قرآن به پیغمبر خاتم خطاب میکند "فاصبر" صبر کن، استقامت کن، با انگیزههای انحطاط آفرین مبارزه کن.
"ان وعدالله حق" بیگمان وعدهای که خدا داده و گفته شما پیروز خواهید شد، محقق میشود.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
رئیس هیئت مدیره مرغ
پیش بینی میشد وضعیت تولید و بازار تخم مرغ در شش ماه دوم سال به شدت نامطلوب باشد، تصمیم گرفته شد که در ماههای خرداد، تیر و مرداد، ماهیانه ۲ میلیون مرغ تخم گذار تولک اجباری (دادن استراحت و قطع تخم گذاری) برده شود که تاکنون برای ۴ میلیون قطعه این اتفاق افتاده است. وی افزود: مرغهایی که از تولک خارج میشوند، دو ماه طول میکشد تا مجدداً شروع به تخم گذاری کنند ضمن اینکه اگر تولک بری انجام نشود مرغها به کشتارگاه فرستاده میشوند. این فعال بخش خصوصی با بیان اینکه اواخر اردیبهشت ماه بنده شخصاً و رو در رو به وزیر جهاد کشاورزی در زمینه کشتار مرغها و کاهش تولید تخم مرغ هشدار دادم، گفت: آن زمان به وزیر گفتم که ۱۰ هزار تن تخم مرغ از مرغداران خریداری و ذخیره شود اما هیچکس به این هشدارها اهمیت نداد و احتمالاً به این حرفها خندیدند و آن را جدی نگرفتند. نبی پور درباره اینکه پیش بینی میکنید طی هفتههای آینده وضعیت قیمت تخم مرغ به چه صورت باشد؟، تصریح کرد: وضعیت به همین منوال خواهد بود چرا که مرغی نیست تا تخم کند و بحث عرضه و تقاضا بازار را مدیریت میکند و وقتی عرضه نیست و تقاضا بالاست، قیمت نیز متعادل نخواهد شد. /مهر
به گزارش الف، بعد از فشار مردم و گروهها و نمایندگان پارلمان عراق بر دولت برای اجرای مصوبه پارلمان در اخراج نظامیان آمریکایی از خاک عراق و تاکید بر در اولویت قرار دادن این موضوع در مذاکرات راهبردی بغداد و واشنگتن، «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده توافقی را در این خصوص با دولت آمریکا امضا کرد.
مصطفی الکاظمی که از زمان انتصاب به نخستوزیری عراق مواضع نرمی در قبال ایالات متحده اتخاذ کرده و هرگز واکنش قاطعی به تجاوزات این کشور علیه حاکمیت عراق نشان نداده است تحت فشار برخی مقامات و نیز کل ملت عراق به مردم این کشور وعده داد که زمینه خروج نظامیان آمریکا را در مذاکرات خود با «جو بایدن» رئیسجمهوری ایالات متحده فراهم کند.
به گزارش فارس، مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به تعدادی از سؤالات و ابهامات مربوط به طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی» پاسخ داده است.
متن کامل گزارش مرکز پژوهشها را در ادامه میخوانید.
۱) مصادیق خدمات پایه کاربردی چیست؟
مصادیق اصلی خدمات پایه کاربردی بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی عبارتند از: شبکه های اجتماعی، جستجوگرها، خدمات پایه مکانی و نقشه (مانند بلد و نشان)، خدمات میزبانی داده و...
۲) طرح اولیه موسوم به طرح صیانت ایرادات زیادی داشته آیا همان طرح در دستور است؟
طرح صیانت سال ۱۳۹۹ از دستور خارج و بایگانی شد و مفاد طرح جدید از نو و طی جلسات متعدد کارشناسی بازنویسی شده است.
۳) چرا باید طرح در قالب اصل هشتاد و پنجم مورد بررسی قرار گیرد؟
1- ابعاد فنی و کارشناسی طرح بالاست و از پیچیدگی زیادی برخوردار است؛ 2- ذی نفعان زیادی دارند؛ 3- با 85 ای شدن امکان مداخله مستقیم نظرات مردم و کارشناسان در قانونگذاری فراهم می شود ولی در غیر آن این امکان فراهم نمی شود؛ 4- امکان قانونگذاری با کیفیت بهتر فراهم می شود؛ 5- متن نهایی قانون دائمی نمی شود، بلکه موقت خواهد بود (3-5سال) و در نتیجه امکان اصلاح بیشتری برای قانون دائمی خواهد داشت.
