🌸 #حمایت_از_کالای_ایرانی یعنی چه؟!
🔸 #اقتصاد_مقاومتی یعنی اقتصادی که با وجود همه مشکلات و کمبودها به اهدافش برسد. این یک #اقتصاد_عقلانی است، زیرا همه کشورها در مسیر اهداف خود با موانع مختلفی رو به رو هستند و به همین جهت اغلب کشورهای پیشرفته چنین مسیری را به اقتصاء اهداف و موانع اقتصادی خود در پیش گرفته اند.
🔸اقتصادی مقاوم است که برای پرش از موانع و مشکلات قدرتمند باشد و مهم ترین عامل قدرت اقتصادی، توان بالای تولید ملی است. تولید ملی قوی (هم کمی و هم کیفی) از یکسو وابستگی به خارج را کاهش می دهد و از سوی دیگر باعث استحکام درونی اقتصاد (از سطح خانواده تا سطح ملی) می شود.
🔸اما تولید ملی قوی نیازمند تحقق 6 عامل کلیدی است: 1. بازار مصرف کافی، 2. علم و فن آوری ثروت آفرین، 3. مواد اولیه مناسب، 4. سرمایه کافی، 5. نیروی کار توانمند، 6. فرهنگ تولیدی.
🔸در واقع حمایت از کالای ایرانی بدین معناست که هرکس در هر جایگاهی و موقعیتی به تقویت تولید ملی کمک کند؛ یکی با خرید کالای ایرانی (مردم و مصرف کنندگان)، دیگری با تولید بیشتر و با کیفیت تر (تولیدکنندگان، سرمایه گذاران و کارگران) و دیگران با کوشش علمی و ...؛
🎯 به طور قطع تقویت تولید ملی و حمایت از کالای ایرانی با تامین بازار (#خرید_کالای_ایرانی) آغاز می شود و به سایر بخش ها (تامین مواد اولیه مناسب، علم و فن آوری، سرمایه کافی، نیروی کار توانمند و ...) تسری می کند.
🌺🌺🌺 سال 1397، سال #حمایت_از_کالای_ایرانی بر همه ایرانیان غیور مبارک باد. 🌹🌹🌹
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️ دکتر حجت الله عبدالملکی
◀️ سروش، ایتا و تلگرام:
@drabdolmaleki_ir
◀️اینستاگرام:
https://www.instagram.com/dr.h.abdolmaleki
🔴 کاروان #اقتصاد_مقاومتی_جهانی در ایستگاه #چین ،
🔸پس از #روسیه و #ترکیه، تیم پژوهشی و رسانه ای #اقتصاد_مقاومتی_جهانی به سرپرستی دکتر حجت الله عبدالملکی دیروز وارد پکن شد.
🔹هدف از این سفر همانند سفرهای گذشته، تبیین #نظریه_اقتصاد_مقاومتی برای اقتصاددانان برجسته کشور چین و تشریح آن در بستر اقتصاد این کشور است.
🔸همچنین مستندی با همین موضوع در جریان این سفر تولید می شود.
🔹در سفرهای گذشته به روسیه و ترکیه، نظریه اقتصاد مقاومتی مورد توجه و تاکید عموم اقتصاددانان حاضر در جلسات قرار گرفته بود.
🎯 جزئیات برنامه سخنرانی ها و دیدارها متعاقبا اعلام خواهد شد.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️ دکتر حجت الله عبدالملکی
◀️ ایتا، سروش و تلگرام:
@drabdolmaleki_ir
◀️اینستاگرام:
https://www.instagram.com/dr.h.abdolmaleki
✳️🖊 سلسه مباحث "#حمایت_از_کالای_ایرانی" - شماره (۱): "شبهات مصرف کالای داخلی (۱)": کشورهای پیشرفته بر مصرف کالای داخلی اینقدر که ما تاکید داریم تاکید نداشته اند!!!""
🚦تبیین شبهه: اگر قرار است ما پیشرفت کنیم چرا مسیر کشورهای توسعه یافته را نرویم؟! و این کشورها بر مصرف کالای داخلی تاکید نمی کنند!
