▼حرف روز
الگوی ابدی مبارزه!
انقلاب عظیم امام حسین(ع) و بنیادگذاری مکتب سرخ عاشورا اگرچه در نگاه ابتدایی یک حادثه است، اما در نگاه عمیق و بنیادی، یک حرکت اندیشهساز و الگوی الهامبخش و تمدن ساز برای همه انسانها فارغ از زبان، آئین، مذهب و نژاد در همه زمانهاست. البته اساس این قیام برای حفظ و ماندگاری اسلام و دفع انحرافات و تحریفات از آن برای همیشه تاریخ است؛ اما از آنچنان ظرفیتی برخوردار است که هماکنون نیز پس از چهارده قرن، ملتها و انسانهای آزادیخواه و تحت ستم با پیروی از درسهای قیام عاشورا، علیه ستم و استبداد مبارزه میکنند. مکتب و راه بزرگ امام حسین(ع) بهگونهای طراحی و اجرا شده است که محصول و ثمراتی جز آزادی و آزادگی، استقلال، عزت، ایثار و اقتدار نمیتواند به بار آورد. بهراستی چه عامل و خصیصهای در قیام عاشوراست که هم گاندی راه استقلال هند را از آن الهام میگیرد و هم برای نهضتهای معاصر ازجمله انقلاب اسلامی ایران راهگشاست؟ در اینجا تلاش میشود به نکاتی مهم و ناب از کلام رهبری معظم انقلاب درباره قیام حسینی(ع) از کتاب «انسان 250 ساله»، نقل و مورد تأمل قرار گیرد.
نکات تحلیلی: 1- این نهضت در متن خود این درسآموزی بزرگ را دارد که «مرگ سرخ به از زندگی ننگین است». این آموزه جهانی است و کسانی که این راه آزمون شده را در راه کسب استقلال خود به کار بستند، موفق بودند. 2- جامعه باید در مدار سیر صحیح و درست قرار گیرد. هدف نهضت حسینی، بازگرداندن جامعه اسلامی به خط صحیح بود، آنهم زمانی که راه عوضی شده است و جهالت و ظلم و استبداد و خیانت کسانی، مسلمین را منحرف کرده و زمینه و شرایط هم آماده است. 3- امام حسینعلیهالسلام برای انجام یک واجب، قیام کرد. این واجب، عبارت است از اینکه هر وقت دیدند که نظام جامعه اسلامی دچار یک فساد بنیانی شده و بیم آن است که بهکلی احکام اسلامی تغییر یابد، هر مسلمانی باید قیام کند. البته در شرایط مناسب؛ آن وقتی که بداند این قیام منتج به نتیجه و اثر خواهد شد.
نکته راهبردی: درس بزرگ عاشورا آن است که تا قبل از آن خواص هم حاضر نبودند علیه انحراف و ظلم اموی قدمی بردارند؛ اما بعد از قیام امام حسینعلیهالسلام این روحیه زنده شد. حسینبنعلیعلیهالسلام کاری کرد که وجدان مردم بیدار شد؛ بنابراین، اسلام زندهشده قیام امام حسین(ع) است. حسینبنعلیعلیهالسلام کاری کرد که در همه دورههای حکومت طواغیت، کسانی پیدا شدند که در مقابل آنها بایستند. (نویسنده: فتحالله پریشان)
🔴گزارش هاي مردمي: طالبان وارد کابل شد
🔹 خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما مستقر در کابل لحظاتی قبل اعلام کرد: منابع مردمی از ورود طالبان به غرب شهر کابل خبر می دهند.
🔹هم اکنون ، تماس ها به سختی برقرار می شود و مغازه ها بسته شده است . مردم شهر کابل مضطرب هستند و تمامی مدارس تعطیل شده است.
🔹 به گفته شاهدان عینی، کاروان نیروهای امنیتی افغان به سوی غرب شهر کابل حرکت کردند تا در کمربندهای امنیتی غرب این شهر مستقر شوند.
🔹برخی گزارشهای تایید نشده از درگیری میان طالبان و نظامیان افغان در شهرستان «پغمان» در غرب استان کابل حکایت دارد./صداوسیما
▪️🇮🇷🌷 ﷽ 🌷🇮🇷▪️
🌷 بصائر علوی
🔰 در کلام #امیرمومنان همه به سوی حق برمی گردند؛
« نَحْنُ النُّمْرُقَةُ الْوُسْطى، بِهَا يَلْحَقُ التَّالِي، وَإِلَيْهَا يَرْجِعُ الْغَالِي.
