🔰خسارت محض
خیلی از مشکلات ما ناشی از دور شدن از فضائل اخلاقی است. هر چه از فضائل اخلاقی فاصله بگیریم، مشکلات و گره های زندگی پیچیده تر و بیشتر خواهد شد. باید خود را به اخلاق اسلامی و ملکات فاضله ی اسلامی نزدیک کنیم.
✏️مقام معظم رهبری 1382/09/17
محتوای کارشده توسط کانال نقشه راه
#نقشه_راه_دولت_اسلامی
#تحول_معنوی
#پست_شانزدهم
🖇کانال نقشه راه در ایتا،گپ،تلگرام و روبیکا
@dghjkb
#نماز_شب
♨️نورانیت رخسار از برکات نماز شب
💠رسول اکرم صلی الله علیه واله وسلم فرمودند؛
🔸" آیا چهره نماز شب خوان ها را نمی بینید که از همه چهره ها زیباتر است؟ این برای آن است که آنان هنگام شب با خدای سبحان خلوت کرده اند و خدای تعالی جامه ای از نور خود بر چهره ایشان پوشانید. "
📚برگرفته از کتاب ثواب الاعمال 1
#نماز_شب_را_به_نیت_ظهور_میخوانیم
نماز شب یادتون نره
#التماس_دعای_فرج
@dghjkb
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿
🌱امام باقر علیه السلام می فرماید: در کتاب علی علیه السلام آمده است
سه خصلت است که صاحبانش نمی میرند مگر اینکه مکافات عمل خود را ببینند و آن سه عبارتند از: ظلم، قطع رحم و قسم دروغ.
بحارالانوار- جلد 74- صفحه 99.
#امام_باقر علیهالسلام
@dghjkb
#سلام_امام_زمانم
هزار خورشید هم که طلوع کند،
هزار ماهتاب هم که نور بیفشاند،
هزار ستاره هم که نگین آسمان باشد،
هزار بهار هم که از راه برسد،
هزار طاق رنگین کمان هم که
جلوه گری کند...
باز هم دلم تنها به تو گرم است
و جانم به نسیم یاد تو زنده است
و قلبم در انتظار تو طپنده است ..
🌴خود دانی و دل بیقرار ما یا صاحبالزمان.......
سلامتی و تعجیل در ظهور امام زمان
✨اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
@dghjkb
🌱رزمندگانی که برای شناسایی تا کربلا رفتند
قرارگاه سری نصر در سال 61 و درست در زمانی که جنگ به بنبست خورده بود با هدایت محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرماندهی سرلشکر شهید سپاه اسلام حاج علی هاشمی تاسیس شد.
وظیفه ی اصلی این قرار گاه سری، پیدا کردن جبهه جدیدی جهت عملیات در عرصه میدانی جنگ بود.
سردار شهید علی هاشمی به جهت آشنایی با منطقه هور الهویزه و همچنین ارتباط نزدیک و صمیمی با عشایر غیور و عرب زبان منطقه و استان خوزستان با یاری تعدادی از مخلصترین نیروهای رزمی که عمدا رزمندگان اهواز و خاصه از مسجد جزایری اهواز بودند هسته مرکزی قرارگاه نصرت شکل داد.
این رزمندگان با یاری و همکاری عشایر عرب زبان موفق به انجام عملیاتهای گسترده شناسایی و مراقبت و کنترل دشمن را در یکی از مهمترین جبهه های جنگ شدند نیروهای قرارگاه نصرت ضمن تحمل سختی ها و خطرناک شناسایی میبایست حافظ اسرار مهم و سرنوشت ساز جنگ نیز میبودند که از مشخصترین نتایج این مجاهدت ها عملیاتهای خیبر و بدر است.
شاید بارها شنیده باشید که کسانی در طول جنگ تحمیلی موفق به نفوذ تا اعماق خاک دشمن شدند و حتی در مواردی گفته شده که به زیارت کربلا هم مشرف شدند!
اما آنچه در پیش روی خواهید خواند شرح مختصری از تنها کسانی است که بواقع توانسته اند ضمن نفوذ به عمق خاک دشمن جهت شناسایی موفق به زیارت مولای خود در کربلا هم نائل شوند.
