‼️ حکم روزه درصورت عدم تحقیق از صبح شدن
🔷 اگر در سحر ماه رمضان بدون اینکه تحقیق کند صبح شده یا نه، کاری که روزه را باطل میکند انجام دهد و سپس معلوم شود که آن هنگام صبح بوده است، باید قضای آن روز را بگیرد ولی اگر با تحقیق و علم به اینکه صبح نشده، انجام داده باشد و بعد معلوم شود که صبح بوده است، قضای آن روز بر او واجب نیست.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۰۵
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ تشخیص ضرر داشتن روزه
🔷 س : مادرم به بیماری شدیدی مبتلاست و پدرم نیز از ضعف جسمانی رنج میبرد و در عین حال هر دو روزه میگیرند که گاهی مشخص است که روزه باعث تشدید بیماری آنها میشود، تا کنون نتوانستهام آنها را قانع کنم که لااقل هنگام شدت بیماری روزه نگیرند. خواهشمندیم ما را در مورد حکم روزه آنها راهنمایی فرمایید.
✅ ج: ملاک تأثیر روزه در ایجاد بیماری یا تشدید آن و عدم قدرت بر روزه گرفتن تشخیص خود روزه دار نسبت به خودش است و اگر بداند روزه برای او ضرر دارد یا خوف ضرر داشته باشد و در عین حال بخواهد روزه بگیرد، روزه گرفتن برای وی حرام است.
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ ترک روزه به دلیل بیماری
🔷 س : هنگام روزه گرفتن به دلیل افت قند خون در طول روز دچار سردرد میگرنی می شوم و ادامه روزه برایم مقدور نیست؛ آیا لازم است که روزه بگیرم تا زمانی که سردرد ها رخ دهد و بعد ادامه ندهم و یا از ابتدای روز می توانم روزه نگیرم؟
✅ ج: اگر بدانید یا احتمال عقلایی بدهید که روزه موجب بیماری یا تشدید یا افزایش طول آن می شود، روزه واجب نیست و از ابتدای روز می توانید روزه نگیرید ولی در صورتی که تا ماه رمضان بعد بتوانید باید قضای آن را بگیرید.
#احکام_روزه #مجوزات_افطار
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ افطار روزه به تصور ضرر
🔷 س : در ابتدای تکلیف به توصیه پدر و مادرم و با تصور این که بنیه ضعیفی دارم و روزه برایم ضرر دارد، روزهها را افطار کردم و تا ماه رمضان سال بعد هم قضا نکردم، آیا علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده من میباشد؟
✅ ج: اگر مطمئن بودید یا حداقل میترسیدید که روزه برای شما ضرر داشته باشد، کفارهی عمد واجب نیست ولی باید قضای روزهها را بگیرید و برای هر روز، کفارهی تأخیر بپردازید (به ازای هر روز 750 گرم گندم، آرد، نان، برنج یا سایر موادّ غذایی به فقیر بدهید).
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
‼️ روزه شخص بیهوش
🔷 کسی که یک یا چند روز بیهوش و در حال اغما بوده و روزه واجب از او فوت شده است، لازم نیست قضای روزه آن روزها را بگیرد.
📕منبع: رساله نماز و روزه، مسأله ۹۱۲
https://eitaa.com/asheghenahjolbalaghe
پیام نهج البلاغه؛ سه شنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۲
ياران خراسانی🌺
https://eitaa.com/joinchat/3060793355Ce30f6fbff8
بسمالله الرحمن الرحیم
📜بخش خطبه ها
🔺سؤال جلسه صد و سی و دوم:
🔻بنا بر فرموده ی مولا امیرالمؤمنین، خداوند چه چیزی را بر پیامبران و امامان ناپسند و چه چیز را بر آنان پسندید؟
این مطلب در کدام خطبه ، کدام فراز و تحت چه عنوانی آمده است؟
@asheghenahjolbalaghe
دوستان لطفا پاسخ های خود را تا قبل از ساعت ۱۸ به پیوی @Bayatsh ارسال بفرمایید.
تشکر
@asheghenahjolbalaghe
آمد که بگیرد ز علی نقطهی ضعفی؛
بیچاره ندانست علی نقطه ندارد....
#شب_قدر
#رمضان_مهدوی