دو ویژگی شهید مطهری تولید فکر و نشر فکر بود
🔺مرحوم شهید مطهری؛ مرد دانشمندی بود، مرد متفکری بود، عالم بود واقعاً، فیلسوف بود، فقیه بود، به مسائل فکری تسلط کامل داشت. این خصوصیات در این بزرگوار بود؛ لکن آن خصوصیت خیلی مهم و ویژگی ایشان این بود که:
🔹 هم تولید فکر میکرد، هم نشر فکر میکرد. نشر فکر خیلی مهم است. این بزرگوار آرام نمینشست. آرام و قرار نداشت.
مقام معظم رهبری
1400/2/12
🚨شبکه جاسوسی کلاب هاوس
▪️شبکه اجتماعی «کلاب هاوس» که کمتر از یک سالی است به جمع شبکههای اجتماعی مطرح دنیا پیوسته، طی دو ماه اخیر در ایران نیز توانسته به لطف حضور و حمایت بسیاری از مسئولان و سیاستگذاران و افراد مطرح کشور که به عضویت آن درآمدند، مخاطب جذب کند.
▪️بسیاری از مسئولان و سیاستگذاران و سیاستمداران کشور از اتاقهای گفتگوی این پلتفرم خارجی، به عنوان تریبون رسمی استفاده میکنند و افراد بسیاری نیز تلاش میکنند تا هرطور که شده با نسخه رسمی و غیررسمی به عضویت این شبکه اجتماعی که بدون هیچ ضوابط و مقرراتی در کشور ما فعال شده است، درآیند!
▪️اما نکته جالب توجه این است که مسئولانی که هم اکنون کلاب هاوس را به عنوان تریبون رسمی خود برگزیدند و هر شب در اتاقهای مختلف آن به بحث و گفتگوی رسمی میپردازند تا پیش از این تلاشی برای حمایت از پیامرسان های بومی که از جمله اهداف اسناد بالادستی نظام است، به کار نگرفتهاند.
▪️به عنوان مثال حضور فعالانه وزیر ارتباطات در شبکه آمریکایی کلاب هاوس و سایر شبکههای اجتماعی خارجی در حالی است که اکانت رسمی وی در هیچیک از شبکههای پیامرسان داخلی فعال نیست و از هیچیک از این بسترها به عنوان تریبون رسمی خود استفاده نمیکند.
▪️آذری جهرمی برای جلوگیری از فیلترینگ شبکه اجتماعی خارجی کلاب هاوس به حدی تلاش میکند که اگر وی با این میزان همت و تلاش به توسعه پیامرسان های داخلی اعتقاد داشت، شاید بعد از 4 سال میتوانستیم شاهد فعالیت موفق این شبکههای بومی در کشورمان باشیم.
▪️اما وی که از نخستین مسئولانی بود که به عضویت رسمی کلاب هاوس درآمد، طی چند هفته اخیر تمامی تلاش خود را به کار گرفته تا این شبکه اجتماعی آمریکایی فیلتر نشود و بدون هیچگونه مشکل و اختلال به فعالیت بدون ضابطه خود در ایران ادامه دهد.
▪️این در حالی است که مطابق با سند «تعیین سیاستها و اقدامات لازم برای ساماندهی پیامرسان های اجتماعی» مصوب سال 96 شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات مکلف به ایجاد شرایط و ضوابط برای اعطای مجوز فعالیت به پیامرسانهای اجتماعی خارجی در کشور است.
▪️با این حال اما شبکه اجتماعی کلاب هاوس نیز مانند سایر شبکههای اجتماعی خارجی، بدون دریافت مجوز و رعایت ضوابط در کشورمان فعالیت میکند و وزیر ارتباطات نیز تمام قد پشت آن ایستاده است.
▪️حمایت وزیر ارتباطات از شبکه اجتماعی کلاب هاوس و تأکید وی بر اجرای قانون در این زمینه، در حالی است که شخص وی نسبت به اجرای قوانین مربوط به ساماندهی پیام رسانهای خارجی در داخل کشور که مصوبه شورای عالی فضای مجازی است بی اعتنا است و همچنین قانون حمایت از پیام رسانهای داخلی نیز بر زمین مانده است.