🔰 ما تكيه گاه ميانه ايم،
⬅️ عقب ماندگان به ما می رسند،
⬅️ و پيش تاختگان به ما باز می گردند. »
📒 #نهج_البلاغه، حکمت۱۰۹
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
#عزاداری_خالصانه_رعایت_مؤمنانه
#ملت_حسین_به_رهبری_حسین
✅ تدوین: مرتضوی نژاد
🆔 Eitaa.com/e_beman
🆔 Sapp.com/e_beman
🔴گوینده رادیو صدای آمریکا VOA رهبر وقت افغانستان میشود
🔹بیوگرافی علی احمد جلالی!
مردم افغانستان پیش از آن که با علی احمد جلالی به عنوان یک فرد سیاسی و یا نظامی باشد، او را بهعنوان گوینده برنامه های افغانستان در رادیوی صدای آمریکا می شناسند
🔹آقای جلالی قبل از این که وارد افغانستان شود مدت بیست سال در رادیوی صدای آمریکا کار کرده است..
🔹او از دانشکده نظامی آمريکا در رشته دفاع داخلی فوق ليسانس گرفت، بعد در دانشکده سلطنتى بریتانیا تحصيلات خود را ادامه داد و نيز در دانشکده نظامی آمريکا از رساله دکترى خود تحت عنوان "سياست جهانى آمريکا" دفاع کرد.
🔹او در سال ۱۳۶۱هجرى خورشيدى به عنوان خبرنگار در راديو صداى آمريکا استخدام شد و بعد به عنوان رئیس بخش فارسى و پشتو این رادیو انتخاب شد.
🔹جلالی به دنبال سقوط رژیم طالبان، دوباره به افغانستان بازگشت و مدتی را به عنوان وزیر دفاع افغانستان کار کرد. او در سال های1382 تا 1384 وزیر داخله/کشور افغانستان بود.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
با حسین بن علی در کربلا (۳)
✅🔰حسین بن علی ؛ بَيِّنَةٍ و دلیل روشن است برای هدایت و ضلالت بشریت
سوره الأنفال (8): آيه 42]
لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ يَحْيى مَنْ حَيَّ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ إِنَّ اللَّهَ لَسَمِيعٌ عَلِيمٌ (42)
تا هر كس (به گمراهى) هلاك مىشود، از روى حجّت و آگاهى هلاك شود و هر كس (به هدايت) حيات يافت، از روى دليل، حيات يابد و همانا خداوند شنوا و داناست.
✳️المیزان:
جمله" لِيَهْلِكَ مَنْ هَلَكَ عَنْ بَيِّنَةٍ وَ يَحْيى مَنْ حَيَّ عَنْ بَيِّنَةٍ" معنايش اين است كه خداوند اگر اين قضا را راند كه شما با كفار اينطور تلاقى و برخورد كنيد، و در چنين شرايطى شما مؤمنين را تاييد نمود و كفار را بيچاره كرد همه براى اين بود كه خود دليل روشنى بر حقانيت حق و بطلان باطل باشد تا هر كس هلاك مىشود با داشتن دليل و تشخيص راه از چاه هلاك شده باشد و هر كس هم زنده مىشود با دليل روشن زنده شده باشد.
و به اين بيان روشن مىشود كه منظور از هلاكت و زنده شدن، هدايت و ضلالت است، چون ظاهرا چيزى كه مرتبط با وجود بينه و دليل روشن باشد همين هدايت و ضلالت است
✅تدوین : رجبعلی بازیاد https://eitaa.com/e_beman
وقتی نگاه میکنیم میبینیم مردمی که همه گونه اقتضای جنایت و فساد در آنها وجود دارد اما وقتی زیر چتر اسلام میآیند، وقتی زیرسابِ دعوت اسلام قرار میگیرند، آن انسان وحشی دیروز آن جانی دیروز که هیچ چیز نمیشد رویش حساب کرد الان معدن فضائل و کرامات شده.
