دوستان قبل از شروع بحث باید چند نکته خدمت تون عرض کنم
اولا دانشگاه شیکاگو از معتبرترین دانشگاههای جهان است و در ایالت ایلینوی در آمریکا واقع است. این دانشگاه به تنهایی با ۸۲ برنده جایزه نوبل در تاریخ عجین بودهاست.
ثانیا چند نوع مکتب شیکاگویی داریم
#مکتب_شیکاگو_جامعه_شناسی
#مکتب_شیکاگو_معماری
#مکتب_شیکاگو_نقد_ادبی
#مکتب_شیکاگو_اقتصادی
که مبحث ما امشب در زمینه #مکتب_شیکاگو_اقتصادی است.
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
قوی ترین استاد اقتصاد دانشگاه شیکاگو کسی نبود بجز میلتون فریدمن!
که ابتدا مقداری در مورد زندگی نامه ایشون توضیح بدیم بعد بریم سراغ نوع تفکر اقتصادی و تئوری سبک مدیریت بازار شیکاگویی😊
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
#میلتون_فریدمن
(زاده ۳۱ ژوئیه، ۱۹۱۲ – درگذشته ۱۶ نوامبر، ۲۰۰۶)
اقتصاددان، آماردان و نویسندهٔ آمریکایی بود که به مدت بیش از سه دهه در دانشگاه شیکاگو تدریس میکرد. کارهایش در زمینههای اقتصاد کلان، اقتصاد خرد، تاریخ و آمار اقتصاد است. در سال ٬۱۹۷۶ نوبل اقتصاد را به دلیل پژوهش بر تحلیل مصرف، نظریه و تاریخچه پولی و پیچیدگی سیاست پایدارسازی از آن خود کرد.او به عنوان یکی از رهبران #مکتب_اقتصادی_شیکاگو، تأثیر شگرفی بر برنامه پژوهشی حرفهٔ اقتصاد برجای نهاد. یک ارزیابی از اقتصاددانان فریدمن را دومین اقتصاددان محبوب قرن بیستم پس از جان مینارد کینز،خواند و اکونومیست او را «اثرگذارترین اقتصاددان نیمهٔ دوم قرن بیستم… احتمالاً کل آن» توصیف کرد.
#ویکی_پدیا
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
#مکتب_اقتصادی_شیکاگو طرفداران لیبرالیسم در مقابله با موج مداخله گرایی که تحت تأثیر مکتب کینز در نظام اقتصادی کشورهای سرمایهداری تأثیرگذار بود به دفاع از اصول و مبانی لیبرالیسم پرداختند و منشا تمام مشکلات را مداخله دولت در اقتصاد دانستند. در راس اینان #مکتب_شیکاگو و میلتون فریدمن قرار دارد.
این مکتب از عدم دخالت دولت در تعیین نرخ بهره حمایت میکند و مصرفکننده را تعیینکننده نرخ بهره میداند بهطوریکه در این مکتب بهره، عایدی سرمایه است و نرخ بهره در وضعیت تعادلی، با مازاد تولیدی که از ناحیه هزینه شدن وام حاصل میشود، برابر است. این وضع کاملاً شبیه برابری نرخ دستمزد با محصول اضافی کار است.
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
اصطلاح « #پسران_شیکاگو» به آن دسته از شاگردان ملیتون فریدمن در دهه ۱۹۵۰ اطلاق می شد که سعی کردند اقتصاد بازار آزاد فریدمن را در شیلی -دوره دیکتاتور پینوشه- به اجرا درآورند.
در ادامه به اقتصاددانان #مكتب_شيكاگو (اقتصاد بازار آزاد) نیز گفته می شود.
از مهم ترین محورهای این مکتب اقتصادی، رها کردن بازار به حال خود است. راه حل #مکتب_شیکاگو برای اقتصاد و نجات اقتصاد از تورم اینهاست:
۱_ خصوصی سازی، واقعی كردن قيمتها(آزادسازی قیمتها)
۲_كاهش مداخله دولت در اقتصاد(تقدیم بازار به عرضه و تقاضا - رهاسازی) و به تبع آن كاهش هزينههاي دولتي(از طریق حذف یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی و ...) است.
اين ديدگاه اقتصاددانان #مكتب_شيكاگو به تدريج به فكر غالب نهادهاي بينالمللي به ويژه صندوق بينالمللي پول و بانك جهاني تبديل شد.
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
🔸ببینید گرانی پشت گرانی، یک چرخه و دور باطل است که برخی اقتصادها دچارش می شوند. اقتصاد بیمار ایران دچار این بیماری مزمن شده و از قضا نسخه هایی که اقتصادخوانده های لیبرال ( #بچه_های_شیکاگو ) برای این بیمار پیچانده اند و دولت ها هم اجرا کرده اند، بیماری را حادتر کرده و به نظر نمی رسد که حال این بیمار رو به بهبودی باشد.