در واقع جز قرارگاه سری نصرت هیچ یک از قرارگاه ها رزمی امکان اعزام نیروی شناسایی در عمق کشور عراق را نداشت، البته در کردستان عراق نیروهای شناسایی تا عمق خاک عراق نفوذ میکردند ولی بدلیل وجود مسافت بسیار زیاد بین این منطقه تا شهرهای جنوبی عراق مانند عماره و کربلا و وجود لایه های کنترلی و امنیتی بسیار قوی ارتش عراق به هیچ عنوان این امکان وجود نداشت تا آن نیروها بتواند خود را به شهرهای مرکزی و جنوبی عراق مانند کربلا برسانند و همچنین گویش بومی مردم و اهالی شهر های جنوبی عراق کاملا عربی است و لذا تنها کسی میتوانست نفوذ کند که عرب زبان باشد.
تنها قرارگاه شناسایی برون مرزی در جنوب که نیروهای غیورعرب زبان و کارازموده شناسایی داشت تنها قرارگاه سری نصرت بود.
این گونه بود که به دستور سردار رشید اسلام شهید والا مقام حمید رمضانی که معاونت اطلاعات سپاه ششم را برعهده داشت تیمی دو نفره برای نفوذ به ارتش عراق جهت بدست آوردن اطلاعات کاملی از میزان نیروها و یگانهای و قرارگاهای دشمن انتخاب شدند.
این دو نیروی نخبه اطلاعات شهیدان سیدناصر سید نور و محمد سالمی بودند و دلیل انتخاب این دو عزیز سفر کرده، اول عرب زبان بودن آنها بود و دوم آگاهی و شناخت کامل به عشیره های عراق و آداب و رسوم مردم و همچنین مسیرها و شهرهای عراق و سوم، نبوغ و استعداد بیمانند آنها در کار مهم و خطیر شناسایی.
آنها در این عملیات شناسایی که چند ماه قبل از عملیات خیبر انجام شد و حدود یک ماه بطول انجامید موفق شدند تا اعماق خاک عراق رفته و مدارک بسیار با ارزشی از امکانات و تجهزات دشمن تهیه و در اختیار فرماندهای جنگ قرار دهند.
آنها ضمن جمع آوری مدارک کاملی از اطلاعات مورد نیاز فرماندهان موفق شدند تنها افرادی باشند که در حین جنگ تحمیلی به پا بوسی مولای خود حسین (ع) در کربلا برسند و برای اینکه چشمان فرماندهان و رزمندگان سخت کوش قرارگاه به بارگاه ملکوتی امامشان روشن شود در راه بازگشت تعدادی عکس از حرم سیدالشهدا (ع) گرفته و به عنوان هدید به دوستان خود تقدیم کردند.
این دو بنده مخلص خدا در عملیات خیبر به خیل شهدا پیوستند و برگ مستند دیگری از ولایتمداری مردم خوب عرب خوزستان در تاریخ جنگ تحمیلی به عرصه نمایش گذاشتند. یادشان گرامی...
#شهیدسیدناصر_سیدنور
#شهید_محمد_سالمی
#شهیدعلی_هاشمی
@dghjkb
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت47 ( 8 )
🔹 معیار صداقت و شجاعت و عفّت
🔰 در نهجالبلاغه عواملی مایه ننگ و عار از جنس « اَنفه » شمرده شدند.