▪️نحوه مواجهه منفعلانه با فعالیت سایر شبکههای اجتماعی خارجی در کشور، در سایه نبود برنامه مشخص و اعمال سیاست و مقررات از سوی وزارت ارتباطات تا حدی پیش رفته که به درخواست وزیر ارتباطات، هیأت وزیران مصوبهای برای جریمه اپراتورها در قبال اختلال در سیستم کلاب هاوس به تصویب میرساند.
دولت در این مصوبه، اپراتورها را روزانه مبلغ 50 میلیارد تومان برای ایجاد اختلال در کلاب هاوس جریمه و حتی آنها را تهدید به تعلیق پروانه کرده است.
▪️این حجم از تلاش و حمایت آشکار از سوی هیأت دولت برای تصویب سریع و در کمتر از 4 روز مصوبهای در حمایت از یک شبکه اجتماعی خارجی بی سابقه است و جای تعجب دارد.(دیوان عدالت اداری قوه قضاییه، با صدور دستور موقت، این مصوبه هیات دولت درباره جریمه اختلال کنندگان کلاب هاوس را متوقف کرد. با توجه به این حکم، اختلال غیر قانونی در کلاب هاوس ادامه دار خواهد بود و جریمه اپراتورهای متخلف هم متوقف خواهد شد)
▪️این در حالی است که بسیاری از موضوعات مهم فضای مجازی این روزها معطل برگزاری جلسه شورای عالی فضای مجازی است اما رئیس جمهور برای آن زمان ندارد.
▪️حمایت های همه جانبه وزیر ارتباطات و دولت از یک شبکه جاسوسی آمریکایی در حالی است که وزارت اطلاعات به صورت رسمی در طی یک نامه در اسفند ماه سال 1399 در خصوص مخاطرات شبکه اجتماعی کلاب هاوس به وزارت ارتباطات هشدار داده است
▪️با این وجود این سوال مطرح میشود که وزارت ارتباطات در تبلیغ یک پلتفرم خارجی و تلاش برای فعال نگه داشتن بدون ضابطه اینگونه پلتفرمها در کشور چه منافعی خواهد داشت؟آیا تلاش این وزارتخانه برای تبلیغ سکوهای خارجی به منافعش در فروش ترافیک پهنای باند مربوط میشود یا ناظر به جریانات سیاسی از جمله انتخابات است؟
▪️سوالی که بارها پرسیده شده این است که چرا مصوبات شورای عالی فضای مجازی در این زمینه روی زمین مانده و نظارتی بر پیاده سازی مصوباتی که شخص رئیس جمهور خودش آن را امضا کرده است، صورت نمیگیرد؟
خلاصه بیانات امروز رهبر معظم انقلاب:
🔹قله ماه رمضان ايام قدر است
🔹حضرت آیت الله خامنه ای : به اين قله رسيديم و از فرصت بي نظير توسل و تضرع استفاده کنيم
🔹در معرفي شخصيت امام علي (ع) يک مرحله "امامت" است/ امانت به معناي رياست دين و دنيا نيست
🔹امروز حکومت در دست پیروان امیرالمؤمنین است
🔹ما باید همین شیوه و روش و همین عدالت و همین شجاعت را در عمل خودمان رعایت کنیم.
🔰 شهید سلیمانی را دشمنان تهدید به قتل کرده بودند. این بزرگوار گفته بود من را تهدید به چیزی میکنند که آن را دنبال میکنم
🔹انتخابات یک فرصت مهم است و نباید مردم را دلسرد کرد
🔹با وعدههای فریبنده نباید انتخابات را خراب کرد
🔹از اول انقلاب تا به امروز، انتخاباتها سالم بوده است. برخی تخلفات کوچک اتفاق افتاده که در نتایج کلی تاثیری نداشته است.
🔹انتخابات هرگز تخلفی که خلاف امانت بوده و یا تاثیری در نتایج داشته، وجود نداشته است.
🔹برخی انتخابات را وقتی قبول دارند، که نتیجه به نفع آنهاست.
