فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«هیچ کس در هیچ نقطه عالَم خشنود نمیشود مگر به وساطت وجود مبارک علی بن موسی الرضا سلام الله علیه، این میشود مقام. به هر حال باید فیضی از خدا برسد تا مشکل این آقا حلّ بشود؛ حالا یا چه شفای بیماری باشد یا ادای دین باشد حلّ مشکلات باشد، فیضی باید برسد تا او خوشحال بشود، مجرای این فیض وجود مبارک علی بن موسی است این میشود مقام رضا.»
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
✅ آیتالله العظمی بهجت(ره):
یکی از دوستان و از خویشان ما خودش برای بنده نقل کرد.
میگفت:
«مهمان فلان آقا بودیم در مشهد، همیشه وارد بر او میشدیم. پنجره را باز کرد و گنبد حضرت رضا علیهالسلام را که دید سلام کرد. من آنجا نشسته بودم، این حاجی خیلی خیّر و صالح بود. اینجا ایستاده بود و سلام کرد، من جواب سلام [حضرت رضا علیهالسلام] را شنیدم که به او [این حاجی] داده شد. گفتم حاج آقا! من [جواب سلام را] شنیدم.
گفت:
خب به سلامتی! تو استعدادت(استعداد معنوی)خوب بود که توانستی بشنوی، ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند. تو استعدادت قوی بود، خوب بود، و شنیدی. [با این حرف] اصلاً خودش را از کرامت خارج کرد وگفت: ایشان (اهلبیت) به همه جواب میگویند.»
بالاخره، مشهد محل شهادت و حضور [حضرت رضا علیهالسلام] است. میت و حی بودن در پیشگاه اینها فرقی ندارد. [تفاوتی] در [حیات و ممات] اینها (اهلبیت) نیست، در غیر اینهاست.
📚 (درس خارج فقه، کتاب صلات، ١٣٧٧/١٢/٠۴)
🏴 شهادت حضرت ثامن الحجج امام رضا ع تسلیت باد .
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
آیت الله حائری شیرازی:
✅کارهایتان را به یک نحوی مرتبط با امام رضا (ع) کنید
شما اگر کارتان گیر بکند، امام رضا (ع) گرهتان را باز میکند. در توسلاتی هم که میخواهید پیدا بکنید، به امام رضا (ع) زیاد توسل کنید. هم در جبهه و هم بیرون جبهه. چون شما در حاشیۀ ایشان زندگی میکنید و بقیۀ ائمه (ع) هم، امور شما را حواله میکنند به ایشان. همانطوری که امام [خمینی] وقتی در یک استان، نمایندهای دارد، با هیچکس دیگری مستقلاً کاری انجام نمیدهد. اگر امام بخواهد در مورد مسائل استان، تصمیمی بگیرد میگوید به نمایندۀ من مراجعه کنید. من موارد عدیدهای دیدم که نامههایی که در خصوص استان، تصمیماتی گرفته شده را امام میفرمایند به فلانی مراجعه کنید. هر ماه، چند نامه در این موضوع میرسد که زیر موضوع مثلاً نوشته: «بروید سراغ فلانی!». امام اینجوری رعایت میکند. این یک روش الهی است.
اگر پرچمی دارید، عَلَمی دارید، ببرید آنجا دور ضریح ایشان طواف بدهید و بمالیدش به ضریح حضرت. هر وقت میخواهید پولی خرج کنید یا بودجهای از سپاه بگیرید، بگویید یک مقداری پول مربوط به حضرت -ولو کم هم باشد- به شما بدهند و از آن پول به عنوان تبرّک و تیمّن، بریزید داخل پولهای خودتان. معتقد باشید به این مسائل! این مسائل، امضا شده است!
روایتی در کافی هست که کسی بود مدتی نتوانسته بود خدمت امام رضا (ع) برسد، تا اینکه مریض شد. کسی آمد نزد امام رضا (ع) که فلانی مدتی خدمتتان نیامده و الان مریض است. اگر ممکن است شما یک عیادتی از ایشان بکنید. حضرت قبول کردند و رفتند به خانۀ او برای عیادت. او هم خیلی خوشحال شد. بعد که حضرت از آن اتاق بلند شدند و رفتند، همسر او آمد دست کشید به محل نشستن حضرت و آنجا را بوسید. این کسی که واسطۀ عیادت بود، متوجه این کار شد و بعد که آمد خدمت امام رضا (ع) عرض کرد که آن روز که رفتیم خانۀ فلانی، بعد از اینکه شما از اتاق خارج شدید، زنش آمد همانجایی که شما نشسته بودید را بوسید. حضرت گفتند: فلانی اهل بهشت است؛ شوهرش هم اهل بهشت است.