این چیزی جز معجزه انبیاست؟
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#بخش_نبوت
♨️زمان شناسی‼️
✳️طرماح بن عدی از راه آشنایان کاروان امام حسين علیه السلام جهت رسیدن به مقصد است. جلو کاروان راه افتادو اشعارى را با اين مطلع، خواند:
يا ناقتى لاتذعرى من زجر وامضى بنا قبل طلوع الفجر.( اعيان الشيعه، ج7، ص396.)
مضمون اشعار، در ستايش از خاندان رسول خدا صلی الله علیه و آله و سیدالشهداست.
💢 در ميانه راه، اجازه طلبيد كه به قبيله خود سر بزند. این رفت وبرگشت روزها طول کشید. به «عذيب الهجانات» كه رسيد، خبر شهادت امام را شنيد. اندوهگين شدو از اين كه توفيق شهادت در ركاب امام، نصيب او نشده است. بسیار گریه کرد. (حياة الامام الحسين علیه السلام، ج 3، ص 83)
👈 برخی تاریخ نویسان، وی را از کشته شدگان جریان توابین آورده اند.
✳️ مقام معظم رهبری :
☑️ «عدّهی توّابین، چند برابر عدّهی شهدای کربلاست. شهدای کربلا همه در یک روز کشته شدند؛ توّابین نیز همه در یک روز کشته شدند. اما اثری که توّابین در تاریخ گذاشتند، یک هزارم اثری که شهدای کربلا گذاشتند، نیست! بهخاطر اینکه در وقت خود نیامدند. کار را در لحظهی خود انجام ندادند. دیر تصمیم گرفتند و دیر تشخیص دادند.»( بیانات در دیدار فرماندهان لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) ۲۰/۳/۷۵)
☑️ «فرق بین شهدای کربلا و توّابین همین است. شهدای کربلا هم شهید شدند، توّابین هم شهید شدند. فاصلهی زمانی بین آنها هم خیلی زیاد نبود؛ اما شهدای کربلا در عرش انسانیت قرار دارند، شهدای توّابین نه؛ مقامشان با آنها خیلی فرق دارد. چرا؟ چون شهدای کربلا به ندای حسین بن علی علیهالسّلام در وقتِ خود پاسخ دادند؛ ولی توّابین به ندای آن حضرت، بعد از گذشتن وقت پاسخ دادند. فرقش این است.»( ۱۳۷۸/۰۶/۰۸بیانات در دیدار خانوادههاى شهیدان قائن)
☑️ «توّابین آنوقتی که باید میآمدند -که عاشورا بود- نیامدند، وقتی آمدند که کار از کار گذشته بود. یا قیام مردم مدینه با رهبری عبدالله بن حنظله. آمدند در مقابل یزید ایستادند، قیام کردند، حاکم مدینه را بیرون کردند، امّا دیر؛ آنوقتی که شنیدند که حسینبنعلی (علیهماالسّلام) از مدینه خارج شد، آنوقت باید به این فکر میافتادند، نیفتادند؛ دیر به فکر افتادند، یک سال بعد [به فکر افتادند]؛ نتیجه هم همانی شد که تاریخ ثبت کرده است؛ قتلعام شدند، تارومار شدند، نابود شدند، هیچ کاری هم نتوانستند بکنند. کار را در وقت باید انجام داد.»( ۱۳۹۵/۱۰/۱۹بیانات در دیدار مردم قم)
✳️یکی از ارکان مهم بصیرت عاشورا ، زمان شناسی است.
گاهی غفلت به لحاظ زمانی میتواند آسیبی را وارد کند که قابل جبران نیست.
👈در بسیاری از مقاطع حساس انقلاب و حوادث مختلفی که تا کنون اتفاق افتاده ، یکی از مهمترین عواملی که نقشه دشمن را خنثی نموده است: همین بصیرت توام با زمان شناسی درست مردم ایران بوده است.
✍ #حسین_عباسیان
🔴درخشش تیم آیت الله رئیسی در کمیسیونها
🔹با اعلام رسمی لیست وزرای پیشنهادی آیتالله رئیسی به مجلس و اعلام وصول آن در صحن خانه ملت، از روز شنبه جلسات داخلی کمیسیونهای مجلس با وزرای پیشنهادی آغاز شده و تا روز دوشنبه ادامه خواهد داشت. در این دوره از مجلس، برنامهریزی شده تا تمام وزرای پیشنهادی دولت در همه کمیسیونهای مجلس حضور یافته و با نمایندگان گفتگو کنند.