🔹این روزها از بعضی مسئولان حرفهایی شنیده شد که مایه تعجب و تاسف بود. بعضی از آنها تکرار حرفهای خصمانه امریکاست
🔹رسانه های دشمن این حرف ها را پخش کردند.
🔹آمریکایی ها از نفوذ ایران در منطقه به شدت ناراضی هستند. از شهید سلیمانی ناراحت بودند به خاطر این.
🔹این اظهارات خطای بزرگی بود که نباید از مسئولین جمهوری اسلامی سر بزند
🔹نیروی قدس بزرگ ترین عامل موثر از جلوگیری از دیپلماسی انفعالی در منطقه غرب آسیاست.
🔹غربیها اصرار دارند سیاست خارجی کشور متمایل به سمت آنها باشد.
🔹جمهوری اسلامی با چین ارتباط برقرار می کند، آنها عصبانی می شوند.
🔹با همسایگان ارتباط برقرار می کنیم، همسایه های ضعیف ما را اذیت می کنند.
🔹آمریکایی ها مانع سفر سران کشورهای عربی به ایران شدند.
🔻 استعفای ظریف صحت ندارد
▫️یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در گفتگو با روزنامه مستقل استعفای محمد جواد ظریف وزیر خارجه را تکذیب کرد.
▫️از ساعتی پیش و پخش بیانات رهبر معظم انقلاب،برخی افراد و کاربران در شبکه های اجتماعی شایعه استعفای ظریف را مطرح کردند که این خبر توسط منابع آگاه تکذیب شد / دیپلماسی ایرانی
🔹بلافاصله بعد از بیانات امروز رهبر معظم انقلاب درباره نحوه تعیین سیاستهای کشور در حوزه سیاست خارجی و تاکید ایشان مبنی بر اینکه وزارت خارجه در این زمینه تنها تصمیمگیر نیست، برخی نوشتند که رهبر معظم انقلاب بدینوسیله مسئولیت کامل برجام و هر آنچه در سیاست خارجی این 8 سال اتفاق افتاده را برعهده گرفتند لذا یا نقدها به برجام و دستگاه دیپلماسی دولت روحانی از اساس غلط است و یا نوک پیکان به سمت دولت نیست چرا که وزارت خارجه فقط مجری بوده است.
🔹اما این برداشت، یک مغلطه آشکار و یک ساده سازی عجیب است؛ علت آنکه رهبر معظم انقلاب نفرمودند وزارت خارجه هیچکاره است، بلکه وزارت خارجه تصمیمگیرّ تنها نیست و از قضا چنین نکتهای نه تنها عجیب نیست بلکه یک امر بدیهی و روشن در امور حکمرانی در دنیاست.
🔹همانطور که رهبری نیز اشاره کردند، دستگاههای بالادستی (که شورای عالی امنیت ملی مهمترین آنهاست) بر مبنای فاکتورهای مختلف مثل اقتصاد، فرهنگ، امورات نظامی، اجتماعی و دیپلماتیک، نهایتاً سیاستگذاری میکنند.
🔹لذا اولاً وزارت خارجه بخشی از این روند تصمیمگیری است(کما اینکه یک عضو ثابت دارای حق رای در شورای عالی امنیت ملی وزیر خارجه است) اگرچه منطقاً همهی تصمیمگیری با او نیست.
🔹ثانیاً ماهیت و تفکر و توان دستگاه دیپلماسی قطعاً در معادلات این تصمیمگیری موثر است و ثالثاً و از همه مهمتر اینکه وزارت خارجه به عنوان «مجری» میتواند این سیاستها را محقق و یا به کلی آن را معکوس کند.
🔹کما اینکه در موضوعی مانند برجام مشاهده شد که سیاستگذاری کلان انجام شد، خطوط قرمز تعیین شد تا کشور به «توافق خوب» برسد، اما مجری به نحوی عمل کرد که هیچ یک از خطوط قرمز محقق نشد و نتیجه آن شد که کشور با یک «خسارت محض» مواجه شد که حاصل آن شدیدترین تحریمهای تاریخ علیه کشور بود.
