eitaa logo
دار الشفاء
320 دنبال‌کننده
728 عکس
70 ویدیو
17 فایل
🌐نکات سلامتی 🌐نسخه های شفابخش ارتباط با ادمین: @Beheshtkadeh
مشاهده در ایتا
دانلود
🌺توصیه های بارداری🌺(1) ✍موارد ذیل مربوط به بارداری و توصیه های مرتبط به حاملگی می باشد که به خانم هایی که قصد باردار شدن دارند یا در دوران بارداری به سر می برند توصیه می گردد: 💠 بهتر است هر خانمی قبل از بارداری از نظر وضعیت بهداشتی- تغذیه ای مورد ارزیابی قرار گیرد و اگر دچار غلبه خلطی باشد، پاکسازی شود و اگر سوء تغذیه دارد اصلاح شود، زیرا سلامت مادر و تغذیه صحیح بیشترین اثر را روی سلامت جنین دارد. 💠 برای بارداری پاییز بدترین فصل می باشد و تقریبا از 15 اسفند تا اواخر ماه اول بهار بهترین زمان برای بارداری می باشد. 💠 در طب سنتی محدودیتی برای سن مادر نیست، بهترین سن مادر برای بارداری از 17 تا 37 سالگی می باشد. 💠 تغذیه سالم داشته باشید و از نمک دریا دوری نکنید و موارد ذکر شده درزمینه های آب، نمک، روغن و ظروف را باید رعایت نمایید. 💠 همه غذاهایتان باید به اعتدال باشد. خیلی ادویه ها را استفاده نکنید و هر چه می خورید به تعدیل بخورید. 💠 در زمان بارداری (حتی غیر بارداری) سعی کنید سرخ کردنی نخورید. مرغهای بازار را نخورند. پختی خیلی مفید است، کباب پخته شده روی ذغال و همچنین عسل خیلی مفید است، اگر عسل پخته باشد خیلی بهتر است مانند مربا و داخل کمپوت و یا داخل غذا (مثلاً اگر در قیمه هم یک قاشق عسل ریخته شود، مزه اش را عوض نمی کند ولی می تواند یک دوای بسیار مفیدی باشد در زمان بارداری) 💠 بهتر است زنان باردار تعداد دفعات تغذیه خود را زیاد کنند، اما در هر مرتبه شکم خود را پر نکنند، زیرا به روده ها فشاری علاوه بر فشار رحم وارد کرده و باعث افزایش یبوست می شود. 💠 فعالیت برای حاملگی زیان آور نیست، اما باید در این دوران از انجام کارهای سنگین و جابجا کردن وسایل پرهیز نمود. خانم باردار نباید خود را خسته کند و در فواصل کار روزانه لازم است مدتی استراحت کند. 💠 زنان باردار باید توجه کنند که به پشت خوابیدن به علت چسبیدن رحم به ستون فقرات موجب وارد آمدن فشار به بند ناف شده و ممکن است باعث پاره شدن آن گردد. برای جابجا شدن هنگام خواب باید ابتدا نشسته و بعد به سمت دیگری که می خواهند، بخوابند و از غلتیدن بپرهیزند، زیرا موجب پیچیدن بند ناف به دور جنین خواهد شد. 💠 پرهیز از غم و اندوه در تمام دوران بارداری خصوصا در زیر یک و نیم ماه و بالای هشت ماه باید مورد توجه باشد زیرا دیده شده که بیشتر کودکان مبتلا به امراض روحی بیماری خود را از مادرشان به ارث برده اند. 💠 در دوران حاملگی معمولاً اجابت مزاج نامنظم و یبوست ایجاد می شود. لذا خانم باردار باید از مایعات کافی و سوپهای چرب استفاده نماید. حرکت و فعالیت نیز در بهبود وضع اجابت مزاج موثر است. در تمام دوران بارداری، باید شکم نرم بوده و از یبوست جلوگیری شود. خوردن انجیر، آلو و روغن زیتون موجب لینت مزاج می شود. همچنین خانم باردارمی تواند یک قاشق چایخوری خاکشیر را در یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته با کمی عسل روزی یک الی دو بار از این نوشیدنی استفاده کند. در صورتی که با دستورات معمول اجابت مزاج به راحتی صورت نگیرد می توان گلبرگ گل سرخ خشک شده را شب در گلاب قرار داده و صبح آنرا ساییده با نبات شیرین کرده، مقدار 10 گرم از آن را ناشتا میل کند و یا اینکه از تازه آن استفاده کند که نیاز به خیساندن نیست. مصرف این ترکیب بدون آزار و اذیت موجب لینت مزاج می شود. در استفاده از مواد ملین این نکته باید مورد توجه باشد که زن باردار دچار اسهال نشود زیرا برایش مضر شود. 💠 براساس تحقیقات صورت گرفته در دنیا، مصرف قرصهای ویتامینی در زمان بارداری باعث عقب ماندگی ذهنی یا mr(mental Retardation) نوزادان می شوند و بسته به نسبت میزان استفاده از این قرصها، میزان این بیماری نیز در فرزندان کم و زیاد خواهد بود. Eitaa.com/edalatemahdi
