eitaa logo
جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی
143 دنبال‌کننده
34 عکس
1 ویدیو
0 فایل
ترازوی عدل اسلام را نشان بدهید همه مسلمان می شوند.
مشاهده در ایتا
دانلود
اگر سوال یا اشکال یا نظر و پیشنهادی دارید در گروه زیر آماده برای شنیدن کلام شما عزیزان هستیم. گروه پرسش و پاسخ اقتصادی https://eitaa.com/joinchat/2255421721Gb34bb5c32c
به صورت خود جوش و آتش به اختیار تشکیل شده و در 4 سطح 1. پژوهشی 2. آموزشی 3. تبلیغی 4. اجرایی-عملیاتی به فعالیت خودش ادامه می دهد. پژوهش های خوبی صورت گرفته و برنامه های اجرایی خوبی با توجه به آن پژوهش ها طراحی شده است. اعتقاد دارد با آموزش افراد جدید و تبلیغ از طرح اجرایی می تواند با کمک خدا و اراده ی مردم، اقتصاد ایران را از وضع نابسامان امروز نجات بدهد. به دنبال ضرب سکه ی نقره و رواج آن هست. احکام خدا راهنمای ما می باشند. پرداخت زکات فطره و زکات نقدین بهترین دلیل برای رواج درهم هستند. با هماهنگی و تعامل با انجمن پولطلا در اصفهان و موسسه متا به زودی طرح احیای پول اسلامی را در دهه ی فجر امسال در مشهد کلید می زند و اولین درهم های اسلامی را به عنوان درهم مهر السنه منتشر می کند.
از دوستان حاضر در گروه دعوت می کند (در صورت تمایل) در جلسات حضوری انجمن هم شرکت بفرمایند تا از ریز فعالیت های مطلع بشوند. این جلسات به جهت هماهنگی و همفکری و گزارش فعالیت های صورت گرفته تشکیل می شوند. مکان جلسات: دور میدان صاحب الزمان (عج)، سنایی 9، درب چهارم از سمت چپ زمان جلسات: شنبه ها از ساعت 18 عصر تا 22 شب. این جلسات هر هفته در این ساعت و در آن مکان دایر می باشد.
1⃣3⃣ 🔹 یکی دیگر از علل حذف درهم و دینار از مبادلات، سخت بودن و غیر مانوس بودن حساب و کتاب با سکه بود. 🔺 چون قیمت سکه ی طلا و نقره بالاتر از بیشتر اجناس داخل بازار است و قیمت گذاری اجناس با آنها به شکل اعشار و صدم سکه بود مثلا نصف و ربع و عشر یا 5 صدم سکه، و چون حساب و کتاب در این حالت سخت بود و با پول کاغذی ساده تر بود مردم پول کاغذی را انتخاب کردند. 🔺 از طرف دیگر قیمت گذاری اجناس به شکل حدودی بود و دقیق نبود چون تقسیم ارزش سکه از یک حد بیشتر غیر قابل وصول بود که معمولا فروشنده یا خریدار ضرر می کرد. 🔺 همچنین قیمت اجناس شناور نبود یعنی اگر سکه ی طلا و نقره افزایش قیمت پیدا می کرد، باید در این صورت اجناس ارزان تر می شدند، ولی چون قیمت اجناس مشخص بود مثلا ربع سکه دیگر کسی قیمت جنسش را کمتر نمی کرد و به قیمت قبل می فروخت و در عوض چون قیمت سکه بالا رفته بود مزد کارگر با سکه ی کمتری پرداخت می شد؛ در نتیجه درآمد قشر کارگر کاهش پیدا می کرد. یعنی کارگر با قیمت روز سکه، مزد و حقوق دریافت می کرد ولی اجناس داخل بازار با قیمت گذشته سکه قیمت گذاری شده بودند. ⚠️ این عوامل سبب بی رغبتی و بی میلی مردم به درهم و دینار شد و دست آخر منجر به حذف این 2 سکه از بازار شد. 〰〰〰〰〰〰〰〰〰 🌐 به کانال انجمن نقدین جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی @derham1 بپیوندید.