🔹اما وقتی همین سیاستها در میدان و توسط فردی مانند حاج قاسم پیگیری میشد کاملا محقق میگشت. به نحوی که سیاست مقابله با داعش و حفاظت از مرزها و منافع ایران اسلامی کاملاً تحقق یافت و کشور آن را جشن گرفت.
🔹لذا ماهیت دولت و وزیر و وزارت خارجه در این سیاستگذاریها موثر است (تفاوت برخی تاکتیکها و رویکردها در دولتهای مختلف گواه روشن این امر است) و ثانیاً «اجرا» بخش مهمی از این پروژهی مربوط به دستگاه روابط خارجی است که میتواند باعث افتخار شود و یا خسارت محض را نصیب کشور کند.
رمز فتنه 1400 از زبان جهانگیری
🔸 شهروندان نگذارید شهر سقوط کند
🔸 بقال سرکوچه را رئیس جمهور کنید، اما انقلابی جماعت رأی نیاورد
🔺جهانگیری در کلاب هاوس اعلام نمود:
🔹 اگر انتخابات را تحریم کنیم، شهر به دست مافیا می افتد، شهروندان نگذارید شهر سقوط کند.
🔹 تمامی کسانی که از ماهیت بازی شهروند و مافیا اطلاع دارند معنا و ماهیت این جمله جهانگیری را به خوبی درمی یابند. در بازی هرگاه مشخص می گردد که تعدادی از شهروندان حذف شده اند و در شُرف از دست دادن بازی هستند، باقیمانده شهروندان که همدیگر را نمی شناسند و تا آن لحظه حتی همدیگر را در مظان اتهام و فشار قرار می دادند، بی هیچ دلیل و اصولی دست به «یکپارچگی و اتحاد انتحاری» می زنند و یک به یک بر علیه حاضرین موجود متحد می شوند و شروع به حذف افراد حاضر می نمایند تا «به هر قیمت» برنده شوند حتی اگر فرد حذف شده واقعاً شهروند باشد
🔸 گرایی که جهانگیری می دهد دقیقاً همین است و به مردم اعلام می کند:
درست است از اصلاح طلبی دل خوشی ندارید، درست است که تمامی شعارهایمان، دروغ از آب درآمد، درست است که وضعیت معیشت خراب است، درست است که تورم را 50% کردیم، درست است که شاخص های بیکاری، خط فقر و شاخص فلاکت را به بالاترین درجه رسانیدم، درست است که محبوبیت دولت تبخیر امید پائین ترین درصد محبوبیت در میان دولت های مستقر بوده، اما ....
🔹 اما اگر قهر کنید و در انتخابات شرکت نکنید، اگر انتخابات را تحریم نماییم به قطع انتخابات را به انقلابی ها واگذار می نماییم، پس بیایید با تمامی اشکالات محرز و موجود دوباره دست به یک «اتحاد و یکپارچگی انتحاری» بزنیم ، بمعنای دیگر اگر حتی «بقال سرکوچه» در کنار شاخص های متعهد متخصص انقلابی، کاندیدا شد، یکپارچه و بدون هیچ تمایلی به «بقال سرکوچه» رأی بدهید اما به شاخصه های انقلابی رأی ندهید
🔸 متأسفانه جهانگیری و جبهه رقیب، راهکارهای خبیثانه را علناً اعلام می نماید اما جبهه انقلابی همچنان در تشتت و حیرانی است و با خیال اینکه با توجه به نارضایتی عمومی و نارضایتی از اصلاح طلبان، در 1400 با رقیب جدی مواجه نیستیم، بازی را ساده پنداشتهاند
🔹 نشود که با خیال راحت بر روی انتخابات حساس نشویم و رقیب با «یکپارچه نمودن بی تفاوت ها و ناراضیها» با کمال تعجب، بقال سرکوچه را بعنوان رئیس جمهور از صندوق خارج کنند، زیرا آسیب شناسی انتخابات از سوی جناح رقیب در ایران بیانگر یک جمله بیش نیست: «هرکسی غیر از رقیب انقلابی، پیروز شود برای ما بهتر است» و سیاه لشکر لازم را هم دارند ، لشکری از مخاطبان واقعی و فضای مجازی که در یک نظرسنجی اظهار می کردند: «هر کاری می کنیم، حتی اگر ترامپ و نتانیاهو در ایران نامزد شوند به آنها رأی می دهیم تا فلانی از جناح انقلابی رأی نیاورد»
دوباره جریان تحریف
🔸 دوباره عدهای میگویند دیدید رهبری گفت وزارت خارجه مجری است، پس برجام تصمیم نظام بود!
