔆 «أن لا تَجعَلَني لِغَيرِ جودِكَ مُتَعَرِّضا وَ لا تُصيِّرَني لَلفِتَن غَرَضاً»
🌀 وقتي ميگويم من در معرض جود تو قرار بگيرم، یعنی بابت درخواستهایم حیا و خجالت ندارم. *حیا در درخواست از خدای سبحان نشانۀ سفاهت است.*
🍃 «خدايا، مرا تحت نام «جواد»ت قرار بده، قلبم را رئوف كن و چشمم را به چشمه تبديل كن»
🌀 *وقتی تحت صفت جود خدا قرار بگیریم، احسانش را به خود مشاهده میکنیم.*
🔰 در دعاي بعد از زيارت امام رضا علیهالسلام ميخوانيم:
🍃 «خدايا براي من هيچ چيز كم نگذاشتهاي، همراهي تورا با خودم همه جا احساس ميكنم. هميشه به من عطاياي كثير دادهاي، احسان و كرم تو بر من جريان داشته و باران جود تو باريده است،* كمكم كن كه دائم در مسجدالحرامات مقیم باشم و در معرض فتنهها قرار نگيرم.»
◀️ *قانون خدا آزمايش است.* از خدا ميخواهيم كه ما را با فتنهها آزمايش نكند.
❇️ خدايا، *آبروي ما را با وسعت رزق حفظ كن،* روزيهايي كه به ما ميدهي، مانع مشاهدۀ تو نشود.
❇️ خدايا، *در مقابل بلاها سپر من باش.*
❇️ خدايا كمكم كن كه *از هيچكس شكايت نداشته باشم* و هميشه مشكل را از خود ببينم.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
🔻آیتاللهالعظمی جوادی آملی در دیدار با مدیران شبکه معارف صدا و سیما:
❇️ اگر به معارف قرآنی عمل شود مشکلات مرتفع میشود
◻️ رسانهها اتاق فکر دشمن را بشناسند و رسوا کنند
◻️ قرآن کریم آمده تا به ما بگوید که ای انسان! شما مثل درخت نیستید که اول سبز شود و میوه دهد و پس از آن هیزم شود و تمام! بلکه مانند پرنده ای هستید که بعد از مرگ از قفس آزاد می شوید، بدانید مرگ پوسیدن نیست، بلکه از پوست به در آمدن است.
◻️ شما در رسانه باید تلاش کنید تا ثابت کنید انسان یک موجود زندهی ابدی است و ما اگر این معارف قرآنی را درک کنیم دیگر اختلاس و خلاف و دروغ و نفاق و اختلافی نخواهد بود و این مشکلات داخلی را نیز نداشته و مرتفع می شود.
◻️ بعضی خیال می کنند که #قرآن نیز مانند یک کتاب و روزنامه است که با آتش زدن آن میتوانند جلوی نشر معارف آن را بگیرند، غافل از اینکه قرآن کریم دارای معارف بلندی است که با این اعمال نمی شود جلوی نشر آن را گرفت!
◻️ تمام این ۸ میلیارد انسان بر روی کره زمین را همین #معارف_الهی اداره میکنند که از طریق پبامبران الهی همچون حضرت ابراهیم خلیل و حضرت موسی، حضرت عیسی و پیامبر گرامی اسلام (علیهم السلام) بیان شده است.
◻️ وقتی امیرالمومنین فرمودند تنها این دشمنی که در مقابل تو ایستاده است را نبین، بلکه نگاهت به اتاق فکر دشمن در دور دستها باشد؛ «ارْمِ بِبَصَرِکَ أَقْصَی الْقَوْمِ» این لشکر حاضر را نبین، بلکه اتاق فکر آنها در کوفه و شام را ببین!
امروز نیز باید بدانیم که اتاق فکر دشمن کجاست؟! رسانه ها باید #اتاق_فکر دشمن را بشناسند و رسوا کنند.
#حدیث روز
💠 *آثار بخل*
🔹۲. *آثار اجتماعی*
🟥 عامه مردم به سبب طبیعت آزمند بشری و ثروت انبوه افراد بخیل، به آنان روی میآورند و در زندگی اجتماعی خوی و خصلت آنها را به خود میگیرند. بدین ترتیب، *افراد بخیل عملاً امر کننده به بخل نیز هستند.*
💢 از سوی دیگر چنانچه فرهنگ بخل در جامعهای توسعه یابد، پایههای دین و دنیای افراد سست میشود.
💢 از آثار سوء اجتماعی بخل، رواج دروغگویی، بیدادگری و قطع رحم در میان افراد جامعه است.
💢 اثر اجتماعی دیگر بخل بیوفایی نسبت به دوستان است.
📚 حوزه.نت
🌐emamraoof.com
#اهْدِنَا_الصِّراطَ_الْمُسْتَقيم ۴۹
🔷🔹 نعمتی که خداوند به روندگان در جاده عطا کرده است، نعمتی است بینهایت که از قدیم بوده و جاری است و با بقیۀ نعمتها قابل قیاس نیست.
🔹 یکی از آن نعمتها، اسیر دنیا نبودن است که قدر مشترک آن چهار گروه است.
✅ هیچیک از آنها عاشق دنیا نبودند. *در دنیا زندگی کردند؛ اما گرفتار آن نشدند و از آن عبور کردند.* در دلشان عشق به مولا نهادینه شده بود.
◀️ *ما هم این قابلیت را داریم در حالیکه سِیر زندگیمان بهرهمندی از همه تمتعات دنیوی است؛ اما صرفا به جهت ابزار بندگی و رسیدن به حق از آن استفاده کنیم.*
✅ روندگان در صراط کسانی هستند که خدای سبحان آنقدر به آنان عزت داده تا *هرگز درخدمت دنیا قرار نگیرند، بلکه دنیا را در خدمت خودشان قرار دهند.*
❇️ وقتی از خدای سبحان درخواست میکنیم ما را در این جاده قرار بده؛ یعنی خدایا، *دنیا را در خدمت ما قرار بده:*
🔆 «سَخَّرَ لَکُم ما فِی السَّماواتِ وَ ما فِی الاَرض»
🔆 «و آنچه در آسمانها و آنچه در زمين است، براى شما رام نمود.»
📗 سورهجاثیه، آیه ۱۳
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com