⭕️ماجراي قحطي در ايران
✍️هادی قطبی
🔸اوايل دهه شصت تنها شامپوی موجود، شامپوی خمره ای زرد رنگ داروگر بود. تازه آن را هم باید از مسجد محل تهیه می كردیم...
🔸سس مایونز كالایی لوكس به حساب می آمد و پفک نمکی و ویفر شكلاتی یام یام تنها دلخوشی كودكی بود.
🔸صف های طولانی چند صد متري براي بيست ليتر نفت يادمان نرفته!
🔸يا بگو مگو هاي سر كپسول گاز كه با كامیون در محله ها توزیع می شد.
🔸جیره بندي و كوپني بودن قند و شكر و برنج و روغن و پودر لباسشویی و...هم بود.
🔸داشتن تلويزيون سياه و سفيد 14 اينچ و خط تلفن ثابت آرزو بود، چه رسد به داشتن ماشين و كامپيوتر!
🔸همه اینها بود، بمب و فتنه و موشك و شهید هم بود؛ اما كسی از قحطی صحبت نمی كرد.
🔸تازه وقتي وانت ارتشی برای جمع آوری كمك های مردمی وارد كوچه می شد، بسته های مواد غذایی، لباس و پتو از تمام خانه ها سرازیر بود. اگر كسي از يك جنسي چند تا داشت، يكي دو تا را به جبهه مي داد. در كنار اين مشكلات و دردها، همسایه ها از حال هم با خبر بودند، لبخند بود، مهربانی بود...يك كمپوت را با هم مي خورديم و سير بوديم، گاه همان هم نبود، باز سير بوديم...
اما امروز در آغاز قرن جديد...
🔺بنابر آمارها، سبد كالايي كه فقط پنج قلم بود امروز شده پانصد قلم!
🔺محله ها پر شده از فروشگاههايی كه از شير مرغ تا جان آدميزاد مي فروشند!
🔺كالاهاي كادويي و تجملي و دكوري و غيرضروري كه الي ما شاء الله؛ اصلا جزو مخارج ضروري مان شده!
🔺انواع شكلات و تنقلات گرفته تا صابون و شامپوی خارجی، لباس و لوازم آرایش تا موبایل و تبلت و لوازم جانبي و...
🔺داروهای لاغری تا صندلی های ماساژور، نوشابه انرژی زا تا بستنی با روكش طلا!
🔺و خيابان هاي پر از ماشين با يك يا دو سرنشين.
♨️حالا در جنگ رواني رسانه اي كه دشمن هم آن را روايت مي كند، ايران را گرسنه و قحطي زده مي بينيم!
🆔 @difqom
⭕️وضعيت حدي روزنامه شرق!
📌روزنامه شرق در 23 ارديبهشت 1401 در سرمقاله اي وضعيت كشور را سرحدي ارزيابي كرده است و گفته است مردم جامعه در حال انفجار هستند و ديگر به عواقب آن فكر نمي كنند.
📌نويسنده اين مقاله با اشاره به كودتاي سوم اسفند 1299 درباره مردم آن زمان نوشته است: "آنان بیش از آنکه رؤیای تغییر و ساختن داشته باشند، درصدد تخریب هر آنچه پیشرویشان بود، برآمدند." و ضمنا گفته است: "در وضعیتهای حدی، تصمیمات عاقلانه بهزحمت تحقق پیدا میکند."
📌نويسنده اين روزنامه در اين يادداشت توصيهاي، نه به مصلحت جامعه انديشيده و نه تحليلي از وضعيت موجود ارائه داده و نه اصولا به دنبال راه حل واقعي براي حل مشكلات كشور بوده است.
📌 نويسنده در واقع با قياس مع الفارق زمانه فعلي با روزگار رضاخاني، خواسته مردم را به شورش و آشوب تحريك كند.
📌برچسب سرحدي زدن و رفتار غيرمنطقي و برخلاف مصلحت به اكثريت مردم صبور و حاضر در صحنه اي كه با ارتقا دانش سياسي خود در جريان مسائل ريز و درشت ايران و جهان هستند، حكايت از عدم شناخت كافي نويسنده از جامعه و مردم زمانه ما دارد.
📌اگر به راستي به دنبال اصلاح وضعيت كشور و تبديل وضعيت موجود به مطلوب هستيم، به راه حل هاي مفيد و نتيجه بخش بينديشيم؛ نه همچون اصلاح طلبان به آشوب و اغتشاش.
🆔 @difqom
10.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت اول
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ
روح بلند آیتالله فاطمینیا به ملکوت اعلی پیوست.
