دیده بان انقلاب
📢 تبیین دلیل حضور ایران در سوریه در زمان داعش توسط رهبر انقلاب اسلامی
🔹️رهبر انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار اقشار مختلف مردم در سخنان پیرامون تحولات اخیر منطقه:
✏️در قضیهی فتنهی داعش. داعش یعنی بمب ناامنی. داعش به معنای این بود که عراق را ناامن کند، سوریه را ناامن کند، منطقه را ناامن کند، بعد به نقطهی اصلی و هدف نهایی یعنی جمهوری اسلامی ایران بیاید، جمهوری اسلامی ایران را ناامن کند. هدف اصلی و نهایی این بود. این معنای داعش است.
✏️ما حضور پیدا کردیم، نیروهای ما هم در عراق، هم در سوریه حضور پیدا کردند به دو علت؛ یک علت حفظ حرمت اعتاب مقدسه بود. چون آن دور از معنویتها و دور از دین و ایمانها با اعتاب مقدسه دشمنی داشتند، قصد تخریب داشتند و تخریب هم کردند در سامرا مشاهده کردید به کمک آمریکاییها گنبد مطهر سامرا را از بین بردند، تخریب کردند بعدها این کار را میخواستند در نجف بکنند، در کربلا بکنند، در کاظمین بکنند، در دمشق بکنند هدف داعش این بود. خب معلوم است جوان مؤمن غیور محب اهلبیت به هیچ وجه زیربار چنین چیزی نمیرود، اجازه نمیدهد این یک علت.
✏️یک علت دیگر مسئلهی امنیت بود. مسئولین خیلی زود، به وقت فهمیدند که اگر چنانچه جلوی این ناامنی در اینجاها گرفته نشود سرایت میکند میآید اینجا سرتاسر کشور بزرگ ما را ناامنی خواهد گرفت. ناامنی فتنهی داعش هم یک چیز معمولی نبود.
✏️امیرالمؤمنین فرمود «ملتی که درخانهی خودش درگیر با دشمن بشود ذلیل میشود، نگذارید به خانهی شما برسد.» لذا نیروهای ما رفتند، سرداران برجستهی ما رفتند، شهید عزیز ما سلیمانی و یارانش و همکارانش رفتند...
💢اعتراف ناخواسته همه به حضور به موقع و خروج به موقع نیروهای مقاومت از سوریه
💢 این چند خط را حتما بخوانید و به آن فکر کنید و آن را به دست همه برسانید!
🔹️از همان روزهای اولیه حضور مدافعان حرم در سوریه ضمن احترام به ایستادگی اسد و خاندانش و کمک به او با صدای بلند فریاد زدیم ما بادیگارد اسد نیستیم. ما برای دفع فتنه بین المللی داعش که ساخته و پرداخته آمریکا و اسرائیل بود از سر مردم ایران، مقاومت منطقه و حرم های مقدس وارد سوریه شدیم و نمود رگه های داعش در ایران و ترورهای آنها را در آن زمان فراموش نکردیم و اگر نمی رفتیم باید با داعش در خیابانهای تهران می جنگیدیم.
🔹️همان زمان هم به جز شخص اسد و برخی معدود از حاکمان سوریه، نه ارتش سکولار سوریه و نه هیچ یک از سیاستمداران این کشور که حتی خواندن نماز در پادگانهایشان ممنوع بود و اجازه تشکیل بسیج مردمی در مساجد را نمی دادند، کسی به نیروهای مقاومت برای نابودی داعش کمک نکرد. اساسا منشا برخی نارضایتی ها در میان بسیاری از مردم مسلمان سوریه همین خصوصیات لائیک و سکولار حاکمان سوریه و بی توجهی به احکام فردی و اجتماعی اسلام بود. همان زمان هم برای کمک به داعش شبهه می کردند که چرا مدافعان حرم در سوریه ای که ارتشش شبها در دیسکو هاست یا وضعیت حجاب و رفتار اجتماعی مخالف اعتقادات مسلمان است حضور دارند!!
🔹️حالا پرسیدن این سوالات توسط برخی اشخاص و رسانه های ضد ایرانی داخلی و خارجی مضحک نیست که "دفاع از اسد" را پیش فرض می گیرند و می پرسند این همه خرج اسد کردید چه شد؟
در حالی که همه به چشم خود دیدند در شرایطی که دیگر فتنه جهانی داعش وجود ندارد و در شرایطی که مسلحین تحریرالشام با تمام خصوصیات افراطی و تندروی هایشان منشا سوری دارند و اعتقاداتی مثل تخریب حرم ها و کشتار و تکفیر هم در آنها کمرنگ است و البته با وجود ارتش بی خاصیت سوریه و در شرایط بی ارادگی اسد و حساب کردن او روی وعده های غربی- عربی ایران وارد جنگ های داخلی سوریه نشد.