اگر از پارچۀ مربوط به حرم امام رضا (ع) یا چیزی که روی ضریح حضرت هست، به شما هدیه کردند، اینها را بر پرچمهایتان، توی ماشینهایتان، توی ماشین فرماندهیتان نصب بکنید. از چیزهایی که مثلا منسوب به آن حضرت است، توی اتاق فرماندهیتان داشته باشید، نقشههای جنگیتان را به آنجا مرتبط بکنید. اینها مؤثر است.
(بیانات در دیدار با پاسداران و رزمندگان استان خراسان / دهۀ 60)
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره نور ، آیه ۶۱💐
🎄لَيْسَ عَلَي الْأَعْمَي حَرَجٌ وَ لَا عَلَي الْأَعْرَجِ حَرَجٌ وَ لَا عَلَي الْمَرِيضِ حَرَجٌ وَ لَا عَلَي أَنفُسِكُمْ أَن تَأْكُلُوا مِن بُيُوتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ آبَائِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أُمَّهَاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ إِخْوَانِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَخَوَاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَعْمَامِكُمْ أَوْ بُيُوتِ عَمَّاتِكُمْ أَوْ بُيُوتِ أَخْوَالِكُمْ أَوْ بُيُوتِ خَالَاتِكُمْ أَوْ مَا مَلَكْتُم مَّفَاتِحَهُ أَوْ صَدِيقِكُمْ لَيْسَ عَلَيْكُمْ جُنَاحٌ أَن تَأْكُلُوا جَمِيعاً أَوْ أَشْتَاتاً فَإِذَا دَخَلْتُم بُيُوتاً فَسَلِّمُوا عَلَي أَنفُسِكُمْ تَحِيَّةً مِّنْ عِندِ اللَّهِ مُبَارَكَةً طَيِّبَةً كَذَلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُون؛
🌾بر نابينا و لنگ و بيمار و بر خود شما ايرادى نيست كه بخوريد از خانه هاى خود، يا خانه هاى پدرانتان، يا خانه هاى مادرانتان، يا خانه هاى برادرانتان، يا خانه هاى خواهرانتان، يا خانه هاى عموهايتان، يا خانه هاى عمه هايتان، يا خانه هاى دايیهايتان، يا خانه هاى خاله هايتان، يا آن خانه هايى كه كليدهايش را در اختيار داريد، يا خانه هاى دوستانتان؛ بر شما باكى نيست كه به طور دسته جمعى بخوريد يا به تنهایی؛ و چون وارد هر خانه اى شديد، پس بر يكديگر سلام كنيد، كه تحيّت الهى است و مبارك و پسنديده است. خداوند آيات خود را اينچنين براى شما بيان میكند. باشد كه بينديشيد.
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - ديگران را بر خود مقدّم بداريم، خصوصاً محرومان و کسانی که نقص عضو دارند.
🌴۲ - روابط خانوادگى و خويشاوندى، در مسائل حقوقى اثر میگذارند؛ گرچه غذا ملك صاحبخانه است، ولى اسلام روابط خويشاوندى و عاطفى را در اين موارد بر مالكيّت افراد، غالب نموده است.
🌾۳ - قرائن عرفى و اطمينان عقلايى براى جواز مصرف از خانه ديگران كافى است؛ مثلاً دادن كليد خانه، نشان رضايت است.
🌴۴ - در اسلام، حقّ دوست، در كنار حقّ فاميل قرار داده شده است؛ از «افلاطون» پرسيدند: برادرت را بيشتر دوست دارى يا رفيقت را؟ گفت: برادرم را زمانى كه رفيقم باشد.(تفسير مراغى).
🌾۵ - سلام كردن، از آداب ورود به منزل است و سلام، ادبى آسمانى، مبارك و پسنديده است.
🌴۶ - سلام كردن، در خير و بركت زندگى، مؤثّر است و اهل خانه، به منزله جان(نفس) انسان هستند که آیه میفرماید به انفستان سلام کنید.
🌾۷ - مرز حقّ و حقوق را بايد خداوند تعيين فرمايد و انسان نیز باید در احكام الهى بینديشد.
