eitaa logo
دلنگار
177 دنبال‌کننده
199 عکس
128 ویدیو
1 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از پارادایم
🔵 سه نکته و یک پیشنهاد درباره ترفند رفراندومی روحانی 🔹از نظر حقوقی، هیچ یک از دو نوع رفراندوم (تقنینی/ اصلاح قانون اساسی) در صلاحیت رئیس جمهور نیست و آقای روحانی این نکته بدیهی را بهتر از هر کسی می داند. ♦️اصل 59 قانون اساسی می گوید: "اِعمال قوه مقننه می تواند از طریق همه پرسی انجام شود و درخواست آن باید به تصویب دو سوم نمایندگان مجلس برسد. 🔹نوع دوم رفراندوم که به اصل 177 و بازنگری قانون اساسی مربوط می شود، در صلاحیت رهبری و مشورت مجمع تشخیص مصلحت نظام است که پس از بررسی در شورای بازنگری، به رای عمومی گذاشته می شود. طبق اصل 110 قانون اساسی، فرمان‏ همه‏ پرسی، از جمله وظایف‏ و اختیارات‏ رهبری است. ♦️نکته دوم این است که آقای روحانی در چندسال گذشته صرفا با کلمه رفراندوم بازی کرده، تا بر ناکارآمدی و کژ کارکردی های خود و دولتش سرپوش بگذارد و گرنه لااقل می توانست درخواست رفراندوم تقنینی را تقدیم مجلس کند، ولو تایید نشود. 🔹او حتی در دوره مجالس همسو مثل مجلس دهم و مجلس نهم (تصویب کننده برجام) هم این کار را نکرد؛ چون موضوع مبهمی که نیاز به رفراندوم داشته باشد، در میان نبوده: ♦️او هم با علم به اختیارات رئیس جمهور سال 92 نامزد شد و سال 96 تکرار کرد؛ و هم، در چند سال اخیر اختیارات فراقانونی بسیاری در حوزه دیپلماسی (برجام) و اقتصادی گرفت. تا جایی که لیلاز عضو مرکزیت کارگزاران گفت "اگر چوب خشک به جای روحانی بود، با اختیارات داده شده، اقتصاد را بهتر از این اداره می کرد". 🔹نکته سوم این که زمزمه رفراندوم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، بی معنا و در واقع، تلاشی برای برای منحرف کردن اذهان عمومی است. هر وقت سوء مدیریت دولت شدت می بابد و مردم را مشمئز می کند، این بازی نخ نما از نو تکرار می شود. ♦️اما با وجود این سه نکته، می شود به عنوان راستی آزمایی و جدّیت سنجی، یک پیشنهاد روشن به آقای روحانی داد: این که او از نامزدی یکی از دولتمردان مورد اعتماد خویش (جهانگیری، نوبخت، ظریف یا فرد دیگر) در انتخابات حمایت کند و رای مردم به او را بدل از رفراندوم درباره عملکرد خویش بگیرد. 🔹روحانی قطعا این کار را نخواهد کرد؛ چون از سقوط مقبولیتش به زیر هفت درصد در همه نظرسنجی ها باخبر است. روحانی همچنین آخرین بار، در پاسخ به سوالات نمایندگان مجلس دهم (مجلس همسو)، درباره چهار سوال از پنج سوال، نمره مردودی گرفت. https://eitaa.com/joinchat/1029505109Cde87725cf4
هدایت شده از پارادایم
یعنی: تا امام زمانت به کوفه نیامده... مسلم بن عقیل ولی امر مسلمین است.
هدایت شده از پارادایم
🔵 منطقه در یک نگاه 1️⃣ رئیس ستاد مشترک ارتش اردن ضمن تکذیب بازداشت «حمزه بن حسین» ولی‌عهد سابق این کشور اعلام کرد که از وی خواسته شده تحرکات خود علیه امنیت کشور را متوقف کند. 2️⃣ منابع خبری از حمله راکتی به پایگاه هوایی «بلد» واقع در استان صلاح‌الدین عراق خبر دادند. 3️⃣ وزیر دفاع ترکیه در بازدید از مرز عراق و سوریه بر تداوم عملیات‌های نظامی در خاک عراق تأکید کرد. 4️⃣ منابع یمنی از ورود تروریست‌هایی از سوریه به این کشور برای اعزام به استان مأرب جهت مقابله با ارتش و کمیته‌های مردمی خبر دادند. 5️⃣ پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان سکوت جامعه جهانی در قبال بحران یمن را «شرم‌آور» خواند. 6️⃣ مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق در راس هیاتی عازم امارات شد. 7️⃣ درحالی که شایعاتی درباره ارتباط افراد بازداشت شده در اردن با عربستان مطرح بوده ریاض ظرف چند ساعت بیانیه دوم خود را در این خصوص صادر و تاکید کرد که در کنار اردن ایستاده است.