🔹اخبار مجلس و تیم وزرا حاکی است که در روز اول علیرغم برخی تخریبهای قبلی که به خصوص علیه وزرای جوان صورت گرفته بود، گفتگوهای کارشناسی و برنامههای تدوین شده از سوی تیم رئیسی فراتر از انتظار نمایندگان مجلس بوده است.
🔹گفته میشود وزیران جوان کابینه پیشنهادی با قدرت اقناع بالا و توان کارشناسی ویژهای که از خود نشان دادهاند موفق شدهاند برخی از تصوراتی که در روزهای اخیر به واسطه فضاسازیهای رسانهای ایجاد شده بود را تغییر داده و بهبود دهند.
🔹سیدرضا فاطمیامین، محمدمهدی اسماعیلی، حسین باغگلی، سیداحسان خاندوزی، حجتالله عبدالملکی و عیسی زارعپور از جمله وزرایی بودهاند که در روزهای اخیر تحت شدیدترین حملات رسانهای قرار گرفته و با این حال در روز اول مجلس موفق شدند بسیاری از ابهامات را برطرف کرده و چند قدم به وزارت نزدیک شوند.
🔹همچنین محمدعلی زلفیگل، رستم قاسمی، علیاکبر محرابیان و جواد اوجی نیز با ارائه برنامههای خود موفق شدند همراهی نمایندگان و کمیسیونهای تخصصی را بدست آورند. سایر وزرا که چهرههای شناختهشدهتری هستند نیز در وضعیت تعاملی و کارشناسی خوبی قرار دارند.
🔹با وجود اینکه در برخی کمیسیونهای تخصصی، نحوه مدیریت جلسه به شکلی بوده است که تنها نمایندگان مخالف اجازه اظهارنظر پیدا کرده و موافقان در حاشیه قرار گرفتند، با این حال نتایج گفتگوهای عمومی در مجلس به قدری موفقیت آمیز بوده که ضعف اداره در برخی کمیسیونها را به کلی از بین برده است.
🔹بسیاری معتقدند با درخشش تیم آیتالله رئیسی در جلسات تخصصی مجلس، احتمال رایآوری کل کابینه به طور جدی افزایش یافته است. ضمن آن که همانطور که در گفتههای رئیس مجلس آمده بود، کابینه به صورت تیمی بسته شده و ترکیب کلی این فهرست به شکلی است که در صورت رای حداکثری به وزرا، مسیر حل مشکلات بینبخشی و فرابخشی با فوریت و سرعت و هماهنگی بیشتری طی خواهد شد.
✳️تب اعتماد به آمریکا و اشرف غنیهای ایرانی
💢اشرف غنی برای جلب آمریکاییها چه کاری بود که نکرد؟
✅ترامپ بیخبر، بیاجازه به کشورش آمد. سراسیمه خودش را رساند که بگوید هوای من را داشته باشد.
✅۲۰ سال اشغال، ۲۰ سال اعتماد، ۲۰ سال خوشبینی به سوپرمن آمریکایی و ندیدن قدرت جوان افغانستانی، به لحظهای از بین رفت!
اشرف غنی ظهر فرار کرد و اشرف غنیهای افغانستانی شب به فرودگاه هجوم آوردند شاید مانند اشرف غنی پروازی پیدا کنند برای فرار!
شاید در دلشان بگویند پس چه شد آن هم وعدهی آمریکایی!!!
💢ما ایرانیها هم کم اشرف غنی نداریم!
✅ هنوز مثل علی مطهری توییت میزنند که برویم مستقیم مذاکره کنیم با آمریکا؟
از اشرف غنی هم می شد نزدیکتر و مستقیمتر رفت؟
✅هنوز اشرف غنیهای اقتصاد، دلشان خوش است که اگر مذاکره کنیم، دیوار تحریمها ترک بر میدارد!
✅هنوز اشرف غنیهای سلبریتی به رییس جمهور آمریکا نامه مینویسند که به ما واکسن بده!
✅هنوز اشرف غنیهای فرهنگی به سوپر من و مرد عنکبوتی بیشتر از رستم و سیاووش اعتماد دارند!
👈اما چرخ روزگار سرنوشت رضاخانها و اشرف غنیها را فرار نوشته است؛ فراری با ذلت و خواری!