🔹تبیین : امام باقرعليه السلام فرمودند:
🔸قبل از اسلام، افراد نابينا، لنگ و مريض، حقّ نداشتند با افراد سالم غذا بخورند!
🔻آيه مورد بحث، به آنان اجازه داد که با افراد سالم و دسته جمعى، غذا بخورند، يا اگر خواستند، جداگانه ميل كنند.(تفسير نورالثقلين).
🔹علاّمه طباطبايى: ظاهر آيه چنين است كه خداوند براى مؤمنان حقّى قرار داده،
🔸تا بتوانند از خانه فرزندان و خويشان و دوستانشان به ميزان احتياج بخورند و مصرف كنند؛
🔻و اين اذن، كلّى و فراگير است.
🔹لكن ابتداى آيه، به سه گروه اشاره كرده كه معمولاً نمیتوانند غذاى خود را تأمين كنند و نيازمند ديگران هستند؛
🔸اما حكم به اين سه گروه اختصاصى ندارد و براى همه مؤمنان است.(تفسير الميزان).
🔻اين آيه، تنها اجازه استفاده از خانه خويشانِ نَسَبى را بيان كرده و نامى از فاميل سببى مثل پدرزن، مادرزن، برادرزن و خواهرزن نبرده است.
🔹ضمناً اين آيه، تنها درباره غذا خوردن است،
🔸ولى تصرّفات ديگر، مشروط به گرفتن اجازه است؛
🔻و خوردن غذا از خانه هاى ياد شده نيز بايد طبيعى و دور از اسراف و تبذير باشد.(تفسير صافى).🔻🔹🔻
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🎄قال الإمامُ الكاظمُ عليه السلام :
🌷ليسَ كلُّ مَن قالَ بوَلايتِنا مؤمنا، ولكنْ جُعِلوا اُنْسا للمؤمنينَ؛
🌾چنين نيست كه هركس دم از ولايت ما بزند، مؤمن (شيعه كامل) باشد، بلكه آنان همدم مؤمنان قرار داده شده اند.
📚 كافي : ج ۲ ، ص ۲۴۴ .
🌷مَن حَسُنَ بِرُّهُ بإخْوانِهِ و أهلِهِ مُدَّ في عُمرِهِ ؛
🌾هر كس به برادران و خانواده خود نيكى كند، عمرش دراز میشود.
📚 تحف العقول : ص ۳۸۸ .
🌻حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🎄در روایات هست که دروغ و غیبت از بعضی کبائر دیگر، بالاتر است.
🌾میدانیم که اگر باب دروغ و غیبت باز شود، عصیان و طغیان، دیگر حدّی ندارند!
📚 گوهرهای حکیمانه، ص۴٧ .
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🔹مراسم بزرگداشت شهدای والامقام هفده شهریور
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره نور ، آیه ۶۲💐
🎄إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ إِذَا كَانُوا مَعَهُ عَلَي أَمْرٍ جَامِعٍ لَمْ يَذْهَبُوا حَتَّي يَسْتَأْذِنُوهُ إِنَّ الَّذِينَ يَسْتَأْذِنُونَكَ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ فَإِذَا اسْتَأْذَنُوكَ لِبَعْضِ شَأْنِهِمْ فَأْذَن لِّمَن شِئْتَ مِنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمُ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ؛
🌾مؤمنان، تنها كسانى هستند كه به خدا و پيامبرش ايمان آورده و هرگاه با پيامبر بر كارى اجتماع نمايند، بدون اجازه او نمیروند؛ كسانیكه اجازه میگيرند، آنانند كه به خدا و پيامبرش ايمان دارند؛ پس اگر براى بعضى از كارهاى خود از تو اجازه خواستند، به هركس از آنان كه خواستى، اجازه بده و براى آنان از خدا طلب آمرزش كن، كه خداوند بخشنده و مهربان است.
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - حضور در كنار رهبرى جامعه اسلامی براى حل مشكلات، نشانه ايمان، و ترك آن، نشانه نفاق يا ضعف ايمان است.
🌴۲ - در مسائل تشكيلاتى كه بر اساس همفكرى و مشورت، تصميم گرفته میشود، خودمحورى و خودمختارى، ممنوع است.
🌾۳ - در زندگى اجتماعى، وجود رهبری الهی و پيروى از او لازم است و ايمان، بايد همراه با تسليم و اطاعت از رهبر الهی باشد.