🌺توصیه های بارداری🌺(2) 💠مصرف قرص آهن در زمان بارداری باعث ایجاد بیش فعالی در کودکان می گردد. این بیش فعالی را محترمانه گفتند تا این بیماری کم رنگ جلوه کند و کسی که فرزندش دچار آن بیماری است، فکر کند بچه اش نسبت به دیگران برتر است، بلکه این طور نیست. این گونه بچه ها قابل کنترل نیستند و تا زمانی که نوزاد هستند، دائم گریه می کند و فریاد می زند و اذیت می کند و مزاحم پدر، مادر و خانواده می شوند و وقتی راه افتادند چه از لحاظ کلامی و چه از نظر فیزیکی، شروع به تخریب کردن این و آن و وسایل می کنند و حرکات ناهمگون انجام می دهند و به نوعی بچه نیمچه خل می شوند که از علت های مهم آن مصرف قرص آهن در دوران بارداری است. بعد ازتولد نیز مصرف قطره های آهن برای کودکان باعث سیاه شدن دندانها می گرددو به کبد لطمه می زند و در سنین بالاتر مصرف دائم آن، فرد را مستعد آلزایمر میکند. برای رفع کمبود آهن در دوران بارداری، نوعی آب آهن تاب به طور کامل کمبود آهن را جبران می کند. البته همه خانمها باید از حسوم استفاده کنند (که از عطاریهای مورد تایید قابل تهیه می باشد)، کفگیر حسوم را داخل قابلمه می گذارید تا درحین پخت غذا، باعث آزاد سازی آهن در غذا می گردد و کمبود مختصر آهن را جبران می نماید. 💠 برای این که بچه ها هنگام تولد زردی نداشته باشند باید مادر در دوران بارداری از غذاهای خیلی گرم استفاده نکند (البته خیلی هم خنک نخورد) و بعد از تولد نوزاد نیز اگر علائم آغازین زردی در نوزاد بوجود آمد، باید پشت گوش نوزاد را حجامت کرد) 💠 جهت داشتن فرزندی آرام، زیبا و خوش اخلاق میوه به، سیب و انار میل کنید و دستورات قرآنی مورد اشاره در کتاب ریحانه بهشتی (فرزند صالح) تالیف خانم سیما میخبر را نیز رعایت کنید. 💠 نزدیکی کردن در دوران حاملگی مجاز است، فقط در ماه های آخر باید با احتیاط انجام دهید تا دچار مشکل نشوید. 💠 در صورتیکه امکان زایمان طبیعی وجود دارد، به هیچ وجه، عمل سزارین توصیه نمی شود، چرا که سزارین غیر از آنکه عوارض یک عمل جراحی را دارد (از جمله اینکه هر بی هوشی عمومی هفت سال از عمر فرد کم می کند) در سلامتی نوزاد نیز تاثیر منفی دارد و بر اساس تحقیقات علمی انجام یافته: 🔹 میزان دفع خون از بدن مادر در حالت سزارین بیش از دو الی سه برابر حالت زایمان طبیعی می باشد. 🔹 رحم در زایمان طبیعی سریعتر جمع می شود و به شکل اولیه اش برمی گردد و در نتیجه شکم مادر نیز زودتر جمع و کوچک می شود. 🔹 مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند شیردهی بهتری خواهند داشت. 🔹 به لحاظ روانی مادرانی که زایمان طبیعی انجام می دهند تعلقات عاطفی قوی تری نسبت به بچه شان دارند. Eitaa.com/edalatemahdi
🌺توصیه های بارداری🌺(3) 💠براي تسهيل در زايمان نیز يك هفته مانده به زايمان بايد روغن ارده کنجد و خود کنجد را زیاد میل کنید و دم کرده گل گاوزبان و آویشن را نیز زیاد بخورید. آویشن در دوران بارداری زیاد خورده نشود فقط در هفته آخر مجاز می باشد. ضمناً بهتر است روغن کنجد در ماه اول بارداری نیز مصرف نشود، چرا که با توجه به شایع بودن سقط در بین خانمهای امروزی و اینکه روغن کنجد مدّر حیض است، مصرف آن می تواند در ماه اول بارداری که قرار جنین محکم نیست، باعث سقط جنین گردد. 💠 برای جلوگیری از تنگي نفس، شبها سر و گردنتان را مقداری بالاتر از بدنتان قرار دهید و سعی کنید به پهلوی چپتان بخوابید. 