ج10.mp3
24.44M
💠 #جلسه_بصیرتی
🔺قسمت نهم
🔺حجت الاسلام و المسلمين دكتر قاسم روانبخش
🔸 موضوع: جریان شناسی مبتنی بر مبنای اندیشه اسلامی
پ.ن: اين جلسه براي شركت كنندكان و فارغالتحصيلان دوره طرح ولايت ضبط شده است، اما به دليل اهميت موضوع و مباحث ارائه شده، ديدن و شنيدن آن را به فعالان سياسي و فرهنگي كشور توصيه مي كنيم.
🆔 @difqom
🔰علت حمایت آمریکا از رژیم پهلوی و مخالفت آن با جمهوری اسلامی ایران
📌قسمت اول
↙️اشاره: علت مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را می توان از راههای مختلف مورد بررسی قرار داد. یکی از آن راهها، منابع از دست رفته یا مورد تهدید واقع شده امریکا در ایران است. در این سری از یادداشتها، مهمترین موارد مهم منافع آمریکا در ایران را بررسی می کنیم.
⭕️الف: جلوگیری از توسعه طلبی شوروی و محدود نمودن حوزه نفوذ آن
🌀تا پیش از اوج گیری قیام ملت مسلمان ایران، کشور ایران از دیدگاه غرب، به عنوان حلقه ای از زنجیره دفاعی گسترده غرب در مقابل نفوذ کمونیسم محسوب می شد و وظیفه اتصال پیمان ناتو را به پیمان سیتو بر عهده داشت.
🌀این زنجیره دفاعی از اروپای غربی و شمال مدیترانه شروع و در کنار هم به منتهی الیه جناح شرقی ناتو در ترکیه ختم می شد. سپس از طریق ایران و پاکستان به جنوب شرقی آسیا متصل می گشت.
🌀ارتفاعات البرز و زاگرس، با ارتشی که غرب آن را آموزش داده و مجهز کرده بود، به عنوان بخشی از سپر دفاعی در مقابل اهداف شوروی نسبت به خلیج فارس و منابع عظیم آن محسوب می شد.(رویارویی انقلاب اسلامی ایران و آمریکا، ص87).
🌀در یکی از اسناد به دست آمده از سفارت آمریکا با طبقه بندی سری چنین آمده است: "منافع اساسی ما در منطقه عبارتند از: ثبات، محدود کردن نفوذ شوروی و در عین حال اجتناب از رویارویی با اتحاد شوروی، و داشتن دسترسی به نفت و گاز خلیج فارس".
🌀در ادامه این متن دوباره تاکید می شود: "در خلیج فارس ما می خواهیم در عین حالی که از دسترسی خود به منطقه و نفت آن حفاظت می کنیم، نفوذ شوروی و کشورهای افراطی عرب را مهار کنیم".(اسناد لانه جاسوسی ایران و آمریکا، ج8، ص133 و 134).
🌀ریچارد کاتم(کارشناس سابق مسایل ایران در وزارت امور خارجه آمریکا) نیز خط مشی خاورمیانه ای آمریکا طی چهار دهه جنگ سرد را برای تحقق سه هدف عمده یعنی مقابله با تهدید شوری، ادامه جریان نفت از منطقه و تامین امنیت اسراییل می داند.(رویارویی انقلاب اسلامی ایران و آمریکا، ص152).
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش دوازدهم
↙️موقعیت جغرافیایی شیعیان خلیج فارس(5)
🔹1. عربستان(4)
▪️وضعیت سیاسی ـ اقتصادی شیعیان
🔸به لحاظ سیاسی، شیعیان هیچ جایگاهی در حکومت عربستان ندارند و از دید حاکمان سعودی، تفکر شیعی، برای تداوم حاکمیت آنان یک ایدئولوژی خطرساز به شمار میآید.
🔸طرز تلقی شیعیان از حکومت و نوع برخورد آنها به حاکمان، که برخلاف اهل سنت، هر حاکمی را «اولی الامر» نمیدانند و مبارزه با حاکم ظلم را وظیفة شرعی خویش میشناسند، میتواند خطر بالقوهای برای رژیم سعودی به شمار آید. این خطری است که سردمداران حکومت عربستان نیز متوجه آن شدهاند و به همین دلیل، در زمینه کاستن از تعداد شیعیان در مشاغل حساس، مانند سایر کشورهای حوزة خلیج فارس اقدام کردهاند.
🔸 البته باید گفت: توجه به اینکه حاکمان سعودی تمام مشاغل کلیدی را در انحصار خاندان خود دارند، این محدودیتها فقط برای شیعیان نبوده، ولی با این حال، شیعیان از سایر فرقهها در عربستان محرومترند و نه تنها از حضور آنان در ارتش، نیروهای امنیتی و مؤسسات خارجی و دفاعی جلوگیری میکنند، بلکه حتی برای استخدام در شرکتها و بخشهای مهم دولتی یا شغلهایی همچون خلبانی با موانع متعددی دست به گریبانند.
🔸از جنبة اقتصادی هم با اینکه شیعیان بر روی بزرگترین ذخیرة نفت جهان در منطقة «شرقیه» زندگی میکنند، اما به دلایل عدیدهای این ناحیه از محرومترین نواحی عربستان به شمار میآید. شیعیان معتقدند: اگر ایالات شرقی به دست خاندان سعودی فتح نمیشدند، ثروت سرشار نفت این منطقه آن را ایالتی بسیار ثروتمند میساخت؛ آبادتر و ثروتمندتر از هر کشوری در اطراف خلیج فارس.
🔸300 هزار نفر مسلمان شیعه این منطقه در مقایسه با شرایط زندگی سایر نقاط مسلماننشین، در فقر نسبی به زندگی ادامه میدهند. عملاً بخش اعظم کارهای اجرایی نفت را شیعیان انجام میدهند، تا جایی که 40 درصد کارگران «آرامکو» شیعه هستند و سرنوشت حکومت سعودی در دست شیعیان رقم میخورد، ولی توزیع ناعادلانة ثروت در مناطق شرقی نسبت به سایر مناطق، مظهری از خشم و غضبی است که وهابیان نسبت به شیعیان اعمال کردهاند.
🔸فرانسوا توال نیز در کتاب خود، به این موضوع اشاره کرده است که بزرگترین بخش ذخایر نفتی عربستان در منطقة حساء قرار دارد و 70 درصد نیروی کار در این حوزههای نفتی را اعراب شیعه تشکیل میدهند. وجود این جمعیت شیعه همواره موجب نگرانی حکومت ریاض بوده است.
🔸بدین روی، با توجه به اینکه منابع و میدانهای نفتی عربستان در شرق این کشور و در میان شیعیان قرار دارند و علاوه بر این، اکثریت کارگران شرکت نفت «آرامکو» در عربستان شیعه هستند و با توجه به علاقة مسلمانان رنج دیده به انقلاب اسلامی ایران، میتوان چنین پنداشت که این اقلیت در شرایط کنونی عامل تهدید کنندهای برای قدرت رژیم عربستان به شمار میآید.
