🔵 افزایش حیرت آور سفر ایرانی ها به ارمنستان برای تزریق واکسن
یکی از مسافران ایرانی در مرز ارمنستان با بیان اینکه ازدحام مسافران در مرز بین ایران و ارمنستان بسیار افزایش یافته، گفت: آنقدر صف مسافران بر روی پل ورودی کشور ارمنستان طولانی و ازدحام زیاد است که چند مسافر به دلیل گرما و انتظار برای انجام تست پی سی آر بیهوش شدند و از این رو ارمنستان چند دستگاه آمبولانس در این نقطه مرزی مستقر کرده است.
✋
تمام یونجه کشور از طریق افغانستان و ایلام خارج شده است!
🔺مجتبی عالی، مدیر عامل اتحادیه تعاونی کشاورزی دامداران:
🔹دامداران با مال زنده در ارتباط هستند و باید روزی چند وعده خوراک بدهند.
🔹زمانی که خشکسالی شده است و هیچ خوراکی برای دامهایشان ندارند مجبور میشوند برای تامین غذا به جنگل ها بروند و یا خار و ریشه تهیه کنند.
🔹یک جستجوی ساده در اینترنت نشان میدهد که کشور ایران در روند خشکسالی است و این موضوع قبلا باید مدیریت میشد و جلوی صادرات و قاچاق را میگرفتند.
🔹دولت هیچگونه اعتباری به دامداران نداده است و دلالان از عدم وجود نقدینگی در بین دامداران و سومدیریت استفاده کردند و از افغانستان و ایلام تمام یونجه و کالاها را خارج کردند.
✋
روحانی، بودجه را پیشخور کرده است!
🔺ذوالنور، نماینده مردم قم:
🔹دولت روحانی در این چند سال کشور را با انتشار اوراق قرضه اداره و عملاً بودجه چند سال آینده کشور را هم پیشخور کرده است!
🔹 تعبیر «زمین سوخته» برای زمانی است که آنچه روی زمین بوده، کاملاً نابود شده است و فقط یک مخروبه به آیندگان تحویل داده میشود. بنده معتقدم روحانی اصلاً زمینی را باقی نگذاشته است که بخواهد به دولت بعدی تحویل دهد.
🔹 روحانی تمام زیرساختها را در این هشت سال با سوء مدیریت خود از بین برده است!
🔹 برای مثال، در حال حاضر ما با کمبود نهادههای دامی مواجه هستیم و به دلیل کمبود این نهادهها، دامهای مولد در آستانه نابود شدن هستند. یکی دیگر از مشکلات دامداران این است که در صورت وجود نهادههای دامی، قیمت آن به حدی بالاست که نگهداری دام برای دامداران مقرونبهصرفه نیست.
🔹 این مشکلات فقط برای این چند ماه اخیر نیست و دولت روحانی مدتهاست که زمین سوخته را ایجاد و مشکلات انبوهی را برای کشور با ناکارآمدی خود به وجود آورده است.
🔹 همه همت دولت آینده باید برای جبران مشکلاتی که دولت تدبیر و امید به وجود آورده، به کار گرفته شود.
🔹 دولت روحانی در این چند سال کشور را با انتشار صدها هزار میلیارد تومان اوراق پیشفروش و اوراق قرضه اداره کرد!
🔹 این مسئله به این معناست که آنها بودجه چند سال آینده کشور را هم پیشخور کردند و دولت آینده ازلحاظ بودجهای هم با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
🔹 مردم بعد از هشت سال روحانی را بهخوبی شناخته و میدانند که باید به چه نحوی صحبتهای روحانی را مورد ارزیابی قرار دهند.
🔹 زمانی که روحانی درباره موضوعی بهصورت مثبت صحبت کند، مردم میدانند که واقعیت و اصل ماجرا برخلاف مباحثی است که وی مطرح میکند و حرفها و آمارهای او را نمیپذیرند.
🔹 مردم کاملاً به این مسئله واقف شدهاند و برداشتشان از صحبتهای رئیسجمهور، کاملاً برخلاف آمار و اطلاعاتی است که ارائه میدهد.
🔹 مردم از یاد نمیبرند که رئیسجمهور در زمان تبلیغات انتخاباتی خود چه وعدههایی داد اما این وعدهها را عملیاتی نکرد و همه دیدند که عملکرد وی هیچ انطباقی با وعدههایی که به مردم در زمان انتخابات داده بود، ندارد.
✋
دولت رئیسی، سند تحول مینویسد
🔺سید ابراهیم رئیسی سازوکار منحصربهفردی را برای بستن ترکیب کابینه انتخاب کرده است که در بخشی از آن، به اسامی معرفیشده در این سامانه نیز مراجعه خواهد شد اما پیش از آنکه این اسامی برای رئیسی اهمیت داشته باشند، برنامه دولت آینده در حوزههای مختلف دارای اهمیت خواهد بود.
🔹 رئیسی با توجه به موفقیت سند تحول قضایی، پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، تدوین «سند تحول دولت» را نیز در دستورکار قرار داده است.
