با نهایت تاسف و تاثر با خبر شدیم حاجیه خانم «گل اندام رضاپور» همسر شهید گرانقدر «جانعلی خوش باطن» دعوت حق را لبیک گفته و به همسر شهیدش پیوسته است.
در مکتب صبر زینب (س)، مجاهدت به شکیبایی و صلابت در سرافرازی است؛ مشق این عاشقی و مشی این تعالی، نشان افتخاری برای جمله همسران معزز شهداست. همسران نیکو خصالی که با ایمان و اعتقادی راسخ در زمینه ترویج و پاسداری از ارزشها و آرمانهای انقلاب اسلامی و شهدای معزز گامهای مؤثری برداشتهاند که به یقین هنر اولشان از خودگذشتگی، صبوری و زنده نگاه داشتن یاد و خاطره مردانی از تبار قافله امام حسین (ع) است.
بدینوسیله این ضایعه بزرگ را به بیت معزز ایشان خصوصاً «برادر بزرگوارم محمد خوش باطن» تسلیت عرض می کنم.
رحمت و رضوان الهی و عالی ترین درجات را برای ایشان، صبر، اجر و حُسن عاقبت برای بازماندگانش از درگاه پروردگار رحمان مسئلت می نمایم.
روحشان شاد، جایگاه شان رفیع و بر سفره ی بی بی دو عالم خانم حضرت زهرا (س) متنعّم باد.
✍ سیفری
⭕️"دلنوشته ای برای برادرم حمزه "
✍️جمعه سوم فروردین ۱۴۰۳ آن گونه که گفته شد، یک راننده اسنپ در بندر ماهشهر با شلیک گلوله کلت مسافر خود به قتل رسید. جسد بی جان مقتول در برابر شهرک رجایی، معروف به "زنجیر" در حالی افتاده بود که گوشی همراه و ماشین وی هم به سرقت رفته بود. دو روز بعد با همکاری ماموران فراجا در خوزستان و بوشهر، قاتل در عسلویه دستگیر شد و سردار حیدر سوسنی؛ فرمانده انتظامی خوزستان گفت که قاتل از اراذل و اوباش محل بوده و دارای سوابق متعدد کیفری شامل یک فقره قتل، سرقت، حمل موادمخدر و 15 سال سابقه زندان داشته است، در اعترافات اولیه انگیزه خود از قتل را سرقت خودرو اعلام کرد.
تا این جای ماجرا عادی بود ولی نکته قابل تامل این بود که مقتول یک روحانی بود، به نام حجه الاسلام حمزه اکرمی، حدوداً ۴۰- ۴۵ ساله با محاسنی جوگندمی و نگاهی پر از رمز و راز نگفته، که در عین خاموشی، با هزار زبان چون سوسن سخن می گفت و این دلنوشته ای کوتاه برای اوست.
"بعد از کشته شدنت مدیر حوزه علمیه و نماینده خوزستان در مجلس خبرگان رهبری پیام دادند و خواستار رسیدگی به پرونده قتل شدند. با خودم می گویم چطور پیش از آن که محاسنت با خونت رنگین شود کسی خواستار رسیدگی به زندگی ات نشد برادر؟!
تو که روحانی بودی و می گویند حکومت در قبضه روحانیان است! تو که معاون پژوهش حوزه علمیه شهرتان بودی! چه گونه شد که روز سوم عید، وقتی بادصبا مشک فشان بود و همه در تفرج و تماشای بهار و به گفته سعدی قرار بود صوفی هم بیکار ننشیند (صوفی از صومعه گو خیمه بزن بر گلزار
که نه وقت است که در خانه بخفتی بیکار)، پی کار رفته بودی!؟ روز جمعه ای که وقت استراحت بود، برای تامین زندگی ات مسافرکشی می کردی و کسی خبر نداشت؟ کسی رسیدگی نکرده بود! حالا سرّ آن راز نگفته را از چشمانت می توان خواند و عاقلی کو که کند فهم، زبان سوسن؟! راستی برادرجان؛ چرا جامعه غوغاسالار ما که برای درگذشت یک خواننده یا یک هنرپیشه بر اثر بیماری، از کاه کوه می سازد و گاه زمین و زمان را به هم می دوزد ، در مرگ تو سکوت کرد؟! مرگ تو که عادی هم نبود! قتل بود و سرب داغ و خونی که در ماه رمضان و در حین مسافرکشی بر زمین ریخته بود! تو مگر ۱۵ سال معاونپژوهشی حوزه نبودی برادر؟ با خود فکر می کنم اگر یک استاد دانشگاه با این سابقه مسافرکشی می کرد و جان بر سر تامین معیشت خود و زن و بچه اش می گذشت، ما چه می کردیم؟! چرا قتل تو بازتاب نداشت؟! این سکوت وهمانگیز نیست؟
7.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴فیلمی که در ترکیه وایرال شده است!