🆔 @difqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت سیزدهم
📌تعبد و شبهه عدم رشد عقلاني(6)
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
🔰علت حمایت آمریکا از رژیم پهلوی و مخالفت آن با جمهوری اسلامی ایران
📌قسمت دوم
↙️اشاره: علت مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را می توان از راههای مختلف مورد بررسی قرار داد. یکی از آن راهها، منابع از دست رفته یا مورد تهدید واقع شده امریکا در ایران است. در این سری از یادداشتها، مهمترین موارد مهم منافع آمریکا در ایران را بررسی می کنیم.
🌀در یک گزارش سری دیگر وزارت امور خارجه آمریکا به تاریخ دوم ژانویه 1977 نیز چنین آمده است: "منافع دو جانبه برای جلوگیری از نفوذ و قدرت شوروی به خصوص در خاورمیانه، موضوعی است که به عنوان اساس روابط ما با ایران باقی مانده است".( اسناد لانه جاسوسی، ج8، ص158)
🌀در سند دیگری " حفظ یک ایران با ثبات مستقل غیر کمونیست و همکار، که نیرو و اراده کافی برای ایستادگی در مقابل تجاوزگری احتمالی شوروی اعم از مستقیم یا غیر مستقیم را دارد"(اسناد لانه جاسوسی، ج8، ص200)، به عنوان یکی از علایق اصلی ایالات متحده ذکر شده است.
🌀و بالاخره آن که در یک سند سری دیگر سفارت آمریکا، " انجام اقدامات ضروری و در حیطه قدرت ایران به منظور خنثی سازی فعالیت های پنهانی شوروی در ایران و ممانعت از گسترش شوروی به سمت خلیج فارس"(از ظهور تا سقوط، ص307) جزو اهداف ایالات متحده آمریکا ذکر شده است.
🌀آنچه به روشنی در تمامی سیاست های تدوین شده از سوی تئوریسین های سیاسی آمریکا به عنوان نقش ایران در کمربندی امنیتی ابرقدرت غرب در برابر توسعه طلبی ابرقدرت شرق در نظر گرفته شده، چیزی نبوده که آن را پنهان نمایند و به وضوح در ادبیات سیاسی قبل از انقلاب اسلامی ایران به چشم می خورد.
⭕️ب: ایران به عنوان ستون اصلی دکترین "نیکسون" جهت حفظ ثبات منطقه خلیج فارس و ادامه صدور نفت به غرب
🌀تا اوایل دهه 1970، ایران به یکی از دو ستونی تبدیل شده بود که سیاست آمریکا در خاورمیانه متکی بر آنها بود. پس از فراخوانده شدن نیروهای انگلیسی از شرق سوئز در سال 1968(1347ش) ایالات متحده تصمیم گرفت شاه را مامور پر کردن خلاء استراتژیک ای کند که اقدام انگلیس در خلیج فارس و مناطق مجاور به وجود آورده بود.
🌀 به همین منظور ایران به عمده ترین دریافت کننده تجهیزات نظامی آمریکا تبدیل شد و انبوهی از تجار و خانواده ها و کارخانجات آمریکایی در ایران مستقر شدند.
🌀هدف آمریکا این بود که ایران را بازوی نظامی منطقه کند تا اطمینان خاطر یابد که ثبات منطقه و منافع آمریکا حفظ خواهد شد.
🆔 @difqom
ج10.mp3
24.44M
💠 #جلسه_بصیرتی
🔺قسمت دهم
🔺حجت الاسلام و المسلمين دكتر قاسم روانبخش
🔸 موضوع: جریان شناسی مبتنی بر مبنای اندیشه اسلامی
پ.ن: اين جلسه براي شركت كنندكان و فارغالتحصيلان دوره طرح ولايت ضبط شده است، اما به دليل اهميت موضوع و مباحث ارائه شده، ديدن و شنيدن آن را به فعالان سياسي و فرهنگي كشور توصيه مي كنيم.
🆔 @difqom
♦️ایران و حکمرانی جهانی
🌀قسمت نهم
📌جنگ جهانی سوم
✍️محمد علي رنجبر
🌐از آنجا که غربی ها خود را محور دنیا می دانند، جنگ جهانی اول و دوم در اروپا رخ داد، ولی نامش را جنگ جهانی گذاشتند؛ وگرنه می توان گفت بعد از بیداری اسلامی از سال 2011، یک جنگ جهانی همه جانبه را در منطقه خاورمیانه داشته ایم.
🌐در واقع همه دنیا یک جبهه عربی و عبری و ترکی و اسرائیلی و غربی علیه جبهه مقاومت شکل دادند، اما با درایت رهبری و مجاهدت مجاهدین جبهه مقاومت و با رزق های لایحتسب الهی، پیروز این نبردها ما بوده ایم مثلا یکی از رزق های لا یحتسب الهی این بود که اردوغان با ما همراه شد.
🌐در حالی که هر روز سخنرانی می کرد که ما چندی دیگر در مسجد اموی دمشق نماز جماعت خواهیم خواند. اما کودتای ترکیه در دو ساعت قبل، در خاموشی رادیویی که به قول حضرت آقا این ضربه سخت بر پیکره سخت افزاری امنیت نظام آمریکا محسوب می شد. توانستیم ارودغان را از کودتا نجات دهیم و او را با خود همراه کنیم.
🌐در مقاله ای که اخیرا غربی ها منتشر کردند، به شکست سیا اعتراف شده و نویسنده توضیح داده که چگونه ایرانی ها آن تکنولوژی ما را هک کردند و تمام شبکه جاسوسی خاورمیانه ما را شناسایی کردند.
🌐ما معامله قرن را قبل از اعلام می دانستیم. کودتای ترکیه را می دانستیم. همچنین حوادثی که بین قطر و عربستان اتفاق افتاد و قطر سمت ما آمد.
🌐یعنی با اندکی مقاومت، "تحسبهم جمیعا و قلوبهم شتی" معنا پیدا کرد و اختلافاتشان آشکار شده است. حالا ما باید یارگیری کنیم. آنها از نزدیکی قطر به ایران نگران و مبهوت اند.
🌐همچنین کمک های ترکیه به ایران در جریان فتح حلب آنها را دچار حیرت کرده است؛ و این درایت سردار سلیمانی و همکاری اردوغان در آن مقطع بود که با کمترین هزینه و بیشترین سود، نتیجه حاصل شد. و امروز آمریکا از این حوادث کاملا درمانده است.
🆔 @difqom
⚫️اعتبار تاریخی قیام عاشورا
✍️احمدحسین شریفی
🔻یکی از مشکلات مطالعات تاریخی، به ویژه حوادث تاریخی دوردست، ضعف یا نامعتبر بودن مستندات است. اما خوشبختانه قیام عاشورا از این جهت بسیار غنی است؛ چراکه بسیاری از جزئیات قیام ابیعبدالله الحسین(ع) با دقت و امانت نقل شده و در اختیار ما قرار دارد.
🔻همانطور که شهید مطهری(ره) در کتاب ارزشمند حماسه حسینی گفتهاند، امام حسین(ع) و بزرگان این قیام تا روز عاشورا و امام زینالعابدین و زینب کبری سلام الله علیهما هم پس از عاشورا، بسیار هوشمندانه تلاش کردند که پیام اصلی قیام، بدون هیچ کم و کاستی در اختیار آیندگان قرار گرفته و تحتالشعاع شایعهپراکنیها و تبلیغات مسموم دستگاه بنیامیه قرار نگیرد.
