🗓 #حدیث_روز
امام هادی علیه السلام:
💐مَن تَواضَعَ فِِی الدُّنیا لِاخوانِهِ فَهُوَ عِندَ اللهِ مِنَ الصِّدّیقینَ وَ مِن شیعَةِ عَلِیِّ بنِ أَبِی طالبٍ حَقّاً
🌸کسی که در معاشرت با برادران دینی خود، تواضع کند، به راستی چنین کسی نزد خدا از صدّیقین و از شیعیان علی بن ابی طالب(علیه السلام) خواهد بود.
احتجاج، ج1، ص 460
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🏴شهادت امام هادی (ع)به همه دوستداراان تسلیت باد
تصرّف و اظهار مافوق بشر
مرحوم شيخ مفيد، كلينى ، طبرسى و برخى ديگر از بزرگان در كتاب هاى خود آورده اند:
صالح بن سعيد - كه يكى از اصحاب و دوستان امام هادى صلوات اللّه و سلامه عليه - حكايت نمايد:
روزى به ملاقات و ديدار حضرت ابوالحسن ، امام علىّ هادى عليه السلام - در آن بازداشتگاهى كه حضرت را زندانى كرده بودند - رفتم و پس از عرض سلام و احوال پرسى گفتم :
ياابن رسول اللّه ! اى مولا و سرورم ! قربان شما گردم ، دشمنان و مخالفان شما خواسته اند كه نور شما اهل بيت را خاموش و نيروى ولايت و معنويّت را در جامعه تضعيف كنند.
پس به همين جهت است كه شما را در اين محلّ - بازداشتگاه ، خان الصّعاليك - قرار داده اند.
حضرت فرمود: ياابن سعيد! در همين حالتى كه هستى ثابت باش و حركت نكن تا برايت بگويم ؛ و سپس با دست مبارك خود به سمتى اشاره نمود و اظهار داشت : خوب نگاه كن و ببين چه چيزهائى را مشاهده مى كنى ؟
وقتى چشم انداختم و خوب نگاه كردم ، باغى سرسبز و خرّم را ديدم ، كه در آن از انواع درخت هاى ميوه دار و انواع رياحين و گل هاى رنگارنگِ خوش بو وجود داشت .
و پيش خدمتان بسيارى در رفت و آمد بودند، همچنين پرندگان مختلف و ديگر حيوانات - مانند آهو و غيره - در آن باغ وجود داشت و نيز نهرهاى آب و چشمه هاى زلال ، مرا چنان شيفته خود قرار داد و مرا مجذوب گردانيد كه ديگر نمى توانستم چشم بردارم .
سپس امام هادى عليه السلام فرمود: ياابن سعيد! ما در هر حالت و وضعيّتى كه باشيم ، سرنوشتمان اين چنين خواهد بود و بر اين مشكلات و سختى ها طبق دستور الهى صبر خواهيم كرد.(43)
__________________________
اصول كافى : ج 1، ص 417، ح 2، اختصاص : ص 324، الخرايج : ج 2، ص 680، ح 10، إ ثبات الهداة : ج 3، ص 360، ح 5، إ علام الورى : ج 2، ص 126
چهل داستان و چهل حدیث از امام هادی (ع )// عبداللّه صالحی
#شهادت
#امام
#هادی (ع)
#تسلیت
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🏴کانال درس اخلاق
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
آیا شما بردبار هستی...
قالَ: سَالْتُهُ عَنِ الْحِلْمِ؟ فَقالَ عليه السلام: هُوَ انْ تَمْلِكَ نَفْسَكَ وَ تَكْظِمَ غَيْظَكَ، و لا يَكُونَ ذلَكَ إلاّ مَعَ الْقُدْرَةِ
يكى از اصحاب از امام هادی(علیه السلام) پيرامون معناى حِلم و بردبارى سؤال نمود؟ حضرت در پاسخ فرمود: اين كه در هر حال مالك نَفْس خود باشى و خشم خود را فرو برى و آن را خاموش نمائى و اين تحمّل و بردبارى در حالى باشد كه توان مقابله با شخصى را داشته باشى.
🌷مستدرك الوسائل،ج۲، ص۳۰۴،ح۱۷
#امام
#هادی (ع)
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
امام هادی علیه السلام فرمودند:
«النّاسُ فِي الدُّنْيا بِالْاَمْوالِ، وَ فِي الْآخِرَةِ بِالْاَعْمالِ»(1)
🔹مردم را در دنیا براساس ثروت و دارایی هایشان می شناسند و برایشان منزلت قائل می شوند. هرکس بیشتر ثروت دارد بالای مجلس می نشیند و احترام بیشتری به او می گذارند و بیشتر مورد توجّه است و کسی که تهیدست است مورد بی اعتنایی و بی احترامی قرار می گیرد؛ «النَّاسُ فِي الدُّنْيَا بِالْاَمْوالِ، وَ فِي الْآخِرَةِ بِالْاَعْمالِ» امّا فردای قیامت انسان ها را براساس اعمال و رفتار و کردارشان طبقه بندی می کنند.
