با واژه علم اقتصاد پِدر مردم را درآورند
رئیسان جمهوری که فِکر کردند هر چقدر از این به اصلاح علم که توسط اقتصاددان های #نئولیبرال تولید میشود تبعیت کنند اقتصاد کشور و وضع مردم بهتر خواهد شد ولی بدتر شد
هر جا اتفاقا از نظرات کارشناسی نئولیبرالی فاصله گرفتند وضع مردم بهتر شد
#فریب_بزرگ
#گران_کن
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
.
📊 نمودار بدهی های هر دولت برای دولت بعدی
📊 دولت شهید رئیسی تنها دولتی است که بدهی دولت قبل را کاهش داده و در حال جبران آن بوده است...
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
مگر مومن از یک سوراخ چندین بار باید گزیده شود؟؟؟
از نزدیکان تیم اقتصادی رئیس جمهور منتخب توصیه کرده اند که قیمت ارز نیمائی و ترجیحی به ۶۰ هزار تومان برسد
دوستان اینها به دنبال تحریف حقایق هستند و افزایش قیمت دلار را طوری تبلیغات می کنند که گویی آقای طیب نیا و دولت جدید برای مبارزه با رانت و فساد این کار بزرگ را انجام خواهند داد و مثلا این افزایش نرخ ارز به نفع مردم و به ضرر رانت خوران خواهد بود
لذا بهتر است دوستان به جای کلی گویی که برای مردم عادی قابل فهم نیست
با بیان جزئیات این مسئله ارز ۶۰ هزار تومانی را برای مردم تبیین کنند
مثلا بگویند اگر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی حذف و به ۶۰ هزار تومان برسد قیمت مرغ تقریبا دو برابر خواهد شد و از مرغ کیلویی ۹۰ هزار تومان به مرغ کیلویی ۲۰۰ هزار تومان خواهیم رسید و موقع خرید یک مرغ را تقریبا ۵۰۰ هزار تومان خرید خواهیم کرد
یا قیمت گوشت قرمز که آقای پزشکیان از آن در مناظرات انتقاد می کرد نیز دو برابر خواهد شد یعنی گوشت کیلویی یک و نیم میلیون تومان
یا قیمت روغن نباتی و برنج هم چند برابر خواهد شد
خلاصه با این کار اشتباه آقای طیب نیا به مرغ نیم میلیونی و گوشت یک و نیم میلیونی و روغن نباتی حلب ۵ کیلویی یک میلیونی سلام خواهیم کرد
دکتر شربتی
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
دوستان این سوال را زیاد مطرح می کنند که چرا ما در انتخابات پیروز نشدیم؟ ذهن دوستان ما بسیار مشغول شده به این پرسش.
بخش اول:
برای پاسخ به این پرسش باید مسائلی را بررسی کرد:
۱- چه شد که طعم خدمت در دولت شهید رئیسی را مردم به خوبی نچشیدند؟
پاسخ: تورم
علت تورم:
الف: لحظه تحویل دولت به شهید، تورم تولید کننده در بالاترین سطح تاریخی خود قرار داشت. تورم تولید کننده، همیشه تعیین کننده تورم در سالهای بعد است. این تورم، نشانه ای بود از تورم مصرف کننده بالا برای سالهای بعد. تورمی که در همان زمان هم نزدیک به چهل درصد بود.
ب: تورم جهانی. هم زمان با دولت شهید، جنگ روسیه و اوکراین رخ داد و تورم در مواد غذایی و کالاهای اساسی را فزاینده کرد. این دو کشور از بزرگترین تولید کنندگان غلات جهان هستند. تورم در اروپا دو رقمی شد و قاره سبز را در معرض بحران قرار داد.