یک. خطبهخوانی
استفاده گسترده امام حسین و امام سجاد و زینب کبری (علیهم السلام) از ابزار «خطبهخوانی» که در حکم انتشار «بیانیه رسمی» در دوران معاصر بود؛ که دقیقترین و بیواسطهترین آموزهها را میتوان دریافت کرد. دهها خطبه کوتاه و بلند در طول قیام عاشورا از امام حسین و بازماندگان عاشورا در اختیار داریم؛ در این خطبهها هم #هدف قیام هم #برنامههای قیام و هم #چرایی قیام به خوبی بیان شده است.
دو. رجزخوانی
استفاده حسابشده و دقیق امام حسین(ع) و اصحاب و اهل بیت آن حضرت از ابزار «رجز» و «رجزخوانی» موجب شد که پیام اصلی قیام و بصیرت اصحاب و یاران ابیعبدالله(ع) به صورت دقیق و تحریفناپذیر در تاریخ ثبت شود.
سه. نامهنگاری
بهرهگیری از ابزار «نامهنگاری» از دیگر شگردهایی بود که امام حسین(ع) به منظور جلوگیری از تحریف حرکت الهی خود، به خوبی از آن بهره گرفت. نامههای فراوانی که میان امام حسین و مردم کوفه و بصره رد و بدل شد. یا نامههایی که امام حسین(ع) برای برادرش محمدبن حنفیه و بعضی دیگر از بنیهاشم دارند، نامههایی که امام حسین(ع) برای معاویه نوشتند و نامههایی که میان دشمنان ابیعبدالله(ع) مثل «یزد و ابنزیاد» یا «ابنزیاد و عمر بن سعد» و امثال آنها رد و بدل شده است گویای بسیاری از حقایق عاشورایی است.
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش سيزدهم
↙️موقعیت جغرافیایی شیعیان خلیج فارس(6)
🔹1. عراق(1)
▪️موقعیت جغرافیایی
🔸کشور عرقا با وسعت 072/437 کیلومتر، یکی از هفت کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس است. این کشور در بخش جنوب غربی آسیا و در همسایگی کشورهای ایران، ترکیه، سوریه، اردن هاشمی، کویت و عربستان قرار دارد و به علت ویژگیهای خاص جغرافیایی، نقش مهمی در بین کشورهای حوزة خلیج فارس ایفا میکند.
🔸در تحلیل ژئوپلیتیکی عراق، موضوع را باید در عوامل متغیر ژئوپلیتیکی و در رأس آن ترکیب معیت این کشور جستوجو کرد. عراق از بافت جمعیتی متنوع و ناهمگونی برخوردار است.
🔸پس از جنگ جهانی اول، انگلستان جهان عرب را تقسیم کرد و کشور عراق از به هم پیوستن 18 استان از امپراتوری عثمانی تشکیل شد. تنوع عناصری ماهوی جمعیت عراق تنها از نظر امنیت داخلی مشکلساز نبوده، بلکه از منظر آسیبشناسی امنیت منطقهای و بینالمللی نیز همواره نگارنی حکومتهای این واحد ملی و همسایگانش را در پی داشته است.
🔸همچنین عراق به دلیل موقعیت نامطلوبی که در خلیج فارس دارد، به لحاظ جغرافیایی، از عمق استراتژیک مناسبی برخوردار نیست. طول سواحل این کشور در خلیج فارس، قریب 55 کیلومتر است که نسبت به دیگر کشورهای این منطقه کمترین ساحل را داراست.
🔸علاوه بر این، آب این مناطق بسیار کم عمق است و بنابر این، موقعیت مطلوبی را برای کشتیرانی و حمل و نقل فراهم نمیآورد. این کشور نیز همانند دیگر کشورهای منطقه، ذخایر فراوان نفتی دارد و پس از عربستان و ایران، سومین کشور غنی جهان به شمار میآید.
🔸این کشور همچنین به دلیل موقعیت استراتژیکی نامطلوبی که دارد، همواره مطامع ارضی به خاک کشورهای همسایة خود داشته و تقریباً با تمامی همسایگان خود اختلافات ارضی داشته است.
▪️جمعیت و پراکندگی جغرافیایی شیعیان
🔸شیعیان از نظر جغرافیایی، بیشتر در مناطق جنوبی و مرکزی زندگی میکنند و بیشتر مناطق جنوبی و مرکزی را استانهایی مانند بصره، عماره، ذیقار، سماوه، قادسیه، کربلا، واسط، نجف، دیاله، بابل و شهرهای مذهبی همچون کاظمین و سامراء تشکیل میدهند.
🔸همچنین یک سوم از جمعیت دو میلیون نفری ترکمانها و نیز بخشی از کردهای شیعه عراق موسوم به «اکراد فیلی» شیعه هستند.
🔸به هر حال، هر چند در این کشور نیز همانند دیگر کشورهای حاشیة خلیج فارس، آمار دقیقی از جمعیت شیعیان موجود نیست، ولی در بیشتر کتابها و دائرة المعارفها، جمعیت آنان بین 60 تا 65 درصد تخمین زده شده است.
🆔 @difqom
🔰علت حمایت آمریکا از رژیم پهلوی و مخالفت آن با جمهوری اسلامی ایران
📌قسمت سوم
↙️اشاره: علت مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را می توان از راههای مختلف مورد بررسی قرار داد. یکی از آن راهها، منابع از دست رفته یا مورد تهدید واقع شده امریکا در ایران است. در این سری از یادداشتها، مهمترین موارد مهم منافع آمریکا در ایران را بررسی می کنیم.
🌀در دوران رژیم شاه، ایران از نظر منابع نیروی انسانی و از نظر توانایی های کمی و کیفی به مراتب بهتر و بالاتر از سعودی ها بود و این کشور می توانست به عنوان ستون اصلی و در چارچوب نظام امنیتی آمریکا در منطقه بر اساس دکترین نیکسون عمل کند. یعنی ماموریت حفظ و استقرار اوضاع در منطقه خلیج فارس به منظور تضمین ادامه صدور نفت به جهان غرب را به نیابت از آمریکا بر عهده گیرد.
🌀در یکی از اسناد به دست آمده از سفارت آمریکا چنین آمده است: "در خلیج فارس، ما می خواهیم در عین حالی که از دسترسی خود به منطقه و نفت آن حفاظت می کنیم، نفوذ شوروی و کشورهای افراطی عرب را مهار کنیم. ما همکاری منطقه ای برای امنیت را به سرکردگی ایران و عربستان سعودی ترغیب می کنیم و تجهیزات و خدمات دفاعی را به مقادیر زیاد به کشورهای دوست می فروشیم."(اسناد لانه جاسوسی، ج8، ص134).
🌀در ادامه گزارش آمده است: "داشتن دسترسی به نفت و گاز خلیج فارس جزو منافع اساسی ما در منطقه است".
🌀لازم به یادآوری است که کمپانی های نفتی آمریکا سهم عظیمی از تولیدات نفتی ایران را پس از آنکه سازمان سیا به محمد رضا پهلوی در رسیدن به قدرت در سال 1332 کمک کرد، به خود اختصاص دادند.(با ایران چه باید کرد؟، ص61).