◀️ و آنچه که اصل است آخرت است نه دنیا. «وَ الْآخِرَةُ خَيْرٌ وَ اَبْقى»(2) بنابراین به آن چیزی که ماندگار و جاودان است تکیه کنیم؛ آن معیار اصلی شرافت انسان است نه دارایی ها و ثروت ها.
📚 1. مجلسی، بحار، ج 75، ص 369.
📚 2. سورهی اعلی، آیهی 17.
#امام
#هادی (ع)
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #مقام_معظم_رهبری
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
💠 #عبرت.......
🌹 بسیار زیباست 👌👌
#پیشنهادویژه_دانلود
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃🍃 #آفات_زبان #بیهوده_گویى قسمت سوم (۳): نکوهش بیهوده گویى از دید شرع نهاد پاک آدمى ، از زیان
🍃🍃
#آفات_زبان
#بیهوده_گویى
قسمت چهارم
(۴): ریشه هاى بیهوده گویى
عوامل ذیل ، انسان را به وادى بیهوده گویى مى کشاند:
۱ – کنجکاوى بیجا
اشتیاق به دانستن چیزى که براى شخص سودى ندارد یا کاوش در مسائل غیر مفید، از عوامل مهم بیهوده گویى است ، البته این نباید با مساءله کسب دانش و فهمیدن امور مفید و نیکو، اشتباه شود. مقصود از این عامل ، حرص به دانستن چیزهایى است که فقط سرگرم کننده ولى بى فایده اند؛ مانند دانستن تعداد آجرهاى خانه فلان شخص ، یا پرسش از تعداد موهاى سر خود.
۲ – علاقه فراوان و صمیمیت
شدت علاقه به دیگرى ، موجب پیدایش میل فراوان به سخن گفتن با او مى شود که این مى تواند انسان را به بیهوده گویى و پر گویى وا دارد. فرد، در این حال آن قدر سرگرم سخن گفتن است که به مفید بودن یا نبودن گفتارش توجه ندارد.
۳ – وقت گذرانى
گاه گوینده به اشتباه گمان مى کند که وقت اضافى دارد و با سخن گفتن مى تواند این وقت را پر کند؛ براى همین به سخن گفتن درباره هر چیزى پرداخته ، وقت خویش را هدر مى دهد.
۴ – حب جاه (جلب توجه )
سخن گفتن گاه براى جاى گرفتن در دل دیگران است که در این حال ، فرد با سخن گفتن مى کوشد توجه دیگران را به خود جلب کند تا مردم به ارتباط با او تمایل نشان دهند.
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
✅✅ #ادامه دارد...
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🍃🍃 #آفات_زبان #بیهوده_گویى قسمت چهارم (۴): ریشه هاى بیهوده گویى عوامل ذیل ، انسان را به وادى
🌸🌸🌸
🔵درس اخلاق #آفات_زبان #بیهوده_گویی
🔴👈 ریشه های بیهوده گویی 👉🔴
🗓 قسمت 4⃣
🗓 #حدیث_روز
پيامبر صلى الله عليه و آله
اَوَّلُ ما يوضَعُ فى ميزانِ الْعَبْدِ يَوْمَ الْقيامَةِ حُسْنُ خُلْقِهِ؛
نخستين چيزى كه روز قيامت در ترازوى اعمال بنده گذاشته مى شود، #اخلاق_خوب اوست.
قرب الإسناد(ط-الحدیثه) ص 46، ح 149
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
@dars_akhlaq.MP3
18.71M
🔴 مجموعه درس اخلاق 🔴
💐🎙 #استاد #طاهرزاده
🍃🔻 موضوع 🔻🍃
🔵 #آشتی_با_خدا از طریق آشتی با خود راستین
✅ خداوند از چگونگی مبرّ است
🗓 جلسه 4⃣
#پیشنهادویژه_دانلود 😍👌
═══✼🍃🌹🍃✼══
🔴کــانال درس اخلاق
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
صلاح در مهمان شدن است !
