امام صادق(ع) نیز روایت شده است: «حُرِّمَتِ الجَنَّهُ عَلَی الدَّیُّوثِ»؛ بهشت بر مردان بیغیرت حرام است.[7] پیامبر عظیم الشأن اسلام نیز درباره یکی از مصادیق بارز بیغیرتی میفرماید: هنگامی که زنی آرایش کرده و معطر از خانه خارج شود و شوهرش نیز به این کار راضی باشد، به ازای هر قدمی که زن بر میدارد، خانهای در آتش برای شوهرش بنا میشود.[8]
8ـ الکافی ج 5 ص 537
9ـ بحارالانوار ج 76 ص 115
مرحوم فیض کاشانی (1007 ـ 1090 هجری قمری) در کتاب الوافی[11]، بابی با عنوان «باب الغیره» گشوده و روایات متعددی در مورد غیرت و ویژگیهای شخص غیور آورده است. از جمله در این روایات چنین آمده است: مردی که در مورد رفتار ناسالم جنسی همسرش بیتفاوت باشد، از سوی فرشتگان «بیغیرت» نام گرفته است. از چنین مردی به عنوان «منکوس القلب» (کجسرشت و وارونهدل) یاد شده که روح ایمان از او گرفته شده و خداوند از او بیزار است؛ بهشت بر چنین فردی حرام و عذاب دوزخ برای او فراهم آمده است.
امام باقر(ع) نیر نماز فرد بیغیرت را مورد قبول نمیداند و میفرماید: «ثَلاثَهٌ لایُقبَلُ مِنهُم صَلاهٌ: مِنهُمُ الدَّیُّوثُ».[9]
به بیان دیگر، غیرت با کرامت و عزت در هم تنیده شده و به هر میزان که شخص از کرامت و عزت برخوردار است، از غیرتمندی بهره دارد. از همین روست که در نهجالبلاغه امیرالمؤمنین(ع) آمده است: انسان غیور زنا نمیکند![5] همچنین حضرت در جای دیگری میفرماید: ای مردم عراق! با خبر شدم که زنانتان دوشادوش مردان در راه حرکت میکنند، آیا شرم نمیکنید؟ خدا لعنت کند کسی را که غیرت نمیورزد! [6]
رسولالله(ص) از اصحاب پرسیدند: آیا مىدانید غیبت چیست؟ عرض کردند: خدا و پیامبر او بهتر مىدانند. فرمود: این که از برادرت چیزى بگویى که دوست ندارد. عرض شد: اگر آنچه مىگویم در برادرم بود چه؟ فرمود: اگر آنچه مىگویى در او باشد، غیبتش را کردهاى و اگر آنچه مىگویى در او نباشد، به او تهمت زدهاى. (الترغیب والترهیب، ج3، ص515، ح1
امام علی علیهالسلام میفرماید: «نعم صارف الشهوات غض الابصار»؛ چشمپوشی از نگاه (به نامحرم) عامل خوبی برای بازدارندگی از شهوت است. (محمدی ریشهری، میزان الحکمة، ج 1، ص 72)
ناگفته نماند غیرت صحیح و بهجا نه تنها برای شخص که برای جامعه نیز مفید است؛ شهید مطهری در این باره میگوید: انسان غیور همانطور که راضی نمیشود دامن ناموس خودش آلوده گردد، راضی نمیشود دامن ناموس اجتماع هم آلوده شود.[10]
:
1ـ احزاب/32: «فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَقُلْنَ قَوْلًا مَّعْرُوفًا»؛ بنابراین به گونهای هوسانگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند و سخن شایسته بگویید!
2ـ امام علی علیهالسلام میفرماید: «نعم صارف الشهوات غض الابصار»؛ چشمپوشی از نگاه (به نامحرم) عامل خوبی برای بازدارندگی از شهوت است. (محمدی ریشهری، میزان الحکمة، ج 1، ص 72)
3ـ تحریم/6: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا»؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، خودتان و کسانتان را از آتش حفظ کنید.
4ـ خداوند متعال به ابراهیم خلیل خطاب میکند که «ان الهک لغیور» (الکافی، ج 8، ص 372)
5ـ حکمت 305: ما زنی غیور قط.
6ـ یا اهلَ العراق! نُبئتُ اَنِّ نسائَکُم یُدافعْنَ الرجال فی الطریق، اَما تَسْتَحیون؟ لَعَن اللهُ منلایغار. (الکافی، ج 1، ص 154، ح 719/ محاسن، ص 115/ وسایل الشیعه، ج 20، ص 235)
7ـ بحار الانوار، ج53، ص249
8ـ الکافی ج 5 ص 537
9ـ بحارالانوار ج 76 ص 115
10ـ مسئله حجاب، صفحه: 64
11ـ الوافی؛ ج22، صص 463 و 763 ـ 765.