🌀از طرفی سیاست بومی کردن مسایل منطقه ای به آمریکا امکان داد تا از طریق تجهیز قدرت های هر منطقه مخالفان حفظ منافع آمریکا را سرکوب کند. بدین جهت ایران در چارچوب دکترین نیکسون به یک قدرت منطقه ای تبدیل شد.
🌀 هر چند عواملی مانند افزایش شدید درآمد نفت، برخورداری از جمعیت نسبتا زیاد در منطقه خلیج فارس، وسعت کشور و اهمیت جغرافیایی و سیاسی آن، پیدایش خلاء قدرت پس از خروج نیروهای نظامی انگلیس از منطقه و... در ارتقاء ایران به چنان نقشی موثر بودند. اما مهمترین عامل در این زمینه پذیرش نقش شریک فرودست و کارگزار سیاست های امنیتی غرب توسط رژیم گذشته ایران بود.
🆔 @difqom
🔰علت حمایت آمریکا از رژیم پهلوی و مخالفت آن با جمهوری اسلامی ایران
📌قسمت چهارم
↙️اشاره: علت مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را می توان از راههای مختلف مورد بررسی قرار داد. یکی از آن راهها، منابع از دست رفته یا مورد تهدید واقع شده امریکا در ایران است. در این سری از یادداشتها، مهمترین موارد مهم منافع آمریکا در ایران را بررسی می کنیم.
🌀دکترین نیکسون استراتژیست های آمریکایی را در این راستا قرار داد که ثقل سیاسی آمریکا را به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس متمرکز سازند و از آن به عنوان یک منطقه استراتژیک پراهمیت از نظر اقتصادی و سیاسی در جهت حفظ منافع ایالات متحده حفاظت نمایند.
🌀رژیم شاه به عنوان یکی از ستون های دو گانه و اصلی دکترین نیکسون دارای آنچنان اهمیتی بود که حتی روابط آمریکا با کشورهای دیگر مانند پاکستان، ترکیه و شیخ نشین های خلیج فارس را تحت الشعاع خود قرار داده بود.
🌀 آنچه در در این میان جلب توجه می کرد، ایفای نقش ژاندارمی در خلیج فارس و ارسال نفت ارزان قیمت از ایران به سوی غرب بود.
🌀در مورد اهمیت نفت ایران برای آمریکا و متحدانش در یک گزارش سری وزارت خارجه آمریکا به تاریخ دوم ژانویه 1977 چنین آمده است:
🌀"ایران مقدار زیادی نفت به آمریکا و متحدانش صادر می کند به طوری که بیش از هشت درصد نفت وارداتی ایالات متحده از ایران وارد می شود و بیش از شانزده درصد نفت ایران به اروپای غربی و تقریبا بیست و چهار درصد به ژاپن صادر می شود.
🌀هفتاد درصد نفت اسراییل نیز از ایران تامین می شود. با وجود کشمکش لاینفک در روابط خرید و فروش، ایران برای ما یک منبع نفتی مستقل بوده است. ایران در سال های 74 – 1973 ، برخلاف پیمان اعراب در تحریم حمل و نقل نفت به اسراییل شرکت نکرده و صدور نفت خود را به این کشور ادامه داده است؟"(اسناد لانه جاسوسي، ج8، ص158).
🌀اما سرانجام پیروزی انقلاب اسلامی باعث برهم خوردن این مناسبات شد. انقلاب ایران باعث وقفه در عرضه نفت و از دست دادن مقدار زیادی از تولید جهانی حتی بیش از تحریم 1973 شد.
🌀با پیروزی انقلاب، شوک دوم نفتی به طور دقیق پنج سال بعد از اولین شوک نفتی آغاز شد. در نتیجه کشورهای عضو اوپک که در آذر ماه 1357 افزایشی اساسی در قیمت ها داده بودند، باز هم به افزایش قیمت ها متوسل شدند. علاوه بر آن، اسراییل نیز شاهد از دست دادن مهمترین منبع تامین کننده نفت خود بود.
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش چهاردهم
↙️موقعیت جغرافیایی شیعیان خلیج فارس(7)
🔹2. عراق(2)
▪️وضعیت سیاسی ـ اقتصادی شیعیان
🔸 شیعیان همواره در طول تاریخ و به طور مشخص از جنگ جهانی اول،با ورود استعمار انگلیس به عنوان یک گروه مبارز در مقابل حکومتها مطرح بودهاند؛ گرچه درجه و شدت و ضعف مبارزاتشان از یک سو، به دلیل فشار و سرکوب حکومتها، و از سوی دیگر، به دلیل رویکرد سنتی و محافظهکارانة قشری از سوی مراجع و علمای مقیم در مراکز قدرت شیعیان (شهرهای مذهبی، حوزههای علمیه، بیوت علما و تکایای مذهبی) متفاوت بوده است.
🔸به هر حال، تا پس از تحولات اخیر عراق، شیعیان به طور کلی، از سیاست طرد شده و گروه اقلیت سنی تمام شغلهای حکومتی را در انحصار خود گرفته بودند.
🔸به گفته علوی و بنجیر، از سال 1921 تا 1958، 59 دولت در عراق تشکیل شده که تنها 5 نفر از شیعیان از میان صدها نفری که به منصب وزارت و نخستوزیری رسیدند، توانسته بودند در منصب نخستوزیری به تشکیل دولت دست بزنند و قریب سه سال زمام امور کشور را به عهده داشته باشند.
🔸با عنایت به اینکه بین 60 تا 65 درصد مردم عراق را شیعیان تشکیل میدهند، این تبعیض ناروا برای شیعیان عراق بسیار آزار دهنده است. از سال 1958 تا 1990 تنها یک شیعه به نخستوزیری برگزیده شد که مدت ده ماه صدارت داشت.
🔸تبعیض بر ضد شیعیان در دیگر عرصههای زندگی نیز وجود دارد؛ از آن جمله، شیعیان در مجلس، فرهنگ، مطبوعات، اوقاف، آموزش و پرورش، آموزش عالی و تجارت و بازرگانی حضوری کمرنگ دارند.
🔸البته بیشتر فشار بر شیعیان به دوران حکومت حزب «بعث» باز میگردد. با روی کار آمدن این حزب، روند شیعه آزاری تشدید شد. با آنکه برخی از رهبران حزب «بعث» شیعه مذهب بودند، جنگ فرقهای تمام عیاری بر ضد شیعیان آغاز شد و تحت عنوان «شعوبیگری» توجیه گردید.
🔸فشار گستردهتر رژیم بعثی از زمان به قدرت رسیدن (ژوئیه 1968) تا زمان سقوط (مارس 2003) بر شیعیان، در مقاطع گوناگون، موجب شکلگیری جریانها و گروههای معارض متعددی شده که مهمترین آنها بدین قرار است: «اخوان المسلمین»، «جماعة العلماء»، «حزب الدعوة الاسلامیه»، مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق، سازمان عمل اسلامی، و نیروها و رویکردهای جدید موسوم به «صدریون».
🔸با این حال، صدام حسین هر از گاهی که تمامیت ارضی کشورش به خطر میافتاد، سعی میکرد تا از شیعیان دل جویی کند. او به خوبی و بهتر از دیگر رهبران عراق از مذهب برای اثبات حاکمیتش استفاده میکرد.