۴) چرا کمیسیون اصلی بررسی کننده طرح کمیسیون فرهنگی است و سایر کمیسیون ها از جمله کمیسیون صنایع و امنیت ملی و سیاست خارجی دخیل نیستند؟
با اعمال اصل 85 بنا بر آن شده است که طرح به کمیسیونی مشترک با عضویت نمایندگانی از چند کمیسیون ارجاع شود.
۵) برای اصل 85 شدن چه ضمانتی وجود دارد فرآیند نامناسب دیگر طرح ها تکرار نشود؟
الزامات پیشنهادی اصل 85 شدن: 1. به کمیسیون مشترک متشکل از چند کمیسیون ارجاع شود؛ 2. نماینده معاونت قوانین در همه جلسات حضور داشته باشد؛ 3. نماینده رسانه ملی و خبرگزاری خانه ملت در همه جلسات حضور داشته باشند؛ 4. کارشناسان مستقل، نمایندگان دولت و بخش خصوصی حضور داشته باشند؛ 5. مصوبات کمیسیون پس از هر جلسه به صورت عمومی منتشر شود
سوالات مرتبط با کسب وکارها
۱) آیا محدوده طرح شامل خدماتی پرکاربرد کسب و کارهای نظیر دیجیکالا، دیوار و اسنپ آچاره آپارات و مانند این ها میشود؟
خیر، این طرح صرفاً در محدوده خدمات پایه کاربردی مصرح در مصوبات شورای عالی فضای مجازی (جلسه 35 و 66) است و موارد ذکر شده در سوال خدمات کاربردی هستند نه خدمات پایه لذا شاملشان نمی شود.
۲) آیا این طرح برای کسب و کارهای فضای مجازی مشکلی ایجاد میکند؟
خیر؛ نهتنها این طرح مشکلی برای کسبوکارها ایجاد نخواهد کرد؛ بلکه در فصل حمایت در 13 ماده محورهای حمایت از خدمات پایه کاربردی را آورده است که ازجمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
1) در نظر گرفتن حقالسهم تولیدکنندگان محتوا، 2) ممنوعیت تبلیغات دستگاههای دولتی در خدمات پایه کاربردی خارجی غیرمجاز، 3) ارائه معافیتهای مالیاتی، 4) الزام ارائه خدمات بانکی اختصاصی و ارائه خدمات دولت الکترونیک
3) آیا با تصویب این طرح، تبلیغات کسبوکارهای داخلی در سکوهای خارجی ممنوع خواهد شد؟
خیر؛ در طرح تصریح شده است که مردم و کسبوکارها از ممنوعیت تبلیغات در خدمات پایه کاربردی خارجی غیرمجاز، معاف هستند.
۴) آیا با تصویب این طرح فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی (مسدود شده یا آزاد) تخلف محسوب میشود؟
خیر؛ هر خدمت پایه کاربردی که مشابه ای که نیاز مردم را مرتفع سازد (اعم از داخلی یا خارجی) نداشته باشد، اجازه مسدودسازی آن داده نشده است. دولت نیز ملزم شده تا نیازهای اساسی کشور در زمینه خدمات پایه کاربردی را برطرف نماید.
۵) آیا با تصویب این طرح واتساپ، اینستاگرام، گوگل و سایتهای پرمراجعه خارجی که توسط کسبوکارها مورد استفاده قرار میگیرد، فیلتر خواهد شد؟
خیر هیچکدام فیلتر نمی شوند چون هیچ نمونه جایگزینی ندارد همچنین برای بازاریابی بین المللی و جهانی سازی محتواهای فاخر ایرانی به استفاده از این سرویس ها نیاز داریم.
۶) آیا با تصویب این طرح استفاده از فیلترشکن ممنوع خواهد شد؟
اصل استفاده از فیلترشکن در این طرح ملاحظه شده و پیشنهاد شده ضوابط آن توسط کمیسیون عالی تنظیم گر تعیین شود.
۷) آیا با تصویب این طرح توزیع فیلترشکن توسط افراد جرم محسوب خواهد شد؟
خیر؛ بنابر ماده 33 طرح، صرفاً فعالیت تجاری به منظور کسب درآمد و انتشار عمده فیلترشکنها آن هم تنها در موارد غیر مجاز بنابر تشخیص کمیسیون عالی جرمانگاری شده است.
