🔻**همیشه نگران**
مرحوم علامه طباطبائی را در جلسات خصوصی، بیش از یکی دو بار متبسم ندیدم؛ همیشه او را نگران می دیدم.
من غيراز جلسات عمومی، پنج سال خصوصی در محضرش بودم. من نمی توانم بگویم که قرآن را بهتر از او فهمیده ام. شما هم نمی توانید بگوئید. او می گفت برطبق آیات قرآن نمی توانیم بگوئیم راه نجات را یافته ایم. نماز، روزه و .... جزئی از راه نجات است؛ بقیه اش را ما ترک کرده ایم.
به بیان قرآن، «تابَ» اوّلاً، «آمَنَ» ثانيا، «عَمِلَ صالِحاً» ثالثا (عمل صالح بلسان الله؛ یعنی عمل صالح براساس آنچه خدای متعال می فرماید)
وقتی انسان نداند که چه راه پر مخاطره ایی در پیش است نمی ترسد و خوف ندارد؛ چرا حضرت علی صلوات الله عليه آنقدر خوف داشت؟! تا راجع به حضرت گفته مي شود چنین، می گویند او امام است!! آیا چون امام است باید از او تبعيت کرد؛ یا از او فرار کرد؟!
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
برخی از توصیههای اخلاقی عرفانی آیت... سید عبدالله فاطمینیا(ره)
✍عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، حرف پشت سر مردم است، غیبت، تهمت... یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، گرهگشایی از کار مردم است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
✔️ خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید. کمی تأمل کنید. حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند. همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
✔️مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن، چون کدورت آور است.
✔️ نعمتی که انسان را از خدا غافل کند، نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد!
مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
✔️ در جامعه ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
✔️ بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا، شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
✔️ خشم ما را بیچاره کرده است، نمیگذارد به جایی برسیم! هی دور خود میچرخیم، چرا که بداخلاقیم! امام صادق علیهالسلام فرمود: «آدم بد اخلاق، معارف را پیدا نمیکند.»
آقای طباطبایی اگر بداخلاق بود، المیزان نمیتوانست بنویسد. بد اخلاقی با معارف جور در نمیآید.
✔️ماها ولخرج نورانیت و نور هستیم؛ کاری میکنیم، نورانیتی حاصل میشود؛ راحت کاری میکنیم که میرود و جایش را به ظلمت میدهد. شب بلند میشویم چندتا استغفار میگوییم و مشمول آیه «ویستغفرون بالاسحار» میشویم اما صبح میگوییم «حالا غیبت فلانی نباشد ها…» هیچی تمام شد و رفت
✔️ تعجب میکنم از بعضیها! آقا یا خانم مؤمن ۲۰ بار عمره رفته، بار ۲۱ میگویند بیا پول عمره را بده برای جهیزیه دختر یتیم؛ میگوید نمیتوانم؛
دوستانم میروند، من نروم؟! حالا بگو شما این همه رفتی، اخلاق را رعایت میکنی؟ مگر دین مسخره است؟! هر سال عمره میروی؛ یک عیب را از خودت دور نکردی؟
✔️ فرد در حالی که تصور دارد خبری است وارد روز قیامت میشود اما ناگهان تعجب میکند؛پس نمازها و عمرهها چه شد؟میگویند دل شکستی! ریا کردی! زهر زبان ریختی! جوان عزیز اگر میخواهی به جایی برسی از خانهتان شروع کن! اگر دل خواهرت را شکستی، دل مادروپدر را شکستی، برو درستش کن. از خانه شروع کنید.
✔️ اهل قسم نیستم ولی مجبورم،
دلم میسوزد. خانمها،آقایان! بشنوید! به حضرت زهرا سلاماللهعلیها قسم اگر لطیف نباشید چیزی گیرتان نمیآید، خودتان را معطل نکنید. هی اوقات تلخی راه میاندازد، عصبانی میشود، بعد هم میخواهد بشود زبدةالعارفین؛ یکبار این قسم را خوردم که تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید.
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
✔️ خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند: «کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد كرد.» اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اينكه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
✔️ خبرهای بد را هیچ وقت در خانه نگویید؛ تا به خانه می رسد، میگوید تصادفی را دیدم! نمیخواهد بگویید. اصلا خبرهای منفی را در منزل نگویید. شما را به خدا قسم میدهم اینها را رعایت کنید؛ ضربههایی به خانواده زده میشود که جبران نمیشود. چیزهای پریشان کننده نگویید. به همسر و بچهها آرامش دهید.
