4_5911031728478095017.mp3
3.63M
🏴 دلتنگم آه ای سامرا...
#میثم_مطیعی
@dghjkb
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
امام علی(ع) فـــرمودند:
اگر به كسى خوبى كردى در واقع با اين كار خود را گرامى داشته اى و به خودت آبرو داده اى، پس به سبب خوبى اى كه به خودت كرده اى از ديگران خواهان تشكر مباش.
غرر الحكم و درر الكلم ص382
@dghjkb
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
🏴 سالروز شهادت مظلومانه امام حسن عسکری(علیه السلام) ،محضر حضرت ولی عصر(عج) و تمامی داغداران و دوستداران این مکتب الهی تسلیت باد.
🌱🏴 تعجیلی باشد در فرج حضرت صاحب الزمان ان شاءالله
🍃 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
🍃 اللهم عجل لولیک الفرج
@dghjkb
🏴دست زمانه بار دگر اشتباه کرد
🏴زهری، بهار زندگی ام را تباه کرد
🏴حال و هوای ملتهب حجره ی مرا
🏴همرنگ سرخی شفق قتلگاه کرد
🏴رسانده زهر جفا تا به چرخ آه مرا
🏴گرفته است زکف معتمد رفاه مرا
🏴به زندگانی من نیز زهر خاتمه داد
🏴به دست و پیکر لرزان ببین گواه مرا
#حرف_تازه
#شهادت_امام_حسن_عسکری
@dghjkb
💠دلایل غیبت صغری و کبری امام زمان(عج):
خبرگزاری مهر : امامت حضرت مهدی(عج) پس از شهادت امام یازدهم آغاز میشود، امام بزرگواری که براساس مشیت و حکمت الهی از نظرها پنهان است تا مصون بماند از گزند دشمنان و بدخواهانی که وجود آن حضرت را تاب نمیآورند.
ولادت حضرت مهدی صاحب الزمان در شب جمعه، نیمه شعبان بوده است . پس از اینکه امامت به امام دهم حضرت هادی (ع) و امام یازدهم حضرت عسکری (ع) رسید، کم کم در بین فرمانروایان و دستگاه حکومت جبار نگرانیهایی پدید آمد چون براساس اخبار و احادیث آنها مطلع شده بودند که از امام حسن عسکری ( ع ) فرزندی تولد مییابد که تخت و کاخ جباران و ستمگران را واژگون و عدل و داد را حکمفرما می کند.
امام دهم بیست سال در سامرا تحت نظر و مراقبت بود و سپس امام یازدهم نیز در آنجا زیر نظر و نگهبانی حکومت به سر می برد .
به دلیل مراقبتهای سخت ستمگران برای شناسایی حضرت مهدی(عج)، دوران حمل و تولد آن حضرت از مردم مخفی نگه داشته شد و جز چند تن معدود از نزدیکان یا شاگردان و اصحاب خاص امام حسن عسکری (ع) کسی او را نمی دید . آنان نیز مهدی را گاهی می دیدند، نه همیشه و به صورت عادی .
در مدت 5 یا 4 سال آغاز عمر حضرت مهدی که پدر بزرگوار آن حضرت حیات داشت، شیعیان خاص به حضور حضرت مهدی می رسیدند .
از جمله چهل تن به محضر امام یازدهم رسیدند و از امام خواستند حجت و امام بعد از خود را به آنها معرفی کند تا او را بشناسند و امام چنان کرد .
آنان پسری را دیدند که بیرون آمد شبیه به پدر خویش . امام عسکری فرمود: پس از من، این پسر امام شماست امر او را اطاعت کنید ، از گرد رهبری او پراکنده نگردید،که هلاک می شوید و دینتان تباه می گردد . این را هم بدانید که شما او را پس از امروز نخواهید دید تا اینکه زمانی دراز بگذرد بنابراین از نایب او عثمان بن سعید اطاعت کنید .
به این ترتیب امام یازدهم با تأکید بر واقع شدن غیبت کبری، امام مهدی را به جماعت شیعیان معرفی و استمرار سلسله ولایت را اعلام کرد.