ج: اجرای سیاست گران سازی ارز در کمتر از یک سال پس از آغاز دولت سیزدهم. رهاسازي ارز در اواخر دولت دوازدهم همراه شده بود با کمبود شدید ارزی. این کمبود و رهاسازی که در نتیجه بی عملی دولت دوازدهم در صادرات نفتی و غیرنفتی رخ داده بود، بحران مازاد تقاضای ارز را به دولت سیزدهم منتقل کرد. دولت سیزدهم دو راهکار داشت: راهکار اول کنترل منابع ارزی توام با تقویت ذخایر ارزی با بهبود صادرات بود. راهکار دوم، پذیرش کمبود و گران کردن نرخ ارز بود. عموم کارشناسان دولت که در آن زمان بازماندگان دولت قبل بودند، باور نداشتند که شهید رئیسی بتواند منابع ارزی را تقویت کند. دولت هم هنوز اعتماد به نفس کافی برای باور به توانمندی خود را نداشت. لذا اجرای سیاست گران سازی را اجتناب ناپذیر دانستند. سیاستی که مبارزه با تورم را برای یک سال دیگر به تعویق انداخت. هرچند کاهش تورم در سال ۱۴۰۲ آغاز شد، اما تلخی آن، بر شیرینی زحمات و تلاش های دولت چربید.
۲- چه شد که جانشین شهید رئیسی در انتخابات پیروز نشد؟
الف: دولت در غیاب شهید رییسی، انسجام سیاسی سابق را نداشت. لذا تصمیم واحد در انتخابات میسر نشد و عملا از جانب دولت، جانشینی برای شهید معرفی نشد. فرایند تبدیل دکتر جلیلی به جانشین شهید، فرایندی طولانی، پرچالش و متزلزل بود. تا جایی که حمایت خانواده شهید و اطرافیان او، یا در شبهای آخر صورت گرفت یا اساسا حمایتی انجام نشد. بر خلاف دولت های سابق که در دور دوم، با تمام توان از رئیس جمهور حمایت می کردند، این دولت به جز در در مواردی معدود، رفتار بی طرف را انتخاب کرد و توان سیاسی خود را به دکتر جلیلی منتقل نکرد.
ب: دعوی جانشینی شهید رئیسی، صاحبان متعددی پیدا کرد. ۴کاندیدا خود را جانشین شهید معرفی کردند. برای مردم چنین تصور واگرایی، پاسخ روشنی نبود و آشفتگی ذهنی را دوچندان می کرد. علی الخصوص که برخی از این بزرگواران، نهایتا به اکراه و اضطرار از دکتر جلیلی حمایت کردند و این اضطرار، طبعا به هیچ وجه معادل همگامی در یک حرکت سیاسی نبود.
۳- چرا جبهه انقلاب نتوانست به هماهنگی کافی برسد؟
الف: بزرگان جریان اصولگرایی و انقلابی که همیشه در فرایندهای سیاسی پیشگام بودند، بعضا تا آخرین لحطه در این انتخابات، ظرفیت های خود را به نفع آقای جلیلی پای کار نیاورند. بسیاری از افراد سرشناسی که در دور اول در کنار دیگر کاندیداهای بزرگوار قرار گرفتند، در دور دوم یا از دکتر جلیلی حمایت نکردند یا به حمایتی سست و نمادین و از روی اجبار بسنده کردند. این رفتار اجازه نداد اهتمام کافی در حمایت از سوی انقلابی ها صورت پذیرد. حداقل نتیجه این رفتار، ایجاد تردید و دودلی در بخشی از بدنه انقلابی در حمایت از دکتر جلیلی بود.
ب: دعوای بسیار سنگین و جبران ناپذیر میان اطرافیان دکتر قالیباف و دکتر جلیلی ورای اینکه کدامیک را مقصر بدانیم، ضربه سنگینی به کمپین انقلابی ها زد. این دعوا در دور اول حداقل ۱۰ روز و در دور دوم حداقل ۳ روز از وقت جریان انقلابی را گرفت و فرایند تبلیغات و حضور در صحنه را با اخلال مواجه کرد. این در شرایطی بود که جبهه مقابل، تکلیف خود را از ابتدا به روشنی می دانست و پیش از حضور انقلابی ها، شهرها و روستاها را فتح کرده بود.
ج: شخصیت های مختلف و مشهور جریان انقلابی، میدان داری نکردند. وزرای دولت نهم و دهم، مدیران جوان و سابقه دار دولت شهید، سیاسیون جریان انقلابی، به ندرت در کمپین های انتخاباتی دکتر جلیلی حاضر شدند. این در حالی بود که کل کابینه آقایان روحانی و خاتمی در شهرهای مختلف حاضر می شدند و کمپین ها را تقویت می کردند.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دوستان این سوال را زیاد مطرح می کنند که چرا ما در انتخابات پیروز نشدیم؟ ذهن دوستان ما بسیار مشغول شده به این پرسش.
