⭕️ چند توییت انتخاباتی
👤 تقی دژاکام، روزنامه نگار:
🔹این جوان (وزیر ارتباطات) گفته فضای مجازی تضمینی از من، اما هر کی رئیس جمهور شد من معاون اول بشم. این را به همه اون وری ها گفته. علت تقاضای سهم معاون اولی هم اینه که میدونه مجلس به وزارت او رأی نمیده.
👤 حسن یزدی، مدیر کانال خبری ایران تایمز:
🔹من از آقای @Eshaq_jahangiri میپرسم شما که در دولت هاشمی استاندار اصفهان و در دولت خاتمی وزیر بزرگترین وزارتخانه (صمت) و در دولت روحانی معاون اول بودید، دیگر چه کاری نکردهای که تصمیم گرفتهای خود را نامزد ریاستجمهوری کنید؟
🔹آقای جهانگیری شما تمام شدهای و به بازنشستگی فکر کن
🔹امیدوارم رئیسی بتواند 24 ساعت دیگر مقاومت کند چون این انتخابات برد و باختش برای او شکست است.
🔹اگر ببازد که با دو «نه» که از ملت گرفته باید با عرصه سیاست خداحافظی کند.
🔹اگر ببرد، هم از قوه قضائیه خارجش کردند و هم سکان کشتی در حال غرقی را به دست کسی دادند که یک روز هم در دریا نبوده!
👤 مجید شاکری، اقتصاددان:
🔹انتخابات آتى انتخاب بين "واقع گرايى" در روابط بين الملل و ضد آن( آنچه وزير خارجه با عنوان رويكرد مبتنى بر قدرت معنوى از آن جانبدارى مى كنند) خواهد بود. اين كه چه كسى رييس جمهور شود در درجه دوم اهميت است. نتيجه نه فقط بر سرنوشت جمهورى اسلامي، بلكه بر سرنوشت ايران عميقا موثر است.
👤 علی قلهکی، فعال رسانه ای:
🔹در دولت لاریجانی، "تاجگردون" همهی برنامه، بودجه و اقتصاد را در دست خواهد گرفت!
🔹آنوقت معنای مافیایی که جهانگیری از آن سخن میگفت را بهتر درک خواهیم کرد...
👤 حسام الدین آشنا، رئیس مستعفی مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری:
🔹قوه قضائیه میتواند به اتکای جایگاه نهادی و شخصیت محترم و مستقل رئیس فعلی خود، بازوی قدرتمند رهبری برای فصل خصومات، فساد ستیزی، شفافیت، عدالت گستری و حمایت از مردم و نظارت برقوه مجریه باقی بماند.
👤 سید پویان حسین پور:
🔹تاجزاده ثبتنام کرده تا با یک بازی بدون توپ، زمینه را برای گلزنی گزینه اصلی فراهم کند!
🔹هدف، جمع کردن رادیکالهای جوانتر اصلاحطلب دور او و احیای سازمان رأی اصلاحات است تا هفته آخر، همه را در سبد گزینهی ائتلافیِ اعتدالی - اصلاحاتی مثل لاریجانی تخلیه کند.
فیلتریستاگرام و ستون پنجم رسانهایِ ما
🔻اینستاگرام در روزهای اخیر بار دیگر موجی از حذف و تهدید صفحات را به بهانه روز قدس به راه انداخت.
🔻این شبکه اجتماعی به ویژه پس از شهادت حاج قاسم، مردم ایران را شیفته آزادی بیان غربی کرد.
♦️ ممنوعیت پرداختن به اسرائیل، درج تصاویر حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس، سید حسن نصرالله و بسیاری از موارد دیگر چه معنایی میدهد؟ آیا این چیزی جز یک خفقان رسانهای است؟
🔻تلخ تر از دیکتاتوری رسانهای غرب که در اینستاگرام به وفور دیده می شود، وجود مسئولین بیکفایت و بیعرضهای است که از فریادزدن حق رسانهای ما عاجزند.
❓آیا وزیر ارتباطات و جواد ظریف نمی توانند این ظلم آشکار و خفقان رسانهای را در دنیا فریاد بزنند تا پادشاه عریانِ حقوق بشر غربی را به همگان نشان دهند.