💠 وجود اخلاط بد در بدن و معده مادر باعث ایجاد حالت تهوع ایشان می گردد، در نتیجه اگر فردی قبل از بارداری اخلاط بد را از بدنش دفع کرده باشد در دوران بارداری دچار حالت تهوع غیر متعارف نخواهد شد. لازم به ذکر است حالت تهوع و استفراغ در حد معمول در بارداری خوب است، چرا که به دفع اخلاط بد کمک می کند ولی اگر خانمی بیش از حد دچار حالت تهوع و استفراغ های دوران بارداری شد که باعث مشکل گردید، باید درمان شود. معمولاً مادران بعد از بیدار شدن از خواب وقتی از جای خود بر می خیزند اخلاط بد در بدنشان به حرکت در می آید و باعث حالت تهوع آنان می گردد که جهت پیشگیری از چنین حالتی، توصیه می گردد بعد از بیدار شدن، درجا قبل از بلند شدن کامل از جای خود، مقداری آب انار (که بدون دانه و ترش و شیرین باشد) میل نمایند. همچنین می توان مقداری نان را نیز در آب انار تلیت کنند. بعد از میل کردن آب انار به آرامی قدری بنشینند و سپس از جای خود برخیزند. 💠 اشتها به مواد غیر غذایی ( فساد شهوت- پیکا ) به علت تجمع خلط ناصالح در معده و چسبیدن به پرزهای آن است که جهت رفع آن موارد ذیل توصیه می شود: ▫️ مویز دانه گرفته و کشمش مفید است. ▫️ خوردن پسته بریان کرده ( بو داده ) که کمی نمک داشته باشد. ▫️ تناول نشاسته بریان کرده ▫️ استخوان بچه کبوتر یا جوجه مرغ خانگی را بریان کرده بمکد و آب آنرا فرو برد که این دستور اشتهای به گل را از بین می برد. ▫️ برای درمان خونریزی اوایل دوران بارداری شیره انگور و مویز زیاد بخورید و از بوهای تند مخصوصاً ادکلن ها و عطرها اجتناب کنید و حرکات سنگین و شدید انجام ندهید. 💠 درد لگنی خفیف و غیر حاد در این دوران طبیعی است چرا که بار سنگینی توسط مادر حمل می شود که تمام سیستم بدنش را تحت تاثیر قرار داده است. Eitaa.com/Edalatemahdi
‌ 🌺چند واقعیت تلخ درباره چای🌺 1⃣ بوته چای جزو معدود گیاهانی است که به دلیل وجود سموم فراوان در بافت آن، در طبیعت هیچ آفت جدی به جز انسان ندارد! مزارع این گیاه نیاز به سمپاشی ندارند و هیچ چرنده، پرنده، حشره و ... به آن نزدیک نمی شود. اگر در بین علوفه چهارپایان (هر نوع که باشند) حتی کمی برگ چای باشد، حیوان به محض جویدن آنها را از دهانش بیرون می ریزد! 2⃣در بسیاری از مناطق کشاورزی، برای آن که احشام و سایر حیوانات به مزارع و کشتزارهای مختلف نزدیک نشده و زراعت را خراب نکنند، اطراف آنها را بوته چای می کارند. حیوانات با مشاهده بوته چای به مزرعه نزدیک نمی شوند! 3⃣ اولین وارد کننده تخم این گیاه به ایران در اوایل دوره قاجار انگلیسی ها بودند که با همکاری عناصر خودفروخته ای در دربار قاجار، کشت این گیاه و نوشیدن دم کرده آن را در ایران رواج دادند. عکس العمل علماء و حکمای سلیم النفس آن دوران در برابر این حرکت پلید استعماری شدید بود. در یکی از نامه هایی که به دربار قاجار نوشته شده است آمده: «چرا می خواهید گیاهی را در ایران رواج دهید که حتی الاغ ها از نزدیک شدن به مزارع آن خودداری می کنند! چای مولد سودا در بدن و سودا مقدمه سرطان است!». واقعیت آن است که حکمای ایران زمین از چند هزار سال قبل با این گیاه آشنایی داشته و به خوبی می دانستند که این گیاه ارزش غذایی نداشته، بلکه مصرف غیر دارویی آن مضر است. 4⃣ موادی که در اصطلاح علم شیمی ساختار مولکولی حلقوی دارند (مواد آروماتیک) سرطان زا هستند. «پلی فنول» یکی از مواد آروماتیک است که چای هم این ماده را دارد. ✳ فنول چیست؟ 