▪️بقایای صدها الاغ ذبح شده در یک کانال آبی در آدانا پیدا شد که بخاطر گرانی گوشت مصرف آن در رستورانها و مهمانسراها رایج شده !
✍ قابل توجه اونایی رفتن ترکیه: تعطیلات عید در ترکیه با گوشت الاغ
🔴 چرا در جلسات و مهمانی های عمومی و خصوصی «حرف مفت» زیاد می زنیم ؟/مصطفی ملکیان
1️⃣ در دوران مدرن سخن گفتن علامت برتری است
نخست اینکه در تمدن مدرن سخن گفتن، علامت برتری است. یکی از ویژگیهای ماهوی فرهنگی مدرنیته این است که برای سخن ارزش قائل است، نه برای سکوت. بنابراین مدرنیته بیمعنایی (non sense) را رواج داده است، زیرا برای نفس سخن گفتن ارزش قائل است. در حالی سکوت یکی از ویژگیهای فرزانگان در دوران گذشته بود.
2️⃣دموکراسی باعث رواج حرف مفت می شود
دومین عامل اجتماعی دموکراسی است. در دموکراسی از شهروندان خواسته میشود که در مسائل مختلف اظهارنظر کنند و این سبب رواج حرف مفتگویی میشود. البته دموکراسی به ضرورت عملی چارهای جز رجوع به نظر همگان ندارد و به لحاظ حقوقی برای همه حق سخن قائل است، اما این بدان معنا نیست که افراد به لحاظ اخلاقی نیز میتوانند راجع به هر چیز حرف بزنند. در حالی که باید میان حقوق و اخلاق تمایز گذاشت.
3️⃣وجود نداشتن «حکمت به من چه»
سومین عامل اجتماعی این است که در مدرنیته «حکمت به من چه» وجود ندارد. در مقام علم، جواب هر سوالی را دانستن به درد نمیخورد. «حکمت به من چه» فرزانگان باستان میگوید سوالاتی را باید پرسید که وضع انسان قبل از طرح آنها در ذهن با بعد از طرح آنها فرق کند. در مدرنیته به نام کنجکاوی علمی هر پرسیدنی مستحسن شمرده میشود. هایدگر در «هستی و زمان» در این زمینه بهترین نکته را خاطرنشان میشود و میگوید زمانی که کسی کنجکاوی بیارزش داشته باشد، مخاطب یاوهگویی بیارزش میکند و مخاطب و گوینده هر دو سرگشته میشوند. او میگفت باید اولین مرحله یعنی کنجکاوی بیجا را متوقف کرد وگرنه دو پدید بعدی یعنی یاوه گویی بیارزش و سرگشتگی نیز رخ میدهد. هیچ تحلیلگری به خوبی هایدگر این پدیده را تحلیل نکرده است.
4️⃣سیطره کمیت بر کیفیت
چهارمین پدیده اجتماعی که سبب رواج یاوهگویی میشود، سیطره کمیت بر کیفیت در دوران ما است. در چنین روزگاری افراد به جای حرف درست (توجه به کیفیت)، زیاد حرف میزنند (توجه به کمیت) . قرآن میگوید: «لیبْلُوکُمْ أیُّکُمْ أحْسنُ عملًا» (سوره ملک، آیه ٢) یعنی خدا میآزماید که کدام کار بهتر میکنید، نه اینکه کدام یک کار بیشتری میکند یعنی نگفته است«ایکم اکثر عملا» یعنی قرآن برای کیفیت عمل ارزش قائل است نه کمیت آن.
