❇️ علامه جعفری و حکایت یک لحظه دیدار جمال امیرالمومنین
فقیه برجسته، حکیم عارف و فیلسوف والامقام هم روزگار ما که مدتی هم در حوزه علمیه قم به تحصیل و تدریس مشغول بود؛ پدرش حاج کریم آقا به حرفه نانوایی اشتغال داشت و به راستگویی و صداقت مشهور بود.
محمدتقی تحصیلات ابتدایی را در دبستان اعتماد تبریز آغاز کرد، ولی چون پیش از ورود به مدرسه، مقداری از دروس را نزد مادر فرزانهاش فرا گرفته بود، به یک باره در کلاس چهارم مشغول تحصیل شد.
وی با این که در کلاس پنجم به عنوان شاگرد ممتاز معرفی شد، اما به دلیل فقر مالی، ترک تحصیل کرد؛ او چند سال بعد و با اجازه پدر، به مدرسه طالبیه تبریز رفت و به فراگیری علوم اسلامی مشغول شد. در آن زمان نیمی از روز را کار میکرد و نیمی دیگر را به فراگیری درسهای حوزه مانند ادبیات عرب، فلسفه و منطق میگذراند.
محمدتقی در 15 سالگی و برای ادامه تحصیل علوم دینی، عازم تهران میشود و ضمن سکونت در مدرسه مروی، تحصیلات خود را پی میگیرد و از محضر استادانی مانند آیات میرزا مهدی آشتیانی و شیخ محمدرضا تنکابنی بهره میبرد.
اکنون نوبت آن است تا شیخ محمدتقی با هجرت به حوزه علمیه قم، اتمام دوره سطح را پیگیرد. او در قم به تکمیل تحصیلات مشغول است که خبر رحلت مادرش را دریافت میکند؛ این است که به اجبار قم را ترک میکند و به تبریز باز میگردد.
ادامه تحصیلات علامه جعفری در نجف اشرف و در جوار مضجع نورانی امام امیرالمومنین (ع) است. او در نجف اشرف، در درس آیات میرزا حسن یزدی، سید عبدالهادی شیرازی، شیخ مرتضی طالقانی، شیخ صدرا قفقازی، سید محمود شاهرودی، سید محسن حکیم، سید جمال گلپایگانی و سید محمدهادی میلانی حاضر میشود و در 24 سالگی به درجه اجتهاد نائل میآید.
وی در مجموع، حدود 11 سال در نجف اشرف تحصیل و تدریس میکند و در دوران طلبگی خود در نجف هم، به علت کمبود شهریه، ناگزیر است تا همزمان با تحصیل، به کار کردن هم مشغول باشد.
علامه جعفری پس از مراجعت از نجف و اقامت کوتاه در قم، به شهر مشهد عزیمت میکند و پس از یک سال اقامت در مشهد، به تهران میرود و در مدرسه مروی به تدریس میپردازد.
وی در این ایام با دانشگاهیان ارتباط برقرار میکند و همزمان با شخصیتهایی مانند آیتالله مرتضی مطهری و دکتر محمدابراهیم آیتی، به سخنرانی در دانشگاهها میپردازد.
وی همچنین به دلیل عشق و علاقهای که به امام خمینی(ره) داشت، به مشارکت در پیریزی بنای فرهنگی و اعتقادی انقلاب اسلامی ایران مشغول میشود و تا پایان عمر بر این مهم استوار میماند.
علامه جعفری در عین حال از تحقیق و تالیف هم غافل نیست و آثار مهمی مانند شرح نهج البلاغه و شرح مثنوی معنوی، حاصل سالها تلاش و همت پژوهشی اوست که در کنار انبوه آثار متنوع دیگر از معظم له به یادگار مانده است.
