نوشدارو یا نسخه پرخطر برای بازار پول؟
*️⃣ دو رئیس کل پیشین بانک مرکزی ایران به همراه چند تن از صاحبنظران و کارشناسان بانکی، آینده سیاستگذاری پولی و بانکی و طرحهای موجود برای شکلدهی این نظام را نقد کردند.
*️⃣ برخی سخنرانان با وجود تاکید بر خیرخواهی طراحان درخصوص نتایج طرح مشکوک بودند. طرح اصلاح قانون بانکداری از سوی برخی نمایندگان مجلس به همراه مرکز پژوهشهای مجلس پیش میرود و سه جزء دارد: اصلاح ساختار بانک مرکزی، اصلاح قوانین نظام بانکی و بانکداری توسعهای.
*️⃣ از نظر ابراهیم شیبانی رئیس پیشین بانک مرکزی، نقاط مثبت این طرح وزن چندانی در مقابل نقاط منفی آن ندارد.
*️⃣ طهماسب مظاهری، یکی دیگر از روسای کل پیشین بانک مرکزی نیز معتقد است نظام بانکی کشور با مشکلات اساسی روبهرو است که طرح جدید بانکداری راهحلی برای این مشکلات ندارد و حتی برخی از مواد این طرح آخرین رمق نظام بانکی را میگیرد...
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3617978
داووس فولاد ۱۰ ساله شد
⚙️ تهران امروز میزبان بزرگان فولادی است تا مسائل حال و آینده این صنعت استراتژیک را بررسی کنند. همایش چشمانداز صنعت فولاد و معدن ایران که به ابتکار گروه رسانهای «دنیایاقتصاد» برگزار میشود، ۱۰ساله شد.
⚙️ از اولین سال برگزاری این همایش تلاش شده تا با ارائه تحلیلهای دقیق، فرصتها و تهدیدهای این صنعت شناسایی و افق روشنی برای مدیران، صاحبنظران و سیاستگذاران ترسیم شود.
⚙️ پایش طرح جامع فولاد بر اساس شرایط کنونی، بررسی مسائل صادراتی، فروش داخلی، فعالسازی معادن کوچک مقیاس و بومیسازی از جمله مهمترین محورهای مورد بررسی در داووس دهم فولاد است.
⚙️ در همایش دهم، قرار است هفت موضوع کلیدی این صنعت مورد بررسی قرار گیرد👇
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3618007
توافق رکودشکن مالک و سازنده
🏗 سه توافق تازه بین مالکان و سازندهها در بازار ساخت و ساز باعث شکست ابررکود ساختمانی شد. سازندههای مسکن در بازار مشارکت در ساخت در مناطقی از تهران حاضر شدهاند سهم مالک مخالف تخریب در ساختمانهای چندمالکی را خریداری کنند.
🏗 این کار راه تخریب و نوسازی را هموار میکند. برخی سازندهها نیز پیشنهاد معاوضه واحدهای تازهساز با آورده مالکان ساختمان قدیمی را ارائه میکنند.
🏗 افزایش مبلغ بلاعوض توافق دیگر بازار مشارکت در ساخت است. تغییرات ۸گانه در این بازار امیدوارکننده ارزیابی میشود... گزارش امروز صفحه مسکن و عمران را بخوانید.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3617918
نقطه شروع اصلاحات اقتصادی
✍️ نقطه شروع اصلاحات اقتصادی در ایران کجاست؟ چگونه میتوان ایران را صاحب اقتصادی پیشرفته کرد؟ سالهای سال بود که بسیاری از نظریهپردازان، حوزه فرهنگ را نقطه عزیمت اصلاحات اقتصادی میدانستند؛ میگفتند باید کار فرهنگی کرد. بحث که به اینجا میرسید مستعمان و شنوندگان میدانستند کار نشدنی است.
✍️ اما پس از سالها کشمکش و منازعه میتوان به این پرسش به گونهای دیگر پاسخ داد که شاید از حوزه فرهنگ شروع شود اما به دور از کلیشههای رایج و انتزاعی. در این چارچوب اصلاحات اقتصادی ایران باید اقدام به تعیین جامعه هدف کند.
✍️ البته سالهاست که اقتصاددانان و اقتصادخواندهها به دنبال علاج مریضی هستند که حاضر نیست پا به مطب آنان بگذارد. مریضی که خود را بینیاز از طبیب میداند «دولت» است. بنابراین بهتر است اقتصاددانان، جامعه هدف و تاکتیک خود را تغییر دهند.