حضرت مهدی پنهان می زیست تا پدر بزرگوارش حضرت امام حسن عسکری (ع) در روز هشتم ماه ربیع الاول سال 260هجری دیده از جهان فرو بست .
در این روز بنا به سنت اسلامی می بایست حضرت مهدی بر پیکر مقدس پدر بزرگوار خود نماز گزارد تا خلفای ستمگر عباسی جریان امامت را تمام شده ندانند .
به هنگام نماز بر امام حسن عسکری، مردم دیدند کودکی با شکوه هر چه تمامتر از سرای امام بیرون آمد، جعفر کذاب عموی خود را که آماده نماز گزاردن بر پیکر امام بود به کناری زد و بر بدن مطهر پدر نماز گزارد .
مشیت و حکمت الهی حکم کرد حضرت مهدی(عج) از نظرها پنهان نگهداشته شود تا مصون بماند از گزند دشمنان و بدخواهانی که وجود آن حضرت را تاب نمی آوردند.
(منبع: گروه اندیشه خبرگزاری مهر* تابناک)
#امامت_امام_زمان
@dghjkb
💠غیبت کوتاه مدت یا غیبت صغری:
مدت غیبت صغری بیش از هفتاد سال بطول نینجامید و در این مدت نایبان خاص به محضر حضرت مهدی (عج) می رسیدند و پاسخ نامه ها و سؤالات را به مردم می رساندند . نایبان خاص که افتخار رسیدن به محضر امام را داشته اند چهار تن بودند که به " نواب خاص " یا " نایبان ویژه " معروفند .
نخستین نایب خاص مهدی (ع) عثمان بن سعید اسدی است . که ظاهرا بعد از سال 260 هجری وفات کرد و در بغداد به خاک سپرده شد . عثمان بن سعید از یاران و شاگردان مورد اعتماد امام دهم و امام یازدهم بود و خود در زیر سایه امامت پرورش یافته بود .
دومین سفیر و نایب امام محمد بن عثمان بن سعید فرزند عثمان بن سعید است که در سال 305 هجری وفات کرد و در بغداد بخاک سپرده شد . نیابت و سفارت محمد بن سعید نزدیک چهل سال بطول انجامید .
سومین سفیر حسین بن روح نوبختی بود که در سال 326 هجری فوت کرد .
چهارمین سفیر و نایب امام ابوالحسن علی بن محمد سَمَری است که در سال 329 هجری قمری در گذشت و در بغداد دفن شد . مدفن وی نزدیک آرامگاه عالم و محدث بزرگ ثقه الاسلام محمد بن یعقوب کلینی است .
همین بزرگان و عالمان در دوره غیبت صغری واسطه ارتباط مردم با امام غایب و حل مشکلات آنها بوسیله حضرت مهدی (عج) بودند .
(منبع: گروه اندیشه خبرگزاری مهر* تابناک)
#غیبت_صغری
#نایبان_خاص_امام_زمان
@dghjkb
💠غیبت کبری و نیابت عامه:
این دوره بعد از زمان غیبت صغری آغاز شد و تا کنون ادامه دارد . این مدت دوران امتحان و سنجش ایمان و عمل مردم است .
در هیچ دوره ای پیوند امام زمان با مردم گسیخته نشده است . اکنون نیز که دوران نیابت عامه است عالم بزرگی که دارای همه شرایط فقیه و دانای دین بوده و نیز شرایط رهبری را دارد ، در رأس جامعه قرار می گیرد و مردم به او مراجعه می کنند و او صاحب " ولایت شرعیه " است به نیابت از حضرت مهدی (عج) .
متن نامه حضرت مهدی (عج) به علی بن محمد السمری
شیخ صدوق از "حسن بن احمد مکتب" روایت کرد: در آن سالی که ابوالحسن علی بن محمد سمری وفات یافت، من در بغداد بودم و چند روز پیش از وفاتش به محضرش شرفیاب شدم. وی در آن روز، توقیعی از امام زمان علیه السلام بیرون آورد و برای مردم قرائت کرد.