و اما یکی از ویژگیهای علامه جعفری، شب زندهداری او بود که معظم له خود در این باره میگوید:« روش ما، روش آخوند خراسانی بود. ایشان شب زودتر میخوابیدند و نیمه شب برای عبادت بر میخاستند؛ من در نجف مدت یک سال و نیم، شبها نمیخوابیدم و فقط دو ساعت در روز میخوابیدم. بقیه ایام، شبها زود میخوابیدم و قبل از سحر بیدار میشدم. بعد از آن هم همیشه سعی کردهام حدود ساعت 10 شب بخوابم و از بامداد برای کارهایم استفاده کنم».
علامه جعفری را باید از اندیشمندانی دانست که بسیاری از علما و فضلای حوزه و دانشگاه، وی را به صفای باطن و اخلاص میشناختند؛ جالب این است که وقتی از خود وی درباره دلیل رسیدن به کمالات میپرسند، اینگونه پاسخ میدهد: « در نجف در مدرسه صدر اقامت داشتیم. خیلی مقید بودیم که در جشنها و ایام سرور، مجالس جشن بگیریم و ایام سوگواری را هم سوگواری میگرفتیم؛ یک شبی مصادف شده بود با ولادت حضرت فاطمه زهرا(س). اول شب نماز مغرب و عشا خواندیم و یک شربتی خوردیم، آنگاه با فکاهیاتی، مجلس جشن و سرور ترتیب دادیم. در جمع ما یک آقایی بود که معدن ذوق بود. او آن شب یک تکه کاغذ روزنامه با خود آورده بود که روی آن، عکس یک دختر منتشر شده بود که زیرش نوشته بود "اجمل بنات العصر"، یعنی زیباترین دختر روزگار.
او این عکس را نشان داد و گفت: آقایان! من درباره این عکس از شما سوالی میکنم و توقع دارم که واقعیت را بگویید. اگر شما را مخیّر کنند بین اینکه با این دختر به طور مشروع و قانونی ازدواج کنید و هزار سال هم زندگی کنید یا اینکه جمال امام علی(ع) را زیارت و ملاقات کنید، کدام را انتخاب میکنید؟
کاغذ را ابتدا مدیر مدرسه که در جمع ما حضور داشت، گرفت و نگاهی دوباره به آن کرد و خطاب به پسرش که در کنارش نشسته بود گفت: سید محمد! ما یک چیزی بگوییم، به مادرت که نمیگویی؟!
با این جمله، نظر فرد اول جمع مشخص شد و همه زدند زیر خنده! کاغذ عکس را به دومی دادند. نگاهی به عکس کرد و گفت: وقتی آقا یعنی مدیر مدرسه اینطور فرمودند مگر ما قدرت داریم که خلافش را بگوییم؟ آقا فرمودند دیگه! باز هم همه خندیدند.
نفر سوم گفت: این روایت از امام علی (ع) معروف است که فرمودهاند: "مَن یَمُت یَرَنی" یعنی هر که بمیرد، مرا ملاقات میکند، پس ما ان شاءالله در موقعش جمال آقا امام علی (ع) را ملاقات میکنیم!
دیگری گفت: زیارت آقا مستحب است و این هم صد در صد شرعی است، والله چه عرض کنم!
خلاصه هر که اظهار نظر میکرد، صدای خنده بلند میشد؛ نفر بعدی من بودم. همین که کاغذ را به دست من دادند، نگاه نکرده آن را به نفر بعدی دادم و گفتم: من یک لحظه دیدار امیرالمومنین (ع) را به هزاران سال زناشویی با این زن نمیدهم.
این را گفتم و چون حال عجیبی به من دست داده بود، جمع را ترک کردم و به حجرهام رفتم؛ وقتی به حجرهام رسیدم، یک دفعه دیدم گویی یک اتاق بزرگی است و یک آقایی در صدر مجلس نشسته است. تمام نشانههایی که شیعه و سنّی درباره امام علی (ع) نوشته است، در آن مرد موجود بود. به اطرافم نگاهی انداختم و جوانی را دیدم. از او پرسیدم این آقا کیست؟ گفت این آقا امام علی (ع) است.
من هم زانو زدم و آقا را نگاه میکردم؛ ناگهان حالتم عوض شد و از حجره بیرون آمدم.