💥اتفاقا حالا باید پرسید اصلا ما چرا باید در این شرایط جدید در سوریه می جنگیدیم؟
🔹️تردیدی نیست که نبرد نیروهای مقاومت در سوریه با این تحریرالشام و با وجود این ارتش در سوریه به جای تمرکز بر نبرد با اسرائیل چیزی جز خسارت به دنبال نداشت. الان که تازه اسنادی از برخی ارتشی ها و استخبارات حکومت قبلی سوریه علیه مقاومت و حتی خود بشار اسد هم منتشر می شود و البته قطعا هرچه بگذرد درایت و هوشمندی فرماندهان حکیم مقاومت بیش از پیش عیان خواهد شد. که در چه زمان درستی در سوریه حاضر و در چه زمان درستی از آن خارج شدند.
حالا به این فرضیه هم فکر کنید:
"بعد از دفع فتنه جهانی داعش [به لطف مدافعان حرم] حالا با خروج خود خواسته اسد با هماهنگی متحدانش و آمدن مسلحینی که پیامهایی علیه اسرائیل نیز از میان آنها مخابره می شود حالا زمین نبرد با اسرائیل به جای جنگهای داخلی فراهم شده؟ حمله اسرائیل به سوریه نیز از ترس همین است؟"
البته این هم فقط یک فرضیه است و اگر درست باشد باید پرسید که اگر نیروهای مقاومت در سوریه مشغول نبرد با یک مشت گروه مسلح مثل تحریرالشام می شدند چقدر به سود رژیم صهیونیستی و به ضرر تمرکز بر نبرد با اسرائیل تمام می شد؟
🔹️در خصوص تنگ شدن عرصه بر مقاومت لبنان هم ضمن همه انتقاداتی که به سیاست خارجی دولت جدید داریم اما واقعا عراقچی حرف درستی زد: مگر با مقاومت یمن و یا بسیاری از نقاط دیگر در جهان راه ارتباطی زمینی و هوایی و دریایی هست که اینگونه قوی تر از گذشته در راه مقلومت با فتنه جهانی صهیونیسم ایستاده اند؟ مگر تفکر و مکتب مقاومت در ملتهای دنیا وابسته به این معادلات است؟
🔹️گرچه با شرایط فعلی قطعا این پایان ماجراهای سوریه هم نیست و معلوم نیست در این شرایط بسیاری از دسترسی ها بهتر از گذشته نباشد.
💥صبور باشیم و به نصرت خدا و حکمت فرماندهان مقاومت و برکت خون شهدا ایمان داشته باشم...
5.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 این فیلم دقایقی قبل از مسئولین حرم حضرت زینب سلام الله علیها هست که اطمینان میدهند اوضاع خوب است.
مقام شریف باز است و به شایعات گوش ندهید.
پ.ن: تروریستهای مسلح، ساعتی قبل وارد حرم مطهر حضرت زینب(س) شدند که بلافاصله خارج شدند.
🔻✅ مقام معظم رهبری:
جمهوری اسلامی با این حوادث گوناگون، حوادث تلخ مواجه شده اما در این حوادث یک لحظه جمهوری اسلامی دچار انفعال نشده. انفعال از مؤمن نباید سر بزند. انفعال گاهی از خود حادثه خطرش بیشتر است
✍بعضی از دوستان معنی صبر و انفعال رو نمیفهمن
قواعد جنگی رو بلد نیستن
اتفاقا بعضی اوقات جواب عجولانه بیشتر از منفعت ، فقط ضرر برای کشوره
و اینکه ما تو کل دنیا استراتژیک تر و هوشمند تر از رهبری نداریم و تمام دنیاهم به این امر اذعان کردند
پس شک به ناخدای کشتی انقلاب و اسلام نکنین
💢 هشدار دادستانی کشور به افرادی که موجبات ترس مردم را فراهم میآورند
دادستانی کل کشور:
🔹فعالان رسانهای و مجازی کشور از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند و موجب ترساندن مردم نسبت به شرایط میشود، پرهیز کنند.