✔️ مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند
✔️ صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شود
.
☘ از وصیت نامه آیت الله قاضی (ره) : 🔰🔰
... عمدهء آنها نماز است .
#نماز را بازاری نکنید
اول وقت بجا بیاورید
با خضوع و خشوع !
واگر #نماز را تحفظ کردید ، همه چیزتان محفوظ می ماند ،
و تسبیحه ی صدیقة الکبری علیها سلام ،
وآیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود ،
این اهم واجبات است .
ودر مستحبات تعزیه داری و زیارت حضرت سید الشهدا علیه السلام را مسامحه ننمایید
و روضهء هفتگی ولو دو سه نفر باشد ، اسباب گشایش امور است ،
و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمت آن بزرگوار بجا بیاورید ،
هرگز حق آن بزرگوار ادا نمی شود ،
و اگر هفتگی ممکن نشد ، دههء اول محرم ترک نشود .
دیگر آنکه ، اگر چه این حرفها آهن سرد کوبیدن است ،
ولی بر بنده لازم است بگویم :
* اطاعت والدین ،
* حسن خلق ،
* ملازمت صدق ،
* موافقت ظاهر با باطن ،
* ترک خدعه و حیله ،
* تقدم در سلام ،
* نیکویی کردن بهر بر و فاجر ،
اینها را عرض کردم و امثال اینها را مواظبت نمایید !
* الله الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید .
تا توانی دلی به دست آور
دل شکستن هنر نمی باشد .
☀️
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
📍فرزند آیت الله مرعشی نجفی: شب آخری که ایشان رحلت فرمودند، همان شب به بنده می فرمودند:
📍«من خیلی بارم سبک است و هیچ نگرانی ندارم، تنها یک چیز مرا زجر می دهد و آن این است که می ترسم در ایام زندگیم نوشته من یا صحبتهای من در هر موردی باعث شده باشد که حقی ناحق شود، یا در همسایگی ما گرسنه ای بوده باشد و ما غذای سیر خورده باشیم که و الله و بالله و تالله اگر چنین چیزی بوده من آگاهی نداشته ام و نصیحت می فرمودند که شما هم بارتان را سبک کنید و از تجمل پرستی وخانه بزرگ و...بپرهیزید، که همه چیز ظرف چند دقیقه نابود می شود.»
📍و روزی که ایشان از دنیا رفتند، یک قبا داشتند که مشکی بود و در ایام محرم و صفر می پوشیدند و مجموع پولی که در جیب ایشان بود، هشتصد تومان بود و هیچ اندوخته ای، زمینی یاملکی نداشتند.
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
علامه شیخ محمدتقی جعفری رحمه الله :
بشر مقدسترین اشکش را در راه حسین ریخت... حرکت کشتی نجات آدمیان احتیاج به دریا ندارد، این کشتی برروی قطرات اشک های مقدسی که برای حسین ریخته می شود، میگذرد.
اشکی که از اعماق دل برمیآید و جان را میشوراند، آنگاه رهسپار پیشگاه مقدس خداوندی می شود.
.
📗 امام حسین عليه السلام ، شهید فرهنگ ، صفحه 200 .
.
🌹 شادی روح مطهر مرحوم علامه محمدتقی جعفری صلوات
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
#ايمان ، ده درجه است
▪️[كتاب الکافي] :
عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ یَحیَی ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحمَدَ ، عَنْ بَعضِ أَصحَابِهِ ، عَنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِي بْنِ أَبِي عُثْمَانَ ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حَمَّادٍ الْخَزَّازِ ، عَنْ عَبْدِ الْعَزِیزِ الْقَرَاطِیسِي قَالَ : قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام :
یَا عَبْدَ الْعَزِیزِ ، إِنَّ الْإِیمَانَ عَشْرُ دَرَجَاتٍ بِمَنْزِلَةِ السُّلَّمِ یُصْعَدُ مِنْهُ مِرْقَاةً بَعدَ مِرْقَاةٍ ، فَلَا یَقُولَنَّ صَاحِبُ الِاثْنَیْنِ لِصَاحِبِ الْوَاحِدِ لَسْتَ عَلَی شَيءٍ حَتَّی یَنْتَهِي إِلَی الْعَاشِرَةِ فَلَا تُسْقِطْ مَنْ هُوَ دُونَکَ فَیُسْقِطَکَ مَنْ هُوَ فَوْقَکَ ، وَ إِذَا رَأَیْتَ مَنْ هُوَ أَسْفَلُ مِنْکَ بِدَرَجَةٍ فَارْفَعْهُ إِلَیْکَ بِرِفْقٍ ، وَ لَا تَحمِلَنَّ عَلَیْهِ مَا لَا یُطِیقُ فَتَکْسِرَهُ ، فَإِنَّ مَنْ کَسَرَ مُؤْمِناً فَعَلَیْهِ جَبرُهُ .