♦️ نشنال اینترست: توافق 25 ساله ایران و چین می‌تواند تغییردهنده بازی در خاورمیانه باشد 🔹 نشریه نشنال اینترست در مقاله‌ای در ارتباط با توافق اخیر امضاشده میان ایران و چین نوشته است برخی ناظران معتقدند این توافق می‌تواند تغییردهنده بازی در خاورمیانه باشد، به طوری که برای چین جای پای محکمی در منطقه، به زیان آمریکا فراهم می‌کند. همچنین این توافق اهرم فشار ایران در برابر دولت آمریکا در جریان احیای برجام را تقویت می‌دهد. 🔹 طبق این مقاله، توافق اخیر به ایران این فرصت را می‌دهد که خود را از فشار اقتصادی و استراتژیک آمریکا و متحدانش و همچنین از محدودیت گسترش نفوذ سیاسی در خاورمیانه رها کند. 🔹 در این مقاله آمده است این توافق به «ابتکار کمربند و جاده» چین گره خورده است و این فرصت را برای این کشور فراهم می‌کند تا ایران را به صورت قوی‌تری به پروژه خود اضافه کند. همچنین این پیام را به آمریکا ارسال می‌کند که چین از ورود به حوزه‌های استراتژیک مدنظر آمریکا هراس ندارد.
هدایت شده از پارادایم
♦️ کارشناس FDD: رابرت مالی با استراتژی سیاسی دولت بایدن همراه نیست 🔹 مصاحبه دو روز پیش رابرت مالی فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران با شبکه PBS با انتقادهایی در آمریکا و سرزمین‌های اشغالی فلسطین مواجه شده است. روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست به نقل از یک مقام رژیم صهیونیستی نوشته است که این رژیم مصاحبه مالی را نگران‌کننده و در تضاد با سیاست اعلامی دولت بایدن مبنی بر «طولانی و قوی کردن» توافق هسته‌ای می‌داند. 🔹 در این میان، مارک دوبوویتز کارشناس بنیاد ضدایرانی دفاع از دموکراسی‌ها معتقد است مالی اعتقادی به توافق قوی‌تر و طولانی‌تر ندارد و در توئیتی نوشته است: «رابرت مالی هرگز اعتقاد نداشته است که توافق طولانی‌تر و قوی‌تر امکان‌پذیر است. قابل ستایش و احترام است که او با استراتژی سیاسی دولت بایدن - مبنی بر وانمود کردن به اینکه چنین اعتقادی دارد- همراه نیست.»
🔵 آیت الله بهاالدینی؛ من از قبل میدانستم ایشان رهبر خواهند بود ✍دکتر محمودرضا امینی 🔸️پس از رحلت امام خمینی (ره) چنین ایامی مجلس خبرگان در حال انتخاب امام امت و جایگزین امام بودند. مباحث زیادی شد و سرانجام بعد از انتخاب، آیت‌الله خامنه‌ای توفیق شد. ما که ایشان را از قبل می شناختیم و در ایام انقلاب اسلامی هم ارتباط و ارادت ویژه داشتیم خوشحال شدیم، اما برای اطمینان کامل قلبی من و برخی از دوستان دلمان می‌خواست حالا که ارتباط تنگاتنگی با آیت‌الله بهاءالدینی داریم و از آنجا که ایشان بصیرت ماورایی داشتند، عملاً در این خصوص تأیید ایشان را هم داشته باشیم. 🔸️عزم سفر قم کردیم و وقتی خدمت آیت‌الله بهاءالدینی رسیدیم همین موضوع را مطرح کردیم، ایشان فرمود: بله ما از دو سال قبل می‌دانستیم که آقای خامنه‌ای بعد از امام مسیر را ادامه خواهند داد و خوب هم ادامه می دهند و شما خیالتان راحت باشد و دلتان قرص بروید با ایشان بیعت کنید و سلام ما را به ایشان برسانید. 🔸️آیت‌الله بهاءالدینی یک نشانه هم مطرح کرد و فرمود: «وقتی شما ایشان را می‌بینید، لباسی از امام را پوشیده است.». 