🔹رسانهها و یا افرادی که اقدام به شایعهپراکنی یا برهم زدن امنیت روانی جامعه میکنند به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
🔹با افرادی که ضمن اظهارات غیرمسئولانه با انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین اقدام به بر هم زدن امنیت روانی جامعه کنند و باعث ترس مردم شوند، برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.
🔴مواضع محکم رهبر انقلاب و شوکه شدن همه
🔻سخنان و مواضع روز چهارشنبه رهبر انقلاب دارای ابعاد بسیار مهمی است که درکش برای بسیاری شاید در این برهه زمانی سخت باشد. همین مساله باعث شوکه شدن بسیاری از کسانی شد که در طول چند روز گذشته همواره فکر میکردند که کار در سوریه تمام است (دقت کنید، کار در سوریه با کارِ سوریه متفاوت است) و ایران باید کنار کشیده و یا نظارهگر آنچه در منطقه میگذرد باشد یا آنکه واقعیت اشغال دمشق توسط تروریستها را پذیرفته و با آن کنار بیاید. من در گزارشی تحلیلی آنچه را که آیتالله خامنهای مورد تاکید قرار دادند، تفسیر و تشریح خواهم کرد و ضرورت دارد همهمواضع محکم رهبر انقلاب و شوکه شدن همه
🔻سخنان و مواضع روز چهارشنبه رهبر انقلاب دارای ابعاد بسیار مهمی است که درکش برای بسیاری شاید در این برهه زمانی سخت باشد. همین مساله باعث شوکه شدن بسیاری از کسانی شد که در طول چند روز گذشته همواره فکر میکردند که کار در سوریه تمام است (دقت کنید، کار در سوریه با کارِ سوریه متفاوت است) و ایران باید کنار کشیده و یا نظارهگر آنچه در منطقه میگذرد باشد یا آنکه واقعیت اشغال دمشق توسط تروریستها را پذیرفته و با آن کنار بیاید. همین موضعگیری شفاف، روشن و دقیق نشان داد که آنهایی که در سطح سیاسی و رسانهای تحلیل میکنند با کسانی که با نگاه راهبردی و ژئوپلتیک دست به تحلیل و ارزیابی میزنند، با هم تفاوت دارند.
🔻من در گزارشی تحلیلی آنچه را که آیتالله خامنهای مورد تاکید قرار دادند، تفسیر و تشریح خواهم کرد و ضرورت دارد همه (به ویژه کسانی که دلشان میسوزد، نگران هستند و دست بر قضا دستی بر آتش و قلم دارند) در تشریح مواضع و رویکرد فرماندهی کل قوا اقدام نمونه و با تشریح و توضیح آنچه که روی داده و آنچه که قرار است روی دهد، هم افکار عمومی را آماده کنند و هم به این مساله بپردازند که ایران نه تنها شکست نخورده، بلکه همانگونه که در تحلیلهای گذشته هم بارها یادآور شدم، باید فرصتسازی کرده و اجازه فرصتسوزی را ندهد. بر همین اساس، باید گفت در سخنان و راهبردهای تعریف شده توسط رهبری، کلان برنامههای ایران برای آینده منطقه هم دیده میشود.
🔻من با برخی از دوستان مطلع که صحبت میکردم، از بیان این سطح از آمادگی و اعتماد به نفس نزد رهبر انقلاب دچار تعجیب و حیرت شده بودند. اما خدا میداند بنده نه تنها تعجب نکردم، بلکه انتظار برخی مواضع صریحتر و محکمتر را در مورد کشورهای همسایه داشتم که ایشان مراعات کرده و در این موارد اظهارنظری نکردند. در هر صورت، تکلیف همه امروز مشخص و روشن است، جنگ در سوریه تازه شروع شده و آنهایی که دنبال گفتوگو و صحبت با تروریستهای چندملیتی هستند باید بدانند که رهبر کشور به صراحت تایید و تاکید کردند که چنین اتفاقی روی نخواهد داد. ایران تجربه گرانسنگ و مهمی در سطح منطقهای برای مدیریت چنین چالشهایی دارد که از آن استفاده خواهد کرد.