📚 پاسخ: کشورهای توسعه یافته هم در گذشته بر مصرف داخلی کالا تاکید داشته اند و هم در حال حاضر هر زمان نگران تولید ملی شان باشند از مصرف داخلی مراقبت می کنند. چند مثال را عرض می کنم:
📌1) آمریکا پیش از تئوری اقتصاد جهانی- که خودش مطرح کرده است- در انزوای اقتصادی به سر می برده است که هدف اصلی آن حفاظت تولیدکنندگان خود از رقابت با تولیدکنندگان اروپایی بوده است. هم اکنون هم هر زمان تولید ملی ش را در خطر ببیند به شدت واردات را کنترل می کند، حتی اگر با قواعد سازمان تجارت جهانی (WTO که خودش پایه گذاری کرده) در تعارض باشد (آخرین مورد هم چند هفته پیش در جنگ تجاری با چین)؛
📌 2) آلمان و فرانسه در دوره پس از جنگ دوم جهانی برای تقویت تولید ملی خود به شدت واردات را محدود کردند؛
📌 3) یکی از رموز پیشرفت کره جنوبی، فرهنگ مصرف کالای داخلی و کراهت اجتماعی مصرف کالای خارجی بوده است؛
📌 4) هم اکنون کشورهایی مانند هند تاکید جدی بر مصرف کالاهای داخلی دارند (پیش بینی شده است هند تا سال 2050 میلادی دومین اقتصاد بزرگ جهان باشد)؛
📌 5) در جریان بحران مالی 2008 (که بسیاری بانک ها و شرکت های اروپایی و آمریکایی ورشکست شدند) بسیاری مصرف کنندگان اروپایی برای حمایت از تولید ملی خود از خرید کالای خارجی خودداری می کردند؛
🎯 بدون تولید پیشرفت ممکن نیست ... و یکی از نیازهای تولید بازار است ... اگر بازار صادراتی نشد، حتما بازار داخلی و مصرف کالای داخلی ..
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️ دکتر حجت الله عبدالملکی
◀️ ایتا، سروش و تلگرام:
@drabdolmaleki_ir
◀️اینستاگرام:
https://www.instagram.com/dr.h.abdolmaleki
✅ دیدگاه معاون ارشد اسبق بانک جهانی در خصوص #نظریه_اقتصاد_مقاومتی
🔸 در پی تبیین #نظریه_اقتصاد_مقاومتی برای اقتصاددانان کشورهای مختلف و دریافت ارزیابی و دیدگاه آنها در مورد این نظریه، دیروز جمعه، با جناب #پروفسور_جاستین_لین (معاون ارشد رییس بانک جهانی در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲، استاد برجسته اقتصاد دانشگاه پکن، رییس مرکز مطالعات توسعه چین و اقتصاددان ارشد مورد اعتماد رییس جمهور چین) دیدار و گفتگویی مفصل داشتم.
🔹 در این جلسه در ارتباط با الگوهای قابل اعتماد توسعه برای کشورهای در حال توسعه گفتگو کردیم.
🔺 ایشان در سالهای اخیر نظریه ای با عنوان "اقتصاد ساختاری جدید" ارائه کرده اند که خلاصه آن اهمیت توسعه درونزا با استفاده از ظرفیت های موجود کشورهاست.
🔸 در این گفتگو بعد از توضیح مختصر #اقتصاد_مقاومتی از ایشان خواستم این نظریه را نقد و تحلیل کنند. در توضیحات ایشان اغلب مولفه های اصلی اقتصاد مقاومتی از جمله ضرورت الگوی بومی برای توسعه، توجه به فرهنگ و تربیت اقتصادی، اهمیت اقتصاد دانش بنیان (به خصوص برای ایران، به جهت وجود انبوه نیروی کار تحصیلکرده و خلاق!)، روش های مبارزه با مفاسد اقتصادی، ضرورت حمایت جدی دولت از تولید ملی و ... مورد تایید قرار گرفت و تقریبا هیچ بخشی از این نظریه با مخالفت ایشان مواجه نشد.
🔹 همچنین هر دو در اینکه #اقتصاد_نئوکلاسیک آمریکایی نمی تواند باعث توسعه کشورها شود اتفاق نظر کامل داشتیم. ایشان هم معتقدند به علوم اقتصادی متفاوت و بومی کشورها نیاز داریم و از این جهت هم با مضمون اقتصاد مقاومتی موافق بودند.
🔸 برای بنده جالب بود که ایشان با وجود اینکه چهار سال معاون ارشد #بانک_جهانی بودند، با اغلب توصیه های این بانک و #صندوق_بین_المللی_پول (IMF) به کشورهای در حال توسعه مخالف بودند و صلاحیت این سیاستها برای توسعه را زیر سوال می بردند.
🎯 واقعیت این است که اقتصاددانان مستقل و دغدغه مند جهان به دنبال مدلهای متفاوتی برای توسعه هستند و نظریه اقتصاد مقاومتی از این جهت برای آنها جالب است.
yon.ir/SAfV5
#اقتصاد_مقاومتی_جهانی
#گغتمان_اقتصادی_انقلاب_اسلامی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
✳️ دکتر حجت الله عبدالملکی
◀️ ایتا، سروش و تلگرام:
@drabdolmaleki_ir
◀️ اینستاگرام:
https://www.instagram.com/dr.h.abdolmaleki