🆔@difqom
دفتر ارتباطات فرهنگی
🎥 کاظمی آشتیانی که امروز رهبر انقلاب از او نام برد کیست؟ 🆔 @difqom
⭕️ مستند «داستان آینده»؛ کاظمی آشتیانی یا رونالدو؟
🔘 «داستان آینده»؛ مستند زندگی دکتر سعید کاظمی آشتیانی، پدر علم سلولهای بنیادی و دانشمند مورد تمجید رهبر معظم انقلاب
🌐 برای تماشای این مستند، به آدرس زیر مراجعه فرمایید👇👇👇
https://telewebion.com/episode/0x2887f57
🆔 @difqom
✳️چند نكته درباره طرح دولت در حذف ارز ترجيجي
1از3
✍️دكتر محمود دهقاني
▪️ اقتصاد دان و عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
⭕️نکته اول:
🔹در بحث یارانهها، دو نوع تورم میتوان تصور کرد:
یکی تورم ناشی از اصلاح قیمتهاست که امری طبیعی است. یعنی وقتی چند قلم کالای اساسی که همه استفاده میکنند، قیمتش اصلاح میشود، به صورت طبیعی بر تورم اثر گذار است. البته این اشتباه رایجی است که بگوییم تورم یعنی گرانی. چون نسبت بین گرانی و تورم، عموم خصوص مطلق است. یعنی هر نوع تورمی، منجر به گرانی میشود اما هر گرانی، به معنای تورم نیست. تورم یعنی افزایش مستمر سطح عمومی قیمتها در یکسال. یعنی با فرض اینکه قیمتهای دیگر کاهش پیدا نکند و ثابت بماند و فقط چند قلم کالای اساسی افزایش قیمت پیدا میکند، تاثیری بر دیگر اقلام خواهد گذاشت.
🔹تورم نوع دیگر به این صورت است که منابع مالیای که دولت از آن برداشت میکند و یارانه به مردم میدهد، نقدینگی را افزایش میدهد و منجر به تورم میشود.
🔹یکی از مسئولین بیان داشته است "چون منبع یارانهها که به مردم میدهیم، از همان منبع درآمدی هدفمندسازی است، دیگر منجر به تورم نمیشود". اگر این باشد تورم نوع دوم ایجاد نمیشود چون نقدینگی جدیدی ایجاد نشده است. پس آن ده درصد تورمی که میگویند چیست؟ به خاطر اصلاح قیمتهاست که همان تورم نوع اول است.
🔹افزایش قیمتها بر جامعه اثر روانی میگذارد و برخی کالاهای غیراساسی را هم گران می کند؛ که البته دولت می تواند این تورم را با کشیدن نقدینگی از جامعه به سمت بانک مرکزی کنترل کند.
🆔 @difqom
✳️چند نكته درباره طرح دولت در حذف ارز ترجيجي
2از3
✍️دكتر محمود دهقاني
▪️ اقتصاد دان و عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
⭕️نکته دوم:
🔹قبل از اجرای طرح، دولت برای اینکه دلار کافی در اختیار نداشت، دلار 24000 تومانی را از بازار میخرید و به وارد کننده به قیمت 4200 میفرخت! به ازای هر یک دلار، 24000 تومان به بازار ریختن، منجر به حجم بالای نقدینگی و بالطبع تورم میشد.
🔹الان با اجرای این طرح، قضیه معکوس شده و نقدینگی جمع میشود. به این صورت که دولت به جای اینکه برود در بازار دلار بخرد و به جامعه تزریقِ تومان کند، میرود دلار پتروشیمی را به وارد کننده میفرشد. به وارد کننده میگوید: "تا حالا من از بازار، گران میخریدم به تو ارزان میفروختم؛ الان مستقیم خودم دلار با 24000 تومان میفروشم". یعنی نقدینگی را جمع میکند و مانع تورم میشود. بالعمکس قبل که نقدینگی ایجاد میشد.
⭕️نکته سوم:
🔹اصلاح قیمتی که صورت گرفته، اگر عدد و رقم مصرف و مخارج را در نظر بگیریم، دولت مابه التفاوت آن را با یارانه جبران کرده است. البته جبران دولت نیز بیش از هزینه ای است که مردم پرداخت میکنند. دولت حدود 40 درصد بیشتر یارانه داده است تا مانع آن تورم نوع اول که گفته شد، شود.
🔹البته در این زمینه مباحث مخالف و موافق فراوانی است. برخی معتقدند الان زمان اجرای چنین طرحی نیست؛ چون در التهاب تورم 40، 50 درصدی هستیم. ولی دولت به نتیجه دیگری رسیده بود که مخصوصا با شروع جنگ روسیه و اکران، قاچاق از داخل به خارج خیلی تشدید می شد و لذا دولت ناچار شد زودتر آن را به اجرا گذارد.
