دیپلماسی اقتصادی
🔸 راهی برای خنثیسازی تحریم
🔺 جمهوری اسلامی ایران با داشتن ۱۵ کشور همسایه، دومین کشور جهان از نظر تعداد همسایهها محسوب میشود و این به معنای وجود موقعیت و ظرفیتی کم نظیر برای دست یابی به بازارهای خارجی در راستای رشد و توسعه اقتصادی است.
🔹اما با وجود این پتانسیل، دیپلماسی اقتصادی یکی از ظرفیت های مغفول مانده کشور ماست.
🔹چنانچه ما از واردات 60 میلیارد دلاری کشور پاکستان فقط حدود 700 میلیون دلار سهم داریم.
🔹البته این نکته درباره بقیه همسایگان هم صادق است؛ مثلا صادرات ما به قطر 350 میلیون دلار، به ارمنستان 400 میلیون دلار، به قزاقستان 80 میلیون دلار و قس علی هذاست.
🔹 لذا اولین وظیفه دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، رهایی از غربگراییِ محضِ دولت قبل و متوازن کردن روابط دیپلماتیک است. در این مسیر ما نیازمند یک کنشگری فعال هستیم.
🔹همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند خنثی سازی تحریم ها، مقدم بر رفع تحریم است و یکی از الزامات کار، افزایش دیپلماسی اقتصادی است.
🔹 سفر آیت الله رئیسی به تاجیکستان، ترکمنستان، روسیه و قطر و دیگر سفرهای دیپلماتیک پیش رو می تواند نوید دهنده عمقبخشی به روابط تجاری با شرکای فعلی و تلاش برای به دست آوردن شرکای جدید باشد.
✍ربیعی
♦️اطلاعیه روابط عمومی سپاه امام رضا(ع) درباره دستگیری عامل پخش صوت سخیف و هنجارشکنانه علیه مسئولین نظام در بازار رضا(ع)
روابط عمومی سپاه امام رضا(ع) :
🔸 با اقدامات دقیق و پیچیده اطلاعاتی، فنی و عملیاتی پاسداران گمنام امام زمان در سازمان اطلاعات سپاه امام رضا (ع)، عامل پخش صوت حاوی محتوای سخیف و هنجارشکنانه علیه مسئولین نظام در شامگاه ۲۰ بهمن ماه سال جاری در بازار رضا (ع) مشهد ، که از عوامل گروهک پلید وجنایت کار منافقین است، دستگیر شد.
🔸 بنا بر مستندات کشف شده از محل اختفای نامبرده ،این فرد درصدد انجام اقدامات ضد امنیتی و هنجارشکنانه دیگری نیز بوده که در تور اطلاعاتی پاسداران گمنام امام زمان سازمان اطلاعات سپاه امام رضا (ع) گرفتار شده است.
🔸برادر این فرد نیز از منافقین به هلاکت رسیده در عملیات مرصاد بوده است .
⭕️چرا مذاکرات فعلی رفع تحریمها در وین، همان برجامِ ظریف نیست؟ #تحلیل
قطعا آنچه مهم است منافع ملی و نتیجه مثبت مذاکرات بر بهبود وضعیت اقتصادی مردم است، اما تاریخ نیز نباید تحریف شود!
در روزهای اخیر که سروصدای بیشتری از وین شنیده میشود، تکاپوی شکستخوردهها هم برای مصادرهی دستاوردهای احتمالی مذاکرات بیشتر شده و سمپاتهای رسانهای تیم قبلی تلاش میکنند دستاوردهای باقری در وین را به عنوان مجاهدت دکتر ظریف و عراقچی فاکتور کنند.
ماجرا اما چیز دیگریست.برجامِ ظریف فعالیتهای دفاعی ایران را محدود میکرد تاجاییکه حسن روحانی صراحتا رزمایشهای موشکی ایران را زمینهسازی برای برهم خوردن برجام نامید و "موشک هوا کردند تا برجام را به هم بزنند" هنوز که هنوز است، عبارت بسیار پراستفادهای برای اصلاحطلبان است.
