بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
یاصاحب الزّمان ادرکنی
شرح زیارت آل یاسین5⃣
اَلسَّلامُ عَلَیکَ یا داعِیَ اللّه وَ رَبّانِیَ آیاته
«سلام برتو ای خواننده ی خلق به سوی حق و ای پرورشگر آیات خداوند»
این جمله اولین سلام خاص بر وجود مقدس حضرت ولیّ عصر ارواحنا فداه است.
داعی الله را در ادبیات عرب به دو وجه میتوان معنا کرد.
یکی درفعل لازم و دیگری درفعل متعدّی.
اگر این صفت حضرت را به فعل لازم معنا کنیم چون فعل لازم در رساندن معنای اصلی خود در جمله به فاعل چسبیده و جدا نمیشود اینگونه معنا میشود که:
امام عصرارواحنا فداه دائماً درحال دعا و متّصل به ذات قدّوس الهیست وهرگز از پروردگار متعال جدا نمیشود.
پس معنای داعی اللّه در صفت لازم میشود:
سلام بر تو ای کسیکه ذات مقدست همواره متصل به ذات قدّوس الهیست و هرگز جدایی نمیپذیرد به عبارتی توکسی هستی که چنان به ذات پروردگار متصلی که هر کس تو را انکار کند گویا خداوند متعال را انکار کرده.
و اگر داعی الله را به صفت متعدی معنا کنیم چون فعل متعدی در جمله غیر از فاعل باید مفعول هم داشته باشد تا بتواند معنایش را برساند چنین معنا میشود که:
آن حضرت غیراز این که دائماً متصلند به ذات قدوس الهی مردم هم که مفعولند را نیز دعوت میکنند به سوی حق جلّ شأنه و خداوند متعال را به آنها میشناسانند.
و این دعوت نمودن خلق به سوی حق از برترین مقامات آن حضرت است.
این مقام در بر دارنده ی مقامات و کمالات بسیاریست که خداوند متعال در سایه ی آن کمالات این مقام را به آن جناب عنایت فرموده است.
و قطعا هر کسی نمیتواند داعی اللّه باشد،زیرا داعی اللّه باید عالم باشد و از جهل و خطا و لغزش و نادانی مصون باشد و اِلّا چگونه کسی میتواند به چیزی که نمیشناسد و درباره اش خطاگویی و جهل دارد ،
راهنمایی کند.
در نتیجه از این جمله میتوان مقام عصمت و قداست و علم و آگاهی مطلق آن وجودمقدّس را استفاده کرد و اینکه آن حضرت از همه ی صاحبان مقام داعی اللّهی میتواند مقامی بالاتر داشته باشد زیرا از سال 260 هجری تا به حال و از حال تا زمانی که اراده ی خداوند متعال تعلّق گرفته باشد آن حضرت صاحب مقام داعی اللّهی بوده و هست و خواهد بود.
چه اینکه اجداد گرامی و آباء طاهرینش هرکدام چند سالی بیش تکیه زن این مسند نبوده اند.
صفت دوم در این سلام ربّانیّ آیاته می باشد.
ابتدا معنای ربّانی راذمی آوریم تا مُفاد این سلام بهتر روشن شود.
ربّانی کسی است که تمسّکش به دین و اطاعت خدای تعالی محکم و شدید باشد.
ربّانی کسی است که علمش موهبتی است و حق تعالی فرمان یادگیری وی را داده باشد یا آنکه راسخ و پا بر جای درعلم است یا کسی که جز خدا چیزی در طلب علم در نظر ندارد یا کسی که به دین خدا بسیار پای بند است.
با توجه به این معانی☝🏻☝🏻☝🏻
میتوان این جمله را چنین معنا کرد که:
سلام بر تو ای کسی که د رمیان آیات پروردگار و نشانه های او پیوند و ارتباطت با دین و طاعت حق از همه بیشتر است تا آنجا که خودت نفس دین هستی و اطاعت از تو اطاعت از خداست.
🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹
بنابراین معنا
جمله بیانگر مقام منیع ربّانی آن وجود مقدّس نسبت به همه ی آیات خلقت می باشد.خداوند متعال تربیت و پرورش جمیع آیاتش را به جمیع معنی کلمه به خاندان رسالت صلوات اللّه علیهم اجمعین افاضه فرموده
👈🏻آخرین احتمالی که در معنای این جمله به نظر میرسد این است که:
سلام بر تو ای آیه ی ربّانی،ای نشانه ی خداگونه،ای آیه ی هستی،آیه و نشانه و مخلوق و بنده ای خدا نشانه
تو آیه ای هستی که جلوه ی ذوالآیه داری
مخلوقی هستی که از خالق نشان داری،تو خدا را نشان میدهی
خدا که دیده نمیشود او با هیچکدام از حواسّ ظاهری و باطنی درک نمیشود،باید تو را دید که وجه اللّهی،با تو سخن گفت که اُذُن اللّهی،از تو حرف شنید که لسان اللّهی
اینجاست که قلم در می ماند که چه بنویسد تا از دائره و مرز بیرون نرود و سرشکسته نگردد😔
افسوس که عمری درپی ات دویدیم و تو را به حق شناختن نشناختیم.😔
😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭
اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج والعافیة والنّصرومدّفی عمره الشریف وزیّن الارض بطول بقائه بحقّ محمّدٍوآله
💠 استغفار راهی برای نزدیک شدن به امام عصرارواحنافداه واستجابت دعاهابرای فرج حضرتش
🔹یکی از اعمال و اذکاری که فراوان در ماه رجب نسبت به انجام آن توصیه شده، استغفار است.
🔸گفتهاند و شنیدهایم یکی از علّتهای غیبت اماممان و محرومیت ما از زیارت ایشان، خود ما و گناهانمان است، لذا اگر گناه نکرده یا اثر آن را برطرف کنیم، میتوانیم به زیارت و نزدیک شدن به آن حضرت امیدوار باشیم.
🔺 چنان که خدا میفرماید:
"قُلْ یا عِبادِیَ الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللّهِ إِنَّ اللّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ" ( زمر، ۵۳)
بگو اى بندگانم كه زياده بر خويشتن ستم روا داشتهايد، از رحمت الهى نوميد مباشيد، چرا كه خداوند همه گناهان را مىبخشد، كه او آمرزنده و مهربان است
🔹یکی از راههایی که با آن میتوان به ظهور امام عصر امیدوار بود، استغفار به معنی دوری و پرهیز از گناهان است.
لذا اگر ما چشم، زبان و گوشمان را که از اسباب اصلی گناهان هستند، کنترل کنیم و در صورت گناه، استغفار کرده و از ارتکاب مجدد بپرهیزیم، میتوانیم به اثرگذاری دعاهایمان در امر فرج امیدوار وجزومنتظران حقیقی مولایمان باشیم.
🔸زمانی الهی العفو و استغفار فایده دارد که متوجه باشیم گناه ما را از خدا و امام زمان علیهالسلام دور کرده است وباجدّیت ازارتکاب دوباره پرهیزکنیم.
اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج
اللّهمّ العن الجبت والطّاغوت والنّعثل
╭═━⊰🍃🌺🌻🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/doabarayezohoor
╰═━⊰🍃🌺🌻🍃⊱━═╯
اۍ روشنے بخشِ دلم، تو آفتابے 🌤
کِے میشود بے پرده بر دنیا بتابے؟🌍
#اللهمعجلالولیڪالفرج🌿
#امام_زمان
https://eitaa.com/doabarayezohoor
آثار و ثواب وصف ناپذیر دعا برای تعجیل در ظهور حضرت بقیه الله الاعظم صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
❇️ در احادیث ائمه اطهار(علیهم السّلام) تصریح شده است که زمان ظهور حضرت صاحب امر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از امور بدائیه است و امکان تعجیل و تأخیر در امر فرج وجود دارد.
بنابراین تعجیل در ظهور حضرت صاحب العصر و الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می تواند به جدیّت و اهتمام اهل ایمان در دعا برای تعجیل فرج قائم آل محمد مشروط باشد.
✨حضرت امام صادق(علیه السّلام) از فرج قوم بنی اسرائیل قبل از موعود مقرر خبر داده اند و شیعیان به دعا برای تعجیل فرج دستور فرموده اند:
تفسير العياشي عَنِ الْفَضْلِ بْنِ أَبِي قُرَّةَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ (ع) يَقُولُ : ... فَلَمَّا طَالَ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَكَوْا إِلَى اللَّهِ أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ يُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ قَالَ فَقَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ (ع) هَكَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ لَفَرَّجَ اللَّهُ عَنَّا فَأَمَّا إِذْ لَمْ تَكُونُوا فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْتَهِي إِلَى مُنْتَهَاهُ.(1)
حضرت امام صادق (علیه السّلام) فرمودند:...
وقتى عذاب و سختى بر بنى اسرائيل طول كشيد، به درگاه خداوند چهل روز گريه و ناله كردند پس خداوند به موسى و هارون وحى فرستاد كه بنى اسرائيل را خلاص كنند و از صد و هفتاد سال صرفنظر كرد.
✨حضرت امام صادق (عليه السّلام) افزودند:
شما نيز همينطور اگر اين كار را بكنيد خداوند از ما فرج مىكند ولى اگر چنين نباشيد اين امر تا آخرين حدّ خواهد رسيد.
⬅️ در توقیعی که برای اسحاق بن یعقوب از ناحیه مقدسه صادر گردیده است حضرت صاحب الزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعا برای تعجیل در فرج را سبب فرج شخص دعاکننده ذکر نموده اند.
حضرت در قسمتی از توقیع ذکر شده چنین فرموده اند:
«وَ أَكْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِيلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِكَ فَرَجُكُمْ وَ السَّلَامُ عَلَيْكَ يَا إِسْحَاقَ بْنَ يَعْقُوبَ وَ عَلى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدى.»(2)
«براى تعجيل فرج بسيار دعا كنيد كه همان فرج شماست و اى اسحاق بن يعقوب، درود بر تو و بر پيروان هدايت باد.»(3)
⬅️در احادیث زیادی که از اهل بیت عصمت(علیهم السّلام) رسیده است به اهمیّت دعا در رفع گرفتاری و بلا اشاره شده است.
✨از حضرت امام باقر(علیه السّلام) در حدیثی نقل شده است:
عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ حَرِيزٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ (ع) قَالَ: قَالَ لِي أَلَا أَدُلُّكَ عَلَى شَيْءٍ لَمْ يَسْتَثْنِ فِيهِ رَسُولُ اللَّهِ (ص) قُلْتُ بَلَى قَالَ الدُّعَاءُ يَرُدُّ الْقَضَاءَ وَ قَدْ أُبْرِمَ إِبْرَاماً وَ ضَمَّ أَصَابِعَهُ.(4)
علی بن ابراهیم از پدرش از حماد بن عیسی از حریز از زراره از حضرت امام محمد باقر (علیه السّلام) نقل می کند که به من فرمودند:
تو را دلالت نكنم بر چيزى كه رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) در آن استثنائى نزده است؟ گفتم: بلی، فرمودند: دعاء قضاء مبرم سخت را بر مى گرداند و انگشتانش را به هم چسباندند.(5)
(1) بحار الأنوار، جلد52، صفحه 132 – 131
(2)كمال الدين و تمام النعمة، جلد 2، صفحه 485
(3) ترجمه كمال الدين و تمام النعمة، جلد 2، صفحه 239
(4) الكافي، جلد 2، صفحه 470
(5) أصول الكافي، جلد 6 ، صفحه 25
https://eitaa.com/doabarayezohoor