به جمع دوستان بازگشتم. کاغذ عکس آن زن به دست نفر نهم یا دهم رسیده بود. رنگم پریده بود. یکی از جمع پرسید: آقا شیخ محمد تقی! شما کجا رفتید و آمدید؟
سربسته گفتم: من به خواستهام رسیدم و جمال آقا را زیارت کردم».
و امروز، هجدهمین سالروز ارتحال این عالم و عارف مخلص و متفکر است؛ شخصیتی که رهبر بصیر انقلاب در پیام تسلیتی که به مناسبت ارتحالش صادر فرمودند، از ایشان به عنوان علامه فرزانه و متفکر و فیلسوف و ادیب نامدار نام بردند و در بخشی از این پیام بیان داشتند: «خاموشی این چراغ فروزان، حقّا خسارتی بزرگ برای جویندگان معارف عمیق اسلامی به شمار میآید».
عاش سعیدا و مات حمیدا.🔰
⭕️ این استدلال برخی اصلاحطلبان که روحانی سالها بعنوان نماینده تایید بوده و چرا حالا رد شده نشان میدهد آنها مقام را قدرت میفهمند، نه مسئولیت....
حضرات اینطور فهمیدهاند که مسئولیت و منصب، نهتنها پاسخگویی و مواخذه نمیآورد بلکه عصمت هم میآورد!
اگر کسی توانست مدیر شود، دیگر خیالش راحت باشد!
✍️ احمد دستاران
☘️ آیت الله فاطمی نیا :
🌿 مقام با عظمت حضرت زينب (سلام الله عليها) از عقول ما خارج است!
☀️ امام زمانش(علیه السلام) خطاب به ايشان فرمودند: " أنتِ عالمة غيرمعلّمة"
🔸اين عبارت يعني حضرت زينب داراي علم لدّني بود، بنده علم لدّني را تعبير ميكنم به كلاس خصوصي خدا! اين خيلي مقام بزرگي است!
🔹شفاعت ايشان در همه جا موجود است ، اگر كسي گيرندگي داشته باشد ، شفاعت حضرت زينب (سلام الله علیها) مثل برق است.
❣اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج❣
🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انظروا اليها في وسط البحر تشتعل...
بريطانية الجنسية ...
✍ هرچه فرياد داريد برسر آمريكا بكشيد
#بيدارى_جهانى
#مرگ_برآمريكا
#مرگ_برانگليس
#مرگ_براسرائیل
#طوفان_الاقصى
#القدس_لنا
#جبهه_مقاومت
#فلسطين
#قدس
#غزه
#شهيدسليمانى
#شهيدقدس
🇵🇸✊✊✊🇮🇷
دیدهبانهوشیار
انظروا اليها في وسط البحر تشتعل... بريطانية الجنسية ... ✍ هرچه فرياد داريد برسر آمريكا بكشيد #بيدار
☑️#تکمیلی🚨شکار بزرگ یمنیها / «نفتکش» حامل سوخت جنگندههای اسرائیل بود
🔻شبکه خبری المیادین: نفتکش انگلیسی که در دریای سرخ مورد هدف نیروهای دریایی یمن قرار گرفت، به سمت «اسرائیل» حرکت میکرد نه یونان.
▪️کشتی انگلیسی مورد هدف قرار گرفته شده حامل سوخت برای جنگندههای اسرائیلی بوده است.
9.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹به مناسبت سالروز حماسه 6 بهمن 60 مردم آمل
♦️ رهبر معظم انقلاب: قضیه ششم بهمن آنقدر اهمیت داشت که امام بزرگوار ما آنرا در وصیت نامه تاریخی خود مندرج کرد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️السلام ای دختر شاه نجف
▪️السلام ای صابر صحرای طف
▪️السلام ای چادر زهرا به سر
▪️السلام ای نور خورشید و قمر
▪️السلام ای مقتدای عالمین
▪️السلام ای خواهر خوب حسین
🏴 شهادو بانوی کربلا تسلیت باد
🏴🏴🏴