♦️حال آنکه هر دو صفحاتی رسمی در اینستاگرام دارند و با مسئولیتهای کلیدی خود امکانِ رسواسازیِ وقاحت رسانهای غرب در سطح جهانی را دارند.
❓سوال اینجاست در حالی که دشمن، حقوق بشر را یکی از اهرمهای فشار بر ملت ایران کرده است چرا آقای ظریف دیکتاتوریِ رسانهای غرب را در بلندگوهای جهانی فریاد نمی زند؟
🔻به نظر می رسد این چنین مسئولینی، خواسته یا ناخواسته، ستون پنجم رسانهای دشمن هستند و به جای فرماندهی در این جنگ رسانهای، به یک شهروند مطیعِ مجازی برای نظام استکبار تبدیل شدهاند.
کلان پروژه انتخابات امسال بر سر چیست؟
1️⃣ رقابت اصلی در سیزدهمین انتخابات ریاستجمهوری بر سر ایدۀ کلان ادارۀ دولت، و در مرتبۀ بعد خصوصیات کارگزار شکل خواهد گرفت. درک صحیح این مسئله جهتگیری راهبردی رقابت در انتخابات را تعیین خواهد کرد.
2️⃣ جریان غیرانقلابی برای ایدۀ قدیمی خود که همان حل مشکلات کشور از طریق مذاکره است، ادبیاتی جدید خلق کرده است و آن «هماهنگی دو رئیسجمهور در ایران و آمریکا» است. ممکن است بیانهای دیگری نیز برای آن خلق شود؛ ولی همواره اصل سخن ثابت است.
3️⃣ به دلیل ناکارآمدیهای مفرط در دورۀ هشتساله، بعید است جریان غیرانقلابی سخنی اثباتی جز درزمینۀ سیاست خارجی در خصوصیات کارگزار داشته باشد. لذا در این زمینه رقیبهراسی محور کار ایشان خواهد بود.
4️⃣ متأسفانه سه ابرتصویر در ذهن جامعه از جریان انقلابی ساختهشده است: الف) فقدان کار کارشناسی و روحیۀ دیکتاتورمآب؛ ب) ترجیح دستیابی به اهداف ایدئولوژیک بر منافع ملی؛ ج) تحجر و تمایل به انسداد فرهنگی. پایههای رقیبهراسی جریان غیرانقلابی به کمک دشمن بر این ستونها بنا خواهد شد.
5️⃣. جریان انقلاب از فعالیتهایی که این سه تصویر را در اذهان زنده یا تشدید میکند، باید بپرهیزد. تا قبل از موسم تبلیغات انتخابات، مهمترین نقش در این زمینه را مجلس شورای اسلامی بر عهده دارد.
6️⃣. در بُعد ایجابی، جریان انقلاب باید گفتمان خود را بهگونهای سامان دهد که این سه تصویر را پوشش دهد.
7️⃣. جریان انقلاب دو گونه مواجهه با گفتمان رقیب دارد: الف) رویکردی که صرفاً تقابل مستقیم با ایدۀ رقیب را برگزیده و ترجمۀ اجتماعی آن عدم مذاکره است؛ ب) رویکردی که تکیه به خصوصیات کارگزار دارد، با تکیهبر مفهوم کارآمدی.
8️⃣. رویکرد نخست بازی در زمین ازپیشطراحیشدۀ دشمن است؛ همچنین بهشدت سه ابرتصویر پیشگفته را در اذهان تشدید میکند. لذا باعث ایجاد نگرانی در جامعه از جریان انقلابی و به وجود آمدن دوقطبی کاذب حول محور مذاکره است.
9️⃣. رویکرد دوم درک صحیحی از محور رقابت در انتخابات 1400 ندارد و نمیداند که رقابت در درجۀ نخست بر سر ایدۀ کلان دولت شکل خواهد گرفت. لذا گفتمانی ناقص دارد. این نقیصه میتواند باعث شود بهطور خودکار از صحنۀ رقابت حذف شود. در انتقادی دیگر میتوان گفت تصمیم این جریان مبنی بر گذار مسالمتآمیز از مذاکره با روشی که برگزیده و بهنوعی تأیید ضمنی مذاکره است، امکان ندارد. داشتن سخنی صریح در این زمینه لازمۀ حضور در عرصۀ رقابت است.