🔻یکی فرار از جنگ است. مولا علی (علیه السلام) ای در خطبه ۶۶ نهج البلاغه شریف ، اینگونه می فرمایند:
« پی در پی حمله کنید و از فرار ، شرم داشته باشید. زیرا فرار از جنگ لکه ننگی است برای نسل های آینده و مایهٔ آتش روز قیامت است. »
🔻همچنین مولا علی (علیه السلام) در خطبه ۱۲۴ نهجالبلاغه ، بند دوم میفرمایند:
«إِنَّ فِي الْفِرَارِ مَوْجِدَةَ اللَّهِ وَ الذُّلَّ اللَّازِمَ وَ الْعَارَ الْبَاقِيَ»
" همانا فرار از جنگ مایه خشم خدا و ذلت همیشگی و ننگ دائمی است. "
🔻 همچنین مولا علی (علیه السلام) درباره خفّت فرار از جنگ ، در خطبه ۱۷۱ نهجالبلاغه در بند دوم، اینگونه میفرمایند:
" کجایند آزاد مردانی که به حمایت مردم خویش برخیزند؟ کجایند غیور مردانی که به هنگام نزول بلا و مشکلات مبارزه میکنند؟ هان ای مردم! (به سربازان شان وقتی میخواهند تحریک شان کنند در جنگ صفین میفرمایند انتخاب کنید : الْعَارُ وَرَاءَكُمْ وَ الْجَنَّةُ أَمَامَكُمْ ) پشت سرتان ننگ و عار است و رو به رویتان بهشت. " (یعنی اگر برگردید و فرار کنید از جنگ، دچار ننگ و عار میشوید و اگر پیش بروید و مبارزه کنید، ان شاءالله به بهشت خواهید رسید. )
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
#روز_سی_و_هفتم
@dghjkb
🌷صد وصیتنامه شهدا
وصيت نامه شهيد خليل واحدي
...انسان با عمر كوتاهش بايد از اين دنيا توشه و آذوقه اي براي آخرت بردارد كه در غير اين صورت هلاك خواهد شد.
*پایگاه اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران"نویدشاهد"
#وصیتنامه_شهدا ۱۲
#شهید_خلیل_واحدی
#صد_وصیت_شهدا
@dghjkb
حضرت زهرا، تجسّم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن
این زندگی کوتاه هیجدهساله یا اندکی بیشترِ این بزرگوار یک چنین ماجرایی دارد که ماجرای مهمّی است. آن حضرت تجسّم عالیترین مفاهیم انسانی و اسلامی در مورد زن است، که به اینها باید توجّه کرد؛ درس فاطمهی زهرا بیشتر این موارد است. برخی از مفاهیم اسلامی مفاهیم اختصاصی است، مثل مادری، همسری، کدبانویی، تربیت فرزند؛ در همهی اینها اوج قلّهی تصوّر، حضرت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) است. در عرصهی تربیت فرزند، در عرصهی همکاری با شوهر، در عرصههای مشترک و در آن چیزهایی که بین زن و مرد مشترک است، مثل بندگی خدا -وظایف بزرگ مثل بندگی خدا- وضعیّت فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) یک وضعیّت فوقالعاده اعجابانگیز و مهم است. امام حسن مجتبیٰ (سلام الله علیه) میگوید شب جمعه تا صبح مادرم بیدار بود، عبادت میکرد، هر وقت صدای او را شنیدم، دیدم برای دیگران دارد دعا میکند؛ صبح گفتم مادر! برای دیگران دعا کردی، برای خودت دعا نکردی؛ فرمود پسرم! اَلجارَ ثُمَّ الدَّار؛(۱) این درس است. در قضیّهی [نزول سورهی] هلاَتیٰ [آمده است که] «اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ الله»؛(۲) من این را به عنوان یک درس برای امّت اسلامی، برای جامعهی اسلامی، برای جمهوری اسلامی تلّقی میکنم که کار با اخلاص انجام بگیرد. حسن بصری که از زهّاد ثمانیّهی معروف است و زاویه هم دارد با اهلبیت، میگوید که «ما کان فی هذه الامّة اعبد من فاطمة کانت تقوم حتّی تورّم قدماها».(۳) معنای این تعبیر «ما کان اعبد من فاطمة» این نیست که شبیه او و به اندازهی او تعدادی وجود داشتند؛ نه، در تعبیرات عربی معنایش این است که هیچ کس در امّت، مانند او نبود از لحاظ عبادت. این را حسن بصری میگوید؛ حسن بصری دوران فاطمهی زهرا را درک نکرده، امّا اینکه این طور قاطع این حرف را میزند نشان میدهد این جزو مسلّمات و متواتراتی بوده است که در آن زمان وجود داشته. اینکه وظیفهی عبادت، بعد وظیفهی امر به معروف و مجاهدت، یعنی حضور در آن میدان عجیبی که بنا بود سرنوشت امّت اسلام در آن میدان تعیین بشود و آن حضور طوفانی عجیب فاطمهی زهرا با آن خطبههای عجیب. نقشهی جامع هویّت زن در منطق اسلام این است؛ مادر خوب، همسر خوب، مجاهد فیسبیلالله، در عین حال کدبانو، مدیر خانه، و در عین حال عابد و بندهی خدای متعال. و در نهایت، فاطمهی زهرا (سلام الله علیها) نشان داد که زن میتواند به رتبهی عالی عصمت برسد که اینها خصوصیّات این بزرگوار است.۱۳۹۹/۱۱/۱۵
بیانات در ارتباط تصویری با مداحان
پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
#فاطمیه_نزدیک_است
@dghjkb
زن در اسلام زنده، سازنده
و رزمنده است..