🌴۴ - بايد نظام اجتماعى و كارهاى گروهى را ارج نهيم و با وحدت و هماهنگی، عمل نماییم.
🌾۵ - رهبرى در اسلام، همراه با مصلحت انديشى و رحمت است و تصميم گيرى نهايى با رهبر است؛ همچنان که پيامبر و جانشینان ایشان در مسائل جامعه، بر مردم ولايت دارند.
🌴۶ - رهبر اسلامی بايد در اعمال سياستهاى خود، انعطاف پذير و واقع بين باشد.
🌾۷ - اذن پيامبر، كار را مجاز و حلال میكند؛ ولى نفسِ رها كردن كارهاى عمومى، نياز به استغفار دارد.
🌴۸ - طرح مسائل شخصى در هنگام اشتغال به كارهاى عمومى، گرچه با اجازه باشد، زيبا نيست و بايد عذرخواهى و استغفار كرد.
🌾۹ - استغفار و دعاى پيامبرصلى الله عليه وآله براى ديگران، مسلماً مستجاب است.
🔹تبیین : در كتب تفسير، درباره شأن نزول آيه مورد بحث، مطالب گوناگونى ذكر شده است كه نظر علامه طباطبایی را در اينجا مى آوريم:
🔸اين آيه، مربوط به «حنظله» است كه شب عروسى او فرمان حركت به سوى اُحد صادر شده بود.
🔻او با كسب اجازه از محضر پيامبر صلى الله عليه وآله، به خانه رفت و مراسم زفاف را بجا آورد و بدون آنكه غسل كند، به جبهه رفت و به شهادت رسيد.
🔹پيامبر فرمودند: «فرشتگان او را غسل دادند».
🔸خداوند از همان يك شبى كه حنظله با همسرش بود،
🔻فرزندى به او عطا كرد كه ماجراى زندگى او مفصّل است.(تفسير الميزان).🔻🔹🔻
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🎄قالَ الإمامُ الحسنُ عليه السلام :
🌷يا عبدَ اللّه ِ ، إن كُنتَ لَنا في أوامِرِنا و زَواجِرِنا مُطِيعا فقد صَدَقتَ ، و إن كُنتَ بخِلافِ ذلكَ فلا تَزِدْ في ذُنوبِكَ بدَعواكَ مَرتَبةً شَرِيفَةً لَستَ مِن أهلِها ، لا تَقُلْ : أنا مِن شِيعَتِكُم ، ولكن قُل : أنا مِن مُوالِيكُم و مُحِبِّيكُم و مُعادِي أعدائكُم ، و أنتَ في خَيرٍ و إلى خَيرٍ .
🍁(در جواب مردى كه عرض كرد : من از شيعيان شما هستم، فرمودند) :
🌾اى بنده خدا! اگر مطيع اوامر و نواهى ما باشى، راست میگويى، ولى اگر چنين نباشى، پس با ادعاى چنين منزلت والايى كه اهلش نيستى، بر گناهانت ميفزاىی !
🎄مگو من از شيعيان شما هستم ، بلكه بگو : من از دوستداران شما و دشمن دشمنان شما هستم .
🌾در اينصورت، تو آدم خوبى هستى و به خوبى گرايش دارى.
📚 تنبيه الخواطر : ج ۲ ، ص ۱۰۶ .
🌳علامه طباطبایی (رضوان الله علیه):
🍁گوشه نشینی، ملازم یا موجب آن(معرفت) نیست؛
🌾ولی کسیکه می خواهد اهل معرفت شود،
🎄باید معاشرتش را مخصوصا با اهل غفلت و اهل دنیا کم کند و فرش هر مجلسی نباشد،
🌾و کار شبانه روزی او در مجالس بیهوده صرف نشود،
🎄و از معاشرتهای بی فایده و بی مغز، تا میتواند اجتناب نماید،
🌾و طوری نشود که با همه و در هر مجلسی حاضر شود.
📚 در محضر علامه طباطبایی؛ ص ۳۶۵ .
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره نور ، آیه ۶۴💐
🎄أَلَا إِنَّ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ قَدْ يَعْلَمُ مَا أَنتُمْ عَلَيْهِ وَ يَوْمَ يُرْجَعُونَ إِلَيْهِ فَيُنَبِّئُهُم بِمَا عَمِلُوا وَ اللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ؛
🌾آگاه باش! آنچه در آسمانها و زمين است، مخصوص خداست. بى شك آنچه را شما بر آن هستيد، میداند و روزى را كه به سوى او بازگردانده میشوند؛ پس آنان را به آنچه عمل كرده اند، آگاه میكند و خداوند به همه چيز آگاه است.
