#معرفی_مقاله
📣مقاله «تصویر معیارهای عدالت فرهنگی» نگارش احمداولیایی در شماره ۱۷ نشریه عملی پژوهشی دین و دنیای معاصر چاپ شده و هم اکنون در لینک زیر قابل مطالعه است؛
http://b2n.ir/p53620
@edalateejtemaei
📣کسب رتبه دوم کشوری حجت الاسلام دکتر شجریان در جشنواره علامه حلی
🔹حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی شجریان عضو هیأت علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی رتبه دوم ملی بخش اساتید جشنواره علامه حلی را کسب کرد.
🔸چهاردهمین دوره جشنواره علامه حلی با حضور ۲۱ هزار اثر از سراسر کشور به پایان رسید. این جشنواره برای اولین بار در بخش اساتید شاهد ارسال دوهزار و پانصد اثر بود که در این بخش، مقاله «عدالت جنسیتی و گفتمان تغییر در احکام فقهی زنان» اثر مهدی شجریان عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داد.
@edalateejtemaei
📣جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی به استاد احمد واعظی تعلق گرفت.
🔹به گزارش روابط عمومی مجمع عالی علوم انسانی اسلامی، ششمین دوره جایزه جهانی علوم انسانی اسلامی همزمان با برگزاری هفتمین کنگره بینالمللی علوم انسانی اسلامی دوشنبه ۲۲ آبان در تهران برگزار شد و در این دوره استاد احمد واعظی به دلیل تمرکز شایسته بر روی ساحت عدالت پژوهی، ایجاد یک خط پژوهشی زنده و پرثمر و کمک قابل توجه به فهم و تحقق عدالت اجتماعی اسلامی برگزیده جایزه جهانی شدند.
لینک در سایت عدالت؛
http://B2n.ir/y06533
@edalateejtemaei
📣اولین جلسه درسگفتار عدالت اجتماعی با تدریس استاد احمد واعظی برگزار شد.
🔸در اولین جلسه درسگفتار عدالت اجتماعی که به همت گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، حدود پنجاه نفر به صورت حضوری و مجازی مشارکت داشته و چهار محور از محورهای مهم عدالت پژوهی مورد بحث اولیه قرار گرفت.
🔹علیرغم پایان ثبت نام، با توجه به کیفیت این درسگفتار و ابراز علاقه افراد جدید برای شرکت در جلسه، کسانی که مایلند ازین درسگفتار استفاده کنند از طریق لینک زیر وارد گروه مربوطه شده تا از چگونگی شرکت در درسگفتار مطلع شوند؛
https://eitaa.com/joinchat/34931301C7264340cab
📣جلسه دوم این درسگفتار روز هشت آذرماه به صورت حضوری و مجازی برگزار می گردد.
@edalateejtemaei
هدایت شده از فکرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸#موشن_گرافی ا #عدالت
☑️ تعریف عدالت چیست؟
▪️استاد مرتضی مطهری، عدالت را با رجوع به مفهوم حق تعریف میکند. اسلام آمد و دستورهای خود را طوری تنظیم کرد که هر حقی به ذی حق خود برسد. عدالت یعنی دادن هر حقی به صاحب آن حق میباشد.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
📲وبگاه | فکرت | مدرسه فکرت
📣کتاب فلسفه اسلامی معاصر و مسأله عدالت اجتماعی نوشته دکتر سید علی اکبر هاشمی از چاپ خارج شد.
"کتاب «فلسفه اسلامی معاصر و مسأله عدالت اجتماعی» اثر دکتر سید علی اکبر هاشمی از اعضای شورای علمی گروه مطالعات اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی توسط نشر دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام به چاپ رسید"
✍️فلسفه دانشی است برای پاسخ به پرسشهای پیچیده و حتی رازهای سربهمهری که ذهن بشر را به خود مشغول داشته است. «عدالت» یکی از مفاهیم پیچیدهای است که بحث در باب آن همیشه مطلوب بشر بوده است و انسان همیشه آرزو داشته که عدالت در جامعهای که در آن زیست میکند، تحقق یابد. بنابراین طبیعی است که از فلسفه انتظار داشت تا به بحثهای اصلی و بنیادین در باب عدالت بپردازد و راههای کلی تحقق آنرا نیز نشان دهد. فلسفه در دنیای معاصر بیش از گذشته به سوی بحثهای کاربردیتر و ارائة نظریههای کارآمدتر رفته است.
بر این اساس لازم است با این نگاه به سراغ فلسفة اسلامی برویم تا هم عیارش مشخص شود و هم اهالی آن برای رفع نقصها و نقیصههایش به تکاپو افتند. این اثر تلاشی است برای محک زدن عیار فلسفة اسلامی معاصر در پاسخگویی به پرسشهای بنیادین عدالت اجتماعی.
https://eitaa.com/edalateejtemaei
«إنا لله و إنا الیه راجعون»
◼️با نهایت تأسف و تأثر درگذشت حاجیه خانم سیده خیر النساء حسینی والده مکرمه دکتر سید علی اکبر هاشمی عضو شورای علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی را تسلیت عرض می کنیم.