ما در دنیا و آخرت میهمان خدا هستیم .آداب میهمانی را باید رعایت کرد .باید در بدو ورود صاحب خانه را ملاقات کرد، بعد هر جا که گفت بنشین نشست و هرچه پذیرایی کرد بهره برد و به صاحب خانه فرمان نداد و جز آنچه آماده کرده نخواست و دل به وسایل و منزل صاحبخانه نبست و آرزوی مالکیّت آنها را نکرد. ... تنها و ظیفه مهمان این است که هر چه هم به او داد بگیرد و نگوید کم است یا چیزی دیگری می خواهم. از مهمان بابت آنچه در مهمانی خورده است سئوال و مؤاخذه نمی کنند مهمان نه در دنیا و نه در آخرت حساب و کتاب ندارد ،
🔴👈 پس صلاح در مهمان شدن است که خیر دنیا و آخرت در آن است. هزار غم به دل صاحب خانه است که یکی به دل مهمان راه ندارد .در زندگی ، خودت را #مهمان_خدا بدان تا راحت شوی .
[ حاج اسماعیل دولابی ، مصباح الهدی ،ص 45 ]
#نکات_اخلاقی
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_تصویری
♻️ "کنترل #نفس"
🔴👈 احتیاط و مراقبه بر روی تمامی قوای بدن انسان را قوی می کند.
#پست_ویژه_دانلود 👌👌
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
سعادت دائمی
اگر انسان عاقل ، لحظه ای فکر کند ، می فهمد که مقصود از این بساط چیز دیگر است. و منظور از این خلقت ، عالم بالا و بزرگتری است . و این حیات حیوانی ، مقصود بالذّات نیست . وانسان عاقل باید در فکر خودش باشد و به حال بیچارگی خودش رحم کند و با خود خطاب کند: ای نفسِ شقی که سالهایِ دراز در پیِ شهوات، عمر خود را صرف کردی و چیزی جز حسرت نصیبت نشد ، خوب است قدری به حال خود رحم کنی . از مالک الملوک حیا کنی ، و قدری در راه مقصود اصلی ، قدم زنی ، که آن موجب حیات همیشگی و سعادت دائمی است . و سعادت همیشگی را مفروش به شهوات چند روزه فانی ، که آن هم به دست نمی آید ، حتی با زحمتهای طاقت فرسا (ننمایی).
[ امام خمینی ، چهل حدیث ، تهران ، مرکز نشر فرهنگی رجاء، 1368 ، ص6 ]
❤️ #امام_خمینی (ره) ❤️
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
#نصیحت_آموز
خداوندا😊تو چقدر مظلومی و ما حقیر...😔😔
امروز وقتی به خیابان رفتم با صحنه های عجیبی مواجه شدم بسیاری از بانوان گرامی را که روزهای قبل وضعیت دیگری داشتن با قیافه های دیگری دیدم .آنها صورت خود را با ماسک و دستان خود رابا دستکش پوشانده بودند وبقولی " حجاب" خوبی داشتند. اما حجابشان ترس از خدا نبود بلکه از یک ویروسی بود که حتی با چشم دیده نمیشه و ازهر هزاران نفر فقط یک دهم درصد مبتلا میشوند واز هشت میلیارد نفر تو دنیا فقط حدود هشتاد هزار نفر مبتلا شدند.. اما همه از او وحشت کرده و می ترسند.
اما خدایا ، این همه از جهنم خود برای گناهکاران و..... توسط اولیا انبیاء و معصومین خود فرموده ای و ما را ترساندی اما کسی از تو نمی ترسه ، خدایا اینکه همه ما از یک میکروب کوچیک این همه میترسیم و همه ما را وحشت زده کرده ، بیانگر ضعف و بیچاره گی ماست واینکه از تو با این همه قدر و جبروتت نمی ترسیم بیانگر غرور و نکبت وبدبختی ماست پس خدایا تو چقدر مظلومی. وما انسانها چقدر ظالم و مغرورو.......از تو حیا نمی کنیم .
وای بر ما ، وای برما . بله ما مستحق عذاب ابد تو هستیم ودر قیامت حرفی برای گفتن نداریم.
اما در هر حال تو خدایی وما بنده کوچیک کوچیک، پس بما رحم کن بجزتو رحمانی نمیبینیم ومارا برسر عقل بیاور. آمین یا رب العالمین..
یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصّابِرِینَ
ای کسانی که ایمان آورده اید!(در برابر حوادث سخت زندگی،)از صبر و نماز کمک بگیرید،همانا خداوند با صابران است.🌹🌹🌹
#نصیحت_آموز
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
#زبان مردم 😍
🔴👈 در روایت است که روزی حضرت موسی (ع) به خدا عرض کرد:پروردگارا ❗️مرا از (شرّ ) زبان مردم حفظ کن.