🖌فنول یک ماده دارای ترکیبات حلقوی است که بر روی پوست، کبد و سیستم گوارش اثرات نامطلوبی می گذارد. جالب اینجاست که قریب به اتفاق مواد معطر شیمیایی که در کارخانجات به چای اضافه می کنند هم جزء مواد آروماتیک و سرطان زا هستند! (گل بود به سبزه هم آراسته شد!!) 5⃣ مصرف چای (خصوصاً پس از غذا که سال هاست عادت بسیاری از ایرانیان شده است) جلوی جذب آهن معدنی موجود در غذاها توسط بدن را می گیرد که در نتیجه منجر به بروز بیماری کم خونی مزمن در مصرف کنندگان می شود. چای دارای ترکیباتی به ‌نام تانن است که مزه‌ تلخ چای را ایجاد می کند. تانن‌ها با آهن، ایجاد رسوب می‌ نمایند و این رسوب به دلیل درشتی ملکول و سنگینی، غیر قابل جذب توسط بدن است. لذا در صورتی که غذای مصرفی دارای آهن بوده و بلافاصله بعد از آن چای مصرف شود، از جذب آهن آن جلوگیری می کند. فراموش نکنید که عارضه کم خونی خود باعث ده ها بیماری دیگر در بدن می شود. 6⃣ چای دارای ماده ای است به نام تانن. این ماده بسیار مدر است و به همین خاطر مایعات بدن را دفع کرده و پلاسما غلیط می شود. آنزیم ها در پلاسمای غلیظ نمی تواننند فعالیت کنند و به همین خاطر مواد زاید در بدن انبار شده و موجب بیماری های گوناگون می شود. ضمناً تانن موجب فعالیت بیش از حد سلول های اپیتلیال کلیه شده و کلیه را به مرور از کار می اندازد! 7⃣ گیاه چای دارای ماده ای است به نام اگزالیک اسید، که مسموم کننده بوده و اختلالات متابولیسمی ایجاد می کند. این ماده در کلیه رسوب کرده و سنگ های کلیوی اگزالیک را موجب می شود. 8⃣ مصرف زیاد چای دندان ها را لك دار و سیاه می كند. 9⃣ چای ترشح اسید معده را تحریک می كند و همچنین به دلیل ماهیت اسیدی خود، در بروز زخم معده مؤثر است. 0⃣1⃣ در هر فنجان چای بین 60 تا 75 میلی گرم «کافئین» وجود دارد که LDL خون را افزایش می دهد و عاملی می شود برای انفارکتوس های قلبی و مغزی، ولی البته آرام بخش است و در دراز مدت اعتیاد ایجاد می کند! 1⃣1⃣ به دلیل وجود مقدار زیادی از ماده کافئین در چای، براى عده اى باعث تحریك اعصاب و یا تپش قلب می شود. همچنین نوشیدن چاى پررنگ براى خانم ها احتمال ابتلا به سرطان سینه را افزایش مى دهد. 2⃣1⃣ ماده آرام بخش دیگری در چای وجود دارد به نام «تئین» که محرک سیستم اعصاب سمپاتیک است و موجب افزایش ترشح آدرنالین می شود. تئین موجب کاهش مقدار منیزیم داخل سلول ها می شود. منیزیم ماده ای است که در سلول قرار دارد تا با انواع سرطان ها مبارزه کند و با نوشیدن چای این ماده مفید از بدن خارج می شود. Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺استرس(نگرانی و فشار روانی)🌺 ✳️علائم شروع استرس 🔹احساس اضطراب 🔹تحریک پذیری 🔹بی‌قراری 🔹ضرب‌گرفتن انگشتان 🔹تکان‌دادن زیاد دست و پا 🔹حملات وحشت‌زدگی 🔹احساس خُرد‌شدگی 🔹نداشتن انرژی 🔹پُرخوری یا کم‌خوری ✳️علل ایجاد استرس 🔺خودخوری، درگیری ذهنی و فشار روانی 🔺مصرف زیاد گوشت قرمز (مخصوصا گوشت گاو) و غذاهای سرخ شده 🔺مصرف شیرینی‌جات غیر‌طبیعی 🔺کمبود ویتامینB 🔺کمبود پُتاسیُم 🔺کمبود مَنیَزیُم 🔺نکته سنجی‌های بیجا 🔺داشتن توقّعات و انتظارات بیجا از دیگران 🔺عاقّ والدین 🔺قاطع رَحِم 🔺اهمیّت بیش‌از اندازه به کار 🔺داشتن کارهای استرس زا مانند رانندگی، صندوق‌داری بانک، کارهای مدیریّتی و... 🔺لباس‌تنگ پوشیدن 🔺کفش‌تنگ پوشیدن 🔺زیا‌دبودن گرمای محیط یا گرمای هوا ✳️اثرات بیماری استرس روی بدن ❗️بطور کلّی بیماری استرس موجب ایجاد بیماری‌های پوستی می شود مانند: لکّه‌هائی روی پوست(مثل بیماری بَهَق) ❗️کاهش قدرت باروری ❗️جوش زدن ❗️میگرن ❗️مشکلات گوارشی، مانند: تُرش کردن ❗️اختلال در خواب ❗️مشکلات قاعدگی، مانند: نامنظّمی قاعدگی، قاعدگی شدید و قطع قاعدگی ❗️فرسودگی سیستم ایمنی بدن که علامت استرس شدید است ❗️کسانیکه زیاد اقدام به عمل‌های ترمیمی پوست و زیبائی میکنند، نشانۀ استرس زیاد آنها است ❗️گاهی حالت بی‌حوصلگی و گاهی حالت کثیر‌الشّک و گاهی حالت وسواسی دارد. ❗️ریزش مو به نوع سکّه‌ای ❗️کم خوری استرسی یا پُرخوری استرسی ✳️درمان استرس ✅صبحانه: شیر تازۀ گاو کم‌چرب با عسل زعفران یا عسل عنّاب بخورد. ✅مصرف سبزی‌جات (جعفری، ترخون، مرزه، پونه، نعنا، آویشن، ریحان، کاهو بدون‌سُس). ✅مصرف