۸) آیا با تصویب این طرح پهنای باند اینترنت کم میشود؟
نه لزوماً بلکه به عنوان یک ابزاری برای جایگزینی سیاست مسدود سازی برخی پلت فرم ها اعمال می شود.
سوالات مرتبط با دستگاه های اجرایی
۱) آیا با تصویب این طرح قدرت وزارت ارتباطات کاهش پیدا خواهد کرد؟
خیر؛ تنها اصلاحاتی که پس از تاسیس شورای عالی فضای مجازی لازم بود در ساختار آن وزارتخانه صورت گیرد اجرایی خواهد شد. همانطور
که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است وزارت ارتباطات نیز مجری مصوبات شورای عالی فضای مجازی خواهد بود.
۲) آیا با تصویب این طرح ستاد کل نیروهای مسلح بر اینترنت کشور مسلط خواهد شد؟
خیر؛ صلاحیت نیروهای مسلح بر فضای مجازی صرفا به تامین امنیت زیر ساخت های ارتباطی فناوری اطلاعات آن هم زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی محدود شده که در واقع در گذرگاه های ایمن مرزی خواهد بود. مضافاً اینکه نیروهای مسلح هیچ حقی در تأمین مصادیق محتوای مجرمانه، خدمات غیرمجاز و تغییر ترافیکی در کشور ندارد
باسلام وتحیت خدمت همه اساتید گرانقدر ، عرض خداقوت داریم به همه بزرگواران وهمراهان گرامی
✍ طبق روال روزهای جمعه هر هفته ، تحلیل های راهبردی زیر با عناوین :
✅نگاهی به عبرتهای تاریخی سرگذشت جریان نفاق ، از مرداد ۱۳۶۷ تا مرداد ۱۴۰۰
✅روایتی ازجزئیات مذاکرات اخیرایران باآمریکاواروپا
✅نشریه هدایت
✅پرسمان طرح صیانت از حقوق کاربران
✅رصد نامه
👈جهت بهره برداری شما اساتید محترم در کانال انقلابی بمانیم ثامن الائمه در دو پیام رسان داخلی ایتا وسروش با آدرس های زیر، تقدیم می گردد.👇👇
ایتا
https://eitaa.com/e_beman
سروش
http://sapp.ir/e_beman
انقلابی بمانیم"ثامن الائمه"( کانال تحلیلی و نخبه پسند)
نگاهی به عبرتهای تاریخی سرگذشت جریان نفاق ، از مرداد ۱۳۶۷ تا مرداد ۱۴۰۰.pdf
287.2K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
پرسمان طرح صیانت از حقوق کاربران.pdf
292.6K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
نشریه هدایت.pdf
512.5K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
روایتی ازجزئیات مذاکرات اخیرایران باآمریکاواروپا.pdf
307.3K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
رصد نامه.pdf
400.8K
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
◼️مخاطبان و فرهیختگان عزیز نظر به اهمیت مطالب بارگذاری شده و ضرورت مطالعه آن ؛ تا صبح شنبه بارگذاری نخواهیم داشت.
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم ( عید ولایت مبارک باد
🌹👇ولایت ستون دین است
[سوره المائدة (5): آيه 67]
يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكافِرِينَ (67)
اى پيامبر! آنچه را از سوى پروردگارت به تو نازل شده است (در مورد ولايت و جانشينى حضرت على) اعلام كن و اگر چنين نكنى، رسالت الهى را نرساندهاى و (بدان كه) خداوند تو را از (شرّ) مردم (و كسانى كه تحمّل شنيدن اين پيام مهم را ندارند) حفظ مىكند. همانا خداوند گروه كافران را هدايت نمىكند.
🌹☘آیه الله جوادی آملی
ما تو را فرستادیم که خاتم انبیا باشی، دینت همگانی و همیشگی است، تو این دو اصل همگانی و همیشگی را چگونه میخواهی حفظ کنی، این کلیت و دوام به وسیله علی(ع) و اولاد علی(ع) است، آنجا فرمود وَاللّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ».
جریان غدیر بعد از فتح مکه بود که همه نیروهای مسلح خلع سلاح شدند، بعضیها اسلام آوردند و بعضیها تسلیم شدند، آن وقت حضرت از کسی نمیترسید، امام تقیه دارد اما پیامبر(ص) تقیه ندارد، پیامبر(ص) از کسی ترسی نظامی نداشت، میترسید مردم نپذیرند، در آیه محل بحث هم همینطور است
☘🌹تدوین : رجبعلی بازیاد
https://eitaa.com/e_beman
قرآن به پیغمبر خاتم خطاب میکند "فاصبر" صبر کن، استقامت کن، با انگیزههای انحطاط آفرین مبارزه کن.