0️⃣1️⃣. طرح رهبری معظم انقلاب، با هوشمندی ویژه، نخست بازی در زمین ازپیشطراحیشدۀ دشمن نیست. لذا از به وجود آمدن دوقطبیهای کاذب جلوگیری میکند؛ دوم، به دلیل تطابق با مسائل اصلی جامعه و گرههای ذهنی آن قابلیت جامعهپذیری ویژهای دارد؛ سوم، به دلیل وجود ابعاد ایجابی خاص میتواند میدانهای وسیع گفتمانی پیش روی جبهۀ انقلاب بگشاید.
1️⃣1️⃣. از حجم بیانات و تأکیدات ویژۀ مقام معظم رهبری چنین برمیآید که ایشان رقابت اصلی در انتخابات آینده را بر سر ایدۀ کلان دولت تشخیص دادهاند و در مرتبۀ بعد خصوصیات کارگزار را نیز بیان کردهاند.
2️⃣1️⃣. مقام معظم رهبری میکوشند در مواجهه با ایدۀ حل مشکل از طریق مذاکره این پیام را به ملت مخابره کنند که این موضوع از اساس مسئلۀ درجه دوم کشور است و مسئلۀ اصلی چیز دیگری است. این نوع مواجهه از به وجود آمدن دوقطبی کاذب پیشگیری خواهد کرد و درواقع نوعی مواجهۀ هوشمند و ابتکاری است.
3️⃣1️⃣. در مرتبۀ بعدی و بهاندازۀ لازم، مذاکرۀ قبلی نیز نقد میشود. البته تکیۀ اصلی بر بدعهدی و نابکاری دشمن باید باشد و بیشتر آنان مورد تاختوتاز باشند تا عنصر داخلی مذاکرهکننده. سپس باید این پیام به جامعه مخابره شود که فیالجمله مصلحتی در مذاکره بود؛ اما عناصر عزت، حکمت و درایت در مذاکرات وجود نداشت. لذا پس از گذشت پنج سال کشور نصیبی از مذاکرات ندارد. پسازاین نیز مذاکره از موضع ضعف همینگونه خواهد بود.
4️⃣1️⃣. پایۀ ایجابی گفتمانی «تحول برای پیشرفت و ساخت ایران قوی» با راهبرد «تکیه به توان داخلی» است.
5️⃣1️⃣. در مرتبۀ بعدی، خصوصیات کارگزار نیز مطرح است. دوگانۀ مدیر جهادی و کارآمد در مقابل مدیر دیوانسالار خسته، پیر و ناکارآمد قابلیت طرح دارد.
6️⃣1️⃣. تناسب در وزن دهی و تنظیم اضلاع گفتمانی که همان هدایت راهبردی است، لازمۀ کار است.
7️⃣1️⃣. جبهۀ انقلاب باید بداند پس از درک صحیح راهبردی از طرح رهبر معظم انقلاب اسلامی، نوبت بهکارگیری اصحاب هنر و رسانه برای ترجمه به زبان تودۀ مردم است که اگر بهدرستی صورت بگیرد، به مدد الهی قابلیت تفوق بر سایر گفتمانها را دارد.
