🔹آیت الله جوادی آملی:
«الآن ببینید هزار و اندی سال است که شما میگویید #زراره(رحمه الله) این کم مقامی است؟ زراره چنین نقل کرد، حمران چنین نقل کرد. این کم مقامی است؟ حالا برسد به مرحوم شهید و شیخ انصاری و اینها، مرحوم شهید حداقل روزی ده هزار بار گفته میشود «قال الشهید رحمه الله» حداقل اساتیدی که شرح لمعه تدریس میکنند، طلابی که #شرح_لمعه میخوانند یا فقهایی که نام آنها را در بحث میبرند، این چه مقامی است؟ روزی ده هزار بار بگویند، این کم مقامی است؟ چرا ما این گونه نباشیم؟»
#درس_تفسیر ٩۶/١٢/٢۶
@darsvareh
13.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌀 ترجمه استاد از زبان شاگرد
🗓 به مناسبت ارتحال آیت الله العظمی بروجردی.
@darsvareh
4_5843549421366673972.mp3
6.94M
▪️وداع با ماه شعبان
🎙میثم مطیعی
#صوت_شب_جمعه
@darsvareh
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 گزارش ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود
🔺️ بر اساس گزارش ستادهای استهلال و گروههای رصدی دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور که به همراه تجهیزات رصدی در غروب امروز (جمعه) اقدام به استهلال کردند، رؤیت هلال ماه رمضان در غروب روز جمعه امکان پذیر نبوده است. بنابراین ماه شعبان ۳۰ روزه بوده و غرّه ماه رمضان ۱۴۴۳ روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه خواهد بود.
📝 گزارش استهلال ماه رمضان ۱۴۴۳:
https://khl.ink/f/49965
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▫️خدایا تو ما را به این ماه وارد کن..
🎥 مناجات عرفانی امام خمینی در آغاز ماه مبارک رمضان.
@darsvareh
🔆 توصیه های ناب تهذیبی رهبر معظم انقلاب برای ماه مبارک رمضان
🔺 ریاضتی که در میهمانی این ماه وجود دارد - که ریاضت #روزه و گرسنگی کشیدن است - شاید بزرگترین دستاورد این ضیافت الهی است. برکاتی که روزه برای انسان دارد، به قدری این برکات از لحاظ معنوی و ایجاد نورانیت در دل انسان زیاد است که شاید بشود گفت بزرگترین برکات این ماه همین روزه است.
🔹 روزه را بعضی میگیرند؛ پس اینها وارد ضیافت شدهاند و بهرهی از این ضیافت را هم گرفتهاند. لیکن علاوهی بر روزه گرفتن - که ریاضت معنوىِ این ماه مبارک است - اینها آموزش خود را هم از #قرآن در حد اعلی تأمین میکنند؛ تلاوت قرآن با تدبر. با حالت روزهداری یا حالت نورانیتِ ناشی از روزهداری، در شبها و نیمه شبها تلاوت قرآن، انس با قرآن، مخاطب خدا قرار گرفتن، لذت دیگری و معنای دیگری دارد. چیزی که انسان در چنین تلاوتی از قرآن فرا میگیرد، در حال متعارف و معمول نمیتواند به چنین تلاوتی دسترسی پیدا کند؛ آنها از این هم بهره میبرند.
🔺علاوهی بر اینها، از #مکالمهی_با_خدا ی متعال و مخاطبهی با خدا، راز و نیاز کردن، دل خود را و اسرار درون خود را برای خدا به زبان آوردن هم بهرهبرداری میکنند؛ یعنی همین دعاها. این #دعای_ابی_حمزهی_ثمالی، این دعاهای روزها، این دعاهای شبها و سحرها، اینها حرف زدن با خداست، خواستن از خداست، نزدیک کردن دل به ساحت حریم عزت الهی است؛ از این هم بهره میبرند. بنابراین در این میهمانی، از همهی دستاوردهای آن بهره میبرند.
🔸 از اینها مقدمتر، شاید به جهتی بالاتر از اینها، #ترک_گناهان است؛ در این ماه گناه هم نمیکنند. در همان روایت خطبهی پیامبر اعظم، امیرالمؤمنین (علیهالصّلاةوالسّلام) سؤال میکند از پیغمبر که در این ماه کدام عمل بافضیلتتر است. در جواب میفرمایند: «الورع عن محارم اللَّه». اجتناب از گناهان و از محارم الهی، بر کارهای اثباتی و ایجابی مقدم است؛ جلوگیری از آلودگی و زنگار روح و دل است. این افراد از گناه هم اجتناب میکنند.