◼️خداوند به دکتر هاشمی و بازماندگان صبر عنایت کرده و آن مرحومه را با حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها محشور گرداند.
«گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی»
https://eitaa.com/edalateejtemaei
#کرسی_عرضه_و_نقد_ایده_علمی
🔹آیا باید تغییراتی در فقه و اصول فقه صورت گیرد تا فتاوا مبتنی بر عدالت جنسیتی صادر شود؟
🔹آیا همین وضعیت فقه و اصول فقه برای بسط عدالت جنسیتی کافی است؟
🔹اساسا فتاوای موجودِ مرتبط با بانوان در فقهِ امروز تناسبی با عدالت جنسیتی دارد؟
🔹اگر نگاه فقیه به جایگاه اجماع و شهرت عوض شود، چه تغییری در بسط عدالت جنسیتی از طریق فقه رخ می دهد؟
🔸با حضور در کرسی "نقد و بررسی جایگاه اجماع و شهرت در فتاوای فقهی با تأکید بر عدالت جنسیتی" که به همت گروه مطالعات عدالت اجتماعی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می شود، می توانید پاسخ های خوبی را در مواجهه با پرسش های فوق دریافت کنید.
🏢مکان برای حضور: پردیسان، انتهای بلوار دانشگاه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طبقه سه،سالن کوثر
🌐لینک برای مشارکت مجازی؛
dte.bz/scscenter
https://eitaa.com/edalateejtemaei
هدایت شده از رادیو پژوهش پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
نقد و بررسی جایگاه اجماع و شهرت در فتاوای فقهی با تاکید بر عدالت جنسیتی.mp3
23.48M
✅ پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار می کند
🌀نقد و بررسی جایگاه اجماع و شهرت در فتاوای فقهی با تاکید بر عدالت جنسیتی
🎙ارائه دهنده:
👤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی شجریان (عضو هیأت علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی)
🎙ناقدین:
👤 حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احسان علوی رفیعی (عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام)
👤 دکتر سعید محجوب (عضو هیأت علمی دانشگاه قم)
✍️ دبیر علمی:
👤حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد اولیایی
از رادیو پژوهش بشنوید
🌐 http://dte.bz/hvwwy
📅 زمان: دوشنبه 18 دی ۱۴۰۲
⬅️ پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir
یازدهمین جلسه درسگفتار عدالت اجتماعی برگزار شد
یازدهمین جلسه از درسگفتار عدالت اجتماعی که به همت گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعیِ پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی هر چهارشنبه برقرار است، با ارائه استاد احمد واعظی برگزار شد.
در این درسگفتار که فصل اول آن تا پایان سال۱۴۰۲ ادامه دارد، مقدمات عدالت پژوهی و مباحث مفهوم شناسی و آنچه برای نظریه پردازی عدالت لازم است، بحث می شود.
https://eitaa.com/edalateejtemaei
📣کتاب «بازاندیشی عدالت اجتماعی» اثر استاد احمد واعظی در بیست و پنجمین دوره کتاب سال حوزه برگزیده شد.
🔹کتاب «بازاندیشی عدالت اجتماعی» آخرین اثر حجت الاسلام و المسلمین احمد واعظی ست که در حوزه عدالت اجتماعی نگاشته شده است. این کتاب توسط انتشارات بوستان کتاب به چاپ رسید.
🔸گروه مطالعات عدالت اجتماعی این موفقیت را به ایشان تبریک گفته و آرزوی توفیقات روزافزون برای استاد واعظی دارد.
https://eitaa.com/edalateejtemaei
#یادداشت
✍حجت الاسلام دکتر احمد اولیایی
عدالت اجتماعی؛ همچنان نامطلوب
🔹رهبر معظم انقلاب امروز در دیدار با مردم آذربایجان شرقی فرمودند: «در کنار نقاط قوت، نقاط ضعفی هم داریم که کم هم نیستند از جمله اینکه ما در ساخت یک اقتصادی قوی ملی عقب هستیم و با وجود کارهای خوب انجام شده اما در عدالت اجتماعی، اقتصادی و قضایی که از برترین شعارها و بزرگترین اهداف انقلاب بوده تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم».
🔸فارغ از دلایل متعددِ عدم موفقیت در عدالت اجتماعی، یکی از مهم ترین دلایل، فقدان نظریه عدالت است. این مهم را رهبری دوازده سال پیش در دومین نشست اندیشه های راهبردی (۱۳۹۰/۲/۲۷) فرمودند؛ «در مرحلهی نظری، آنچه که ما میخواهیم به آن برسیم، رسیدن به نظریهی اسلامىِ ناب در باب عدالت است» و واضح است که «بعد از آنکه ما به یک نظریهی متقن و جمعبندی شدهای در باب عدالت
رسیدیم، تازه برای پیدا کردن شیوههای اجرا و تحقق آن در جامعه، به بحثهای کاربردی نیاز داریم؛ که این خودش پژوهشهای فراوانی را دنبال خواهد کرد» (همان).
