فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مروری بر روزنامه شنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۸
🔹دنیای اقتصاد🔹
@den_ita
خطری که بورس را تهدید می کند
💠 فضای اصلاحی بورس تهران در هفتههای اخیر، موج تازهای از گروههای ضدتحلیلی را به راه انداخته که نه تنها برای فعالان کنونی، بلکه برای عموم مردم و آینده بازار سهام خطرناک است.
💠 افرادی که در لباس کارشناس به سمپاشی اذهان میپردازند و کسب سود در بورس را صرفا متکی بر رانت یا شانس عنوان میکنند. توجیه ناکامی و سادهاندیشی، ریشههای ظهور و جذابیت این نوع ادعاهاست که اگر تحلیلگران واقعی به مقابله با آن نپردازند تبعات جدی نظیر گریز عموم مردم از سرمایهگذاری در بورس و بیتوجهی سهامداران به تحلیل را در پی دارد.
💠 در این گزارش، «دنیای اقتصاد» ریشههای تحلیلگریزی در بازارهای مالی را بررسی میکند.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594397
کسانی که کارت سوخت ندارند...
🔶 کسانی که تاکنون به هر دلیلی کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکردهاند، سهمیه سوختشان محفوظ و ذخیره خواهد شد. افرادی که کارت سوخت ندارند، شامل کسانی هستند که تاکنون درخواست المثنی ندادهاند، درخواست داده و هنوز کارت سوخت خود را دریافت نکردهاند و همچنین کسانی که کارت سوخت برایشان صادر شده اما در باجه معطله شرکت ملی پست باقی مانده است.
🔶 هماکنون نزدیک به ۷۲۰ هزار کارت سوخت معطله در باجههای پستی سراسر کشور باقی مانده است. نیمی از این کارتها متعلق به استان تهران است و کارمندان اداره پست برای ارسال این کارتها سه بار به نشانی مالکان مراجعه کردهاند؛ اما موفق به تحویل این کارتها نشدهاند.
🔶 صاحبان کارت هوشمند سوخت برای اطلاع از باجهای که کارتشان نگهداری میشود باید به سایت شرکت ملی پست ایران مراجعه کنند و پس از وارد کردن شماره خودرو و دریافت شماره مرسوله از باجه محل نگهداری کارت خود مطلع شوند.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594355
🔴نامه حاجیبابایی به لاریجانی درباره گرانی بنزین
خبرگزاری فارس: حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی در نامهای به علی لاریجانی رئیس مجلس، با انتقاد از افزایش قیمت سوخت توسط دولت تاکید کرد: ما این کار را در حال حاضر به نفع نظام و مردم نمیدانیم و با اجرای آن مخالفیم.
متن این نامه به شرح زیر است:
جناب آقای دکتر لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با سلام
خبر عیدی دولت و مجلس شورای اسلامی یا به عبارت بهتر جناب آقای دکتر روحانی وجنابعالی، در روز میلاد پیامبر رحمت (ص) و فرزند بزرگوارش حضرت امام صادق (ع) به ملت ایران، توسط جایگاه های پمپ بنزین به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ابلاغ گردید، فارغ از این که از نظر اقتصادی این حرکت چه مزایا و زیان هایی دارد، که خود جای بحث و گفتگوی فراوان دارد، لیکن موارد ذیل را لطفا جهت تبیین علل اتخاذ این تصمیم، برای ملت ایران تشریح فرمایید:
۱- آیا این اقدام براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور صورت گرفته وبا قانون برنامه ۵ساله کشور مطابقت دارد؟
۲- آیا این اقدام در قانون بودجه ۱۳۹۸ ؛دربخش درآمدها و هزینه های دولت محاسبه و تعیین گردیده است؟