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - ایمان به اینکه همه چیزها و موجودات در آسمانه و زمین، مخلوق خدا و مال اوست، نیات و اعمال مارا به سوی او سوق میدهد.
🌴۲ - باور اینکه خداوند، آگاه به همه فكرها و نيّتهاست و ايمان به علم خداوند، باعث بازدارندگی از بدیها میشود.
🌾۳ - اعتقاد به قیامت، رجوع به سوی خدا و با خبر شدن از همه اعمال در آخرت نیز انسان را به سوی انجام خوبیها و دوری از بدیها میکشاند.
🔹تبیین : توجه به سه پیام فوق، بسیار سازنده است؛
🔸اگر انسان، ضمن توجه به پیامهای فوق، تعقل و تفکر کند،
🔻مسلماً خود را ملزم به انجام خوبیها در حد اعلی و احسن، و دوری از هرگونه خلاف و بدی مینماید و به رستگاری موعود الهی دست خواهد یافت.🔻🔹🔻
🎄پایان سوره نور🎄
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🎄قال الامام الهادى عليه السلام :
🌷الغَضَبُ عَلى مَن لاتَملِكُ عَجزٌ و عَلى مَن تَملِكُ لَومٌ ؛
🌾خشم بر كسیكه اختيارش به دست تو نيست، نشانه ناتوانى است و بر آنكه اختيارش به دست تو میباشد، مايه سرزنش است !
📚 مستدرك الوسائل ، ج ۱۲ ، ص ۱۱ .
🌷مَن أَطاعَ اللّه َ لَم يُبالِ سَخَطَ المَخلُوقِينَ ؛
🌾كسیكه از خدا اطاعت میكند ، از خشم مردم باكى ندارد.
📚 بحارالانوار، ج ۷۱ ، ص ۱۸۲ .
🎄حضرت آیت الله بروجردی رحمة الله علیه :
🍁به مقداری که امام حسین علیه السلام ، بزرگ و واجب الاحترام است،
🌾منسوبین به آن حضرت هم لازم الاحترام می باشند.
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 تأثیــر ذکر شریف #صـلوات
و لاحول ولا قوةالا باللهالعلیالعظیم
در زندگی 🌿🌸🌿
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره فرقان ، آیه ۱ 💐
🎄بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيم؛ تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَي عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيراً؛
🌾مبارك است آنكه قرآن، وسيله شناخت حقّ از باطل را بر بنده اش نازل كرد، تا براى جهانيان مايه هشدار باشد.
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - قرآن، از سرچشمه مباركى صادر شده است؛ از جانب خالق هستی.
🌴۲ - هم نظام تكوينى انسان (آفرينش او كه به قدرت خدا انجام گرفته) سزاوار تحسين است، هم نظام تشريعى او (نزول قرآن و تدوين احكام دين).
🌾۳ - قرآن به تدريج نازل شده و بهترين وسيله شناخت حقّ از باطل است.
🌴۴ - اگر كتب آسمانى و رسالت انبيا نبود، انسان، متحيّر و سرگردان بود.
🌾۵ - عبوديّت و بندگى، زمينه دريافت وحى است و رسالت پيامبر اسلام، جهانى میباشد و وظيفه همه انبيا هشدار و انذار بوده.
🔹تبیین : كلمه «تَبارك»، ممكن است از واژه «بَرَك»، به معناى ثابت و پايدار باشد،
🔸و ممكن است از واژه «بَركة» به معناى خير زياد باشد؛
🔻يعنى كسیكه قرآن را نازل كرد، منشأ خيرات بسيار است كه نمونه بركت و خير او همين نزول قرآن است.
🔹آرى چه بركتى بالاتر از قانون الهى كه ميلياردها انسان را در طول تاريخ، از ظلمات به نور هدايت كرده است.
