🌐 اختصاص ۱۰۰ هزار دینار ویژه زائرین اربعین
دبیر کمیته سیاسی کنسولی ستاد اربعین:
🔹پرداخت ۱۰۰ هزار دینار با همکاری بانک مرکزی و بانک ملی از روز یکشنبه مقدور است.
🔹ارز اختصاص یافته 👈در خاک عراق و از طریق بانک هایی که اعلام می شود به زوار پرداخت می شود.
🔹پرداخت ریالی ارز مزبور در ایران خواهد بود و زوار از طریق کد اختصاصی ارز خویش را در شهرهای عراق و مبادی ورودی عراق می توانند دریافت کنند.
🔹 76 درصد فعالان اقتصادی معتقدند شرایط قبل از برجام بهتر بود
🔸 دنیای اقتصاد که یک روزنامه حامی دولت است اعلام کرد بر اساس نظرسنجی این اتاق بازرگانی دولت، 76 درصد فعالان اقتصادی معتقدند وضعیت بخش خصوصی نسبت به 4 سال گذشته بدتر شده است.
عواملی همچون خودتحریمی، عدم تصمیمگیری یا تاخیر در تصمیمگیریها و تشتت بازار ارز و تعدد نرخ ارز موجب شده تا علاوه بر تحریمها و محدودیتهای بینالمللی، این مسائل تصمیمگیری را برای فعالان اقتصادی سخت کند. این نظرسنجی به صورت تلفنی از 600 فعال اقتصادی تهیه شده که 86 درصد پاسخگویان مرد و 13/5 درصد آنها زن بودهاند. میانگین سنی افراد پاسخگو 44 سال و میانه سنی آنها 41 سال است.
🔰وقتی از فعالان بخش خصوصی سوال شده که فعالیت این بخش چه تغییری با 3 تا 4 سال گذشته داشته، 76 درصد اعتقاد داشتند که فعالیت بخش خصوصی افولی بوده است.
#خسارت-محض
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
🔴آثار باستانی ایران
آیا تا به امروز به این سوال فکر کرده اید که چرا با وجود تعلق داشتن بسیاری از آثار باستانی معروف و مشهور دنیا به تمدن ایرانی اکثر این ثروتهای ملی ما در موزه های اروپا و آمریکا نگهداری میشوند؟ چرا هیچگاه به ایران عودت داده نشدند؟
✅با آغاز سلطنت پهلوی در بین سالهای ۱۹۴۱ تا ۱۹۳۱ امتیاز کاوش آثار باستانی طی قراردادی به آمریکایی ها واگذارد شد.
آرتور اپهام پوپ، یکی از باستان شناسان #مشهوری بود که بسیاری از آثار تاریخی ایرانیان را به کلکسیون دارهای خارجی میفروخت و از کشور خارج میکرد، با این وجود #رضا_شاه در سال ۱۹۳۱ از او و در سال ۱۹۳۵ از همسر وی با اعطای مدال تقدیر کرد.
✅در سال 1935 پس از خروج اولین محموله از اشیای مکشوفه در #تخت_جمشید سفیر آمریکا در ایران گفت:
🔵برای این مقدار غارت، کامیون کافی نبود!
در طول سالهای 1930 تا 1939 که گروههای باستان شناسی آمریکایی در ایران به فعالیت پرداختند حجم بسیاری از آثار باستانی ایرانی از کشور خارج شد.
در سال 1935 پس از خروج اولین محموله از اشیای مکشوفه در تخت جمشید سفیر آمریکا در ایران گفت: 👈«تعداد زیادی کامیون نیاز بود تا آثار باستانی متعلق به موسسه ی شرق شناسی از تخت جمشید برای انتقال به آمریکا، به بوشهر فرستاده شود.» رئیس موسسه شرق شناسی هم در سال 1940 در اظهار نظری در رابطه با اشیائی که موسسه در تخت جمشید به دست آورده بود، گفت: « کمتر محلی چنین ثمرات جالب توجهی به بار آورده است.»
📚منبع: تاراج بزرگ؛ آمریکا و غارت میراث فرهنگی ایران/ 1320- 1304 خورشیدی دکتر قلی مجد/ ترجمه مصطفی امیری
🔵 پایان رضاشاه
رضاشاه سه هفته بعد از حمله نیروهای متفقین_۲۵ شهریور ۱۳۲۰_به نفع ولیعهد بیست و یک ساله اس ، محمدرضا ، از سلطنت کناره گیری کرد و به صورت تبعید ابتدا به جزیره انگلیسی موریس و سپس آفریقای جنوبی رفت و در آنجا در سال ۱۳۲۳/۱۹۴۴ در گذشت.
ارتش او که برای مقابله با مخالفان داخلی و نه هجوم خارجی تجهیز شده بود ، بیش تر از سه روز توان پایداری نداشت.
نیروهای اشغالگر افزون بر برکناری رضا شاه ، چند تقاضای دیگر نیز مطرح کردند. آنان بر تبعید اعضای خودرای و لجوج خانواده سلطنتی پافشاری و حدود دویست تن از افسران ، تکنسین های ایرانی و آلمانی های فعال در راه آهن ایران را نیز به عنوان ستون پنجم نازی ها دستگیر کردند.
