⭕️ نقد روششناسانه موسسات نظرسنجی
➕ نقد نظرسنجی گمان و متا
▪️کیو آنالتیکز:
🔹در نظرسنجیهای رایج علمی نمونهای کوچک از بین جامعهای بزرگ(مثلا کل افراد بالای ۱۸سال کشور) به تصادف انتخاب میشوند. مبتنی بر قوانین علم آمار، اگر همه افرادی که در جامعه بزرگ قرار دارند، شانس برابری برای قرار گرفتن در نمونه کوچک داشته باشند، میتوان با اطمینان بالایی، نتایج پرسش از نمونه کوچک را به جامعه کل تعمیم داد.
🔹برای سنجش اعتبار یک نظرسنجی علمی، پیش از هر چیز باید به روش اجرای آن توجه کرد. بزرگ بودن حجم نمونه، معیاری برای اعتبار یک نظرسنجی نیست.
▪️نقد دو نظرسنجی:
🔹موسسه گمان، نهادی است مستقر در کشور هلند که به طور مستمر نظرسنجیهایی را درباره جامعه ایران منتشر میکند. آخرین نظرسنجی این موسسه تحت عنوان «نگرش ایرانیان به سیستم سیاسی مطلوب» به تازگی منتشر شده است. اما نتایج این نظرسنجی چقدر قابل اعتماد است؟
🔹نظرسنجیهای اجرا شده توسط این موسسه میتنی بر نمونهگیری غیرتصادفی است./ پرسشنامه به شکل عمومی در فضای مجازی منتشر میشود و از افراد خواسته میشود که به سوالات آن پاسخ دهند. پیدا است پاسخ دهندگان به این نظرسنجی، نمونهای تصادفی از کل جامعه ایران نیستند. بلکه افراد خاصی هستند که لینک پرسشنامه را در فضای اینترنت مشاهده کرده و تصمیم گرفتهاند به سوالات آن پاسخ دهند. در نتیجه نتایج حاصل از این نظرسنجی تنها قابل تعمیم به همان گروه خاصی است که به سوالات پاسخ دادهاند، نه کل جامعه ایران.
🔹یکی دیگر از نظرسنجیهایی که در روزهای اخیر منتشر شده مربوط به موسسه متا (از شرکتهای مرکز رشد دانشگاه امام صادق ع) است. بر اساس اطلاعات منتشر شده این نظرسنجی بر اساس روش مدل سازی جمعیتی ایران انجام شده است.
🔹در مدلسازی جمعیتی، فرض میشود که یک نمونه قابل تعمیم باید دارای تعداد مشخصی مرد و زن و به همین ترتیب تعداد مشخصی ساکن روستا و شهر، گروههای مختلفی سنی و ... باشد. سپس در یک روش غیرتصادفی پرسشنامههای زیادی تکمیل میشود. به عنوان مثال در کانالهای تلگرامی و... از افراد خواسته میشود تا به سوالات مشخصی پاسخ دهند. پیداست که تا اینجا یافتههای به دست آمده به هیچ عنوان قابل تعمیم به کل جامعه ایران نیستند. (همانند نظرسنجیهای موسسه گمان)
🔹سپس محققان میکوشند از نمونهی غیرتصادفی و غیرقابل تعمیمی که به دست آوردهاند، تعداد مشخصی مرد، تعداد مشخصی زن، و به همین ترتیب تعداد مشخصی ساکن شهر، روستا، دارای تحصیلات دانشگاهی و... استخراج کنند. به طور معمول برخی از گروهها در این نظرسنجی هیچ نمایندهای ندارند. لذا تلاش میشود بر مبنای پاسخ سایر گروهها، پاسخِ گروههای غایب در نظرسنجی نیز پیشبینی شود.
🔹روشهای مدلسازی هنوز در مرحله آزمون و خطا هستند و قدرت تعمیم و اعتبار آنها با ابهام جدی روبرو است. به طور مشخص در داخل کشور نیز تجربه انجام چنین نظرسنجیهایی محدود است. در نتیجه باید با تأمل بیشتری نسبت به نتایج این نظرسنجی نگریست و به دنبال شفافیت بیشتری در چگونگی انجام آن بود.