🆔 @difqom
✳️چند نكته درباره طرح دولت در حذف ارز ترجيجي
3از3
✍️دكتر محمود دهقاني
▪️ اقتصاد دان و عضو هيئت علمي موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)
⭕️نکته چهارم:
🔹گفته میشود: "دولت سعی دارد فاصله ارز دولتی را با بازار آزاد کم کند چون این کار موجب کاهش رانت و فساد میشود"؛ اما باید گفت که اگر اینطور باشد، وقتی ارز تولیدی از 4200 می شود 23000 تومان، ارز بازار آزاد هم افزایش مییابد و فاصله بیشتری ایجاد میشود. ناچار دولت باید دوباره اصلاحاتی برای کاهش رانت و فساد انجام دهد.
🔹نکته اینجاست که اساسا اینکه ملاک را دلار بازار آزاد قرار دهیم و بخواهیم خود را به آن نزدیک کنیم، اشتباه است. باید تلاش کرد قیمت بازار آزاد را پایین آورد؛ نه اینکه از آن سو رها باشد و دولت مدام به فکر تمهیدات کاهش فاصله باشد.
🔹دولت فرانسه، صدها هزار دلار ذخیره ارزی دارد. چون وقتی کسی بخواهد فقط ده هزار دلار جابجا کند، باید به چهار سوال جواب بدهد: مبدا پول، مقصد پول، چرا و چگونه؟ اما در کشور ما آقای جهانگیری می گوید از فردا صبح هر کس به هر مقدار برای هر مصرفی بخواهد، دلار 4200 به او میدهیم. این پولپاشی خطا بود. در واقع باید از جای دیگر اصلاح شود.
🔹البته امروز باید همه همراهی و کمک کنند. ولو بعضی انتقادها وجود دارد ولی دولت باید از این جراحی موفق بیرون بیاید؛ چون اگر در این اقدام شکست بخورد، قطعا آثار وخیم اقتصادی بیشتر و بدتر از قبل متوجه جامعه خواهد شد. بنابراین ملت و دولت و مجلس باید کمک کنند تا این طرح با قوت پیش برود.
🆔 @difqom
رهبر معظم انقلاب با صدور پیامی درگذشت عالمِ واعظ حجتالاسلام آقای حاج سیّدعبدالله فاطمینیا را تسلیت گفتند.
متن پیام به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالمِ واعظِ درسآموز، جناب حجتالاسلام آقای حاج سیّد عبدالله فاطمینیا رضوانالله علیه را به خاندان گرامی و همهی صاحبان عزا و ارادتمندان و مستفیدان ایشان تسلیت عرض میکنم. اطلاعات گسترده و بیان جذاب و لحن شیرین این عالم محترم، منبعی پرفیض برای جمع زیادی از جوانان و راهجویان بود و فقدان آن مایهی تأسف و اندوه است. از خداوند متعال مسألت میکنم که رحمت و غفران خود را شامل حال ایشان فرماید و پاداش وافر به ایشان عنایت کند.
سیّدعلی خامنهای
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
🆔 @difqom
⭕️واقعيت هاي فضاي مجازي
🔻با توجه به کمرنگ شدن اهمیت زمان و مکان و بی نیازی به مکان مشترک برای برقراری ارتباط، افراد به شکل بسیار ساده تری می توانند در فضای مجازی با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند.
🔻شناخت تهدیدات و تاثیرات شبکه های اجتماعی بدون شناخت ویژگی ها و کارکردهای فضای سایبر غیر قابل درک است لذا بسیاری از تهدیدات و فرصتهای شبکه اجتماعی بر محمل فضای سایبر تعریف و تبین می شود.
🔻 از عمده ترین پیامدهای شبکه های اجتماعی گسترش گرایشات فرد گرایانه ، انزوای اجتماعی، تسلط فرهنگی کشورهای توسعه یافته ، تهدید حاکمیت ملی و تغییر سبک زندگی مردم را می توان بر شمرد .
#فضاي_مجازي
🆔 @difqom
10.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت دوم:
🔸چيستي تعبد و عقلانيت
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
✅ثمره #ازدیاد_نسل...
🔺نیروی کار امروز جامعه، جوانان دهه ی شصتی ما هستند،که یک عده داد و فریادشان بلند بود و می گفتند چرا بی رویه ازیاد نسل می کنید.
🔸امام خامنه ای - يکم فروردین 1400.
🆔 @difqom