نخستین واکسن کرونای mRNA آفریقا ساخته شد
🔹فانا: مدیر ارشد شرکت افریجن بایولوژیکس آفریقای جنوبی روز پنجشنبه گفت که این شرکت از توالی در دسترس عموم واکسن کرونای mRNA مودرنا برای ساخت نسخه متعلق به خود از این واکسن استفاده کرده که میتواند تا قبل از پایان امسال روی انسان تست شود
🔹این کاندید واکسن میتواند به نخستین واکسن ساخته شده بر پایه یک واکسن پرمصرف بدون کمک و تائید سازنده واکسن پرمصرف تبدیل شود. این واکسن همچنین نخستین واکسن mRNA طراحی شده، توسعه یافته و تولید شده در مقیاس آزمایشگاهی در قاره آفریقا است
🔹پترو تربلانچ مدیر اجرایی افریجن گفت: ما واکسن مودرنا را کپی نکردهایم. ما فرآیندهای خودمان را توسعه دادهایم چون مودرنا هیچ فناوری به ما نداد. ما با توالی مدرنا شروع کردیم چون از نظر ما بهترین ماده اولیه را ارائه میدهد اما این واکسن، واکسن مودرنا نیست و واکسن mRNA افریجن است
🔹پترو تربلانچ افزود: بچ موردنیاز برای مطالعات بالینی را تا حدود ۶ ماه آینده تولید خواهیم کرد و هدف شروع مطالعات از نوامبر ۲۰۲۲ است/رویترز
@doctor_namaki
🔺 چند شب پیش برای تحقیقات به خانه خانواده نیازمندی در جنوب تهران رفتم. وقتی وارد خانه شدم پرده وسط خانه که از وسط پاره بود نظرم را جلب کرد! پیش خودم گفتم این پرده این وسط چیکار میکنه! بعد از احوال پرسی و سوالات متدوال در تحقیقات؛ پرسیدم: "این پرده اینجا برای چیه؟"
خانم محترم در جواب گفت: "اینجا دوتا خانواده زندگی میکنیم. اجاره خونه زیاده و به خاطر همین یک واحد را دو قسمت کردیم. البته که حمام و دستشویی و آشپزخانه یکی است."
"منهای فقر"
@doctor_namaki
🔞این عکس متعلق به پنجاه سال پیش است و یک عکاس... از یک پدر و دختر روستایی گرفته است.
⚠️کمی فقط دقت کنید تا موهایتان سیخ شود، زمانی که نه تکنیک فوتوشاپ بود و نه ادیتهای فیک!!!
اگر متوجه نشدهاید اروم اروم اینجا بیاین👇❌
https://eitaa.com/joinchat/3300720654Cfab7522860
🔻نوری: بازگشایی مدارس اولویت نخست است
🔹وزیر آموزشوپرورش، آموزش مجازی را برای نظام تعلیم و تربیت ناکافی و باعث عقب ماندگی دانشآموزان دانست و گفت: برای جبران این عقب ماندگی بازگشایی مدارس اولویت نخست آموزش و پرورش محسوب میشود.
@doctor_namaki
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
افسردگی و تفاوت آن با غم و اندوهِ روزمره !😔
اعلام رنگبندی جدید شهرستانها/افزایش تعداد شهرهای قرمز
◀️مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:
🔹تشدید رعایت شیوهنامههای بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک، عدم حضور در تجمعات، رعایت فاصلهگذاری و تهویه مناسب محیط و تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است
🔹با توجه به گسترش سویه اُمیکرون در سراسر کشور، رنگبندی شهرستانها به شرح زیر اعلام میشود:
🔴قرمز: ۱۲۰ شهرستان
🟡زرد: ۱۶۷ شهرستان
🟠نارنجی: ۱۵۳ شهرستان
🔵آبی: ۸ شهرستان
🔹در راستای وحدت رویه در اطلاعرسانی رنگبندی کرونایی شهرستانها، اخبار این حوزه از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اعلام خواهد شد
پایان فعالیت اپلیکیشن ماسک در رنگبندی کرونایی شهرستانها
◀️فانا: اپلیکیشن ماسک اعلام کرد:
🔹اوایل سال ۱۳۹۹، اپلیکیشن ماسک براساس روند بستری بیماران کرونا اقدام به رنگبندی شهرستانها کرد
🔹این موضوع بهزودی مورد استقبال مردم و مسوولان قرار گرفت. از آبان ۱۳۹۹ با مصوبه ستاد ملی کرونا، محدودیتهای کرونایی براساس وضعیت رنگبندی شهرستانها شکل گرفت
🔹از چند روز قبل وزارت بهداشت تصمیم گرفته است رنگبندی شهرستانها توسط معاونت تحقیقات وزارتخانه انجام شود. براساس همین تصمیم، روند ارسال دادههای بستری از وزارت بهداشت به اپلیکیشن ماسک متوقف شده است
🔹تیم اپلیکیشن ماسک ضمن احترام به این تصمیم اعلام میدارد از این پس، رنگبندی شهرستانها در اپلیکیشن ماسک بهروز نخواهد بود
🔹براساس افزایش روند بستری در تمامی استانها، قطعا تاکنون اکثر کلانشهرها در وضعیت قرمز قرار گرفتهاند اما به دلیل نبود دادههای بهروز، قادر به تغییر رنگ و اطلاعرسانی مناسب در این خصوص نیستیم
🔹از این پس، فعالیت تیم اپلیکیشن ماسک معطوف به انتشار تجربیات دو سال گذشته با رویکرد علمی خواهد بود
ده باور درست و غلط درباره سرماخوردگی
👈در مورد سرماخوردگی، علل ابتلا به آن و راههای مقابله با این بیماری باورهای گوناگونی رایج است که برخی درست و برخی نادرستاند. بسیاری از ما از کودکی با این باورها بزرگ شدهایم.
🔺رابطه سرما و سرماخوردگی
برخی بر این باورند که سرما باعث سرماخوردگی میشود. تأکید بر بیرون نرفتن با موی خیس یا ضرورت پوشیدن لباس ضخیم و گرم از جمله عبارتی است که به گوش بسیاری آشناست. بیماری سرماخوردگی اما به تنهایی بر اثر سرما حاصل نمیشود. ابتلا به سرماخوردگی در واقع بر اثر انتقال ویروس سرماخوردگی به بدن بروز میکند. سرما اما میتواند در تضعیف دستگاه ایمنی بدن تأثیرگذار باشد و بدن آمادگی بیشتری در جذب ویروس داشته باشد.
🔺تأثیر استرس
وقتی فردی بطور پیگیر در معرض استرس قرار دارد، دستگاه ایمنی بدن او نیز تحت تأثیر قرار میگیرد و ضعیف میشود. استرس مداوم سبب میشود که در بدن در پاسخ به استرس کورتیزول سنتز شود. یکی از پیامدهای این ترشح تضعیف مقاومت و قدرت دفاعی بدن است؛ امری که در نهایت آمادگی بدن را در ابتلا به بیماریهای ویروسی تشدید میکند.
🔺تأثیر آنتیبیوتیک
داروهای آنتیبیوتیک تنها در مقابله با باکتریها مؤثر هستند. از آنجایی که بیماریهای سرماخوردگی در اغلب موارد بیماریهای ویروسی هستند، مصرف آنتیبیوتیک تأثیری در درمان نخواهند داشت. در صورتی که فرد در مراحلی از سرماخوردگی به عفونتهای شدید باکتریایی مبتلا باشد، بهکارگیری داروهای آنتیبیوتیک میتواند مؤثر واقع شود.
🔺واکسن سرماخوردگی
استفاده از واکسن سرماخوردگی بدن را تنها در برابر شماری از ویروسها ایمن میسازد و به طور 100 درصد مانع از ابتلا فرد به سرماخوردگی نمیشود. واکسن سرماخوردگی اثر محدود دارد و تزریق آن معمولا باید هر سال در زمان معینی تجدید شود. باید توجه داشت که سرماخوردگی و آنفلوانزا دهها نوع دارد و واکسنهای موجود تنها در برابر ویروس چند نوع سرماخوردگی مصونیت میدهند.
🔺فین کردن یا "بالا کشیدن"
وقتی فرد بیمار با شدت زیاد فین میکند، در ناحیه حلق و بینی فشار زیادی بهوجود میآید و گاه باعث میشود که ویروسها به حفرههای اطراف بینی رخنه کنند و باعث تشدید عفونت سینوزیتها شوند. بالا کشیدن آب بینی میتواند بهتر عمل کند.
🔺عطسه کردن
از آنجایی که بیشتر انواع ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق تماس مستقیم پخش میشوند، عطسه کردن در دستها و نشستن دستها یکی از راههای خطرناک انتقال ویروس است. برای جلوگیری از این انتقال توصیه میشود که دستها را بطور مرتب شست یا از مواد ضدعفونیکننده استفاده کرد. از آن گذشته بهتر است که در موارد عطسه و سرفه از دستمال استفاده شود و در صورت نبود آن، در آستین بازو خود عطسه یا سرفه کنید.
🔺بوسیدن ممنوع
افرادی که به سرماخوردگی مبتلا هستند، بهتر است از بوسیدن پرهیز کنند. ویروسهای سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق قطرات مایع از فرد به فرد منتقل میشوند، به ویژه از طریق سرفه، عطسه و بوسه.
🔺نقش ویتامین ث
اینکه مصرف زیاد ویتامین ث باعث پیشگری از ابتلا به سرماخوردگی میشود، باوری رایج اما نادرست است. برخی تحقیقات تنها نشان میدهد که مصرف ویتامین ث در مواردی میتواند طول دورهی سرماخوردگی را تا اندازهی کاهش دهد و بدن را اندکی مقامتر سازد.
🔺پرهیز از ورزش
در دوره سرماخوردگی بدن برای مقابله با ویروسها به استراحت کامل نیاز دارد. از آنجا که ورزش و فعالیتهای بدنی نیروی زیادی میبرد و بر بدن فشار میآورد، روند درمان و بهبودی نیز به مراتب به کندی پیش خواهد رفت.
🔺رفتن به سونا
رفتن مرتب به سونا و حمام بخار پیش از سرماخوردگی میتواند تأثیری پیشگیرانه داشته باشد و مقاومت بدن را افزایش دهد. در صورت مبتلا بودن به سرماخوردگی توصیه میشود که از رفتن به سونا پرهیز شود. تصور اینکه از طریق عرق کردن بدن ویروسها هم از بدن خارج میشوند، تصوری نادرست است.
🔺شیر گرم با عسل برای تسکین گلودرد
درصورتی که حس میکنید ناحیه حلق و گلویتان خشک و گرفته است، نوشیدنیهای داغ میتوانند اثری تسکینبخش داشته باشند. غرغره کردن با آب نمک و چای بابونه که دمای ولرم دارند نیز بسیار مؤثر است./دویچه وله
#سلامت
♦️چند ساعت از وقت خود را صرف «هیچ کاری» میکنید؟
🔹بر اساس یک نظرسنجی جدید، افراد به طور متوسط هر سال یک ماه از زندگی خود را با انجام «هیچکاری» از دست میدهند.
🔹بیش از نیمی از پاسخدهندگان این پژوهش از انتظار برای برقراری تماس تلفنی به عنوان بزرگترین منبع اتلاف وقت خود نام بردهاند. پس از این گزینه، ایستادن در صف (۴۵ درصد)، گیر افتادن در ترافیک (۴۴ درصد)، اسکرول کردن بیهدف در صفحات شبکههای اجتماعی (۲۱ درصد) و انتظار برای جوشیدن آب کتری (۱۵ درصد) قرار دارند.
🔹موارد دیگری نظیر انتظار برای اتمام کار ماشین لباسشویی، معطلی برای آمدن گارسون در رستوران و منتظر شدن برای رسیدن لحظه تحویل غذا یا محصول از جمله موارد اتلاف وقت روزانه برشمرده شدهاند.