✍محمد حسین زاده
✅بهترین تحلیلهای سیاسی جامعه نخبگانی کشور
https://eitaa.com/joinchat/3854106624Cf45f39fbd0
🔴خبرنگار میدانی افغانستان: طالبان به هیئت های حسینی رفتند و امنیت مراسم را تامین کردند
موسوی در ارتباط زنده خبرگزاری دانشجو با مزارشریف گفت:
🔹طالبان رویکردی را پیش گرفته که با هیچ چیزی مخالفت ندارد /حتی کاری به پرچمهای یا حسین و یا ابالفضل در سطح شهر ندارند
🔹حتی گفته میشود در بعضی از مناطق طالبان به تکیه خانهها، مساجد و هیئتها رفتند و به مردم گفتند امنیت شمارا تامین میکنیم، درحالی که سالهای قبل طالبان نسبت به شیعیان بد رفتار بودند
🔹مردم مزارشریف از رفتار و عملکرد طالبان راضی هستند
1_1136458110.mp3
4.3M
📢 #صدای_انقلاب شماره: 255
💠 تصرف افغانستان توسط طالبان چه تاثیری بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دارد؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر یدالله جوانی
#ایران
#آمریکا
#طالبان
#افغانستان
آخرین وضعیت نمایندگیهای ایران در افغانستان
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص وضعیت نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در افغانستان اظهار داشت: «پنج نمایندگی کشورمان در افغانستان شامل کابل، مزار شریف، جلالآباد، هرات و قندهار، همکاران ما از مدتی قبل از سه نمایندگی شامل مزار شریف، جلالآباد و قندهار خارج شده بودند و فعالیتهای خود را از کابل پیگیری میکردند. البته به دلایلی جمعبندی این بود که تعطیلی این نمایندگیها اعلام نشود و در حال حاضر در این سه نمایندگی تنها نگهبان و چند نفر از کارکنان محلی حضور دارند. در مورد سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل تقلیل نیروها صورت گرفته و تا جایی که فعالیتهای ضروری سفارت مختل نشود همکاران برگشتهاند». خطیبزاده در مورد سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در هرات نیز افزود: «دیپلماتهای ما در سلامت بوده و مشکلی برای رفتوآمد به ایران ندارند اما به جهت اطمینان ترجیح داده شده که فعلاً در محل نمایندگی باقی بمانند
طرح اسکان موقت برای اتباع افغانستانی که به مرزهای ایران پناه میآورند
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور طرح اسکان موقت اتباع افغانستانی در سه استان مرزی کشور را تشریح کرد. حسین قاسمی در تشریح روند اسکان اتباع افغانستانی در مرزهای کشور گفت: کشور افغانستان با محدوده سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان مرز مشترک دارد و از ماهها قبل پیشبینی آوارگان ناشی از این شرایط انجام شده بود». وی افزود: «در همین راستا در سه استان طرح اسکان موقت آوارگان را با توجه به مباحث بشردوستانه و ابعاد اعتقادی و اسلامی کشورمان تهیه کردیم. در این طرح مدیریت ورود، اسکان موقت و ارائه ملزومات اساسی شامل تغذیه، اسکان و ... مدنظر قرار گرفت. بیتردید این اسکان موقت با اولویت بازگرداندن اتباع تا حدود دو یا سه روز بعد به کشورشان انجام خواهد شد. مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با تأکید بر اینکه آوارگان شرایط فعلی معمولاً افراد و خانوادههای عادی نیستند، افزود: «آوارگان در شرایط فعلی از افرادی هستند که دارای مسئولیت در دولت، پارلمان و ولایتهای افغانستان هستند و یا افراد نظامی هستند که با ادوات نظامی به مرزهای کشور مراجعه میکنند. این افراد در مرز در اختیار ارتش قرار میگیرند و با رایزنی وزارت امور خارجه، هواپیماهای افغانستانی برای انتقال این افراد به کشورشان به ایران میآیند