اما آنچه این روزها میبینیم، رونمایی از "خیبرشکن" و برگزاری رزمایشهای مشترک بزرگ با قدرتهای نظامی جهان است. یعنی توافق احتمالی در وین، برخلاق برجامِ ظریف، باید تقویتکنندهی صنعت دفاعی کشورمان باشد.
از طرف دیگر، برجامِ ظریف، تمام راههای دیپلماسی کشور را مسدود کرد و اصطلاحا تمام تخم مرغهای منافع ملی را در سبدِ "امضای کری تضمین است" گذاشت که نتیجهای جز بهم ریختن بازار و آسیب دیدن معیشت مردم نداشت.
اما در شرایط کنونی، آنچه اهمیت دارد این است که مذاکرات وین باید فقط یکی از راههای دیپلماسی باشد و همزمان کانالهای مختلفی در حوزههای گوناگون برای ایجاد یک بستر اقتصادی مناسب فعال شده است.
از مذاکره با کرهجنوبی برای آزادسازی پولهای ایران تا اعلام رسمی دولت انگلیس برای پرداخت بدهی لندن به تهران بدون اینکه هیچ ارتباطی با مذاکرات داشته باشد.
امضای قرارداد سوآپ گاز با ترکمنستان، حضور فعال در اجلاس شانگهای،
اجرایی کردن قرارداد ۲۵ ساله با چین، سفر اقتصادی به روسیه ، فروش نفت و دهها اقدام دیگر در حوزهی دیپلماسی اقتصادی، علاوه بر اینکه دست تیم مذاکره کننده را برای چانهزنی پر کرده، مسیرهای متنوعی را هم برای تحقق بهرهمندی اقتصادی مردم ایران از یک توافق احتمالی فراهم کرده است.
اگر دستاورد برجامِ ظریف را به گفتهی رئیس وقت بانک مرکزی دولت روحانی"تقریبا هیچ"بدانیم،توافقِ احتمالی کنونی بنا براعلام طرفهای غربی، یک دستاورد واقعی برای اقتصاد ومعیشت مردم ایران است و قرار نیست با" یک خطخطی" رئیسجمهور آمریکا، دلار از ۵ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان برسد.
مخلص کلام اینکه برجامِ ظریف یعنی محدودیت دفاعی؛ یعنی دلار ۳۰ هزار تومانی، یعنی تضعیف منافع ملی ایران در منطقه و در یک کلام یعنی "تقریبا هیچ"
در صورتی که توافق احتمالی کنونی یعنی خیبرشکن. یعنی کاهش قیمت دلار در بازار . یعنی تقویت منافع ملی ایران در منطقه. یعنی بهبود معیشت مردم و در یک کلام یعنی "دیپلماسی واقعی اقتصادی."
آنچه مهم است اینست که حتی اگر مذاکرات شکست بخورد و توافق حاصل نشود ، تلاش میشود از سایر ظرفیتهای دیپلماسی برای حل گرههای اقتصادی استفاده شود تا آب خوردن مردم هم بند به مذاکرات و برجام نباشد!
⭕️ما همین الآن قویتر از آمریکاییم
👈 جهاد تبیین، جرأت میخواهد؛ چون وقتی حرف حق بزنی، سرزنش یا مسخره میشوی
👤علیرضا پناهیان
🔹اینکه رهبر انقلاب میفرماید «جهاد تبیین» این عبارت، ساخته و پرداختۀ خودِ ایشان نیست، بلکه رسولخدا(ص) این تعبیر را برای تبیینگری عمار یاسر به کار بردند.
🔹گفتن از حق و تبیین حق، خیلی از اوقات علاوه بر دلسوزی، نیاز به جرأت و اعتماد به نفس هم دارد لذا برای تبیین، از کلمۀ «جهاد» استفاده شده است.