به شرطی که لباس رزم
او عفتش باشد...!
#شهیدبهشتی🌱
@dghjkb
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌴رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم)فـرمـودنـد:
سوگند به آن كه جز او خدايى نيست، هيچ بنده مؤمنى به خدا گمان نيك نمیبرد، مگر اين كه خداوند مطابق همان گمان با او عمل میكند.
زيرا خداوند كريم است و همه خوبيها به دست اوست و شرم دارد از اين كه بنده مؤمنش به او گمان نيك ببرد و او خلاف گمان و اميد بنده رفتار نمايد.پس به خدا گمان نيك ببريد و به او روى آوريد".
بحار الأنوار، جلد۱۴،صفحه۳۶۶.
#پیامبر_اکرم صلیاللهعلیهوآله
@dghjkb
🍃خدای مهربان من،،
میدانی که چقدر به رحمت تو امید بسته ایم
و چقدر آرام میشویم از اینکه تو
و مهربانی و لطفتت را همیشه
در همه لحظاتمان احساس می کنیم ...🌹
حس داشتنت ، حس بودنت ، حس حضورت
در تار و پود لحظاتمان جاریست
و چقدر با تو خوشبختیم🌹
و چقدر با تو ای خدای مهربانم پر از آرامشیم،
✨الهی، این آرامش را برایمان ابدی گردان....
آمین یا ارحم الرحمین.....
@dghjkb
شرح دعای ندبه_34.mp3
12.45M
#شرح_دعای_ندبه ۳۴ ✨
" منتظر حقیقی" کسی است که بتواند دو فرمول را در زندگی اش پیاده کند؛
- حضور در گذشته
- مثمرثمر بودن در آینده
و به تصدیق قرآن کریم یک قوم در تاریخ هستند که موفق به این امر شده اند.
قرآن از کدام قوم سخن می گوید؟
و چه ویژگی هایی دارند؟
#مقام_معظم_رهبری
#استاد_شجاعی
#استاد_رائفی_پور
@dghjkb
•°~🕊✨
🍃و شهادت نام گرفت وقتی خدا کسی را
کشت از شدت عشــق...
#حاجقاسم
@dghjkb
💠تلخ ترین تلخ
🔻بالاتر از همه نیاز های بشر، نیاز بشر به عدالت است.
طواغیت عالم، دشمنان بشریت، ضربه ای که به انسان ها زدهاند ضربه ای بی عدالتی است و این تلخ ترین تلخ برای بشریت است.
📚برگرفته از مبانی مکتب ولایت
✍محتوای کارشده توسط کانال نقشه راه
#نقشه_راه_دولت_اسلامی
#تحول_معنوی
#پست_هجدهم
@dghjkb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲#اینستاگرام #وضعیت_واتساپ
🔳 #ایام_فاطمیه
🌴چادرت را بتکان
🌴روزی ما را برسان
#محمدحسین_پویانفر
⏯ #نماهنگ
@dghjkb
🇮🇷۶۰ پیام شهیدان:
سردار رشید اسلام شهیدحسن احسانینژاد؛
امام را یاری کنید.
