گیریم اقدام نمایندگان مجلس در آتش زدن پرچم #آمریکا اشتباه بود که مورد هجمه #اصلاحطلبان قرار گرفت اما پس چرا در روزنامههایشان به راهپیمایی سراسری مردم در روز جمعه نپرداختند؟!
@didebane_enghelab
⭕️آیا تاریخ تکرارمی شود؟!
🔺نامه تاریخی روحانی به البرادعی: ایران در ازای تمام اقدامات اعتمادساز، اگر نگوییم هیچ، ما به ازای بسیار اندکی دریافت کرد/ مطالبات ما حتی بررسی هم نشدند/ علیرغم پذیرش پروتکل الحاقی و حضور مستمر بازرسان درتأسیسات ایران، #اروپا به تعهداتش عمل نکرد/ #اروپایی ها تضمین عینی نمی دهند!
🔺دکتر حسن روحانی در مرداد ماه ۱۳۸۴، روزهای پایانی مأموریت خود در سمت دبیری شورای عالی امنیت ملی طی نامه ای تاریخی خطاب به محمد البرادعی دبیر کل سابق سازمان انرژی اتمی گزارشی از روند فراز و فرود پرونده هسته ای ایران ارائه کرده است که خلاصه آن نشان می دهد روند دو سال مذاکرات هسته ای در دولت اصلاحات با سه کشور اروپایی به طور کامل به «شکست» رسید و در حالی که جمهوری اسلامی ایران واو به واو تعهداتش را در این مدت اجرا کرد و بسیاری از تاسیسات هسته ای خود را به حالت تعطیلی و تعلیق در آورد، سه کشور اروپایی حتی یکی از تعهداتشان را نیز اجرایی نکردند و جالب آنکه این روند بار دیگر از سال 92 مجددا تکرار شد و اکنون با خروج آمریکا از برجام نیز مجددا به دنبال اروپایی ها هستند و مشخص نیست چه زمانی آقای روحانی با انتشار چنین نامه ای به آمانو، محتوای نامه 10 سال قبل خود به البرادعی را تکرار خواهد کرد.
🔹حسن روحانی در کتاب " امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای" صفحات ۵۸۰ تا ۵۸۸ می نویسد:
🔺متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبه رو شد.
🔺قولهای اکتبر ۲۰۰۳[مهر۱۳۸۲] سه کشور اروپایی دربارهی همکاری هستهای، امنیت منطقهای و منع گسترش، هنوز حتی بررسی هم نشدهاند.
🔺تعهد فوریهی ۲۰۰۴ [بهمن۱۳۸۲]سه کشور اروپایی که به عنوان مابه ازای گسترش تعلیق به مونتاژ و تولید قطعات ارائه شده بود و بر مبنای آن سه کشور متعهد شده بود که "تلاش فعالانه به عمل آورند تا تلاشهای ایران در اجلاس ژوئن ۲۰۰۴[خرداد۱۳۸۳] شورای حکام شناسایی شده، به شکلی که شورا بعد از آن تنها بر مبنای گزارش مدیرکل، هرگاه و اگر براساس رویهی عادی اجرای قرارداد پادمان و پروتکل الحاقی ضروری دانست، عمل کند" تحقق نیافت تا اینکه ایران در نوامبر ۲۰۰۴ [آذر۱۳۸۳]موافقت نمود تعلیق داوطلبانهی خود را بیشتر گسترش دهد، به نحوی که تأسیسات تبدیل اورانیوم را که به وضوح توسط دبیرخانهی آژانس به عنوان خارج از شمول هرگونه تعریف از "فعالیتهای مربوط به غنیسازی" تعیین شده بود؛ دربرگیرد.
🔺سه کشور اروپایی/ اتحادیهی اروپا هنوز به تعهد خود در موافقتنامهی نوامبر ۲۰۰۴[آذر۱۳۸۳] پاریس مبنی بر شناسایی "اجرای بدون تبعیض حقوق ایران براساس معاهدهی منع گسترش مطابق با تعداتش براساس این معاهده" عمل نکردهاند.