🔸نزول، اگر در قالب «اَنزَلنا» باشد، به معناى فرستادن دفعى و يكجاست،
🔻ولى اگر در قالب «نَزّل» باشد، به معناى فرستادن تدريجى است و قرآن داراى هر دو نزول است؛
🔹يكبار در شب قدر به صورت دفعى بر پيامبر نازل شد،
🔸و بار ديگر به صورت تدريجى و در مدّت ۲۳ سال نازل شده است؛
🔻همانگونه كه در آیه ۱۰۶ سوره اسراء آمده: ما قرآن را قطعه قطعه فرستاديم، تا بتدريج بر مردم بخوانى.🔻🔹🔻
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
#تلنگر
🌴امام علی علیه السلام:
🌱ای مردم از خدا بترسید، زیرا هیچ کسی عبث آفریده نشده است، تا به سرگرمی و غفلت گذراند و مهمل رها نشده است تا بیهودگی کند.
نهج البلاغه (صبحی صالح) ص 540
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🌻علامه حسن زاده آملي رحمة الله علیه:
🎄اگر كسى بخواهد ديد بصيرت يابد
🌾با قرآن حشر پيدا كند كه قرآن اين خصيصه را دارد كه به انسان ديد میدهد؛
🎄معجون قرآن اينچنين اثر دارد؛
🌾بخصوص بعضى از آياتى كه ائمه روى آنها انگشت گذاشتند، مثل آيه نور، آيه سَخره، آيه شهدالله انه لا اله الا هو... و يا آياتى كه انبياى عظام در آن آيات حق تعالى را وصف نموده اند.
📚شرح فصوص الحکم
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره فرقان ، آیه ۲ 💐
🎄الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ وَ لَمْ يَتَّخِذْ وَلَداً وَ لَمْ يَكُن لَّهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَ خَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ فَقَدَّرَهُ تَقْدِيراً؛
🌾خداوندى كه فرمانروايى آسمانها و زمين براى اوست، و هيچ فرزندى اختيار نكرده و براى او شريكى در فرمانروايى نيست، و هر چيزى را آفريد و آنگونه كه بايد، اندازه گيرى كرد.
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - حكومت و حاكميّت هستى، مخصوص خداست؛ در هستى، يك نظام و يك اراده و مديريّت، حاكم است.
🌴۲ - حكومت خداوند نسبت به همه هستى يكسان و او بى نياز است.(نياز به فرزند، براى جبران كمبودهاست و كسیكه حكومت هستى به دست اوست، چه كمبودى دارد؟!)
🌾۳ - همه آفريده ها از سرچشمه قدرت واحدى برخاسته اند و تدبير هستى، به دست خالق هستى است.
🌴۴ - آفرينش، حساب و كتاب دارد و تدبير هستى، بسيار دقيق است.
🔹تبیین : مشركين و يهود و نصاری، هركدام به نحوى معتقد بودند كه خداوند، فرزند، يا شريكى دارد!
🔻و قرآن كريم بارها اين عقيده خرافى را مردود شمرده است، از جمله در آيه مورد بحث.
🔹قدرت و علم و حکمت بینهایت الهی، نیاز به فرزند و شریک را برای خدای متعال، منتفی مینماید؛
🔸کسانیکه معتقد به فرزند و شریک برای خدا بوده و هستند، خدا را آنچنان که هست، نشناخته اند!
🔻و خدای حکیم هستی، برای هر مخلوقی، تقدیری خاص را مقدر فرموده است؛ بگونه ای که کل هستی به نحو احسن اداره شود.🔻🔹🔻
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🌳قال رسول الله صلى الله عليه و آله ـ لمّا سُئلَ منَ أكيَسُ المؤمنينَ ـ :
🌷أكثُرهُم ذِكرا لِلمَوتِ و أشَدُّهُم لَهُ استِعدادا .
🍁(در پاسخ به اين سؤال كه زيركترين مؤمنان كيست؟ ـ فرمودند):
🌾كسیكه بيشتر از همه آنان، به ياد مرگ باشد و خود را براى آن، آماده تر سازد.
📚 کتاب الزهد، ج ۷۸، ص ۲۱۱ .
🎄قال الامام المهدى عليه السلام :
🌷أنَا بَقِيَّةُ اللّه ِ في أرضِهِ و خَليفَتُهُ و حُجَّتُهُ عَلَيكُم ؛
🌾من يادگار خدا در زمين و جانشين و حجّت او بر شما هستم .
📚 كمال الدّين ، ص ۳۳۲ .
🌻حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
🎄تا رابطه ما با ولیامر، امام زمان(عج) قوی نشود، کار ما درست نخواهد شد.
🌾و قوّت رابطه ما با ولیامر علیهالسلام هم در اصلاح نفس است.