*خبرگزاری دانشجویان ایران"ایسنا"
#شهید_حسن_احسانی_نژاد
#پیام_شهیدان ۹
#شصت_پیام_شهیدان
@dghjkb
.
🔴 #پای_درس_ولایت
امام خامنهای:
بنده حوائج یک ساله خود را
در ایام فاطمیه میگیرم...
#ایام_فاطمیه 🏴
#فاطمیه_نزدیک_است
@dghjkb
🍁چشمی بچزخانید اطراف این کره خاکی،
بیشک دلهای تنگ و بیقراری را پیدا میکنید که شاید بشود رویشان حسابی باز کرد..
ما خسته شدهایم یا این راه دراز سخت و نفسگیر شده...
ای آسمان به آن افلاکیانی که در دل خود جای دادهای برسان ...سخت میگذرد و ما همچنان در تلاطم امواج طوفانها چشم امیدی به راه داریم......
#سلام_بر_شهیدان
@dghjkb
🌱درسهای فاطمی به جامعه اسلامی
[دربارهی] حضرت زهرا (سلام الله علیها)؛ مقامات معنوی ایشان که خب خیلی بالاتر از مبلغ تفکّر ما و تفکّر معمولی انسانها است؛ بله، اهلالله و خواص، در عالَم معنا یک چیزهایی را درک میکنند، [ولی] ماها خب انصافاً بیگانه هستیم و آن مقامات قدسی را، آن «وَ السِّرِّ المُستَودَعِ فیها» را نمیفهمیم، واقعاً نمیتوانیم درک بکنیم لکن رفتارهای معمولی زندگی را میبینیم، مشاهده میکنیم، استفاده میکنیم، درس میگیریم؛ خب، آن چیزی که از این بزرگوار شایع و رایج است در زمینهی مسائل فرهنگی، مسئلهی حجاب، مسئلهی ایستادگی در مقابل باطل برای اثبات حق، دفاع از ولایت، چیزهایی است که مشاهده میشود و تکرار هم میشود؛ لکن یک بخش دیگری از رفتار این بزرگوار و از معارف فاطمی، مسئلهی کمک به دیگران است که من میخواهم امروز روی این همبستگی اجتماعی و کمک به دیگران یک چند جملهای عرض بکنم. وقتی [فرزند ایشان] میپرسد که مادر [چرا] شما در حال دعا و تضرّع فقط برای دیگران دعا کردی؟ جواب میشنود که «یا بُنَیَّ الجارَ ثُمَّ الدّار»؛(۱) اوّل همسایه، بعد خودمان؛ این یک درس است، این یک راه است، این یک مسئولیّت اجتماعی را به ما یادآوری میکند. یا در قضیّهی مسکین و یتیم و اسیر که خدای متعال در سورهی هلاتیٰ این جور با عظمت از این حادثه یاد میکند که هفده هجده آیه حول و حوش این حادثه است؛ حادثه این قدر مهم است. وَ یُطعِمونَ الطَّعامَ عَلیٰ حُبِّه! مِسکینًا وَ یَتیمًا وَاَسیرًا * اِنَّما نُطعِمُکُم لِوَجهِ الله؛(۲) این حادثه، یک حادثهی نمادین است؛ بله، آنجا این بزرگوارها بر گرسنگی خودشان و همهی اعضای خانوادهشان صبر کردند و به یتیم و مسکین و اسیر کمک کردند، عملاً این اتّفاق افتاد، امّا این نمادین است؛ خب حضرت زهرا میتوانست آنجا بگوید که بروید مسجد پیغمبر، آنجا حکومت اسلامی است دیگر -حالا هم بعضیها میگویند که چرا گداپروری میکنید، خب حکومت اسلامی است و باید انجام بدهد- نه، وظیفهی حکومت، وظیفهی جامعه را نفی نمیکند. انسانها در جامعه موظّفند که به معنای واقعی کلمه به یکدیگر کمک بکنند؛ هم کمک مالی، هم کمک فکری، هم کمک آبرویی، انواع و اقسام کمکها باید در جامعه شکل بگیرد؛ این درس فاطمی است، این معرفت فاطمی است.۱۳۹۸/۱۱/۲۶
بیانات در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام
پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
#فاطمیه_نزدیک_است
@dghjkb
🌷یک روز به انٺقـام هفتـادودو شمس
بـاسیصـدوسیـزده قمـر میآیـد..!