علاوه بر این کنترل مستقیم راه های اصلی خلیج فارس به شوروی را در اختیار گرفتند و همانند جنگ اول جهانی ، ایران را به دو منطقه تقسیم کردند که بر اساس آن شوروی بر منطقه شمالی و انگلیسی ها بر بخش های جنوبی از جمله مناطق نفتی نظارت داشتند.
💢خلع رضاخان از سلطنت به روایت ملکه پهلوی
🔹همانطور که روی کار آمدن رضاخان به کمک انگلیسیها صورت گرفت، خلع او از سلطنت در 25 شهریور 1320 نیزبه دستور آنها بود. ملکه پهلوی همسر رضاخان در این رابطه میگوید: «وزیر دادگستری که گویا از طرف انگلیسی ها ماموریت داشته است، به رضا می گوید بهترین کار این است که دولت عوض شود و ذکاءالملک فروغی کابینه تشکیل دهد. رضا متوجه میشود که این پیشنهاد از طرف انگلیسیهاست. به نصرالله انتظام دستور میدهد فورری فروغی را مطلع کند.
🔹موقعی که انتظام سراغ فروغی میرود ، مشاهده میکند فروغی به حال نزار در بستر بیماری افتاده است و در همان حال با تلفن دارد با انگلیسیها صحبت میکند. تلفنش که تمام می شود به انتظام می گوید همین الساعه داشتم با سفیر انگلستان حرف میزدم کار اعلیحضرت شاه تمام شد. باید برود! انتظام می پرسد کجا برود؟ می گوید تبعید!
🔹فروغی همراه انتظام به کاخ آمد و با رضا ملاقات کرد و قبل از اینکه رضا حرفی بزند فروغی میگوید انگلیسیها قصد اخراج اعلیحضرت را دارند؛ بنابراین خوب است برای حفظ پرستیژ خود اعلیحضرت شاه به نفع فرزندشان از سلطنت کنارهگیری کنند و اینطور نباشد که انگلیسیها اقدام کنند! »
📚 برگرفته از کتاب " دربار به روایت دربار"
در نشست سه جانبه سران انگلیس، آمریکا و شوروی در تهران در سال 1322، چرچیل و روزولت گفتند:
خودمان رضاشاه را آوردیم و خودمان او را بیرون کردیم..
تبعید رضاخان از ایران علاوه بر اینکه وی را از خطر محاکمه در کشور می رهانید، از افشای بسیاری از اقدامات پنهان انگلستان در ایران نیز جلوگیری می نمود و برای همین مقامات انگلیسی در ایران مقدمات، مقصد و خرج سفر وی را فراهم کردند.
درس انقلاب
https://eitaa.com/darseenghelab
هدایت شده از هشتگ مزدور
2171 - عربستان بیگناه است!
«علیرضا نوریزاده» مدیر و مجری تلویزیون سعودی «ایران فردا»، با آنکه از آشنایان «جمال خاشقچی» بود، اما در حمایت و تکرار مواضع سران رژیم سعودی در ماجرای قتل این روزنامهنگار منتقد آلسعود، به دروغ ادعا کرد: “خبر دارم که جمال نمرده، فیلم خروجش از کنسولگری عربستان هم وجود دارد، اما مقامات ترکیه نشان نمیدهند ... کار کارِ ایران است!”
منبع: www.goo.gl/mRGvLS
@mozdoor
هدایت شده از هشتگ مزدور
2172 - الکی مثلا ما نمیدونیم! (2)
- آقا چقدر تو مملکت اعتیاد زیاده!!
- الکی مثلا ما نمیدونیم که «اشرف پهلوی» تریاک رو وارد ایران میکرد و اونو کوپنی میفروخت و به اعتراف اسناد ساواک در دوران حکومت برادرش به رئیس بزرگترین باند قاچاق تریاک تبدیل شده بود!
منبع: www.goo.gl/gmGgDN
@mozdoor
✳️جایگاه ایران با کشورهای منطقه در دوران پهلوی
🔅فرانس فیتز جرالد می نویسد: وضعیت ایران به طور کلی به مراتب بدتر از کشوری مانند سوریه است که نه نفت و نه ثبات سیاسی دارد ، به این دلیل که شاه برای توسعه ی کشور هرگز تلاش جدی نکرده است...ثروت کشور بیشتر به سوی خودروهای شخصی و نه اتوبوس ،کالاهای مصرفی و نه بهداشت عمومی ، و به سوی حقوق سربازان و پلیس کشور و نه آموزگاران،سرازیر شده است.(1)
🔅در دهه ی ۱۳۳۰/۱۹۵۰ ایران یکی از مشکل دارترین کشورهای جهان سوم به لحاظ توزیع نابرابر درآمدها بود؛اما بنا برگزارش سازمان بین المللی کار در دهه ی ۱۹۷۰/۱۳۵۰ به یکی از بدترین کشورهای جهان تبدیل شد.(2)
منابع:
(1)تاریخ ایران مدرن . .نوشته یرواند آبراهامیان. ص ۲۵۷
۲: Fitzgerald ,"giving the shah everything he wants".
(2):تاریخ ایران مدرن.نوشته یرواند آبراهامیان .ص۲۵۲
۲: Internationallabor office,"employment and income policies for iran" unpublished report,geneva ,1972 ,appendix c,p .6.