🔹 پس هم روزهداری است، هم تلاوت است، هم دعا و ذکر است، هم دوری از گناهان است. این مجموعه، انسان را از لحاظ اخلاق و رفتار هم به آن چیزی که مورد نظر اسلام است، نزدیک میکند. وقتی این مجموعه کار انجام گرفت، دل انسان از کینهها خالی میشود؛ روح ایثار و فداکاری در انسان زنده میشود؛ کمک به محرومان و مستمندان برای انسان آسان میشود؛ گذشت به نفع دیگران و به زیان خود در امور مادی برای انسان روان میشود. لذا میبینید در ماه رمضان جرم و جنایت کم میشود، کار خیر زیاد میشود، محبت بین افراد جامعه بیش از اوقات دیگر میشود؛ که اینها به برکت همین ضیافت الهی است.(بیانات در تاریخ ۱۳۸۶/۶/۲)
@darsvareh
🌀 «#مجالست_باقرآن، مجالست با خود حضرت رسول صلیاللهعلیه وآلهوسلم است»
▫️حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
مجالست با انبیاء و اولیاء، مرافقت[و دوستی] با ملائکه است، همهاش معنویات است.
و ما هم نمیتوانیم عذر بیاوریم که آنها [در میان ما] نیستند که ما با آنها مجالست بکنیم!
[چراکه] آثار قطعیهی آنها [مثل] قرآن که بهمنزلهی ملاقات خودشان است [در بین ما هست].
🔹 مجالست با قرآن، مجالست با خود حضرت رسول صلیاللهعلیه وآلهوسلم است.
همچنین آثار اوصیاء– مانند صحیفه سجادیه و نهجالبلاغه– مثل این است که با خودشان داریم مکالمه و صحبت میکنیم و داریم گوش میدهیم که اصلاً چه میفرمایند.
▫️چه بسا یک زمانی هم در همین آلات، اختراعات و اکتشافات بشود ـ نمیدانم الآن شده است یا نه؟ـ از فضا اصوات متکلمین و صاحبان اصوات را بشود جمع کرد.
مثلاً صوت داودی را بتوانند از توی فضا دربیاورند، این ممکن است و نمی توانیم بگوییم نیست و نمی توانیم بگوییم محال است.
[اصوات] یک رشتههایی و دستگاههایی در فضا دارد، نمیشود بگوییم مستهلک مطلق میشود. این میزانی دارد.
🔹ممکن است یکی از محامل «كَرَّرْتُها حَتّى سَمِعْتُها مِنْ قائِلِها؛[۱] تكرار نمودم تا اينكه آن را از گويندهاش [حضرت حق] شنيدم.» همینجور باشد. یک صوتی بود خلق میشد دیگر، همان صدایی که در اول نزول وحی که خلق میشد و آن صدا را حضرت [پیامبر صلیاللهعلیه وآلهوسلم] استماع میکرد و القا میکرد، یک صدایی بود اما غیر از او نمیشنید، همان صدا ممکن است پیش اهلش و برای اهلش شنیده شود.
🔻پینوشت:
١. مشابه: مستدرك الوسائل، ج ۴، ص ١٠۶؛ بحارالانوار، ج ۴٧، ص ۵٨؛ ج ٨١، ص ٢۴٧.
▪️ بیانات در درس خارج اصول، جلسه ۴۰٧، ۴ اردیبهشت ١٣٧۴_مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت #آیت_الله_بهجت قدسسره
@darsvareh
هدایت شده از درسواره
احمد علی نیری جوانی بود ۱۹ ساله که بارها به ملاقات امام زمان رسید.
او به درجاتی از معنویت رسید آیت الله حق شناس در وصفش فرمود بگردید در تهران و ببینید مانند او پیدا می شود؟!
احمد در نتیجه ترک گناه و عمل به دستورات دین به درجاتی رسید که گفتنی و شنیدنی نیست..
@darsvareh
🌀 امام در ماه #رمضان ملاقاتها را تعطیل میکرد و به عبادت میپرداخت!
▫️رهبر انقلاب:
عزیزان من! اینها برای شما درس است. آن پیرمرد، روی خودش از لحاظ اخلاقی و معنوی کار میکرد.
❗️من بارها این نکته را گفتهام که وقتی ماه رمضان میشد، معمولا امام، ملاقاتهای عمومی را تعطیل میکردند، تا یک خرده با خودشان باشند!
🔹بعد از ماه رمضان، روز عید فطر که انسان به دیدن امام میرفت، ایشان به طور #آشکار، نورانیتر شده بودند.
چشم انسان، تلالؤ معنویت و صفا و نورانیت را در این مرد میدید!
📆 بیانات رهبر انقلاب در دانشگاه امام حسین(ع)۱۳۷۷/۲/۲۴
@darsvareh