🔺پس از گذشت بیش از سه ماه مذاکره بعد از موافقتنامهی پاریس، آشکار شد که سه کشور اروپایی/ اتحادیهی اروپا خواهان تطویل مذاکرات و احتمالاً عدم دستیابی به نتیجه مطلوب هستند و بنابراین، نمیخواهند در برابر حق غیرقابل انکار ایران برای از سرگیری فعالیت غنیسازی تسلیم شوند و انگیزه یا توانایی ارائهی طرح خود دربارهی تضمینهای عینی ماهیت صلحآمیز برنامهی هستهای ایران و نیز تضمینهای محکم دربارهی همکاریهای اقتصادی، فناوری و هستهای و تعهدات محکم دربارهی مسائل امنیتی را نیز ندارند.
🔺برای فهم بهتر و جلوگیری از تکرار تاریخ متن کامل نامه مهم حسن روحانی به البراعی را حتما بخوانید، به دست روحانی هم برسانید.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
🔻چرا رهبر معظم انقلاب برجام را آتش نزدند؟!
(وحید یامین پور)
در طی روزهای اخیر پس از خروج آمریکا از برجام بسیاری می پرسند چرا علیرغم تحقق پیش بینی ها و افشا شدن ضعف های ساختاری سند سفهی برجام، رهبر انقلاب برخلاف سخن پیشین خود مبنی بر آتش زدن برجام ، باز هم به دولت مجال داد تا برجام را از طریق اخذ تضمین از اروپایی ها ادامه دهد؟
🔻برای درک موضع رهبر انقلاب دو نکته به نظر می رسد:
🔸اول: موضع دولت و سخنان آقای رئیس جمهور دقایقی بعد از اعلام خروج آمریکا از برجام، نشان داد که دولت نمی خواهد مسوولیت این شکست را بپذیرد و تصمیم دارد با تاکید بر چند جانبه بودن این تعهد همچنان از جسم بی رمق برجام استفاده تبلیغاتی کند. بنابراین چنانچه رهبر انقلاب رأساً خروج از برجام را اعلام می کردند، پرونده برجام برای سوءاستفاده های تبلیغاتی باز می ماند. بهترین شیوه این بود که ورشکستگی برجام توسط خود دولت اعلام شود چرا که همانطور که رهبر انقلاب پیش بینی کردند تضمین کردن واقعی برجام توسط سه کشور اروپایی بسیار بعید به نظر می رسد.
🔸دوم: دولت منتخب مردم طی سه سالی که از امضای برجام می گذرد در بدترین شرایط خود از نظر مقبولیت و اعتماد عمومی قرار دارد. شکست برجام به عنوان تنها طرح مدیریت کلان کشور و اعلام بازگشتن تحریم ها (که هیچ وقت برداشته نشده بودند) در واقع به معنای ورشکستگی مطلق دولت است. اگر امروز پروژه برجام از دستور کار دولت خارج شود، چه طرحی برای سه سال باقی مانده ی دولت در دستور کار باقی می ماند؟ تقریباً هیچ!
بنابراین با توجه به خصوصیات روانی و سیاسی دولت طبعاً می توانیم پیش بینی کنیم با خارج شدن برجام از دستور کار، دولت به ایجاد التهابات روانی کاذب و تحریک احساسات عمومی و بازی با پرونده های حاشیه ای رو خواهد آورد و آسیب چنین دولتی بیش از دولتی است که بناست با لفاظی در مورد آینده ی مبهم برجام وقت باقی مانده را سپری کند.
بنابراین باید بین ناامیدی مطلق از بهبود اوضاع و گذران وقت با اندکی امید به آینده یکی را انتخاب کرد و انتخاب دوم که ما را به آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی و تغییر از طریق صندوق رای نزدیک می کند، عقلانی تر است.
#وحید_یامین_پور
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
▪48 سال پیش, در چنین روزی باخیانت محمدرضا پهلوی، استان زرخیز #بحرین در سازشی پنهان با انگلیس از وطن جداشد تا امروز یک خاندان منحط باپشتیبانی دیگر خاندانهای منحط حاکم بر عربستان، امارات و قطر، به شیوه ای ماقبل تاریخی اداره شود و اکثریت محض شیعیان آن از کمترین حقوق انسانی بی بهره باشند.
💬 محمدرضا سرشار
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
👓 لیست تحریمهایی که باز میگردند؛ "آنهایی که نمیبینند عینک بزنند"
🎥 aparat.com/v/R9PbK
🔸 ۲۸ دی ۹۵ | روحانی:
همه تحریمها علیه ایران از ۲۷ دی ۹۴ برداشته شد؛ آنهایی که رشد اقتصادی ما را نمیبینند عینک بزنند | fna.ir/HI19U8
.......