دیده بان انقلاب
❌ به اهتزاز درآمدن پرچم رژیم صهیونسیتی در ساختمان صدراعظم اتریش در وین! اتریش با وجود حضور تیم مذاک
🔺واکنش دکتر عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان به برافراشته شدن پرچم رژیم صهیونیستی در اتریش
🔹وین مقر آژانس انرژی اتمی و سازمان ملل است و اتریش تاکنون میزبان بزرگی برای مذاکرات بوده است. دیدن پرچم رژیم اشغالگر بر فراز ساختمان های دولتی دروین، که همین چند روز به طرز وحشیانه ای ده ها غیرنظامی بی گناه از جمله تعداد زیادی کودک را کشته، بسیار تکان دهنده و دردناک است. ما در کنار فلسطین ایستاده ایم
** نهایت واکنش معاون وزیر خارجه ، یک توئیت هم دردی .... شبیه عکسالعمل پرتاب خودکار !!**
شایعات انتخاباتی
🔻 انتشار فیلم قدیمی از نارضایتی مردم از قوه قضاییه
🔹اخیرا برخی از کانالهای معاند، برای تخریب آیتالله رییسی، فیلمی با عنوان وضعیت اسفناک قوهقضاییه و نارضایتی مردم از آن منتشر کردند که پس از بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این فیلم مربوط به 8سال پیش بوده و ربطی به عملکرد فعلی مسئولان فعلی این قوه ندارد. گفتنی است که عدماستفاده از ماسک در کلیپ مذکور بهخوبی قدیمی بودن آنرا نشان میدهد.
🔻 تکذیب جلسه حامیان قالیباف با لاریجانی
🔹 روز گذشته یک کانال تلگرامی خبر جلسه میان حامیان اصلی محمدباقر قالیباف و علی لاریجانی را منتشر و ادعا کرد این جلسه برای حمایت نیروهای اصلی قالیباف از لاریجانی برگزار شده است. این کانال برگزاری جلسات هماهنگ در کلابهاوس را به عنوان شاهد و پشتیبان خبر خود منتشر کرد.
اما پس از بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد، این خبر کذب بوده و هیچ جلسهای میان تیم قالیباف و لاریجانی برای انتخابات پیش رو برگزار نشده و افراد منتسب به قالیباف بارها در کلاب هاوس از آیتالله رییسی حمایت کردهاند.
🔻 نظرسنجیهای جعلی
🔹 در چند روز گذشته برخی از کانالها برای پررنگ نشاندادن حمایت مردم از نامزدهای موردنظر خود نظرسنجیهایی منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب منتشر و مهدی فضائلی منتشر کردند. اما پس از بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد این نظرسنجیها ساختگی و جعلی است و فضائلی با تکذیب این نظرسنجیها اعلام کرده است که دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب چنین کانال و نظرسنجی ندارد.
🔻 عکسهای قدیمی از سفر آیتالله رئیسی به کرمان
🔹از صبح دیروز برخی کانالهای خبری با انتشار تصاویری از حضور رئیس قوه قضاییه بر سر مزار شهید حاج قاسم سلیمانی در کرمان مدعی شدند که امروز آیت الله رئیسی به کرمان سفر کرده است. اما پس از بررسیهای مرکز مقابله با شایعات سایبری مشخص شد تصاویر منتشرشده مربوط به سفر سال گذشته رییس قوه قضائیه به کرمان و حضور بر سر مزار سردار شهید سلیمانی بوده است.
♦️میزان تمایل مردم به شرکت در انتخابات ریاست جمهوری
🔹ایسپا: 34.3 درصد ساکنان مراکز استانها، 42.8 درصد ساکنان سایر شهرها و 59.2 درصد ساکنان روستاها گفتهاند قطعاً در انتخابات شرکت خواهند کرد
🔹مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) موج پنجم نظرسنجی انتخابات ریاست جمهوری را با جامعه آماری افراد بالای 18 سال کل کشور و اندازه نمونه 1553 از طریق مصاحبه تلفنی در تاریخ 18 الی 20 اردیبهشت 1400 اجرا کرده است
چرا اینهمه کاندیدا؟
🔺 پاسخ: انگیزه ها متفاوت است.
1️⃣ برای یک سیاستمدار فراموش شده! چه فرصتی بهتر از اینکه دوباره نامش بر سر زبانها بیفتد؟ چند نفر از شما پیش از انتخابات، آقایان غرضی و یا هاشمی طبا را در خاطر داشتید؟
2️⃣ پیش بینی اوضاع بسیار بد اقتصادی کشور در 4 سال پیش رو برخی از افراد دلسوز را که نیازی به افتادن بر سر زبانها را ندارند را نیز دچار احساس تکلیف حقیقی کرده است.