متن آن نامه مبارک چنین بود: بسم الله الرّحمن الرّحیم. یا علی بن محمد السمری! أعظم الله أجر اخوانک فیک، فانّک مَیّتٌ ما بینک و بین ستّه أیام، فاجمع أمرک و لا تُوصِ الی أحدٍ فیقوم مقامک بعد وفاتک، فقد وقعت الغیبه التّامّه فلا ظهور الاّ بعد اذن الله تعالی ذکرُهُ و ذلک بعد طول الأمد و قسوه القلوب و امتلاءِ الأرضِ جوراً و سیأتی مِن شیعتی مَن یَدّعی المشاهده، ألا فمن ادّعی المشاهده قبل خروج السّفیانی و الصّیحه فهو کذّابٌ مُفترٍ، و لا حول و لا قوّه الاّ بالله العلیّ العظیم.
به نام خدواند بخشاینده مهربان. ای علی بن محمد سمری! خداوند متعال به براداران دینی ات پاداشی عظیم درازدست دادنت، کرامت فرماید. به درستی که تو از امروز تا شش روز دیگر وفات خواهی یافت. پس خود را آماده ساز ولی به کسی وصیت (به نیابت) مکن که قائم مقام تو پس از وفاتت گردد. چه این که غیبت بزرگ آغاز گردیده است و مرا ظهوری نخواهد بود، مگر به اذن خداوند منان. ظهور من آن قدر به درازا خواهد کشید، که دلها را قساوت فراگیرد و زمین از جور و ستم لبریز گردد و به زودی کسانی از شیعیانم می آیند و ادعای مشاهده و دیدنم را می نمایند.آگاه باشید که هر کس پیش از خروج سفیانی و رسیدن صیحه آسمانی، ادعای مشاهده و دیدن مرا نماید دروغگو و افترا زننده است.
(منبع: گروه اندیشه خبرگزاری مهر *تابناک)
#غیبت_کبری
#نیابت_عامه
@dghjkb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴انتقاد صریح رهبر انقلاب به اقدام برخی ها در برخورد با دولت و رئیس جمهور
🔸رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم اتحاد و انسجام درونی در کشور، به اقدام اخیر برخیها در مواجهه با دولت و شخص رئیس جمهور اشاره کردند و گفتند: اگرچه در میان این برادران، افراد خوبی هم هستند، اما این کار غلط بود و این موضوع را بطور صریح اعلام میکنم.
🔸رهبر انقلاب، انتقاد را غیر از هتک حرمت دانستند و افزودند: هتک حرمت در میان مردم حرام است و نسبت به مسئولان بیشتر، بخصوص در میان مسئولان بالای کشور.
🔸ممکن است انتقاد درستی داشته باشید، انتقاد کنید اشکالی ندارد اما انتقاد با اهانت و هتک حرمت متفاوت است اینگونه رفتارها و هتک حرمت، روش امریکاییها است که در مناظره ها و کارهای مطبوعاتی، خود را در دنیا رسوا کردهاند تا جایی که یک شخصیت برجسته سیاسی آنها می گوید، دنیا با هراس و تحقیر به ما نگاه میکند.
🔸رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: روش ما اسلامی و قرآنی است، یعنی انتقاد بیان می شود اما هتک حرمت انجام نمی گیرد
#آقا_تنها_نیست
#انتقاد_غیراز_هتک_حرمت
@dghjkb
🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻🌼🌻
🍃 چه جنگ باشد و چه نباشد راه من و تو از کربلا می گذرد.
🍃 باب جهاد اصغر بسته شد ،باب جهاد اکبر(مبارزه با نفس) که بسته نیست.
#اهل_بیت
#شهید_سید_مرتضی_آوینی
@dghjkb
🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸🌹🌸
🌼 آغاز امامت و زعامت ،گل نرگس ،حضرت صاحب الزمان والعصر(عج) بر تمامی منتظران و عاشقان مبارک و خسته باد.