🔻 لیست تحریمهایی که تا ۱۵ مرداد ۹٧ باز میگردند:
🔹 خرید و فروش اسکناس یا اسناد مبتنی بر دلار از سوی دولت ایران
🔹 خرید و فروش طلا و سایر فلزهای گرانبها، خرید، تامین یا انتقال فلزاتی نظیر گرافیت
🔹 فلزات خام یا نیمهخام مانند آلومینیوم و آهن، زغالسنگ و نرمافزارهای مورد استفاده از سوی صنایع ایران
🔹 افتتاح حساب ریالی در خارج از مرزهای ایران و مبادله ریالی با ارقام قابلتوجه
🔹 تامین مالی خارجی و خرید اوراق منتشرشده از سوی دولت ایران
🔹 خودروسازی ایران
🔹 خرید و فروش و تامین قطعات هواپیما
🔹 فرش و مواد خوراکی تولید شده در ایران
🔻 لیست تحریمهایی که تا ۱۳ آبان ۹٧ باز میگردند:
🔹 فعالیت بندرگاهی، کشتیرانی و صنایع کشتیسازی ایران ازجمله خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و کشتیرانی جنوب و شرکتهای وابسته
🔹 مبادلات نفتی و هر گونه خرید مواد پتروشیمی از ایران، شرکت ملی نفت، نفتیران و شرکت ملی تانکرسازی ایران
🔹 هر گونه مبادله مالی بین موسسات مالی بینالمللی با بانک مرکزی ایران یا موسسات مالی ایرانی
🔹 بخش انرژی
🔹 همکاری با ایران در قالب تعهدات خدماتی، بیمهای و بیمه اتکایی
donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3386542
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
♦ وقتی روحانی امریکا را بنز و اروپا را پیکان معرفی میکند!
♦به این دلیل اجازه نداشتی از بنز استفاده کنی.
♦اجازه دادند و تجربه کردی و دیدی که بنز به تو سواری نمی دهد!
حسن روحانی در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای، نگاه خود به کشورهای اروپایی و آمریکایی را به طور کامل شرح میدهد و به نظر میرسد، بر اساس همین نگاه، تیم مذاکره کننده را مأمور به مذاکره مستقیم با آمریکا کرده است.
وی در این کتاب مینویسد:
"در مجموعه معادلات قدرتهای بیرونی، یک قدرت بزرگ (یعنی آمریکا) همواره مخالف روند مذاکرات ما با سه کشور بود و لذا طبیعی بود که این روند با مشکلاتی مواجه شود، البته مذاکره با اروپا بهترین گزینه برای همکاری نبود، ولی انتخاب بهتری هم نداشتیم.
من با بیانی در یک مصاحبه مطبوعاتی در سال 1383 گفتم که مابین دوچرخه و پیکان مخیر بودیم. دوچرخه غیرمتعدها و پیکان، همان انگلیس به اضافه فرانسه و آلمان بودند. بنز هم، (آمریکا) بود، ولی ما اجازه نداشتیم از آن استفاده کنیم. پس، ناچار شدیم بین آن دو، پیکان را انتخاب کنیم. در این حالت، دیگر نباید توقع بنز از ما داشته باشید، البته اروپاییهای از این مصاحبه کمی مکدر شده بودند."
حسن روحانی، کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای 1390.