میوه‌جات (گلابی رسیدۀ شیرین، لیمو شیرین، میوۀ شاه‌بلوط (فندق کوهی)، خوردن سیب قرمز رسیدۀ شیرین معطّر طبیعی). ✅مصرف کدو حلوائی، تخمۀ خام کدو. ✅مصرف روغن زیتون طبیعی، یا زیتون خوراکی. ✅خوردن ماهی و بعد از آن عسل طبیعی بخورد. ✅خوردن غلّات (گندم، جو، ذرّت، برنج)، سبوس‌ها (سبوس گندم، سبوس جو، سبوس برنج)؛ زیرا برای درمان استرس و اضطراب نیاز به ویتامین 5B است که در سبوس غلّات هست لذا نان‌گندم سبوس‌دار، نان‌جو سبوس‌دار، نان‌برنجی سبوس‌دار مصرف شود. ✅ماست شیرین کم چرب. ✅مغز خام بادام درختی شیرین. ✅ورزش‌های مناسب و نرمش‌های مفید در هوای آزاد حیاط منزل یا پارک Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺تومور خوش‌خیم، أنواع کیست‌ها، تجمّع مایع إضافی بافتی🌺 ⛔پرهیزات 🚫قندهای شیمیایی (قند، شکر، شیرینی‌جات قنادی‌ها و...) 🚫اسانس‌های شیمیایی (آبمیوه‌های شیمیایی، نوشابه‌های گازدار، بستنی‌های صنعتی و...) 🚫چربی‌های با ترانس ‌‌بالا (روغن‌ جامد، غذاهای پُر‌چرب، کیک خامه‌ای، خامه، سرشیر، میوۀ موز، کلّه پاچه، جگر‌سیاه، ته ‌دیگ) 🚫کافئین زیاد (چای مانده، چای پُر رنگ، کاکائو، شکلات، قهوه، نسکافه) 🚫خوراک‌های صنعتی و غذاهای آماده (فست فودها، سوسیس‌ها، کالباس‌ها، همبرگرها، پیتزا و...) [که بسیاری از املاح مقوّی و ویتامین‌های آن از بین رفته و 80% آنزیم‌های مفید آن پائین آمده] 🚫کنسروها و کمپوت‌ها 🚫تُخم کتان 🚫کم تحرّکی 🚫پُرخوری 🚫هویج فرنگی 🚫سرخ کردنی‌ها و تف دادنی‌ها و بودادنی‌ها 🚫در ظروف پلاستیکی، سُربی، تفلونی و آلومینیومی، غذا و آشامیدنی خوردن. 🚫سموم شیمیائی ‌و ضِدّ‌ آفات شیمیائی (آفت کُش‌های شیمیائی) و میوه‌جات غیراُرگانیک و سبزی‌جات غیراُرگانیک [که در آنها از سموم‌ شیمیائی ‌و از کودِ انسانی استفاده شده و از آبِ فاضلاب شهری آبیاری شده‌اند]، مانند: گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای، خیار گلخانه‌ای، توت‌فرنگی گلخانه‌ای. ✳درمان 🔹صبح ناشتا، هنگام طلوع آفتاب: یک قاشق چای‌خوری پودرِ گل اُسطخودّوس در نصفِ استکان آبجوش ولرم به همراه عسل طبیعی اُستوخدوس. 🔹صبحانه: یک لیوان شیر تازۀ گاو (کم چرب) همراه با یک قاشق مربّا خوری عسل طبیعی اُسطخودّوس. 🔹عصر: یک قاشق چای‌خوری پودر گل همیشه بهار در نصف استکان آبجوش وِلَرم به همراه عسل طبیعی اسطخودّوس میل نمایید. 🔹غروب آفتاب: یک قاشق چای‌خوری پودرِ میوۀ اَفتیمون در نصف استکان آبجوش ولرم به همراه عسل طبیعی اُسطخودّوس. 🔹شب‌ها یک بشقاب سُوپِ جُو دو سَر (که به آن یولاف هم می‌گویند) سبوس‌دار + یک قاشق غذا خوری روغن زیتون + یک قاشق غذا خوری سرکۀ طبیعی سیب یا سرکۀ طبیعی انگور عسکری میل شود. 🔹شب قبل‌از خواب: یک‌قاشق چای‌خوری پودر برگ سَداب در یک‌لیوان آبجوش دَم شود، بعد از ولرم شدن، میل نمایید یا چند برگ سداب میل کنید. 🔹آب خیار بوته‌ای ساعت 6صبح، 🔹آب کاسنی ساعت 12 ظهر 🔹آب کاهو ساعت 6 عصر 🔹آب کرفس ساعت 12 شب 🔹عنّاب را بجوشانید و پس از ولرم شدن به نسبت مساوی با آب کاهو مخلوط کنید، سپس میل نمایید. 🔹بعد از هر غذا، یک قاشق چای‌خوری سیاه‌دانه مخلوط با عسل طبیعی میل کند. و روزی یک‌لیوان دمکردۀ گُل بنفشۀ طبّی (کوهی) مخلوط با عسل طبیعی میل کند(ضدّ کیست‌های کوچک، ضدّ تومور بدخیم سرطانی در بافت عصبی و ضدّ رماتیسم). ✳جلوگیری از پیشرفت سلّول‌های سرطانی 🔸شب‌ها قبل‌از خواب یک قاشق چای‌خوری پودرِ برگِ دارواش در نصف استکان آبجوش وِلَرم به همراه عسل طبیعی اُستوخدوس میل نمایید. (باید دانست: 1. دارواش 8 نوع است و نوعی که برگ‌هاى آن بيضى شكل و شبیه به گوش‌هاى خرگوش است، خوب است.) 🔸 قولنجان 🔸گُلِ خار مریم 🔸گیاه مخلصه 🔸مصرف روزانه یک لیوان آب زردک (هویج زرد= زردک) مخلوط با عسل طبیعی. 