🌻 مبارک باد مهدی را امامت
🌻 خدا افزون کن بر ما عنایت
🌻 خدایا عافیت ده نصرتی کن
🌻 و مارا دور از بی غیرتی کن
🌻 دل مولایمان را شاد گردان
🌻 تو، این امت مطیع او بگردان
🌻 نما تعجیل در امر ظهورش
🌻 به کوری عدوی دیده کورش
🌻 همه امت به نصرت شاد گردان
🌻 تو، این کشور همه آباد گردان
✨💐 تعجیل در ظهورش
💐✨ اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
✨💐 اللهم عجل لولیک الفرج
@dghjkb
مداحی آنلاین - دل دل نکن ای دل - محمودکریمی.mp3
4.98M
💐 دل دل نکن ای دل
💐 دست دست نکن ای پا
💐 تا کی تو کویر موندی دلو بزن به دریا
#محمود_کریمی
@dghjk
✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨💐✨
🌹 ای که مهدی را دوست میداری
🌷 وقتی میشود پروانه بود و روی هر گلی نشست
🌹 نمی شود مهربان بود و به هر دلی نشست؟؟
@dghjkb
🌸مبارک باد آقای ما ،ردای زیبای حکومتت،،،
🌸بنازم خدایی که ،بین همه ناخوشی و سختی ها گل زیبایی شکوفا کرد و عطر دل انگیز آنرا جهانی نمود...
🌺مبارک باد بر زهرای اطهر و بانو نرجس خاتون ،این عید عزیز و گرامی...
🌺آقای من عطر حضورت را بیش از قبل حس میکنم....
💐سلام بر مهدی زهرا(س)
💐سلام بر شاه جهان
💐سلام بر یوسف گمگشته کنعان
💐سلام بر بوی مهربانی
💐سلام بر زنده کننده اسلام ناب
💐سلام بر تجلی حقیقی مهر و محبت
✨✨بی صبرانه شوق دیدارت را داریم امام مهربانم.....✨✨
@dghjkb
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
🌱امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند:
...وَ اللَّهِ لَیَغِیبَنَّ غَیْبَةً لَا یَنْجُو فِیهَا مِنَ الْهَلَکَةِ
إِلَّا مَنْ ثَبَّتَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ عَلَى الْقَوْلِ بِإِمَامَتِهِ وَ وَفَّقَهُ فِیهَا لِلدُّعَاءِ بِتَعْجِیلِ فَرَجِهِ.
🌱 بخدا سوگند او (امام زمان عجل الله تعالی فرجه) آنچنان غيبتى خواهد داشت كه در آن هيچكس از هلاكت رهايى نمى يابد، مگر کسانی که خداوند آنها را بر اعتقاد به امامت وی ثابت قدم نگه دارد و به دعا برای تعجیل فرج توفیقشان دهد.
کمال الدین ،ج2 ،ص 384.
بحار الانوار، ج 102، ص 112.
@dghjkb
🌺شهید ابراهیم هادی میگفت:
💠 حریم زن با چادر حفظ میشه. همچنین اگر خانم ها حریم رابطه با نامحرم رو حفظ کنند، خواهید دید که چقدر آرامش در خانواده ها بیشتر میشود بله ! طبق آیه های قرآن و فرمایشات ائمه ی معصومین و حضرت زهرا(علیه السلام )
💠 بهترین زنان کسانی هستند که خود را از نامحرم مستور نگه می دارند و تقوا پیشه میکنند و نزدیک بهم نمی شوند و هیچ مراوده ای با هم ندارند و قلب خود را بیمار و گرفتار هوس نمی کنند و تنها درحد ضرورت و اختصار آن هم خیلی کم که اصلا به چشم نمی آید ارتباط می گیرند.
تا به آن سعادت جاودانه که در دنیا و آخرت از آن نام بردند ؛ برسند
🌻شادی روحش
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
@dghjkb
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🍃سلام مولای ما ، مهدی جان،،
🌱ای کاش جهان برای ظهورتان بی تاب می شد ...
🌱ای کاش تمامی دل های دردمند و بیقرار ، شما را از خدا می خواست ...
🌱ای کاش زمین و زمان ، یکصدا دعای فرج می خواند ...
🌱ای کاش ...
🌱ای کاش خدا شما را به ما بازرساند ...
🌱که غیر از حکومت عدل گستر شما امید نجاتی نیست ...
