تبدیل تهدید کرونا به فرصت در مساجد (قسمت اول)
مقام معظم رهبری در مورد فضای مجازی در یکی از سخنرانی های خود فرمودند« از زمان پیامبر اکرم (ص) همچین فرصتی در اختیار اسلام نبوده است و می توانیم با استفاده از این فضا، پیام اسلام را به کل دنیا برسانیم».
کانون های مساجد می توانند در دوران کرونا با خلاقیت از این فرصت استفاده کرده و از طریق فضای مجازی فعالیت های فرهنگی و اجتماعی خود را با شتاب بیشتر و در جمعیت وسیع تری از نمازگزاران به انجام برسانند.
هر مسجد با ایجاد کانال و اعلام آن به صورت تبلیغ کانال مسجد به صورت تراکت و توزیع به درب منازل هر محله توسط جوانان مسجدی و یا در صورت داشتن شماره همراه نمازگزاران مسجد با ایجاد گروه مسجد گام بلندی در ایفای نقش موثر مسجد در این دوران بر روی افراد جامعه بردارد.
🌿 از فضای کانال میتوان برای از سرگیری تبلیغات دین و نشر آموزه های اخلاقی و یا اعلام نیازمندی های مسجد و یا جمع کردن کمک های مومنانه و ... استفاده بی بدیلی نمود. نمازگزاران دائمی مسجد به واسطه انسی که با امام جماعت داشته اند می توانند همچنان از سخنرانی ها و راهنمایی های ایشان بهره مند باشند و دریافت کننده معارف دینی و یا اطلاع از وضعیت سایر نمازگزاران باشند.
🌿 از فضای گروه مجازی مسجد نیز می توان برای گرد هم آوردن نمازگزاران استفاده کرد تا تماس افراد مسجدی با یکدیگر و با مسجد و امام جماعت (در راس گروه) دوباره برقرار شده و ضمن جویا شدن احوال نمازگزاران، به نیازهای افراد نیز واقف شوند. افراد محل و نمازگزاران مسجد هم با انس بیشتر و همدلی آگاهانه تر نسبت به سایر نمازگزاران با رفع و رجوع زندگی و مشکلات افراد محله نقش موثرتری به عنوان مسلمان بر زندگی هم کیشان خود داشته باشند.
مثلا:
🌱 خرید لوازم مایحتاج نمازگزاران سالمند و یا بیمار مسجد می تواند توسط جوانان مسجد پیگیری و انجام شود.
🌱 بیمارانی که نیاز به کمک فوری دارند و به علت تنهایی درمانده هستند توسط داوطلبان و یا گرفتن پرستار یاری بگیرند.
🌱احوالپرسی امام جماعت از نمازگزاران و خانواده هایشان می تواند نقش بسیار پررنگی در عواطف خانواده های مرتبط با مسجد داشته باشد.
🌱 با در نظرگرفتن وضعیت معیشتی سخت برای بسیاری از مشاغل، توصیه های الهی امام جماعت در فضای مجازی برای یاری به دیگران در تلطیف فضای برخورد کاسب و خریدار و یا مستاجر و صاحبخانه می تواند نقش پررنگی داشته باشد و با جمع آوری کمک های مومنانه در مسجد و شناسایی افراد واجد شرایط، روحیه همدلی و همکاری در نمازگزاران تقویت می شود.
🌱 شبکه سازی از این طریق می تواند باعث جذب بسیاری از افراد دیگر برای استفاده از این خدمات و وصل شدن به جمع مومنان کمک رسان بشود.
ادامه دارد....
کارگروه نماز مدرسه قرآن و عترت
به مسجد محله مون پیشنهاد بدهیم.....
#جمعه
#مسجد_موفق
@davat_namaz
۲۱ آذر ۱۳۹۹
۲۱ آذر ۱۳۹۹
*یا غافر*
*دوره آموزشی ویژه فعالان مساجد و علاقه مندان به فعالیت در مساجد*
✅ گزیده روشهای تدبر در قرآن: دوشنبهها
شیوه آموزش: آفلاین - آنلاین
✅ بلوغ با هم بودن: دوشنبهها
شیوه آموزش: آفلاین - آنلاین
آنچه می توانیم از بلوغ با هم بودن انتظار داشته باشیم:
✅ خوش اخلاق تر شدن به واسطه ارتقای توان گفتگو
✅ افزایش رضایتمندی از زندگی و کاهش مشکلات با دیگران
✅ افزایش محبت به دیگران و توان انتقال آن
✅ افزایش قدرت اثرگذاری در جامعه
✅ آمادگی برای انواع پیوندهای الهی (ازدواج، دوست یابی، مشارکت های اجتماعی و...)
*می خواهیم امت واحده شویم*
🔆 جلسه معارفه دوره: دوشنبه، ١ بهمن ماه ٩٩
🔆 پایان ثبت نام: ٢٨ آذرماه ٩٩
علاقه مندان جهت شرکت در این دوره نام و نام خانوادگی خود را به شناسه زیر لطفا ارسال نمایند:
🆔 ble.ir/propagate
#مدرسه_تبلیغ
🕋 *مجمع مدارس دانشجویی قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران*
🔻 ما را می توانید در بله، سروش، ایتا، آپارات و اینستاگرام دنبال کنید:
🆔 @QuranEtratSchool
🌐 www.QuranEtratSchool.ir
۲۱ آذر ۱۳۹۹
۲۱ آذر ۱۳۹۹
۲۲ آذر ۱۳۹۹
﷽
تشویق به نماز
🔰 تشویق می تواند انجام یک کار باشد:
💭 آیت الله حائری شیرازی می گوید خدا مادرم را رحمت کند. یکی از راه های تربیتی وی این بود که هرگاه از ما خلافی می دید، دیگر کار به ما نمیداد و نمیگذاشت در خانه کار کنیم؛ یعنی ظرف شستن و دوخت و دوز و مانند آنها را از ما سلب می کرد و از این طریق کار را پیش ما ارزشمند میساخت.