ترجمه
▪️عبدالعزیز قراطیسی گوید:
حضرت امام صادق علیه السلام به من فرمود:
ای عبدالعزیز، #ایمان دارای #ده_مرتبه است که همچون نردبانی پله پله از آن بالا میروند.
پس نباید آن کس که در مرتبه دوم است به کسی که در مرتبه اول است بگوید که تو هیچ نداری.
و همین طور تا برسد به دهمین.
و کسی را که پایین تر از خودت است را ساقط نکن که آن کس که بالاتر از تو است، تو را ساقط میکند.
و هرگاه کسی را که یک درجه از تو پایین تر است، دیدی، او را به آرامی به سوی خود بالا ببر.
و فراتر از توانش بر او تحمیل نکن که او را میشکنی.
زیرا هر کس مؤمنی را بشکند، باید او را التیام بخشد.
📚 بحار الأنوار ٫ جلد 66 ٫ صفحه 166 .
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
👌 10 صفت مؤمن در کلام گهربار
حضرت امام رضا (علیه السلام)
✍ عقل شخص مسلمان تمام نيست ، مگر اين ڪه ده خصلت را دارا باشد :
① از او اميد خير باشد،
② مردم از بدى او در امان باشند،
③ خير اندڪ ديگرى را بسيار شمارد،
④ خير بسيار خود را اندڪ شمارد،
⑤ هر چه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود،
⑥ در عمر خود از دانشطلبى خسته نشود،
⑦ فقر در راه خدايش از توانگرى محبوبتر باشد،
⑧ خوارى درراه خدايش ازعزّت بادشمنش محبوبترباشد
⑨ گمنامى را از پرنامى خواهانتر باشد،
⑩ سپس فرمود: دهمین و چيست دهمین؟
❓به او گفته شد : چيست؟
✍ فرمود : احدى را ننگرد جز اينڪه بگويد او از من بهتر و پرهيزڪارتر است.
📚 تحف العقول ، صفحه 443 .
☀️
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
#برکات_استغفار
🔸 قرآن کریم از قول حضرت نوح علیه السلام چنین می فرماید:
اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدرَاراً وَ یُمدِدکُمْ بِأَموَالٍ وَ بَنِینَ وَ یَجعَل لَّکُمْ جَنَّاتٍ وَ یَجعَل لَّکُمْ أَنْهَاراً ؛ به درگاه پروردگارتان #استغفار کنید، او بسیار آمرزنده است. [استغفار کنید] تا باران را پیدرپی بر شما فرو فرستد و شما را با اموال و فرزندان یاری نماید و برایتان باغهایی قرار دهد و برایتان نهرهایی فراهم آورد».
(نوح/آیات ١٠ تا ١٢)
توصیه به کثرت استغفار
🔹 «زیاد از روی اعتقاد کامل بگویید: «أستغفرالله» هیچ چیز شما را منصرف نکند غیر از ضروریات و واجبات تا کلیه ابتلائات رفع شود، بلکه بعد از رفع آنها هم بگویید، برای اینکه امثال آنها پیش نیاید و اگر دیدید رفع نشد، بدانید یا ادامه نداده اید یا آنکه با اعتقاد کامل نگفته اید».
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
🔸 قالَ الامام الحسین (عليه السلام):
عِباداللهِ! لا تَشْتَغِلُوا بِالدُّنْيا،
فَإنَّ الْقَبْرَ بَيْتُ الْعَمَلِ،
فَاعْمَلُوا وَ لا تَغْعُلُوا.
ترجمه
🔹 امام حسین (علیه السلام) فرمودند:
اى بندگان خدا، خود را مشغول و سرگرم دنيا و تجمّلات آن قرار ندهيد كه همانا قبر، خانه اى است كه تنها عمل صالح در آن مفيد و نجات بخش مى باشد.
پس مواظب باشيد كه غفلت نكنيد.
📗 نهج الشّهادة / صفحه 47 .
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
🔴 گذر پوست به دباغخانه میافتد
✅ "هشام بن اسماعیل" والی اُمویان در مدینه بود. او آزار بسیاری به مردم، مخصوصاً امام سجاد علیهالسلام میرساند.