@dghjkb
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
🌱نهم ماه ربیع عید خداست
🌱عید لبخند زهراست
🌱عید لبخند سید الشهداست
🌱عید لطف وکرامت مهدی است
🌱که طلوع امامت مهدی است
🌱نهم ربیع الاول اغاز امامت حضرت صاحب الزمان مبارک
(خواهرزاده شهید مجتبی کریمی
برادرزاده شهید طلبه محمدرضا بختیاری)
@dghjkb
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
🌾الهی!
🍃کجا این دل شکسته را جزنگاه تو درمانیست...
🌱وکجا این دل تشنه را جز ابر احسان تو بارانی
🍃ای معبودم!...
🌱چه لذت بخش است گذر نسیم یاد تو بر دلها،
🍃چه زیباست پرواز خاطر تو بر قلبها،
و چه شیرین است پیمودن اندیشه درجاده غیب ها بسوی تو،
🍃سبحانا...
🌱"ای یگانه محبوب بی ریا"در کنارمان گیر و دامنت را پناه جاودانه مان ساز؛
🍃بار الها....
🌱تو را سوگند به رحمت بی منتهایت، اجابت کن دعاهای بندگانت را...
🍃 الهی آمین..
@dghjkb
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
🔴شاید ما، دعای عهدی که قولش را امروز داده بودیم، فردا هم اگر بخوانیم؛ اتفاقی نیافتد. شاید امروز هم نشود که نمازمان را اول وقتش بخوانیم و آب از آبِ زندگیمان تکان نخورد. شاید برنامههای زیادی را که برای محرم و صفرمان چیدیم، تا محرم و صفر سال بعد هم به سراغشان نرویم و اتفاقاً مشکلی هم پیش نیاید.
💠 امّا فقط کافیست لحظهای به این فکر کنیم که اماممان "هل من ناصر ینصرنی" گفته و منتظر است یک قدم، فقط یک قدم کوچک، به سمتش برداریم؛ آن وقت آیا رواست یکسال و یکهفته و یکروز که هیچ،" یکلحظه" هم پشتِ درِ دلمان منتظرش بگذاریم؟!
🔶 آنکه میگوید: "از شنبه، هفتهی بعد، شبقدر سال آینده..." ؛ ندای شیطان است. از همین ماه ، همین هفته، امروز و "همین لحظه"، به سمت او برویم. او که منتظَرِ منتظِر است...
@dghjkb
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
«عذاب قبر از سخنچینی، غیبت و دروغ ناشی میشود.
مستدرك الوسائل، ج9، ص 121
@dghjkb
🌿پروردگار من،
🍃اگر تکیه گاهم تو نباشی
بسیار زودتر از آنچه که در تصور آید ، فرو میریزم...
🌿مهربانا،
🍃قلبم را آنچنان متغیر کن
که دنیا را دمی بی تو نخواهم
و بال پروازم ده تا همچون پروانه ها سبکبار باشم
و ترجمان عشق تو گردم ...
🍃حالم را آنچنان کن
برای رضای تو
انصاف بورزم و مهربانی کنم
و بندگانت را چون نشان خلقت از تو دارند ، شایسته اکرام بدانم...
✨خُـــــدايا،
🍃فانـۅست را کمی پاییـن تر بگـیر
جـادہ ای که در آن قـدم نـهاده ام تـاریک اسـت.
إنتهایـش را نمی دانـم چـیست!!!!
میترسـم انـتـهایش بــن بســت باشـد!!!
🌾من اکنــون سـخت به
نــور فــانوست محتاجـــم...
ای مهربانــــترینم..
@dghjkb
🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾☘🌾
🌻آسمان در گوشه قلبش نوشت
🌻هر که می خواهد دلش بوی بهشت
🌻دامن مهدی بگیرد روز و شب
🌻باغ جنت گردد او را سرنوشت
🍃اللهم عجل لولیک الفرج
@dghjkb
13.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
◻️به شهدا بگوييم،
◻️قصهی شما
◻️اینجا تمام نمي شود.
◻️شما ،
◻️بود و نبودِتان
◻️برکت باران رادر پي دارد..
◻️شوينده ی آلاينده های ماست
◻️طراوت ايمان ماست...
◻️راز سر به مهر دلهای عاشق ماست
◻️ما را از برکت خود محروم نکنيد.
◻️ هر چند ما روسیاهیم!!
