🌎 تحلیلی بر علل برخی نابسامانیها در بازار
📝 علی محمدی
💰 پیرامون علل نابسامانی های اخیر بازار و برخی گرانی چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1⃣ _ نکته اول اینکه؛ دور از انصاف است که همه چالشهای اقتصادی یک دهه گذشته را گردن دولت سیزدهم بگذاریم و همزمان انتظار داشته باشیم که ظرف شش ماه یا یک سال همه این مشکلات را مرتفع کند. در ماههای گذشته، دولت با بودجهای اقتصاد را مدیریت کرده که دخلوخرج آن بر اساس منویات دولت سابق طرحریزی شده است. وقتی میتوان قضاوت صحیحی از عملکرد دولت سیزدهم داشت که با مدیریت و برنامهریزی خودش، بودجه را به عنوان زیربناییترین سند اقتصادی سالانه، تدوین و اجرایی کند.
2⃣ _ مهار و کاهش تورم مستلزم اتخاذ برخی سیاستهای پولی و مالی در یک دوره زمانی است تا درنهایت بتوان اثر این اقدامات را بر نماگرهای اقتصادی مشاهده کرد. بااینحال، طی ماههای گذشته، رشد فزاینده شاخصهایی مثل نقدینگی، پایه پولی، استقراض از بانک مرکزی و ... توسط دولت رئیسی کنترل شده است و قاعدتاً مشاهده اثر آن بر تورم، نیازمند گذشت زمان است.
3⃣ _ برخی از گرانی بصورت جهانی و متاثر از برخی تحولات بین المللی مانند جنگ اوکراین است که باید در تحلیل لحاظ شود.
4⃣ _ بخشی از مشکلات اقتصادی بالاخص در حوزه بازار متأثر از ضعف در سیستم نظارت و کنترل است و تردیدی نیست که باید دولت در این بخش بیشتر متمرکز شود.
5⃣ _ برخی نیز با تمرکز بر درآمدهای نفتی، بیان میدارند که چرا این درآمدها وارد سفره مردم نشده است. این در حالی است که این منابع باید صرف بدهیهای ارزی دولت و توسعه پروژههای سرمایهای شود، نه اینکه به ریال تبدیل شده و به جیب مردم واریز گردد و درنهایت نیز با تشدید تورم، دودش به چشم همین مردم رود.
✅ نکته پایانی اینکه؛ در شرایط فعلی باید محدودیتهای دولت سیزدهم را در نظر گرفت و برای قضاوت صحیح از عملکرد دولت، مهلت و زمان کافی داد تا برنامههایش را عملیاتی سازد.
#ثامن
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
5.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
میلاد کریم اهل بیت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد🌹
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
هدایت شده از خبرگزاری فارس
عالَم پیر دگر باره جوان خواهد شد
رمضان تازه از امشب رمضان خواهد شد
🌺 میلاد امام حسن(ع) مبارک
@Farsna
🌎 عربستان و کویت از ایران برای مذاکره بر سر میدان گازی آرش در خلیج فارس دعوت کردند...
➕ اقتدار در دیپلماسی انرژی یعنی همین؛ درخواست مذاکره (بجای ادامه زیاده خواهی و نادیده گرفتن سهم کشورمان از این میدان مشترک گازی)، آنهم بعد از اعلام خبر شروع عملیات حفاری در این میدان از سوی وزیر نفت (در آینده نزدیک) و ورود مقتدرانه دستگاه دیپلماسی کشورمان به موضوع!
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
🌎 کمالوندی: تا توافق نشود اطلاعات نزد ما میماند
🔺سخنگوی سازمان انرژی اتمی:
🔹به دلیل عملیات تروریستی که علیه مجتمع تسای کرج صورت گرفت مجبور به تشدید تدابیر امنیتی شدیم و بخش مهمی از ماشینهای تولید قطعات سانتریفیوژ را به مکان امنتری جابهجا کردیم.
🔹 تا زمانی که توافقی صورت نگیرد اطلاعات نزد ما میماند و احتمالا حذف میشود.