"ان وعدالله حق" بیگمان وعدهای که خدا داده و گفته شما پیروز خواهید شد، محقق میشود.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_بیست_و_یکم
نخستین انتصاب ابراهیم رئیسی

نخستین اقدام دولت، اجرای سیاستِ حمایتی مؤثر از مستضعفان است. روشن است که وقتی از این وضعیت غیرقابل قبول نجات پیدا میکنیم که دردها را با علم و دانش و با تکیه بر ارزش ها و اقتضائات کشور بشناسیم.
احمد توکلی رییس هیأت مدیره دیده بان شفافیت و عدالت نوشت:
نخستین انتصاب
پرداختن به اقتصاد بحرانزده کشور و معیشت پرتنگنای مردم، مهمترین کار دولت است. مصاف در این میدان، تنها از اقتصاددانان مجربی بر میآید که به ویژگیهای مخرب مدل تحمیلی صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی تحتِ نام تعدیل اقتصادی واقف باشند؛ و به جای تمرکز بر رشدِ تنها، و سپردن عدالت به بازاری آلوده به انحصار و تبانی و بیقاعده و بی نظارت؛ رشد و عدالت، هر دو را توأمان موضوع کار خویش بدانند. انتخاب معاون اولی اقتصاددان، از نظر علمی صاحبنظر و مسلط به مسائل کشور و از نظر شخصیتی فروتن، پاک دست، فسادستیز، دغدغهمند، مردمگرا و از اشرافیت بری باشد، نخستین و فوریترین اقدام شما است. وجود چنین شخصیتی در کنار جنابعالی مدیریت بر کابینه را متقنتر و علمیتر میسازد. در رفع اختلافنظرهای طبیعی بین وزیران، به ویژه، در تدبیر امور اقتصادی، تأثیر بسزا دارد
دل خوزستان به سد گوتوند گرم است
آخرین اقدامات برای رفع مشکل کم آبی خوزستان
بر روی رودخانه بزرگ کارون، سدهای کارون ۴، کارون ۳، مسجد سلیمان، شهید عباسپور و گتوند ساخته شده است اما بر روی رودخانه بزرگ دز، تنها سد دز و بر روی رودخانه بزرگ کرخه که در بالادست حوضه آبریز آن سد سیمره احداث شده، سد کرخه ساخته شده است.

مشکل اصلی کم آبی امسال خوزستان از حوزه های آبریز دز و کرخه است. در حوزه آبریز کارون بزرگ با وجود سدهای متعدد، هر آنچه از سدهای بالادست جهت تأمین آب و تولید انرژی برق آبی رهاسازی شده در سد بزرگ گتوند ذخیره شده اما در دو رود دز و کرخه، آنچه رهاسازی شده، بخشی مورد استفاده مردم قرار گرفته و بخشی دیگر به تالاب هورالعظیم و خلیج فارس وارد شده است.
در شرایطی که ذخایر سد کرخه و دز مطلوب نیست، سد گتوند در حال حاضر بیش از ۴ میلیارد مترمکعب آب در مخزن خود ذخیره دارد و پشتوانه تأمین آب این روزهای خوزستان و ماههای ابتدایی پاییز است
محمدباقر قالیباف در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت:
«همشهری، همولایتی و هنرمند دوستداشتنی آقا رضای کیانیان عزیز...
عید را به شما تبریک میگویم؛ ان شاء الله زیر سایه مولا علی سلامت و موفق باشید.
آقا رضای عزیز؛ همین اول بسم الله من هم یک قسم مشدی میدم که جان امام رضا (ع) از روزی که کار این مجلس شروع شد یک روز هم نبوده که از بیعملی و بیخیالی آقایانی که مسئولان اجرایی کشور در حوزههای اقتصادی بودهاند خون به دلمان نشده باشد.