3️⃣ برخی افراد صرفاً کاندیدای پوششی هستند و کنار خواهند رفت مانند نقش جهانگیری برای روحانی در انتخابات 1396
4️⃣ شرکت برخی افراد که رد یا عدم احراز صلاحیتشان بدیهی است برای فشار به شورای نگهبان! تا بتوانند با مظلوم نمایی، دوباره بر طبل نظارت استصوابی بکوبند، مورد مطالعاتی مناسب در این زمینه برای نمونه شخص تاجزاده است.
5️⃣ کمک به کاندیدای اصلی به عنوان خروس جنگی در مناظرات ریاست جمهوری.
6️⃣ انگیزه برخی از کاندیدها صرفاً ایجاد ادراک برای گرفتن پست های مهم اجرایی همچون وزارت خانه ها و معاونت های ریاست جمهوری است فردی که در حد ریاست جمهوری ظاهر شده لابد در قد و قواره وزیر صلاحیت دارد.
7️⃣ در امان ماندن از محاکمه! مانند علی فلاحیان و رهایی از پرونده قتل های زنجیره ای
8️⃣ صرفاً پر کردن صندلی های صدا و سیما!
9️⃣ تعداد زیادی از شرکت کنندگان پس از مقایسه خود با حسن روحانی به یقین می رسند که صلاحیت ریاست جمهوری را دارند چون هر چه باشد خود را نسبت به او اصلح می دانند که البته از این حیث هر یک از آحاد مردم ایران چنین حسی را خواهد داشت.
✍ رائفی پور
🔺 چهرههای سیاسی که در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ثبتنام کردند به شرح ذیل هستند:
1- سعید محمد
2- حسین دهقان
3- محمدحسن نامی
4- وهاب عزیزی
5- محمود احمدینژاد
6- رستم قاسمی
7- محمد عباسی
8- سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی
9- حسن سبحانی
10- صادق خلیلیان
11- محمد زارع فومنی
12- محمود زمانی قمی
13- محمدشریف ملکزاده
14- محمدحسن قدیری ابیانه
15- قدرتعلی حشمتیان
16- محمود صادقی
17- علی مطهری
18- محسن مهرعلیزاده
19- رامین مهمانپرست
20- علیرضا افشار
21- فریدون عباسی
22- سید مصطفی تاجزاده
23- شاهین محمدصادقی
24- علی لاریجانی
25- شمس الدین حسینی
26- عباس آخوندی
27- محسن هاشمی
28- مسعود پزشکیان
29- مصطفی کواکبیان
30- عزت الله ضرغامی
31- علیرضا زاکانی
32- سید ابوالحسن فیروزآبادی
33- ابراهیم رییسی
34- سید عباس نبوی
35- مسعود زریبافان
36- اسحاق جهانگیری
37- محمد خوش چهره
38- محمد شریعتمداری (وزیر رفاه)
39- محسن رهامی
40- محسن رضایی
41- عبدالناصر همتی
42- رسول منتجبنیا
43- زهرا شجاعی
44- سعید جلیلی
45- محمدجواد حق شناس
شورای نگهبان طی 5 روز آینده اسامی افراد تایید صلاحیت شده را اعلام خواهد کرد.
صف کشی اصلاحطلبان و کارگزاران
🔺برای تشکیل دولت سوم روحانی
🔹️ امروز در آخرین روز ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری، چهره های سرشناس متعددی برای نامزدی انتخابات ثبت نام کردند. آیتالله رئیسی، عزتالله ضرغامی، علیرضا زاکانی از جمله چهرههایی بودند که برای انتخابات ریاست جمهوری نام نویسی کردند. در این بین اما برخی از چهرههای اصلاحطلب و نزدیک به روحانی نیز خود را به ستاد انتخابات وزارت کشور رسانده و برای انتخابات پیش رو نام نویسی کردند.
🔹️ عباس آخوندی، مسعود پزشکیان، محسن هاشمی رفسنجانی، اسحاق جهانگیری و علی لاریجانی که جملگی نامزد اصلاحطلبان هستند و نامشان برای مردم بیش از هر چیزی یادآور هشت سال سختی است، در انتخابات ثبت نام کردند تا با تشکیل دولت سوم حسن روحانی، دولت تدبیر را تداوم بخشند.