🆔 @difqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️مجموعه مباحث تعبد و عقلانيت
🔸قسمت چهاردهم و آخر
📌آثار و فوايد تعبد
🔈حجت الاسلام و المسلمين دكتر جعفري
🆔 @difqom
ج11.mp3
9.53M
💠 #جلسه_بصیرتی
🔺قسمت يازدهم
🔺حجت الاسلام و المسلمين دكتر قاسم روانبخش
🔸 موضوع: جریان شناسی مبتنی بر مبنای اندیشه اسلامی
پ.ن: اين جلسه براي شركت كنندكان و فارغالتحصيلان دوره طرح ولايت ضبط شده است، اما به دليل اهميت موضوع و مباحث ارائه شده، ديدن و شنيدن آن را به فعالان سياسي و فرهنگي كشور توصيه مي كنيم.
🆔 @difqom
❇️سرنوشت سلمان رشدي نويسنده مرتد، در هاله اي از ابهام
🔸نویسنده کتاب موهن «آیات شیطانی» که به پیامبر اسلام(ص) اهانت کرده و حکم ارتدادش توسط حضرت امام خمینی(ره) داده شده بود، پس از سی سال زندگی فلاکتبار و هراسناک مورد حمله قرار گرفت.
🔸سلمان رشدی عصر روز گذشته درست زمانی که قصد داشت در مرکز «چوتوکوآ» در غرب نیویورک سخنرانی کند، توسط یک جوان ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» به شدت مجروح شد.
🔸عصر روز جمعه سلمان رشدی هنگامی که قصد سخنرانی در مرکز «چوتوکوآ» در غرب نیویورک را داشت، بر روی صحنه سخنرانی مورد حمله قرار گرفت.
🔸خبرنگار آسوشیتدپرس با اعلام این خبر گفت: هنگامی که یک سخنران مشغول معرفی سلمان رشدی در موسسه چاوتوکوا بوده است، یک مرد به صحنه حمله میبرد و به سلمان رشدی مشت یا چاقو میزند.
🔸یک شاهد عینی نیز به خبرگزاری آسوشیتدپرس درباره مشاهدات خویش از حمله به سلمان رشدی گفت: ضارب به سرعت روی سکو قرار گرفت و شروع به کوبیدن سلمان رشدی کرد. او حدودا ۲۰ ثانیه زیر ضرب بود.
🔸روزنامه دیلیمیل در خبری شامگاه جمعه مدعی شد رشدی مورد اصابت ۱۰ یا ۱۵ ضربه چاقو قرار گرفته است.
🔸پلیس نیویورک در بیانیه بامداد شنبه خود تصریح کرد که سلمان رشدی دستکم یک بار از ناحیه گردن و یک بار از ناحیه شکم زیر ضرب چاقو قرار گرفته است.
🔸براساس گزارش پلیس نیویورک، فردی که با حمله به «سلمان رشدی»، نویسنده مرتد موهن به ساحت پیامبر گرامی اسلام(ص)، او را زخمی کرد، جوانی ۲۴ ساله به نام «هادی مطر» است که ساکن ایالت نیوجرسی است. او دستگیر شده و هماکنون در بازداشت بسر میبرد.
🔸پلیس در عین حال ملیت مظنون و اینکه آیا سابقه جنایی دارد یا خیر را مشخص نکرده است. پلیس نیویورک همچنین اعلام کرد هیچ نشانهای از انگیزه این حمله ندارد اما با اف بیآی در ارتباط و در حال تعیین اتهامات اوست.
🔸سرگرد یوجین جی استانیشفسکی به خبرنگاران گفت: «در حال حاضر هیچ نشانهای از انگیزه نداریم. پلیس معتقد است مطر به تنهایی عمل کرده است.
🔸سلمان رشدی با جراحت ناشی از ضربه چاقو به گردن با بالگرد به بیمارستان منتقل شد و وضعیت او هنوز مشخص نیست. نویسنده رمان موهن «آیات شیطانی» از ناحیه گردن و شکم با ضربات چاقو زخمی شده است.
🔸سلمان رشدی بعد از انتشار رمان موهن «آیات شیطانی» در سال ۱۳۶۷ خشم مسلمانان را برانگیخت. او به همین دلیل به یک زندگی مخفی با شرایط سخت امنیتی روی آورد. حضرت امام خمینی(ره) بعد از انتشار این کتاب فتوای ارتداد وی را صادر کردند.
🔸گفته میشود که در نخستین ماههای پس از انتشار «آیات شیطانی» و بالاگرفتن اعتراضات مسلمان به محتوای ضد دینی آن، سلمان رشدی در طول یک ماه بیش از پانزده بار محل سکونت خود را تغییر داد. همچنین دولت انگلستان که زمینه انتشار کتاب «آیات شیطانی» را فراهم کرده بود با صرف هزینههای فراوان مسئولیت حفاظت از جان او را به عهده گرفت.
🔸سلمان رشدی قبل از این حمله در آمریکا زندگی میکرد و از مدتها پیش تحت حفاظت قرار داشت.
🆔 @difqom
⭕️او یک «فراماسون» است
1از3
✍️حسين شريعتمداري
📌۱- شاید در نگاه اول باور نکنید که اقدام اخیر مهندس موسوی در حمایت آشکار از اسرائیل و داعش نه تعجبآور بود و نه غیرمنتظره! ولی اسناد و شواهدی که در ادامه خواهد آمد به وضوح نشان میدهد، حرکت اخیر مهندس موسوی ماموریتی بوده است که به عنوان یک عضو تشکیلات مخوف فراماسونری بر عهده داشته است!
📌تعجب نکنید! پای شعار و گزافهگویی در میان نیست. ابتدا به شواهد و نمونههایی که در چند بند جداگانه ارائه میشود نگاهی بیندازید! و قضاوت را به بعد از مطالعه موارد یاد شده موکول کنید. بخوانید!
📌۲- اوایل دهه ۸۰ ، یعنی چند سال قبل از فتنه ۸۸ و پیش از آن که چهره واقعی موسوی به عنوان یکی از سران فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ افشا شود و در حالی که به عنوان چهرهای مقبول در میان مردم و جریانات سیاسی شناخته میشد، دو تن از کارشناسان برجسته امنیتی که به چیرهدستی و توانمندی شهره بودند و آن روزها یکی از پروندههای جاسوسی موساد را در دست بررسی داشتند، در حلقه بسیار محدودی اعلام کردند که مهندس موسوی «ماسون» است! و در مقابل تعجب توأم با ناباوری یکی از حاضران، گفتند؛ «احتمالاً در آیندهای نزدیک او را در پروژهای علیه نظام به کار خواهند گرفت»! ...
📌۳- اواخر بهمنماه سال ۱۳۸۷ آقای خاتمی به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ثبتنام کرد و تمامی گروهها و احزاب اصلاحطلب با صدور بیانیهها و انجام سخنرانیها و مصاحبهها و نوشتن دهها مقاله و یادداشت از نامزدی ایشان حمایت کردند. همان روزها طی یادداشتی در کیهان اعلام کردیم که آقای خاتمی نامزد واقعی جبهه اصلاحات نیست! آن یادداشت با اعتراض گسترده مدعیان اصلاحات روبهرو شد و با طعنه میپرسیدند « این دیگر کدام بخش از غیبگویی کیهان است»؟! ... اما دیری نگذشت که آقای خاتمی از نامزدی استعفا داد و مهندس موسوی اعلام نامزدی کرد و با استقبال همهجانبه جبهه اصلاحات روبهرو شد.