🍃السلام عݪیک یا بقیه الله
@dghjkb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تاکید های حاج قاسم دربارهی امام خامنهای
🔻همهی این برون رفت ها و موفقیت ها در بحران ها مدیون مقام معظم رهبریست
🔺این امریست که تا بن دندان حس کردم
#آقا_تنها_نیست
@dghjkb
🌷صد وصیتنانه شهدا
وصيت نامه شهيد محمد رضا عليجاني
در همه كارها خدا را مد نظر داشته باشيد كه خداوند بر همه كارها نظاره مي كند. براي ساختن جامعه بايد اول از خود شروع كرد تا بتوان جامعه را خوب ساخت در كارها و گفتارتان رعايت اخلاق اسلامي را بكنيد هميشه بايد حالت جذب كننده اي داشته باشيد. نه دفع كننده و هميشه بايد مواظب حركات منافقين باشيد.
*پایگاه اطلاعرسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران"نویدشاهد"
#وصیتنامه_شهدا ۱۳
#شهید_محمدرضا_علیجانی
#صد_وصیت_شهدا
@dghjkb
•🍃•
نشانی دلم این است:
مشهد، پنجره فولاد
کنار زخم، جنبِ انتظارِ التیامِ تو
السلامعلیکیاعلۍبنموسیالرضاعلیهالسلام
@dghjkb
🌱آخرین گفتگوهای پیامبر اعظم و حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیهما
بسم الله الرّحمن الرّحیم
الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین.
عَن عائِشَةَ بِنتِ طَلحَةَ عَن عائِشَةَ قالَت ما رَأَیتُ مِنَ النّاسِ اَحَداً اَشبَهَ کَلاماً وَ حَدیثاً بِرَسولِ اللهِ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه) مِن فاطِمَةَ. کانَت اِذا دَخَلَت عَلَیهِ رَحَّبَ بِها وَ قَبَّل یَدَیها وَ اَجلَسَها فی مَجلِسِهِ فَاِذا دَخَلَ عَلَیها قامَت اِلَیهِ فَرَحَّبَت بِهِ وَ قَبَّلَت یَدَیهِ وَ دَخَلَت عَلَیهِ فی مَرَضِهِ فَسارَّها فَبَکَت ثُمَّ سارَّها فَضَحِکَت. فَقُلتُ کُنتُ اَریٰ لِهٰذِهِ فَضلاً عَلَی النِّساءِ فَاِذا هِیَ امرَأَةٌ مِنَ النِّساءِ فَبَینَما هِیَ تَبکیٰ اِذ ضَحِکَت. فَسَأَلتُها فَقالَت اِنّی اِذَن لَبَذِرَةٌ. فَلَمّا تُوَفِّیَ رَسولُ اللهِ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه) سَأَلتُها فَقالَت اِنَّهُ اَخبَرَنی اَنَّهُ یَموتُ فَبَکَیتُ ثُمَّ اَخبَرَنی اَنّی اَوَّلُ اَهلِهِ لُحوقاً بِهِ فَضَحِکتُ.(۱)
عَن عائِشَةَ بِنتِ طَلحَة عَن عائِشَة قالَت ما رَأَیتُ مِنَ النّاسِ اَحَداً اَشبَهَ کَلاماً وَ حَدیثاً بِرَسولِ اللهِ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه) مِن فاطِمَة
دختر جناب طلحه، به نام عایشه از زنهای معروف قریش بوده و [نقل میکند از] همسر محترم پیغمبر اکرم، که عایشه(۲) میگوید من ندیدم هیچ کس را که از حیث حرف زدن، از حیث صحبت کردن، شبیه باشد به پیغمبر به قدر جناب فاطمه (سلامالله علیها) -که این ایّام،(۳) مناسب با این بزرگوار است- حالا این روایت در مورد کلام و حدیث است؛ قبلها یک روایت دیگری من دیدم -آن هم از عایشه است- که در مورد راه رفتن و نگاه کردن و این خصوصیّات هم میگوید فاطمه (سلامالله علیها) اشبهالنّاس به پیغمبر بود.