🔹️ عباس آخوندی درحالی خود را مناسب کسوت ریاست جمهوری میداند که در طول وزارتش در وزارت راه و شهرسازی نه تنها از ساخت یک واحد مسکن مهر عاجز بود، که به بی عملی دولت در تامین حداقل ترین امکانات برای زندگی مردم مستضعف افتخار هم میکرد.
🔹️ مسعود پزشکیان نیز که همه او را به نماینده لیست امیدی در مجلس میشناسند و به نوعی همراه با دیگر اصلاحطلبان شریک روحانی در به وجود آوردن شرایط امروز برای کشور به شمار میرود، بدون اینکه بابت حمایتهای خود و هم قطارانش از روحانی، از مردم عذرخواهی کند، در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
🔹️ محسن هاشمی رفسنجانی نیز که همانند سایر اصلاحطلبان در به وجود آمدن شرایط اسفبار فعلی برای معیشت مردم مقصرتر از روحانی نباشد، کمتر هم نیست، به ستاد انتخابات وزارت کشور رفت تا به مردم نشان دهد اصلاحطلبان نه تنها حاضر به عذرخواهی از مردم نیستند، بلکه خود را برای تداوم دولت حسن روحانی آماده میکنند.
🔹️ علی لاریجانی نیز که در طول ریاستش بر مجلس، جاده صاف کن حسن روحانی بود و تصویب بیست دقیقهای برجام، این خسارت محض را در کارنامه خود دارد، به ستاد انتخابات کشور رفت و در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو ثبت نام کرد.
🔹️ اما مهمتر از همه اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی نیز به ستاد انتخابات وزارت کشور رفت تا نشان دهد نه تنها بابت این هشت سال مشقتبار شرمنده و حاضر به عذرخواهی از مردم نیست، بلکه کارنامه دولت تدبیر را آنقدر درخشان میبیند که فکر میکند باید با حضورش در انتخابات ریاست جمهوری، این دولت را تداوم بخشد.
دوقطبیهای انتخابات 1400 با چه هدفی ساخته میشوند؟
🔺دو قطبی اساسا با هدف معنادار کردن یک گزاره یا مقوله رخ میدهد. دوقطبی های انتخاباتی با هدف معنادار کردن گزینهها و کاندیداهای مختلف تهیه و تدارک دیده میشود.
🔹در موقعیتی که دوقطبی ساخته و با برچسب های مختلف به افراد و تفکرات الصاق میشود، یعنی در وهله نخست قرار است افکار عمومی ذیل کلمات ساخته شده، فریب داده شود. در قدم بعد قرار است با مانور بر روی همان کلمات به جای جلب نظر به برنامه ها، زمینه تخریب فراهم شود و در نهایت با مسموم سازی و اهریمن سازی، به مهندسی افکار عمومی پرداخته شود.
🔸مثال:
دوگانه و دوقطبی پادگان_دادگاه
🔻مخاطب باید چه کند؟
◾️بلافاصله سابقه فرد یا افراد گوینده
را سرچ کند. ببیند اطلاعات درباره فرد پیرامون کلیدواژههایی که به کار برده چیست؟(نظامی گری و دادگاه)
◾️آیا در دوقطبی ها فرد راهکار دقیق ارایه داده یا کلی گویی کرده است؟
◾️کشف کنید آنها از ساخت این دوقطبی بناست چه محصولی برداشت کنند؟
◾️گوینده با واژگانی که به کار برده کدام رقبایش را با چه کارنامهای مورد حمله قرار داده است؟
◾️درگذشته چه کسانی دوقطبی ساختند و چه عملکردی داشتند؟
◾️دوقطبی مشکلمردم را حل میکند یا فقط به سبد رأی کاندیداها کمک میکند؟
و متعدد سوالاتی که یک مخاطب هوشمند باید از خود در برابر اظهارات کاندیداهای انتخاباتی بپرسد.
🔹با چشمان باز و حواس جمع همه افراد، برنامه و کارنامه هایشان را بررسی کنید. دوره توجه به شعار گذشته است.