بخش دوم:
اما در کنار این موارد، نمی توان مزیت های آقای پزشکیان را نادیده گرفت. آقای پزشکیان در بیانی فلکلور و ساده، یک احمدی نژاد متعلق به جریان اصلاحات است. با بیانی عامیانه و همه فهم، ظاهر و سابقه ای مردمی، نگاهی معترض و منتقد و دارای قابلیت معرفی خود به مردم به عنوان یک شخصیت مستقل.
مقابله با این رویکرد برای دکتر جلیلی که از بیانهای عامیانه فاصله داشت، خود را مدافع وضع موجودی می دانست که تلخی تورم بر شیرینی هایش غلبه داشت و بنا داشت راهکارهای حل مشکل را بیان کند نه اینکه پای درد دل بنشیند و زغال قلیان مجلس را بیشتر بدمد بسیار سخت و مشکل بود.
لذا میراث داری رئیسی شهید ماند برای فرصتی دیگر.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در ۱۵ روز اخیر دو کلیپ از #زنگنه درباره #کرسنت منتشر شده است.
کلیپ بالا (۴۴ ثانیه): با یک ادبیات تند و طلبکارانه به جلیلی و زاکانی حمله میکند.
کلیپ پایین (۳۱ ثانیه): با حالت ملتمسانه درباره خدمات خودتش در انقلاب و پیگیری آقای جلیلی صحبت میکند.
در این دو هفته چه اتفاقی افتاد که زبان این دو کلیپ تغییر کرد؟؟؟؟؟ هیچ. آقای زنگنه در زمان انتخابات باید طلبکارانه رفتار میکرد تا سخن جلیلی به درستی شنیده نشود و آرای مرددین جذب جلیلی نشود. اگر در زمان انتخابات ملتمسانه حرف میزد یعنی جلیلی داره درست میگه و این سند خیانت اصلاحطلبان باعث جذب رای توسط جلیلی و ریزش رای پزشکیان میشد. پس باید با رجزخوانی فضا گرگ و میش شود تا نتوان به درستی حق و باطل را شناخت. در حالی که الان که انتخابات به اتمام رسیده، با حالت ملتمسانه به دنبال این است که این قضیه پیگیری نشود و به نوعی رفع شود.
نکته نهایی:
هرچقدر جبهه اصلاحات تو رسانه قوی است، جبهه انقلاب ضعیف است. اصلاحات وقتی درباره کرسنت احساس خطر کرد، سریعا با ضبط و انتشار یک کلیپ فضا رو به حالت طلبکارانه دراورد، لذا جبهه انقلاب باید تو اون مدت زمان ۱۰ روزه به طور شفاف و البته گسترده واقعیت کرسنت را رسانهای میکرد تا آرای مرددین به سمت آقای جلیلی به عنوان نماد ضد فساد جذب شود. ولی متاسفانه این موضوع با رجزخوانی زنگنه مسکوت ماند و حتی در مناظرات دور دوم بهش پرداخته نشد.
ابوحسین
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
⭕️ ثبت امضا در کارزار برگزاری دادگاه علنی پرونده کرسنت و انتشار صورت جلسات دادگاه
🔹با توجه به اهمیت موضوع مبارزه با فساد و روشنگری برای افکار عمومی از قوه قضاییه تقاضا میشود جلسات باقی مانده از دادگاه کرسنت را علنی برگزار کند یا صورت جلسات دادگاه های برگزار شده را در اختیار رسانه ها قرار دهد.
🔴 از لینک زیر امضاء کنید
https://www.karzar.net/134964
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com
از شگفتی های دولت #شهید_رئیسی پرتاب ۱۲ ماهواره در همین ۳ سال بود
دستاوردی که در ۱۱سال اخیر در دولت پرزیدنت روحانی قفل بود
#دولت_خدمت
🕊کانال اقتصاد مردمی ایران🇮🇷
@donyaye_eghtesad_com