🔵👈 خطاب رسید: ای موسی❗️زبان مردم را درباره ی خودم حفظ نکردم، چه رسد به تو❗️
حکایت ۴۴۸ گلشن لطایف ج ۲ ص ۲۰۷
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 http://eitaa.com/joinchat/630849539C3403cf3433
درس اخلاق
🍃🍃 #آفات_زبان #بیهوده_گویى قسمت چهارم (۴): ریشه هاى بیهوده گویى عوامل ذیل ، انسان را به وادى
🍃🍃🍃
#آفات_زبان
#بیهوده_گویى
قسمت پنجم
(۵): پیامدهاى زشت بیهوده گویى
۱ – تباه شدن عمر
کم ترین زیان کلام بیهوده براى شخص متکلم ، تباه شدن عمر او است که بزرگترین سرمایه زندگى او شمرده مى شود. آن چه انسان در این جهان به دست مى آورد، به سبب عمر او است . انسان مى تواند از این بخش زندگانى ، براى جهان آخرت خود توشه بردارد و البته با گفتن سخنان بیهوده که هیچ فایده دنیایى و آخرتى ندارد، این فرصت از بین مى رود. اگر زمانى را که صرف سخنان بیهوده مى کند، به سکوت بگذراند و در سکوتش هم به یاد حق باشد، گنجینه اى بزرگ براى آخرت خویش ذخیره کرده است . افزون بر این ، انرژى خود را نیز نگاه داشته است .
۲ – حقارت در اجتماع
کلام بى فایده و اضافى ، سبب کاستى مقام گوینده مى شود؛ زیرا هر سخنى به صورت معمول مخاطبى دارد و مخاطب با شنیدن سخنان بى ارزش از گوینده ، ارج و منزلت پیش از شنیدن را براى او باور نخواهد داشت .
۳ – درخواست پوزش
یکى دیگر از آثار زشت بیهوده گویى ، این است که چه بسا سخنى بر زبان آورد یا برخوردى کند که از آن پشیمان شود و به ناچار از مخاطب عذر بخواهد؛ حال آن که در روایات آمده است : ((مؤ من وارد کلامى نمیشود یا کارى نمى کند که پس از آن عذر بخواهد.))
۴ – زمینه سازى گناهان زبان
سخن بیهوده ، زمینه ورود انسان به وادى گناهان زبان را فراهم مى سازد؛ زیرا بیهوده گویى ، از شهوت کلام سرچشمه مى گیرد و این اشتها به سخن گفتن ، خطرهایى چون غیبت ، دروغ ، فرو رفتن در باطل و…را در پى دارد.کسانى که شهوت سخن گفتن دارند، بسیار آسان تر از دیگران به گفتار حرام دچار مى شوند.
روشن است که بیهوده گویى و پر گویى ، انسان را به وادى گناه نزدیک مى سازد؛ زیرا سخن درست ، اندک است و شخص پر گو براى سخن گفتن ، به نادرست روى مى آورد؛ چنان که پیامبر (صلى الله علیه و آله و سلم ) مى فرماید:
من کثر کلامه کثر سقطه و من کثر سقطه کثرت ذنوبه و من کثرت ذنوبه کانت النار اولى به .
کسى که بسیار سخن گوید، خطایش فراوان مى شود و کسى که خطایش فراوان شود کار بیهوده اش فزونى مى گیرد و کسى که بیهوده کارى اش فزونى گیرد، دروغش افزون مى شود و کسى که دروغش فراوان شود، گناهانش بسیار مى شود….
گویا بیهوده گویان ، سخن را جزو رفتار خویش به شمار نمى آورند و براى همین است که به وادى هولناک گناه کشیده مى شوند.رسول خدامى فرماید:
من لم یحسب کلامه من عمله کثرت خطایاه و حضر عذابه .
هر کس سخنش را از رفتارش به شمار نیاورد، خطاهایش زیاد و عذابش حاضر مى شود.
۵ – دورى از رحمت الهی
بیهوده گویى ، انسان را از رحمت خداوند دور مى سازد. همان گونه که گذشت ، رسول خدا (صلى الله علیه و آله و سلم ) در حدیث معراج فرمود: بر در پنجم دوزخ نوشته شده بود: درباره آن چه به کارت نیاید [= براى تو بى فایده است ]، بسیار سخن مگو که از رحمت خدا ساقط مى شوى .
اخلاق الاهی جلد چهارم آفات زبان//استاد ایت الله مجتبی تهرانی
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
✅✅ ادامه دارد...
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌹کانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq