فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
#با_خدا_باش
✍️سخنان حاج آقا قرائتی
🎬 پاشو راه بیافت...
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
‼️صحبت کردن درباره کاندیداها
🔷س 5448: در ایام #انتخابات جهت شناخت کاندیدای مناسب، میبایست نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر کاندیداها برای انتخاب فرد اصلح، جایز است؟ ملاک چیست؟
✅ج: در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد
📕منبع: leader.ir
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
🔵 قوه مجریه چه مقدار از اقتصاد ایران را در اختیار دارد؟
▪️یک کیک هفتاد درصدی
➖ میثم مهرپور، کارشناس اقتصادی: دولتها در تمام کشورهای دنیا از جایگاهی مهم و اساسی برخوردارند. موضوعی که اهمیت بالای خود را در انتخابات مربوط به تعیین دولت و ریاست دستگاه اجرایی در کشورها نشان میدهد. در ایران نیز به جرئت میتوان گفت مهمترین انتخابات، انتخابات ریاست جمهوری است که بر اساس آن رئیس دولت بهعنوان دومین مقام عالی کشور طی یک انتخاب از سوی مردم بهصورت مستقیم انتخاب میشود.
➖ نقش و جایگاه دولتها در تمام اقتصادهای دنیا حتی اقتصادهایی که از بخش خصوصی مترقی و توانمندی برخوردارند، نقشی بیبدیل است. در اقتصاد ایران، دولت بهعنوان نهاد سیاستگذار و ناظر بر بازار پول، متولی تدوین سیاستهای پولی، ناظر و سیاستگذار بر بازار سرمایه، مسئول خزانهداری کل کشور، مسئول تدوین سیاستهای مالی، تعیینکنندهی رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی بهعنوان ناظر و تدوینکنندهی بودجههای سالیانه و ... نقشی بسیار تعیینکننده در اقتصاد دارد. علاوه بر این موارد و نقش بیبدیل دولت در حوزهی تصمیمگیری، سیاستگذاری و نظارت، دولت سهم قابل توجهی از ارزش ریالی تولید ناخالص داخلی کشور را نیز در اختیار دارد.
➖ در واقع نقش دولت در اقتصاد را میتوان به دو بخش حضور غیرمستقیم دولت در اقتصاد بر اساس اختیارات و جایگاه دولت در راهبری و هدایت اقتصاد ایران و حضور مستقیم دولت در اقتصاد تحت عنوان مالکیت و مدیریت توأم در بخشهای اقتصادی کشور تقسیم کرد.
➖ در بخش اوّل میتوان به ضرس قاطع گفت چیزی بیش از ۸۰ درصد اقتصاد ایران در اختیار دولت قرار دارد؛ امّا در حالت دوم و حضور مستقیم دولت در اقتصاد میتوان سهم دولت در اقتصاد را چیزی حدود ۵۰ درصد دانست. در ذیل به برخی از این موارد اشاره شده است:
📌 برخی از اختیارات دولت در اقتصاد ایران
1️⃣ بودجهبندی و بودجهریزی: اینکه بودجهها چگونه و به چه میزانی در اختیار چه سازمان و نهادی قرار بگیرد در اختیار دولت است.
2️⃣ منابع درآمدی کشور: عمده منابع درآمدی کشور شامل صادرات نفتی (نفت خام و محصولات پتروشیمی، صادرات غیرنفتی، میعانات گازی، محصولات کشاورزی، صنعتی و معدنی)، واگذاری داراییهای مالی و سرمایهای، استقراض و اخذ مالیات بهصورت مستقیم و در صادرات غیرنفتی بهصورت غیرمستقیم در اختیار دولت است.
3️⃣ واردات و صادرات: تمامی مقررات و ضوابط و مجوزهای مربوط به واردات و صادرات، ضوابط و قوانین مربوط به ترخیص کالا از گمرک، ثبت سفارش واردات و ارزهای تخصیص دادهشده به واردات و ... در اختیار دولت قرار دارد.
4️⃣ تنظیم و مدیریت بازار: طبق قانون، اختیار مدیریت و نظارت بر بازار بهعهدهی دولت است و با توجه به اینکه بزرگترین شرکتهای تولیدی و بعضاً بازرگانی دولتی است، میتوان گفت دولت بهطور کامل مدیریت بازار را در اختیار دارد.
5️⃣ نظام بانکی و چاپ پول: علاوه بر چاپ پول از طریق بانک مرکزی، بانکهای بزرگ کشور که بخش عمدهی حجم عظیم نقدینگی در آنها جریان دارد یا کاملاً دولتی بوده و یا دولت سهامدار این بانکها بهشمار میرود. ضمن اینکه سایر بانکها و مؤسسات خصوصی نیز تحت نظر و ضوابط بانک مرکزی فعالیت میکنند.
6️⃣ شرکتهای مادر، صنایع بالادستی و انحصاری: بیش از ۹۰ درصد بازارهای انحصاری مانند بازار خودرو و شرکتهای مادر و صنایع بالادستی مثل پتروشیمیها، شرکتهای نفتی، گازی، برق و آب در ایران دولتی است. برای مثال، نفت در اقتصاد ایران با سهم حدود ۲۰ درصدی در تولید ناخالص داخلی یکی از پایههای اصلی تولید کشور بهحساب میآید و نقش مهمی در تأمین منابع رشد اقتصادی از جمله تأمین انرژی لازم برای حرکت روبه جلوی سایر بخشها، تأمین منابع بودجه دولت، تأمین منابع سرمایهگذاری داخلی و همچنین جذب سرمایهگذاری خارجی دارد.
#سیاسی_تحلیل
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
🌺وَ قَالَ (علیه السلام): رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلَامِ. 💐فرمود: انديشه پير در نزد من از تلاش جوان خوشايندتر است. (و نقل شده كه تجربه پيران از آمادگى رزمى جوانان برتر است).
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
🌷شرح حکمت۸۶
🍁اهميت رأى پير:
🌹امام(عليه السلام) در اين كلام حكمت آميزش، مقايسه اى ميان رأى و تدبير پيران و چالاكى و دلاورى جوانان مى كند و مى فرمايد: «راى و تدبير پير نزد من بهتر از چالاكى جوان (در ميدان نبرد) است.
💐در روايت ديگرى آمده است: از جنگجويى جوان بهتر است» (رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلاَمِ وَ رُوِيَ «مِنْ مَشْهَدِ الْغُلاَمِ»).
🍂«جَلَد» به معناى چابكى و نيرومندى و «غلام» در اينجا به معناى جوان و «مشهد» در اين گونه موارد به معناى ميدان جنگ است. بديهى است براى پيروزى در نبرد با دشمن در درجه نخست نقشه هاى صحيح لازم است و در درجه بعد دلاورى و چالاكى جنگجويان و به يقين تا نقشه صحيحى نباشد دلاورى ها به نتيجه اى نمى رسد، ازاين رو امام(عليه السلام) مى فرمايد: تدبير پيران نزد من از شجاعت و چالاكى جوانان بهتر است، زيرا مردان بزرگسالى كه سال ها ميدان هاى نبرد را ديده اند و تجربه ها آموخته اند بر اساس آن تجربه ها قادر به تنظيم برنامه صحيح هستند در حالى كه جوانان، چنين توانى را ندارند؛ولى به عكس پيران، داراى قدرت و توانايى جسمى كافى و دلاورى و چالاكى هستند، گرچه هر يك امتيازى دارند؛ ولى پايه اصلى را رأى و تدبير پيران تشكيل مى دهد.
💐تاريخ نيز اين كلام حكيمانه را كاملاً تأييد مى كند مثلا در جنگ خندق تدبيرى كه سلمان فارسى در پيشنهاد حفر خندق انديشيد توانست مدينه را از سقوط در چنگال دشمن حفظ كند.
🍂اين گفتار حكيمانه در ضمن به جوانانى كه نسبت به پيران بى اعتنا هستند و خود را كانون همه چيز و پيران را خارج از گردونه اجتماع مى پندارند هشدار مى دهد كه به بزرگسالان احترام بگذاريد و خود را از تجارب آنها بى نياز ندانيد. به 🥀گفته ابو الطيب:
الرّأْىُ قَبْلَ شُجاعَةِ الشَّجْعانِ
هُوَ أوَّلٌ وَهِىَ الْمَحَلُّ الثّانى
فَإذا هُما اجْتَمَعا لِنَفْس مَرَّةً
بَلَغَتْ مِنَ الْعُلْياءِ كُلَّ مَكان
علم و تجربه پيش از شجاعت شجاعان است آن اول است و اين در محل دوم قرار دارد.
ولى هنگامى که هر دو با هم براى شخص نیرومندى جمع شوند به بالاترین محل صعود مى کنند.(۱)
🍂ابن ابى الحدید بعد از ذکر شعر بالا نصیحتى از یکى از سلاطین به فرزندش نقل مى کند که مى گفت: فرمانده لشکر خود را جوان مغرور و کم تجربه اى انتخاب نکن و نه پیر از کار افتاده اى را که گذشت روزگار از عقلش کاسته، چنان که گذشت عمر جسمش را ضعیف کرده. بر تو باد که بزرگسالان پرتجربه را برگزینى(۲).
*
پی نوشت:
(۱). شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید، ج ۱۸، ص ۳۳۷.
(۲). همان.
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عملکرد ۸ ساله دولت روحانی در ۴دقیقه
لطفا با بصیرت باشیم و درست انتخاب کنیم
#سیاسی_تحلیل
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
17.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📲کلیپ ؛
⛔️ مراقب باشیم !!!
✴️از دوقطبی های واقعی غافل نشویم
👇
🔹آن هایی که عامل وضعیت سخت معیشتی امروزند با دوقطبی های کاذب سعی در فریب افکار عمومی اند مثل ۹۶
🔹تحلیلی بر دو قطبی های کاذب برخی کاندیداهای در روز آخر ثبت نام ریاست جمهوری ۱۴۰۰
#مشارکت_حداکثری_انتخاب_درست
🔵حجت الاسلام ترابیان " هادی سیاسی بصیرتی استان مازندران"
#سیاسی_تحلیل
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
17.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📲کلیپ:
🔹تحول مشکل گشای وضع موجود است- بخش دوم
🔹آنانی که گریه کردند و مدعای تغییراند خود مسبب تنگناهای سخت اقتصادی و برجام هیچ امروزند ...
#برای_مشارکت_حداکثری_و_انتخاب_درست
🔺حجت الاسلام ترابیان"تحلیل گر سیاسی "
#سیاسی_تحلیل
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
*کدخدایی: ۴۰ نفر حائز شرایط مصوبه شورای نگهبان هستند*
سخنگوی شورای نگهبان:
🔹از ۵۹۲ نفری که در انتخابات ثبت نام کردند تقریبا ۴۰ نفر حائز شرایط و مدارک مندرج در مصوبه شورای نگهبان هستند.
🔹فردا اولین جلسه شورای نگهبان برای بررسی صلاحیتها برگزار میشود.
🔹آمار ثبت نام انتخابات قبلی بالای ۱۶۰۰ نفر بود، اگر مصوبه شورای نگهبان نبود، پیش بینی بالای ۳۰۰۰ ثبت نامی داشتیم./ تسنیم
#انتخابات۱۴۰۰
#سیاسی_تحلیل
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran
به کی رای بدیم
🌺🌸🌺🌸🌺🌸
ما را در پیام رسان ایتا دنبال کنید..
کانال دین یاران
@dinyaran