◄ نصرالله: بنزین و گازوئیلمان را از ایران وارد میکنیم/ دبیر کل حزبالله لبنان دیروز(یکشنبه) در سخنانی تأکید کرد: «انشاءالله بنزین و گازوئیل از ایران به لبنان خواهد رسید و من طی دو روز آینده موعد دقیق آن را به اطلاع شما خواهم رساند». سید حسن نصرالله حوادث لبنان را ساختهوپرداخته سفارت آمریکا دانسته و افزود: «لبنانیهای که دل به وعدههای آمریکایی بستهاند تجربه افغانستان را در مقابل چشم خود قرار دهند. آنان از سفارت خود، هرجومرج را مدیریت میکنند. آمریکا میلیونها افغانستانی را گرسنه، تشنه و آواره به حال خود رها کرد
◄ منطق ایران برای ادامه مذاکره/ «محمداسماعیل کوثری» نماینده مجلس در خصوص ادامه مذاکرات با اعضای برجام، گفت: «در دولت سیزدهم نیز مذاکرات ادامه پیدا میکند و بحث اینکه مذاکره ادامه پیدا نکند مطرح نیست. مسئله این است که در این رابطه بههیچعنوان باج نخواهیم داد. ما میخواهیم از فناوری و فواید هستهای برای امور غیرنظامی استفاده کنیم. آنها میگویند شما این تکنولوژی را نداشته باشید، میگویند در منطقه نفوذ نداشته باشید، موشک نداشته باشید. اگر قرار است ما موشک نداشته باشیم، آنها هم نباید داشته باشند
◄ مأموریت انگلیس در افغانستان چه بود؟/ نخستوزیر انگلیس گفت: «تغییر نظامِ افغانستان پیامدهایی برای حضور انگلیس در آنجا خواهد داشت و چیزی که امروز شاهد آن هستیم پایان مأموریتی است که ۲۰ سال پیش در آنجا آغاز شد». ناگفته پیداست که مأموریت انگلیس در افغانستان همان چیزی بود که آمریکا ترسیم کرده بود و آن حذف طالبان از قدرت سیاسی افغانستان بود؛ با خروج دستِ خالی نیروهای آمریکایی از این کشور، انگلیس و دیگر کشورهای عضو ناتو نیز بهناچار این صحنه را خالی کردند تا شاهد ضررهای جبرانناپذیر بعدی نباشند
◄ واکنش انصارالله به وقایع افغانستان/ محمد عبدالسلام، رئیس هیئت مذاکرهکننده انصارالله یمن در خصوص حوادث افغانستان، در صفحه توئیترش نوشت: «هر اشغالگری چه زود یا چه دیر پایانی دارد. آمریکا پس از ۲۰ سال اشغالگری در افغانستان شکست را رقم زد». او با اشاره به ائتلاف سعودی- اماراتی علیه ملت یمن، اضافه کرد: «آیا کشورهای دشمن از آن درس میگیرند؟ مزدوران دشمن اما باید فکر کنند که تکیه کردن به خارجیها علیه مردم یک کشور جرم است که نه کشور و نه ارتش برای آنها به ارمغان نمیآورد، بلکه عاقبت آنها شکست، ذلت و ننگ خواهد بود
▼گزارش روز
نگاهی بر آخرین تحولات افغانستان
همانگونه که پیشبینی میشد، طالبان تصرف مراکز استانی خود را به ۳۲ مرکز رساند و اکنون تصرف کامل کابل را در دستور کار قرار داده است. از سوی دیگر اشرف غنی نیز از افغانستان خارج شده و اکنون وضعیتی از بیدولتی در این کشور حاکم شده است. در کنار این مسائل، تحرکات بازیگران فرامنطقهای و برخی تلاشها برای ایجاد یک دولت موقت نیز از مهمترین تحولات کنونی افغانستان است. به همین منظور و برای اطلاع بیشتر از مسائل کنونی افغانستان، ذکر چند نکته قابلذکر است.