🔻ادامهاش را نمیگویند که ایشان گفتند سیاست خارجی زیر نظر شورای عالی امنیت ملی است، که اتفاقا غالب اعضای آن عضو هیئت دولت هستند!
🔹جالب است با تعدادی از اعضای شورای عالی امنیت ملی که اکثریت آراء را در این شورا دارند آشنا شوید:
حسن روحانی رئیس/ علی شمخانی دبیر /وزیر امور خارجه/ وزیر کشور/ وزیر دفاع/ معاون برنامه ریزی رئیس جمهور/ وزیر اطلاعات
🔻بله! برجام تصمیم نظام بود، نظامی که آن روز اکثر تصمیم گیرانش اصلاح طلب بودند!
و البته مجری که شروط و خط قرمز تعیین شده حاکمیت را هم رعایت نکرد .
🔘تب انتخابات در شبکه های اجتماعی کمی داغ تر شد
🗓 11 اردیبهشت
💢 مرکز پژوهشی بتا با #داده_کاوی 3/4 میلیون پست در فضای مجازی در 10 اردیبهشت 1400 با رصد و بررسی 25 نامزد احتمالی #انتخابات_1400 به اشخاصی پرداخته که بیشترین داده شبکههای اجتماعی را دارند.
💢 بحثهای کاربران توییتر و تلگرام پیرامون #محمدجواد_ظریف ادامه دارد. ظریف همچنان در صدر محتوای انتخاباتی توییتر و تلگرام قرار دارد.
در این روز حامیان #محمد در اینستاگرام فعال بودند و نام وی در صدر تولید محتوای انتخاباتی اینستاگرام قرار گرفت.
🔴برخی نکات را درباره فرآیند پذیرش #برجام در ایران مرور کنیم
🔹یک. رهبری جایگاه راهبری کلان دارد، نه مدیریت و یا احیانا دیکتاتور.
🔻دو. خطوط کلان توسط رهبری تعیین و تبیین میشود. معمولا در جزییات و نحوه اجرا ورود نمیکنند و یا به بیان برخی قیود میپردازند.
🔹سه. در قضیه #برجام خطوط کلان در مباحث مختلف خصوصا در قالب خطوط قرمز در ایام مذاکره تبیین شد.
🔻چهار. بعد از نهایی شدن متن برجام و مدت سه ماهه برای بررسی آن در کشورها، مجلس و شعام به بررسی متن پرداخت. دولت و تیم مذاکره کننده هم ادعاهایی درباره تفسیر متن ارایه کرد. از جمله ...
لغو بالمره تمام تحریمهای اقتصادی و مالی...
🔹پنج. رهبری پس از طی تمام این روندها در نامهای به روحانی اینگونه بیان کردند: اکنون که موافقتنامهی موسوم به «برجام» پس از بررسیهای دقیق و مسئولانه در مجلس شورای اسلامی، کمیسیون ویژه و دیگر کمیسیونها و نیز در شورای عالی امنیّت ملّی،سرانجام از مجاری قانونی عبور کرده و در انتظار اعلام نظر اینجانب است، لازم میدانم نکاتی را یادآور شوم...
🔻شش. در متن نامه شروطی مطرح میشود که مقدمه آن اینگونه است:
«با این حال، محصول مذاکرات که در قالب برجام شکل گرفته است، دچار نقاط ابهام و ضعفهای ساختاری و موارد متعدّدی است که در صورت فقدان مراقبت دقیق و لحظهبهلحظه، میتواند به خسارتهای بزرگی برای حال و آیندهی کشور منتهی شود.»
🔹هفت. بدنه اصلی نامه شروطی است که در کنار شروط نه گانه مجلس و شروط ده گانه شعام قیودی را برای اجرای برجام بیان میکند.