🔻اما فارغ از داخل، صحبتها و مواضع رهبر انقلاب برای طرفهایی که در سوریه دست به اشغالگری زده و در امور آن مداخله کردهاند نیز پیامهای روشن و شفافی داشت؛ چه برای ترکیهی اردوغان که تروریستهای چندملیتی ترکتبار را تجهیز و روانه این کشور کرد و چه برای رژیم اشغالگر صهیونیستی که امروز در مناطق جنوبی سوریه دست به اشغالگری زده و چه برای ترورسیتهای امریکایی که در بخشهای شرقی و شمالی سوریه پایگاه نظامی دارند و فکر میکنند برای همیشه میتوانند در این مناطق بمانند؛ موضع محکم و اساسی رهبری نشان داد که ایران برای به چالش کشیدن همه آنها طرح و برنامه دارد و چه بسا که این برنامهها از همین الان هم آغاز شده باشند.
🔻بزرگترین طرفی که بدون شک از موضع صریح وشفاف ایران گرخیده و ترسیده، اردوغان است. او که تا پیش از سخنان رهبر ایران فکر میکرد کار در سوریه تمام است و داشت برای آینده سوریه طرح و برنامه میریخت و از بازسازی آن میگفت، حالا متوجه شده رقیب منطقهایش با این تُرکتازی قرار نیست جا بزند، بلکه فرصتهایی را در این اقدام تروریستها دیده و افقی را ترسیم کرده که به سادگی میتواند آنچه را اردوغان با صدها میلیارد دلار هزینه در طول 14 سال به دست آورد، با کمترین هزینه و در مدتزمان بسیار کمتری بازپس بگیرد. سوریه شاید برای ترکیه به عنوان یک حیات خلوت باشد، اما برای ایران عمق راهبردی به شمار میرود و از همین رو مشخص است که ایران نمیتواند بیخیال تحولات این کشور شود.
🔻اینکه قرار است ایران چه کند و چه تاکتیک و راهبردی را در پیش بگیرد، در گزارشها و تحلیلهای آینده مورد اشاره قرار خواهم داد؛ اما دوباره تاکید میکنم که ایران از حدود سه ماه پیش و با علم به آینده تحولات در سوریه و نوع واکنش حکومت وقت آن، برنامههای دقیق و عمیقی را مدنظر قرار داده بود. فقط به صورت شفاف و روشن بگویم وقتی که ترکیه، امریکا و رژیم صهیونیستی بدون دعوت و به بهانههای مختلف وارد سوریه شدهاند، ایران با کمک متحدان منطقهای خود با دلایل قویتر و بنیادینتر وارد این کشور خواهد شد. آینده سوریه بدون شک دست مردم این کشور خواهد بود و جنگ بزرگ به زودی در سوریه شروع میشود، جنگی متفاوت میان همه قدرتهای جهانی و منطقهای که پیروز آن بازیگر اصلی خواهد بود.
🔻 ما و سوریه: ۷ نکته از سخنان امروز رهبر ایران
پریسا نصر آبادی
۱. رهبر ایران صراحتاً دفاع از هر کشور در برابر تجاوزات و تهاجمات خارجی را وظیفهی نیروهای نظامی و ارتش آن کشور خواندند و عقبنشینی و نمایش ضعف از سوی ارتش سوریه را مهمترین عامل در غلبهی نیروهای مهاجم، اشغال و تصرف سوریه، از دست رفتن استقلال و تهدید حاکمیت سرزمینی سوریه دانستند.
۲. رهبر ایران در سخنان خود بر هیچ یک از اتهاماتی که در روزهای اخیر حتی از سوی هواداران جبهه مقاومت به بشار اسد نسبت داده شده، صحّه نگذاشتند.
🔹 تنها در جایی که به فراز و فرودها و توالی پیروزیها و شکستها اشاره کردند، این موضوع را برجسته کردند که نباید در برابر شکستها و ناکامیها ناامید و سرخورده شد؛ بلکه تلویحاً گفتند که باید ایستاد و جنگید و مقاومت کرد. شاید این تنها فرازی از سخنان ایشان بود که به میتوان به اسد مرتبط دانست.
۳. عطف به موارد ۱ و ۲ در جایی از سخنان خود اشاره به هشدارهای مکرّری کردند که از شهریورماه، دستگاههای امنیتی ایران به مقامات سوری داده بودند.
🔸ایشان در این مورد نیز ابراز عدم اطمینان کردند که دادههای هشدارآمیز ایران به دست مقامات عالی و ذیربط سوری رسیده باشد و تلویحاً به امکان نوعی همدستی و توطئه در ردههایی از مقامات سیاسی و نظامی سوریه با پروژهی مهاجمان و اشغالگران اشاره کردند.