🔸گیاه سیاه‌کینه (سیاه‌چورک، ترقو، سنجته، علف‌سودا، فلیته) ضدّ سرطان تخمدان است، که برابری با آخرین داروهای ضدّ سرطان مانند تاکسول (نام تجاری Taxol، و نام ژِنِریک آن: پاکِلی تاکسِل Paclitaxel) می‌کند. 🔸خوردن ‌یک ‌پرتقال ‌رسیدۀشیرین وسط‌ غذا و یک‌عدد‌ سیب رسیدۀشیرین بعد‌ از‌ غذا برای ‌پیشگیری‌از سرطان‌تخمدان بسیارخوب است‌. 🔸 خوردن‌مخلوط ‌زنجبیل ‌پروده‌شده درعسل صبح‌ناشتا (ضدّ‌سرطان‌تخمدان، ضدّ آلزایمر) 🔸مصرف سویا (لوبیا روغنی) پیشگیری از سرطان سینه می‌کند (به شرطی‌که سویا را در دمای 50 درجه به بالای آب، به مدّت 20 دقیقه بجوشانید و پس از آبکشی استفاده کنید؛ زیرا دو سَمّ موجود در آن از بین رود). Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺غذاهای زودهضم و دیرهضم🌺 🖌غذاها از نظر هضم‌شدن با هم تفاوت می‌کنند. تعدادی زودهضم و تعدادی دیرهضم هستند. 🖌برخی خواص غذایی بالایی داشته و انرژی‌زا بوده، ولی برخی تنها شکم پرکن و ناسالم هستند. 🖌از دیدگاه طب سنتی، غذاها از نظر سرعت هضم به سه دسته: 🔹غذاهای لطیف 🔹غذای کثیف (این واژه به تکاثف به معنای درهم فشردگی اجزا اشاره دارد) 🔹معتدل تقسیم‌بندی کرده‌اند. ✳غذای لطیف 🖌به غذاهایی گفته می‌شود که با ورود به بدن به سهولت در دستگاه گوارش هضم شده و مورد استفاده اندام‌ها قرار می‌گیرد و برای استفاده در دوران نقاهت بیماری سودمند است و برای افرادی که نمی‌خواهند با مصرف غذا، مواد زائد و سموم در بدنشان تجمع یابد و همچنین برای افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند، مناسب است. 🖌این غذاها ممکن است کم‌انرژی یا پرانرژی باشند. زرده تخم‌ مرغ عسلی، گوشت کبک، ماهی، نان گندم، انار، سیب، کاهو، پیاز و انواعی از سوپ‌های آبکی و ملین از این جمله است. 🔵 تفاوت غذای زودهضم با غذای لطیف 🖌 غذاهای زودهضم شامل کربوهیدرات‌های تصفیه شده همچون قند، شکر، آرد، برنج سفید و سایر کربوهیدرات‌هایی می‌شود که فیبر بالایی نداشته و چون بسرعت معده را تخلیه می‌کنند معمولا قند خون را سریع بالا برده و برای مبتلایان به دیابت محدودیت مصرف دارد، ضمن این‌که سبب گرسنگی زودرس شده و مصرف آن برای افراد با اضافه وزن بالا مناسب نیست. 🖌البته همه غذاهای حاوی کربوهیدرات زود هضم نیستند. انواع حبوبات (لوبیا، نخود و عدس) و غلات (جو، جوی دوسر و برنج قهوه‌ای) و آرد و نان‌های سبوس‌دار در گروه غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده بوده که دیر هضم، فیبری و انرژی‌زا، اما فاقد مواد زائد هستند که بتدریج قند خون را بالا برده و سیر کننده‌اند و مصرف همراه این مواد غذایی با یکدیگر (عدس‌پلو، لوبیا پلو، خوراک لوبیا با انواع نان سبوس‌دار) در کسانی که به دنبال رژیم گرفتن و کم کردن میان وعده ها و کاهش وعده ها هستند و همچنین برای افرادی که روزه داری می کنند در فواصل افطار تا سحر، توصیه می‌شود. 🖌 میوه‌های آبدار نظیر هندوانه، خربزه، طالبی و انگور در مقایسه با سیب، موز، آلو و انجیر فیبر کمتری دارند و سریع معده را ترک می‌کنند، اما سبزی‌هایی همچون انواع کلم بروکلی، بروکسل، برگ کلم، گل‌کلم، کلم‌پیچ، تره‌فرنگی و هویج بویژه خام آن فیبر زیادتری داشته و ضمن این‌که دیرهضم هستند غنی از ریز مغذی‌ها بوده و مصرف آن برای کسانی که رژیم لاغری گرفته اند و یا قصد روزه داری دارند (در وعده سحر) به رفع ضعف و رخوت کمک کرده و آب بدن را برای ساعات روزه‌داری ذخیره می‌کند. ✳غذای غیرلطیف 🖌غذاهای غیرلطیف شامل دو دسته هستند: غذاهای کثیف و معتدل. ✳غذاهای کثیف 🖌 دیرهضم هستند و بدن برای هضم و جذب آن انرژی و زمان بیشتری مصرف می کند. گوشت گوساله، تخم مرغ نیمرو، گوشت نمک سود و دودی شده، انواع فرآورده‌های گوشتی صنعتی (سوسیس، کالباس، انواع ناگت و برگرهای حاوی ترکیبات چرب)، لبنیات پرچرب و مواد سرخ شده از این جمله‌اند. ✳غذاهای معتدل 🖌خوردنی‌هایی هستند که برای افراد با مزاج معتدل و فعالیت متوسط مناسب است. ماهی، گوشت بره، شلغم، گوشت شتر جوان و اغلب گوشت پرندگان از این جمله است. Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺نکات شیر دادن صحیح مادر🌺 ✅مکیدن شیرخوار از سینه و پستان مادر، به گونه‌ای که دگمۀ پستان و أطراف آن، کیپّ دهان نوازد باشد و عدم مکیدن بچّه، باعث کاهش شیر مادر می‌شود. ✅مادر پستان خود را با دست نگه دارد که جلوی بینی بچّه را نگیرد. ✅در سطح شیب دار به نوزاد و کودک شیرخوار خود شیر دهد. ✅اگر وضعیّت درست شیر دادن و گرفتن درست پستان رعایت شود از بیماری‌های پستان پیشگیری می‌شود (نظیر: احتقان و درد پستان، ترک خوردن نوک پستان- شقاق پستان-، انسداد مجاری شیر، ماستیت و آبسۀ پستان). ✅هم اتاق و هم بستر بودن مادر با نوزاد و کودک شیرخوار ✅مکیدن مؤثّر و متناوب و به مدّت کافی از هر دو پستان. ✅عدم استفاده از شیر مصنوعی (شیر خشک) و بطری و پستانک یعنی شیطونک. ✳توجّه: 🖌مادر شیرده به نوزاد، هر وقت نوزاد شیر خواست به او شیر دهد، (مثلاً هر نیم ساعت یا هر یک ساعت و نیم و یا هر دو ساعت)؛ امّا اگر 2 ساعت گذشت و نوزاد شیر نخورد، بایستی به او شیر دهد (چه نوزاد بخواهد، و چه نخواهد، چه بیدار باشد و چه خواب باشد، چه از روی اختیار شیر بخورد و چه دهان خود را قُفل کند و نخورد، که در این‌صورت با شیردوش شیر خود را دوشیده و با قطره چکان شیر خود را به او می‌دهید)؛ زیرا اگر نوزاد هر 2 ساعت شیر نخورد دچار سوءِ تغذیه و دچار اُفتِ قندخون می‌شود و عَرَقِ سرد می‌کند و به تشنّج می‌رود. ✳تذکّر: 🖌زنان شیرده لازم است روزانه 1000 کالری بیشتر از معمول بر کالری غذای خود بیفزایند تا انرژی لازم برای انجام کار و تهیّه شیر مناسب را داشته باشند؛ زیرا زنان در هنگام شیر دادن معمولاً شبانه روز حدود 812 گرم شیر مجموعاً از دو پستان ترشّح میکنند؛ لذا برای تأمین این مقدار شیر، لازم است کاملاً به تغذیه خود افزوده کنند تا سلامتی خود و فرزندانشان تأمین گردد. ✳رمز موفّقیّت در دوارن شیردهی 🖌از نظر آیات و روایات سه اصل مهمّ برای مادر شیرده، رمز موفّقیّت در دوران شیردهی است: 1⃣غذای حلال، طاهر، طیّب بخورد، 2⃣غذای صحیح تازه (نه مانده و نه صنعتی و نه فست فودها) بخورد. 3⃣سلامت جسمی و روانی و روحی مادر برقرار باشد. Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺فوائد تغذیه با شیر مادر🌺 👌تکامل رشد آرواره‌های بچّه 👌ضریب هوشی بالا 👌عدم استرس 👌حِسّ اعتماد به نفس و استحکام آن 👌حسّ اعتماد به دیگران (زیرا ایجاد حسّ اعتماد سازی، در تغذیه با شیر مادر است) 👌مشکلات رفتاری 👌شیرخواران با صدای قلب مادر، آرامش پیدا کرده و رابطۀ خاصّی با مادر برقرار می‌کنند. 👌آرامش زندگی 👌نرم‌خوئی 👌رفتارهای مثبت 👌یادگیری مهارت‌های زندگی و اجتماعی 👌رابطۀ قویّ عاطفی مادر و فرزند 👌امنیّت روانی ✳️نکته: ✍خوردن شیر آغُوز (آغُز)، بیمۀ عُمرِ بچّه است و واکسن طبیعی بچّه است و سبب محکم شدن استخوان بندی کودک می‌شود و مقاومت بدنی بچّه را أفزایش می‌دهد و اگر مادری به بچّۀ خود، شیر أوّلیّه‌اش (شیر آغوز) را ندهد، به بچّه جَفا و سِتَم کرده است (در روایات شیعه بیان شده است). 👌تغذیه با شیر مادر، یک عُمر سلامتی برای فرزند می‌آورد و پیشگیری از بسیاری از بیماری‌های فرزند می‌کند از جمله: 🔹بیماری‌های قلبی 🔹آلرژی‌ها و حسّاسیّت‌ها 🔹ابتلا به اسهال ✍ در کودکان استفاده کننده از شیر خشک ابتلا به اسهال 15 برابر بیشتر است. 🔹عفونت‌های گوارشی 🔹عفونت‌های تنفّسی 🔹ضریب هوشی پائین 🔹استرس‌های شدید 🔹اضطراب (دلهره) 🔹مشکل در دلبستگی 🔹مشکلات رفتاری(30 درصد بیشتر از سایر کودکان): الف.هیجان ب.بیقراری ج.دروغ گوئی د.دزدی 🔹عدم آرامش در زندگی 🔹غضب و خشم بزرگسالی (که این خشم و غضب نتیجۀ محرومیّت در کودکی از شیر مادر است) 🔹عدم مهارت‌های زندگی اجتماعی 🔹عدم امنیّت روانی 🔹ابتلاء به فشارخون و بعضی سرطان‌ها در دوران بزرگسالی. Eitaa.com/Edalatemahdi