🔰 امروزه بسیاری از ما دقیقاً بالعکس عمل می کنیم؛ یعنی وقتی بچه خلافی کرد او را به کار وا می داریم یا اگر اذیت کرد، کار او را دو برابر می کنیم. در نتیجه، چنین بچه ای کار را تنبیه تلقی می کند، در حالیکه ما بیکاری را به عنوان تنبیه تلقی می کردیم!
#شنبه
#تشویق
#دعوت_به_نماز
@davat_namaz
۲۲ آذر ۱۳۹۹
﷽
🌀تشویق می تواند زیارت امام باشد:
🔹دختر ۱۰ ساله من مدتی بود بسیار در نمازش سهل انگار شده بود.
🔹 قرار بود بعد از ماه مبارک، یک سفر احتمالی کربلا به عنوان خادم نصیب ما شود، دخترم برای این که بتواند به زیارت امام حسین علیه السلام برود نذر کرد تا پایان ماه مبارک رمضان، تا آنجا که برایش مقدور است نمازهایش را اول وقت بجا بیاورد و اگرمقدور نبود، به موقع و درست بخواند که الحمدالله بعد از آن خیلی حواسش به نمازهایش هست.
#شنبه
#تشویق
#دعوت_به_نماز
@davat_namaz
۲۲ آذر ۱۳۹۹
۲۳ آذر ۱۳۹۹
﷽
💠 لحن امر و نهی
🔰 در حوزه کلام برای فرزندان، ما به صراحت نمیتوانیم به کودکان امر و نهی بگوییم مگر در موارد ضروری.
🔰 عمدتاً باید و نباید را به محیط ایشان اعمال میکنیم که تا جای ممکن کم آسیب یا بیآسیب باشد تا نیازی به امر و نهی مستقیم به خود او نباشد.
🌀 مثلاً نباید چیزی مقابل او باشد که به دهانش ببرد و برایش ضرر داشته باشد. باید غذای خوب به او داده شود و ... .
🔰 امر و نهی مربوط به فهم عقلانی است که هنوز به خوبی در کودک شکل نگرفته است.
🔰 زمانی که کودک به تازگی زبان به تکلم باز کرده امر و نهیهایی دارد: این را بده، این را میخوام، نه نمیخورم، نمیپوشم و ... کودک معمولا وقتی بخواهد یک کار را انجام شده ببیند حتماً باید امر کند یا نهی کند.
و نیز پدر مادر خیلی اوقات حواسشان به نیازها و درخواست های کودکان نیست؛ مثل گرسنگی، تشنگی، خواب و ...
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (۷سال اول)
#لحن
#امرونهی
@davat_namaz
۲۳ آذر ۱۳۹۹
🔰 وقتی مادری به فرزندش با الفاظ مناسب و با لحن نرم و نه از روی تکبر چیزهایی درخواست می کند، می تواند روی لحن کودک خود تاثیر گذارد.
✅ هنر والدین و به خصوص مادر این است که *با اشاره* امر و نهی را بیان کند، نه استفاده از الفاظ!
🔰 می خواهی به کودک بگویی این کار را نکن، و در نزد خودت هم دلیل عقلی داری (نه اینکه چون زحمت ات قرار است زیاد شود یا چون دلت نمی خواهد) چون در لحن و القای جدیت امر و نهی ای که می کنی، تاثیر مستقیم دارد، این نکن را با اشاره چشم یا دست یا ... بیان کن.
🌀 هنر مادری
کودکی بود که درست نمی نشست، مادر ابتدا با اشاره و لفظ تواما به او تذکر داد ولی از آن به بعد دیگر فقط با اشاره به او می فهماند که باید درست بنشیند، این درحالی بود که مهربانی و دلسوزی از چهره اش مشخص بود... کودک با اینکه دوسال و نیم بیشتر نداشت به اشارات مادر توجه می کرد و فرامین او را انجام می داد!
#یکشنبه
#دوره_اول_رشد (۷سال اول)
#لحن
#امرونهی
@davat_namaz
۲۳ آذر ۱۳۹۹
۲۴ آذر ۱۳۹۹
﷽
💠 زندگی من و فرزندم با یاد نماز
✅ رکن الله اکبر
🔰 اگر بخواهیم آنچه در بیرون به نمایش در می آید زیبا و نیکو کنیم؛ طبق فرمایش امام صادق علیه السلام، برای اصلاح درون می توان از کلام آغاز کرد.
🔰 تکبیره الاحرام تنها رکنی است که مهمترین نقش را در تحقق و شکل گیری آن دارد و به جای کلمه الله اکبر نمی توان کلام دیگری بکار برد. به این شکل نماز با ابزاری در اوج توحید و رهایی از غیر خدا آغاز می گردد.
🔰 حال با تاسی به این رکن می توان تلاش کرد و به آغاز هرکار رنگی خدایی داد.
📚 کتاب زندگی من و فرزندم با یاد نماز - نوشته خانم هنزایی
#دوشنبه
#دوره_دوم_رشد (دبستان)
#یاد_نماز
#تکبیر
@davat_namaz
۲۴ آذر ۱۳۹۹