🔸️پس از چند روز ما به محضر مقام معظم رهبری امام خامنه‌ای رسیدیم. زمانی که نوبت به من رسید، دست آقا را گرفتم اما نشستم و لباس ایشان را هم بوسیدم. ایشان فرمودند: آقای ........... این چه کاری است که می‌کنید؟! گفتم: مگر این لباس امام نیست؟ فرمودند: از کجا می‌دانید؟ گفتم: این خبری بود که آیت‌الله بهاءالدینی دادند و سلامی ویژه هم به شما رساندند. ایشان دست نوازشی بر سر من کشید و اشک در چشمانشان حلقه زد. بعد فرمودند: به ایشان بگویید ما را خیلی دعا کنند. ما محتاج دعای خیر ایشان هستیم. 🔸️ما هم که شش‌دانگ دلم بابت این انتخاب راضی و مطمئن بود، هزاران گوشه قلبم هم مطمئن شد و با خاطری ایمن و امیدوار بعد از دقایقی از محضر ایشان مرخص شدم. خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خامنه‌ای نگهدار
🔵 مصاحبه رئیس جمهور ✍دکتر محمود رضا امینی 🔸️مصاحبه سه شنبه شب آقای رئیس‌جمهور بیانگر فعالیت‌ها و اقدامات شبانه‌روزی ایشان بود.وی تلاش نمود در این مصاحبه دغدغه‌های مردم را کاسته و پاسخ به سوالات متعدد داده شود و منصفانه باید پذیرفت نوعاً باور بر این است که دولت آقای رئیسی و شخص ایشان دلسوز مردم هستند. 🔸️ امادرحالی‌که تلاش‌های قابل‌ملاحظه‌ صورت میگیرد و کنشگری ها در سطحوح مختلف خصوصا حوزه های تولید ، مالی و مسکن به شدت مشهود است ازطرفی بدگویان و بدخواهان هم ازهر فرصتی برای تخریب وبیان ناکارآمدی پرهیز ننموده وگاه با نقدهای غیر منطقی مردم را دغدغه مند میکنند. 🔸️ اما واقعیت این است درحال حاضر مردم انتظار دارند هر اقدامی در زندگی روزمره آنها تاثیر مثبت داشته باشد وبرای این انتظار پاسخ بیانی نتیجه بخش نخواهد بود. 🔸️ ازآن‌جایی‌که در آخر مصاحبه ایشان درخواست نموده‌اند که اهل نظر و نخبگان از اظهارنظر و نقد خود ایشان و دولت را یاری نمایند عرض می‌کنم. ۱- برخی آمار و ارقام‌ها در جامعه بیانگر اقداماتی نیست که حضرت‌عالی توضیح مبفرماید به‌عنوان مثال همین چند روز گذشته با دو مجموعه بزرگ فولادی و معدنی که مذاکره می‌کردم متوجه شدم که سه ماه از سال برق و گاز ندارند و یکی از آن‌ها که بخش خصوصی بود مدعی بود که درحالی‌که من مایل بودم طبق راهبردهای مجموعه جذب و اشتغال‌آفرینی سالانه هزار و پانصد نفر به همکاران اضافه‌ نمایم مجبور شده ام همین تعداد افراد موجود را از خدمتشان مرخص شویم. ۲- در حوزه مسکن که جدیت و تلاش ایشان و خصوصاً وزیر جوان وپر انرژی جناب آقای مهندس بذرپاش در تأمین به‌موقع تعهد و قول داده‌شده هست، همچنان قیمت وضعیت مسکن در بازار عمومی قابل اطمینان نیست. ۳- در موضوع ارز که تلاش درقطع وابستگی آن مشهود است اما به هر دلیل ولو جو روانی باعث می‌شود که تأمین نیازهای قطعات یدکی اصلی و کارخانجات و تولیدکنندگان با مشکل اساسی مواجه شود. ۴- قبول داریم که مشکلات موضوع خودرو سازماندهی‌شده و به سمت‌وسوی بهینه‌سازی و توسعه تولید است ولیکن مافیای خودرو و تسلط فرایندهای قیمت گذاری و مسائل دیگر مرتبط با تأمین قطعات دغدغه آفرین است. 🔸️مطالب فوق نشان می‌دهد بین تمایلات، دیدگاه‌ها ،فرامین ومصوبات رئیس‌جمهور و یا دولت با اجرا و نتیجه فاصله‌هایی وجود دارد که شاید لازم باشد فرمول از نظر تا اقدام و نتیجه تغییر یابد خصوصا این‌که در فرایند اقتصاد کشور تغییر عمده‌ای در نظریه اقتصادی و یا ریل اقتصادی صورت نگرفته و فقدان فرمول میانی برای نتیجه بخشی از گفتار واجرا سر سفره‌های مردم نیاز به بازنگری است.