✨شادی روح امام راحل و شهدا
💐 اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
💐اللهم عجل لولیک الفرج
@dghjkb
🌱ماجرای ازدواج پیامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س):
خدیجه زنی بازرگان و دارا بود که به اِمرأةالقریش (یعنی شاهزاده خانم قریش) شهرت داشت. طبق برخی نقلها خدیجه پیش از پیامبر اسلام، دو بار ازدواج کرده بود (ابی هاله هند بن زراره تمیمی و عتیق بن عائد مخزومی). اما تعدادی از محققین از جمله جعفر مرتضی عاملی بر این عقیدهاند که خدیجه قبلاً با کسی ازدواج نکرده بود و اولین و تنها ازدواج او، ازدواج با پیامبر اسلام بود حضرت خدیجه بیشتر در خرید و فروش ابریشم بود.
ازدواج پبامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) شباهتی به ازدواجهای شناخته شده نداشت، زیرا در نوع خود بی نظیر و ویژگیهای های خاصی داشت. ازدواج پبامبر اکرم (ص) و حضرت خدیجه (س) از سفر کاری پیامبر و همراه شدن با حضرت خدیجه آغاز شد.
هرچند فاصله زیادی میان سطح زندگی پیامبر و ثروتمندترین بانوی عرب بود، اما آن بانوی خردمند شنیده بود و خوب میدانست که آینده درخشان و بسیار امیدبخشی در انتظار پیامبر است. از همین رو بانو با قداست و هوشمندی موضوع ازدواج را پیامبر اکرم مطرح کرده و پیامبر از ایشان خواستند تا از طریق پدر خود «خویلد» یا عمویش از او خواستگاری کند.
از طرفی پیامبر اسلام آغاز زندگی مشترک خود را با همسری که از لحاظ ظاهری هم کفو نبودند به صلاح نمیدید و از این رو به درخواست ازدواج حضرت خدیجه (س) پاسخ منفی دادند.
اما از آنجایی که حضرت خدیجه بانویی آگاه و بافضیلت بود در برابر دلیل پاسخ منفی پیامبر به ازدواج با او گفت: «آیا کسی که تصمیم گرفته است خویشتن را به پیامبر ببخشد و جان ناقابل را فدای او کند، برای او مشکل است که ثروت و دارایی خویش را نیز بر او ببخشد و هر آنچه دارد همه را نثار قدم دوست کند؟»و با این دیدگاه بود که از پیامبر تقاضا کرد تا عموهای خویش را به خانه پدرش "خویلد" گسیل دارد و بطور رسمی از او خواستگاری کند.
عموهای پیامبر پس از شنیدن این خبر شادی بخش که در نوع خود بی نظیر بود، شگفت زده شدند و عمههای آن حضرت نیز با شنیدن خبر این پیشنهاد از سوی بانوی حجاز، در بهت و حیرت فرورفتند، چرا که براستی هم، رخداد شگرفی بود.
آنها به اقامتگاه بانوی حجاز شتافتند و او را از پدرش «خویلد» یا عمویش، برای پیامبر خواستگاری کردند. وقتی موضوع مهریه پیش آمد که باید مهریهای درخور مقام و موقعیت بانوی بزرگ حجاز از سوی پیامبر تقدیم شود.
در این لحظات بود که دگرباره بانوی حجاز به کار جالب و شگرفی دست زد و با هدیه نمودن چهار هزار دینار به پیامبر، از او تقاضا کرد که آن را به عنوان مهریه به پدرش «خویلد» بپردازد، گرچه در یک روایت آمده است که جناب «ابوطالب» مهریه را با سرفرازی و شادمانی از اموال خویش تقدیم داشت و پیمان زندگی مشترک به امضاء رسید.
ابوطالب در مراسم ازدواج پیامبر اسلام و خدیجه که در حضور خویلد (پدر خدیجه) و عمرو بن اسد (عموی خدیجه) برگزار شد، خطبه ازدواج را چنین خواند: «سپاس پروردگار کعبه؛ او که ما را از نسل ابراهیم و فرزندان اسماعیل قرار داد و در حرم امن خود ساکن ساخت. او ما را حاکمان خود قرار داد و به سرزمینی که در آن هستیم، برکت بخشید. فرزند برادر من (محمد بن عبدالله) کسی است که هیچ مردی از قریش همسان و همسنگ او نیست، از همگان برتر است و در بین آفریدگان خداوند همتایی ندارد.