هدف احیاء و ترویج زکات درهم و دینار است. ⁉️ چه لزومی دارد که درهم و دینار را احیاء کنیم تا زکات بدهیم؟! ⁉️ الان درهم و دینار نیست زکات هم نداریم چه اصراری که درهم و دینار باشد؟! ⁉️ آیا تحقق بخشیدن به موضوع حکم خدا واجب است یا نه؟ یعنی واجب است درهم و دینار را احیاء کنیم تا زکات بدهیم؟ 👈 احکام خداوند 2 نوع هستند: 🔺 اول) احکام مشروط مثل وجوب حج شروط حکم خدا 2 مدل هستند 1. مثل بلوغ و عقل و قدرت که خود به خود محقق می شود 2. مثل استطاعت مالی که ما می توانیم با کار و تلاش آن را محقق کنیم. شرطی مثل شرط دوم را لازم نیست محقق کنیم یعنی لازم نیست برویم کار و تلاش بکنیم و زحمت بکشیم تا پولدار شویم تا حج به ما واجب شود. ⁉️ اما خود حج که هر سال برگزار می شود چی؟ 🔹 در روایات داریم اگر در سالی مردم آنقدر فقیر و ضعیف شدند که هیچکس نتوانست به حج برود، بر حاکم اسلامی واجب است که از بیت المال پول بدهد و افرادی را به حج بفرستد تا این واجب خدا تعطیل نشود. 🔺 دوم) احکام غیر مشروط مثل وجوب نماز و وجوب پرداخت زکات 👈 در قرآن وجوب پرداخت زکات همراه نماز چندین بار بیان شده و هیچ شرطی هم برای وجوب نماز و زکات بیان نشده است. 💯 اما در یکجای قرآن آمده که اگر کسی طلا و نقره را گنج کند و زکات آن را پرداخت نکند بشارت بده به عذابی دردناک 34.توبه 👈 یعنی خدا گفته اولا طلا و نقره از حالت پول بودن خارج نکنید تا تبدیل به گنج شود و ثانیا وقتی طلا و نقره پول بودند باید زکاتش هم پرداخت شود والا عذاب می شوید. 🔹 پس خداوند علاوه بر اینکه امر به زکات کرده، نهی از نابود کردن شرایط پرداخت زکات هم کرده است و گفته حق ندارید کاری بکنید که شرایط پرداخت زکات درهم و دینار از بین برود. ⁉️ در مثل چنین حکمی در قرآن که علاوه بر امر به آن و نهی از بین بردن شرایط آن هم شده است، آیا ما حق داریم موضوع زکات را منتفی کنیم تا اصل حکم زکات منتفی شود؟ ⚠️ این در حالی است که مثل حج که مشروط بود و تحقق شرطش هم لازم نبود باز هم خدا راضی به تعطیلی آن نبود؟ 😱 پس بترسید از روزی که در برابر خدا ایستاده باشید و خدا از شما سوال کند چرا هیچ کاری برای اجرای حکم خدا در زمین نکردید؟ 〰〰〰〰〰〰〰〰〰 🌐 به کانال انجمن نقدین جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی @derham1 بپیوندید.
اگر سوال یا اشکال یا نظر و پیشنهادی دارید در گروه زیر آماده برای شنیدن کلام شما عزیزان هستیم. گروه پرسش و پاسخ اقتصادی https://eitaa.com/joinchat/2255421721Gb34bb5c32c
1⃣4⃣ 🔹 یکی دیگر از عوامل حذف درهم و دینار تولید و حفظ و نگهداری پر هزینه این 2 سکه بود. 🥇 سکه ی طلا و نقره علاوه بر ارزش زیاد خودشان، هزینه ی ضرب بالایی داشتند. از طرف دیگر ضرب آنها هم کار سخت و پیچیده و دقیقی بود که باید وزن و شکل یکسان می داشتند و همین امر سرعت ضرب را کند و هزینه اش را بالا می برد و در نتیجه علاوه بر بی رغبتی حکومت ها به ضرب، قیمت سکه هم به نسبت طلا و نقره ی خام خیلی گران تمام می شد و به همین دلیل مردم رغبت به استفاده از سکه را نداشتند. از طرف دیگر هزینه چاپ پول بسیار آسان بود و سرعت چاپ هم خیلی سریعتر و راحت تر امکان پذیر بود و این جوری پول های امروزی جذابیت پیدا کرد. 🏆 از طرف دیگر چون طلا و نقره خام از سکه ی آن ارزان تر بود، مردم بیشتر میل به نگهداری و جمع طلا و نقره زینتی می کردند و همین سبب کاهش طلا و نقره و در نتیجه کاهش نقدینگی در بازار می شد. ⚠️ حمل و نقل سکه برای تجارت و خرج مسافرت بسیار پر خطر بود و با ریسک بالا صورت می گرفت و خطر دزدیده شدن آن بالا بود و همچنین تامین امنیت آن هم بسیار سخت بود و مردم رو به حواله آوردند که این مشکلات را نداشت و در ادامه پول کاغذی جای آن حواله ها را گرفت که حمل و نقلش آسان تر و امنیتش بیشتر بود. در این حالت دولت ها طلا را انبار می کردند و پول های کاغذی را به مردم می دادند و هر کجا که مردم می خواستند ارزش آن پول را هم تضمین می کردند. 〰〰〰〰〰〰〰〰〰 🌐 به کانال انجمن نقدین جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی @derham1 بپیوندید.
