🔰#گل_قند ؛ مقوی مغز و معده
❇️بسیاری ممکن است مربای گل قند را از ترکیب متناسب گلبرگ گل محمدی با قند یا شکر بدانند که مانند بسیاری از مرباها بر روی آتش تهیه میشود.
✔️اما یکی از بهترین روشهای تهیه که در غرب کشور تهیه میشود گل قند آفتابی است.
🌀طرز تهیه :
🔸گل محمدی و عسل به نسبت یک به دو تهیه میشود. برخی گل را خرد و با عسل مخلوط کرده کمی گلاب به آن اضافه میکنند، در یک قابلمه ریخته روی درب آن یک پارچه نازک سفید برای ممانعت از ورود حشرات میکشند و سپس روی آن شیشه میگذارند.
🔹این مربا بر روی پشت بام یا هر قسمت که بیشترین مدت آفتاب گیری دارد میگذارند. پس 40 روز این مربا آماده است. در طی این مدت البته مثل هر پختنی دیگر درب ظرف باز شده و هم زده میشود. رنگ این مربا نسبت به انواع دیگر تیره تر است.
✅خواص ویژه آن طبیعت گرم، آرام بخشی، مقوی مغز، مقوی معده، مفید برای خانم های باردار و مقوی رحم و بسته به محل تهیه گل میتواند ملین یا حتی ضد اسهال باشد.
🌸اغلب گل محمدی کاشان، شیراز و طارم که بسیاری عقیده دارند نسبت به بقیه ته مزه تلخ تری دارند ملین هستند برعکس گل محمدی زنجان و تبریز و اردبیل که شیرین تر هستند گاهی حتی قابض هستند.
هدایت شده از ❤️ امام خوبی ها ❤
#سلام_مولای_مهربانم❤
فرش دلم را
روی ایوان دلتنگی ،
زیر آفتاب آدینه پهن کرده ام
و رو به قبله ی آمدنت
به نمازِ انتظار ایستاده ام .
... که این حکایت
تمام جمعه های من است
و سرانجام
از پیچ سبز یکی از همین روزها
ناگهان طلوع می کنی ...
استوار و شکوهمند ...
#اللهم_عجل_لوليڪ_الفرج🌼
@Emamkhobiha🌹
هدایت شده از Montazeran
وقتی که فراتر ز زمان است رقیه
از منظر من جان جهان است رقیه
مفهوم عزیزی و غریبی و شجاعت
در جزء، نه در سطح کلان است رقیه
◼️ سالروز شهادت زهرای سه ساله، حضرت رقیّه سلام الله علیها بر شما تسلیت باد
↷💔 ʝσɨŋ↓
°|• @montazeran_72
🔰 تدابیر پاییز برای کودکان
🍴 پرهیز از پرخوری
🍹 پرهیز از نوشیدن آب و مایعات بسیار خنک
🍺 مصرف نوشیدنیهای افزاینده رطوبت مانند آب هویج، آب سیب، آب لیموشیرین، شیربادام، ماءالشعیر طبی
🍜 مصرف غذاهای افزاینده رطوبت مانند تخم مرغ عسلی، حریره بادام، فرنی، شیربرنج، سوپ جو، آشهای ساده، آبگوشت، خورش کدو، خورش به آلو
🍪 مصرف شیرینی های تهیه شده از شکر و مغز بادام و پسته مانند جوزقند و لوز بادام یا پسته
🍎 مصرف میوه های فصل مانند سیب، به، گلابی، لیمو شیرین
🌭 پرهیز از مصرف مواد افزایش دهنده خشکی مانند گوشت گاو و گوساله، سوسیس و کالباس، فست فودها و انواع کنسرو
🍟 مصرف کمتر مواد غذایی مانند بادمجان، عدس، قارچ، انواع کلم، غذاهای سرخ کردنی، ادویههای تند و تیز، کاکائو، سس
🖋 دکتر منیره سادات مطهری (متخصص طب سنتی ایران)
#انجمن_علمي_طب_سنتی_ایران
👉 @persianmedicine 👈
🌐 www.itma.ir
🔰 #اسپند دود کنید تا این خواص به شما برسد.
🔸اسپند در بعضی از نازاییهای ثانویه که جامعه ما درگیر آن شده بسیار مفید است
🔹خوراکی آن به صورت شربت وجود دارد و به دلیل مزاج گرم و خشک به کاهش عفونتهای دستگاه تنفسی، تنگی نفس و انواع عفونتهای گوارشی کمک میکند.
🔸دود اسپند خواص میکروبکشی بسیار مناسبی دارد؛ توصیه میشود در مکانهایی که ازدحام جمعیت زیاد و در فضا احتمال وجود عفونت است مانند مهد کودکها، مدارس و پادگانها اسپند دود شود.
🔹معمولاً از گیاه اسپند بیشتر به عنوان خوشبوکننده هوا استفاده میشود و شکل خوراکی آن کمتر مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که مصرف ناصحیح آن باعث تهوع و ترشح بیش از حد بزاق میشود.
📕 جزوه تدابیر پیاده روی اربعین از دیدگاه طب سنتی ایران
از آن جا که این جزوه، مشتمل بر شرح اهمّ نیازمندی های طبّی زائرین اربعین، به زبانی بسیار ساده و با استفاده از نظرات و تجربیات اساتید این فنّ بوده و از این حیث نمونه مشابهی ندارد؛ از همه شما درخواست می کنیم در رساندن این جزوه در فضای مجازی به مخاطبان آن (زائرین، فعالین طب سنتی، صاحبان مواکب، ارباب فضای مجازی و مدیران اجرایی این حوزه) به یاری مؤلّفین آن همّت نمایید.
🔰درد گوش
🔸عوامل ایجاد کننده درد گوش در طب ایرانی متعدد می باشند که بر حسب عامل ایجاد کننده آن نیاز به درمان اختصاصی دارد.
🔹 ولی اگر به هر دلیلی دچار درد گوش شده اید ، بخور مخلوط مساوی گلاب و سرکه می تواند به کاهش درد و حتی عفونت کمک کند. همچنین از بخور آب به تنهایی یا بخور جوشانده ختمی ، بنفشه ، آویشن شیرازی ، مرزنجوش ،بابونه و پونه نیز می توانید بهره ببرید.
🔰 #افسردگی در پاییز
✔️تغییرات جوی و آب و هوایی در هر فصلی همچنان که بر پیکره طبیعت و درختان و زمین اثر گذار است بر ساحت جسم و جان انسان نیز تاثیرگذار است.
🌸 اختلالات عاطفی فصلی (seasonal affective disorder) شامل افسردگی پاییزی و زمستانی نمونه ای از اختلالات خلقی در این فصول است. مطالعات جدید نشان داده تابش کمتر و مایل نور خورشید در این فصول سبب کاهش تولید سروتونین در مغز می شود و در افراد مستعد، افسردگی ایجاد می کند.
در طب ایرانی نیز طبیعت پاییز سرد و خشک است و افراد مستعد بیماری های سودایی ممکن است درجاتی از اختلالات خلقی افسردگی را تجربه کنند.
🌸برای پیشگیری از افسردگی در این فصل توصیه به مصرف موارد زیر می شود:
1. شیره بادام
2. مربای سیب
3. مربای به
4. فالوده سیب و به با گلاب و عسل و کمی زعفران
5. شربت گلاب و زعفران
6. شربت شیره انگور
❇️علاوه بر موارد فوق توصیه می شود از انزوا و گوشه گیری و فکر و خیالات منفی و شنیدن خبرهای ناراحت کننده دوری گزینند و به جای آن ورزش معتدل، شنیدن نغمه های دلنشین و هم نشینی با دوستان و اقوام را در برنامه خود قرار دهند.
🔰آیا حرارت دادن عسل مضر است؟!
🔽در مکاتب مختلف طبی شباهتها و تفاوتهایی وجود دارد، برخی از این تفاوتها ریشه در تفاوتهای اقلیمی و نژادی داشته و لذا قابل تعمیم به سایر اقلیم ها و نژادها نیستند؛ از جمله این تفاوتها، بحث عسل حرارت دیده است!
