هدایت شده از محمد روح عالم
book-30rooz-30ayeh.pdf
4.76M
کتاب سی روز ، سی آیه
برگرفته از سخنرانی ها و جلسات تفسیری امام خامنه ای مدظله العالی 🌺
#هر_مسجد_یک_پایگاه_قرآن
#هر_بسیجی_یک_مربی_قرآن
#دارالقرآن_بسیج_استان_قم
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @dq_basij
هدایت شده از قنوت تازه 💚
#دعای_روز_ششم
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهی رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
خدایا وا مگذار مرا در این روز در پی نافرمانیت روم و مزن مرا با تازیانه کیفر و دور و برکنارم بدار از موجبات خشمت بحق احسان و نعمتهای بی شمار تو ای حد نهایی علاقه واشتیاق مشتاقان.
#رمضان
#قنوتتازه💚
https://eitaa.com/joinchat/2816671952Cfc6523f309
هدایت شده از محمد روح عالم
هدایت شده از محمد روح عالم
✳️ رجعت در قرآن کریم
یکی از اعتقادات مهم شیعیان مساله «رجعت» است.
طبق این اعتقاد، خداوند متعال عدهای از مؤمنان و مشرکان را قبل از قیامت به این دنیا بازمیگرداند و در این دوره ائمه اطهار علیهم السلام در دنیا حکمرانی خواهند کرد.
🔰اما این اعتقاد را چگونه با قرآن کریم اثبات کنیم؟
💠 خداوند در سوره نمل میفرماید:
وَ يَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً مِمَّنْ يُكَذِّبُ بِآيَاتِنَا فَهُمْ يُوزَعُونَ: و [یاد کن] روزى را كه ما از هر امّتى، گروهى را از كسانى كه آيات ما را تكذيب مىكردند محشور مىكنيم؛ و آنها را نگه مىداريم تا به يكديگر ملحق شوند.(سوره نمل، آیه۸۳)
🔺در این آیه شریفه از روزی سخن گفته شده که خداوند متعال از هر امتی گروهی از تکذیب کنندگان را محشور میکند نه تمام افراد امت و یا تمام تکذیب کنندگان را؛ این آیه مربوط به قیامت نیست، چون در روز قیامت همه افراد بدون استثنا محشور میشوند؛ همانگونه که خداوند در سوره کهف فرموده:
وَ يَوْمَ نُسَيِّرُ الْجِبَالَ وَ تَرَى الْأَرْضَ بَارِزَةً وَ حَشَرْنَاهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنْهُمْ أَحَداً:و [یاد کن] روزى را كه كوهها را به حركت درآوريم و زمين را آشكار [و مسطّح] مىبينى؛ و همه آنان (انسانها) را برمىانگيزيم، و احدى از ايشان را فروگذار نخواهيم كرد.(سوره کهف، آیه۴۷)؛
🔺در این آیه که مربوط به قیامت است فرموده همه را محشور میکنیم و یک نفر را هم فروگذار نمیکنیم.
🔺
🔻
✳️ در روایتی چنین میخوانیم:
عَنِ ابْنِأَبِيعُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنْ أَبِيعَبْدِاللَّهِ قَالَ: «مَا يَقُولُ النَّاسُ فِي هَذِهِ الْآيَةِ: وَ يَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً؟» قُلْتُ: يَقُولُونَ: إِنَّهَا فِي الْقِيَامَةِ. قَالَ: «لَيْسَ كَمَا يَقُولُونَ، إِنَّ ذَلِكَ فِي الرَّجْعَةِ؛ أَ يَحْشُرُ اللَّهُ فِي الْقِيَامَةِ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً، وَ يَدَعُ الْبَاقِينَ؟! إِنَّمَا آيَةُ يَوْمِ الْقِيَامَةِ قَوْلُهُ: وَ حَشَرْناهُمْ فَلَمْ نُغادِرْ مِنْهُمْ أَحَداً »؛ (البرهان في تفسير القرآن، ج۴، ص۲۲۸)
🔺در این روایت امامصادق علیه السلام از حمّاد سوال فرموده اهل سنت در مورد آیه «وَ يَوْمَ نَحْشُرُ مِنْ كُلِّ أُمَّةٍ فَوْجاً» چه میگویند؟
حمّاد عرض میکند: «میگویند این آیه در مورد قیامت است».