بگذار تا چند فقرهاش را برایت راست و حسینی تعریف کنم؛ چیزی از طرح جهش مسکن شنیدهای؟ برای ساختن یک میلیون واحد مسکن قانون نوشتیم، اعتبارات آن را در بودجه دیدیم، سازوکارش را مشخص کردیم، گفتیم این طرح این قانون این سازوکار این هم پول. فکر میکنی چه کردند؟ هیچ نکردند! که البته انشاءالله دولت بعد با جدیت و برنامه صحیح آن را پیگیری و اجرا خواهد کرد. برای خانههای خالی مالیات گذاشتیم تا بازار مسکن کمی آرام بگیرد و گرفت چون خانههای بیشتری اجاره رفت.
در بودجه خدا را شاهد میگیرم که تمام تلاشمان کمک کردن به ضعیفترین اقشار مردم بود؛ بعد از بیش از ده سال، اعتبار همسان سازی حقوق بازنشسته های تامین اجتماعی را تصویب کردیم تا یک پیرمرد یا پیرزن بازنشسته جلوی فرزندان و نوههایش شرمنده نباشد. بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان برای محرومیتزدایی و ایجاد شغل در کشور اعتبار تخصیص دادیم و از آن طرف هم کسری بودجه را کاهش دادیم تا اسب سرکش تورم لااقل کمی مهار شود. وام ازدواج و وام مسکن تا دو برابر افزایش پیدا کرد و برای زوجهای جوان افزایش وام ویژهای در نظر گرفته شد. این را شاید شنیده باشید که حقوق سربازان وظیفه هم تا بیش از سه برابر افزایش پیدا کرد و از ابتدای سال با همین مبنای جدید به آن عزیزان حقوق پرداخت شده است.
علاوه بر این بعد از سالها، مصوب کردیم که حتما نمایندگان کشاورزان در فرایند تعیین قیمت محصولات کشاورزی مداخله کنند تا ظلم قدیمی در تعیین تعرفه این محصولات رفع شود و قیمت خرید دولتی عادلانه گردد. کلیات مالیات بر عایدی سرمایه را هم پس از سالها تایید و تاکید کارشناسان تصویب کردیم تا نظام مالیاتی علیه فقیرترین مردم تعدیل و اصلاح شود و برای افزایش یارانهها نیز مصوباتی گذراندیم که البته آنگونه که مصوب شد، به اجرا درنیامد
هفت اقدام عنادآمیز آمریکا در مذاکرات وین!
«دکتر غریبآبادی» عضو تیم مذاکرهکننده کشورمان در وین، در گفتگو با سایت رهبر معظم انقلاب از هفت اقدام ضد توافق آمریکا در مذاکرات اخیر خبر داد و گفت: «آمریکاییها در مذاکرات اخیر حاضر نشدند از موضع عنادآمیز خود کوتاه بیایند. مصادیق مختلفی دراینباره قابلبررسی است: 1- کل تفاهم را به پذیرش بندی در خصوص انجام گفتگوهای آتی در مورد مسائل منطقهای گره زدند. 2- حاضر به لغو دستور اجرایی تحریم تسلیحات نشدند که کاملاً با قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام در تناقض آشکار است. 3- حاضر به برداشتن تحریمهای ترامپ علیه بیش از ۵۰۰ نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی و لغو قانون تحریمی کاتسا نشدند. 4- حاضر به ارائه تضمین در مورد عدم تکرار رفتارهای مشابه دولت قبل در قبال تفاهم هستهای نشدند؛ حتی حاضر نشدند دوره زمانی معقولی را برای تداوم کار شرکتهایی که با ایران وارد تجارت میشوند، در نظر بگیرند. 5- حاضر به بحث درباره خسارات وارده به ایران در اثر خروج غیرقانونی از تفاهم هستهای نشدند. 6- درباره فعالیتها و تعهدات هستهای زیادهخواهیهایی را مطرح کردند که حتی فراتر از برجام است. 7- نپذیرفتند که ابتدا آنها باید تمامی تعهدات را انجام بدهند و پس از راستی آزمایی، ایران به اجرای تعهداتش بپردازد».