🔹طبق آیۀ قرآن، ویژگی مهم آن قومی که در آخرالزمان، مجاهدانه از حق دفاع میکنند، این است که از سرزنش نمیترسند «يُجاهِدونَ في سَبيلِ اللَّهِ وَلا يَخافونَ لَومَةَ لائِمٍ»
🔹وقتی میفرماید «لا يَخافونَ لَومَةَ لائِمٍ» معلوم میشود در آخرالزمان، موضوع سرزنش علیه مؤمنین، بسیار سنگین است. الان ببینید؛ حدود ۲۰۰کانال ماهوارهای بهطور مجانی علیه شما ساختهاند، برای هیچ کشوری اینطور نیست.
🔹الان در این فضای سنگین رسانهای، آیا جرأت میکنید این مطلب را تبیین کنید که «آمریکا ۴۰سال است با همۀ امکاناتی که دارد، ضعیفتر شده و ایران با همۀ محدودیتها و تحریمها قویتر شده»؟
🔹۴۰سال پیش، وضع آمریکا در منطقه بهتر بود یا الآن؟ قطعاً ۴۰سال پیش؛ یعنی در این ۴۰سال اعتبار آمریکا از نظر اقتصادی و نظامی و نفوذ فرهنگی و سیاسی در منطقه، کاهش پیدا کرده ولی ایران در این عرصهها قویتر شده است.
🔹الآن ملّتهایی هستند که طرفدار انقلاب ما هستند و با موشک و پهبادهایی که دارند، در مقابل آمریکا میجنگند به حدی که هیچکدام از همپیمانهای آمریکا در منطقه، امنیت ندارند.
🔹آیا کسی آمریکا را تحریم کرده؟ نه. آیا آمریکا امکانات نداشته یا مشکل مادی داشته که ضعیف شده؟ نه. پس چرا ضعیف شده؟! ایران ۴۰سال پیش قویتر بود یا الآن؟ الان.
🔹مگر ایران محاصره و تحریم نبوده و نیست؟ پس چرا ایران قوی شده و آمریکا با همۀ امکاناتش، ضعیف شده؟ چون «مدیریت راهبردی کلان» در ایران، عاقلانه است، ولی در آمریکا احمقانه است.
@Dideban57
📸#حدیث_روز🌸
🗓امروز دوشنبه:
۱۴۰۰/۱۲/۲ شمسی
۱۴۴۳/۷/۱۹ قمری
۲۰۲۲/۲/۲۱ میلادی
📿ذکر روز:
یا قاضی الحاجات
ماجرای التماس ۱+۴ برای برگزاری جلسه نیمساعته
🔺حسین امیرعبدالهیان وزیر خارجه در روزهای گذشته در نشست غیر علنی مجلس گفته است :
🔹رویکرد تیم جدید مذاکرات هسته ای ایران در مذاکرات وین با رویکرد دولت قبلی تفاوت دارد. رویکرد دولت قبل مطالبه حداقلی بود و رویکرد تیم جدید مطالبه حداکثری است.
🔹وزیر خارجه با بیان اینکه در روند مذاکرات ما بر منافع ملی محکم ایستادیم گفت: در ادوار اخیر مذاکرات گروه ۱+۴ با التماس از ایران خواسته اند تا حتی برای نیم ساعت هم که شده با آمریکاییها گفتوگوی مستقیم داشته باشیم اما ما اعلام کردیم تنها در صورتی که آنها تحریمها را لغو کنند آنوقت احتمال دارد یک مذاکره ای نیز صورت گیرد.
🔻امیرعبداللهیان همچنین در این جلسه گفته است که رهنمودهای رهبر انقلاب خط قرمز تیم مذاکره کننده هسته ای است و به هیچ وجه از آن ها عبور نمیکنیم. اگر ایران نفعی از مذاکرات نبرد یا اگر به مطالبات نرسد، برجام را نمی خواهیم. ایران دنبال رفع تحریم در حوزههای اقتصادی است.