حضرت میفرمایند: «چنین نیست که آنها میگویند؛ این آیه در مورد رجعت است؛ آیا خداوند در قیامت فقط یک عده را محشور و بقیه را رها میکند؟! بلکه آیه قیامت این آیه است: «وَ حَشَرْناهُمْ فَلَمْ نُغادِرْ مِنْهُمْ أَحَداً: و همه آنان را برمیانگیزیم و کسی از ايشان را فروگذار نخواهيم كرد».
🔺
🔻
🔰 از آیاتی که دلالت بر رجعت ائمهاطهار علیهم السلام و برخی از شیعیان دارد دو آیه شریفه ذیل است:
❇️•وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً يَعْبُدُونَنِي لاَ يُشْرِكُونَ بِي شَيْئاً وَ مَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذٰلِكَ فَأُولٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ: خداوند به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته انجام دادهاند وعده مىدهد كه قطعاً آنان را حكمران روى زمين خواهد كرد، همانگونه كه به پيشينيان آنها خلافت روى زمين را بخشيد؛ و دين و آيينى را كه براى آنان پسنديده، پابرجا و ريشهدار خواهد ساخت؛ و ترسشان را به امنيّت و آرامش مبدّل مىكند، آنچنان كه تنها مرا مىپرستند و چيزى را شريك من نخواهند ساخت. و كسانى كه پس از آن كافر شوند، فقط آنان نافرمانبردارند.(سوره نور، آیه۵۵)؛
❇️•وَ نُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ* وَ نُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ...: و ما مىخواهيم بر مستضعفان زمين منّت نهيم و آنان را پيشوايان و وارثان روى زمين قرار دهيم. و حكومتشان را در زمين پابرجا سازيم.(سوره قصص، آیات ۶-۵).
🔰 در دو آیه مذکور، خداوند متعال به صراحت وعده داده که برخی از مؤمنان را خلیفه و حکمران روی زمین، و دینی که خودش برای آنها پسندیده را حاکم خواهد کرد و در آن دوره مؤمنان بدون هیچ خوفی خدا را بندگی میکنند و خدا اراده فرموده آن دستهای را که به استضعاف کشیده شدند و حقشان را غصب کردند (یعنی حضرات اهلبیت علیهمالسلام) را ائمه و وارثان زمین قرار دهد.
هدایت شده از محمد روح عالم
❇️ شاهد این معنای استضعاف، استضعاف حضرت هارون علیه السلام در قرآن است که حضرت موسی علیه السلام ایشان را خلیفه خود در میان قوم بنی اسرائیل قرار داد، ولی بنی اسرائیل ایشان را ضعیف شمرده و حق خلافت او را غصب کردند:
وَ لَمَّا رَجَعَ مُوسَى إِلَى قَوْمِهِ غَضْبَانَ أَسِفاً قَالَ بِئْسَمَا خَلَفْتُمُونِي مِنْ بَعْدِي أَ عَجِلْتُمْ أَمْرَ رَبِّكُمْ وَ أَلْقَى الْأَلْوَاحَ وَ أَخَذَ بِرَأْسِ أَخِيهِ يَجُرُّهُ إِلَيْهِ قَالَ ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِي وَ كَادُوا يَقْتُلُونَنِي فَلاَ تُشْمِتْ بِيَ الْأَعْدَاءَ وَ لاَ تَجْعَلْنِي مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ: و هنگامى كه موسى خشمناك [و] اندوهگين به سوى قومش بازگشت، گفت: «بعد از من، چه بد جانشينانى برايم بوديد! آيا در مورد فرمان پروردگارتان، عجله نموديد»؟! و الواح (تورات) را افكند، و سرِ برادرش را گرفت در حالى كه او را به سوى خود مىكشيد؛ (هارون) گفت: «اى فرزند مادرم! اين گروه مرا ناتوان و زبون شمردند و نزديك بود مرا بكشند؛ پس مرا دشمنشاد مكن و مرا [همتراز] با گروه ستمكاران قرار مده».(سوره اعراف، آیه۱۵۰).