🔹این سند بر پایه روش SWOT (تحلیل سوات) که یکی از ابزارهای برنامهریزی استراتژیک بوده و برای ارزیابی وضعیت داخلی و خارجی یک سازمان است، طراحی شده تا از طریق آن نقاطقوت، ضعف، فرصت و تهدیدهای آینده شناسایی شود.
🔹 پس از شناسایی این مسائل، همچون سند تحول قضایی، برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و درازمدت برای رفع آنها تدوین شود. البته همچون سند تحول قضایی که برپایه اصول قانون اساسی، چشمانداز جمهوری اسلامی ایران، سیاستهای کلی نظام، نظرات همکاران درون قوه قضائیه و صاحبنظران حوزه و دانشگاه، اسناد و منابع پژوهشی مرتبط و همچنین تجربیات دوره جدید ارتقا یافت، این سند هم با تمرکز بر اسناد بالادستی و نظرات کارشناسان تهیه خواهد شد.
🔹درمجموع میتوان گفت با پروسهای که رئیسی طراحی کرده است، او میخواهد وزرایی را انتخاب کند که با ایدههایی که دولت آینده باید آن را دنبال کند، همسو باشند. در این مدل، افراد کابینه با محوریت یک ایده مشخص دور یکدیگر جمع میشوند و این باعث میشود دولتی منسجم و همسو شکل بگیرد.
بازی دو سر برد رئیسی با اصلاح طلبان
🔺 روزنامه اصلاح طلب "شرق" 19 تیر در تحلیلی درباره دعوت آیتالله رئیسی از گروهها و احزاب سیاسی از جمله اصلاح طلبان برای همکاری با دولت سیزدهم نوشت:
🔹 این دعوتها برخی اصلاحطلبان را با تضاد جدی روبهرو خواهد کرد، البته نه آن دسته از اصلاحطلبانی که همواره مترصد نفوذ و مشارکت در قدرتاند.
🔹 این گروه از اصلاحطلبان، چه آنها که در دولت روحانی هستند و چه آنها که در خارج از دولتاند، برایشان اصلْ ماندگاری در قدرت است. بسیاری از اصلاحطلبان به گفته عباس عبدی، تکنسینهای قدرتاند. آنان همواره درصددند برای ماندن در قدرت راه و سازوکاری پیدا کنند.
🔹 اما اصلاحطلبانی که تضاد جدی با دولت سیزدهم دارند، در برابر این دعوتها چه خواهد کرد؟ رئیسی این دسته از اصلاحطلبان را با معضل جدی روبهرو کرده است؛ معضلی که تضادهای درونی آنان را بیش از پیش آشکار میکند.
🔹 اگر این دعوت را بپذیرند و جذب دولت رئیسی شوند، به مردمی که به رئیسی رأی ندادند چه خواهند گفت؟
🔹 دولت رئیسی، اصلاحطلبان را با آزمونی دشوارتر روبهرو کرده است؛ آزمونی که دولت سیزدهم در آن موقعیتی دو سَر بُرد دارد.
✋
قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
✍️محمد فاضلی، جامعهشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی:
🔹(علی کریمی) دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است.
🔹علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند، و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
🔹 اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم.
1️⃣ برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
2️⃣ قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
3️⃣ دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
4️⃣ وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
5️⃣ مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
6️⃣ شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
🔸 خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
🔹کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟/ نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
✍آیت الله مجتهدی (ره):
⚠️تقوا یعنی چه؟
تقوا یعنی اگر یک هفته مخفیانه
از همهی کارهای ما فیلم گرفتند و
گفتند اعمال هفتهی گذشتهات در
تلویزیون پخش شده،ناراحت نشویم👌
✋
از دلمشغولی های دولت در این روزها
🔸دولت در روزهای پایانی مشغول جذب و انتقال اعضای هیئت علمی با رانتهای سیاسی و خانوادگی شده
🔺بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با صدور بیانیهای جذب برخی از اعضای هیات علمی در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران را خلاف عرف و قانون دانست.
در بخشی از این بیانیه آمده است:
🔹در این روزهای پایانی دولت موسوم به تدبیر و امید، درگیر برخی اقدامات خلاف عرف و قانون در جذب و انتقال یکی از اعضای هیئت علمی با رانتهای سیاسی و خانوادگی شده است که این دست اقدامات در جذب اساتید با کارنامه ضعیف علمی و خلاف قانون در این دانشکده مسبوق به سابقه نیز بوده است. این جذب در خصوص انتقال آقای «روح الله ر» عضو پیمانی هیئت علمی گروه حقوق عمومی پردیس فارابی دانشگاه تهران و همچنین فرزند آقای «محسن ر» عضو هیئت علمی گروه حقوق جزا و جرمشناسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و همچنین عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان به گروه روابط بینالملل دانشکده حقوق و علوم سیاسی در دانشگاه تهران است.