📌۴- همان روزها خبرنگار نشریه آمریکایی «نیویورکر The New Yorker» به کیهان آمد و گفت قبل از هر چیز برای پاسخ این سؤال آمدهام که وقتی تمامی گروههای اصلاحطلب از نامزدی آقای خاتمی حمایت میکردند، شما از کجا میدانستید که او نامزد واقعی اصلاحطلبان نیست؟! به ایشان گفته شد، با توجه به نشست موسوم به «آینده ایران» در دانشگاه استنفورد به این نتیجه رسیده بودیم. در آن نشست که شماری از مقامات آمریکایي (و چند ایرانی که نامشان فاش نشده است) حضور داشتند خانم «گیل لاپیداس» پشت تریبون میرود و خطاب به حاضران میگوید «میدانم از حضور من تعجب میکنید، چرا که تخصص و ماموریت من در زمینه سالهای منجر به فروپاشی شوروی است» و توضیح میدهد «ما (؟؟) به این نتیجه رسیدهایم که وضعیت ایران امروز، شبیه شوروی سابق در دوران گورباچف است. گورباچف هم مثل خاتمی اصلاحطلب بود ولی میخواست هم «پاپ» باشد و هم «لوتر» و این نقش دوگانه امکانپذیر نبود... گورباچف میخواست اصلاحات را همراه با حفظ ارزشها دنبال کند و این برنامه امکان پیاده شدن نداشت بنابراین برای شوروی سابق ضروری بود که شخصی مانند «یلتسین» به میدان بیاید که فقط «لوتر» باشد و نه «پاپ» تا بتواند علیه کلیسا- بخوانید ارزشهای دینی و اخلاقی- قیام کند... در ایران نیز باید خاتمی دست از ارزشهای دینی بردارد و در غیر این صورت جای خود را به یک یلتسین ایرانی بدهد...»! خبرنگار پرسید: آیا میدانستید که گزینه اصلی آقای موسوی است؟ پاسخ ما این بود که نمیدانستیم موسوی گزینه اصلی است ولی میدانستیم هرکه باشد، گزینه نشان شده آمریکا و اسرائیل است!
ادامه دارد...
🆔 @difqom
⭕️او یک «فراماسون» است
2از3
✍️حسين شريعتمداري
📌۵- گفتنی است (و پیشانی شکر بر زمین سائیدنی نیز هست) که همان روزها رهبر معظم انقلاب در دیدار با کارگزاران نظام از این طرح پرده برداشته و میفرمایند: «یک طرح همهجانبه آمریکایی برای فروپاشی نظام جمهوری اسلامی طرّاحی شد و جوانب آن از همه جهت سنجیده شد. این طرح، طرح بازسازی شدهای است از آنچه که در فروپاشی اتّحاد جماهیر شوروی اتفاق افتاد. بهنظر خودشان میخواهند همان طرح را در ایران اجرا کنند» و در ادامه تصریح میکنند: « اینها در چند مورد اشتباه کردند: اشتباه اوّلشان این است که آقای خاتمی، گورباچف نیست. اشتباه دومشان این است که اسلام، کمونیسم نیست. اشتباه سومشان این است که نظام مردمىِ جمهوری اسلامی، نظام دیکتاتوری پرولتاریا نیست. اشتباه چهارمشان این است که ایرانِ یکپارچه، شوروىِ متشکّل از سرزمینهای به هم سنجاق شده نیست. اشتباه پنجمشان این است که نقش بیبدیل رهبری دینی و معنوی در ایران، شوخی نیست»!
📌۶- درباره فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ و طراحی آن از سوی آمریکا، اسرائیل و انگلیس و ... اطلاعات و اسناد دقیقی ارائه شده است که حتی فهرست آن اسناد نیز مثنوی هفتاد من کاغذ است و در این مجال فقط اشاره میکنیم که ما در کیهان (به گواهی نسخههای روزنامه) تمامی مراحل فتنه را قبل از وقوع پیشبینی و اعلام کرده بودیم تا آنجا که در آخرین شماره کیهان قبل از روز انتخابات -۲۰خرداد ۸۸ - به آشوب بعد از انتخابات اشاره کرده و با تیتر درشت نوشتیم «آخرین پرده سناریوی افراطیون، آشوب پس از شکست». غیب را فقط خدای متعال میداند «لَا يَعْلَمُ مَنْ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأرْضِ الْغَيْبَ إِلَّا الله». پس چگونه تمامی مراحل فتنه را با جزئیات آن پیشبینی کرده بودیم؟ پاسخ آن است که فتنه ۸۸ بر اساس فرمول آمریکایی- اسرائیلی کودتاهای رنگی صورت میپذیرفت و کیهان با مراجعه به آن فرمول، مراحل مختلف فتنه را پیشبینی میکرد.
📌۷ - مایکل لدین مشاور امنیت ملی آمریکا، دو روز قبل از ۹ دی ۱۳۸۸ در بنیاد دفاع از دموکراسی سخنرانی داشت و در حالی که پیروزی فتنه را نزدیک میدید، از رازی پرده برداشت (که بعدها اعلام کردند اقدامی شتابزده بود و نباید اعلام میکردند)! لدین گفت؛ روزی ما خواهیم نشست و درباره تاریخ پشت صحنه جنبش سبز سخن میگوئیم. در آن هنگام همه شما خواهید گفت که جنبش سبز در سال ۲۰۰۹ آغاز شده است (۱۳۸۸) اما من به شما میگویم که ریشه آن در اواسط دهه ۱۹۸۰ (سالهای میانی دهه ۶۰) است. یعنی هنگامی که ما با دفتر میرحسین موسوی در تماس بودیم»!
📌۸- شهید آیت اعلام کرده بود اسنادی در اختیار دارد که از فراماسون بودن موسوی خبر میدهد و بارها به مناسبتهای مختلف به آن اشاره کرده بود. ایشان که میرحسین موسوی را گزینه مناسبی برای تصدی وزارت امور خارجه نمیدانست، در یکی از جلسات مجلس، به انتقاد از کابینه معرفی شده پرداخت و گفت که اسنادی را که نشاندهنده ارتباط موسوی با فراماسونری است در جلسه بعدی مجلس در اختیار نمایندگان قرار خواهد داد. اما، مرحوم آیت را صبح روز ۱۴ مرداد درحالی که عازم مجلس بود به شهادت رساندند! نحوه ترور شهید آیت به گونهای کاملاً متفاوت با ترورهای منافقین بود. اول آن که، تروریستها نزدیک به ۶۰ گلوله شلیک کرده بودند و حال آن که منافقین با شلیک چند گلوله صحنه را ترک میکنند. شلیک ۶۰ گلوله نشان میدهد که میخواستند از شهادت او کاملاً مطمئن شوند و جسمی مجروح از آن شهید باقی نماند. دوم این که؛ ترورکنندگان بعد از به شهادت رساندن آیت کیف حاوی اسناد وی را با خود میبرند. این نیز با ترورهای منافقین همخوانی ندارد. منافقین دستور داشتند برای پیشگیری از دستگیر شدن، بلافاصله بعد از ترور صحنه را ترک کنند و چیزی با خود نبرند! بعدها وقتی این موارد مطرح شد، اعلام کردند که ترورکنندگان، تازهکار و کمتجربه بودهاند! و حال آن که کم تجربهها از شدت ترس بعد از شلیک یک یا دو گلوله صحنه را ترک میکردند ولی عوامل ترور شهید آیت ۶۰گلوله شلیک کرده و اصرار داشتهاند که کیف ایشان را نیز با خود ببرند. کیف شهید آیت حاوی چه اسنادی بود که تروریستهایِ مامور به ترور ایشان اولاً اصرار داشتهاند که حتماً به شهادت برسد و کمترین احتمالی برای زنده ماندن او باقی نماند و ثانیاً؛ با توجه به احتمال دستگیری، ریسک ربایش کیف حاوی اسناد را پذیرفته بودند؟! از آنجا که اسناد ربوده شده هرگز به دست نیامده است درباره محتوای آن قضاوتی نکرده و تنها به اظهارات نقل شده از مرحوم شهید آیت بسنده میکنیم.