🔺آنگاه که امیرالمؤمنین علی علیه السلام را نیز با دستان بسته و شمشیر بر بالای سر به سمت مسجد برای بیعت میبردند، حضرت رو به قبر رسول اکرم صلی الله علیه وآله کرده و فرمود: «إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِي وَ كَادُوا يَقْتُلُونَنِي». 😭
🔺
🔻
🔰 ممکن است برای کسی سوال شود آیا این اتفاقی که در رجعت میافتد یعنی قبل از قیامت عدهای دوباره زنده شده و به این دنیا باز میگردند، ممکن است؟
💠 در پاسخ میگوییم:
خداوند در سوره یس فرموده: وَ ضَرَبَ لَنَا مَثَلاً وَ نَسِيَ خَلْقَهُ قَالَ مَنْ يُحْيِي الْعِظَامَ وَ هِيَ رَمِيمٌ* قُلْ يُحْيِيهَا الَّذِي أَنْشَأَهَا أَوَّلَ مَرَّةٍ وَ هُوَ بِكُلِّ خَلْقٍ عَلِيمٌ: در حالى كه آفرينش نخستين خود را از ياد برده براى ما مَثلى زد [و] گفت: «چه كسى اين استخوانها را در حالى كه پوسيدهاند، زنده مىكند»؟! بگو: «همان كسى كه نخستين بار آن را پديد آورد زندهاش مىكند؛ و او به هر آفرينشى داناست».(سوره یس، آیات۷۹-۷۸)؛
به همان دلیل که خداوند متعال قادر است ما که زمانی نبودیم را ابتدائاً خلق کند و در قیامت هم ما را بعد از مرگ دوباره زنده کند، پس قدرت بر «رجعت» هم دارد، چرا که در قرآن فرموده «إِنَّ اللَّهَ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ».
✳️ اما آیا این اتفاق تا به حال افتاده که بعد از مرگ عدهای زنده شوند و به دنیا بازگردند؟
در ادامه به چند نمونه اشاره میکنیم...
🔺
🔻
۱. أَ لَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ خَرَجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ وَ هُمْ أُلُوفٌ حَذَرَ الْمَوْتِ فَقَالَ لَهُمُ اللَّهُ مُوتُوا ثُمَّ أَحْيَاهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَذُو فَضْلٍ عَلَى النَّاسِ وَ لٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَشْكُرُونَ:
آيا به كسانى كه از ترس مرگ از خانههاى خود در حالى كه هزاران نفر بودند، بيرون آمدند [با ديده عبرت] ننگريستى؟ پس خدا به آنان فرمود: بميريد [و آنان بدون فاصله مردند]؛ سپس آنان را زنده كرد [تا بدانند رهايى از چنگ مرگ ممكن نيست]. خدا نسبت به مردم داراى فضل و احسان است، ولى بيشتر مردم سپاسگزارى نمىكنند.(سوره بقره، آیه۲۴۳).
🔰 در این آیه شریفه، خداوند از قومی خبر داده که هزاران نفر بودند و خدا آنها را میراند و سپس دوباره آنها را در همین دنیا زنده کرد.
🔺در برخی روایات آمده این قوم هفتاد هزار نفر بودند که خداوند آنها را مدتی طولانی میراند و سپس آنها را زنده کرد و مدتی طولانی بعد از آن در دنیا زندگی کردند.