🔹بحمدلله بعد از این نشست راهبردی و توصیه رهبری، جهش پژوهشی خوبی در عدالت اجتماعی رخ داد اما بنظر می رسد با توجه به اهمیت عدالت اجتماعی به عنوان هدف انقلاب اسلامی و عدم مطلوبیت فعلی وضعیت عدالت، لازم است سریعتر بر یک نظریه اسلامی ولو غیرتمام، توافق شود تا دولتمردان بر اساس آن حرکت کنند. قطعا دستیابی به نظریه جامع، امری دشوار و زمان بر است اما نمیتوان بیش از این، نظام تقنین و اجرا را معطل نظریه عدالت کرد.
🔸نظریه های غربی هم هیچکدام بی نقص نیست اما به عنوان مثال بعضی از دولت ها بر پایه نظریه رابرت نوزیک پیش رفتند (انتخاب کردند) و حال آنکه نظریه جان رالز شهرت بیشتری داشت.
🔹ما نیز باید «نظریه اسلامی عدالت اجتماعی» را زودتر تدوین کنیم و یا حداقل بر مقداری از آن توافق کنیم و وارد معیارها و شاخص ها و اجرا شویم. به قول شهید بهشتی تا مسأله عدالت حل نشود، دیگر مسائل انقلاب حل نمی شود.
https://eitaa.com/edalateejtemaei
ماالعدالة.pdf
9.67M
«ما العدالة،خوانش عربي عدالت»
🔸كتاب چیستی عدالت در دوازده فصل با مقالات اساتید مهم جهان عرب مانند محمد جبرون، فهمی جدعان، محمد الحداد،سعید بنسعید العلوی، محسن بوعزیزی و... با مقدمه عزمی بشاره توسط مرکز العربی للأبحاث و دراسة السياسات در سال 2014 منتشر شده است.
🔸تلاش اثر رونمایی از تبارشناسی عدالت در تراث سیاسی دراز دامنه اسلامی، تاریخ اسلامی و بررسی آن در اندیشه برخی متفکران مسلمان است.
🔹در برخی مقالات نیز بررسی نظریه های معاصر عدالت در غرب و مسئله های انضمامی عدالت اجتماعی در جهان عرب در کانون تامل نویسندگان بوده است.
#عدالت
#جهان_عرب
🔻منظاری ایرانی؛ منظری عربی
@Arabworld2023
https://eitaa.com/edalateejtemaei
هدایت شده از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📗کتاب عدالت پژوهی در قرآن نوشته دکتر سیدعلی نقی ایازی عضو هیأت علمی گروه قرآن و مطالعات اجتماعی پژوهشکده اسلام تمدنی در نخستین دوره آیین جایزه ملی قانون حائز رتبه برتر در محور تخصصی امور اجتماعی، فرهنگی و مدیریت شد.
شایان ذکر است آئین نخستین دوره اعطای جایزه ملی قانون با حضور دکتر محمد رضا قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس مرکز پژوهش های مجلس در محل سالن شهید مدرس مجلس برگزار شد.
بیش از ۱۱۰۰ اثر به نخستین دوره جشنواره ملی قانون در سه بخش پژوهش، آموزش و نظارت ارسال شد که از برترینها تجلیل به عمل آمد.
⬅️پژوهشگاه را در فضای مجازی دنبال کنید
🌐 https://takl.ink/Isca.ac.ir/
📣 پس از پایان فصل اول درسگفتار عدالت اجتماعی با ارائه استاد احمد واعظی، اکنون صوت های این درسگفتار در دسترس قرار گرفته است؛
جلسه اول؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei01
جلسه دوم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei02
جلسه سوم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei03
جلسه چهارم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei04
جلسه پنجم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei05
جلسه ششم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei06
جلسه هفتم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei07
جلسه هشتم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei08
جلسه نهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei09
جلسه دهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei10
جلسه یازدهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei11
جلسه دوازدهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei12
جلسه سیزدهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei13
جلسه چهاردهم؛
http://dte.bz/Edalat_Ejtemaei14
✍ این درسگفتار در چهارده جلسه به همت گروه مطالعات عدالت اجتماعیِ پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در پاییز و زمستان ۱۴۰۲ برگزار شد. انشاءالله فصل دوم بزودی برگزار خواهد شد.
🟩با تشکر از؛
🔸مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🔸روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فرهنگ
🔸اداره پژوهش پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی
🔸و تشکر ویژه از حجت الاسلام و المسلمین استاد احمد واعظی
https://eitaa.com/edalateejtemaei
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: عدالت یعنی نفی فاصله طبقاتی در استفاده از فرصتهای عمومی.
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: گفتند که نظر رهبری درباره عدالت از سال هشتاد فرق کرده. اگر فرق کرده باشد در جهت اصرار بیشتر بر عدالت بوده است.
@Farsna