🔹 مذاکرهای در رابطه با موضوعات فنی در حال حاضر نداریم اگر چه ممکن است بعضی مسائل کوچک باقی مانده باشد که در حال برطرف شدن است.
https://eitaa.com/doostanevelayatmadar🌎
🇮🇷
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۱۹۹ قرآن کریم ( آیات ۷۳ تا ۷۹ سوره مبارکه توبه)
🍃🌹🍃
🌺 امام علی (ع) میفرمایند: «تَعَلَّمُوا القُرآنَ؛ فَاِنَّهُ اَحسَنُ الحَدیثِ» قرآن را فرا گیرید، زیرا که قرآن نیکوترین سخنهاست. (نهجالبلاغه خطبه ۱۱۰)
🎙 استاد پرهیزگار
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 eitaa.com/meyarpb
8.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥#نماهنگ | مثل کوه پا برجا...
🍃🌹🍃
🌺 ویژه شعار سال۱۴۰۱
🎤 اجرا: #گروه_سرود_نصر_بشرویه خراسان جنوبی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 eitaa.com/meyarpb
🇮🇷
📝#یک_خبر_یک_تحلیل(۱۸۸)
🔻 خبر: این روزها برخی جریانات که خود جزئی از بانیان وضع موجود هستند و حتی زمانی گرای تحریم ملت ایران را به اوباما دادند و ننگ قراردادهایی همچون «استات اویل» و «پژو» بر دامن آنهاست، طلبکارانه به میدان آمدهاند و با اتکا به تورم موجود، بر طبل ناامیدسازی مردم از آینده میکوبند.
🍃🌹🍃
🔸 پیرامون علل نابسامانی های اخیر بازار و برخی گرانی چند نکته را می توان مد نظر داشت:
1⃣ نکته اول اینکه؛ دور از انصاف است که همه چالشهای اقتصادی یک دهه گذشته را گردن دولت سیزدهم بگذاریم و همزمان انتظار داشته باشیم که ظرف شش ماه یا یک سال همه این مشکلات را مرتفع کند. در ماههای گذشته، دولت با بودجهای اقتصاد را مدیریت کرده که دخلوخرج آن بر اساس منویات دولت سابق طرحریزی شده است.
2⃣ مهار و کاهش تورم مستلزم اتخاذ برخی سیاستهای پولی و مالی در یک دوره زمانی است تا درنهایت بتوان اثر این اقدامات را بر نماگرهای اقتصادی مشاهده کرد. بااینحال، طی ماههای گذشته، رشد فزاینده شاخصهایی مثل نقدینگی، پایه پولی، استقراض از بانک مرکزی و ... توسط دولت رئیسی کنترل شده است و قاعدتاً مشاهده اثر آن بر تورم، نیازمند گذشت زمان است.
3⃣ برخی از گرانی بصورت جهانی و متاثر از برخی تحولات بین المللی مانند جنگ اوکراین است که باید در تحلیل لحاظ شود.
4⃣ بخشی از مشکلات اقتصادی بالاخص در حوزه بازار متأثر از ضعف در سیستم نظارت و کنترل است و تردیدی نیست که باید دولت در این بخش بیشتر متمرکز شود.
5⃣ برخی نیز با تمرکز بر درآمدهای نفتی، بیان میدارند که چرا این درآمدها وارد سفره مردم نشده است. این در حالی است که این منابع باید صرف بدهیهای ارزی دولت و توسعه پروژههای سرمایهای شود، نه اینکه به ریال تبدیل شده و به جیب مردم واریز گردد و درنهایت نیز با تشدید تورم، دودش به چشم همین مردم رود.
🔺 نکته پایانی: در شرایط فعلی باید محدودیتهای دولت سیزدهم را در نظر گرفت و برای قضاوت صحیح از عملکرد دولت، مهلت و زمان کافی داد تا برنامههایش را عملیاتی سازد.
✍علی محمدی
#روشنگری | #ثامن | #ماه_رمضان
🆔 eitaa.com/meyarpb