5️⃣تقدم آداب معاشرت بر اخلاق
پنجمین عامل اجتماعی رواج حرف مفت، تقدم اتیکت (آداب معاشرت) بر اتیکس (ethics، اخلاق) است. میان آداب معاشرت و اخلاق تمایز هست و هر دو ضرورت دارد. اما هنگام تعارض این دو باید اخلاق را بر آداب معاشرت ترجیح داد. متاسفانه امروز آداب معاشرت بر اخلاق تقدم یافته و به همین خاطر افراد برای رعایت ادب و احترام، به حرف مفت گوش میکنند.
🔸سخنرانی در معرفی از کتاب در باب حرف مفت هری فرانکفورت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نورمن فینکلستاین می گوید اگر قرار بود جایزه صلح نوبل را بدهم به سه گروه می دادم:
١. هیات شجاع و قهرمان آفریقای جنوبی
٢. آن پزشکانی که در غزه ماندند.
٣. و سوم حوثی ها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 واکنش کارمندان وزارت خارجه به ناراحتی ظریف
چندی پیش ظریف در ادعایی عجیب گفته بود که همه یا تقریبا بخش زیادی از کارمندان وزارت خارجه توییتر دارند اگر احساس کنند که یک وزیر ماندنی است وقتی که توئیت میکند حداقل توئیت او را لایک میکنند، در زمان من این کار را انجام نمیدادند یا تعداد بسیار کمی این کار را میکردند.
⭕️دختر رضاخان در نامهاش به امام خمینی چه گفت؟
🔹 صدیقه دختر رضاخان و زهرا سوادکوهی به آیتالله خمینی نامه نوشت و بهخاطر احضارش توسط کمیته انقلاب، درخواست کمک میکند. این نامه را روزنامه اطلاعات در تاریخ هفتم فروردین ۱۳۵۸ چاپ کرد.
🔹او در نامه خود تأکید میکند که شناسنامه ندارد؛ زیرا وزارت دربار گفته بود شوهرش مصدقی است و اشرف پهلوی هم گفته بود خواهر بیسواد نمیخواهیم و نمیتوانیم به او شناسنامه بدهیم.
در ابتدای نامه مذکور آمده است:
🔹«پیشگاه زعیم و سید عالیقدر و مرجع شیعیان جهان آقای آیتاللهالعظمی روحالله الموسوی الخمینی
اینجانب صدیقه دختر رضاخان (رضاشاه سابق) و زهرا سوادکوهی میباشم که به انگیزه تلفن مورخه ۵۷/۱۲/۱ خانمی که خود را از کمیته آن امام به من معرفی نمود و گویا من بینامونشان را که از مردم طبقه سوم اجتماع نیز محرومترم، با شاهزاده خانمهای معروف پهلوی اشتباه گرفتند و به کمیته احضارم کردند؛ لذا مصدع اوقات شما شدم درحالیکه اکنون مجال رسیدگی به این امور نیست. اینجانب بنا به وظیفه شرعی خود در روز ششم تشریففرمایی آن حضرت، موفق به زیارت شدم؛ ولی حال که احضار گردیدم چهبهتر که این سعادت از نزدیک دست دهد تا جریان بیست سال مبارزه حقطلبانه از دستگاه بیعدالت درباره و طبقه حاکمهاش نخستوزیر هویدا را به عرض برسانم...»
صدیقه دختر پهلوی اول در بخشی دیگر از نامه خود افزود:
🔹در حال حاضر من فاقد شناسنامه هستم به جهت اینکه وزارت دربار گفتند شوهرش مصدقی است و اشرف پهلوی هم گفت ما این خواهر بیسواد را که با لهجه صحبت میکند، نمیتوانیم شناسنامه پهلوی بدهیم. ناچار من تقاضا کردم شناسنامه پهلوی نمیخواهم با شناسنامه مادرم که سوادکوه است به من شناسنامه بدهید آنها پس از تشریفات اداری از دربار به وزارت دادگستری و سپس به اداره ثبت احوال ارسال که آن هم اظهار داشتند که باید یک مقام صلاحیتدار دستور بدهند. سابقه امر طی شماره نامه فلان نزد آقای محسن دها رئیس ثبت احوال کشور میباشد. به علت پیگیری بیستساله نهتنها چیزی دستگیری مرا نکرد؛ بلکه بیش از 40 هزار تومان قرض و ازدست دادن درآمد روزانه شوهرم گردید و فقط نزدیک به هفتصد متر زمین از ارثیه مادری که در مازندران است، به من رسید.