✍️ باید مشکل اصلی اقتصاد ایران به زبان ساده برای مردم به عنوان یکی از ذینفعان اصلی کشور تبیین شود. اما اصلا مشکل اقتصاد ایران چیست که مردم باید بدانند؟
✍️ مشکل اقتصاد ایران از گذشتههای دور تا امروز عدم درک لزوم انقطاع بودجه دولت از عواید نفت است. همین عامل باعث کجفهمی در مفهوم درآمد و بهتبع آن ایجاد درآمد موهومی شده است.
✍️ بر اساس این رویه دولت به مدد پول رانتی نفت و بودجهریزی غیرواقعی و البته دخالت در کوچکترین حوزهها سلطه بلامنازع در اقتصاد ایران پیداکرده است. اینگونه سیاستگذاری باعث ناترازی شدید بودجه و استقراض مداوم از نظام بانکی شده است. به نظر اگر این مساله درک و به درستی تبیین شود، آن وقت میتوان خشت اول اصلاحات را به درستی بنا گذاشت.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3618023
دلار بهمن را با کاهش قیمت آغاز کرد
⭕️ در اولین روز بهمن ماه، دلار و سکه نوسان خاصی را تجربه نکردند و هر دو میل به کاهش بیشتر قیمت را از خود نشان دادند. روز یک شنبه، شاخص ارزی بار دیگر توان عبور از سطح مقاومتی 13 هزار و 500 تومانی را از خود نشان نداد و با 40 تومان افت به بهای 13 هزار و 450 تومان رسید.
⭕️ این یازدهمین روز متوالی بود که دلار در کانال 13 هزار تومانی نوسان می کرد و برای چهارمین روز متوالی از شکست سطح 13هزار و 500 تومانی عاجر ماند.
⭕️ در روزی که در بازار ارز نوسانات قیمتی کم بود، در معاملات سکه نیز شاهد تغییرات قیمتی چندانی نبودیم. سکه امامی در تمام طول روز در کانال 4 میلیون و 800 هزار تومانی و در دامنه محدود 4 میلیون و 850 تا 4 میلیون و 880 هزار تومان نوسان کرد.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
🔸 «عبدالناصر همتی» رییس کل بانک مرکزی در #گفتگوی_ویژه_خبری شبکه ۲ سیما:
🔹 نرخ سود سپرده با عملیات بازار باز تغییر پیدا نمیکند. نرخ سود سپرده ما ۱۸.۵ درصد است.
🔹 فردا اولین حراج بانک مرکزی در عملیات بازار باز انجام میشود.
🔹 یکی از هدفهای بازار عملیات باز این است که نرخ اوراق بالا نرود.
🔹 ۱۰ هزار میلیارد برای اشتغال وام دادیم نزدیک به ۳۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.
🔹 به کمک همکاران توانستیم توطئه دشمن در بازار ارز را خنثی کنیم.
🔹 واردات به ۳۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار رسیده و صادرات برابر ۳۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار بوده است این رقم بسیار عالی است.
🔹 ثبات بازار اهمیت بیشتری دارد. ارز نیمایی در کانال ۱۱ تومان است و به ۱۲ هزار تومان وارد نشده است.
🔹 صادرکنندگان همکاری بسیار مطلوبی داشتهاند. ۲۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در بازار نیما بازگشته است.
#دنیای_اقتصاد
@den_ita
تخلیه تورم بنزین در دیماه
⭕️ تورم حاصل از افزایش قیمت بنزین در دی ماه تخلیه شده است. بر اساس آمارهای مرکز آمار، تورم ماهانه گروه حمل و نقل در دی ماه نسبت به دو ماه قبل از آن، کمتر بوده است.
⭕️ با اجرای طرح افزایش قیمت بنزین در هفته پایانی آبان ماه، تورم ماهانه حمل و نقل به سطح 5.4 درصد رسید. همچنین در ماه آذر این رقم ۱۴ درصد گزارش شد. حال در دی ماه نرخ تورم حمل و نقل با شیب قابل توجهی از ۱۴درصد به سطح ۳ درصد کاهش یافته است.
⭕️ با توجه به روندهای تورمی ماهانه و نقطه به نقطه میتوان گفت اثر مستقیم تعدیل قیمت بنزین تخلیه شده و از این کانال خطری متوجه نرخ تورم در ماههای آتی نیست.