او اگر چه مال و دارایی چندانی ندارد، ولی مال همچون سایهای گذرا و نابود شونده است. آنچه مهم است این است که او به خدیجه اشتیاق دارد و خدیجه نیز به او مشتاق است. پس او را به ازدواج محمد در آورید و مهریه او بر عهده من است؛ هر مقدار و هر وقت که درخواست کنید تقدیمتان میکنم و سوگند به پروردگار این خانه (کعبه) که محمد (از نعمتهای خداوند) بهرهای فراوان دارد؛ دین او همه جا گسترده شده و بینش (نظر) او کامل و بدون عیب است.»
بحارالانوار، ج ۱۶، ص ۵ --- مناقب آل ابیطالب الصحیح من سیرة النبی، ج ۲، ص ۱۱۰
(*حوزه قرآن و عترت ،گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان)
#ازدواج_پیامبر_و_حضرت_خدیجه
@dghjkb
پیامبر (ص) ۱۵ سال قبل از هجرت با حضرت خدیجه کبری (س) ازدواج کردند.
در احادیث منابع شیعه و اهل سنت آمده است که حضرت خدیجه (س) بنت خویلد بن اسد، در دانش و اطلاع به کتب زمان خود معروف بوده است.
او از زنان قریش بوده و علاوه بر کثرت اموال و املاک، به عقل و کیاست نیز بر دیگران برتری داشت و در آن زمان او را «طاهره»، «مبارکه»، «سیده نسوان» و «ملکه بطحاء» مینامیدند. حضرت خدیجه (س) ۲۴ سال و یک ماه با پیامبر (ص) زندگی کرد، و تا آن حضرت زنده بود، پیامبر (ص) همسر دیگری اختیار نکرد. همچنین حضرت خدیجه (س) جمیع اموال خود را به پیامبر (ص) واگذار کرد.
از احادیث مشهور میان شیعه و اهل سنت این حدیث است که پیغمبر (ص) فرمود: از مردان گروه زیادی به کمال رسیدند و از میان زنان فقط ۴ زن به کمال رسیدند: آسیه دختر مزاحم، زن فرعون، مریم دختر عمران، خدیجه دختر خویلد و فاطمه دختر محمد؛ و در حدیث دیگری فرمودند: خدای عزوجل از زنان عالم چهار زن را برگزید: مریم، آسیه، خدیجه و فاطمه؛ و در تفسیر عیاشی از امام باقر (ع) از رسول خدا (ص) روایت شده که فرمودند: در شب معراج، چون بازگشتم از جبرئیل پرسیدم:ای جبرئیل آیا حاجتی داری؟ گفت: حاجت من آن است که خدیجه را از طرف خدای تعالی و از جانب من سلام برسانی؛ و در کشف الغمة از علی (ع) روایت کرده که روزی رسول خدا (ص) در پیش زنان خود بود و در این هنگام نام خدیجه برده شد آن حضرت گریست، عایشه گفت: این چه گریه است که برای پیرزنی از بنی اسد می کنی؟ حضرت با ناراحتی فرمودند: او هنگامی مرا تصدیق کرد که شما تکذیبم کردید، و به من ایمان آورد وقتی که شما به من کافر بودید و برای من فرزند آورد که شما عقیم ماندید. عایشه گوید: از آن پس هرگاه می خواستم به نزد رسول خدا (ص) تقرب جویم به وسیله نام خدیجه تقرب می جستم؛ و ابن هشام در کتاب سیره از عبد الله بن جعفر بن ابیطالب روایت کرده که رسول خدا (ص) فرمود: من مأمور شدم تا خدیجه را به خانهای از در و لؤلؤ در بهشت بشارت دهم.
(* حوزه قرآن و عترت ،گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان)
#ازدواج_پیامبر_و_حضرت_خدیجه
@dghjkb
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼
🌸 لبیک یا رسول الله.....
#من_محمد_را_دوست_دارم
@dghjkb