سرانجام ، به دلیل اعتراض فراوان مردم، "هشام" عزل شد و به خاطر ظلمهای فراوان او، دستور دادند تا هشام را در وسط شهر ببندند تا دیگران هر طور میخواهند از او انتقام بگیرند.
مردم نیز یکی یکی میآمدند و انتقام میگرفتند.
هشام می گفت:
"بیش از همه از علیبنحسین وحشت دارم، زیرا به سبب آزارهایی که به او رساندم و لعن و نفرینی که نثار جد او علیبناببطالب میکردم، انتقامش سخت خواهد بود."
روزی که امام سجاد علیه السلام "هشام" را در آن وضعیت دیدند به همراهان فرمودند:
"مرام ما بر این نیست که به افتاده لگد بزنیم و از دشمن خود انتقام بگیریم."
هنگامی که امام سجاد عليه السلام به طرف هشامبناسماعیل میرفتند، رنگ در چهره هشام باقی نماند، ولی بر خلاف انتظار وی، امام سجاد با صدای بلند، سلام نمودند و با او دست دادند و به او فرمودند:
"اگر کمکی از من ساخته است، حاضرم کمک کنم."
هشام فریاد زد :
{اللَّهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسَالَتَهُ}
{خداوند می داند که رسالت خویش را در کجا قرار دهد.}
بعد از این رفتار امام سجاد (علیه السلامـ)، مردم مدینه نیز انتقام گرفتن از هشام را متوقف کردند.
📚 تاریخ طبری ، جلد ۶ ، صفحه ۵۲۶ .
📚 شرح الأخبار، جلد ۳ ، صفحه ۲۶۰ .
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
.
✍ آیت الله مجتهدی تهرانی (ره) :
🔸 داشتن #ثروت و #مال هم گرفتاری است. #دارایی گرفتاری است. در روز قیامت انسان قدم از قدم برنمی دارد مگر اینکه باید جواب چند سؤال را بدهد:
✓اول از عمر سؤال می کنند که آن را در چه راهی صرف کردی؟
✓بعد از جوانی سؤال می کنند که آن را چگونه گذراندی؟
✓بعد از مال سؤال می کنند که آن را در چه راهی صرف کردی؟
🔹 بعضی ها جوانی خود را به بدی و نا اهلی سپری می کنند، پیر که می شوند به مسجد می آیند در حالیکه :
☘ در جوانی پاک بودن شیوه پیغمبریست
☘ ورنه هر گبری به پیری می شود پرهیز گار
گبر یا آتش پرست هم می تواند سر پیری پرهیزگار بشود ، ولی فایده ای ندارد تا جوان هستی بیا .
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═
✨
🌼 تداوم مراقبت ، لازمۀ دوام ذکر
✍ آیتالله بهجت (ره) :
لازمۀ دوام ذکر، تداوم مراقبت است، و نخستین مرتبۀ لقاءالله، این است که در حال نماز، برای او (نمازگزار) انس و دلگرمی پیدا میشود و بالاترین مرتبۀ لقاءالله، حالتی است که در حدیث «قرب نوافل»، به آن اشاره شده ...
دوام ذکر، انسان را به مرتبۀ یقین میرساند. آیا ممکن است کسی دائم الذکر باشد و موقِن(اهل یقین) نباشد؟! ابتدا انسان، خیال میکند مشکل است، چو کوهی در برابر او؛ امّا به تدریج میفهمد که نه! چندان هم مشکل نیست. با دیگران حرف میزند؛ ولی دلش پیش خداست.
📚 زمزم عرفان ، صفحه ٣٧۵ .
#توضیح_بیشتر: 🔻
حدیث «قرب نوافل»:
حضرت رسول اكرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمود:
خداوند تعالى مىفرمايد:
همواره بنده من با خواندن نمازهاى نافله و مستحبى در صورت اخلاص به من نزديك مىگردد، تا محبوب من شود، و
هر گاه محبوب من گشت من گوش او مىشوم، تا به وسيله من بشنود و
چشم او مىگردم تا به وسيله من ببيند،
و دست او مىشوم تا به وسيله من كار را انجام دهد،
اگر از من بخواهد به او مىدهم و اگر به من پناه آورد، پناهش مىدهم.
📚 إرشاد القلوب / ترجمه شیخ علی سلگى ، جزء ١ ، صفحه ٢٣٢ .
═✧❁🌸❁✧═
https://eitaa.com/dastamazasmankootahnist
═✧❁🌸❁✧═