⭕️ «دنیای اقتصاد» پیشتر در گزارشی با عنوان «دو جریان متفاوت در تورم آبان» تخلیه شدن اثر تورمی بنزین در دو ماه آذر و دی ماه را پیشبینی کرده بود.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3618359
رهگیری زلزله با سامانه جدید
⚠️ نسل جدید سامانههای رهگیری زلزله در تهران فعال شد. تجهیزات نصبشده و در حال نصب در حومه و داخل پایتخت شامل شبکههای شتابنگار، هشدار سریع و همچنین واکنش سریع زلزله است که امکان رهگیری، پایش و مواجهه با زلزله بزرگ احتمالی در تهران را برای مدیریت بحران شهر فراهم میکند.
⚠️ فعالیت این سامانهها میزان خسارت و آسیبهای اولیه و ثانویه زمینلرزه را کاهش میدهد. ۱۴ نقطه تهران به سامانه تخمین خسارت مجهز شده است تا عملیات نجات با اولویت ویرانیهای شدید انجام شود.
⚠️ باتوجه به آنکه گسلهای اصلی شهر تهران، در خارج از محدوده پایتخت واقع شدهاند، این دستگاهها حوالی گسلهای اصلی نصب شدهاند. از آنجاکه موج اولیه زلزله توسط گسلهای اصلی شهر تهران اغلب از بیرون شهر شکل میگیرد، کارکرد این سامانه به نحوی است که در فاصله بروز موج اولیه و ثانویه، هشدار بروز موج ثانویه را میدهد و داخل شهر تهران فرصت برای انجام برخی اقدامات در کوتاهمدت پیش از آمدن موج دوم(که منجر به تخریب اصلی در هنگام وقوع زلزله میشود) به وجود میآید.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3618267
چشمانداز اشتغال
📌 بیکاری در فصل پاییز به 10.6 درصد افزایش پیدا کرده است. گزارشهای فصلی نشان میدهد روند بیکاری از زمستان سال گذشته که نرخ بیکاری به 12.1 درصد رسیده بود تا پایان تابستان نزولی بود.
📌 در پایان تابستان نرخ بیکاری به 10.4 درصد کاهش پیدا کرده بود و برخی کارشناسان این کاهش را نه در نتیجه افزایش شغل، بلکه در اثر کاهش مشارکت در اقتصاد میدانستند.
📌 لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نیز رقمهای قابل توجهی را برای ایجاد اشتغال در سال آینده در نظر گرفته است. منابع قابل تجهیز برای تامین مالی برنامههای تولید و اشتغال در بودجه عمومی بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان و ۸۷۲۸ میلیارد تومان نیز از منابع ریالی صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
📌 کارشناسان در این پرونده باشگاه اقتصاددانان به بررسی وضعیت اشتغال و متغیرهای تاثیر گذار همچون رشد اقتصادی پرداخته و برنامههای دولت را با توجه به عملکرد سال جاری و لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ نقد کردهاند.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://bit.ly/36dSec6
شدیدترین شوکهای نفتی تاریخ
♦️ «اولین شوک نفتی» در سال ۱۹۷۳ با حمله مصر و سوریه با مشارکت دیگر کشورهای عربی به اسرائیل صورت گرفت که 4.3 میلیون بشکه نفت معادل 7.3 درصد از کل عرضه دنیا را از بازار خارج و منجر به جهش چهار برابری قیمت نفت از 2.9 دلار بشکه به ۱۲ دلار شد.
♦️ در اواخر این دهه درپی وقوع انقلاب اسلامی در ایران، باز هم عرضه نفت با اختلال جدی روبهرو شد و بهای طلای سیاه را به بشکهای ۳۲ دلار افزایش داد. انقلاب ایران باعث اختلال نفتی 5.6 میلیون بشکهای معادل 8.8 درصد عرضه جهانی در آن زمان شد؛ یعنی بزرگترین اختلال نفتی تاریخ از حیث درصد و دومین از نظر حجم.
♦️ حدود یک سال بعد جنگ عراق و ایران، کمبود عرضهای به میزان 4.1 میلیون بشکه در روز بهوجود آورد که منجر به افزایش دو دلاری این کالای استراتژیک از اوج سال پیش از آن شد.
♦️ یک دهه بعد عراق به کویت حمله کرد. بازار نفت در پی اختلال بهوجود آمده 4.3 میلیون بشکه (6.5درصد عرضه جهانی) را از دست داد. پس از این اتفاق قیمت نفت به ۴۶ دلار بر بشکه رسید.
♦️ از سال ۲۰۰۰ به این سو اتفاقاتی مانند تعلیق صادرات نفت عراق (۲۰۰۱)، اعتصاب کارگران نفت در ونزوئلا (۲۰۰۳-۲۰۰۲) و حمله آمریکا به عراق (۲۰۰۳) منجر به کاهش عرضه بیش از ۲ میلیون بشکهای شد.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3618364