✳️درمان زخم پستان مادر شیرده 💠روغن بِه بمالید. 💠می‌توان از ضماد نمودن ترکیب میوۀ سمّاق، بلوط، دانۀ مورد و گُل بومادران، استفاده کرد. ✳️باز شدن مجاری بسته شدۀ شیر 🔶می‌توان از آرد باقلّای کوچک مخلوط با آب و سرکه، ضماد تهیّه کرده و روی پستان قرار داد. ✳️تب شیر ✍بعضی از مادران در روزهای اوّل بدنیا آمدن نوزادشان دچار تَب می‌شوند که به آن « تَبِ شیر » گویند. 🔺عسل طبیعی رقیق شده در آب آشامیدنی سالم بخورند. 🔺آب سیب رسیدۀ شیرین طبیعی بخورند. Eitaa.com/Edalatemahdi
🌺زیاد شدن شیر مادر🌺 ✅ اوّلین غذای مادر بعد از زایمان و دیدن خون نفاس تا آخر دوران شیردهی، رُطَب و خرمای تازه است و همچنین بعد از وعده‌های غذائی هفت عدد خرما بخورد. ✅ به همراه غذا، سبزی ریحان و سبزی پونه بخورد. ✅ به همراه غذا یک قاشق مربّاخوری زیرۀ شیرین بخورد. ✅ به همراه غذا کاهو بدون سُس بخورد (به شرطی‌که کم خونی ژنتیکی فاویسم و کم‌خونی داسی شکل نداشته باشد)، گرچه خوردن کاهو پُختِه بهتر است. ✅ وسط روز، عصرانه و شب، یعنی در شبانه روز سه استکان چای رازیانه، مخلوط با عسل بنوشد. ✅ همراه صبحانه شیرعسل، شیرخرما، حلیم گندم گوشت بخورد. ✅ عصرانه و وسط روز میوۀ انگور بخورد، بعد از غذا یک قاچ خربزه بخورد. ✅ به همراه ناهار یک کاسه آبگوشت بخورد. و بُرُونی اسفناج (یعنی پختۀ اسفناج با پیاز) بخورد. ✅ به همراه شام یک بشقاب سوپ که در آن هویج زرد و سبزی جعفری باشد، بخورد. ✅ در 24 ساعت یک قاشق مربّاخوری پنبه دانه (تخم پنبه) بخورد. و شب‌ها هفت برگ کاسنی بخورد. ✅ در شبانه روز یک قاشق چای‌خوری سیاه‌دانه بخورد. و گُل قاصدک با سالاد کاهو (بدون سُس) بخورد. ✅ روزی دو مُشت باقِلّای آب پز بخورد (به شرطی‌که کم‌خونی ژنتیکی فاویسم نداشته باشد). ✅ در طول روز چهارده عدد اسپند بخورد.(قورت داده شوند و نباید جویده شوند) ✅ هر صبح و ظهر و شب، یک قاشق مربّاخوری عسل آویشن به همراه شیر، آب، آبجوش وِلَرم بخورد. ✅ هر شش‌ساعت یک لیوان آب‌و یک لیوان آبجوش وِلَرم بخورد ✅ دارو گیاهی فِنِلین یا هفت برگ سبزی کاسنی شب‌ها قبل از خواب بخورد. ✅ اگر شیر مادر آبکی است حتّی در زمانی‌که 20 دقیقه از هر پستان شیر می‌دهد [زیرا 10 دقیقه أوّلِ شیر دادن، آبکی است ولی 10 دقیقه دومِ شیر دادن، ویتامین‌ها و پروتئین‌های آن بیشتر است] بایستی مادر در هر شبانه روز 14 مغز خام بادام شیرین درختی بخورد. ✅ در هر 24 ساعت سه وعده شیر تازۀ گاو، جوشیده و بخورد (طریقۀ مصرف: صبح یک لیوان شیر عسل، ظهر یک لیوان شیر خرما، أوّل مغرب یک لیوان شیر). ✅ نصف قاشق چای‌خوری پودر گُلپَر با عسل مخلوط گردد، و میل شود. ✅ خوردن برگ پُختۀ چغندر و بُخارپَز لَبو ✅ شب‌ها قبل ‌از شام، خوردن هفت عدد آلو‌بخارا (بصورت مکیدنی) ✅ مخلوط یک قاشق چای‌خوری زنجبیل با یک قاشق چای‌خوری رازیانه، بخورید. ✅ مصرف انار شیرین با پردۀ نازک روی دانه‌ها بعد از غذا یا رُبّ انار شیرین توسّط زنان باردار و مادران شیرده، موجب تقویت مادر و فرزند شده و به رشد آیندۀ کودک کمک خواهد نمود. Eitaa.com/edalatemahdi
🌺پولیپ بینی(زائدۀ گوشتی)🌺 ✳پیشگیری از پیشرفت پولیپ های بینی: 🔵صبح: سه قطره آب انار تازه در هر سوراخ بینی بچکانید. 🔵شب: چند قطره از مخلوط آب انار+ عسل اسطخودوس، در بینی بچکانید. ✳درمان پولیپ بینی: ⚪هر شب سه قطره اسانس گزنه یا عصارۀ گزنه یا جوشاندۀ گزنه، در هر سوراخ بینی با قطره چکان روی پولیپ بچکانید. Eitaa.com/Edalatemahdi