🔺
🔻
۲. أَوْ كَالَّذِي مَرَّ عَلَى قَرْيَةٍ وَ هِيَ خَاوِيَةٌ عَلَى عُرُوشِهَا قَالَ أَنَّى يُحْيِي هٰذِهِ اللَّهُ بَعْدَ مَوْتِهَا فَأَمَاتَهُ اللَّهُ مِائَةَ عَامٍ ثُمَّ بَعَثَهُ قَالَ كَمْ لَبِثْتَ قَالَ لَبِثْتُ يَوْماً أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ قَالَ بَلْ لَبِثْتَ مِائَةَ عَامٍ فَانْظُرْ إِلَى طَعَامِكَ وَ شَرَابِكَ لَمْ يَتَسَنَّهْ وَ انْظُرْ إِلَى حِمَارِكَ وَ لِنَجْعَلَكَ آيَةً لِلنَّاسِ وَ انْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْماً فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ قَالَ أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ:
يا چون آن كسى كه به دهكدهاى گذر كرد، در حالى كه ديوارهاى آن بر روى سقفهايش فرو ريخته بود [و اجساد ساكنانش پوسيده و متلاشى به نظر مىآمد] گفت: «خدا چگونه اينان را پس از مرگشان زنده مىكند»؟! پس خدا او را صد سال ميراند، سپس وى را برانگيخت، به او فرمود: چه مقدار [در اينجا] درنگ كردهاى؟ گفت: يك روز يا بخشى از يك روز درنگ كردهام.
هدایت شده از محمد روح عالم
[خدا] فرمود: بلكه صد سال درنگ كردهاى! به خوراكى و نوشيدنى خود بنگر كه [پس از گذشت صد سال و رفت و آمد فصول چهارگانه] تغييرى نكرده، و به دراز گوش خود نظر كن [كه جسمش متلاشى شده، ما تو را زنده كرديم تا به پاسخ پرسشت برسى و به واقع شدن اين حقيقت مطمئن شوى]، و تا تو را نشانهاى [از قدرت و ربوبيّت خود] براى مردم [در مورد زنده شدن مردگان] قرار دهيم، اكنون به استخوانها بنگر كه چگونه آنها را برمىداريم و به هم پيوند مىدهيم، سپس بر آنها گوشت مىپوشانيم. چون [كيفيتِ زنده شدنِ مردگان] بر او روشن شد، گفت: «اكنون مىدانم كه يقيناً خدا بر هر كارى تواناست».(سوره بقره، آیه۲۵۹).
🔰در این آیه هم خداوند متعال از میراندن شخصی و زنده کردن او پس از صد سال خبر داده تا نشان دهد خداوند بر هر کاری قادر است.
🔺
🔻
۳. وَ إِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَى لَنْ نُؤْمِنَ لَكَ حَتَّى نَرَى اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْكُمُ الصَّاعِقَةُ وَ أَنْتُمْ تَنْظُرُونَ* ثُمَّ بَعَثْنَاكُمْ مِنْ بَعْدِ مَوْتِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ:
و آنگاه كه گفتيد: «اى موسى! هرگز به تو ايمان نمىآوريم تا خدا را آشكارا [با ديده خود] ببينيم». پس در حالى كه مىنگریستید، صاعقه شما را گرفت. سپس شما را پس از مرگتان برانگيختيم تا شاید سپاسگزارى كنيد.(سوره بقره، آیات۵۶-۵۵).
🔰 در این آیه هم خداوند خبر داده وقتی عدهای از بنی اسرائیل به عذاب الهی دچار شدند و به سبب صاعقه مردند، خداوند دوباره ایشان را به دنیا برگرداند بلکه شکرگزار شوند.
هدایت شده از دارالقرآنحوزهامامحسین(ع)
برنامه قرائت و جزءخوانی قرآن هر روز به همراه سخنرانی حجت الاسلام بدرخانی بعد از نماز عصر در مسجد حضرت معصومه(س) به همراه اجرای مسابقه ای قرآنی و اهدای جایزه نقدی و عکس حاج قاسم و رهبری به ۳ نفر از شرکت کنندگان به قید قرعه
سه شنبه مورخ 08/01/1402
#پایگاه_شهید_جمراسی
#اجتماعی
#امور قرآنی
#فرهنگی