خبرهای داغ 🔥
1⃣ احتمال تغییر دبیر شورایعالی امنیت ملی
شنیده شده دبیر شورای امنیت ملی به زودی تغییر خواهد کرد و محسن رضایی از اصلی ترین گزینه های دبیری شورای عالی امنیت ملی است.
2⃣ بیش از ۱۰ سمت رنگارنگ برای عضو هیئت رئیسه مجلس
آقای فیروزجایی! از جان ورزش چه میخواهید؟ «کریمی فیروزجایی» در خود مجلس در ۳ کرسی (عضو هیئت رئیسه، رئیس فراکسیون امور عشایری و عضو کمیسیون تلفیق) حضور دارد. این فرد مشغلههای دیگر مانند عضویت در هیئت رئیسه سازمان لیگ کشتی، عضو هیئت رئیسه فدراسیون سوارکاری، رئیس هیئت سوارکاری استان تهران، رئیس دانشکده ادبیات و زبانهای خارجی دانشگاه پیام نور، عضو هیئت امنای دانشگاه پیام نور، رئیس مرکز پشتیبانی علمی بسیج اساتید، عضو نیمه وقت هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی تهران شمال و دبیرکل جامعه اسلامی فرهنگیان کشور را نیز به خود اختصاص داده است. عملکرد فیروزجایی در چهار سال گذشته در هیئت سوارکاری تهران چه بوده است؟ حضور در هیئت رئیسه فدراسیون کشتی چطور؟ آیا بهتر نیست او کمی شانههایش را سبک و مسئولیتهای غیرمرتبط با تخصص و کارش را به دیگران واگذار کند؟ وی از جان ورزش چه میخواهد که آن را رها نمیکند؟
3⃣ یک میلیارد تومان؛ دستمزد درخواستی یک بازیگر برای ۲۶ جلسه ۸ ساعته!!
سروش محمدزاده، کارگردان سینما و تلویزیون: بازیگرانی که به پول فکر میکنند یک جایی به سینما و تلویزیون رحم کنند وگرنه این بنا فرو خواهد ریخت. بازیگران سینمایی ما، اخیرا رغبت زیادی برای حضور در تلویزیون ندارند و پلتفرمها توازن مالی را بهم زدهاند.
4⃣ شاید سال آینده تورم بالای ۵۰ درصد را تجربه کنیم
غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی، نماینده ادوار مجلس:بودجه ۱۴۰۱ منجر به توسعه فقر و افزایش تورم افسار گسیخته و فساد ساختاری و سیستمی در کشور خواهد شد. شاید سال آینده تورم بالای ۵۰ درصد را تجربه کنیم. ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت. برنامه ششم سال ۹۹ تمام شده و کشور برنامه ندارد. مجلس درگیر سگ و گربه مردم، اینترنت و انتخاب اسم کودکان است.
5⃣ بساط امضاهای طلایی با صدور الکترونیکی مجوزها برچیده می شود
سبحانیان، معاون سیاست گذاری وزارت اقتصاد: وزارت اقتصاد و دارایی برای صدور مجوزهای کسب و کار مصمم است. سعی خواهیم کرد که بساط امضاهای طلایی و تشخیص های سلیقه ای را بچینیم. برای ضمانت اجرایی این طرح جرم انگاری شده و مردم میتوانند در این زمینه شکایت کنند.
6⃣ واکنش رئیسی به حواشی جشنواره فجر: خطای آشکار فردی نباید به جامعه هنری تعمیم داده شود
رئیسجمهور در جلسه هیات دولت: در حاشیه جشنواره فجر، اظهارنظر غلطی انجام شد که با وجود عذرخواهی مکرر گوینده آن، وزارت ارشاد نیز آن سخنان را محکوم کرد. معتقدیم که خطای آشکار فردی نباید به جامعه هنری تعمیم داده شود.