ادامه دارد...
🆔 @difqom
⭕️او یک «فراماسون» است
3از3
✍️حسين شريعتمداري
📌۹- دکتر محمد مُکری نویسنده و پژوهشگر برجسته ایرانی که به حضور فراماسونها در برخی از مراکز حساس ایران دوران پهلوی، شدیداً معترض بود و افشاگریهایی در این زمینه داشت، بعد از کودتای ۲۸ مرداد تحت فشار فراماسونها مجبور به ترک ایران شده و به فرانسه رفت و در دانشگاه سوربن پاریس به تدریس مشغول شد. دکتر مکری در بهمن ماه ۱۳۵۷، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی به ایران بازگشت و به عنوان اولین سفیر جمهوری اسلامی ایران در شوروی سابق منصوب شد. از قول دکتر مکری نیز در یکی از تالیفاتش (ظاهراً کتابی با عنوان دیوان) نقل شده است که «در کتابخانه کاخالیزه فرانسه متوجه عضویت میرحسین موسوی در لژ فراماسونری قسطنطنیه شدم»!
📌۱۰- فراماسونها هنگامی که ماموریت یکی از اعضای خود را شکست خورده میبینند و احساس میکنند در مناقشهای که پدید آوردهاند، روی اسب بازنده شرطبندی کردهاند! مامور شکست خورده را در یک عملیات انتحاری هزینه میکنند. بر اساس شواهد موجود، موسوی از نگاه دشمن ماموری بود که تاریخ مصرفش تمام شده و باید دور انداخته میشد! و دقیقاً به همین علت او را در پستترین و رذیلانهترین موضوعات مصرف کردهاند؛ دفاع از اسرائيل، حمایت از داعش، ناسزاگویی به شهدا و ...
📌۱۱- اکنون نوبت حامیان سینه چاک موسوی، نظیر آقای خاتمی و ظریف و سایر سرکردگان جریان مدعی اصلاحات است که باید موضع خود را درباره اقدام خباثتآمیز موسوی مشخص کنند. البته از آنها سؤالات دیگری نیز در میان است. از جمله این که بیتردید آقای خاتمی از تصمیم اعلام شده آمریکا و اسرائیل برای انتخابات ۸۸ با خبر بود! چرا دقیقاً بر اساس فرمول دیکته شده آنها عمل کرد؟! چرا بعد از کاندیداتوری موسوی که میدانست گزینه آمریکا و اسرائیل است (بندهای ۴ و ۵ و ۶ یادداشت پیشروی) از نامزدی کناره گرفت و با همه توان به حمایت از او پرداخت؟! و دهها سؤال دیگر از اقدامات خیانتآمیز مدعیان اصلاحات که طرح آن را همراه با اسناد مربوطه به بعد موکول میکنیم!
📌۱۲- و بالاخره باید به شکرانه برخورداری از رهبریهای الهی و هوشمندانه حضرت آقا پیشانی شکر بر زمین سائید که آنچه دیگران در آئینه نمیدیدند، او در خشت خام میدید و با درایت و نگاه برخاسته از نور الهی به سران فتنه مهلت داد تا درون پلید خود را بر همگان آشکار کنند « وَالَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لَا يَعْلَمُونَ ... آنهایی كه آیات ما را تكذیب كردند تدریجاً از آن راه كه نمیدانند، گرفتار مجازاتشان خواهیم كرد». (آیه۱۸۲ سوره مبارکه اعراف).
🆔 @difqom
♻️اهمیت ژئوپولیتیکی شیعه و نقش آن در نظم نوین جهانی
🔺بخش پانزدهم
↙️موقعیت جغرافیایی شیعیان خلیج فارس(8)
🔹2. عراق(3)
🔸از آغاز دهة 1970 وی روشهای گوناگونی را در جهت جلب شیعیان به سوی دولت عراق اتخاذ نمود. مهمترین این اقدامات صنعتی کردن منطقة شیعیان در جنوب کشور و تسریع دگرگونی زندگی روستاییان بود.
🔸اقدام دوم، مراقبت شدید جوامع شیعه بود، به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی 1979 در تهران. صدام در عین آنکه در جهت نابودی ویژگيهای جامعه شیعه میکوشید، با یک رشته حرکات خیرخواهانه، در مقابل مقامات مذهبی، خود را دوستدار شیعیان وانمود میکرد.
🔸اما این مسئله هرگز موجب نشد نقش سیاسی به شیعیان داده شود و نهایتِ ارفاقی که در قبال شیعیان قایل میشد در زمینة اقتصادی بود. گرچه در برخی برههها، حتی از مشارکت اقتصادی آنان نیز جلوگیری به عمل میآورد و با در پیش گرفتن سیاستهای اقتصادی، که به ضرر آنان تمام میشد، مانع قدرت گرفتن شیعیان در بُعد اقتصادی میگردید.
🔸از سوی دیگر، میتوان گفت: جنایات واقعی بر ضد شیعیان با روی کار آمدن صدام صورت گرفت. وی، که در سال 1979 حاکمیت سیاسی عراق را به چنگ آورده بود، از همان سال های اولیة ریاست جمهوریاش، وحشیترین جنایات خود را در شهرهای جنوبی و مرکزی متمرکز کرد.
🔸 در سال 1980 موج جدیدی از جنایات به وقوع پیوست و این بار به بهانة سرکوب شورشیان و بیش از همه، عوامل «حزب الدعوة الاسلامیه»، دستگیریها و اعدامهای فراگیری آغاز شد.
🔸در جنگ دوم خلیج فارس نیز، که منجر به حضور گستردة نیروهای آمریکایی به طور مستقیم در منطقه شد، شیعیان جنوب، که سالها سختی و مصیبت را تجربه کرده بودند، سر به شورش و اعتراض برآوردند، ولی دیری نپایید که دوباره قربانی تعامل آمریکا و صدام شدند.