🔽توصیه به عدم مصرف عسل حرارت دیده (heated honey) و سمی بودن آن از توصیه های اکید مکتب طب هندی (آیورودا) می باشد. طبق دیدگاه آیورودا، عسل نباید به هیچ روشی اعم از حرارت مستقیم یا مخلوط با نوشیدنی های داغ، بیشتر از ۴۰درجه سلسیوس حرارات ببیند و توجیه متخصصان این طب در این باره اینگونه است که حرارت دادن عسل موجب دشواری هضم آن و تبدیل آن به مواد لزج و چسبناکی می شود که با چسبیدن به غشای موکوسی، مجاری بدن را مسدود می کنند.
🔽عسل های تجاری طی فرآوری، حرارت می بینند تا هم ویسکوزیته آنها کاهش پیدا کند و هم از کریستالیزه شدن آنها جلوگیری به عمل آید.
این حرارت موجب ایجاد ماده ای بنام #هیدروکسی متیل فورفورالدهید (HMF) در عسل می شود.
🔹این ماده از شکسته شدن فروکتوز موجود در عسل به وجود می آید و میزان آن در عسل به عنوان شاخصی برای استانداردسازی بهداشتی عسل و محصولات آن مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹بر اساس استاندارد های بین المللی غذایی، میزان HMF موجود در عسل پس از فرآوری، نباید بیشتر از ۴۰ mg/kg باشد.
🔽به نظر می رسد که برای اثبات ادعای سمیت عسل حرارت دیده در انسان، تا کنون شواهد کافی در دسترس نیست و نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.
👈اما در مکتب پزشکی ایرانی توصیه مستقیمی مبنی بر منع حرارت دادن عسل وجود ندارد. از سوی دیگر از عسل یا آب و عسل جوشانده (مطبوخ) در کتب متعددی نظیر مخزن الادویه(از بزرگترین دارونامه های پزشکی ایرانی) و کامل الصناعه (یکی از جامع ترین دایره المعارف های طبی) در بحث درمان بیماری ها، نام برده شده است. نکته قابل توجه اینکه پزشکان طب ایرانی، حرارت دادن عسل و گرفتن کف روی آن را در واقع نوعی اصلاح عسل می دانسته اند که برای مصارف درمانی خاص کاربرد پیدا می کرده است.
🔸نکته دیگر اینکه در کتب مرجع طب سنتی ایران، ترکیب عسل با آب، ملایم بودن حرارت و عدم تغییر طعم عسل به عنوان شروط حرارت دادن عسل نام برده شده است.
🔹ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که عسل های تازه طبیعی، مقدارهای متفاوتی از HMF را دارا هستند و بنابراین عواملی نظیر منطقه جغرافیایی و آب وهوا، نوع زنبور عسل و تغذیه آن و ….، قطعا در میزان ترکیبات شیمیایی عسل موثر است.
🔰 از خوردن #باميه غافل نشويد.
🔸بامیه برای دیابتیها و #بیماران_قلبی مفید است. فیبر آن، شاخص گلایسمی پایینی به آن میدهد، یعنی به سرعت قند خون را بالا نمیبرد. بدین ترتیب که سرعت جذب قند را کاهش داده و به حفظ قند خون کمک میکند، بنابراین برای افراد مبتلا به #دیابت نير مفید است.
🔹 اثر بامیه در کاهش #کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار مفید این سبزی است، زیرا مانند داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی ندارد.
⚠️برای حفظ اثرات مفید بامیه و آنزیمهای هضمی آن، باید آن را خیلی کم بپزید، یعنی با حرارت کم یا با بخار ملایم پخته شود، ولی اگر خواستید آن را سرخ کنید، از مقدار کمی روغن زیتون برای تفت دادن آن استفاده کنید.
🔹این سبزی دارای ماده لزجی است که کمک فوق العادهای به #دفع_مواد_زائد و سموم در سیستم گوارشی میکند.
🔸یکی از عوارض رژیمهای کاهش وزن ابتلا به #یبوست میباشد که مصرف بامیه هم مانع یبوست میشود و هم به روند کاهش وزن کمک میکند.
🔹فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و ابتلا به بیماریهایی از قبیل بواسیر میشود. بامیه به دلیل خاصیت لزج بودن و لغزندگی، یکی از ملینهای بسیار مفید به شمار میآید.
🖋