📚 فیضی از ورای سکوت، ص٦٥ .
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
✅آیت الله مجتهدی تهرانی(ره):
✔سعی کنید بعد از نماز مقداری تعقیب بخوانید
و زود بلند نشوید و بروید.
حضرت آیت الله حاج میرزا علی هسته ای(ره) با همان لهجه شیرین اصفهانی خود می فرمود:
بادبادک، بی دنباله بالا نمیره، نماز هم بدون تعقیب بالا نمی رود.
برخی تعقیبات مشترکه بعد از نماز
تعقیبات ونمازهای مستحبی نواقص نمازهای واجب را جبران می کنند.
خداوند در قران می فرماید: فاذا فرغت فانصب وقتی که از کاری فارغ شدی سریع به کار دیگری مشغول شوید.
به محض اینکه نمازمان تمام شد به تعقیبات ومستحبات بعدازنماز بپردازیم.
بعدنماز دست بکشیم جای سجده و به سروصورتمان بکشیم .
به کسی که کنارمان نشسته دست بدهیم که این کار باعث احترام وآشنایی اجمالی با طرف مقابلمان می شود و..ـ
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
💐 سوره فرقان ، آیه ۳💐
🎄وَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ آلِهَةً لَّا يَخْلُقُونَ شَيْئاً وَ هُمْ يُخْلَقُونَ وَ لَا يَمْلِكُونَ لِأَنفُسِهِمْ ضَرّاً وَ لَا نَفْعاً وَ لَا يَمْلِكُونَ مَوْتاً وَ لَا حَيَاةً وَ لَا نُشُوراً؛
🌾(مشركان) به غیر از او خدايانى گرفتند كه هيچ چيز نمى آفرينند، ولى خود آفريده شده اند؛ آنها مالک هيچگونه ضرر و نفعى براى خود نيستند و اختيار مرگ و حيات و قيامت را ندارند!
🌳 پیامهای مهم آیه 🌳
🌾۱ - خداگرايى، امری فطرى است و اگر كسى خداى يكتا را رها كند، سراغ خدايان دروغين میرود!
🌴۲ - با مشركين نيز باید مستدل سخن گفت؛ حتی حيوان، نفعى را به خود میرساند و شرّى را از خود دور میكند؛ امّا بتها بر هيچيك از اين دو، قدرت ندارند و از حيوان نیز كمترند!
🌾۳ - دليل بندگى انسان، قدرت خداوند بر حلّ مشكلات و بازشدن گره هاى اوست و بتها فاقد اين آثارند.
🌴۴ - كسیكه از خود ضررى را دفع نكند و براى خود نفعى را جلب نكند، براى ديگران حتماً كارى نخواهد كرد.
🌾۵ - دفع ضرر، بر جلب منفعت، مقدّم است. («لايَملكون لانفسهم ضَرّاً» كه دفع ضرر است، بر «و لا نَفعا» كه جلب منفعت است، مقدّم شده است.)
🌴۶ - كار انسان، يا بايد با هدف دنيوى همراه باشد، يا با هدف اُخروى؛ و بتها در هيچيك از اهداف دنیوی و اخروی، كارايى نداشته و ندارند!
🔹تبیین : واقعاً جای تأسف است که انسان مدعی عقل و فهم،
🔸بتی سنگی و چوبی، یا خورشید و ماه، یا گاو و حیوان دیگری را مورد پرستش و احترام قرار دهد.
🔻در زمان ما نیز بت پرستی در قالب تبعیت از ابرقدرتهای استعمارگری که در پی دوشیدن شیر از گاوهای شیرده اند، بسیار باعث تعجب و تأسف است ..
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
🎄قال الامام العسکری عليه السلام :
🌷مِنَ التَّواضُعِ السَّلامُ عَلى كُلِّ مَن تَمُرُّ به، و الجُلوسُ دون شَرَفِ المَجلِسِ ؛
🌾از فروتنى است كه بر هر كس بگذرى، بر او سلام كنى و در پايين پاى مجلس بنشينى .
📚 تحف العقول : ص ۴۸۷ .
🌷حُسنُ الصُّورةِ جَمالٌ ظاهِرٌ، وَ حُسنُ العَقلِ جَمالٌ باطِنٌ ؛
🌾نِكويى صورت ، زيبايى ظاهر است و نكويى خرد ، زيبايى درون ؛
📚 الدرّة الباهرة : ص ۴۳ .