1⃣5⃣ 🔴 یکی دیگر از عوامل حذف درهم و دینار، عدم فرآیندی رسمی برای تعیین اعتبار و محک سکه و عدم وجود سازوکاری برای نگهداری و حمل و نقل فیزیکی سکه بود. 🥇 حتما شما هم در فیلم ها دیده اید که مردم وقتی از کسی سکه ی طلا می گرفتند آن را لای دندان هایشان می گذاشتند و گاز می گرفتند. این کار برای این بود که بفهمند این سکه واقعی است یا تقلبی. 👈 یک سری عوامل جانبی سبب شد که مقبولیت و محبوبیت درهم و دینار از بین برود: 1. وجود سکه های تقلبی به خاطر ضرب آسان سکه: البته به شرطی که خود دولت ها سکه تقلبی ضرب نمی کردند. 2. عدم نگهداری درست سبب سائیدگی و ضرب خوردگی سکه ها و در نتیجه موجب کاهش وزن آنها می شد و از طرف دیگر مردم ترازو هایی برای اندازه گیری نداشتند اما وقتی به صرافی مراجعه می کردند متوجه خسارتشان می شدند. 3. غش در وزن و جنس و عیار سکه مثل دولت مصر که دستور داد به دانشگاه الازهر اعلام کند مثقال شرعی 2 سوم مثقال بازار است و سکه های سبک تر ضرب کرد. در نتیجه پول های کاغذی چون ارزش شان به خودشان نبود و راهکاری برای تشخیص تقلبی بودن داشتند و نگهداری آنها ساده بود، رواج بیشتری یافت. 〰〰〰〰〰〰〰〰〰 🌐 به کانال انجمن نقدین جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی @derham1 بپیوندید.
🔺 خدمت بزرگوارانی که تازه وارد کانال ما شده اند سلام عرض می شود.🙌 🔺 جهت اطلاع این بزرگواران 3 مطلب بیان می شود. 1. پیام های این کانال به جهت درست کردن آرشیوی برای آموزش افراد و تبلیغ از برنامه های می باشد. 👈 به همین جهت اولا قرار نیست این کانال بی نهایت مطلب منتشر بکند. ثانیا تمام این پیام ها به جهت نمونه است و شاید بعدا برخی از پیام ها از حیث محتوا و شکل تغییراتی داشته باشند. ثالثا عزیزان می توانند با عضو بودن در کانال ما یک آرشیوی از مباحث اقتصادی برای روشنگری و ترویج اقتصاد اسلامی داشته باشند. 2. تمام پیام ها و حتی توضیح آن پیام در قسمت بالای متن سمت چپ شماره دارند. 👈 کاربرد این شماره ها برای این است که ارجاع به پیام ها راحت تر باشد. حال این ارجاع به خاطر اولا: اشکال یا ایراد یا پیشنهاد می باشد تا مشخص باشد به کدام پیام اشکال می شود. ثانیا: اگر نکته مبهم یا اشتباهی در پیام ها بود با ذکر شماره ی پیام آن نکته توضیح داده شود. 3. رویکرد ما در تعامل با دیگران است. فلذا یک گروه پرسش و پاسخ اقتصادی تشکیل داده ایم تا اگر عزیزان اشکال و ایراد و شبهه و انتقاد یا پیشنهادی داشتند ما را از نظرات خودشان مستفیض بفرمایند. 🌐 گروه پرسش و پاسخ اقتصادی https://eitaa.com/joinchat/2255421721Gb34bb5c32c
♻️ توضیحی خدمت سروران جدیدی که تازه به گروه اضافه شده اند عرض می شود. 👈 یک بخشی در این کانال وجود دارد به نام (توضیح پیام) 🔹 در این بخش قرار است نکات ظریف یا سخت یا شبهه برانگیز برخی پیام ها شرح داده شود. 🔅 شکل کار به این نحو است: 1⃣ هر پیامی یک شماره در زیر عکس در سمت چپ (بالای متن پیام) دارد و پیامی که نکات آن پیام را شرح می دهد با ذکر شماره ی آن پیام نشان می دهد که این شرح مربوط به کدام پیام با چه شماره ای هست. ⛔️ پیام هایی که می خواهند نکات پیامی را توضیح بدهند هم شماره دارند. 1⃣➖1⃣ شماره آنها همان شماره ی پیام اصلی است که به صورت اعشاری مشخص می شود. 🔅 مثلا اگر شماره ی پیام اصلی 3 است شماره پیامی که آن را توضیح می دهد 3-1 می باشد. ⚠️ به عنوان نمونه یک پیام با توضیح آن می آید.
8⃣ 🔹پول ظالمانه، از مغول تا پهلوی 🔍در زمان گیخاتوخان مغول، دستور انتشار پول کاغذی «چاو» در شهریور 673 شمسی صادر شد. شاه مغول امر کرده بود که «چاو» مقدس است و هرکس از پول دیگری استفاده کند، گردن زده شود. اما مردم ایران با سکه های طلا و نقره کردند و «چاو» در بهمن ماه 673 شمسی به زباله دان تاریخ رفت. 🏛سالها بعد رضاخان پهلوی با پشتوانۀ بانکهای انگلیسی، ریال را به ایرانیان تحمیل نمود. ⭕️عموما تصور می شود که بشر در یک سیر تکاملی به سمت پول اعتباری حرکت کرده است؛ ولی شواهد تاریخی و روائی، بر خلاف این ادعا ست. 🏅امروز هم با مقاومت جبهۀ حق، پول اسلامی درهم و دینار بر دلار و ریال و همۀ ابزارهای رباخواری پیروز خواهد شد. 〰〰〰〰〰〰〰〰〰 🌐 به کانال انجمن نقدین جهاد تبیین در اقتصاد اسلامی @derham1 بپیوندید.
〰〰〰〰〰 توضیح پیام 〰〰〰〰〰