گزارههای تحلیلی: 1- تحولات کنونی افغانستان و هرجومرج به وجود آمده در آن، نشئتگرفته از ۲۰ سال حضور آمریکا در این کشور است؛ حضوری که بیشتر ناامنی و از بین رفتن زیرساختهای مهم این کشور را در پی داشته است. 2- رویکرد طالبان در افغانستان، مبتنی بر جنگ و صلح است؛ طالبان معتقد به این گزاره است که تصرف سرزمینی موجبات افزایش قدرت چانهزنی در مسائل سیاسی میشود. به همین منظور ابتدا به تصرف شهرستانها و فرمانداریها اقدام کرد و اکنون مراکز استانی را تصرف کرده است. در نتیجه چنین اقدامی، اکنون مشاهده میشود که طالبان در مذاکرات سیاسی دست برتر را دارد و پیشنهادهایی که داده میشود با مخالفت این گروه روبرو میشود. 3- راهبرد طالبان مبتنی بر مشارکت حداکثری در قدرت است. بعید است که طالبان به سمت تشکیل یک حکومت تک جریانی برود؛ زیرا تشکیل چنین حکومتی پذیرش بینالمللی نخواهد داشت و در داخل افغانستان نیز موجب دشمنتراشی از سوی احزاب فرقهای رقیب خواهد شد. درنتیجه طالبان به دنبال شرکت در یک حکومت ائتلافی با حداکثر قدرت خواهد رفت؛ دولتی که طالبان اکثریت آن را داشته باشد. 4- پیشبینی میشود که در آینده یک شورای هماهنگی متشکل از کلیه جریانهای سیاسی در داخل افغانستان تشکیل شود. این شورا احتمالاً دولت موقتی تشکیل دهد و سپس از درون آن، دولت اصلی تشکیل شود. البته برخی این سناریو را مطرح کردهاند که دو دولت در داخل افغانستان تشکیل شود؛ یعنی یک دولت متشکل از جریانهای سیاسی و یک دولت متشکل از طالبان. این امر بسیار بعید است؛ زیرا گروههای موجود سیاسی توان تشکیل دولت را به دلیل اختلافات موجود ندارند و طالبان نیز برای مشروعیت بخشیدن به حضور خود در قدرت، نیاز به مشارکت سایر گروهها دارد. 5- تحولات افغانستان به مقطع فعلی ختم نخواهد شد و در آینده این تحولات، گستردگی بیشتری پیدا خواهد کرد؛ زیرا بسیاری از بازیگران داخلی خواهان تأثیرگذاری بر تحولات کنونی هستند و شرایط فعلی را بهترین زمان ممکن میدانند. همچنین در آینده افغانستان، بازیگران فرامنطقهای نیز خواهان نقشآفرینی بیشتری خواهند بود. (نویسنده: محمدرضا
▼حرف روز
زمین بازی را بشناسیم!
سرعت تحولات و ظهور پدیدههای سیاسی و انتقال آن به افکار عمومی، امروز به مدد فضای مجازی به حدی بالا رفته است که گاهی تطبیق این تحولات با شاخصهای ارزیابی و محک آنها با بصیرت، برای برخی سخت شده و موجب افتادن آنها در دام حواشی غیرلازم و دستاندازها میشود. اظهارنظر در خصوص کابینه پیشنهادی دولت، شهرداری تهران، قضاوت در خصوص رفتار برخی سیاستمداران و... این روزها بازار تحلیلها و اظهارنظرها را داغ کرده است. برخی گروههای خاص که منافع حزبی را بر منافع ملی ترجیح میدهد که هیچ! اما انتظار از کسانی که خود را انقلابی میدانند و دل در گرو منافع ملت دارند، انتظار این است که در اظهارنظرهای خود برخی نکات را مدنظر قرار دهند.
نکات تحلیلی: 1- اولویتبندی مسائل کشور و ارجحیت مسائل اصلی بر فرعی. یکی از مواردی که در سخنان مقام معظم رهبری در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری بدان اشاره شد، نوع انتقال قدرت در جمهوری اسلامی ایران در مقایسه با انتقال قدرت در آمریکاست که میبایست در ایام برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف در فضای مجازی «ترند» میشد؛ اما در بخشی از اظهارنظرها در فضای مجازی، پرداخت به این امر تحتالشعاع مسائل دیگر قرار گرفت. 2- عدم اظهارنظر در خصوص افرادی که کوچکترین اطلاعاتی در خصوص عملکردشان نداریم. یکی از مصادیق این مورد در خصوص کابینه پیشنهادی دولت است که متأسفانه در فضای مجازی اظهارنظرهایی غیرموثق و ناصحیح باعث ایجاد موج در افکار عمومی میشود که مبنای پذیرش آن نیز صرفاً شنیدههای فضای مجازی است. 3- عامل ناامیدی مردم نباشیم! به عقیده کارشناسان آنچه که واقعیات میدانی میگوید، حاکی از غلبه فرصتها در دولت آقای رئیسی بر تهدیدات و آسیبهاست و این مسئله از دید افکار عمومی هم مخفی نمانده است؛ اما در برخی از اظهارنظرها بر سر یک مسئله کوچک و کماهمیت، پیام ناامیدی برای افکار عمومی مخابره میشود و درواقع این دوستان ناخواسته تکرار کننده حرف دشمن میشوند!