نگرانی یک پژوهشگر از آمار کاهش موالید در کشور
«صالح قاسمی» پژوهشگر تحولات جمعیت ایران و جهان و جمعیت شناس در رابطه با کاهش میزان تولد در سه سال گذشته اظهار کرد: «ما از ۲ میلیون و دویست هزار تولد دهه ۶۰ تا سال ۹۴ روند کاهشی را کاملاً داشتهایم؛ بهطوریکه در این سال، ۱ میلیون و پانصد و هفتاد هزار تولد داشتهایم، اما از سال ۹۴ به بعد سیر کاهش تولدها شیب بسیار تندی داشته که سقوط گونه بوده است». وی بیان کرد: «در سال ۹۵، شاهد کاهش ۴۲ هزار تولد بودهایم و سال بعد، یعنی سال ۹۶، کاهش ۴۱ هزار تولد داشتهایم و در سال ۹۷، ۱۲۱ هزار تولد را از دست دادهایم و رقم کاهش تولد در سال ۹۸ نیز به ۱۷۰ هزار تولد رسید که کاهش عجیبی است تا جایی که فقط در یک سال، شاهد این سیر نزولی بودهایم و سال ۹۹، دوباره بیش از ۱۰۰ هزار تولد را از دست دادهایم و به عدد ۱ میلیون و نود هزار رسیدیم». وی گفت: «جمع کاهش تولد در سه سال۹۷ تا ۹۹، حدود ۴۰۰ هزار بود و این کاهش حدود ۳۰ درصدی تولدها است که این موضوع بسیار نگرانکننده است»
▼گزارش روز
چرا مذاکرات به نتیجه نرسید؟
وزیر امور خارجه کشورمان، ۲۹ تیرماه و در ششمین سالگرد تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نامهای به دبیرکل این سازمان ارسال کرد و جمعبندی از مجموع بدعهدیهای طرفهای غربی را یادآور شد؛ اما سؤال اساسی این است که چرا مذاکرات هستهای علیرغم توافق صورت گرفته، هیچگاه به نتیجه مطلوب نرسید.
گزاره تحلیلی: زمانی پاسخ به این سؤال میتواند منطقی گردد که به راهبرد آمریکاییها در قبال ایران پی ببریم و بدانیم از اساس در چه محیطی بازی کردهایم. راهبرد آمریکاییها در مواجهه با ایران همواره تحریم پایه بوده است. بر همین اساس است که آمریکا بههیچعنوان حاضر نیست ساختار و معماری تحریمهای خود را در مذاکرات نابود سازد. چارچوب ذهنی آمریکائیها هیچگاه در طول مذاکرات هستهای بر لغو تحریمها استوار نبوده است. لغو تحریم در محاسبات گردانندگان کاخ سفید بهمنزله نابودسازی زیرساخت تمامی تحریمهاست؛ چیزی که آمریکاییها را در رقابت راهبردی با ایران خلع سلاح میکند. این راهبرد برای آمریکاییها زمانی مؤثر واقع گردید و بر آن پافشاری کردند که دانستند، هندسه ذهنی دولتمردان کشورمان بر پیوند میان اقتصاد با سیاست خارجی گره خورده است و راهحل جایگزینی ندارند. این ادراک از محیط ذهنی دستگاه اجرایی کشور باعث گردید آمریکاییها جمهوری اسلامی را همواره در یک محیط پرفشار نگه داشته و با گروگان گرفتن اقتصاد، ایران را وادار به امتیازدهی بیشتر نمایند. بدعهدی، تاکتیک آمریکائیها برای حفظ گفتوگو و امتیازخواهی بیشتر بود؛ بر همین مبنا هیچگاه حاضر به برداشتن تحریمها نشدند. حتی در روند مذاکرات کنونی وین نیز آمریکاییها حسن نیت نشان ندادند. آنها حاضر به لغو تحریمها و دادن تضمین برای عدم خروج مجدد از برجام نشدند و از همه مهمتر اینکه مذاکرات وین را برای مذاکرات آتی و پیوند زدن آن با حوزههای منطقهای و موشکی دنبال میکردند.
جمعبندی: روند مذاکرات هستهای، قبل و بعد از برجام، نشان میدهد که آمریکاییها در راهبرد خود چسبندگی بسیاری به تحریمها دارند. به عبارتی اگر راهبرد آمریکا از تحریم تهی گردد، از اساس در مواجهه با ایران فاقد راهبرد میشود؛ بر همین مبناست که مذاکرات هیچگاه به نتیجه مطلوب نرسید و ایران از آن منتفع نشد؛ حتی آن زمانی که توافق برجام حاصل گردید. راه پایبند نمودن آمریکا به تعهدات خود و دستیابی به یک توافق مطلوب، هزینهمندسازی رفتار آمریکاییهاست. اگر هزینه برای آمریکا بالا رود، در مقابل کسب فایده کمتر، امتیاز داده و تن به تعهدات عملی و واقعی میدهد. (نویسنده: احمد بنافی)