۳- در آمد حاصل از آن برمبنای ۱۰۰میلیون لیتردرروز ۱۰۹.۵ هزار میلیارد تومان است که ۱/۳ (یک سوم) آن یعنی ۳۶.۵ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۳۹۸ پیش بینی ومحاسبه شده است، اما سئوال این است، محل هزینه ۷۳ هزار میلیارد تومان مابقی در کجا پیش بینی شده است، یارانه اعلام شده برمبنای ۶۰میلیون نفر ومیانگین ۴۵ هزار تومان برای هرنفر حدود۳۲ هزار میلیارد تومان می شود.آن ۴۱ هزار میلیارد تومان باقی مانده قرار است در کجا هزینه گردد؟، آیا قرار است حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و کارگری ترمیم شود؟ یا قرار است صرف ارتقای وضعیت حقوق،اساتید دانشگاه ها،معلمان، کارکنان بویژه شرکتی و قراردادی دولت و...شود؟ یا قرار است وضعیت زندگی اقشار کم درآمد که با سختی ها ومشکلات اقتصادی دست وپنجه نرم می کنند ،شود؟
۴- آیا جنابعالی از این اقدام خبر داشتید یا خیر؟ اگر از این اقدام مطلع بودید چرا نمایندگان مجلس را در جریان این اقدام مهم قرار نداده اید؟ واگر اطلاع نداشتید، نقش وجایگاه مجلس در این کار مهم چه می شود؟
۵- آقای دکتر لاریجانی دقیقا جایگاه مجلس کجاست؟ و شما در چه جایگاهی ریاست می کنید؟ آیا در اتخاذ این تصمیم مجلس موثر است یا دولت؟ یا هردو؟
۶- سالهاست که گفته می شود یارانه گداپروری است. در حال حاضر پرداخت یارانه چه شانی دارد.؟البته مااعتقاد داریم برای جلوگیری از خفه شدن تعدادی از مردم وکارگاه های تولیدی در سیل گرانی ها ، باید سنگ زیر پای آنها قرار داد، یعنی یارانه را پرداخت کرد، تا قد اقتصادی ومعیشتی مردم وگارگاه های تولیدی از سیلاب بلندتر شود.
۷- درحال حاضر آیا مردم وگارگاه های تولیدی توانایی این گرانی وآثار مترتب بر آن را دارند.
۸- ممکن است گفته شود در جلسه سران تصمیم گیری شده است. رئیس جمهور حتما با وزرا مشورت کرده و در دولت جمع بندی شده است، اما شما بعنوان رئیس مجلس با چه کسی مشورت کرده اید؟ مگر میتوانید بدون مشورت مجلس تصمیمی بگیرید؟ شان جلسه قوا با پشتیبانی نظام محفوظ و قابل احترام است، اما با بررسی در مجلس واطلاع رسانی به نمایندگان هیچ منافاتی ندارد که مسئولیت این قسمت با شماست.
۹- ما این کار را در حال حاضر به نفع نظام و مردم نمیدانیم و با اجرای آن مخالفیم. حتما نمایندگان لااقل در این یک جا شفاف سازی خواهند کرد و به مردم اعلام خواهند کرد چه کسی موافق و چه کسی مخالف است، که درصورت مخالفت اکثریت نمایندگان مجلس، شما مخالف مجلس نظرداده اید و در صورت موافقت اکثر نمایندگان، مجلس پاسخگو و شما نظر مجلس را اعلام نمودهاید.
امید است جنابعالی با حضور در صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران اگر در جریان اتخاذ این تصمیم بودهاید دفاع کنید، و اگر این تصمیم بدون اطلاع شما اتخاذ گردیده است، از شان وجایگاه مجلس دفاع نمایید!
حمیدرضا حاجی بابایی
عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی
#دنیای_اقتصاد
@den_ita
قیمت ۱۷۲ خدمت در ایران
🔵 سیاستگذار در ادامه برنامههای کنترلی برای تثبیت نرخها، ۱۷۲ نوع از خدمات مختلف ارائه شده به مردم را مورد تفکیک قرار داده و نرخ مصوب هر یک را در سامانه اطلاعرسانی قیمت کالا و خدمات (۱۲۴) مشخص کرده تا از این طریق عرضهکنندگان صرفا براساس قیمتهای تعیینشده از سوی دولت خدماتشان را به متقاضیان عرضه کنند.
🔵 اما الگوی نظارتی طراحیشده از سوی تصمیمسازان وزارت صمت درحالی به اجرا درآمد که تحقق اهداف آن از سوی کارشناسان و متقاضیان مورد سوال و تردید قرار گرفت؛ بهطوریکه تطبیق دقیق نرخهای بازار با نرخهای اعلامی در سامانه مزبور تقریبا امری غیرممکن دانسته شد.