🔸بدین سان، شیعیان عراق بیش از سه دهه مورد آزار و اذیت وحشیانة حزب بعث قرار گرفتهاند و بنابراین، بیش از همه از سرنگونی حزب «بعث» خوشحال شدند. از این رو، با عنایت به ظلم تاریخی موجود در عراق به خاطر عدم حضور در هرم قدرت، این بار در تلاشند بر خلاف حرکت سال 1920، که در سایة چالش با قدرت خارجی ـ یعنی انگلیس ـ که به حذف سیاسی آنها منجر شد، در شرایط کنونی با درک موقعیت منحصر به فرد و داشتن اکثریت جمعیتی و سیاسی، در آیندة عراق نقش سازندهتری ایفا کنند.
🔸به هر حال، قدرت یافتن آنان نه تنها پیامدهای مثبتی برای شیعیان عراق، بلکه برای همکیشانشان در منطقه به همراه خواهد داشت، به ویژه آنکه آنان به لحاظ قومیتی عرب بوده و با اعراب منطقه پیوند مشترکی دارند.
🔸بنابراین، مثبت یا منفی بودن پیامدهای احیای سیاسی شیعه در عراق، برای شیعیان عرب به عنوان یک کل، به عوامل ذیل وابسته است: حل تنشهای درونی و نیز تنش های میان شیعیان و سنیان، چگونگی تصمیمگیری آنها درباره مسائل داخلی، و نحوة ارتباط آنها با کشورهای منطقه.
🆔 @difqom
ج12.mp3
24.65M
💠 #جلسه_بصیرتی
🔺قسمت يازدهم
🔺حجت الاسلام و المسلمين دكتر قاسم روانبخش
🔸 موضوع: جریان شناسی مبتنی بر مبنای اندیشه اسلامی
پ.ن: اين جلسه براي شركت كنندكان و فارغالتحصيلان دوره طرح ولايت ضبط شده است، اما به دليل اهميت موضوع و مباحث ارائه شده، ديدن و شنيدن آن را به فعالان سياسي و فرهنگي كشور توصيه مي كنيم.
🆔 @difqom
🔰علت حمایت آمریکا از رژیم پهلوی و مخالفت آن با جمهوری اسلامی ایران
📌قسمت پنجم
↙️اشاره: علت مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را می توان از راههای مختلف مورد بررسی قرار داد. یکی از آن راهها، منابع از دست رفته یا مورد تهدید واقع شده امریکا در ایران است. در این سری از یادداشتها، مهمترین موارد مهم منافع آمریکا در ایران را بررسی می کنیم.
⭕️ج: استفاده از راهها و تسهيلات دريايي و هوايي ايران براي مقاصد نظامي و تجاري
🌀دولت آمریکا، سالیان متمادی از تسهیلات و راههای دریایی و هوایی ایران در جهت منافع نظامی، اقتصادی، و اطلاعاتی خود بهره برداری کرده و از این دسترسی ها برای تحکیم نفوذ و سلطه خود در منطقه استفاده کرده است.
🌀در یک گزارش سری که به تاریخ پنجم ٱوریل 1977 از سفارت آمریکا در تهران برای وزیر امور خارجه آمریکا ارسال شده، چنین آمده است:
🌀"حفظ دستیابی ایالات متحده به قسمتی از ایران که دالان هوایی حیاتی ترکیه و ایران را تشکیل می دهد، و نیز دسترسی به بنادر ایران برای کشتی های آمریکایی، در پشتیبانی از منافع امنیتی مشترک؛ جزو علایق اصلی ایالات متحده در ایران است"(اسناد لانه جاسوسی، ج8، ص158)
🌀در سند دیگری چنین آمده است: "ما خواهان دستیابی به راههای هوایی و دریایی و بنادر، همچنین به فرصت های سرمایه گذاری و بازرگانی هستیم و می خواهیم تولیدکنندگان نفت را تشویق کنیم درآمدهای اضافی خود را با احساس مسئولیت بکار برند".(همان، ص134)
🌀در یکی از اسناد سفارت آمریکا گفته شده که ایجاد امکانات برای ورود نیروهای غربی به خاک ایران در صورت بروز درگیری و نیز مجاز شمردن قراردادهای مربوط به ایجاد تسهیلات از اهداف عمده امریکا در ایران است.(از ظهور تا سقوط، ص307)
🌀دولت ایران، همچنین حق پرواز از طریق تنها دالان هوایی قابل دسترس و امن در این قسمت از جهان را برای امریکا تامین می کرد. ابقای دسترسی بدون اشکال به دالان هوایی ایران – ترکیه و بنادر ایران، نیز جزو اهداف آمریکا در ایران بوده است(اسناد لانه جاسوسی، ج8، ص199)
🌀در این خصوص در بخشی از یک گزارش وزارت امور خارجه آمریکا به تاریخ اکتبر 1974 که طبقه بندی سری نیز دارد چنین آمده است:
🌀"ما نیاز مبرم به دسترسی به راه هوایی ایران و ترکیه که واسطه میان اروپا و شرق برای هواپیماهای نظامی و تجاری ما باشد و نیز به بنادر ایران جهت کشتی های نیروی دریایی و بازرگانی خود داریم. ما نیاز داریم که از قلمرو ایران برای تسهیلات ویژه نظامی و اطلاعاتی خود استفاده مداوم به عمل آوریم که به خاطر ملاحظات جغرافیایی گذشته از امکانات سیاسی نمی توان در جای دیگری نظیر آن را یافت".(همان، ص109)
🌀واقعیت هم همین است، زیرا در طی قریب به سه دهه عرصه آب و خاک و فضای این کشور در خدمت منافع دولت آمریکا قرار داشت و مقامات وزارت خارجه آمریکا در ژانویه 1977 درست گفته بودند که" ما محل مناسب دیگری نداریم که بتوانیم از خاک آن، این استفاده ها را که در خاک ایران برده ایم داشته باشیم"(همان، ص199.)
🆔 @difqom
🔰ناخشنود کردن دشمن، عمل صالح است
📌من چند نکته دربارهی اهمّیّت حضور مردم عرض بکنم؛ لکن قبل از اینکه این نکات را بگویم، مایلم به این آیهی شریفهای که در سورهی مبارکه برائت است -آیهی ۱۲۰- اشاره کنم، که جزئی از این آیه و تکّهای از این آیه، این قسمتی است که میخوانم:
وَلایَطَئونَ مَوطِئًا یَغیظُ الکُفّارَ وَ لا یَنالونَ مِن عَدُوٍّ نَیلًا اِلّا کُتِبَ لَهُم بِهٖ عَمَلٌ صٰلِح؛ مضمون این دو فقرهای که از این آیه خواندم، به طور خلاصه این است که:
📌 هر عملی و اقدامی از شما که دشمن از آن ناخشنود باشد، در پیشگاه پروردگار یک عمل صالح است. میبینید که دشمنان دین، دشمنان اسلام، دشمنان ایران با انتخابات شما بشدّت مخالفند، بنابراین اقدام به انتخابات یک عمل صالح است.
📌 همهی کسانی که دنبال عمل صالحند -اِلَّا الَّذینَ ءامَنوا وَ عَمِلُوا الصّالِحٰت- (۲) میخواهند عمل صالح انجام بدهند، بدانند حضور در انتخابات یک عمل صالح از طرف اینها است.
📚سخنرانی تلویزیونی در آستانه برگزاری انتخابات - ۱۴۰۰/۰۳/۲۶.
🆔 @difqom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌حال و روز اصلاح طلبان از زبان ابن زياد...
🆔 @difqom