🏴 با تسلیت شهادت امام حسن عسکری به محضر مبارک امام زمان علیهماالسلام و شیعیان آن بزرگواران 🏴
🌻حضرت آیت الله بهجت (رضوان الله علیه) :
🎄از آقا سید عبدالهادی شیرازی رحمهالله (کهماشاءالله، واقعاً عالم حسابی بود)، نقل کردهاند که:
🌾در کوچکی، بعد از فوت پدرم میرزای بزرگ، تکفّل خانواده به عهدهی من بود.
🎄میگوید: ایشان را در خواب دیدم. از من پرسیدند: آقا سید عبدالهادی، حال شما چطور است؟
🌾میگوید در جواب گفتم: خوب نیست.
🎄فرمود: به بچهها و اهل خانه سفارش کنید که نماز اول وقت بخوانند، تنگدستی شما رفع میشود.
📚 در محضر بهجت، ج۳، ص ۱۸۸.
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran
📗 وصیت های امام حسن عسکری
(علیه السلام) خطاب به شیعیانشان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔹۱_ أُوصيكُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دينِكُمْ وَ الاِْجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَديثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ . فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ (صلى الله عليه وآله)
🔸۲_ صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ . فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذا وَرَعَ فى دينِهِ وَ صَدَقَ فى حَديثِهِ وَ أَدَّى الاَْمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قيلَ : هذا شيعِىٌ ، فَيَسُرُّنى ذلِكَ.
🔹۳_ إِتَّقُوا اللّهَ وَ كُونُوا زَيْنًا وَ لا تَكُونُوا شَيْنًا. جُرُّوا إِلَيْنا كُلَّ مَوَدَّة وَ ادْفَعُوا عَنّا كُلَّ قَبيح . فَإِنَّهُ ما قيلَ فينا مِنْ حَسَن فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ ما قيلَ فينا مِنْ سُوء فَما نَحْنُ كَذلِكَ.:
🔸۴_ لَناحَقٌّ فى كِتابِ اللّهِ وَ قَرابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللّهِ وَ تَطْهيرٌ مِنَ اللّهِ ، لا يَدَّعيهِ أَحَدٌ غَيْرُنا إِلاّ كَذّابٌ.
🔹۵_ أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ (صلى الله عليه وآله) فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات.
🔸۶_ إِحْفَظُوا ما وَصَّيْتُكُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُكُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمْ السَّلامَ.
-----------------------------------------------------------
🔹۱_ شما را به تقواى الهى و پارسايى در دينتان و تلاش براى خدا و راستگويى و امانتدارى درباره كسى كه شما را امين دانسته (نيكوكار باشد يا بدكار) و طول سجود و حُسنِ همسايگى سفارش مى كنم . محمّد (صلى الله عليه وآله) براى همين آمده است.
🔸۲_ در ميان جماعت هاى آنان نماز بخوانيد و بر سر جنازه آنها حاضر شويد و مريضانشان را عيادت كنيد. و حقوقشان را ادا نماييد، زيرا هر يك از شما چون در دينش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد ، گفته مى شود: اين يك شيعه است و اين كارهاست كه مرا خوشحال مى سازد.
🔹۳_ تقواى الهى داشته باشيد ، مايه زينت باشيد نه زشتى ، تمام دوستى خود را به سوى ما بكشانيد و همه زشتى را از ما بگردانيد . زيرا هر خوبى كه درباره ما گفته شود ، ما اهل آنيم و هر بدى درباره ما گفته شود ، ما از آن بدوريم.
🔸۴_ در كتاب خدا براى ما حقّى و قرابتى از پيامبر خداست و خداوند ما را پاك شمرده ، احدى جز ما مدّعى اين مقام نيست ، مگر آن كه دروغ مى گويد.
🔹۵_ زياد به ياد خدا باشيد و زياد ياد مرگ كنيد و زياد قرآن را تلاوت نماييد و زياد بر پيغمبر (صلى الله عليه وآله) صلوات و تحيّت بفرستيد، زيرا صلوات بر پيامبر ده حسنه دارد.
🔸۶_ آن چه را به شما گفتم ، حفظ كنيد و شما را به خدا می سپارم و خدا حافظی می کنم.
┈┉┅━❀▪️▪️▪️❀━┅┉┈
🆔 https://ble.ir/dinitehran
🆔 https://eitaa.ir/dinitehran