🔹دستور آزادسازی 4 قلم کالا صادر می شود، از قِبَل آن 1000 قلم کالا افزایش قیمت پیدا می کند. دولت برای حفظ این بازار بی ثبات، به صورت مصنوعی قیمت دلار را حفظ می کند و قیمت حامل های انرژی مثل بنزین نیز بخاطر شرایط امنیتی ثابت می ماند. چندماه دیگر فنر دلار شکسته و قیمت دلار افزایش پیدا می کند. بعد از مدتی می گویند بنزین لیتری 3 هزار تومان به ضرر کشور است و قیمت بنزین را هم چندبرابر می کنند.
🔸مجدداً قیمت همه کالاها افزایش پیدا می کند. دوباره برای اینکه از دست نرود، قیمت دلار را مصنوعی چندماهی ثابت نگه می دارند. خلاصه سرتان را درد نیارم. این گردونه، مدام در حال چرخیدن است. پسران مکتب شیکاگو که در همه دولت ها هم حضور داشته اند و در سازمان برنامه و بودجه پلاس بوده اند، دولتمردان را با صدای بلند تشویق می کنند: «گردونه را بچرخون ... بچرخون ... گردونه را بچرخون...».
🔹این وضعیت امروز قابل تحمل نیست. برای مردم قابل تحمل نیست. آزادسازی قیمت ها و سیاست های ملیتون فریدمن، مردم را مقابل نظام قرار می دهد. چرا قوه عاقله ای در نظام نیست که جلوی این سیل بنیان برافکن را بگیرد؟ چرا بزرگان و علما و عقلای کشور جلوی این اژدهای دهشتناک را نمی گیرند؟ این سیاست، لبه دوم و کاری تر و تیزترِ تحریم های آمریکاست. مکمل تحریم هاست. اگر تحریم ها نتوانست مردم را مقابل حاکمیت قرار دهند اما این سیاست های غلط، این هدف را محقق می کنند.
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
اگر به سیاست تئوریسین های دولت رئیسی نگاه کنیم
خواهیم دید دقیقا همان سیاست های اقتصادی دولت حسن روحانی را دنبال میکند
سیاست های سم مهلک بازار آزاد...
وقتی تفکر همان تفکر لیبرالی باشد پس فرقی نمیکند رئیس بانک مرکزی همتی باشد یا صالح آبادی
معاون اول اسحاق جهانگیری باشد یا محمد مخبر
و ریاست برنامه بودجه محمد باقر نوبخت باشد یا میر کاظمی!
اگر اقای رئیسی فورا عذر #بچه_های_مکتب_شیکاگو را از دولتش نخواهد بلا شک این دولت، تک دوره خواهد شد
برای مردم فرقی نمیکند عامل وضع موجود، مخبر است یا میرکاظمی یا صالح آبادی
آن ها یک شخص را بیشتر مقصد نمیدانند و آن هم کسی نیست بجز سید ابراهیم رئیسی!
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
محمد مخبر_میر کاظمی_صالح آبادی
این آقایان مهم ترین افرادی اند که در دولت رئیسی مشغول دنبال کردن سیاست های اقتصادی #مکتب_شیکاگو هستند!
اکنون مشخص میشود که چرا امثال #سعید_جلیلی را وارد بدنه دولت نمیکنند که با ایده های فوق العاده اش بتواند اقتصاد را مدیریت کند!
وقتی #بچه_های_شیکاگو در مکاتب پوسیده لیبرالی بدنبال نسخه ای برای درمان بیماری اقتصاد ایران بودند
#سعید_جلیلی در سرتاسر ایران در حال جمع کردن نظر نخبگان و دادن ایده و راه حل واقعی جهت درمان این بحران های عظیم بود
خوب مشخص است که #بچه_های_مکتب_خمینی نمیتوانند با #بچه_های_مکتب_شیکاگو کنار بیان و دشمنی بسیاری از اصولگرایان نسبت به #سعید_جلیلی از همین زوایه است
در نگاه این آقایان هیچ راه حلی بجز تفکر اقتصادی شیکاگو وجود ندارد.
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane
این هم پایان داستان #بچه_های_مکتب_شیکاگو😁😎
تا یک داستان دیگه شما رو به خدا میسپاریم❤️
✅ «کرمی» استاندار سیستان و بلوچستان شد
ای کاش ایشان مثل آقای حسین مدرس استاندار قبلی عمل نکند و از برنامه دکتر #سعید_جلیلی که یک راه حل عالی برای تبدیل سیستان و بلوچستان به قطب اقتصادی شرق کشور بود استفاده کند بلکه باری از دوش مردم مستضعف این استان که تاج سر انقلاب هستند کم شود!
✅عدالتخانه#فریاد_مستضعفین
🆔 @edalatkhane