🔹دختر پهلوی اول و زهرا سوادکوهی در پایان از امام خمینی درخواست رسیدگی به پرونده اش را کرد.
🌷 «قصیده معجزیّه» واقعاً مثل معجزه است
✏️ رهبر انقلاب: دُور همین صحن قدیم قم ــ بهاصطلاح، صحن کهنهی قم یا صحن کوچک قم ــ یک کتیبهای هست، اسمش «کتیبهی معجزیّه» است؛ هر بیتِ این قصیده مادّهتاریخِ ساختِ این صحن است... [مثلاً] وقتی دو بیت را با هم جمع کنند یک جوری میشود، سه بیت را جمع کنند یک جور میشود!... این کتیبهای که در بالای [ایوان] نوشته شده همین قصیده است، اسمش را هم میگویند «قصیدهی معجزیّه»؛ یعنی واقعاً مثل معجزه میماند... توجّه کنید که این شاعر چقدر قوی است که لفظ قوی و معنای متین را با این محدودیّت به وجود میآورد و تولید میکند.
🔹️بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار شاعران. ۱۴۰۳/۱/۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽
نَسئَلُکَ یا مَن هُوَ اللهُ الَّذی
لا اِلهَ اِلّا هُوَ الرَّحمنُ الرَّحیمُ
المَلِکُ القُدّوسُ السَّلامُ المُؤمِنُ
المُهَیمِنُ العَزیزُ الجَبّار
المُتَکبّرُ الخالِقُ البارِیءُ المُصوِّرُ الغَفّارُ
القَهّارُ الوَهّابُ الرَزّاقُ الفَتّاحُ العَلیم
القابِضُ الباسِطُ الخافِضُ الرّافِعُ المُعِزُّ
المُذِلُّ السَّمیعُ البَصیرُ الحَکَمُ العَدل
اَللَّطیفُ الخَبیر، الحَلیمُ العَظیم، الغُفُورُ
الشَّکُورُ العَلِیُّ الکَبیرُ الحَفیظُ المُقیت
ذُو الحَسیبُ الجَلیلُ الکَریمُ الرَّقیبُ المُجیبُ
الواسِعُ الحَکیمُ الوَدُودُ المَجیدُ الباعِثُ الشَّهید
الحَقُّ الوَکیل، القَوِیُّ المَتین
الوَلِیُّ الحَمید، المُحصِی المُبدىءُ
المُعید، المُحیِی المُمیتُ، الحَیُّ القَیُّوم
الواجِدُ الماجِدُ الواحِدُ الصَّمَدُ القادِرُ
المُقتَدِرُ المُقَدِّمُ المُؤَخِّرُ الاَوَّلُ الآخِر
الظّاهِرُ الباطِنُ الوالِی المُتَعالِی البَرُّ التَوّابُ المُنتَقِمُ العَفُوُّ الرَّئُوفُ مالِکُ المُلکِ ذُوالجَلالِ وَ الاِکرام
المُقسِطُ الجامِعُ الغَنِیُّ المُغنِی المانِعُ
الضّارُّ النّافِعُ النُّورُ الهادِی البَدیعُ الباقِی
اَلوارِثُ الرَّشیدُ الصَّبُورُ الَّذی لَیسَ
کَمثلِهِ شَیءُُ وَ هُوَ السَّمیعُ البَصیر
اَللّهُمَّ صَلِّ اَفضَلَ صَلاهِِ عَلَی اَصعَدِ مَخلوقاتِکَ سَیِّدِنا مُحَمّدِِ وَ عَلَی آلِهِ وَ صَحبِهِ وَ سَلِّم عَدَدَ مَعلوماتِکَ وَ مِدادَ کَلِماتِکَ کُلَّما ذَکَرَکَ ذاکِرونَ وَ غَفَلَ عَن ذِکرِهِ الغافِلون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 وقت افطار از خدا چه بخواهیم؟
آیت الله ناصری (ره)