🔻هشت. تفاوت فاحش میان ادعای دولت و تیم مذاکره کننده با متن برجام سبب شد که رهبری تصریح کنند:« توجّه شود که در موارد ابهام سند برجام، تفسیر طرف مقابل مورد قبول نیست و مرجع، متن مذاکرات است.»
🔹نه. رهبری به منظور اطمینان از رعایت شروط اقدام به نهادسازی میکنند. «وجود پیچیدگیها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.»
🔻ده. آنهایی که به دنبال سادهسازی هستند و میخواهند برجام را به پای رهبری بنویسند و خودشان را فراری بدهند، یا عقده گشایی کنند از کسانی که منتقد برجام هستند، بدانند آب در هاون میکوبند.
آنهایی که میگویند چرا رهبری شروطش را دنبال نکرد، باید ابتدا این مطالبه را از هیات عالی نظارت بر برجام که ترکیب مشخصی دارد بپرسند.
و در نهایت آنهایی که سوالات سطحی درباره نوع کنش رهبری میپرسند، باید فهم خود را از رابطه امام و امت ارتقا دهند. انتظار کنش دیکتاتورانه از رهبری نداشته باشند.
🔻در نهایت پیشنهاد میکنم وقت بذارید و این نامه تاریخی را بخوانید:
https://farsi.khamenei.ir/message-content?id=31168
@Dideban57
در انتخابات 1400 کدام گفتمان پیروز می شود؟
🔸با نگاهی به انتخاباتهای گذشته می بینیم که در هر دوره براساس اوضاع داخلی و خارجی کشور گفتمانی غالب بوده است .
🔸 برای مثال هاشمی رفسنجانی با گفتمان توسعه( مبتنی بر تکنوکراسی و عملگرائی)، خاتمی با گفتمان آزادی، احمدینژاد با گفتمان عدالت و روحانی با گفتمان کارآمدی و توسعه(مبتنی بر بروکراسی و گفتگو🗝) در انتخابات وارد شدند و به پیروزی رسیدند.
🔸اما در این دوره کدام گفتمان می تواند نظر مردم را جلب کند موضوعی است که ذهن تحلیلگران و حتی مردم را بخود مشغول کند.
🔸بعد از سوء تدبیرهای دولت در 8سال گذشته و پیوند زدن معیشت مردم به مذاکره باآمریکا که نتیجه آن تورم وحشتناک و صفهای طولانی مرغ و میوه ودرکنار آن بحث گاندوها و جریان نفوذ در مذاکرات ،انتشار فایل صوتی و محرمانه اخیر از وزیرامور خارجه ناکارآمدی این گفتمان بوضوح قابل مشاهده شد.
🔸حال بنظر می رسد گفتمانی که میتواند نظر مردم را در انتخابات 1400 بخود جلب کند گفتمانی است که در آن ایده ای برای تحول و پیشرفت و ساخت ایرانی قوی بااتکاء به توان داخلی است که درآن نیازهای اساسی مردم عزتمندانه برآورده شود و برای ریشهکنی فقر و فساد عزم جدی داشته باشد؛ به تعبیر مقام معظم رهبری یعنی کسی که به حال قشرهای محروم و مستضعف دل بسوزاند. و به ترقی و پیشرفت کشور و توسعهی اقتصادی و غیراقتصادی بیندیشد و زیر توهمات مربوط به توسعه، آنچنان محو و مات نشود که از یاد قشرهای مظلوم و ضعیف غافل بماند، به فکر معیشت مردم، دین مردم، فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد.
🔸جریان غرب زده بخوبی از این رویکرد مردم آگاه است بنابراین در صدد است بااقداماتی در این رویکرد اخلال ایجاد کند سپس آنرا به گفتمان مورد نظر سوق دهد که باتوجه به انتشار فایل صوتی همچنان ایده غالب کردن گفتمان سیاسی مذاکره باغرب را در سردارد .
🔸اما بنظر می رسد گفتمانی که میتواند در انتخابات آینده غالب باشد گفتمانی است که درآن تحول و پیشرفت و ساخت ایرانی قوی بانگاه به ظرفیتهای درونی باشد.اما اینکه کدام یک از این کاندیداها با این گفتمان بیاید هم مهم است .
✍ ربیعی