7⃣ ایران و قطر با تونل به هم وصل میشوند
مدیرعامل سازمان بنادر: درحال مذاکره هستیم تا در حوزههای هوایی، دریایی، بندری و ساخت تونل دریایی با قطر توافق کنیم. ساخت تونل زیردریا بین ایران و قطر یک پروژه بینظیر به شمارمیرود. این تونل بندر دیر بوشهر را به قطر وصل میکند. فردا رئیسجمهور به قطر میرود تا این توافقنامهها به امضا برسد.
8⃣ دستگیری عامل پخش صوت هنجارشکنانه در بازار رضای مشهد
عامل پخش صوت حاوی محتوای سخیف و هنجارشکنانه علیه مسئولان نظام در بازار رضای مشهد که از عوامل گروهک جنایتکار منافقین است، توسط سازمان اطلاعات سپاه خراسانرضوی، بازداشت شد.
9⃣ جرئیات حادثه بامداد دیروز در مسجد مقدس جمکران؛ راننده ۳۴ ساله با پلاک غیر قم
مدیر حراست مسجد مقدس جمکران: راننده تریلی، ۳۴ ساله و اهل قم نیست و تحقیقات اولیه حاکی از مشکلات روحی این شخص است. این موضوع، هیچگونه خسارت مالی و جانی بههمراه نداشت. یک معجزه تریلی را قبل از ورود بهصحن مسجد متوقف کرد.
0⃣1⃣ دلارهای نفتی در مسیر تهران
سفیر کره جنوبی در تهران خبر داد:
۳.۵ میلیارد دلار از دارایی های تهران که بدلیل تحریم های بانکی و اقتصادی ایالات متحده آمریکا در بانک های کره جنوبی مسدود شده بود؛با انجام توافقات بین نمایندگان تهران و سئول روز چهارشنبه 23 فوریه با هماهنگی هواپیمایی ماهان به ایران خواهد آمد.
⭕️ رهبر انقلاب: ما همیشه رویکرد انتقادی نسبت به مسائل اقتصادی در حوزه عدالت اجتماعی، توزیع ناعادلانه ثروت و ... داریم اما قضاوت مراکز اقتصادی معروف دنیا این است که ایران در شاخصهای مهم اقتصاد پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است.
🔻طبق گزارشهایی که تاکنون رسانهای شده وضعیت ۱۲ شاخص اقتصادی ایران به صورت زیر است:
🔸سایت «NaijaQuest»: ایران بین ۱۰۰ کشور فقیر نیست
🔸رتبه ایران در مبارزه با گرسنگی: ۳۵
🔹شاخص قدرت خرید: بهتر از ۹۷ کشور
🔹رتبه ایران در شاخص توسعه انسانی: ۷۰
🔸رتبه ایران در سرانه مصرف غذا: ۵۸
🔸رتبه ایران ساخت ایران: ۵۰
🔹رتبه ایران در شاخص کیفیت زندگی: ۸۶
🔹رتبه ایران در کارآمدی نظام سلامت: ۳۹
🔸رتبه ایران در شاخصهای علمی: ۱۶
🔸رتبه ایران در تولید روی و فولاد: ۱۰
🔹رتبه ایران در شاخص رقابت صنعتی: ۵۶
🔹رتبه ایران در شاخص جهانی نوآوری: ۶۰
✅ اما بدانید #شتاب حرکت صعودی ایران در اکثر شاخص های فوق از جمله شاخص بسیار مهم توسعه انسانی در همه جهان برتر و #شتاب_اول دارد.
✅ این معنایش آنست که ایران پهلوی در نقطه ای بسیار عقب مانده قرار داشت که #شتاب حرکت ایران به رغم اینکه #اول است، ولی #رتبه اش هنوز #اول_نیست.
⭕️ توان درک این سطح از فتوّت را ندارم که خلبان باشی، لحظات سقوط را به چشم ببینی، ایجکت نکنی و شهادت را در آغوش بکشی تا خدای نکرده هواپیمایت به منطقه مسکونی برخورد نکند...
شهادتتان مبارک مردان خدا...
#سقوط_جنگنده
#برای_مردم