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
📝خادمان بی مزد و منت اسراییل در ایران
🔻مشکل ما با صادق زیباکلام دیگر از چارچوب اختلاف عقیده و یا احتمال اشتباه تحلیلی گذشته و به مفاهیمی همچون انسانیت و شرافت رسیده است. امور زیادی هست که در چارچوب تحلیل سیاسی نمیگنجد و نمیشود گفت بر سر آنها با هم اختلاف تحلیلی داریم؛ بلکه اختلاف بر سر آنها نشان میدهد که سر مبانی مهمتری اختلاف نظر داریم. صادق زیباکلام روز پنجشنبه در توییتی عجیب نوشت: «اگر خدای ناکرده جنگی میان ما و اسراییل اتفاق بیفتاد،به نسلهای فردا میخواهیم بگوییم که با کشوری که ۲۰۰۰ کیلومتر با خاک ما فاصله داشت و نه هرگز تهدیدی علیه ما کرده بود و یا دعوای دیگری علیه مان داشت، جنگمان با آن بر سر چه بود؟ آن همه تلفات انسانی و میلیاردها دلار هزینه نظامی برای چه بود؟»
🔻این توییت نشان میدهد که استاد علوم سیاسی دانشگاه های رسمی جمهوری اسلامی اطلاعی از تهدیدهای مکرر رژیم صهیونیستی علیه کشورش ندارد و حتی اخبار را هم دنبال نکرده تا خبر شهادت ایرانیها توسط رژیم اشغالگر قدس را بداند. ایرانی هایی که با درخواست رسمی دولت سوریه در این کشور حضور دارند و با حمله موشکی اسراییل به شهادت رسیدند و از شهادت آنها هنوز ۴۰ روز هم نمیگذرد!
🔻نکته مهمتر آن است که گویا صادق زیباکلام تهدید را فقط وقتی میداند که سرباز متجاوز به پشت درب اتاق او رسیده باشد و توجه ندارد که ممکن است کسی خارج از ایران به مواضع ایران حمله کند و این تهدید علیه همه ایرانیهاست. زیباکلام حتی خاطرش هم نیست که دانشمندان هستهای مان را اسراییل ترور کرد.
🔻معصوم و پاک جلوه دادن یک رژیم جنایتکار چه سودی برای زیباکلام دارد و ادای روشنفکری تا این حد برای زیباکلامی که اهل شرکت در راهپیمایی روز قدس هم هست، جز نمایش بلاهت و تناقض و تضاد درونی او چه خواهد بود؟! برخی میگویند او پول میگیرد تا از اسراییل دفاع کند؛ اما به نظر میرسد او سادهلوحی رایگان پیشه کرده است!
🔻توییت زیباکلام شدیداً هم مورد توجه اکانت «اسراییل به فارسی» قرار گرفته و توییت او را با جمله «با همه انتقادات برخی اوقات هم حرف درست میزند» بازنشر کرده است.
۲۲ اردیبهشت ۹۷
#کبری_اسوپار
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
🔺 ۲۹ آبان ۹۶ عراقچی، معاون ظریف:
خروج آمریکا از توافق به آسانی مقدور نیست؛ برجام از استحکامی برخوردار است که برهم زدن آن و بازگرداندن تحریمها آسان نیست
farsnews.com/13960829002128
🔺 ۱۵ مهر ۹۶ روحانی در دانشگاه تهران:
«۱۰ تا ترامپ» هم نمیتواند منافع برجام را از بین ببرد
isna.ir/news/96071507445
🔺 ۱۹ بهمن ۹۵ روحانی:
بعضیها میگفتند در مذاکره سر شما کلاه میگذارند؛ گفتیم: ما عمامه داریم، کلاه سرمان نمیرود!
farsnews.com/13951119000367
🔺 ۲۴ مرداد ۹۵ روحانی: به برجام خوشبینم
tn.ai/fa/news/1395/05/24/1157141
🔺 ۸ شهریور ۹۳ روحانی: همه مسئولیت مذاکرات با من است
isna.ir/news/93060804840
🔺 ۹ خرداد ۹۲ | روحانی:
ای امان، ای امان از شعارهای بیمحتوا؛ سیاستخارجی، شناخت دنیا را میخواهد، سیاست خارجی، شناخت قدرتهایخارجی را میطلبد؛ واللهالعظیم!
tn.ai/fa/news/1392/03/09/66582
@didebane_enghelab
http://eitaa.com/joinchat/4135452672Cf9dfdb0365
نشستهای تخصصی بررسی وضعیت ارز با حضور دکتر جلیلی و جمعی از کارشناسان اقتصادی طی دو جلسه برگزار شد. در این دو نشست دکتر بهمنی رییس سابق بانک مرکزی، سرکار خانم کیانی معاون ارزی سابق بانک مرکزی، دکتر موحدی معاون اسبق وزیر بازرگانی، دکتر کریمی کارشناس مسایل بانکی، دکتر سلمانی کارشناس اقتصادی، آقای شاکری کارشناس ارز، آقای آصفی کارشناس گمرک و آقای نبی زاده کارشناس اقتصادی حضور داشتند.