کانَت اِذا دَخَلَت عَلَیهِ رَحَّبَ بِها
بعد میگوید وقتی جناب فاطمه (سلامالله علیها) وارد بر منزل پیغمبر میشد، حضرت ترحیب میکردند، [یعنی] خوشامد میگفتند.
وَ قَبَّل یَدَیها
پیغمبر دست مبارک فاطمهی زهرا را میبوسید.
وَ اَجلَسَها فی مَجلِسِه
او را در جای خودش مینشاند. احترامی که پیغمبر برای این دختر، این بانوی بزرگِ همهی دورانهای بشر قائل بوده، در این حد است.
فَاِذا دَخَلَ عَلَیها قامَت اِلَیهِ فَرَحَّبَت بِهِ وَ قَبَّلَت یَدَیه
وقتی [هم که] پیغمبر وارد منزل او میشد، او بلند میشد، خوشامد میگفت، دست مبارک پیغمبر را میبوسید.
وَ دَخَلَت عَلَیهِ فی مَرَضِه
فاطمه در [دوران] مریضی پیغمبر، در بیماریِ آخرِ پیغمبر، بر او وارد شد.
فَسارَّها فَبَکَت
با پیغمبر درگوشی صحبت کردند. فاطمه (سلامالله علیها) گریه کرد.
ثُمَّ سارَّها فَضَحِکَت
دوباره درگوشی با هم صحبت کردند، فاطمه (سلامالله علیها) لبخند زد و خندید.
فَقُلتُ کُنتُ اَریٰ لِهٰذِهِ فَضلاً عَلَی النِّساء فَاِذا هِیَ امرَأَةٌ مِنَ النِّساء فَبَینَما هِیَ تَبکیٰ اِذ ضَحِکَت
عایشه میگوید با خودم گفتم این چه حالتی است. من این خانم را برتر از دیگر زنها میدانستم. معلوم میشود که ایشان هم زنی مثل زنهای دیگر است. یک بار گریه میکند، یک بار خنده میکند.
فَسَأَلتُها فَقالَت اِنّی اِذَن لَبَذِرَة
رفتم خدمتش سؤال کردم که قضیّه چه بود. فرمود نمیگویم به تو؛ اگر بگویم، افشاکننده هستم -به تعبیر رایج عوامانهی ما، دهنلق مثلاً- حضرت زهرا (سلامالله علیها) علّت این قضیّه را به من نگفت.
فَلَمّا تُوَفِّیَ رَسولُ اللهِ (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِه) سَأَلتُها
بعد از رحلت پیغمبر هم باز دوباره سؤال کردم از حضرت. آن وقت دیگر مانع برطرف شده؛ یعنی وقتی پیغمبر از دنیا رفته است، دیگر حالا این حرف [اگر] گفته بشود اشکالی ندارد.
فَقالَت اِنَّهُ اَخبَرَنی اَنَّهُ یَموتُ فَبَکَیتُ
فرمود: پیغمبر خبر از مردنِ خودش داد، این موجب گریهی من شد.
ثُمَّ اَخبَرَنی اَنّی اَوَّلُ اَهلِهِ لُحوقاً بِهِ فَضَحِکتُ
بعد اطّلاع داد به من که من اوّلین کسی از خانوادهی او خواهم بود که به او ملحق خواهم شد، این خوشحال کرد من را و خندیدم.۱۳۹۸/۱۰/۰۹
پايگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيتاللهالعظمی سيدعلی خامنهای (مدظلهالعالی) - مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
#فاطمیه_نزدیک_است
@dghjkb
#فاطمیه
#السلامعلیکیابنترسولالله🍃
∙∙∙∙✿✿∙∙∙∙
چیــزی نمانده است
به آن ماتم عظیم
چیــزی نمانده
زینبکبری شود یتیم
#عالمفدایفاطمه(س)
@dghjkb