@Dideban57
⭕️ اوکراین: روسها غیرنظامیان بوچا رو کشتن
روسیه: تکذیب میکنیم
دهباشی: فقط شیرین عقلها حرف روسیه رو باور میکنن
پنتاگون: ادعای اوکراین رو نمیتونیم تأیید کنیم
نتیجه: قبل از اظهارنظر با کارفرماتون هماهنگ کنید!
⭕️ میگن نظام باید افغانستانیها رو از ایران اخراج کنه
کیا؟
همونا که چند ماه قبل با ادعای حمایت از افغانستانیها میگفتن نظام باید تو افغانستان وارد جنگ بشه!
🔺شناسایی و دستگیری ١٨ عامل انتشار شایعه تجاوز به یک خانم قشمی در فضای مجازی
🔹عاملان انتشار شایعه تجاوز چند تبعه خارجی به یک خانم در شهرستان قشم در فضای مجازی، شناسایی و دستگیر شدند.
سرهنگ موسی عرب، معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان هرمزگان:
🔹با تلاش همه جانبه کارشناسان پلیس فتا و بهره گیری از شیوه های نوین پلیسی، تعداد ١٨ نفر از عاملان انتشار این گزارش کذب و شایعه در فضای مجازی که ١۴ نفر در شهرستان قشم و ۴ نفر آنان خارج از استان و در شهرستان های جهرم، شیراز گناوه و بوشهر بودند شناسایی و دریک عملیات ضربتی دو نفر از عاملان در قشم دستگیر و تلاش پلیس برای دستگیری دیگر متهمان ادامه دارد.
🔹با بررسی های صورت گرفته متأسفانه این خبر با همین عناوین و ادبیات بدون کم و زیاد کردن حتی یک کلمه در سال های ٩٣ و ٩۵ نیز بصورت خلاف واقع و کذب به قصد تشویش افکار عمومی در استان یزد در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر شده است.
#سواد_رسانه
📣رضایت مردم از مدیریت کرونا در دولت سیزدهم
🔸نتایج جدیدترین نظرسنجی ملی متا حاکی از آن است که ۵۷.۴ درصد از مردم به میزان زیادی معتقدند که مدیریت دولت رئیسی در بحران کرونا رضایت بخش بوده است.
🔹طبق این نظرسنجی ۲۹.۳ درصد کم و ۱۰.۱ درصد نیز تا حدودی از عملکرد دولت در این بخش رضایت دارند.
🔸این نظرسنجی در بازه زمانی اول تا پنجم اسفندماه ۱۴۰۰ و با روش تلفنی، (اندازه نمونه ۱۵۹۷ نفر) انجام شده است.
🔴سناریوهای روسیه برای تجزیه اوکراین
🔹قسمت اول: روسیه پس از انجام عملیات مشغولسازی و انهدام بانک اهداف خود در شمال، بویژه کیف، اکنون با رهاسازی این منطقه و تمرکز عملیات ویژه نظامی در شرق و جنوب اوکراین، بر دو پلان A و B عملیاتی تمرکز کرده است.
🔹روسها در پلان A (مطابق نقشه) در صدد برخواهند آمد تا لوهانسک و دونتسک را به همراه ماریوپل، خرسون و اودسا تصرف کنند و ارتباط اوکراین با دریای سیاه را قطع کنند. استقرار جمعیت حداقل ۲۰% و حداکثر بالای ۵۰% روستبار در محیط جغرافیایی پلان A احتمال موفقیت روسیه در این سناریو را تا حدی ممکن میسازد.
🔹موفقیت در اجرای پلان A این امکان را برای روسیه فراهم میکند تا ماشین جنگی ارتش اوکراین را نابود و ضمن قطع اتصال ژئوپلتیک اوکراین به آبهای آزاد (دریای سیاه) این کشور را از حیث ژئواستراتژیک تهیسازی نمایند.
🔹بدیهی است موفقیت در اجرای سناریوی حداکثری به روسیه کمک میکند تا به اهداف غیر نظامی و بیطرفسازی اوکراین برسد و عملا مانع پیوستن این کشور به ناتو گردد. ضمن آنکه موفقیت در اجرای این پلان، مزیتهای راهبردی در حوزه کشاورزی و معادن نیز برای روسیه به ارمغان آورد...