eitaa logo
🕊 ◍⃟ دارالقرآن علی ابن ابیطالب علیه السلام🕊 ◍⃟
516 دنبال‌کننده
2.2هزار عکس
1.6هزار ویدیو
49 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
. ┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄ ⬅️ اللهمّ إنّی أسْألُکَ فیه ما یُرْضیکَ وأعوذُ بِکَ ممّا یؤذیک «‌ای خدا، من از تو چند چیز را در ماه رمضان سؤال می‌کنم، 👈اول اینکه تو از من راضی شوی و زندگی من طوری باشد که از من رضایت داشته باشی. این توفیق است که آدم کارهای خود را به گونه‌ای انجام دهد که خدا از او راضی باشد 👈و پناه می‌برم به تو از چیزهایی که تو را اذیت می‌کند، یعنی از گناه و اطاعت از شیطان و اطاعت از نفس.» 🍃اگر می‌خواهید بدانید که خدا از شما راضی هست یا نه، ببینید خودتان در ته دل از خدا راضی هستید؟ اگر راضی باشید، خدا هم از شما راضی است. 🔶 حدیث داریم که شما مانند بیمار هستید و خدا مانند دکتر و طبیب. همان‌طور که دکتر هر چه بگوید، بیمار می‌پذیرد، خدا هر چه به ما داد، ما هم باید رضایت داشته باشیم. 💠 اگر در مصیبت‌ها و نداری‌ها از خدا گله نکنیم و تسلیم خدا باشیم، یعنی اینکه ما از خدای راضی هستیم و خدا هم از ما رضایت دارد. اما خیلی سخت است که انسان ذره‌ای گله‌ از خدا نداشته باشد. ⬅️ «وأسألُکَ التّوفیقَ فیهِ لأنْ أطیعَک ولا أعْصیکََ» خدایا از تو توفیق می‌خواهم که در ماه رمضان اطاعت تو را کنم و هیچ نافرمانی و گناه انجام ندهم! 🌸 روایت داریم از امام نهم (ع) که فرمود:مؤمن باید 3 خصلت داشته باشد. 👈اول: توفیق داشته باشد، 👈دوم: خودش را موعظه کند 👈سوم: اینکه نصیحت دیگران را قبول کند. ⬅️ یا جَوادَ السّائلین ای خدایی که به هر کسی که از تو چیزی سؤال می‌کند، تو جود می‌کنی و نسبت به او بخشش داری، دعای ما را استجابت کن! 🔸ما گاهی سائلین را رد می‌کنیم؛ اما خدا درخواست همه را می‌دهد و رد نمی‌کند؛ ولی گاهی چیزی که صلاح ما نیست را از خدا می‌خواهیم و خدا نمی‌دهد؛ البته آن خواسته را هم در قیامت برآورده می‌کند. ❓در قیامت بندگان می‌پرسند؛ خدایا اینها که به ما می‌دهی، چیست؟ 💐خطاب می‌آید که در دنیا خواستی صلاح نبود بدهیم و الان آن را برآورده می‌کنیم. .
. ┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄ 🍃نکاتی از جزء بیست وچهارم قرآن 📖 يعْلَمُ خَائِنَةَ الْأَعْيُنِ وَ مَا تُخْفِي الصُّدُورُ (غافر/۱۹) 👈 او چشمهایی را که به خیانت می‌گردد و آنچه را سینه‌ها پنهان می‌کند، می‌داند. ☝️ حواسمون باشه... 🔸 حساب دنیا و حسابگری در قیامت با کسی است که، حتی یه گوشه چشم ما رو هم دیده. 🔸 کسی که از رازِ دل ♥️ همه‌مون باخبر است. 🔹 هر نگاه خائنانه (خَائِنَةَ الْأَعْيُنِ)👀، مخفیانه و یواشکی که داشتیم، 🔹 هر چشم و ابرویی👁که برای دیگران اومدیم، هر ... 👈 همه رو میبینه. 🗣 اگر عزّت دنیا و آخرت میخواهیم، باید با این خدای مهربون "خالص" باشیم. او عزّت رو نه به بهانه، بلکه به بهای "خلوص" خواهد داد .
. ┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄ 🍃نکاتی از جزء بیست وچهارم قرآن ⭕️ از محبّت خارها گل میشود... 🔸 کنار چای تلخ همیشه یا قند هست یا شکر... به همین خاطر هم هست که گوارا میشه. 🔸 یادت باشه که بعضی‌ها مثل چائی هستند؛یعنی تلخ‌اند... 🔸 پس با اونها شکر باش، یعنی شیرین حرف بزن، شیرین رفتار کن... 👈 به قول سعدی "شیرین حرکات باش"... ☝️ این سفارش خداست: 🗣 بدی های دیگران رو با خوبی‌های خودت دفع کن، یعنی اگر دیگران تلخ بودند، شیرین باش. 📖لاتَسْتَوِی الْحَسَنَةُوَلَاالسَّیِّئَةُادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَاالَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ(فصّلت/۳۴) 👈 هرگز نیکی و بدی یکسان نیست؛ بدیِ دیگران را با نیکی دفع کن، ناگاه خواهی دید همان کس که میان تو و او دشمنی است، گویی دوستی گرم و صمیمی است! 🔹 امام على (ع) فرمود: 👈 "زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند". 📚 (غررالحكم، حدیث ۶۲۳۱) .
. ┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄ 🍃نکاتی از جزء بیست وچهارم قرآن ⭕️ آیه‌ای که فقط نیمۀ اولش را بلدیم❗️ 🔸 یک آیۀ قرآن هست که نیمۀ اولش را همه شنیده‌اند: 📖 ادْعُوني‏ أَسْتَجِبْ لَكُمْ... (غافر/۶۰) 👈 مرا بخوانید، جوابتان را می‌دهم. 🔸 این قسمت از آیه را همه بلد هستند، چون پر از مهربانی است. معمولاً همۀ ما هر چه آیۀ محبت‌آمیز هست بلدیم. 🔸 اما بقیه این آیه را خیلی‌ها بلد نیستند. چرا؟ چون بقیۀ آیه از عظمت خدا صحبت می‌کند و می‌فرماید: 📖 ...إِنَّ الَّذينَ يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتي‏ سَيَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرينَ (غافر/۶۰) 👈 کسانی که نسبت به عبادت من تکبّر ورزند، به زودی با کمال ذلّت و خواری داخل جهنم خواهند شد. حالا دوباره به معنای این آیه توجه کنیم: 🔹 خداوند ابتدا می‌فرماید: «مرا بخوانید، من جوابتان را می‌دهم.» 🔹 بعد بلافاصله می‌فرماید: «کسانی که تکبر کنند و درِ خانه من نیایند و از من چیزی نخواهند، اگر دیگران را عادی به جهنم می‌برم، آنها را به خاطر تکبرشان، با خواری و ذلّت به جهنم خواهم برد.» در واقع معنایش این است: 🔹 «من خدای تو هستم که دارم به تو می‌گویم مرا صدا بزن تا جوابت را بدهم، آن‌وقت تو سرت را پایین انداخته‌ای و لال شده‌ای؟! یا اینکه اصلاً اعتنا نمی‌کنی و می‌روی؟» 🔹 این نوع برخود، نشانۀ تکبر انسان نسبت به خداوند است. یک مثال ساده: 🔻 به مجلس ختم که می‌روی، وقتی بچه‌ای سینی خرما را جلوی شما می‌گیرد و می‌گوید «بفرمایید»، بی‌اعتنا از کنارش رد نمی‌شوی، چون بی‌ادبی محسوب می‌شود، هرچند طرف مقابل شما یک بچه است. اگر هم خرما نخواهی، برمی‌گردی می‌گویی: «خیلی ممنون. میل ندارم. تشکر.» بالاخره یک جوابی می‌دهی. 🔻 حالا خداوند با آن عظمت و جلال، آمده جلوی شما و می‌فرماید: «از من چیزی بخواهید تا به شما بدهم!» اما تو سرت را پایین انداخته‌ای و بی‌اعتنا رد می‌شوی؟! یعنی داری به خدا تکبر می‌کنی؟! محبت خدا را پس می‌زنی؟! بی‌نیازی خودت را اعلام می‌کنی؟! ☝️ خدا هم با کسی شوخی ندارد. ⭕️ می‌دانی چرا نمازی که تعقیبات نداشته باشد قبول نیست؟ 🔸 چون در روایت داریم که مومن بعد از هر نمازی یک دعای مستجاب دارد. 🔸 یعنی خدا بعد از به تو می‌فرماید: «بنده من نماز خواندی؟ از من حساب بردی؟ امر مرا اجرا کردی؟ احسنت! حالا تو یک دعای مستجاب پیش من داری، از من بخواه تا به تو بدهم.» 🔸 بعد یک دفعه‌ای خدا نگاه می‌کند می‌بیند که بنده‌اش بدون اینکه چیزی بخواهد، دارد از سر سجاده بلند می‌شود و می‌رود! 🔸 این کار معنایش چیست؟ آیا بی‌اعتنایی به خدا نیست؟ آیا تکبر و اعلان استغناء و بی‌نیازی از خدا نیست؟ 🔷 رسول اکرم(ص) فرمود: خداوند در مورد کسی که بعد از نماز تعقیبات نمی‌خواند و از خدا چیزی نمی‌خواهد، به ملائکه‌اش چنین می‌فرماید: «ملائکه من، این بندۀ مرا نگاه کنید. امر مرا انجام داد ولی از من حاجتی نخواست. انگار از من بی‌نیاز است. نمازش را بگیرید و به صورتش بزنید» اصلاً بنده‌ای که به من نیاز ندارد، برای چه آمده امر مرا اجرا می‌کند؟ نکند با این کارش می‌خواهد بگوید «نه تو خدا هستی و نه من بندۀ تو هستم»؟! 🚧 دعا نکردن، و حاجت نخواستن، در جایی که خداوند به ما فرموده است «اگر حاجتی بخواهید جوابتان را می‌دهم»، بی‌ادبی نسبت به پرودگار عالم است. .
مادامى که سيب با چوب باريکش، به درخت متصل است، همه عوامل در جهت رشدش در تلاشند. باد باعث طراوتش می‌شود، آب باعث رشدش می‌شود، آفتاب پختگی و کمال می‌بخشد؛ اما ... به محض منقطع شدن از درخت و جدايى از آب باعث گندیدگی، باد باعث پلاسیدگی، و آفتاب باعث پوسیدگی و از بين رفتن طراوتش می‌شود. 🔘 مراقب وصل بودن "اصالتمان" به خدا باشیم تا انسانیت‌مان از بین نرود. .