12ـ اگر چه این عبارت دقیقا به همین صورتی که در متن آمده، شهرتی تام و تمام یافته است اما این حدیث در برخی از منابع حدیث شیعه، از قبیل مستدرک الوسائل (ج 8، ص 255) با اندک اختلافی در تعبیر به صورت: «خیار الامور اوسطها» و در بحارالانوار(ج 74، ص 383) به صورت: «خیر الامور اوساطها» آمده است.
13ـ رسولالله(ص) از اصحاب پرسیدند: آیا مىدانید غیبت چیست؟ عرض کردند: خدا و پیامبر او بهتر مىدانند. فرمود: این که از برادرت چیزى بگویى که دوست ندارد. عرض شد: اگر آنچه مىگویم در برادرم بود چه؟ فرمود: اگر آنچه مىگویى در او باشد، غیبتش را کردهاى و اگر آنچه مىگویى در او نباشد، به او تهمت زدهاى. (الترغیب والترهیب، ج3، ص515، ح1)
14ـ الکافی، ج5، ص537
15ـ نور/4: وَالَّذِینَ یَرْمُونَ الْمُحْصَنَاتِ ثُمَّ لَمْ یَأْتُوا بِأَرْبَعَةِ شُهَدَاء فَاجْلِدُوهُمْ ثَمَانِینَ جَلْدَةً وَلَا تَقْبَلُوا لَهُمْ شَهَادَةً أَبَدًا وَأُوْلَئِکَ هُمُ الْفَاسِقُونَ.
16ـ نور/3: الزَّانِی لَا یَنکِحُ إلَّا زَانِیَةً أَوْ مُشْرِکَةً وَالزَّانِیَةُ لَا یَنکِحُهَا إِلَّا زَانٍ أَوْ مُشْرِکٌ
یادداشت از؛ محمد حسین کلهر
🔴سر به دار میدهیم ولی تن به ذلت نمیدهیم
بررسی تاریخ ایران نشان میدهد، ناموس وناموس پرستی و به معنای دقیق تر زن برای مردان شیعه ایرانی انقدر جایگاه اصیلی داشته است که حفظ ناموس میتواند از مردان ایرانی مبارزان انقلابی بزرگی بسازد .خوب است کمی قیام تاریخی سربداران را بررسی کنیم تا بدانیم بازنده واقعی جنگ زن زندگی آزادی فقط دشمنان حیثیت زنان ایرانی خواهند بود.
دیر یا زود هیاهوی آزادی دشمنان حیا وعفت جامعه ایرانی رنگ خواهد باخت و همه متوجه حقیقت این شعارهای رنگی خواهند شد، و آن روز است که چه بسا همین فریب خوردگان ،انقلابی شبیه به انقلاب سربداران را تشکیل دهند.
🔻حرکت غیرتمندانه اهالی باشتین
دوازدهم شعبان سال 738 قمری قیام مردمی سربداران خراسان علیه نیروهای خونخوار مغول آغاز شد.حکومت سربداران اولین قیام مردمی بود که در مقابل مغول به وقوع پیوست و آنان را از سریر قدرت در خراسان بزرگ به زیر کشید.داستان از آن قرار است پنج تن از ایلچیان علاءالدین محمد هندو (متصدی امور مالیات طوغاتیمور) برای گرفتن مالیات وارد روستای باشتین در نزدیکی سبزوار شدند که اهالی آن تحت تأثیر آموزشهای شیخ حسن جوری قرار گرفته بودند. مأموران در خانه دو برادر به نامهای حسن و حسین، شراب طلب کردند. از روی اکراه شرابی برای آنها تهیه شد. ایلچیان خوردند و زنان خانه را طلب کردند! حسن و حسین که چنین دیدند، گفتند که ما سر بر دار میدهیم، ولی تن به این فضیحت نمیدهیم. سپس شمشیر کشیدند و ایلچیان را کشتند و خود را «سربدار» نامیدند.
◀️روزی جسارت به ساحت مقدس زن ایرانی طومار مغول ها را در این کشور جمع کرده است .امروز هم مشت ولگد به زن نجیب کشورمان طومار پوچ جنبش زن زندگی را جمع خواهد کرد
منابع :فارس نیوز
کافه تاریخ
✍عالیه سادات
_______________
50.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥گفتگوی علی علیزاده با سید یاسر جبرائیلی در موضوع مهار تورم، رشد تولید و حذف دلار از اقتصاد ایران (بخش اول)
▪️جدال از شما درخواست دارد که اگر آینده ایران و زندگی مردم آن برای شما اهمیت دارد، ساعتی وقت بگذارید و این فیلم را ببینید و در نشر آن به ما کمک کنید.
▪️چگونه مردم ایران روز به روز فقیرتر شدند و چطور می شود در فرصت کوتاهی دلار را که عامل این اتفاق است از اقتصاد ایران با لگد بیرون بیاندازیم؟
✅
10.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
🌱
یاحسین
بگو شدی فدای کی؟
که حالا فدات میشن یکی یکی...))💔
#محرم
#امام_حسین