۴. تأکید رهبر بر «جوانان غیور سوری» به عنوان نیروی رهاییبخش سوریه که با ایمان و وطندوستی کشورشان را از شرّ مهاجمان بیگانه و تروریستهای داخلی نجات خواهند داد، در واقع اشاره به «نیروهای دفاع ملّی سوریه» (قوات الدفاع الوطنی) بود که به بسیج سوریه نیز معروف است.
🔹 این گروه شاخهای از نیروهای مسلّح سوریه است که غالباً از نیروهای داوطلب مردمی در سال ۲۰۱۲ تشکیل شده و نقش مهمی در آزادسازی و پاکسازی مناطق تصرّفشدهی سوریه داشته است.
🔸«نیروهای دفاع ملّی سوریه» با هدف اولیه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی فعال در کشور سوریه با ابتکار و تیزبینی سردار شهید سلیمانی و دیگر فرماندهانی نظیر سردار شهید همدانی تشکیل و سازماندهی شد و تعداد اعضای آن در اوج نبردها بیش از ۱۰۰ هزارنفر تخمین زده شده است.
۵. رهبر ایران بر خلاف برخی از مقامات فعلی و سابق ایران، از تعامل با مهاجمان تروریستی که اکنون قدرت را به دست گرفته و در صدد تشکیل دولت جدید سوریه هستند، صحبتی نکردند.
🔹بلکه فحوای کلام ایشان بر قیام و مبارزه و مقاومت مردم سوریه در برابر دولتهای مهاجم خارجی، اشغالگران صهیونیست و تروریستهای مسلّح که دمشق را تصرّف کردهاند، دلالت میکرد.
۶. رهبر ایران در سخنان خود روایت سومی را مطرح کردند که نشان میدهد از هر دو سمت سوریه و ایران، اصل مسألهی کمک محلّ بحث نبوده، بلکه ممتنع بودن شرایط انضمامی میدان، امکان کمکرسانی را مختل کرده است:
«ما در همین شرایط دشوار هم آماده بودیم [کمک کنیم]. اینجا به من آمدند گفتند که همهی امکاناتی که برای سوریها امروز لازم است ما آماده کردهایم و آمادهایم که برویم. آسمانها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند، هم راههای زمینی را بستند، امکان نداشت. اینجوری است قضایا. انگیزهها اگر چنانچه در داخل آن کشور به حال خود باقی میماند و میتوانستند در مقابل دشمن حرفی داشته باشند دشمن آسمانشان را هم نمیتوانست ببندد، راه زمینی را هم نمیتوانست ببندد. میشد بهشان کمک کرد.»
🔸این کلام ایشان به روشنی با هردو روایت غالب در رسانههای داخلی و خارجی متفاوت است.
🔹در روایت اول، اسد از درخواست مستقیم برای کمک نظامی و لجستیکی از ایران امتناع کرده و ایران هم نمیتوانسته بدون مطالبهی رسمی و صریح حکومت سوریه اقدام به کمک کند.
در روایت دوم، ایران علیرغم درخواست مستقیم و صریح اسد، از کمک به سوریه استنکاف کرده است.
🔸همچنین بین خطوط سخنان رهبری در این فراز میتوان سرزنش ارتش سوریه و وادادن زودهنگام آنان را نیز دید، که اگر بدون مقاومت عقبنشینی نمیکردند و راه را برای دشمنان باز نمیگذاشتند، امکان کمکرسانی ایران هم با مشکل مواجه نمیشد.
۷. فحوای کلام رهبر ایران بر این امر متمرکز بود که از دست رفتن موقّتی سوریه، به معنای ازهمگسیختگی جبههی مقاومت در منطقه نیست. شاید زمان ببرد اما هم سوریه به جبههی مقاومت برمیگردد، و هم مقاومت در نقاط دیگر منطقه گسترش مییابد. چه بسا بتوان 'سایر نقاط منطقه' را به فراتر از غرب آسیا نیز تسرّی داد، گرچه نفوذ مقاومت در آن نقاط، چندان که باید مرئی نشدهست.
19.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨🎥حسینی، خبرنگار صداوسیما در دمشق: بعضی از فرماندهان بلندپایه بشار اسد اطلاعات دقیقی از اماکن حیاتی ارتش سوریه به رژیم صهیونیستی دادند!
🔹 گروه های مسلح عملیات پیچیدهای با اخبار جعلی راه انداختند و حتی با ارتشیها سوریه تماس میگرفتند و آنها را با اخبار جعلی تهدید میکردند که تسلیم شوند!