نکته راهبردی: در مقطع حساسی کنونی باید مراقب باشیم که در کدام زمین بازی میکنیم. به نظر شما اگر دشمن بخواهد نقاط قوت فضای کنونی کشور را در فضای مجازی تضعیف نماید، چه نکاتی را برجسته میکند؟! نامیدسازی مردم از بهبود شرایط، ایجاد دعواهای کاذب سیاسی و فراموش کردن اولویتها فقط بخشی از این توطئه است. (نویسنده: مصطفی برزکار)
🔴پیام رئیسجمهور چین به رئیس جمهور ایران: روابط با ایران را بسیار ارزشمند میدانیم
🔹«شی جینپینگ» در پیامی به حجت الاسلام رئیسی، با بیان این که روابط ایران و چین را بسیار ارزشمند میداند، گفت مایل است پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک را فرصتی برای غنی کردن مشارکت استراتژیک جامع در نظر بگیرد.
🔹رئیسجمهور ایران هم تأکید کرد تعهد ایران برای ایجاد روابط عالی میان دو کشور بدون تغییر است و با وارد شدن به ششمین دهه روابط دو طرف، ایران به ارتقای سطح همکاریهای استراتژیک با چین ادامه خواهد داد.
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
با حسین بن علی در کربلا(۴)
❎❎🔰حسین بن علی علیه السلام #چراغ هدایت
سوره غافر (40): آيات 38 تا 39]
وَ قالَ الَّذِي آمَنَ يا قَوْمِ اتَّبِعُونِ أَهْدِكُمْ سَبِيلَ الرَّشادِ (38) و كسى كه (از قوم فرعون به موسى) ايمان آورده بود گفت: «اى قوم من! از من پيروى كنيد، تا شما را به راه درست هدايت كنم.
تفسیر نور
✅🔰🔰پيامها:
۱- تبليغ دين در فضاى خفقان طاغوتى، به قدرى ارزش دارد كه خداوند آن را در قرآن بازگو مىكند و ياد و خاطرهاش را گرامى مىدارد. «وَ قالَ الَّذِي آمَنَ» ...
۲- پيروى از سخن مؤمن، پيروى از خدا و رسول است. «اتَّبِعُونِ»
✅تدوین : رجبعلی بازیاد https://eitaa.com/e_beman
آنهایی که ظاهر انسانی دارند اما باطن و خوی حیوانی، آنهایی که با چهره به ظاهر آراستهی انسانی کارهای حیوانات وحشی را مرتکب میشوند و آن دسته کسانی که غم و محنت هم نوع خودشان را میبینند و در اصلاح کَکشان هم نمیگزد آنها انسان نیستند هر چند که ظاهرشان خیلی شیک و تمیز و اتو کشیده است، هرچند که عنوان دانشمند و دکتر را با خود یدک میکشند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
👇🌲حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
در گفت و گو با ایسنا در ارتباط با کابینه پیشنهادی رئیس جمهور اظهار کرد: من شناخت شخصی نسبت به همه اعضای کابینه پیشنهادی ندارم. اما نسبت به تعدادی از این آقایان شناخت خوبی دارم.
وی تاکید کرد: در ابتدا باید گفت کابینه بسیار جوان است و آن شاخصه هایی که رهبر معظم انقلاب در نظر داشتند در این کابینه از نظر جوان بودن، انقلابی بودن، بدون حاشیه و پرکار بودن و همچنین کارآمد بودن مد نظر قرار گرفته شده است.
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: اول معاون اول که جناب آقای مخبر است را در نظر بگیریم؛ ایشان سابقه مشخص و فعالیت های درخشانی دارد. شخصیتی کارآمد است. وی ادامه داد: از رئیس دفتر رئیس جمهور هم شناخت شخصی دارم. جنای آقای اسمائیلی هم جوان است و زهم تجربه موفقی در قوه قضاییه داشته است.
مصباحی مقدم گفت: من آقای خاندوزی از وزرای پیشنهادی را هم می شناسم. ایشان دانشجوی دانشگاه امام صادق(ع) در دوره ارشد پیوسته بوده است و بعد برای دکتری به دانشگاه علامه طباطبایی رفته است. بنده از همان دوران تحصیلات ایشان را می شناسم. یک جوان نخبه و صاحب نظر است.