🔵 با وجود این بهنظر میرسد سیاستگذار با اصرار بر رویکرد قبلی، دایره نظارت خود را در بازار با تعیین نرخ دستوری برای ۱۷۲ نوع از خدمات عمومی، گستردهتر از قبل کرده است...👇
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594423
حقوق و استخدام کشوری و لشکری
مشمولان طرح جدید بستههای حمایت معیشتی 📌 بیش از ۱۸ میلیون خانوار متشکل از ۶۰ میلیون نفر مشمول بسته
متر شناسایی افراد برای دریافت یارانه جدید
📌 شنیدهها حاکی از این است که متر شناسایی، مجموعه اطلاعات از داراییهای مالی و سرمایهای افراد، همچون ارزش و تعداد املاک، ارزش و تعداد خودرو، گردش حساب سالانه و میزان تراکنشهای مالی ماهانه است.
📌 در کنار اینها، برخی شاخصها همچون تعداد سفرهای خارجی در سال نیز احتمالا در شناسایی افراد غیرمشمول دخیل است.
📌 بهنظر میآید فرمولی که وزارت رفاه براساس آن شناسایی را انجام میدهد، قرار است به تصویب هیات وزیران نیز برسد تا تبدیل به یک قاعده کلی شود.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594414
از خودروهایی که دپویی ماندند تا سقوط تولید خصوصیها
🚗 از آمارهایی که در ارتباط با وضع تولید شرکتهای خصوصی خودروسازی و تجاریسازها انتشار یافت تا خبرهایی مانند ممانعت از ترخیص هزار و ۴۸ خودروی دپویی در گمرک و مشخص شدن خروجی جلسه شورایعالی استاندارد درباره سرنوشت پراید و پژو ۴۰۵ و همچنین برگزاری چهاردهمین نمایشگاه قطعه، خبرهای مهم هفته پیش بودند که آنها را مرور میکنیم.
🚙 اخبار خودرویی هفته گذشته را اینجا مرور می کنیم👇
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594339
12.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥بیانات رهبر انقلاب درباره مسائل پیش آمده پس از اجرای طرح مدیریت مصرف سوخت
@den_ita
🔵 ردیابی انتظارات تورمی
🔹موضوع نرخ سود در اقتصاد ایران همواره محل بحث میان فعالان و کارشناسان اقتصادی بوده است تا اینکه با گسترش بازار بدهی مبنای دقیقتری برای ردیابی این متغیر کلان و همچنین انتظارات تورمی به دست آمد. بررسی دو سال اخیر تحولات اقتصادی از لنز اسناد خزانه اسلامی همبستگی معناداری میان انتظارات فعالان بازار بدهی و واقعیتهای اقتصادی نشان میدهد. در سال ۹۶ که اقتصاد وضعیت باثباتی را تجربه میکرد، منحنی سود در سطوح پایینی قرار داشت و جهت نزولی آن نیز به معنای انتظار کاهش بیشتر تورم بود. اما به تدریج با افزایش التهابات ارزی، جهت نمودار صعودی و نرخهای سود نیز افزایش محسوسی را تجربه کرد. بهطوریکه در نقطه اوج، یعنی تابستان ۹۷ شاهد رسیدن نرخهای سود بازار بدهی تا حدود ۳۰ درصد نیز بودیم. یعنی در اوج التهاب بازارها، اوراق بدون ریسک در بازار بدهی جذابیتی برای سرمایهگذاران ایجاد نمیکرد. طی هفتههای اخیر اما شاهد بازگشت نرخ بهره اسناد خزانه اسلامی به محدوده ۲۰ درصد و همچنین کاهش شیب صعودی آن هستیم. این وضعیت از یکسو به ثبات نسبی فضای اقتصادی اشاره دارد (آرامش معاملات بازار ارز، طلا و مسکن در ماههای گذشته). در سمت دیگر اما، صعودی بودن نمودار تاکید میکند همچنان انتظارات تورمی و احتمال ناپایداری ثبات فعلی از دید سرمایهگذاران وجود دارد.
کانال دنیای اقتصاد
@den_ita
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3594778